A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Móni! A desszerttel nem lesz ám tele a pocak.
Sárgarépa, sütőtök mehet krumplival. :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

sziasztok,

köszönjük a Levente dicséreteket :lol: Azóta hozzá fejlesztette a 360 fokos pörgést is, így gyakorlatilag nincs lehetetlen számára...2 percre nem tudom ott hagyni, mert vagy a függönyt cibálja, vagy a szőnyegről takarítja a szöszt, vagy esetleg a hangszórót gyepálja :lol: Megrendeltem a járókát, még 2 hét, mire ideér... :roll:

Csöre, azta, nem semmi Saci :shock:

Móni, nekem is ez jutott ám eszembe, hogy pasikat egyszerűbb állítólag elkötni :roll: :wink:

Annyit írtatok a ruhaméretről, alakról...én csak a lógó hasammal nem vagyok kibékülve.
Tegnap elhatároztam, hogy veszünk itthonra egy futópadot! Gyerek mellett is tutira rá tudok szánni napi 25-30 percet. Motivációként megnéztem a régi fotóimat, amikor még "bombázó" alakom volt :lol: a párom is lelkes, úgyhogy már csak azt kell kitalálni, hová rakjuk majd. :D

Hanna, gondolom csak vicceltél a 34-es eladó ruhákkal :lol: nekem is voltak ám, de még terhesség alatt kiselejteztem őket :lol: most 36-os a cél...
Drukk a tesóprojekthez! Hidd el, akkor fog jönni, amikor mindenkinek a legjobb! :wink:

Krisz, nem semmi, hogy úgy kinőtt Ádi foga, hogy észre sem vetted! Remélem a többi is így fog :lol:

Edit, gratula a forgáshoz Bálintnak! Nagyon ügyes! A beszorulás ellen én körberaktam fejvédővel a kiságyat.

Cicin alvás: csatlakozom, várom a tippeket, már sok mindent kipróbáltam, a suttogós dolgok pl Levinél egyáltalán nem úgy működnek...Ő elalszik mondjuk babakocsiban, autóban, hintában, kendőben, kenguruban is. Csak egyedül az ágyában nem.

Hú nem tudom mire akartam még reagálni...
Ja Biga.csiga, sajnálom a kex témát. :( Nálunk a folyamatos gyakorlás azért nem kis eredményhez vezetett :wink: már jobb, mint régen volt :wink:

Kriszti, jobbulást neked!

Most nem leszek egy darabig, hétvégén keresztelő, arra készülődünk, aztán meg jövő héten Levivel lecuccolunk a Balcsira pár anyukával és babával,amíg az apák dolgoznak :lol: 8) .
Jók legyetek addig is! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.06.26 09:59-kor.

Kép
vickybabe

Tetyk! jó hétvégét! húúú a Hargita gyönyörű hely...

Móni! tök jó súlya van Joelnek....semmi okod aggódni! Kapj elő egy centit és mérd le!

Csatlakozunk Mi is a Viola köszöntőkhöz!

Hanna! mivel készülsz László napra?
katuska79

Móni! én is csak azt tudom mondani, mint Hanna. almát is keverhetsz krumplival, vagy pedig a gyümölcsöket rizzsel. Veszel egy zacsi puffasztott rizst, beáztatod (leforrázod) mikor megpuhul összeturmixolod a gyümivel. Ha esetleg nem ízlene a zöldség.

Saci tudományán én csak ámulok bámulok. Mondjuk engem levett a lábamról a babatalin, hogy mennyire ügyes, eleven kiscsaj.

Vickybabe! jó nyaralást a balcsin! reméljük szép idő lesz!
katuska79

Viki! Nagyon ügyes Levente!

Katuska! Semmi ötletem sincs. Apa dolgozik egész nap holnap.
Az tuti, hogy valami sütit kreálok neki.
Neked valami szuper ötlet?
Aztán majd július lesz a kemény nekünk. 11.-én Olivér névnap, 13.-én nekem szülinap, 15.-én após szülinap, 17.-én Laca szülinap.
Már most kivagyok, mit csináljak vajon. :roll:

Kép
hanna30

Hát a hozzátápiról annyit, hogy nekem O. bever egy üvegnyi kaját ebédre (én készítem), majd még szopi. Hogy a fenébe fér el ennyi benne? :shock:

Kép
hanna30

Hanna: na ez jó kérdés- ezek a "Manótermoszok" titokzatosan tágulnak- és lehet, hogy nagyobbak belülről mint kívülről :lol:

Elalvás cici nélkül: hát nálunk kb. 50-50%. Ha szerencsém van, elalszik a cicin este (nap közben magától is elalszik, ott, ahol éppen játszik). Ha nem alszik el a cicin, akkor pedig szépen berakom a kiságyba, és ha nem éhes, akkor előbb utóbb elalszik. Mostanában az ujját szopizza, elmereng- és ennyi. Akkor van baj, ha valamiért "hiperaktív", vigyorog, csillog a szeme, kapálózik a lábával- és azt sugallja, hogy "játsszunk!!!!". Na, ilyenkor baj van- adok neki játékokat, de nem veszem ki, sőt Apával felváltva mondom neki, hogy "csit, sssss, csit". Ha ott vagyok a szobában és valami nyugodt tevékenységet végzek -pl szekrényt pakolok- akkor néz engem, és előbb utóbb elalszik. Volt, hogy egy monoton, pár hangból álló altatódal nagyon lassú, nagyon mély, nagyon-nagyon monoton ismételgetése segített. Vagy a lassú, ritmikus "sss, sss, sss". Ha viszont hiperaktív, akkor előbb utóbb sírni kezd- filozófikusan szólva az akkor már jó jel, mert már közeledik az elalvás. Régebben ilyenkor adtam neki még egyszer cicit, és elaludt szinte azonnal. Ezzel próbálok felhagyni (bár mivel kezd nem elég lenni a tej, nem tudhatom, hogy nem éhes-e :evil: ) és az a módszerem, hogy úgy csinálok, mintha "nem altatnám"- csak teszek veszek, hagyom, hogy játszon, dudorászok mélyen, de próbálok nem interakcióba kerülni vele. Az eredmény- félsiker :?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Tegnap elkezdtem visszaolvasni és írni. Aztán apus hazajött és egy laza mozdulattal becsukta a laptopot, pedig láta, hogy megy :evil: :evil:

Tegnap voltunk méreckedni, hát 330g-t hízott csak négy hét alatt. :? :? 6970g és 66,5 cm Nem is csodálom, az utsó két hétben nem evett semmit.
Ő is azt csinálja, hogy két percig szívja, aztán szevasz. Ráadásul ő még nem is nyammog rajta, csak tolja el a cicit. Na mindegy nem tudom tölcsérrel beletölteni.

Megpróbálom még egyszer a reagálást, ha Zille is úgy akaja.

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Gyors bekukk, rohanok össze-vissza, mint a mérgezett egér.
Julcsám ma itthon maradt, kifáradt az úszótáborban. :D Az edzők azt mondták apának, sajnálják, mert nagyon kis ügyes... :) Úgyhogy csak csajok délelőtt van...

mit szóltok a tegnapi viharhoz? Teljesen kikészítette az erkély flóráját :evil: (letörte a muskátlijaimat... :))

Hozzátápi. Sziszi! A dokinénim nagyon jófej csajszi, azért írt fel tápot, mert kérdezte, Borcsa átalussza-e az éjszakát, s én mondtam nem. Erre fel írta fel a tápot. A cucc nem esett jól Borinak, ezért adtunk neki alma-banán reszelt cuccot. Na azt bevágta, azóta naponta van kaka-maki, nem látok rajt' semmi elváltozást... (Ja, éjjel most is felkel, úgyhogy ebbe a gyerekbe szerintem még férne, csak nem merek neki adni.)
Amikor hazajött Bori a kórházból, a dokinéni azt is mondta, adjak néha neki cukros vizet/teát, mert ezeknél a nagy babáknál előfordul, hogy leesik a vércukor-szintjük, s bele esnek a kétségbe. Én persze nem adtam neki, inkább többször kapott enni.

Apropó: Julcsám már oly rég volt csecsszopó, em tudom, melyik gyümölccsel kezdjem, ha nem jó a banán?
Hanna? Ti mivel kezdtetek?

Na megyek, összeütök valami kaját Juli-libámnak. :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! őszibarack, alma, körte, sárgabarack, meggy. és sütőtök ami még favorit szokott lenni!

Hanna! még én sem tudom, de kiagyalok valamit. Sütni már nem akarok szerintem mert tegnap este csináltam mákosmeggyes rétest, most lett kész a meggyes lepény (cirka másfél kiló meggyből mert hát úgy jó ha kétujjnyi vastag a meggy benne).
katuska79

Zitocs, hú ezek már egész haladó tippek altatásra! Köszi :lol: Violának nagyon boldog névnapot!

Heni, köszi! Miért mondod, h Olivér lusta? Emlékszem, ezer éve írtad a blogodban, hogy négykézlábra állt. Az állás ebben a korban még nem "elvárás", csak Saci kicsit megelőzi a korát :lol:
Hú nem semmi ünneplések lesznek Nálatok júliusban :lol:

Batkata, a hozzátápit én almával, sütőtökkel és őszibarackkal kezdtem. Azóta már kapott banánt, répapürét és alma-körte pürét is. :lol:

Katuska, köszi! Én is nagyon bízom a jó időben 8)

Levente holnap fél éves lesz. Olyan hihetetlen.

Kép
vickybabe

Lucus, ne aggódj a súlyon! 330 g szerintem teljesen normális, ilyenkor már nem híznak annyit, mint az első hónapokban!

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Nem jöttem tegnap,Kittikém belázasodott :(
38 volt hónaljban.
Nyügikébb a szokásosnál a kincsem,nem jó neki sehogy.
Most elaludt......

Katuska nyam-nyam,fincsákat sütöttél,küldjél már légyszi kicsit belöle :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Kép
Ezt csak úgy................

Kép
Kitti is körbejárja a lakást :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Sziasztok!

Na, ebéd kész. Olyan fincsi zöldbablevest (khm: ződfuszujkalevest) csináltam, hogy a lányom megnyalta mind a tíz ujját (pedig ő ugyan leveses, de nagyon finnyás Mári...)
Második: "gyári hús" valamilyen pulykapárnácskák (tuti, hogy nem sok pulykát látott, de Julcsinak ez a kedvence...). Köretet nem volt kedvem csinálni, kap hozzá majonézes tormát...

Hozzátápi: köszönöm az ötleteket (bár mondjuk magamtól is kitalálhattam vóna :D) Mi azért adtunk banánt és almát mert az volt itthon, bótit nem akartunk vón' adni (hú ma nagyon nyelvjárási napom van... Bocs... :shock: ), de most majd kipróbáljuk a sütőtököt vagy a barackot.

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Regina!

ez a tányér jó lesz? :lol: :lol: csak óvatosan mert sütős!

Kép
katuska79

Katuska,neeeeeeeeeeeeeeeeee máááááááááááááááááár!!!! :cry:

Kép
Kép
Kép
regina74

Katuska!

Nyami-nyami!!! Tök jl néz ki, s biztosan finom is.

Nyelvjárásról jutott eszembe: aki még nem ismerné: http://www.youtube.com/watch?v=2PpRTjy5Ea4
Az utolsó három csak gyengébb idegzetűeknek ajánlott, őszintén szólva székely létemre még én is pirultam...

Kitti-fotó: Azt a kis édes popót!!! Nagyon husi! :D

Lányok! Már megint esik!!! Mit esik! Zuhog!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Mit fogunk jövő héten csinálni Tiszadobon, ha ilyen c@r idő lesz?! Ráadásul a nagyok vonattal és bicajjal mennek Tiszadobra. :shock:
Tutira szétáznak... :evil:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Szép jó napot!
Először is: Menyasszonyunknak boldog névnapot kívánunk!!!

Ismét hatalmas felfedezést tettem, rájöttem, hogy a fiam miért nem alszik Anyuméknál éjszaka, miért van az ,hogy negyed-fél óránként kelek hozzá.. Kényelmetlen neki az utazóágy!! Valószínűleg kemény lehet... Éjfélkor megelégeltem a pattogást, és mellém tettem az ágyra.. Erre ő hátat fordított nekem, és attól kezdve reggelig aludt :shock:
Annámnál tök mindegy volt, hol alszik,ő a "vadon gyermeke", bárhol, bármikor,bárhogy képes elaludni. Innen látszik, mennyire más 2 gyerek :lol:

Sajnos a nyaralásunk ugrott, pedig nagyon vártuk már. Nagypapámnak kiújult a májdaganata, már harmadjára, és velük mentünk volna nyaralni. Nagyon félek, hogy elveszítjük, már 80 éves, igaz,meg nem mondaná róla senki, kb. 60 éves szinten megrekedt, nagyon fitt, de azért egy harmadik műtét... Nem tudom bevállalják-e az orvosok... :cry:

Hallottátok, hogy meghalt Michael Jakson?

Kép
Kép
Kép
mágnes

jl=jól :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Mágnes! igen. le is döbbentem....
katuska79

KATUSKA:hú de nyami az a tányér süti.Én megyyespitét csinálok minnyá'...Hazajött apa kajálni és le kellett műteni egy szinttel a kiságyat...Belém kapaszkodott a gyermekem és ülésből felhúzta magát állásba többször is.Volt már,hogy rugózott a combomon úgy,hogy mintha nyeregben ülne,de nem ülésből... :shock: Meglátta apája is és addig nm ment vissza dolgozni,míg le nem engedte az ágyat.Aszongya-fogja magát és kibukik...Hát csak nm még,de biztos,ami biztos...Bár ahogy megmoccan,felkel, én már ott is vagyok nála.Na megyek dógomra...Van most bőven... :? :o

Eszter

Kép
eszterem

Batkata! nagyon jó a videó!!!! a végén úgy röhögtem....
katuska79

Eszter! apának igaza van. Amint négykézlábra áll a gyermek máris egy szinttel lejjebb kell tenni az ágyat!
katuska79

Visszaolvasni még mindig nem tudtam, viszont a frissített táblát feltettem a picasaba, a dokumentumok közé!!
Nekem itthonról működik, próbáljátok, ki hogy megy-e nektek is, bele is lehet javítani, ha valami nem jó, vagy hiányos.

Annyit olvastam, hogy Saci megint milyen ügyes, én mondtam, hogy két hét, még nem is telt le!! :lol:
Persze tényleg előreszaladt egy kicsit a lányzód, szólj, neki hogy lassabban!!

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok! Üdv Vásárhelyről. Itt is ramaty idő van. :cry: Pedig medencézni akartam. (vagyis Ádámot medencéztetni)

Katuska: én most fogok neki állni a meggyesnek. Anyum meg hadd babázzon addig!

Mágnes: Anya épp most ment el szivacsot szabatni az utazóágy aljára. Ádámnak nem kényelmetlen, csak én nem tudok aludni a zizegéstől. Sajnálom a nagypapádat. Az enyém már 82 éves, de ő is nagyon fitt. Fára mászik gyümölcsöt szedni, csirkéket nevel stb. Féltjük ezektől a munkáktól, de nem hallgat senkire.

Kaja: Anya is vett a Müllerben bébikajákat. Pl. zsenge zöldségek rizzsel. Tök nagy a választék, azt mondta. Le is nézek valamelyik nap.

Mozgás: hű, milyen ügyesek ezek a négykézlábazó gyerkőcök. Ádám belekapaszkodott a ruhámba és ülésbe húzta magát. A frgás nem izgatja, bezzeg az ülés!!!

Jövök még. Most megyek kimagozom a meggyet a sütihez.

krisz78

Katuska:Négykézlábazás már régebb óta megy,de még csak most engedtük le. :oops: Már múlt héten le akartuk... :oops: :o Mindegy ,most már lent van. :D Most éppen fejen akar állni. :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Vagyok én is, csak Batkatához hasonlóan, mint mérgezett egér :? most tettem le a farom reggel 1/2 9 óta :?

Csajok, Sacihoz nem ér ám hasonlítani! És nem is függőlegesen állt, kicsit előrehajolt... És nem megy ám még rutinból :wink:
Mama azt szokta rá mondani, hogy Saci eleve nagybabának született, soha nem volt kisbaba (viselkedés, tekintet, stb...).

Kajálások: húúúúúúúúúúúú, mennyiket esznek ezek a gyerkőcök :shock: Saci továbbra is 3-4 óránként, alap 1 cici, néha kettő... lehet kevés neki? Ugye nem?

Sziszi: lógsz még egy képpel a MT-ról :wink:

Katus: nyami :lol: :lol: :lol:

Luca: szépen nő Zille, ne aggódj, szerintem továbbra is kb egyformák Sacival :wink:

Mági: mi vettünk egy vékony matracot az utazóágyba... tecsóban v. a madarasban 2-3000 ft... picire lehet tekerni, nem zörög az ágy, és kényelmesebb is :wink:
Nagypapádnak jobbulást.
Jacko: azt csodálom, hogy nem korábban... évek óta iszonyúan néz ki :roll:

Viki: ha ilyen eleven Levente is, ne várj sokat a járókától :)

Na, folytatom a kapolást...

Csöre
csöre74

Lányok krumpliból mehet, az újkrumpli is?

Ma lemértem 3 percig szívta, a másik nem kellett neki. Bukott belőle egy adagot hason. Már 3 órája evett most még alszik. Ő tudja.

Kép

Kép
lucus16

Na, leültem még egy kicsit meggyes lepényezni :)

Luca: hát, ha össze tudod törni :roll: nem túl kemény?
Saci 9-től 1-ig bírta egy cicivel, és még akkor is én adtam, nem ő kérte... most evett újra, azóta, igaz, ez rövidebb idő, de most álmos volt, bealudt.

Hanna: uff, jó sűrű a júliusotok :shock: :lol: főzési-sütési tippek kellenének?
A 34-es cuccokat majd megkuksizom (nem magamnak :lol: :lol: :lol:)

Csöre
csöre74

Katuska: megkaptad az emailt? Közben találtam még több receptet, ami word-ben van. Azt is küldjem?
nboglárka

Megint süt a napocska. Ezt a hülye időt!!! Tegnap du. olyan zivatar volt, hogy amíg kinyitottam a kaput a szüleimnek, szétáztam, pedig volt rajtam esőkabát... Ma villámlott, dörgött, még 1 órája is. Remélem, holnap jobb idő lesz.

Csöre
csöre74

Tetyk és akit még érdekel: én a netről töltöttem le egy babaszakácskönyvet (Vida Ági -féle), mondjuk fel kell iratkozni hírlevélre, de amúgy ingyenes. Itt a link:

http://www.kismamablog.hu/konyvek

Csöre: már meg is van a met-tai :-) Ugyanolyan, mint a tied, beleszerettem múlt héten :-) Apa ugyanezt a majmos hasonlatot mondta, valószínűleg ugyanazt a természetfilmet néztétek :-)

Benci: sajnálom a rossz éjszakát :-( Jön a foga?

Zitócs: gratula a forgáshoz :-) Te még csak anyatejcsit adsz Violának?

Viki: Bálint leszedi a fejvédőt :-( Szépen kiköti (na jó, eddig nem csomóra kötöttem, hanem masnira) és leszedi :-) Szóval ez önmagában nem elég, de hát ennyi baj legyen, majd megtanulja a kis majmocskám, hogy ilyenkor engedje el a játékát :-) Keresztelős képeket majd hozzál! És remélem jó időtök lesz a Balcsinál! De jó lesz Nektek :-)

Hanna: nem semmi, mennyi ünnepetek lesz júliusban! Nekünk a házassági évfordulónk van júliusban és apósom szülinapja (egynapon, 15-én :-)

Lucus: szerintem ilyenkor már nem kell olyan gyorsan gyarapodni a súlyuknak! Bálint heti kb. 10 dkg-t hízik és a dokinéni elégedett vele.

Regina: jobbulást Kittinek!

Katuska: ne kínozzál ilyen képekkel! Nagyon guszta a süti!!!

Mági: sajnálom nagypapát :-(

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: :D :D

Elköszönök hétvégére! Mindenkinek napsütéses szép napokat!

Csöre
csöre74

Katuska!

Rég jártam a receptes oldalon, feltennéd a meggyes sütike recetjét, ha még nincs fent? Holnap megcsinálom a zabagép gyerekeimnek és a "zuramnak"...

Mági! Igen, én is kiakadtam, most megy a Kossuth rádióban egy emlékműsor róla. Akármit csinált, az nagy volt, utánozhatatlan - szerintem. Mondjuk én nem voltam teljesen oda érte, de az tuti, akinek olyan fantáziája és szorgalma és akaratereje, meg tehetsége van mint neki, azt én alapból tisztelem...

Na megyek, Borcsa rí. :(

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Borcsa visszaaludt. Mostanában olyan sokszor felsír. :( Ill. egsz pontosan azóta, amióta lementünk Halasra Apukámat ápolni, temetni... :(
Képzeljétek, szerdán itt volt nálunk az egyik ismerősöm, s kineziológiai kezelést adott nekem, hogy könnyebben tudjam elengedni apukámat. Azóta sokkal jobb minden...

Na most meg a fiúk értek haza... Éééés felsírt Bocsa ismét.
Khm. :evil: :evil: :evil:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Mai program: takarítás, piac, Tesco...kipurcantam! Remélem, holnap jobb idő lesz, kirándulnánk :)

Csöre: kimostam, megszáradt :) Holnap lesz a főpróba, csinálunk egy fotót, este feldobom. A másik MT-ommal gyakoroltam a háti kötést, Lilla jól tűrte, végül sikerült is. A legnehezebb nem is csípőről hátratenni volt, ahogy gondoltam (eddig fekve kötöttem), hanem a popsija alatt szabályosan keresztezni :roll:
Tejóég, mitcsináltSaci? Micsodacsoda kislányod van! :D

Katuska: ezek szerint Te olyan vagy, hogy körülnézel, mi van otthon, és bármikből összecsapsz egy vacsit? Hú, de irigyellek!!! Én állandóak mitfőzzekmitfőzzek... :oops: Ráadásul ez a meggyes...Nyami!!!

Batkata: bocsánat, nem akartam bántani a dokinéniteket. De egyes gyerekorvosoknak olyan furcsa felfogásuk tud lenni...mint ez a cukros lötyi is...a miénknek az volt a mániája, hogy háromóránként etetés, ha a gyerek üvölt az éhségtől, forralt víz, nehogy előbb adjak neki...na persze, majd pont...én pl. nem adnék tejpépet, vagy nem hozzátápiznék, csak azért, mert Lilla nem alussza át az éjszakát, ha egyébként nem szeretnék adni neki. Nem sír, nem kér gyakrabban enni, ezért nem gondolom, hogy mert éjjel kér, akkor a tej kevés neki. Mi most hagytunk el egy éjszakai szopit, így eszik 9-kor, éjjel 2-3 között, és reggel 5-6 körül. Az éjfélit hagytuk el, teljesen magától. Ha jól meggondolom, én is felkelek éjjel inni...na mindegy is, mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné vagy jónak látja, mindenki más :) Ha szívesen fogadja az almát-banánt, miért ne? :)
A zöldbableves receptjét feldobnád? Köszönöm szépen!

M.Jackson: hát, elég régóta ramatyul nézett ki...pedig csak 50 volt. Épp láttam egy régebbi videóját, olyan helyes kölyök volt a műtétek előtt. De mindenképpen hihetetlen, amit elért.

Na, a lányom elintézte a ruhámat, övé, padlót...megyek pucolni...ha valaki kéri Lillát, szóljatok :?

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Katuska: te írtad a múltkor azt hiszem, hogy lehet babáknak is személyit csináltatni. Jól emlékszem? Mikortól is van ez?
Nyáron elmegyünk pár napra Olaszországba és visszük a kicsit is és ma jöttem rá hogy a gyereknek se útlevél semmi irat....mondjuk Olaszországba útlevél nem is kell ugye de valami azért nem lenne rossz amivel igazolni lehet a gyerek személyazonosságát.........

KépKép
peni

Én sajnálom a Jacksont....nagyon. Gyerekkoromban imádtam, rajta nőttem fel...meg ti is (már aki szerette) nagyjából egy korosztály vagyunk......

KépKép
peni

Sziszi!

Nem bántottad, dehogy. Egyébként én sem tartottam be azt a lötyit, de tény és való, hogy nagyon sokszor akadt ki Borcsa, s szemmel láthatólag megnyugodott szopi után. Máskor nem úgy viselkedett, mikor éhes volt. Ja, és amikor több szénhidrátot ettem, más volt a tejcsim is, nyugisab volt, szóval van ebben valami.
Azért védem őt, mert tényleg karakán nőci, asztmásként sokat segít az asztmás fiamnak, s eddig mindig bejött amit a nagyoknak mondott...

A hozzátápit én most azért kezdtem el, mert szemmel láthatólag kinézte Borcsa a szánkból a falatot, azt akartam, hogy a jóízű evés élménye megmaradjon neki... Meg aztán van két foga, mindjárt féléves, a szopizást meg hagyjuk abba, ez inkább csak kiegészítés... Nem hinném, hogy a cickó-imádat alábbhagyna. Egyiknél sem maradt abba...

Michael Jackson: emlékszem, hogy ált. isiben két klub volt az osztályban: az AC/DC Fan Club volt az egyik, a másik pedig a M. JAckson Fan Club. Hát az elsőben voltak az idétlen fiúk :D, a másikban a lányok, naná, hogy a M.J. Fan Clubba jelentkeztem. Kilógni meg tök ciki volt... Na mindegy. Rég volt... :D
Az viszont tuti, hogy nagyszerű művész volt, szívesen mehgallgatnék néhány korai felvételt, amit a családjával énekelt, akkor még tutira önmaga volt...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! ment a recept!

Boglárka! megnézem a levelezésem megérkezett-e!

Peni! azt írták június 28-tól lehet igényelni a személyit. Rá kell kéredzni lesz-e belőle valami. Azt is kétévente kell majd cserélni. De ha most csináltok útlevelet az is gyorsan megvan! Mindenképp kell igazolvány neki ilyen vagy olyan! Papír nélkül nem mehet sehová.
katuska79

Sziasztok,

csak gyors bekukk, mert kakukk vagyok, aludnom kell (hortyogós szmájli)

Batkata: Persze, értem én :) Lilla is előadja az asztalnál az énisakarok! műsort, de hamar kiderült, hogy őt még csak a tányér és a pohár érdekli. Igaz, egy fogunk sincs, és még van 1 hónapunk fél éves korig. Adtam neki kíváncsiságból minimális reszelt almát, hát nem kérte :D De megtanítottam pohárból inni, és ennek rettenetesen örül, állandóan poharazni akar, még az sem fontos, hogy legyen benne valami :lol: Biztosan azért, mert tőlünk látja, így neki is volt sikerélménye.
Még nem is mondtam, ne haragudj, sajnálom nagyon Apukádat...nekünk a tavaly előtti év volt nagyon kemény...

Remélem, holnap szuper idő lesz, budakeszi vadasparkozunk.

Jó éjt!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Katuska: én is így gondolom, hogy kell valami igazolvány de ezt most nagyon elcsesztük..ma jutott eszembe. MEgnztem az érdi okmányiroda honlapját (lehet on-line) foglalni időpontot...de marha sokára....akkor meg már késő :roll: :roll: :roll: :roll:
Zéténynek idáig lakcímkártyája van, tajkártyája és adókártyája.....más nincsen, bakker.... :roll:

KépKép
peni

Regina: Kitti cuki popsija ennivaló!!! :lol:

Katuska: bakker, a virtuális süti miért nem tápláló? Istenkirályul néz ki!!!

Edit: nem, mi is küzdünk a hozzátápi nehézségeivel- sajna az üveges gyümidesszerteket kihányta (talán túl mohó volt a lelkem- a nem üveges alma uis nagyon megy), főzeléket és krumplit nem javasolt a védőnéni, merthogy az már komoly kaja (no, ez nem fog a jövő héttől visszatartani), a pépeket se javasolta, de a tejcsiellátás ingadozott, pláne, hogy volt hétfő estére egy koncertjegyem (első esti elszabadulás- persze bőrig áztunk :twisted: ), és valamivel itt kellett hagyni a nagyit- szóval bepróbálkoztunk a HA péppel, és láss csodát, a lányka imádja :D Ráadásul tuti biztos vagyok benne, hogy a "nem javaslás" oka valamiféle statisztikai verseny, hogy fel tudjanak mutatni minden körzetben sokáig szoptató kismamákat.

HA pép: milyen fajták vannak? Én eddig a vaníliás Milupát próbáltam, abból, ha jól láttam, van natúr. Most a Tescoban megláttam egy Humana almás HA pépet, így gyorsan be is ruháztam- milyenek vannak még? Lelőhelytippek? A natúr pépet ti keveritek valami gyümivel? Az egyik dobozon volt ilyen ajánlás.

MT: ma sikerült Violát a hátamra kötni (ne tudjátok meg, milyen mutatvánnyal, szerencsére a franciágy elég nagy, Vió meg igen nyugodt lélek :D - úgy kapaszkodott a hajamba, hogy csak na :D ), és imádta. Viszont békapózban nem hajlandó megmaradni, ha kifelé fordítom :cry:

Kutyák, macskák:
Leányom lehet, hogy hozzám hasonlóan inkább cicabarát lesz- a kiscicákon hangosan kacagott, a kutyusoktól inkább megijedt... Béla nevű kandúrunk pedig rögtön szimpinek találta a Kisasszonyt és produkálta magát neki :shock: :D Minden izgi, ami magától mozog!!! :D

Négykézlábazás: ez hogyan történik? Maga alá tűri a kis lábait? Előtte segítettek a babónak, vagy ez teljesen önállóan jön? Vió még csak az egyik lábát húzza fel, ráadásul most, hogy forog, inkább azt a mozgást preferálja :roll: Bezzeg egy hete...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Megint éjjeli bagolykodom!

Hát igen, apus azt mondta a hordozóban altatásra, hogy nem gondolta volna hogy rászokik... :roll: mert ugye a gyerekek semmi jóra nem szoknak rá...
próbáltam már karban is altatni de mihelyt vízszintesbe kerül, nemtetszését nyilvánítja ki... elég hangosan
ÉÉÉsss ma hasrafordult egyedül, és kihúzta a kezét maga alól, (eddig ez nem ment) és elkezdett tolatni :D

Mágnes: sajnálom a nagypapát... én rettegek attól, hogy elveszítek valakit a családomból.
Benci: teljesen átérzem az éjszakákat!
Batkata: a videón olyat röhögtem! nagyon jóóóóó :D

Jacko-n én ledöbbentem, bár tényleg cudarul nézett ki régóta... de az ilyen emberek nekem mindig kicsit halhatatlannak tűnnek, és olyan furcsa hogy meghal...

Szilvi
Kép
xania9

Peni: papír nélkül tényleg nem viheted a gyerkőcöt sehova, és fényképes igazolvány kell legyen. Ja és az Olaszok valamikortól visszaállítják egy időre a határellenőrzést... lemaradtam a dátumról sajnos hogy mikortól.

Szilvi
Kép
xania9

Sziasztok!

Úgy tűnik mindenki piacra ment vagy alszik... Csak én vagyok aklaviatúra előtt :)
Bár nekem könnyű, elzavartam a fúkat vásárolni. Adtam nekik listát, majd jönnek. Én addig elaltattam Borcsát, Juli tévézik, én meg megajándékoztam magam egy kis hajmosással, köröm- és lábápolással. :)

Sziszi: nekünk úgy tűnik a kajára bukik. Szabályosan nyeldekel, amikor eszünk. Nyilván a pohár is érdekli, meg a tányérok, meg minden :D, de látszik rajt', mikor enne és mikor "nézelődne" a szájával. Tegnap szint követelte a vacsit. Látszott rajta: "Most mi van?! Ti esztek, s én nem kapok kaját? Se cici, se pép? Hát bánás ez?" Olyan kis husi volt. :D Eztán kapott minkettőt :D

Pép: mi csak a Milupa vaníliás HA pépet használtuk, ezt írta fel a dokinéni. Erre a kis időre másra nem is akarok beruházni, váltogatni.
Maszatmanó! Tegnap este tettem egy leheletnyi banánt a pépbe, bepuszilta a teljes adagot (4-5 ek pép!), utána kétszer szopizott. Éjjel meg most nem ébredt fel! Egyszer nyöszörgött, de csak azért, mert melege volt... :) Hajnalban viszont úgy teleette magát, mint egy éhenkórász pióca vagy egy jól megtermett kullancs. :)
Ma este kipróbáljuk a sütőtököt.

Vadaspark: jó móka! Biztosan jó időtök lesz!

Xania! te is fiam Brutus? Én szoktam bagolykodni, s napokig nem lefeküdni, aztán fél napokra kidőlni? A rossz példa ragadós? ;) Ejnye, ejnye! :wink:

Ja! És gratula a forduláshoz, karocska kiszabadításához Benedeknek! Az tényleg nagy dolog.
Altatáshoz nem tudok hozzászólni, nálunk Borcsa az ágyában alszik az első éjjeli evésig, utána mellettünk, s önkiszolgálás folyik (ő eszik, én alszom...)

Mágnes!
Kitartás! Nehéz lesz, de tudom, nagyon erős nőci vagy! Megy a sok csí meg a pozitív energia, meg a naagy ölelés! Légy erős kislány! A lurkóknak szüksége van Rád! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Jó reggelt!

Annyira c@rul vagyok, hogy már ráérek fórumozni is. Gyakorlatilag lebénultam. :cry: Az imént 25 percembe telt míg a földön kúszva kivonszolódtam a konyháig vízért (Apus nincs itthon). Most itt vagyunk a földön a játszószőnyegen, Tőlem fél méterre van minden ami kellhet (pelus kellékek, váltás ruha). Én kibírom étlen míg Férjem hazaér, Áginak itt az anyatej. Már csak azon imádkozom, semmi rendkívüli ne történjen :?

Mindjárt visszaolvasok
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?