A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

Krisztina, a Peg Perego az egyik legjobb, nem egy barátnőm és családtagom esküszik rá, van akinél 2 csemetét is kiszolgált.

Monke, én nagyon vékony vagyok és volt aki már 12 hét körül mondta, hogy Úristen, még csak 3 hónapos...
Nem tudom mi a normális poci méret, de szerintem pont úgy jó, mint amekkora.
Még ezzel is stresszelnek minket.
Szerintem minden kismami inkább büszke rá, ha már látszik, gondolom ti is így vagytok.

Dy, én is állandóan takarítok, mi februárban költöztünk új szélső sorházba, nagy kerttel, állandóan van tennivaló.
Mondjuk így, hogy vesz. terhesként március vége óta otthon vagyok, legalább nem uncsizok, míg a férjem este hazaér a munkából.

Puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Dy, igaz, ne haragudj! :P azt hittem, babanévként merült fel az Edina, vagy csak babanévként (munkahelyen kicsit kutyafuttában olvasgatom a fórumot, elég feltűnő a sok vonalzó...)
Nem igazán megerőltető ez a jóga, és a hátam, nyakam eléggé fáj, szóval jól esett nagyon.

Kata, én nem bánom, hogy látszik a hasam, csak hirtelen akkorát nőtt, hogy magam is megijedtem:) mi lesz még novemberig?

Na megyek, ha már nem vagyok képes takarítani, legalább vacsorát főzök...
monke

Sziasztok,

Visszatértünk a csavargásból. Inkább a páromnak vásároltunk, ő egyedül nem megy el, így inkább rákoncentráltam. Én végülis hétköznap esténként is találok alkalmat, hogy vásároljak :wink: Azért vettem egy felsőt, mell alatt szabottat és egy könyvet. A kismama nadrág nagyon nem tetszett, mert a pamutbetét része egészen hosszú volt elől, és csak valami tunika alól nem látszana neki... A C&A-ban lévőknek pedig nagyon szűk volt a szára. Mindenképp szövetet keresek, mert nekem alap munkaruha a kosztüm és ezt most nagyon nehéz kiváltani.

Nekem nincs nagy pocakom, volt, aki még észre sem vette. Pedig én is vékony vagyok, mindemellé még alacsony is... Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a pocakja. Majd lefotóztatom magam és megpróbálom felrakni, jó?

Nekünk tavasszal volt nagy lakásfelújítás. Mintha éreztük volna, hogy jön a baba és később már nem tudjuk megcsinálni. Februárban mindent leszerveztünk, hogy melyik mester mikor jön, márciusban, mikor kezdődött a munka, derült ki, hogy a babuci nem vár továbbb és ha megadtuk neki a lehetőséget, akkor ő bizony jön. :lol:

Krisztina, ez a babakocsi jól hangzik, majd megnézem a neten.

Móni, örülök, hogy tetszett a torna! De jó, hogy átmozgattad Magad.

További szép hétvégét!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Krisztina!

Hát én az elején úgy kerültem be hogy 1 hét......de a dokim nem engedett haza és nem is biztatott hogy mikorra várható, folyton bőgtem :cry: aztán bekerült az egyik barátnőm is ugyanazzal mint én és egy szobába kértük magunkat:) (2 ágyasba) vittünk kis tv-t ujságokat és rengeteget beszélgettünk. Vele voltam 3 hétig aztán ő megszült.De addig össze barátkoztam egy másik sorstárssal és utánna ő költözött mellém ő kb 2 héttel ment el hamarabb mint én. A végére már úgy megszoktam, hogy mikor mondta a doki hogy mostmár kienged az idegesített, hogy mi lesz mostmár nem vagyok szem előtt??? :o
Az alapvető dolgokat vidd magaddal a többi kialakul menet közbe,én 1 táskával mentem és kb 3-al jöttem :lol:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Móni
semmi gond! tudom te is kismami vagy!!! :lol:
Holnap reggel majd rakok fel pocakfotót,most inkább nem fotózkodok, mer ez egy kicsit csalóka lenne. de készüljetek fel, engem már többen is "megszóltak" a nagy pocak miatt.... :lol:
ja,és az Edina név babanévként felmerült,mert a páromnak nagyon teccik... :roll:

Zsuzsi
még most nézem,hogy már nem egyezik a dátumunk! :shock: miért változtattad meg? az az 1-2 nap eltérés igazán nem mérvadó!

szép álmokat mindenkinek!

reggel jövök a pocakfotóval!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Monke!

Én sem tartozom a túl nagy pocakosok közzé szerintem nekem átlagos, ha lehet így mondani......:-)
Ismerősöknek már régen feltűnt hogy pocakosodok, mások nem mindig veszik észre

többiek: ti is dobjatok pocakfotókat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17 hetes pocakkal

Kép

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Bocsi, Én is bekukkantottam -nosztalgia-. :) Én tavaly novemberben szültem. dy télen is ki kell vinni babócát sőt -6 fokig kint is lehet altatni, majd meglátod milyen csuda jókat aluszkálnak a levegőn. :) Nekem is van, lesz kocsim eladó. Illetve rengeteg , rengeteg kislány ruhám van. Igaz még van idő, de gondoltam beszólok, mert szinte mindent "megörökölhet" a babátok. :) Lesz majd eladó légzésfigyelőm is. Mégsem kell vagyonokat kiadni ezekért. Áfonyácska nagyon csinos mami vagy!! :)

Ha nem bánjátok, néha bekukkantanék hozzátok. :)

Szép estét!

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok,
Jó sokat írtatok, nem is tudok mindenre reagálni most, amire szeretnék, pedig ügye az összes téma érdekel ám engem is :)

Áfonyácska, tényleg nagyon csini vagy! Én még nem teszek fel képet, mert nincs is kismamis pocim.
Kinéztem én is Annát kis barátnőnek Blaninak :) A szobatisztasággal beletrafáltál, mert épp azzal küzdünk, de sajnos nem nagyon megy. Ha gyakorlunk, akkor napi program része a szőnyegtisztítás, ágynemű, ágytakarómosás, hogy a többit ne is említsem:) No de nem adom fel. Ti hogy álltok ezzel? Ja és még egy sarkalatos kérdés: (remélem a többiek sem bánják) mennyit alszik Anna egy nap? Tud egyedül játszani?
Hogy tudsz Anna mellett pihenni? Én tuti nem tudnám megoldani, egész nap pörögni kell.

Kirszta, sokat gondolok rád a kórház miatt. Utólag majd biztos úgy fogod érezni, hogy hamar eltelt ez az időszak is  És igen, lehet sokat olvasni  Tényleg miket szeretsz olvasni? Van 1-2 könyvem elektronikus formában 
Most visszaolvastam újra, mert mintha arra emlékeztem volna, hogy kisfiatok lesz, de most nem találtam erre vonatkozó hozzászólást. Kérdezted, hogy mennyiben más most ez a terhesség…Nem is tudom, mert teljesen másképp érzem magam. Azt, hogy fiú, nem is fizikai jelekből gondolom, hanem inkább megérzés.

Kata, gratulálok a kisfiúhoz! Majd írjál, ha voltál dokinál. Találtál megbízhatót? Angol turi engem is érdekelne, most már jó lenne 1-2 darab, de túl sokat nem akarok erre beruházni. Bp-en tudtok jó turit? Vastagabbak vannak őszre, most meg még igaziból nincs is hasam, így lényegében csak pár hónapra kell. Egyébként én anno a 2 in 1-ban vettem, ott vannak nullás kismamaruhák, én is azt hordok. Én elégedett vagyok vele, bár kicsit drágállom.

Móni, úgy éreztem elsősorban nekem szólt a kisfiúk becézésére vonatkozó megjegyzésed. Bocsi, ha bántó volt… Annyit beszélgettem már kisfiús anyukákkal az utóbbi időben, hogy nekem ez fel sem tűnt, mert sokan így becézik a kis csemetéiket. Kizárólag a babákat, felnőtt férfiakra természetesen ez nem vonatkozik. No de túl is beszéltük a témát, nem használjuk ezeket a kifejezéseket.
A munkatársaid megjegyzései nem túl kedvesek, sőt…de ismerős ez a közeg nekem is…nem nagyon van mit tenni ellene, max. nem veszel róla tudomást. Költözés? Akkor tényleg nem fogtok unatkozni, ráadásul jó nagy pocival cuccolni, nem lesz egyszerű. Nálunk is tervben van ősszel egy lakás átalakítás festéssel.

Most abbahagyom….később jövök még a többi témában is 

Jó éjt mindenkinek!
Reni

Kép
Kép
34372

Jó reggelt:)
Enikő, köszi a képet, tényleg csinos vagy. Én meg megnyugodtam picit:)
Zsuzsi, nem lesz könnyű elegáns cuccokat szerezni... De továbbra is javaslom a Lövőház utcát a 2-3 kismama-üzlettel (ott az a 2-in-1 is, amit Reni is javasolt + annak egy outlet része is van, és kiárusítanak elég gyakran). Nem igazán olcsó, na de ha a munkád megköveteli, akkor mindenképp úgyis venned kell egy-két normális nadrágot. Tényleg, szoknya nem jöhet szóba? mert azt konkrétan tudom, hogy vannak ott szépek és elegánsak.
A hasad meg valószínűleg nő annyit később, hogy jól fog az a nagy széles, rugalmas pánt (én eddig visszahajtottam, de most már kezdem 'kitölteni')

Reni, dehogyis, senkinek nem szólt az a hülye vicceskedős megjegyzésem a kisfiúkról:) csak, ahogy írod, nekem is feltűnt, hogy mennyien emlegetik így a gyereket, és hát nekem ez furcsa. Persze szubjektív a dolog, attól, hogy nekem nem tetszik, más még tarthatja aranyosnak.
Nem akartam megsérteni senkit, :) főleg téged nem - csak felvetettem, mint témát.
Nyilván nem fogom a férjemet is hasonló módon szólítani... :)))
A kollégáim meg nem bunkók, csak átlagosan reagálnak. Néha fárasztó, mert sokan vannak - sok reakció.

Amit viszont megfigyeltem: Pesten, BKV-n kezdik átadni nekem a helyüket - az 50-es/60-as nők!!!!! És csak ők: tök kedves (bár még nem nagyon szorulok rá), és meglepő, hogy ők azok, akik észreveszik, stb.

na: megyek haza vidékre az anyukámhoz ebédelni.

Szép hétvégét,
Móni
monke

Hali!!!

Lehet ugrott a babakocsi ötlet,Dy sajnos ez a sok kütyü,mint mózes+kocsiülés+sportrész+ fellépő sajnos ez mind kell,és eléggé sokkot kaptam mikor láttam hogí magában egy mózesért is elkérnek 30.000-et a kocsiülésről ne is beszéljünk.Arról nem is beszélve hogy 8 kg összesen ,míg a többi 15-nél kezdődik.Nem mindegy mit pakolgatok a kocsiba.
Amiért ugrott az az a felvetés,hogy mi utánna rögtön akarjuk a kistestvért és ha sikerül még Anna is kicsi lesz,így valószínü hogy testvérkocsit kell venni nekik.Hülyeségnek tartottam,de most a szomszéd csaj van így és látom milyen egyszerü kivinni a másfél hetes babát és a 2 éves nagyot sétálni a testvérkocsival,míg a másik ugyanebben a szituban csak kinlódik,mert a nagy kocsiba,a kicsi a mellkasán+a sok cucc,és én a kengurut ilyen pici korban nem tartom egészségesnek.
Úgyhogy nem egyszerü eldönteni.Arról nem is beszélve hogy jön az áfa emelés és jól megfognak dobni mindent.Mert ugye tudjuk,hogy az az 5% nem is annyi,sokkal több mire mindent összeadunk.

A pocimat nekem még nem nagyon veszik észre,csak ha kismamaruhát veszek fel,Enikő a tied csodaszép.Persze azért én látom hogy nő :)

Reni mindent elolvasok,imádok olvasni,van is rengeteg könyvem,elő vannak készítve.
Igazából 2 dolog van amitől félek a kórházzal kapcsolatban.A kedvesem hiánya,rég nem aludtunk már külön,és a társaság,hogy milyen szobatársakat kapok.
Enikő neked szerencséd volt,hogy volt ismerős.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Hétfőn vagy kedden mindenképp elmegyek a Lövőház utcai "kismama sorra" és veszek nadrágot, szoknyát.

Enikő, nagyon szép kismama vagy :-)
Szerencsés vagy, hogy a 12. hét kórházat viszonylag jól eltöltötted.
Krisztinának is ilyen kellemes szobatársakat kívánok!

Dy, megváltoztattam a vonalzót, vagyis visszaraktam az eredetire, ez a hivatalos számítás időpontja nekem. Aztán a 12. hetes uh után lett nov. 15., most lenne 18., de már nem variálok, jó lesz a hivatalos. Úgyis akkor jön a Babuci, amikor akar.
Képzeljétek, a párom már úgy emleget minket, hogy a Lányok :-) Olyan aranyos, úgy imádom :P

Kinek mi a mai program? Nekem főzés, virágültetés folytatása, talán egy séta vagy mini kirándulás délután, ha nme esne az eső ...

Szép vasárnapot Nektek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Helló lányok,

csak röviden jelentkezek be, itthon vagyunk a szüleimnél, egészen holnap estig maradunk.
Van program rendesen, születésnapok, szüleim házassági évfordulója, úgyhogy majd kedden jönnék hosszabb beszámolóval a cukorterhelés után.
Jó hétvégét mindenkinek,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

csak gyorsan felrakom a megígért pocakfotót,aztán később jövök és visszaolvasok!

Mai,azaz 20 hetes pocak:
Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Reni!

Hát mi most kicsit hanyagoljuk a bilizést:( Amúgy nálunk is ez volt ha levettem róla a pelust akkor folyton pisilt nekem eddig szerencsém volt mert mindig a parkettára sikerült. Aztán kiabált, hogy vedd le a nadrágom:) szóval már legalább zavarja, mert pár hete még akár egész nap is ellett volna a pisis ruhába. Ha megoldódik ez a lepény dolog és felkelhetek többet akkor viszont már szigorúan ráállunk.
Alvás: ebéd után van változó mennyit alszik ha én is alszok mellette akkor 2 órát ha csak egyedül alszik akkor csak 1-et.
Játék: néha tök jól elvan a szobájába lomol meg minden máskor meg jön a nyomomba és zsorvál.

A pihenés nagyon nehéz nekem is mellette bár ha oda fekszem a szobájába akkor jól el van.
Engem az idegesít, hogy hogy lesz a jövőhéten a főzés stb. csak nem hagyhatom teljes kupiba a házat.............ezen már ma jól ki is buktam :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Lányok!

Köszi a dicséreteket :D

Én se hordok kifejezett kismama ruhákat, most szerencsére divat a tunika, így azt vettem párat az jó lesz utánna is, gatyót szintén nem vettem külön kismamisat az egyik gatyóm a tescóba vettem jó kis passzés a dereka tehát sokat enged+ megkötős így olyanra kötöm amilyenre kell. Egyet vettem ami kismamás neten jól belenyúltam mert kb 3x beleférnék:( de majd átalakíttatom sima gatyóvá mert amúgy szuoi az anyaga meg minden.
Őszre van egy kismama farim még Annával hordtam azzal szerintem kihúzom majd veszek még 1-2 vastagabb felsőt hozzá.
Én a kabáton gondolkodtam pont mire nagy hasam lesz jön a rosszidő viszont az már csak kb 1 hónap ennyi időre vegyek kabátot????

Dy! szép a pocid!!!

Kata! várunk majd a beszámolóval!!!!

Krisztina!

Szorítok, hogy te is jó szobatársakat kapj!!!!
Esetleg próbálj egyezkedni a dokiddal lehet e 2 ágyas ilyesmi, bár ha rossz szobatársat kapsz ki akkor talán jobb ha több ágyas. Idővel meg sz.tem neked is kialakul majd, bár nem tudom más kórházba mennyire lehet így költözködni??

Móni!

Ez a hely átadás tényleg érdekes az idősebbek jobban figyelnek erre. Én a multkor nagyon kiakadtam a fiatalokra...rengetegen voltak a buszon Annával meg anyukámmal voltam nekik jutot hely én me álltam de ez még nem is vészes de mellettem az öreg bácsika alig bírt állni és a fiatalok foglalták egymásnak a helyet!!!! :twisted:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő
aranyos a pocakos fotód! szép kerek a pocak!!!! :wink:
a főzéssel és takarítással meg csak óvatosan. Én úgy csináltam,hogy reggel 6- 6:30 körül szoktam ébredni,még frissiben gyorsan takarítottam egyet,utána 1-2 óra pihi,aztán felkeltem,megfőztem ,megint pihi,és így tovább.... :shock: Kicsit hülyének tűnik így a pihenés,de egész délutántól viszont feküdtem másnap reggelig... :wink:

Krisztina
így valóban több értelme van egy testvérkocsinak. :)

Anya
nem azt írtam,hogy nem kell kivinni...... :)

Kata
jó bulizást,várjuk kedden a beszámolót! :wink:

lányok,tényleg jó ötlet,hogy mindenki dobjon egy pocakfotót!!!

Zsuzsi
aranyos a férjed! minket egyszerűen csak úgy szólít apa,hogy "CAJOK" (és az s szándékosan maradt ki!) :wink:

Mai program:főzés+festés+pihi, este meg megyünk babázni a barátnőmékhez (8 hetes a kisfia :) )

Még jövök...

jó étvágyat mindenkinek az ebédhez,és jó pihenést!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Dy!

ha egyedül lennék nem aggódnék 1 percig se, de itt van Anna reggel öltözés evés aztm mire megfőzök megint evés, általában a délelőttünk pillanat alatt elmegy.Mindegy ezt a hetet valahogy megpróbáljuk kihúzni utánna meg jön anyukám míg nem megyek megint dokihoz és hátha javul a helyzet.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő
tudom,persze,hogy nehéz,főleg ha van egy kistesó... valahogy azért mégiscsak próbálj meg pihenni..... Hogy,hogy, azt nem tudom! nem könnyű a helyzeted!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Képzeljétek most nézem az uh-s papírjaimat mert ugye az elmúlt 3 hétben minden hétre jutott 1-1 uh, és mindhárom papíron más van a lepénnyel kapcsolatban az elsőn: a melső-hátsó falon a méh fundusában tapad(ahogy olvasom ez a lehető legjobb hely) a másodikon a hátsó falon, most meg a hátsó falon, és megközelíti a méhszájat!!!Szerintetek hogy lehet ez??? Mert ha nő a has mehet vele a lepény is de akkor sz.tem csak fölfelé akkor a méh tetejéről hogy kerül a méhszájhoz???

Már nagyon várom hogy megkérdezzem a dokit hogy akkor most mi van??????????????????

Szerintetek????

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Először is az ígért fotó:
Kép

Teljesen friss, kb. 15 perce csináltuk.
Szóval erre még nem adják át a helyet a buszon :-)

Edina, nagyon aranyos a pocakod!

Enikő, kitartást, most a házimunka legyen az utolsó, jó? Pihenj sokat. Mikor jön Anyukád? Esetleg más segítség?
A leleted nem értem, de a hátsó tapadás jó, nekem mindig azt mondják. Mindenképp kérdezd meg az orvosod.

Kata, jó ünneplést! Kedden szorítunk és várjuk a híreket! Te leszel az első, aki átesik ezen közülünk, ha jól emlékszem.

Az egyik kolléganőm 3 héttel fiatalabb kismama mint én, és már a múlt héten elküldték a terheléses vércukor vizsgálatra, mert állítólag elérte a max. súlygyarapodást, ami terhesség alatt ajánlatos.

Kabátvásárlás: van egy bővebb szabású térdig érő kabátom, remélem, az jó lesz arra az 1 hónapra!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Dy, a te pocid is szép gömbölyű! :) Szerintem nagyon ügyesen beosztod a munkát és a pihenést.

Zsuzsi, az én pocakom is ilyesmi :), szerencsére én nem nagyon utazok tömegközlekedéssel... Én kabátot biztos nem veszek, majd dzsekit veszek fel, nem túl csinos, de arra a rövid időre jó lesz.

Enikő, ezért kérdeztem, hogy hogy pihizel, mert tudom, hogy kicsi mellett nehéz. Próbálj egyszerűeket főzni, ami gyorsan kész, aztán jön a felmentő sereg (Anyukád). Én nem akarok szigorkodni a szobatisztasággal. Néha próbálkozom, és majd ha megérik rá, úgyis sikerül neki. A leleteket nem értem a leírásod alapján.

Kriszta, akkor van mit olvasnod:)
Én pont arra gondoltam, hogy a téli hónapokban hordozókendőben fogom vinni a kicsit, Blanit pedig babakocsiban, vagy sétálva. A kendőt lehet már újszülött kortól. Aztán majd meglátjuk, de egyelőre nem veszünk új kocsit.

Móni, dehogyis bunkózom le a kollégáidat...
Biztos szép a pocakod, nem teszel fel képet? Messze lakik Anyukád?

Kata, várjuk az terhelés eredményét.

Én majd csak szerdán megyek genetikai uh-ra, és az afp eredményét is csak akkor tudom meg. Olyan rossz, hogy addig még izgulni kell, lehet, hogy holnap felhívom a dokit.

Voltam fogorvosnál pénteken. A fájós fogam szúvas, be kell tömni + kell egy fogkőleszedés. min. 3 alkalom, úgyhogy van program rendesen.
Jó éjt,
Reni

Kép
Kép
34372

:) köszi a képeket
Kicsit megnyugodtam, az én hasam csak egy egész picit nagyobb Dy-énál (illetve hát Edináénál). Vagy csak csúcsosabb, fene tudja...
Előbb-utóbb beszerzünk egy fényképezőgépet (magunkat nem nagyon fotózzuk, de a babát szeretnénk), és megpróbálok küldeni én is képet.
Bocs, hogy most nem tudok feltenni (főleg, hogy én kértem tőletek:D
Poén, hogy ennyire nem látszik, Zsuzsi... :) hihetetlen, mennyire különbözőek vagyunk.
Ettől függetlenül, szerintem ez az a periódus amikor hirtelen növésnek indul. Így most nem lehet könnyű öltözködnöd... mert gondolom, ami volt, az azért már nem jön rád.

Nem, kabátot én sem veszek, babakocsi az hatalmas dilemma - én is a hordozókendővel 'szemezek', most találtam egy honlapot (bár itt ez most nem a reklám helye, babaközelben pont hu) - ott van olyan hordozó is, ami újszülött kortól használható.
Reni, a szüleim tőlünk 70 kilométerre laknak, Pest megyében még - és van egy kertjük, ahol most terem a ribizli, egres, meggy... úh élmény odamenni, külön ezért is:) Várjuk majd az eredményeidet, és drukkolok, hogy minden ok legyen.
Kata, te is írj a vércukor-vizsgálatról.

Szép napot nektek,
Üdv
Móni
monke

Sziasztok,

Reni, akkor megnyugodtam, hogy nem csak nekem van pici pocim.
Hát ez van, mások vagyunk, még simán le tudom tagadni, ha akarom.

Móni, irigyellek a házi gyümölcs miatt. Hétvégén mi is hazamegyünk Anyukámékhoz, ott is van minden földi jó.
Sajnos nagyon nehéz öltözködnöm, a meglévő nadrágok, szoknyák szűkölködnek, éppen összeérnek, de nem a legkényelmesebbek, a kismama nadrágok pedig még nagyok. Hétvégén jobb a helyzet, vannak lenvászon nadrágjaim, azoknak rugalmas a derekuk és megkötősek, így nagyon kényelmesek.

Reni, számolj majd be a vizsgálatról, az eredményről. Szorítok, hogy minden rendben legyen.
A fogorvoshoz kitartást!

Én ma megyek fogorvoshoz. Igazából nem aggódok, február végén voltam, akkor minden rendben volt, reméljük, most is az lesz. A kiskönyvemet viszem, hogy bepecsételje, ezt is letudtam.

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok!

Először is köszönöm szépen mindenkinek a dicséretet!

Zsuzsi
nem semmi a pocid.... :shock: :shock: :shock:

Enikő
annyira azért nem értek a témához,de a 24. hétig állítólag ez a lepény vándorlás teljesen normális dolog.

Reni
sajnálom a fogorvost! :?

Móni
akkor most én megnyugodtam. Örülök,hogy nem csak nekem van pocakom! :D

Képzeljétek el,nekem már napok óta ha sokat ülök,vagy csak talpon vagyok iszonyatosan fáj a derekam. (már most is :? ) Nektek van már ilyen problémátok? gondolom én,hogy már a pocak miatt. De mi lesz akkor később???? :roll: :roll:

Na,most megyek egy kicsit lepihizek,aztán később még jövök4

pussz mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Dy, derékfájásról én is be tudok számolni, pedig aztán tényleg nincs nagy pocakom! Mi lesz később? Inkább a sok állás a nehezebb, az üléssel még nincs problémám, ha csak az nem, hogy szorít a nadrág és ki kell gombolnom. Illetve nem kényelmes háton feküdnöm, szerintem valamit nyom a baba akkor. Néha alig bírok felkelni.

Na, lassan indulok a fogorvoshoz.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
én is ugyanígy szenvedek.... :? :?

Most voltunk apával egy baba áruházban,és kinéztük Manócskának a cuccait.... :lol:

azt,hogy mikor vesszük meg még nem tudom,de a legvalószínűbb a szeptember.... :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Szép jó reggelt mindenkinek!

Na mi van kismamik,mi ez a nagy pangás????????? :shock: :shock: :shock: :shock:

nekem volt egy nagyon-nagyon sz*r éjszakám,úgyhogy ma tuti,hogy egész nap kómás leszek..... :?

ja,és nem mondtam nektek,hogy tegnap a babaáruházban találkoztunk egy rég nem látott ismerős házaspárral,és a csaj ott is terhes. Képzeljétek el,hogy akkora pocakja volt,mint nekem,és ő már 29 hetes..... :shock: Azt hitte szegénykém,hogy én idősebb terhes vagyok,mint ő..... :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Edina (ha szabad így hívni), én vagyok!

Tegnap 8 után értem haza egy borzasztó nap után, csak egy pár dolog.
- 5-kor sürgős munka támadt (amit a fogorvos miatt mára kellett halasztanom),
- kiderült, hogy a "főnököm" miatt egy héttel el kell tolni a szabadságunkat,
- kétszer áztam el bőrig az esőben az esernyő ellenére, több mint egy órát vártam a fogorvosnál, aztán be kellett tömni egy fogam érzéstelenítő nélkül atb.
szóval alig vártam hogy vége legyen a tegnapi napnak...

Ma újult erővel vetem bele magam a teendőkbe.

Látjátok, nem vagyunk egy formák hasügyileg. Még tavasszal volt nálam egy ügyfél, hatalmas pocakkal, mondja, hogy augusztus végén szül, és csalóka a nagy pocak. Hát én azt hittem, hogy már csak pár hét választja el a szüléstől.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Csak egy gyors jelentkezés!
Beszéltem tegnap a védőnővel és valamelyik leletet tuti elírták a kérdés már csak az hogy melyiket???????? Na mindegy remélem a hétvégén sikerül kiderítenem!

Nekem most nagyon sz@r napom van szó szerint megy a hasam émelyeg a gyomrom már tegnap is ez volt. Akár mit eszek meg irány a Wc. Tegnap kezdtem szedni a vasat nem tudo az e a bűnös vagy a magnézium vagy csak felszedtem v.mit???

Bocs hogy most nem írok többet de kész vagyok
:cry:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Enikő, jobbulást! Még ez is a pihenés mellé...
Tudom, nem biztat, de teljesen átérzem a helyzeted, nekem ugyanez volt a múlt héten. :-(

Kérdezd meg a védőnőt a vitaminokkal kapcsolatban, a vas álíltólag inkább szorulást okoz, mint hasmenést, de ki tudja, nem bagyunk egyformák...

Egyre jobbak ezek az orvosok, minden héten elírnak valakinek valamit a leletén. Mikor is mész orvoshoz?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Enikő tavaly én is szedtem vasat és nekem is ment tőle a hasam / mondjuk én örültem neki :) /

Szép pocakotok van,én is csináltam tegnap mobillal képet,megnézem a gépen és ha szalonképes felrakom :D

Mi a babakocsin szenvedünk,hihetetlen milyen nagyon nagyon nayon nehéz.Mindenki mást mond hogy mi a jó a babának és mi a jó nekem.
De eddig van egy favorit,annak is megpróbálom felrakni a képét,de úgyis akkor rendeljük meg ha kijöttem a kórházból.

Viszont ma megjött a kókuszpólya,lefényképezem azt is :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Kép pocak 21 hét 4 nap

Kép

Kép
krisztinaa

Kép ezt néztük ki a netről 87 ezer

Kép ez a brendonos 144 ezer

Kép

Kép
krisztinaa

Kép kókuszpólya

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Sikerült feltölteni :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Krisztinaa, aranyos a pocakod :-)

Nagyon szép a pólya. A babakocsik is tetszenek, azt hiszem, az elsőt én is kinéztem, mint lehetséges befutót. Talán ez könnyebb, mint a Bergon. Persze, ráértek megvenni bőve, ha kijöttél a kórházból.
Mi szeptembernél előbb nem veszünk semmit, csak nézelődök addig, gyűjtöm az információkat. Tök vicces, hogy napról napra eszembe jut valami, hogy hú, majd az is kell.

ZSuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
persze,nyugodtan szólíthat bárki Edinának! :wink:
Sajnálom a tegnapi rossz napodat!

Enikő
állítólag van most valami hasmenős járvány is... hát, remélem,hogy te nem azt kaptad el!

Krisztina
hát,te sem vagy egy kimondott kismamis alkat.... :lol: és ha jól emlékszem te irtad anno,hogy már híztál egy csomót a fekvés miatt?? na, ezek után kiváncsi lennék,hogy hova híztad... :P
A felső babakocsi nekem is tecc,mi is néztük ezt tegnap,de végül úgy döntöttünk,hogy nem veszünk 3 részes kocsit.tök jó kocsikat láttunk,ami már újszülött kortól is jó+később is jó,ha már ülni tudunk. + veszünk külön egy bébihordót. a kimondott sport kocsit meg úgyis kell venni egy esernyőre csukhatót,valami nagyon könnyűt,ami már helyet sem foglal.
a pólya nekem kicsit érdekes,már vagy ezer éve nem hallottam,hogy még használják... de állítólag egészséges.... :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Minden pocak csudaszép, ha tudom én is lefotózom az enyémet, és felrakom.

Nekünk a hétvége azzal telt, hogy új kanapét kerestünk és vettünk a nagyszpbába, mert a kutyám telepisilte az előzőt. Nem vettem észre, hetek óta nem mentem be a szobába a szag miatt. Na, most már legalább használhatom (bár fájt most ennyi pénzt kiadni). A férjem közölte, hogy vagy a kutyát engedem be a nappaliba, vagy őt. Őt választottam!!!! :lol:

Enikő: remélem hamar jobban leszel.

Krisztinaa: tényleg nagyon szép a pólya, egész megjött a kedvem hozzá. Én még nem vettem semmit.

Vasárnap hazaértek anyuék, hoztak három nagy szatyornyi cuccot meg egy autós babaülést. Kinnt rendeltek babakocsit, azt keresztanyuék hozzák haza, mert nem jött meg a héten. Ha megjött, lefotózom és felrakom. Igaz kinnt 40%-al olcsóbban lehet ezeket megrendelni a neten. Csak valahogy idáig kell eljutnia....

Mindenkinek szép napot!

Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok lányok,

visszatértem a nagy hétvégi kihagyás után.

Először is gratula a szép pocakokhoz, én is felrakom a képem a héten, ígérem.

Lányok, ez a cukorterheléses dolog, eléggé lefárasztott.Tegnap este óta nem lehett enni és inni, 8 helyett 9 előtt 5 perccel került rám a sor az első vérvételen, aztán 3dl cukoroldatos víz(szörnyű!!!, nem vittem citromlevet, ti vigyetek!) és 11kor volt a második vérvétel, addigra majdnem éhen és szomjan haltam..
Hazajöttem, jól bekajciztunk babókámmal és aludtam egy nagyot.
Felhívtam a klinikát, 4,5 lett éhgyomorra és 6,8 a terhelésre(7 a határ!), egyből mondták, hogy negatív, de édesség diéta.
Dokimat nem sikerülte elérnem még, szerintem majd már csak holnap.
Kicsit megynyugodtam, hogy akkor valóban a cukortól nőtt meg a magzatvíz mennyiség.

Enikő, jobbulást.

Krisztina, szépek a babakocsik amiket néztetek és a pólya, imádnivaló.Mi csak a neten nézelődtünk a férjemmel kocsikat még.
Hol rendelted a pólyát?

Traudorka, most picit irigyellek :D , hogy ennyi babaholmit hoztak neked kinntről...

Zsuzsi, elég rossz napod lehetett tegnap, remélem a mai jobban sikerült!

Dy, néha nekem is nagyon be tud "állni" a derekam, mi lesz még később...

Monke, mi finomakat pakolt az anyud hétvégén?Anyáék engem is elláttak tegnap, jó sok málnát és őszibarackot kaptam.Hm :D

Bocsi, ha kihagytam vkit a felsorolásból, este még visszatérek,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Dorka
jó fej a férjed! :lol:
tényleg tök jó,hogy már nekd is vannak baba cuccaid! Nekünk még sajna nincs,és elvileg szeptemberig nem is lesz,de én megfogadtam,hogy, de bármi utamba kerülő baba rucit megveszek,csak egyszer járjak olyan helyen.... :D

Kata
a cukrod az sztem tök jó! de azt most nem értem,hogy mi van. Most akkor tényleg a cukortól van sok magzatvized,vagy csak elírtad?

Ja,és várjuk mindenkitől mihamarabb a pocakfotókat!!!! :D

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
Edina, tartsunk össze, mi pocakosok:) Tényleg csalóka ez a hasméret, csak kicsit unom már a reakciókat, amikor mondom, hogy csak az ötödik hónap. Remélem, most picit alábbhagy a növekedése. (állítólag ilyenkor stagnál, aztán a 7. hónap után újra "nekilendül").
Miért volt szar éjszakád? rosszul alszol?

Ja, hátfájás ellen (ha doki nem ellenzi), szerintem tényleg érdemes kipróbálni a tornát/jógát - rengeteget segít (mint az úszás is, de azt nem merem ajánlgatni, mert mindenkinek más róla a véleménye - én szoktam mindenesetre). Hát-derék-és nyakfájás témában sajnos elég járatos vagyok, sokéves ülőmunka...

Zsuzsi, miért kellett érzéstelenítő nélkül fúrni a fogadat? azt hittem, van olyan helyi érzéstelenítő, ami nem árt a babának...

Enikő, jobbulást, és pihenést... A vas szerintem is fog, (de tényleg embere válogatja). És igyál sokat.

Elég szívás ez a sok elírt lelet...

Én tegnap este hülye fejemmel bevettem egy hashajtót (Guttalax, állítólag azt szabad, ha muszáj, fél adagot) - és olyan görcsökkel ébredtem, hogy már a (nő)dokimat hívtam rémülten... órákig tartott, ötpercenként tört rám és nagyon, nagyon megijedtem. Délutánra múlt csak el teljesen. Ja, és a Guttalaxra mondják, hogy nem okoz görcsöket:(

Krisztina, tök szép a pólya:) picit meghatódtam rajta. A babakocsik is jól néznek ki, de az áruk.... hihetetlen. És jól értem, te eleve olyat nézel, amit ki lehet bővíteni testvérkocsinak? egyáltalán, az milyen? Régen babysitterkedtem, (0,5 és 2 éves gyerek mellett), ott a nagyobbik egy ilyen gördeszka-szerűségen utazott a kocsi mögött, jópofa volt. Persze köztük azért volt másfél év korkülönbség.

Kata, az anyukám állandóan pakolna, én meg mindig mondom, hogy csak mértékkel, mert tudok én főzni/vásárolni magamnak... tudjátok, olyan igazi anyai, etetne harmincévesen is...
de az egresnek nem tudtam ellenállni:)
Akkor ezek szerint a cukorszinted is egészen megnyugtató... bár a vizsgálat maga elég rosszul hangzik.
Bocs, ha nem írtam mindenkinek, jó látni, hogy ma mennyien itt vagytok.

Sziasztok,
Móni
monke

Dy,

végülis nincs terhessségi cukorbetegségem, de mivel a felső határ közelében mozog, ettől nőtt vszínűleg a magzatvíz.
Kicsit hosszú voltam, bocs ha nem volt egyértelmű.
Szóval nasi és édességdiéta, ennyi.

Monke, anyukám szintén ilyen tyúkanyó típus, azt hiszi, ha nem náluk vagyunk, nem eszek semmit...
Na majd ha feltöltöm az én pocimat, elájultok, kezd dinnye formát ölteni :D

Nekem a gyószertárban azt mondták, Laveolacot lehet hashajtóként szedni, de nálam nem vált be, így maradt a szilvalekvár.
Eseteleg próbáld meg valamelyiket a kettő közül.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Móni
nem aludtam semmit,mert dög meleg volt,apa szinte egész éjszaka horkolt,és ráadásul még Manócska is sokat mocorgott...... :)
szóval most enyhén szólva hulla vagyok,ennek ellenére reggel 6-kor kelni kellet. délután lefeküdtem szunyálni,de nem sikerült sajna,mert 32 fok meleg van,és nem igazán bírom... :twisted:
én nem igazán merek sem tornázni(vidéken egyébként sincs rá lehetőség :shock: ), uszoda az lenne,de félek a fertőzéstől.... :roll:

Kata
most már értem! :wink:
lehet,hogy csak az én felfogásom nem az igazi ma.... :lol:

az én anyukám is "tyúkanyó" ... főleg,hogy elég messze lakunk egymástól,és még rosszabb....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!
Huh, nekem sem volt túl jó napom. Eddig tuti jó fogaim voltak, összesen 1 fogamat tömték be életemben, ezért nem vittem túlzásba a fogorvoshoz járást. Na most kiderült, hogy ez a fogam menthetetlen, ki kell húzni. A doki nem vállalja, mert nincs röntgen, és nem látni, hogy milyen a gyökere, továbbirányított a szájsebészhez. Pénteken kéne mennem, ha merek.
Adtak egyébként fájdalomcsillapítót, olyat, ami nem megy át a lepényen, ezért biztonságos + homeos bogyókat adtak még.

Nekem is fájt régen a hátam és a derekam (főleg szoptatásnál). 2 jógagyakorlat nagyon bevállt, 5 perc az egész, és ha rendszeresen csinálom semmi gond.

Kaptam egy kismamáknak való homeopátiás kis könyvet, benne van többek között amikről írtatok: vashiány, hasmenés, székrekedés stb. Ha érdekel valakit, akkor kiírom, mit mond...

Kriszta, aranyos a pocid. Szép a pólya. Milyenek nálatok az útviszonyok? A kocsi kereke miatt kérdezem. Hány centis kereke van?

Móni, az én Anyum is ilyen tyúkanyós:). Nekem a ribizli nem megy ki a fejemből, mióta írtad...teljesen rá vagyok kattanva. Vigyázz a hashajtókkal

Kata, de jó, ez azért nem olyan vészes, hogy "csak" az édességről vagy letiltva.

Holnapra szurkoljatok légyszi, du lesz a gentikai uh + az afp-t is akkor tudom meg. (abban bízok, hogy felhívott volna, ha valami nem stimmel)

Edina, mennyire laktok vidéken, hogy ott nincsenek babacuccok?

Enikő, van most állítólag hányás-hasmenés vírus... holnapra már biytos jobb lesz!

Zsuzsi neked is szebb napot holnapra!

Jó éjt mindenkinek!
Rena

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

De jó sokat írtatok ma!

Fogorvos: azért nem kaptam érzéstelenítőt, mert csak pici lyuk volt. Tényleg nem fájt nagyon a fúrás, csak izgultam, hogy esetleg fog.

Enikő, jobban vagy?

Dorka, és mi szépeket hoztak Anyukádék? Milyen az új kanapé?

Reni, várjuk holnap a híreket, reméljük, minden rendben lesz. Most kiderülhet ugye a neme is? Ha jól emlékszem, Te még nem tudod.

Kata, de jó, hogy rendben a cukrod! Ott nem kaptál citromot senkitől? Elhiszem, hogy elfáradtál ebben a nagy fülledt melegben.

Ma már jobb napom volt, sokat dolgoztam, nagyon sok munkám van és a héten lejár egy csomó határidő...

Edina, ne aggódj, nekünk sincs még semmink az ég világon, majd szeptemberben megveszünk mindent. Remélem, ma éjjel jobban alszol majd. Vannak ilyen napok sajnos.

Móni, jobban van már a hasad?

Az én Anyukám is pont ilyen, mint a Tietek! Bepakolná a fél házat! Úgy kell kiraknom a táskából a kaja nagy részét, hogy egy hét alatt nem eszünk meg annyi mindent. Mi is messze lakunk egymástól, 260 km-re, a párom szülei 220-ra, csak a másik irányba... A babának meg kell majd szoknia az utazgatást.

Jó éjszakát!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Köszi csajok! Megmaradok :lol: Ma már kutya bajom (kop-kop) tuti a vas csinálta a balhét rá is van írva mellékhatásnak a gyomorfájás hányás hasmenés. Hú du úgy fájt a gyomorszájam azt hittem meghalok:(
Ti melyik vasat szeditek? Én Annával az aktiferrint meg a maltofert szedtem de ez v.mi gyomornedv ellenálló tabletta...... :?: :idea:

Annyit írtatok :lol: nem győzök olvasni pedig vizszintesbe kéne lennem :cry:

Kankalin! Az én anyukám is 200km-re lakik:) és mindig úgy fel tud pakolni. Anyósék 300-ra de ez nem is baj, ő még Annánakl se hoz soha semmit :evil:

Mi se vettünk még semmit... csak az Anna cuccai vannak meg kiságy stb de ruha még semmi, de én majd csak a 30,ik hét kürül fogok rucikat venni....addig nem merek.

Kata! Még olvasni is rossz ezt a cukorterheléses dolgot...emlékszem Annával már bent feküdtem a kórházba mikor csinálták és ott se adtak citromot, és ha utánna nem fekhettem volna le......brrrrr

Móni! a laevolacot én is ittam és nem azonnal volt hatása kb 3 nap múlva. Igyál kicsit többet. esetleg cukros kávé?? Tudom milyen borzasztó érzés ez!

Krisztina ! Szép a pólya.

És a pocakok is tök jók, csak kár hogy senki nem rakott hozzá buksit is :cry: :lol:

Én még fogorvoshoz nem jutottam el:( pedig a fogkövet nagyon le kéne szedni:((

Na most megyek hanyatt vágom magam

Puszi!!!
És vigyázzatok magatokra állítólag ma nagyon meleg lesz!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

sziasztok lányok,

egész nap hívtam a dokimat, a cukoreredmény miatt, meg hogy tényleg ettől van-e a több magzatvíz.
Ki van kapcsolva, én meg idegeskedhetek addig még...

Áfonyácska, én Tardyferon Fol-t szedek már januártól, napi 2-őt és rettenetes szorulást okoz.Anyós "sose hoz semmit" szitu ismerős.
A 9 év alatt lassan megszoktam már, de mikor az én szüleim jönnek, mindig felpakolva, igazságtalannak érzem... :?

Reni, remélem minden rendben lesz, nagyon kíváncsi vagyok már rátok!
A terhességre amúgy rámegy 1-2 fog, tuti ezért kell húzatnod.
Nekem ősszel volt egy húzásom, szörnyű volt.
Szorítok, hogy kibírd minimális fájdalommal.

Szép napot,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok lányok,

Tök jók a pocakos képek, majd este én is lefotóztatom magam :D Nekem már azért rendesen látszik. Tegnap apa jó fej volt: este elmentünk egy rendezvényre, és egy korábbi, nem terhes ruhát vettem fel. Az meg viszonylag bő, úgyhogy kicsit elrejtette a pocakot. Apa meg felháborodott, hogy miért nem olyan ruhát veszek fel, amiben jobban látszik mekkora vagyok :D :wink:
Hétvégén esküvőn voltunk, meg grillezni ismerősökkel, szóval eléggé elfáradtam. Szerencsére ki tudtam venni a hétfő, keddet szabinak. Hál'Istennek tök megértő a főnököm.
Nekem majd csak 13-án kell menni terheléses vércukor vizsgálatra. De valahogy teljesen máshogy mondták, hogy mi lesz: otthon kell megennem egy zsemlét meg 2 dl tejet, és utána egy órán belül be kell érni a vérvételre. Hmmm.. semmi cukros víz meg ilyenek...
Ja, a nevek: nálunk Csaba lesz. Nem akarok két nevet adni neki.

Tényleg, második gyerekes anyukák: ha kb 2 éves az első, neki még fog kelleni babakocsi? Mert az első után kb 1 évvel már szeretnénk másodikat. És írtatok testvérkocsiról... Szóval most kicsit megkeveredtem, bocs a hülye kérdésért :oops:

Szilvi
huszilvia

Reni
csak annyira lakunk vidéken,hogy Miskolctól 30 km-re.... :D nem kieső helyen,van itt minden ami kell,csak kimondott baba bolt az legközelebb miskolcon van. :)
sajnálom a fogad,de szerintem jobban tennéd,ha péntken minden erődet összeszedve elmennél,és kihúzatnád. Gondolj bele mi lesz később???? :roll:

Zsuzsi
ma sem aludtam szinte semmit. Már hajnal 5-kor felébredtem,kiültem a kutyához a teraszra hűsölni... :D
Ma sem lesz sztem jó éjszakám... Biztos hallottátok,hogy hőségriadó van borsodban,és mi miskolc környékiek pont beleestünk... :twisted:
egyébként egész nap csak szenvedek,alig kapok levegőt is,és ráadásul még a pocak is fájdogál a nagy melegtől... :twisted: :twisted:

Enikő
Örülök,hogy jobban vagy!
én nem szedek semmijen vasat.... :shock: a vérképeim mind tök jók,és azt mondták nem szurolok pótlásra. :) Viszont minden nap iszom házi szederszörpöt! :D

Kata
csak nyugi! Ne idegeskedj!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Szilvi
tök jó,hogy te is jelentkeztél! Pont azon gondolkodtam,hogy hol vannak az elveszett báránykák??? :lol:
tök jó,hogy neked nem cukros lötyit kell innod. Én csak jövő héten megyek védőnőhöz,úgyhogy még dunsztom sincs,hogy nekem mikor kell mennem terhelésre....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?