A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Fanni nagyon komolyan gondolja ez az ujjszopás-leszokást! :shock: :D
ma du sem, és most este sem szopta elalvásnál sem! annyira kis fegyelmezett. este azért mondta, hogy nagyon szomorú, hogy nem szopja az ujját, és meg mondtam, hogy tudom, milyen nehéz lehet most neki, de nagyon ügyes, és majd örülni fog később, hogy milyen szépek lesznek a fogai.
nagyon meglepő, teljesen magától kezdte el!!! :shock: :shock: :shock:

Nemalvókat sajnálom nagyon! remélem, majd elmúlik nektek!!!

Pulcsi
Máté akkor végül nem kelt éjjel, csak reggel 7-kor, úgyhogy valószínűleg nem tejem nem volt, csak ő nem volt éhes... :roll:

Zazzy
én is gondban vagyok az öltöztetéssel... de azért mi már voltunk egy párszor rövidujjúban. ujjatlanban még nem... :lol:
nekem azért nehéz, mert mi hegyen lakunk, és 4 fokkal mindig hidegebb van, mint lejjebb, úgyhogy ha elmegyünk itthonról, mire odaérünk már melege van...

ma kakiltunk szerda után megint, ez csak a 4. nap volt!!! :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb Fanni nagyon ügyes hogy így próbálja elhagyni az ujjszopást, tényleg milyen okos :wink:
Emlékszem Panna is kb ennyi idős volt mikor egyszercsak elhagyta a cumiját, addíg állandóan a szájában volt. Pont 3 éves volt mikor elkezdett oviba járni és persze oda is vinni kellett, de csak a zsákjában volt ha esetleg szükség van rá napközben, aztán úgy egy hónap után ő mondta hogy neki már nem kell cumi és dobjuk ki :shock: én is meglepődtem. Gondolom az ovónénik mondogatták neki hogy ekkora lánynak már nem kell cumi és ez hatásos lehetett.

Nemalvás: Sajnálom azokat akik ezzel küzdenek, én szerencsére nem ismerem ezt az érzést, inkább az ellenkezője van, ha hajnalban szoptatnom kell akkor általában elalszunk Nimróddal egymás mellett :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Helló!
Lilla én 7-kor pontban elviszem Katát pancsizni, utána cici, és fél 8-ra alszik. 10-ből 9x. :wink: Aztán van, hogy nem érünk haza, akkor nem fürdetem, és van hogy elalszik, van hogy még egy órát dorbézol. Nálunk Botinál is szigorú rendben megy a fürdés, pl. utána csak a mi ágyunkban van mese, semmi játék, és a megszokás mindig meghozza az álommanókat. :lol: Kíváncsi leszek a nyaralásra. Tavaly még nem volt gond, de már elég okos fiú lett. :roll:
Nem alvásokat sajnálom. Én ált. 1/2 10-től legkésőbb alszom. Ha nem, másnak kampec. Főleg ebben az időben. Reggel 6-kor kelek. Most még Boti is alszik.
Zazzy nem marad sztem fázós. :wink: Mi most egy viszonylag hideg lakásban lakunk (Csibb nálunk az udvar 2 fokkal hidegebb a kintinél, én a játsziról hazatérésnél félek mindig, kiizzadva meg ne fázzon Boti), és én is megszoktam. Akklimatizálódunk, nyugi. :lol:
Fanni nagyon ügyes! Bár amióta elénekelte a Boldog Szülinapot meg sem lepődöm semmin. :roll: :P
Én problémám, Kata alig alszik napközben. Illetve kb. 3x egy órát. Abból is sokszor kel, vissza altatom (a magától elalvás szinte megszűnt, marad cici vagy kéz), lehet ezért dől ki este. Á nem. Boti sokat aludt napközben mégis kidőlt. Szval néha Boti többet alszik 2 évesen, mint Kata. :shock: Persze lehet a sok hurcibálás is benne van. Héten pihenünk, hátha. Aztán van egy nap a héten ált, mikor egész nap alszik. Sztem mikor már kipurcannt. 8)
Bea ahogy gondolod, sztem előbb utóbb úgyis elajándékozom végleg. Remélem a család összekapja magát jövő hétre.
Erpé hétvége milyen volt?
Adryn hogy telik az itthonlét? Gondolom mentek ide-oda, család, stb...

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kata vándorol az új ágyban. A forgó alól indult, másik irányban, idáig jutott. :lol:
Kép
mellesleg nem gyűri össze maga alatt a pelut. :wink: biztos lábujjhegyen közlekedik :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Csibb mi sem kakilunk sűrűbben. Engem már cska az izgat, mikor jön el az idő, de rendesek a skacok, még egyik sem kakilt pl. bevásárlás közben. Szombaton Katus apának adta ki magát, amíg leléptem Botival, anyut hazavinni. 14 popitörlőt használt el. :o Számolta közben. :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok, jó reggelt!

Csibb, húha, nagyon okos a csajszid! Épp azt szokták mondogatnik, hogy mennyire nehéz az ujjszopásról leszokni, és emiatt jobb a sokat kárhoztatott cumi. Ekkora önfegyelmet 3 évesen! :shock: Tényleg büszke lehetsz rá.
Samu a tápszerevés miatt (bár ő nem volt egyébként cumis) a cumisüvegre kapott rá nagyon (elalváshoz), de tavaly nyáron kidobtuk közösen, mivel tönkrement a cumirésze és már nem akartam újat venni. Egyszer-kétszer említette utána, akkor mindig megbeszéltük, hogy ő dobta ki, mert elromlott, és mondhatni probléma nélkül elbúcsúztattuk. De az ujj az mindig ott van, szóval ez tényleg nehezebb lehet...

Lilla, Tehuti, sajnálom a nemalvásokat! Ez annyira nehéz lehet!

Lilla, te újra regisztráltál? Csak 3 hozzászólásod van... :) Azért ennél már többször jelentkeztél.

Bea, örülök, h legalább az egyik része működik a cuccnak. Remélem, h nem bántódtál meg a sok bébikompról lebeszélős hsz-en. Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, az a fontos, h minél később tedd majd bele Maját, amikor már fel tud állni magától, és akár már menni is tud egy-két lépést. De ez még arrébb lesz! :)

Nálunk jól telt a hétvége, bár az időjárás nem épp a klasszikus pancsolós volt. Nem tudom, h írtam-e már: azért mentünk most a Balatonra (egyébként Balatonbogláron voltunk), mert ott rendeztek egy modellrepülős versenyt a hétvégén, és a párom 3 éve készül, h végre eljusson ide. Szombaton voltak a versenyszámok, amikor viharos erejű szél volt és eső is, de nagyon jól érezte magát ettől függetlenül :)
És rendben volt a szállásunk is (utolsó pillanatban foglaltuk, ezzel volt egy kis keverés): 120 m2-en öt felnőtt és 3 gyerek volt, szóval elfértünk, így nem volt zavaró, hogy kint esik, mert bőven volt hely játszani + rohangálni a gyerekeknek. A nappali, ami kb 30-40m2-es, volt a fő játszórtér, plusz a fedett terasz is jól jött. És volt egy fűtött-fedett medence az udvarban, így Samunak sem maradt el a beígért csobbanás, bár sajnos nem lehetett a Balatonban fürdeni.
Mennem kell, Samu felébredt, majd még jövök!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára erpé 2009.06.22 07:32-kor.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

kukli: ez a kép nagyon jó :D . Eszter nálunk 2 napja játsza el, hogy fel kell reggel 6-kor. Dumál egy órát majd elkezd nyekegni (álmos lesz), és elaltatom. Persze én már nem tudok aludni, mert várom, hogy keljen a nagy. Ja és Eszti ugyan így alszik napközben :?

Kép

Kép
pgyöngyi

erpé: pont ezt néztem én is (3 hozzászólást) :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Gabka, az ágy nagyon bejött, jókat aludt benne Katababa. Nálunk sem zavarta meg szerencsére a front.

Kukli, Kata amikor itthon vagyunk, akkor naponta 2x alszik hosszabban: egyszer délelőtt (akkor kb egy órát), majd délután, ilyenkor akár 2-3 órát is. És ezeken kívül 1-2-3 alkalommal 20 perces alvásai is vannak. Azonban ha jövünk- megyünk (pl. most a Balatonhoz), akkor ez nagyon tud borulni: nem alszik hosszút, vagy máskor alszik, így jóval nyügősebb az esti elalvás...
Pl. most az autóban lefelé és felfelé is aludt kb másfél-két órát, olyan időpontokban, amikor általában ébren van.
Szóval egyetértek, valószínűleg a jövés-menés zavarja meg Katust is, bár nem biztos. Öcsémék kisfia napközben 20 percnél többet sosem aludt, viszont esténként jó alvó volt.

És nem is meséltem Kata újdonságait:
- már négy napja szorgalmasan gyakorolja a forgást: hanyattfekvésből hasra fordul, majd sírni kezd, mert nem szeret hason lenni :) de azért kiartóan gyakorolja :)
- tud bürrögni, közben egy csomó nyálat kibürrög
- hangosan kacag (ezt tegnap mutatta először)
No, megyünk reggelizni. Ma jó rossz idő van, szerintem maradunk itthon, max piacozunk egyet.
É

erpé

Sziasztok!

Erpé!

Tényleg töröltem magam pár napja. Hirtelen felindulásból és meggondolatlanul. Sajnos nálam is eléggé babyblues van mostanában. Gondolom a kialvatlanság is közrejátszik...

Kuklika!

Nagyon irigyellek, hogy ilyen ügyes vagy, és Kata ilyen hamar elalszik.
Nálunk ez sajnos nem jönne össze. Anna este 10 előtt nem alszik el sose. :(
Úgyhogy ha elaltatnám, akkor szerintem az lenne belőle, hogy már éjfélkor fent lenne. igy meg legalább alszik reggel 6ig. Mondjuk fogalmam sincs, mikor fogom tudni átszoktatni a hamarabbi fekvésre, de ez tényleg nagyon késő már. :roll:
Ja még annyi, hogy hogy csinálod, hogy Kata este fél 8tól reggel 6ig végigaludja az éjszakát?

Nálunk újdonságok:
-szintén a hangos kacagás
- már mind a 2 kezét be tudja tömni egyszerre a szájába :)
- és a folyamatos nyálfolyás, bár ez eddig is volt, de pár napja elég durván folyik szegénynek.

Itt is rossz idő van. Ilyenkor nem szeretek egyedül itthon lenni a picivel :(
Vendég

Jaj Erpé még neked akartam irni, hogy tök ügyes Kata, hogy már fordul. Én attól féltem eddig, hogy lassan 7kilósan mi sose fordulunk át, de akkor ezek szerint van remény. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Erpé: örülök, hogy bevállt az ágy, remélem az én pici lányom is jókat fog benne aludni :)

Csibb: gratula a leszokáshoz. Unokanővérem 18 évesen is még szopta az ujját (:) )

Kukli: Kata is befúrja az arcát a ronygőbe? Én attól tartok egyszer megfullad Lili, annyira szorítja néha az arcába az összegyürt pelust :oops:

Az esti rituálé nálunk is fix. Este 7-től fürdés, mindkét gyerkőc együtt, kb fél 8ra végzünk. Aztán Lilianna cicizik és álatlában 8kor be is teszem az ágyába, van hogy hanggal, van hogy annélkül nyüglődik picit és alszik is. Levi még nézhet egy mesét, vagy olvasnak apával, kirsakósoznak, aztán fél 9 körül Ő is megy ágyba és 9re alszik (kivéve, amikor nem, őt eléggé elrontottuk annó a sok ringatással)

Pénteken este otthagytuk a nagyszülőknél Levit, aki most nem akarta ezt annyira és este volt is kicsi sírás, hogy "Apa, anya deje bissza" :) De végül megbeszélték a mamával a dolgot és reggel jókedvüen ébredt.
És csodával határos módon most nem "romlott" el a gyerek a nagyszülőknél :) Pörgött mint a hugyosbögre, de nem volt hiszti :)
Gondoltam, jót fogok aludni, hisz csak Lili fog ébreszteni, Lili viszont épp arra az éjszakára időzítette a taknyossága csúcspontját, még jó, hogy nem volt itthon a bátyja :)

Nálunk nincs sok újdonság: hasról hátrafordulás már rég megy, most épp hátról oldalra fordul a drága, gondolom valamikor sikerül majd neki a tovább pöndörödés is. Háton és hason is körbekússza a járókát, kiságyat, de ő összegyüri a pelust rendesen :) Sikongat de még nem kacag. Nézegeti a kezét és rágja, szopja is mindkettőt, nyúlkál a játékokért és élvezi a pancsolást.

Kép

Kép
gabka77

Hát nálunk még csak max oldatforgás van,viszont a hangos nevetést már vagy 3 hete csinálja. Viszont ha már enyiőtöknek fordulgat, jobb ha nem hagyom magára az ágyon :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Megyünk úszni, csak bekukk, h tud-e vki bármit Katkáékról. Hallottam a horvát o-i tornádós híreket és rögtön rájuk gondoltam. Izgulok :shock:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

katkáék nekem is eszembe jutottak.... remélem nincs bajuk

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Én még a tornádós híreket sem hallottam. :shock:
Remélem, feléjük nincs semmi baj. Rákérdezek sms-ben.

Masut
masut

Lívia már elkezdett a napokban játszani a csörgővel...

Kép
Kép

És egy kép anyával :)
Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

bocs egy kép kétszer ment :$ ezt akartam : Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Lilla bocsi ha véletlen úgy tűnt, de Kata is eszik mondjuk este fél 8-tól reggel fél 8-ig, 2x 5 percet. Engem nem zavar ha felkel bármikor is, mert utána szunya van tovább.
Hogy pörög forog lassan mindenki. :o Botinál ilyenkor paráztam be, az én gyerekem nem csinál semmit. Fél éves kora után fordult át, és utána 9,5 hósan már ment önállóan. Szval most nem lehet megijeszteni. :lol: (max. hogy Kata is hamar fog járni :roll: )
Gabka örülök, hogy Levi elvolt nagyiéknál, viszont sajnálom hogy Lili taknyos. JObbulsát nekije!
Sztem mi rendesen elronjtuk Kata alvását, de vhogy mindig Botit veszem figyelembe. Lehet változtatni kéne. :roll: Napközben abszolút nem akar egyedül elaludni, én meg nem hagyom sírni, mert most is pl. Bobó alszik. Az elején tök jól ment, most meg mint aki egész nap redbullt ivott. :?
Gyöngyi 6-kor este után kel? Átalussza teljesen? De jó neked!!!
Erpé jó lehetett így is a hétvége. De zuttyannék egy meleg medencébe én is. Asszem ki kéne kapcsolódnom. :roll:
Na kisasszony belendül a pityergésbe. Remélem csak front van. Nehogy nekem elromoljon.
:evil: :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Csibb Nagyon ügyes Fanni, hogy ilyen kitartó!
Máté még csak egyszer nem kakilt egész nap, múlt csütörtökön, mikor lázas volt.

Erpé Örülök, hogy a rossz idő ellenére ilyen jól sikerült a hétvégétek!
Kata is nagyon ügyesen fejlődik.

Kukli Nem semmi kis vándorlód van :)

Katkáékról én sem tudok semmit.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
rszg

Moncsi Nagyon aranyos Livi baba. Milyen jól elcsörgőzik!

Kép

Kép
rszg

No, hát először is: alvás.
Én hiába fürdetem 7-kor, mert szopi közben és utána se alszik el, csak nyűgös. Most azt találtam ki, hogy átrakom a fürdetést 9-re, hátha akkor jobb lesz (mert most az esti rituálé 7-11-ig tart :shock: )
Szóval ehhez az altatáshoz az is kell, hogy a gyerek álmos legyen.
És hát nem is baj, úgy látszik, az anyja bioritmusát örökölte, legalább délelőtt nem kelünk 9-10-nél hamarabb (van szopi 6-7-től, de aztán alvás, vagy molyolás).

Döme most már átfordul oldalról hasra (meg hátról oldalra, csak még egyben az egész nem megy, ezt is csak most hétvége óta), hasról hátra, ha megfogod a kezét, picit húzod, onnastól ő húzza magát ülésbe (ezt az apja vette észre... :shock: ), játékot fog, és szájához viszi, van, hogy két kezében két különböző játékot (hova rohan ez a gyerek!)
Helyet úgy változtat, hogy ha hisztizik, akkor a sok kapálózástól elmozdul :roll:
Viszont jó hír, a hétvégén a Zuram végre megoldott a járóka kérdést, így Döme végre nem a földszinten van, az én derekam meg kímélő programra kapcsolt :D Íme:
Kép

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Én épp most szoptattam meg Liliannát álmában, mert nagyon nem akart felébredni, viszont a cicim meg durrani akart. visszatettem az ágyába, alszik tovább :)

nálunk egy fix félórás ordítás van fél 7től fürdésig :)
persze, ha sétálok vele, akkor nem ordít :)
gabka77

hja, ha sétálunk vele, Döme sem :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nándi akkor is sír,ha cipeljük:( este:((( még mindig az a hasfájás!!!
na de még mindig jobb, mikor egész nap orídtott:) Mostmár csak este 6-11:), néha meg csak 8-10, vagy ilyesmi. a krumplios napokat bírja még mindig legjobban :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Gabka, Nemlajos, esti nyűgi nálunk is van: 7-9 között, min fél óra, de van, hogy hosszabban.
És Nemlajos, ne izgulj, nem minden gyerek alszik el este 8-kor :) Enyim Kata szintén csak fél9-9 között fürdik, általában tesó után vagy amikor Samu már nagyjából készen van. Aztán Samunak mesét olvasok, leteszem, addig apa szórakoztatja Katát. Utána esti szopi (olyan 9 óra körül), és egyszercsak elalszik. Ideális esetben 9 után nem sokkal de többnyire megvárja a 10 órát. Most hétvégén volt, hogy fél12-kor is még kukorékolt :)
Jó ez a járókás fotó, látom, alaposan gondoskodtál a szórakoztatásáról a gyereknek! :) (Kata még nem tolja ki így magát)

Kukli, menjél kicsit kikapcsolódni. Zuttyani meleg medencébe! Tényleg jó :)
Boti ilyen hamar elkezdett járni? :shock: Nálunk meg fordítva volt: Samu egy ideig mindent nagyon hamar csinált: 3 hósan már forgott ide-oda, 4és fél hósan kúszott, és nem volt még 6 hós, amikor elkezdett mászni. Aztán a mászás (mint helyváltoztatási mód) olyan szinten bejött neki, hogy hiába állt fel 7-8 hósan, ha haladni akart, akkor mászott. Egészen 13 hós koráig - pedig az addigi mozgásfejlődése alapján azt hittem, az is nagyon hamar lesz :)
Nagyon különböznek egymástól a gyerekek, szóval senki ne parázzon azon, ha az övé még nem forog, vagy nem fogja meg a játékot, stb. Ráérnek ám még ezekkel!

Gyöngyi, Kata egyik napról a másikra egyszercsak a hasán volt az addig csak oldalforgásból. Szóval érdemes mostanában figyelni, nehogy leessen valahonnan. Én is most gyorsan le is költöztettem Katát - eddig itt volt mellettem a kanapén napközben, de mostantól a tuti (jó vastag) játszószőnyegén göröghet ide-oda a földön. (Nekünk nincs járókánk, Samunak volt egy kölcsönbe, de nem nagyon használtuk)

Anna, ha rossz kedved van, inkább gyere és öntsd ki ide ránk, hátha könnyebb lesz, de ne töröld magadat a fórumról!
És én is azt hittem, h a 7 kilós 'picur' majd jó lusti lesz mozogni, de lám, nem. :)

Moncsi, nagyon ügyes Livibaba a csörgőfogással. Jók a fotók, és csini vagy nagyon!
És szerintem se foglalkozz a védőnővel, és a szomszéddal meg pláne nem! Sajnos elég sok rosszindulatú ember van, ne vedd magadra, ez legyen az ő problémája. Ne vedd fel a kesztyűt.
A védőnőnek tényleg lehet jelezni, h nem kell már házhoz jönnie, majd te keresed, ha kérdésed van, meg az oltások alkalmával úgyis látja Livit. Egyébként ezen mindig ledöbbenek, mennyire különbözőek a védőnők. Enyém aztán nem jön, egyszer volt itt, mióta Kata megszületett, de ezt már írtam.

Rszg, jó kis képeket csináltál megint! Ti is voltatok most hétvégén a Balatonon? Ugye ti valahol Boglár mellé jártok (elfelejtettem a pontos nevet).

Masut, ha kapsz hírt Katkáékról, majd jelezd, légyszi.
Megyek, kidőltek a gyerkők, azt hiszem, követem a példájukat.
É

erpé

kukli: nem mindig kell 6-kor, van, hogy fél 5, vagy 5, de volt olyan is, hogy éjjel 2-kor,majd 6-kor. Tök változó. Este viszont fél10-10 körűl alszik csakel, de addigra annyira fáradt, hogy még a cicit is eltolja. Ilyenkor el kell ringatni.
Mondjuk 2 napja extra nyügi van szinte egész nap, de Lili is meg van hibbanva. Biztos ez az idő :?

nemlajos: jó a járókátok:)

moncsi:Livi nagyon menő azzal a nagy csörgővel :D

rszg: látszik, hogy Balcsin vagytok:)

Katkáéket már én is akartam kérdezni reggel, csak a lányoktól ma tiszta zanza vagyok

Kép

Kép
pgyöngyi

na, engem megtámadtak a vörösök... :evil: :evil: :evil:
sajnálom, mert Fanninál kiderült, hogy miután megjött már nem volt tápláló a tejem... 3 hónapig (4-7) egy grammot sem hízott. mondjuk szerencsére volt miből fenntartania magát, de akkor is... pedig óriás adagokat evett főzelékből, gyümölcsökből, de az ugye nem hízlal... úgyhogy most izgulhatok Mátéért, hogy nála ne legyen ez... mondjuk most már okosabb vagyok, és tudom, hogy akkor jön a tápszer. :roll: de azért nála tovább akartam volna húzni. azért még reménykedem.

erről a tornádóról én sem hallottam... remélem, Katkáékkal minden rendben.

Erpé
örülök, hogy jól sikerült a hétvége. Fanni köszöni az elismerést! :wink:

Kukli
én is nagyon vágyom egy kis kikapcsolódásra. a másik topikban ajánlott az egyik lány egy soproni szállodát, amit most kipróbálunk, medence, fittnesz-terem, szauna, stb. használat 4 nap, 3 éjszaka, félpanzió, a kép alapján szuper szobák, kertben játszótér, plusz ajándék belépő a közeli ausztriai meseparkba az egész családnak, és ez 58 ezer az egész családnak. ez a lány már megjött onnan, és nagyon dicséri! úgy várom!!!

Moncsi
ügyes Livi a csörgővel!

rszg
nagyon jó képek!

Máté továbbra sem hagyja magát ringatni. lerakom, és már csukja a kis szemét... úgy látszik mindkét gyerekem leszokik valamiről épp. Máté a ringatásról, Fanni az ujjáról... :lol:

alvás: mi fél 8 körül megyünk fürödni, egyszerre a két gyermek, Fanni a nagykádban, Máté a kicsiben. én Mátéval előbb végzek, apa még játszik Fannival. addig mi szopizunk, közben ők is megjönnek, nagyágy hancúr, addig én lerakom Mátét. utána megyek Fannival a szobájába őt is elaltatni, addig apával felöltöznek, fogat mosnak. így aztán Máté legkésőbb 9-kor alszik, Fanni leghamarabb 10... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos
olyan szép a járókátok! jó a színe! és gratula, hogy apa megszerkesztette!! :wink:

Gyöngyi
sajnálom a nyügit! Máté csak szombaton volt zizi, azóta már nyugi van.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Katka még nem válaszolt, azért remélem, hgoy legalább este csak ránéz a telefonjára (ha elvitte egyáltalán...)

Masut
masut

köszi a járóka dicséreteket :D
Hát, hogy legyen valami jó is a teszvesz kapcsán :wink:
És a takarót is hozzá kaptuk ám :D
De most egy játszószőnyeget vettem a szomszéd csajtól (kukacost :D ), mert sehogyse tudtam, hogy csináljak játékívet :oops: :roll:
Katka bekapcsolta egyáltalán a rooming, vagy runing, vagy mit? :shock: Vagy ilyen már nincs?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, sms-küldéshez, fogadáshoz az nem kell. :)

Katka válaszolt, azt irja, minden rendben van náluk, az idő nem az igazi, de jól érzik magukat. És ne aggódjunk. :)
Jó éjt!
masut

látszik, mennyit járok külföldre :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Örülök, hogy Katkáék minden rendben. Itt szakad. Asszem még 2 nap és depi leszek én is. :roll:
Nemlajos tényleg nagyon szép színe van a járókának. A derékkímélő üzemmód pedig külön szuper. :wink: Milyen a kukacos játszód? Nekünk lepkés van, de van rajta kukuc is. Sztem jó, ha a te ritmusodhoz van szokva. Nyílván Boti is ezért kel korán. Én már itt kukorékolok minden nap. :lol:
Rszg Máté képek megint nagyon jól sikerültek. Lassan lehet rászánom magam vmi ilyesmire én is.
Moncsi Livi nagyon édes a csörgővel. Micsoda nagylány már. Kaják hogy mennek?
Csibb érezzétek nagyon jól magatokat! :) Mi nemsokára nyaralunk. Már nagyon várom. Bnőimmel már egyeztetjük a ki milyen játékot visz akciót a manóknak. Reméljük a tejcsid most másképpen viselkedik majd, és nem lesz gond. Először nekem is ez tette be a kaput Botinál, de tényleg sokat számít, hogy már másképpen állunk hozzá. Én akkor ne hittem el, hogy csak átmeneti időszak…. :oops: Fanni hogy bírja az ujj nélküli üzemmódot? :lol:
Gyöngyi nálunk is zizi a sereg. Azért éjjel akkor ti is jól alszotok. Elképzeltem ezt a cici eltolást „Anya hagyjál már aludni!”. Édes lehet. :)
Igen Erpé. Botit nem is vezettük. Ahogy át tudott kapaszkodni az asztalról pl. a kanapéra, egyszercsak elindult egy játékkért (márc. 16-án f1-et néztünk :lol: ). Na persze először csak 1-2 métert. 11 hósan "futott"/sietett. Azóta nem áll meg. Vicces volt, mert elég törpenövésű volt akkoriban, szval még a korához képest is, sokan csak néztek kis turbó tarhonyára. :lol: Nemrég megkérdezték egészséges e, hogy hagytam korán járni. Később gondolkoztam, mit kellett volna csinálni? Mindig kigáncsolni? :twisted: Olyan hülye kérdések vannak, és az ember képes elgondolkozni, nem e tett rosszat a gyerekének. :evil: Azért irigyellek a görgésekért téged is. Édes lehet a csaj! :lol: Kaphatnánk képet róla is? Nyomjunk sok képet, mire Katka hazaér meglepődik mennyit írtunk. :wink:
Menek, ma Kata kelt korábban. Kicsit szörcsög.
:?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jah: azt álmodtam ma Katus felül. Mivel úgysem teljesül, elárulhattam. :wink: :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nagyon örülök, hogy Katkáék rendben vannak. Én is nagyon sokat gondoltam rájuk, de nekem nincs meg a száma.

Erpé: asszem ugrik a mini tali :(
Egyrészt borzalmas az idő, másrészt már pénteken elutazunk, és szerdára még a fodrász is bevállalt. Viszont valahol majd fussunk össze, valamikor az ágyikó miatt. Aztán ha visszajöttünk talizunk. Jó?

Kakaskánknak (Koránkelő Kukli :) ) kérésének megfelelően teszek fel pár képet :)

Lili megtalálta a hüvelykujját ma reggel :)

Kép Lili első ujjszopása :)

Kép Büszke a bátyus :)

Kép Ma reggeli szeretgetés :)
Kép

Kép

Kép
gabka77

gabka, szépek a gyerkőcök!!!!
banoklát már rég láttam, vagy csak átsiklottam?
minden reggel elázik Nándi pizsije a pistől/libero/,de ha meg tisztába teszem, akkor felébred, és nem alszik vissza :? viszont állandóan meg van fázva a gyerek....túl nayg az éjjeli pisimennyiség..sztem ez nem márkától függ, 20 kg a pelus, mikor leveszem róla...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Gabka, hát igen, borzasztó az idő, és az előrejelzések szerint ez biza kitart még egy ideig... Jók a képek!
Én szívesen kiugrom a kisággyal bármikor. Mikor legyen? Akár ma is jó.

Kukli, hova mentek nyaralni? és hányan? (utalásodból ítélve nagyobb csapat megy)
Majd teszek képet én is, csak le kellene szednem a kameráról. Kedvedért fotóztam oldaltalvósat is már :)

Csibb, jól hangzik a soproni szálloda. Ha bejön, majd áruld el, melyik is volt az.

És csajok, én nagyon lüke vagyok - pedig ennyire azért nem szoktam... meg voltam arról győződve, h Samut ezen a héten kell gyerekkardiológiára vinnem. Tegnap nyitom ki a naptáramat, hogy pontosan hova, meg hány órára is kell mennünk, és látom, hogy bizony a múlt hétre volt időpont (17-re). Csúnyán beszéltem, ütöttem a fejem a falba :twisted: , aztán felhívtam a szakrendelést új időpont miatt. Ott közölték, h mostantól nincs gyerekkardiológia rendelés, majd legközelebb augusztusban lesz... Nyár van és szabadságok. Ezútán még csúnyábban beszéltem...
ma fogom hívni a gyerekdokit, h mi legyen.
Ja, és megvan mivel kevertem össze: ma kellett vinni Samut a védőnőhöz kitölteni az eü lapját az oviba. Ezen már túl is vagyunk.
Mindenesetre a naptáram helyett mostantól a telefonomba írom be ezeket - riasztásos üzemmódban. Mióta nem dolgozom, és nincs minden nap valami megbeszélés, azóta jó ha hetente egyszer előveszem - kissé funkcióját veszette...
Megyek, kellene reggeliznem.
Meg begyúrni a túrógombócot.
É

erpé

Pulcsi, azért érdemes kipróbálni ilyenkor vagy más méretet, vagy más márkát, de lehet, h tényleg nagyon sok a pisi.
Samunál nekem éjjeli pelusnak (amikor esténként is sokat ivott), csak a Pampers jött be. Bár látszólag kis vékonyka, elképesztő mennyiségű folyadékot fel tud szívni - volt hogy már kis is szakadt (valami zselés anyag van benne).

Banokla tényleg eltűnt kicsit, és Adryn is régen jelentkezett. Meg Papillon. Meg Marq. Meg Wicca. És még néhányan...
Hahó! Rossz idő van, most nem lehet a jó idős kinti programokra fogni semmit! :)

erpé

Na jó, most nézem, h Papillon tegnap bekukkantottál... De alig írtál...
erpé

Itt vagyok drága

Olvasgatok, csak nem írok, meg sokat teszveszezek...stb...

Pelus: dm-es rulez!!! Abba már mértem 250 grammos pisit is és nyoma sem volt átázásnak, bezzeg a libero nem egyszer cserben hagyott.

ÖrülÖK, H Katkáékkal minden ok.

Kell vennem körbe ágyrácsvédőt, LIZI is pörög_forog benne. Mindig más pozícióban találom kelésnél. :D

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Erpé: jöhetsz akár ma is, de holnap tudunk megint esetleg félúton találkozni.
Ma mosok, hogy legyen ruha amit ellvihetünk :) , holnap fodrász és vásárlás, csütörtökön meg pakolok és pénteken irány a Balcsi :)

Köszönöm mindenkinek a gyerekdícséreteket :)

Kép

Kép
gabka77

van itthon egy dmes megapack..a 4-9 kg gost használod, papillon?na majd kipróbizom. fura, mert hátul nem gumírozotta dmes. mondjuk Nándi hason alszik éjjel ettől függetlenül van, hogy a hátán folyik ki...

pulcsi

jó nyaralást, és jobb időt, gabka!!szeretem a Balcsit!!!!!

pulcsi

pulcsi, azt használom.
Az a jó benne, h nagyon magasan feljön a hátán, így nem folyik ki.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Vagyok én is. Most bekukkantottam, és láttam a hiányolást. Köszi pulcsi, erpé. :) :wink:

Zajlik az élet nálunk. Pörögnek az események. Annyit írtatok, nem is tudok mindenre reagálni.

Erpé: jó lehetett egy kicsit kikapcsolódni a hétvégén. Az időjárás ellenére megtartották a versenyt? Férjed hogy szerepelt? Mostmár értem, Samu miért szereti a repülőket. :wink:

Csibb: gratula Fanninak az ujj-leszokásról. Nagyon ügyes kiscsaj!!!! Krisztián is megtalálta a napokban a hüvelykujját és szívja ezerrel. Nem akarom, hogy rászokjon, nem győzőn kihúzgálni a szájából, mert azt hallottam, hogy van aki felnőtt korában is szívja. Na de Fanni az ellen példa.

Baba fotók nagyon jók!!!!!Tesós, oldaltfekvős, hasonkinyomós, játszós, alvós, ujjszopós mind-mind édibédi!!!!!

Bea: megértelek, hogy kiakadtál, és sajnálom a teszveszes dolgot. Nagyon meg tudlak érteni, mert bennünket is kb. 1 hónapja vertek át. Medencét ütöttem le Gergő szülinapi ajándékként. 60cm-vel kisebb,mint ahogy meg volt hirdetve. Bosszantó az egészben, hogy amennyit kifizettünk érte, annyiért uekkorát vehetünk volna újat és még garanciát is kaphattunk volna. Na jó erről ennyit. A nő azóta nem jelentkezik, néztem a teszveszen felfüggesztett felhasználó. Nem tudom, hogy ez mit jelent, mert én még kezdő teszveszes vagyok. Amúgy én úgy vagyok vele, én nem verek át senkit, akkor biztos más sem teszi ezt velem. Hát tessék......

Kezdődik az eltevős, befőzés időszak, valószínű keveset jövök, mert amit csak tudok én szoktam eltenni. Most pl. málnaszörpöt csináltam. Nagggggggyyyyyyyyyyyoooooooonnnnn finom lett!!!!!!!!

Krisztián nem forgolódik még. Nyúl a játékokért, nem mindig sikerül megtartania. Sikongat, beszél mindenhez.

banokla

Nyaralóknak jó időt és vigyázzatok magatokra!!!

Örülök, hogy Katkáékkal minden ok. Én sem hallottam a viharról, ami Ho.-ba volt.

banokla

Nyaralóknak jó időt és vigyázzatok magatokra!!!

Örülök, hogy Katkáékkal minden ok. Én sem hallottam a viharról, ami Ho.-ba volt.

banokla

Hopsz kétszer ment el. Bocsi.

Pelus: nálunk eddig még nem volt olyan fajta, amiből ne jött volna ki a cucc.

Kaki: Krisztián általában minden evés után termel. Kivétel éjszaka.Nem tudom,ez miért van. De hogy egy napig ne legyen, olyan még nem volt.

banokla

Nem tudom, van e kedvetek játszani. Tudom, tudom ritkán jövök, és én állok ezzel elő. Ezt a játékot az interneten láttam. Mindenki elárul magáról hét dolgot, amit eddig még nem mondott el. Gondoltam, hátha jobban megismernénk egymást. Kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá???

banokla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?