A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

[quote="lorca"]
írta:
lorcaIringo,
Hm...jó ötlet, a gyerekek imádják a palacsintát. :D
Egy többes szülés vagy kora az erősen valószínű, hogy császár. Most már elég sokan vagyunk időre, hogy javítsunk a statisztikán.

8 császárra 4 normál szülés Az pont 50 % :lol: Nem a babaszámot kell alapul venni, extra szivatás lenne ikreseknek, ha az első normál, a második meg császár. :lol:

12 szülésből 8 a császár, 4 a normál... ez nem 50% :wink:
Vendég

ancsurti! :)

Nem vagy te mihasznább. Csak most, hogy minden nehezebb, előzékenyebben hagyod, hogy Apa is jobban megízlelhesse a jól megérdemelt munka gyümölcsét. :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Lorca: 8:12-höz a császár, 4:12-höz a sima szülés aránya, tehát 66-33 %.

Kép
Kép]
hendegabi

ja, látom, már iringó is írta

Kép
Kép]
hendegabi

Gabi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Elgondolkodtató adatok:

A császármetszések aránya a nyugati országokban és hazánkban is húsz év alatt a háromszorosára emelkedett (ma 22%).

Az újszülöttkori agyi károsodások száma alig néhány százalékkal csökkent.

Brazíliában 46 százalék a császármetszések aránya.

Több olyan országban, ahol nagyon alacsony a szülés körüli megbetegedések, sérülések száma, a császármetszések aránya nem éri el a 10 százalékot.

A WHO ajánlása szerint „nincs olyan területe a világnak, ahol a 10-15 százalék feletti császármetszési gyakoriság indokolt lenne."

A császármetszés költségei a hüvelyi szüléssel járó kiadások többszörösére rúghatnak.

Az első császár határt szab a gyerekek számának: három császármetszésnél többet már csak nagy kockázattal lehet végezni.

http://bebilap.hu/terhesseg/csaszarigeny.htm
Vendég

lorca: mivel nem volt sehol süti a környéken a sütöm rossz, palacsinta már a fülemen jön ki , ezért váltottam gyorsan olyanra ami eddig eszembe se jutott.... :D

KépKép

Viki
viki23

[quote="hendegabi"]L írta:hendegabiorca: 8:12-höz a császár, 4:12-höz a sima szülés aránya, tehát 66-33 %.

Ez így igaz. Csakhogy eredetileg nem 12-höz volt arányosítva, hanem az hangzott el, hogy 8 császárra 4 normál szülés... .
Szóval, szerintem legyen 1:1. 8) :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Maradjunk annyiban, hogy a lényeg a baba és a mama egészsége. A többi szempont bonyolult kérdés. :wink:

Kép
Kép
200907?

[quote="200907?"] írta:200907?
[quote="hendegabi"]L írta:hendegabiorca: 8:12-höz a császár, 4:12-höz a sima szülés aránya, tehát 66-33 %.

Ez így igaz. Csakhogy eredetileg nem 12-höz volt arányosítva, hanem az hangzott el, hogy 8 császárra 4 normál szülés... .
Szóval, szerintem legyen 1:1. 8) :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Maradjunk annyiban, hogy a lényeg a baba és a mama egészsége. A többi szempont bonyolult kérdés. :wink:

8császárra 4 normál szülés... 8:4 arány...
És az összes szülés a 100% :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az tény és azt senki nem vitatja, hogy a mama és a baba egészsége az elsődleges... engem csak a puszta adat döbbentett meg...
Vendég

Kép
Vendég

Csajok! A ti babucitok is roppant sokat mocizik oda bent????
Mert az hallottam ilyenkor már épp hogy mocorognak... A végőnő szerint azért érzem ennyire mert vékony a bőrőm, meg pici a hasam.. De szabály szerint ki tudom tapintani a kezét vagy a lábát :D

KépKép

Viki
viki23

Jaj, én csak a 8:4 arányt néztem. :lol: El sem jutottam addig, hogy már 12 szülésnél tartunk. Tipikus eset, amikor az agyam javítja a dolgokat a megkérdezésem nélkül. :lol: (Neeeem azt jelenti, hogy kezdek leépülni. :lol: )

Iringo,
Egy császár ktg-e többszöröse egy sima szülésnek, de az az 1-2 % sérült baba, amit esetleg megment, lazán kiegyenlíti a ktgeit, mivel róluk évtizedekig kell gondoskodni, a különbség szinte felbecsülhetetlen. Ha mondjuk egy anya élete hátralévő részére kiesik a munkából, az olyan ktg, ami rengeteg felesleges császárt fedez.
Egy császár után már a második gyerek vállalása is kevésbé valószínű, mint egy normál szülés után. De mivel 1,35 gyerek születik egy nőnek átlagosan, annyira nem veti vissza a kedvet az, hogy max 3 csaszi javasolt.
Sokkal több a mesterséges megtermékenyítés, az olyan kihordott terhesség, ami régebben elképzelhetetlen volt. Ez sokat ront a statisztikán, de megéri. :wink:
Az adatok azért nekem is döbbenetesek. :roll:

Viki,
Ha a sütő ugrott, jöhet a tejbedara, tejberizs. :D Azokat is fel lehet dobni gyümivel, lekvárral.

Kép KépKép
lorca

Iringo;Szep almokat!
En osszeverekedtem egy csajjal az almomban :oops: :oops: :oops: ,mert nagyon beleutkozott a hasamba....Aztan nem tudom mi tortent....talan felebredtem!

Viki:Nekem nem kicsi a hasam,es nem is vekony a borom...es 2 hettel tobb volnek mar....de napi 5 orat mozgolodik renduletlenul,es en is erzem az alkatreszeket...Azert a 36 heten meg okes a sok mozgas...sot azert utana is... :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti: Köszi akkor megnyugodtam.. Azért aggodom mert fobiám van hisz az egyik öcsém megfolytotta a köldökzsinor az utolsó napokban... :(

KépKép

Viki
viki23

Vagy a csaszarmorzsa!!!Most hogy sutiket emlegettek egesz nap,gyorsan benyomtam egy tanyer joghurtos-tejszines gyumolcslevest.....tele a bendom de nagyon!

Kép
Kép
ancsurti

Viki:Sajnalom nagyon!De azert az ilyesmi nem tortenik mindig...nalunk is volt baj az egyik ocsemmel,nincs velunk...es engem nem is ctg-znek,pedig mar boven idoben vagyok!Szoval nyugi,csak magadnak artasz ha ilyesmikre gondolsz! :wink: Minden rendben lesz,ezek normalis "tunetek"Alex baba virgonckodik!!! 8) 8) 8) Nekem mar faj a hasfalam rendesen,raadasul nagyobb baba van bennem :wink: 3-4 centis kinyomodasokat eszlelek!!!
Rendben lesztek!!!

Kép
Kép
ancsurti

viki23! :)

Hát, ha ilyenkor már csak épp, hogy mocorognak, akkor azt kell tenni, amit lorca is csinált ma: (roham tempóban) eltépni a kórházba CTG-re. :roll:
De nyilván te nem erre gondoltál, hanem arra, hogy ilyenkor már kevesebbet mozognak, mint korábban. Neked hozzánk képest még viszonylag sok van hátra ahhoz, hogy ez annyira feltűnő legyen. De mi már érezzük, hogy itt, a finis környékén azért már tényleg másabb.
De ez még sok minden egyébtől is függ, nemcsak a terhességi kortól. Még belekezdeni is felesleges, olyan hosszú a lista...

lorca! :)

Emlékeim szerint Manónál 150 rugó körül volt egy császár. Majd most össze lehet hasonlítani a normál szülés árával, úgyis kapunk elszámolási nyilatkozatot. :lol: :?

Kép
Kép
200907?

Viki,
Dolgoztam szellemi és mozgássérült gyerekek intézetében. Ha fóbia kell, bármikor bárkinek rendelkezésére állok.
Öcsédet, de főleg anyukádat nagyon sajnálom. :(

Ancsurti,
Ne is mondd a császármorzsát. Nemrég láttam az egyik étteremben, mondtam magamnak, hogy nem lehetek annyira égő, hogy ilyesmit megveszek, majd megcsinálom itthon. Ciki, de képes voltam elrontani. Másnap visszamentem és vettem egy dobozzal. :lol:

007,
Kikerestem Szabi szülés ktg-eit. :)
Szülés, Episiotomia, Cervix ruptura ellátás, 8 nap kórház: 94.725,- (finanszírozott 5 nap???, mivel én már ok voltam, csak Szabi nem)
Szabi: Megszületés, 5 nap kora, összesen 8 nap, rakás labor: 52.811,-
Összesen: 148.536,-
(Ha a ti 150e csaszitokat nézzük, spórolás 1500,- Ft)

Kép KépKép
lorca

Lorca:elofordul az ilyen :wink: !De azert jo volt az ettermes?
Pasikam telen lepet meg egy tanyer kocsonyaval a kozeli magyar bolbol...se ize,se buze....Szilveszterkor bepotoltam,15 tallal csinaltunk!

Az mit jelent hogy finanszirozott 5 nap?A tobbit fizetni kellett?
Mert itt jelenleg az en ellatasom az ami baromi sok penz,Hangaet mar alljak,mert o allampolgar lesz...sot,a gyerekorvosi elso latogatasunkat meg gyerek nelkul mar fedezte apa biztositasa....

Viki: A sok mozgas,ha nem erezhetoen rossz neki,max.neked kellemetlen picit,akkor meg jo is ilyenkor...ha nem mozogna,az volna inkabb a problema.De a vege fele kevesebb is a hely....No para!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Lorca!

Én a gödöllői Tescotól 12 percre lakom, mégsem kell a pesti levegőt lélegeznem, hanem a jó kis oxigéndús erdőszélit :wink: ! Szóval ez, mint "belváros mellett szóló érv" megbukott, mindazonáltal mint "krémesbeszerzési javaslat" tökkkkéletes :wink: :lol: :lol: :lol: !

Kaptunk a szomszédtól egy valag meggyet (ó a régi jó vidéki virschaft, igaz Hgabi :wink: ), és csináltam belőle naggyon fincsi meggylevest :D ! Most azon agyalok, mit adjak neki cserébe, mivel nálunk csak fű van a kerben :roll: . Bár lehet, hogy apa az ő háza elé borította a levágott füvet, és ezt háláta meg a meggyel? :shock: :lol: :lol: :lol:
Na mindegy, úgyis nemsokára meglesz a bébi, majd egyszer megsimizheti, és kvittek vagyunk :twisted: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi:Meggyessutit!!!Vagy keszits neki mas fincsiseget!!!
En pl.kovaszos ubit keszitenek vegre,de eppen sehol a npsutes!Es megvendegelnem lengyel foberloinket is!Bar mar logok nekik egy igazi magyar gulyassal :? :? :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Ja, császár: az én dokim totál császárellenes, ráadásul ugye az Istvánban ő a főorvos, nála kell engedélyt kérni, így ott híresen kevés a császár! Kérdeztem is anyut, hogy ehhez képest több-e az ebből adódó szövödmény (utalva arra, hogy esetleg jobb lenne időnként a csaszi), és azt mondta nem, sőőőt! :wink:
Mondjuk én egyből csekkoltam is hogy hogy áll ahhoz a kérdéshez, hogy lehet hogy 4 kiló feletti babát kell megszülnöm 159 centivel, mert azért ez valljuk be, nem vmi bíztató. De erre meg azt mondta, hogy önmagában a nagy súly nem egyenlő a nehéz kitolással, mert 3500 g-os bébivel is meg lehet szenvedni, míg egy 4200-as simán kicsusszanhat,szóval nem ez a döntő. De ha tényleg nagyon nagy baba lesz, ne féljek, nem fogja erőltetni a spontánt.

Amúgy ha belegondoltok a dokiknak kész haszon a császár: többet kérhet érte, 10-15 perc alatt kész a meló, ráadásul az tény, hogy a babára nézve ez jár a lehető legkisebb veszéllyel. Csak ha valaki nem akar órákig várni egy-egy vajúdás végére az ne menjen szülésznek, hanem legyen gyorsszervizes a Forma1-be :evil: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ancsurti!

Csak szolidan kapasd el őket, mert volt olyan ismerősöm, akinek kanadában a szomszédai nagyon rákaptak a magyar konyhára, és folyton nyúzták onnantól a csajszit :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Aaaa meg egy ev alatt nem teljesitettem a gulyast...szoval eleg raerosben nyomom! :wink:
Max.apro ajandekot keszitettem karacsonyra....ajtodisz,ilyesmi.A fozotudomanyommal meg nem kapraztattam oket :lol: :lol: 8)

Kép
Kép
ancsurti

Dodi! Milyen alternatívákat tudsz? Kíváncsi vagyok.
A méz TILOS 1 éves korig (botulizmust okozhat).
Én a szőlőcukortól felpörgök, de komolyan, úgy mintha kávét innék.
Az anyatej édes, nem nagyon fogad el édes ízen kívül mást egy újszülött úgy tudom.
Anyukád mit mond?

Lorca! a János kórházban pedig azt (cukros víz) adtak-adnak? a Babáknak amíg nincs anyatej - márpedig a belövellés 2-3nap. Én is azt hittem szőlőcukor van a forralt vízben, de nem, megkérdeztem.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja:hat en nem orulnek ha adnanak cukros lottyot a gyereknek....en nem is szandekozok.....emlekszem am mikor mondtad ezt anno...eleg erdekes volt...
Sajnos sok helyrol hallani ezt a megoldast....bar ugy tudom,nem mindenkinek annyira edes a teje.Es par kortynal is fontos ez?Mert nem deciszamra hajtjak le ezeket a teakat ha nem muszaj,epp ezert gondolom ha nem fogadja el,akkor rajtam keresztul kell orvosolni...,ha kanalbol nem megy az a par koty ha szukseges.

Ja nem is vettem csak egy inimini cumisuveget,de jol el van am pakolva :oops: :oops: :oops: remelem nem lesz ra szuksegem

Kép
Kép
ancsurti

Dodi: ne is említsdt a meggyet. 1 órája sincs, hogy beüvegeztem. Tele a hócipőm vele!
Cserébe: nyírja le apa előttük is a füvet :roll:
Tescos krémes: :P a szombathelyiben amit lehet venni, olyan, mint a csúzligumi! (akkor inkább marad a pennys somlói vagy gesztenyepüré)
Viszont van valami gyümölcskockaszerű, ami egész jó a Tescoban is.

Micsoda alternatívák édességre: palacsinta, darakása, tejberizs, császármorzsa.....nyami :D
Persze kismama egyből kombinál :oops: , és már kész is az ötlet: valamelyik nap rizsfelfújtat készítek!!!!!!
Különben nekem édességnek kapásból jégkrém v. fagyi ugrott be!

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi,
Szabi csak 2800g volt, mégis tépett, méhnyaktól. :wink: Nem is kell ahhoz egy 3.5-4 kg-os baba. Meg ahogy eddig is mondtam, kit érdekel a súly és a hossz, a feje számít. 8)
Azt hiszem, nem értem, miért kér egy doki többet egy császárért. :roll: Natival is kb annyit varrogatott utána, ameddig egy császár tart. Bár részemről mindegy, már harmadik szülés, harmadik doki, de eddig még egyik sem mondott árat.

Nem kell lerombolni az illúzióimat, hogy van valami haszna a belvárosnak. :lol: 12 perc mivel? Én nem tudok vezetni, de gyalog annyi idő alatt odaérek. :lol: A másik BKV-val annyi, bár hajnali 3-kor nem vállalnám be az éjszakai járatot egy krémesért. 8)

Esetleg arra nem gondoltál, hogy a meggyért egy kis meggylevest vigyél? :D

Ancsurti,
Az éttermes császármorzsa nem volt olyan "igazi", de legalább olyan száraz sem, mint az enyém. :lol: Még fejlesztenem kell a technikán, de ha csak 5 évente csinálok, akkor kicsit sokáig fog tartani. :twisted:

Nem kellett fizetni a kórházért. Csak a zárójelentést néztem, azon volt szó szerint, hogy 5 nap finanszírozott, de én 7 teljes napot voltam bent (az elsőn csak szültem este, az utolsón meg délelőtt mentem, de össz 8 naptári nap)

Kép KépKép
lorca

Anitja!

Majd megkérdezem, még nem volt téma. De egy barátnőm kétségbeesetten hívott nemrég, hogy adjam meg anyu számát, mert 4 hónapja nem alszik, a babának folyton fáj a pocakja, és semmi nem vált be, de semmi :? ! Anyu átment hozzájuk,felírt vmit, és nemrég hívott a bnőm, hogy anyunak szobrot kéne emelni, és azóta áldja a nevét, mert a kiscsajnak kutya baja, sőt azóta átalussza az éjszakákat :mrgreen: ! Nagyon dagadt ám a mellem :D !
Szóval megkérdezem....
De azt tudom, hogy anyu se nem a gyógyszertneki fajta, de nem is homeobuzi. Engem pl. a hideg kiráz, amikor hallom, hogy a gyerek még mindig szenved, és szenved, de a doki még kipróbálja a 314. fajta gyógynövényt/homeobogyót/keleti gyógymódot.... Hát baszki, ha mindenáron alternatívkodni akarok, elmegyek természetgyógyászhoz, vagy vmi sámánhoz, és nem a körzetit hívom ki :evil: :lol: !
Persze első körben én is preferálom a természetes gyógymódokat, de a józanész keretein belül igenis használjuk ki azt, hogy a XXI. század szülöttei vagyunk!

Ez most senkinek sem szól, csak általánosságban mondom. Az említett bnőm dokija ugyanis hónapokig kisérletezett a gyereken,eredmény nélkül. Végül simán lehet, hogy anyu egy egyszerű espumisan cseppel helyerakta a gyereket. Nem tudom, csak mondtam valamit....

Iringó!

Még csaszihoz akartam írni, hogy azért azt ne felejtsük el, hogy az eddig született babák zöme koraszülött volt, ami ugyan önmagában nem ok a császárra, de ami kiváltotta a koraszülést az már lehet az. (pl. lepényleválás, toxémia....) Ráadásul ebből ugye 2 ikerszülés, az egyik toxémiával, a másik 3 bébivel! szóval reményeink szerint javulni fognak az arányok, hiszen koraszülés már nem igazán valószínű, így a csaszik esélye is csökken :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Köszönöm Boo :wink: !!! Már alig vártam, hogy színre lépj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !

Amúgy ti mit kukorékoltok itt??? Család???
:twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szolidan lettünk elküldve a sunyiba :lol: !
Én amúgy jelentem, apa már engedi a fürdővizemet, aztán huppanok is be a frissen húzott ágyneműbe :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi:Eppen irni akartam hogy vannak homeos bogyok is e celra...Bar nem hinnem hogy mindenert alapbol orvoshoz kene am fordulni....a teak meg igazan lehetnenek alapbol egy haztartas felszereltsegei kozott....ez nem kiserletezest jelent!De tenyleg mindenki azt hasznal amit jonak tart.Alpbol nem is bizok holmi korzeti orvosban :? Nekem is van mar ket fele cuccom ilyesmire,kaptam a baratnomtol!De elsosrban azert nem avval probalkoznek ha kene....
En masra eskuszom,Te is masra...azert otleteket siman varhatunk egymastol :wink:

Elsore erdemes mar a taplalkozasra is gondolni ha nagy a baj,es nem csak gyogyszarokat adni annak a gyereknek...en pl.ugy tudom,hogy a csoki sem a legjobb dolog ha szoptatsz,es az sem ha a gyerek csak az elotejet kapja,mert az az ami cukorban gazdag es attol is lehet a hasfajas...talan ezert nem ajanlatos a cukor adasa :roll: :roll: :roll:

Na mindegy is,mindenesetre remelem Dominak jobb mar a pocakja!

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ancsurti!

Persze, igazad van, ezért is írtam,hogy én is előnyben részesítem ezeket a dolgokat :wink: ! Ha lehet én is kerülöm a kémiai dolgokat, mert mindennek lehet mellékhatása....
De sztem itt is az arany középút a normális, a végletek soha nem vezetnek jóra :wink: !

Amúgy annak ellenére, hogy anyu orvos, meglepően nem vagyok orvospárti, Ricsi kifejezetten orvosellenes :oops: . A mi körzetink pl. mindenre a sumetrolim-maripen párosítást adta :shock: ! De tényleg, ha vki a kerületből volt nála egybl kántáltuk:- Tudjuk: sumetrolom-maripen :lol: :lol: :lol: !

Boo!

Hát te totál kész vagy :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo,
Család alszik. :D

Itt az ideje fejlődni matekból. Már most kezdj készülni arra, hogy egy felsős matek már elég húzós tud lenni és neked kell majd segíteni. :lol:

Hendegabi,
Nekem is beugrott a fagyi, de azt muszáj beszerezni, otthon egy kicsit macerás az elkészítés.

Anitja,
Nem adhatnának sima cukrot, csak szőlőcukrot. Amíg nincs tej, addig nem kell a babának más, azért születik kipárnázva és azért jóval magasabb a testében a víz aránya, mert fel van készülve rá, hogy nincs kaja az első napokban, ráadásul szinte csak alszanak. Születéskor a gyomor alig tud befogadni pár kkanál folyadékot, pont ezért. Ha van tej, persze gyorsabban nő, mivel alkalmazkodóképes. Natinál az 5. nap sem volt tejem, bírta, fokozatosan jött, alkalmazkodott. Szabinál kb a 3. nap 80ml egy etetésre, az is jó volt. Ha az elején kap fél-egy deci akármit, ahhoz alakul a gyomra, így a szép lassan beinduló anyatej kevés lesz.

Régebben úgy gondolták, hogy a sárgaságon javít a teáztatás, ezért is noszogatták az anyukákat. Most már tudják, hogy kizárólag a táplálék (tej, tápi) ami a káros bilirubin bontásában segít a májnak. Csak régi szokások lassan halnak ki. Amikor apa volt kórházban születése után, náluk még a tea rendes citromos fekete tea volt, rajta van a kórlapján.

A Sotén gyümicukor van a steril vízben = tea. Nem erőltetik, választási lehetőség, amikor Natival voltam a kórházban letették az asztalra és később összeszedték az üvegeket. Péterfyben sem volt a sima osztályon, a kora részlegen igen,de ott nem lehetett igény szerint szoptatni. Istvánban úgy tudom, nincs is - ugye, Dodi? Nem véletlen, hogy az István az "Bababarát" kórház, nagyon kevés intézmény kaphatja meg ezt a címet.

Persze az még messze nem rossz megoldás, ha kap a gyerek vizet egy kis cukorral. Még ma is van rosszabb helyeken, aki cukorba mártott cumit ad a gyereknek, vagy még rosszabb esetben alkoholba és annak is megvolt az ideje, amikor az ópium elfogadott szere volt a gyerekmegnyugtatásnak.

Ancsurti,
Szerintem egy újszülöttnek nem lehet jobbat adni, mint az előtej. (Feltételezve egy normális anyukát, aki nem mérgezi magát)

Kép KépKép
lorca

Dodi:Jol van na :wink: :wink: :wink: ertelek en!Csak babaja is valogatja mi az ami bevalik...kinel mi a nyero!Korzetis tudta a frankot!Ezert nem is erdemes felkeresni!!!

Igen,az arany kozeput a legjobb,ezert is varjuk a tippeket majd,kinek mi az ami segithet...egyebkent meg minden babanak ra kell allnia a taplalek bevitelevel jaro dolgokhoz...szoval sajna a hasfajas eltarthat am sokaig!

Boo:Lukas-mellbimbo!!! :lol: :lol: :lol: :lol: basszus nekem mar annyi van rajta...jon is a cumo belole :wink: Minap kenegetem,de csak finoman...erre jon egy spricccc :shock: :shock: :shock: Szoval mar most loni tudok a lukakon! :lol: :lol:
Erdekes,de vegre van valami haszna,funkcioja is eme testresznek...nem csak van,meg bamulas targya,meg kenyelmetlen hasonfekve....

En teliholdra palyazok 8.an!!! :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Lorca:Hat hogyne!En nem is gondoltam masra!De ez az elso napokra ervenyes leginkabb...
De kesobb,amikor az ember szoptat,a tejnek kulonbozo az allaga a tartalma...es elol van a cukrosabb tej,utana a taplalo zsirosabb!
Es ha az ember lanya csak az elol levo tejet adja a babanak,akkor elofordulhat ugyancsak a hasfajas....raadasul ha a masik mellbol meg raadasnak is azt kapja,akkor azert az nem a legjobb....

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti,
Erdekes,de vegre van valami haszna,funkcioja is eme testresznek...
Ha egy pasit megkérdezel, az ő véleménye szerint eddig is volt haszna is meg funkciója is. :lol:

A legjobb ezekben a hasfájás kezelő akármilyen szerekben és praktikákban, hogy nemcsak babafüggő, hanem alkalomfüggő is. Ami bejött 10 babának, nem biztos, hogy bejön a következőnél, vagy ami az adott babának bejött 10x, 11. alkalommal esetleg már nem működik.
Egy kisbaba sokat sír. Ezen nem lehet változtatni, nincs gyerek, amelyik csendben vigyorogva tölti az első heteit/hónapjait. Ráadásul hangosan sírnak, mivel csak így tudnak. :wink: Nem tudok rosszabbat elképzelni, mint egy sírásról leszoktatott gyerek. Lehetséges, láttam, Isten ments. Nincs mindig megoldás.

Kép KépKép
lorca

Ancsurti,
Ja, azt hiszem más fogalmakra gondoltunk. :D Amit én mondtam mint előtej, az a kolosztrum, ami csak az első napokban van.
Az előtej ami már az érett tejnek az eleje, igencsak gazdag laktózban, néha okoz problémát, a hátsó az meg zsírban, az ritkábban. Itt viszont segíthet az igény szerinti nagyon gyakori szopi. Ha van 10-12 alkalom, amikor mindkét cici sorra kerül, akkor szinte kizárólag a hátsó tejet kapja.
Az előtej az inkább szomjoltó, ami a kánikulában pont jó. Csak vedeljen anyuka vizet, mint a gödény. 8) Csak tápis babáknak kell a kiegészítés, mivel ők nem kapják ezt a vizesebb innivalót.

Ha a probléma gyökerét nézzük, az megoldhatatlan. A babák, hogy a nagy fejük kiférjen egyáltalán, az összes többi emlőshöz képest fejlettséget tekintve koraszülöttek. Hm...mondjuk kivéve a kengurut. Ez az éretlenség meg azt jelenti, hogy sokkal nehezebb és küzdelmesebb az élet, mint mondjuk egy elefántbébinek.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :lol:

Nincs ma újabb baba? Pedig úgy készültem.... :(

Bond: lekis kenyér sem rossz, de megnéztem, tényleg lehet lekvárt főzni vele. Meg csinál pizzatésztát is, meg kalácsot is :lol: :lol: De én eddig csak kenyérsütésre használtam :D
csiga :lol: :lol: :lol:

lorca: akkor ok, mondjuk hiszek a dokimnak és neked, a védőnéni meg csaj hujjogjon :lol: :lol:

sillia: uh, ez elég pepecselősnek hangzik :( Majd meglátom, lesz- e hozzá kedvem? :D Ha nem, akkor majd ábrándozom a tiedről :lol: :lol:

tike: üdv közöttünk! :lol:

marietta: remélem, Domi problémáját sikerült megoldanotok! :lol:

hendegabi: kullancs :evil: Utálom őket! Ezek szerint már a saját kertjében sincs biztonságban az ember :( Szomszédasszony ügyesen ki tudta szedni?

ancsurti: pont tegnap csináltam gulyást, házi sütésű napraforgómagos kenyérrel! :lol: :lol: A baj csak az, hogy már olyan kevés hely van a gyomromnak, hogy egyszerre nem tudtam sokat enni, pedig szerintem /és a párom szerint is :lol: / nagyon jól sikerült :lol: :lol: Úgyhogy kicsit még halogasd, hátha tényleg rákap az ízére, és nem menekülsz soha többé :lol: :lol:

Kép
agi125r

Sziasztok!
Ancsurti,hol nézed meg a teliholdat a neten?Én is keresem,hogy tudjak valami támpontot,mikor lehetséges a szülés?Szerdán doki,megkérdezem,hogy mikor veszi ki,ha nem indul meg magától?
Vendég

Sziasztok, jó reggelt Kismamik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Már megint sokat termeltetek a hétvégén. Én jelentem jól vagyok :lol:

Az arányt én rontani fogom, mert nekem programozott csaszim lesz :oops: de ez van :wink: azért remélem nem baj :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Nekem is nagyon sokat ficánkol a bébim még mindig, de addig legalább tudja az ember hogy odabent minden rendben. :wink:

Kép
Kép
minimano74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

Akkor talán halljunk egy kiselőadást a Marathoni csatáról! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Kis gondterheltem :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
lidike

Sziasztok

Megjöttem.

Visszaolvasni esélyem sincs.

De én is gratulálok azoknak akik már babáznak.

És akkor a szülés történet.

Éjjel egy órától voltak 10 perces keményedések aztán hajnal 3-tól 4-ig 5 percesek de nem fájtak, csak keményedett azt hittem hogy csak jósló, de aztán még is csak felhívtam 4 kor a dokimat aki azt mondta hogy menjünk be. Akkor az ügyeletes fél 5-kor megvizsgált és zárva voltam, Úgy volt hogy haza jövünk, de a dokim elindult a kórházba, így meg kellett őt várni, aztán 5-től 6-ig nst, ami mutatta a fájásokat, megvizsgált a dokim és akkor már 2 ujjnyi voltam, de akkor még mindig csak keményedéseket éreztem. Aztán mászkáltam, megjött a szülésznőm, és előkészített, megkaptam az antibiotikumot, és fél 10-kor burkot repesztett, akkor már bő 3ujjnyi voltam majd mászkálás nst, onnantól voltak már rendes fájások. aztán fél11-kor megnézett a doki de nem változott semmit a tágulás kaptam oxitocint, de az sem használt, akkor emelték az adagot, és kb 11-től voltak brutális fájások, és kb fél 12-kor kezdődött a toló fájás, és a3. fájásra 6. nyomásra született meg 11:55-kor. Kiderült azért volt ennyire nehéz mert a nyakára volt tekeredve a zsinor illetve a hátán keresztbe. De ebből az nst semmit nem mutatott mert végig szuper volt a szívhang.
Gátvédelemmel született, semmi repedés nincsen. Simán tudok ülni. Csak az az egy a baj hogy a tolásnál mivel elakadt egy kicsit a zsinor miatt szétcsúsztak a szeméremcsontom és alig bírtam menni emiatt, annyira hogy a lábam nem bírtam felemelni. Most már jobb a helyzet. Legalább tudok egyedül zuhanyozni, ott bent még azt sem tudtam, mert nem bírtam annyira felemelni a lábam hogy a zuhanyzóba belépjek.
Tejcsi már rendesen van péntek este óta.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!
Csajok! Köszi a nyugtatást! Akkor az én fiacskám csak tiszta szülei lesznek, folyton mocorog.. Párom és én is elég pörgösek vagyunk, de főleg én.. 2percet nemtok megülni :D
Náthás vagyok... Holnap megyünk dokihoz, megvizsgál és időpontot kérek az első ctg-re uh a sokadik uh-ra :lol:
Kíváncsi leszek mit mondd a doki... A múltkori rövid méhnyak után valyon most mit mondthat?? Remélem csak annyit, hogy minden király :D

gabi1: Gratulálok! Jó neked hogy túl vagy rajta :D
ÚR ISTEN!!!!!!! Most nézem , hogy nekem elvileg PONT egy hónapom van vissza .... :D

KépKép

Viki
viki23

gabi1: Nagyon Tündéri Nóra :D

KépKép

Viki
viki23

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?