H.gabi,
Palacsintasütést legalább 2-3 tűzön kell csinálni.

Úgy nem tart egész délelőtt.
Sanda gyanúm, hogy a rosszullétednek van némi köze az előző napi programhoz.

Lehet, hogy pihenni kéne?
Nyuszi,
Amikor még nem volt kék fény, az újszülött sárga babákat kirakták a napra. Mi sem fogunk szobapenészt csinálni szegényből. Nem napra, nem délben vagy 40 fokban, de ki fogjuk vinni.
A baba fejét kell védeni a legjobban, arra egy világos cérnasapi a legjobb - ott a legnagyobb a hőveszteség. A lába akár maradhat csuprin is, onnan nem fog fázni. Takarni egy textil pelussal a legjobb, akár úgy is, hogy rácsippented a kocsi tetejére, nem kell, hogy hozzáérjen. A mózessel vigyázni kell, mert sokkal melegebb tud benne lenni, mint kint. Azt, hogy melege van-e, a nyakán fogod leginkább érezni.
007,
A nap tippje: most kell jó sokat mosni és kiteregetni a szobában.
Zseniális.

Nyomjuk fel a páratartalmat, ha azt túléljük a hőséggel, akkor mehetünk Afrikába is, mivel ott legalább száraz a 40 fok, kész felüdülés lesz.
A legbiztonságosabb babaülés egy Volvo típusú, amit 3-4 éves korig háttal kell bekötni.
megkajáltam. A McDonald's-ban
Ma nagy nyálcsorgatva mentem el a Meki előtt, pedig csak egy fagyit akartam. Nagy pocisan nem mertem bemenni.
Amikor Dani beindul, simán a 160-as tartomány fölé kerül 2-3 alkalommal a negyed óra alatt. Akár egy jó percig folyamatosan is tartja az átlag 170-et. A szülésznő és a dokik teljesen meg voltak ezzel elégedve, erre mondta dokim, látszik, hogy remekül érzi magát odabent. 128-180 között vert a szíve, jellemzően 140-150.
július 11-ig meghosszabították a pontbeváltást. Tehát: igenis lesz törülközőnk!
Azt nem írták, hogy lesz türcsi, csak azt, hogy beválthatod. Valamire...
Boo,
Kizárt dolognak tartom, hogy a ház biztosítása fedezné a fényezést (itt benne vagyok a számvizsgáló bizottságban, elég sokat küzdöttem a közös képviselővel, van némi tipp, mi a ház, a k.képviselő sara). Az, hogy a lézer nem fog be, nem az ő hibájuk, ahol megálltál, ott balesetveszélynek tetted ki a kocsit. Ez olyan, minha egy önműködően csukódó ajtó becsípné az ujjad, mivel otthagytad. A hülye ugráló biztonsági őr orra alá kéne tolni a számlát.
Tabati,
bár néha cselesek voltak, és ledobták a lábukat
Barbár.

Egy pók az nem gyík, hogy bmelyik tesrészét ledobja.
A hepB oltást nem a védőnő dönti el, hogy kap-e a baba

, azt a kórházba küldik most már. Streptora kérdezz rá a dokinál, viszonylag új dolog, ha esetleg nincs benne náluk a protokollban, attól még kérheted.
Tímea,
Egy éves babával sem olyan egyszerű strandra járni.

Még ők is picik.
A Tescoban remek kis medencéket lehet venni.

Nem is nagy beruházás.
A pókhelyzet azért nem olyan vészes Angliában.

Igaz,tud nagy és szőrös lenni, de azért nincs invázió. Az a meztelen csigákból szokott lenni.
A süti az nagyon tetszett. Csinálhatna nekem valaki.
Dodi,
Normálisabb kórházakban nem is kapnak ab-t a strep+ anyukák babái. Sajna ennek ellenére még olyan ismerős is volt, ahol a kórteremben az összes bébi kapott ab-t, minden indok nélkül,
megelőzés címszóval.
Ha angliában 6 óra után "kidobnak", én bizony nyugodt szívvel jövök haza előbb
Nincs kedved anyukádat kölcsönadni?

Én már a 4 nap után haza dologgal is meg lennék elégedve.
Ancsurti,
A hármasikrek általában a 33-34. héten szoktak megszületni. Mindenképpen fokozottan veszélyeztetett terhesség, az első pillanattól. Az persze önző indok, hogy anyukának kellemetlen, de igazából a babának sem jó, se kint, se bent.

Meg ami nekem, egyes terhességgel kellemetlen, az neki veszélyes is lehet. A méh űrtartalma olyan 6 l, ez túlságosan nem változik attól, hogy hány baba van odabent. Ebbe kéne beleférnie a három babának, magzatvíznek, minden egyébnek. Ráadásul első, többes terhességgel a toxémia esélye és veszélye is nagyon magas. A meleg sem tesz túl jót.
Az indoklás, hogy császár, mivel elutazik, nekem sem tetszik. Kevés doki vállal 3 vagy több babás terhességet, annyira rizikós, igy átadni sem olyan egyszerű. Egy ilyen terhességet napról napra örömmel kéne fogadni, hogy tart és még mindig problémamentes és figyelni, küzdeni minden egyes bent töltött napért. Nekem egy kicsit van azért olyan érzésem is ilyenkor, hogy a doki azért is szeretné már "befejezni", hogy nehogy valami az utolsó pillanatban történjen.
Szabi születése körül volt egy eset, az egyik Bp-i doki túlvállalta magát, azután meg beindított több szülést, hogy bírja. Lett belőle haláleset.
Ikoka,
Nagyon jól néznek ki a bútorok!
Szonibaba,
Dúlák (doula) nálunk is vannak. Amolyan szüléskísérő, nem (feltétlenül) eü végzettséggel. Általában többször szült nők. Sokszor egyben szopis tanácsadók is, bár ahhoz nagyon sokat kell teljesíteni.
Nekem a fél óra törökülés is halálos ítélet lett volna.
Ronmay,
Pici súllyal született babák általában nem veszítenek a súlyukból, mivel rögtön infúzióra kerülnek.