A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

hát sikerült elérnem a dokimat, azt mondta kicsit fogjam vissza a nasit, fagyit meg ilyeneket és kész.
Mondtam neki, hogy szívultrahangra csak 16.ára kaptam időpontot ott a klinikán.
Azt mondta, nem baj, nem sürgős, dúrva rendellenesség biztos nincs, valószínűleg semmi, mert azt látták volna már a múlt heti genetikai uh-n.
Kérdeztem elmenjek-e addig magánba szívuh-ra/uh-ra, azt mondta nem kell.

Hát nem tudom, lehet elmegyünk apával jövő héten egy 4D-re az istenhegyire.

Na most addig megint nem nyugszom...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Edina, én is borsod megyei vagyok, egyetemre már Pestre jártam és azóta itt ragadtam...
Anyukámék is panaszkodnak

Kata, örülök, hogy az orvos derűlátó! Te is próbálj megnyugodni, bár tudom, hogy nagyon nehéz, mindig van mi miatt idegeskedni. Biztosan minden rendben lesz a szívultrahangon.
Beszéltem az egyik barátnőmmel, neki is kicsit több volt a magzatvíz és pont a határon volt a cukra a terhelésesen.

Szilvi, jó, hogy jöttél Te is, örülök, hogy jól vagytok. Várjuk a fotót!

Én sem szedek vasat, eddig egy vérvételem volt ugyan, azt mondták, rendben van.

A terhelésesre majd csak a 25-28. hét között megyek, ha visszajöttünk szabadságról.
Jövő héten megyek a védőnőhöz, másodszor, kíváncsi vagyok, hogy most milyen lesz. Elsőre nem tűnt egy észkombájnnak, mert integrált, kombinált tesztről még csak nem is hallott...

Majd jövök még!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, köszi a bátorítást.az egyik barátnőmnél ugyanez volt a helyzet, mint nálam( és a barátnődnél) és kicsivel több volt a a magzatvíze.
Csak ugye nálam a doki az előzmények végett kicsit elővigyázatosabb.
Ha múlt héten a genetikain rendben találtak amúgy mindent, remélem megnyugodhatok.:(

A védőnő, hát egy felesleges muszáj.Nekem alig mondott valamit 2 hete, új dolgot semmit , kérdezte, megnyugodtam-e már picit az eredmények tükrében, mert ha nem, akkor szívesen elbeszélget velem itthon 3000Ft/ óradíjért.
Nem semmi!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, igen, sajnos az előzményeid után természetes az elővigyázatosság és ez így van rendjén.
Az nagyon megnyugtató, hogy a genetikai uh. teljesen rendben volt. Jól emlékszem, hogy tavaly ott derült ki a probléma? Bocsánat, ha indiszkrét a kérdés, természetesen nem kell válaszolnod.

Nahát, ez a védőnő, nem semmi! Sőt mi több, felháborító!

Nektek hány vérvételetek volt már? Ha jól veszem ki, van, aki több is.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuszi,

igen, tavaly az AFP lett nagyon magas és a genetikai uh-n láttak először mindenféle rosszat (nyitott gerinc, koponyahiány, agykamara tágulat, vese ciszta és szívizom nem tapadt rendesen és ez mind rajta volt a papíron).

Ezért állok most pozitívan hozzá, ráadásul ugyanaz a szonográfus nő volt a kilinikán mint ősszel.

Nekem 10. héten volt egy vérvétel, aztán 12. héten a kombinált tesztnél és most a cukorterhelés.
Nem tudom, hányszor kell teljes vérképet nézni amúgy.
Valaki tudja esetleg?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata
örülök,hogy minden ok veletek! :wink:
hogy hányszor kell összesen vérételre menni azt pontosan nem tudom,az bizti,hogy én voltam a 12 hetesen aztán volt az afp, lesz még a cukor terhelés,meg talán a 32. hét környékén lesz még egy vércsoport összeférhetőségi... hogy ezeken kivül mik vannak még,azt nem tudom.
F*sza a védőnőd!

Zsuzsi
én meg csak bekerült borsodi vagyok,mert szabolcsból érkeztem városról,falura.... :D
Mentek valahova nyaralni a szabadság alatt?
mi úgy döntöttünk,hogy mégsem megyünk sehova. Nem tudok már a hátamon feküdni,így a napozás kizárva,vizben sem töltenék szivesen egy percet sem,mert félek a felfázástól.... akkor mg miért induljunk el bárhova is?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Lányok,

Itt az ígért kép, tegnap csináltam a telimmel, remélem sikerül feltöltenem Kép

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Dy,

az AFP-t kihagytam a felsorolásból...
Én is ezeket a vizsgálatokat tudom, mint te

katicat
Szigetszentmiklós

Kata
igen,sikerült feltöltened!
csini a pocakod! :D

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Örülök, hogy ma már mindenki jól van. Jó sokat kellett visszaolvasnom. :D

Zsuzsi: a kanapé szuper kényelmes, IKEA-s darab, mosható huzattal (biztos ami biztos... :lol: )

Kata: aranyos a fotód!

Nálink is anyu hordja a kaját, pláne így, hogy nem mászkálhatok. Hál istennek a szomszéd házban laknak, úgyhogy nem okoz neki problémát.

Szép estét mindenkinek!

Dorka

Kép
traudorka

Tudja valaki, miért változott meg a vonalzómon a maci rózsaszín babakocsira???? :?

Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,
Csak gyorsan írok, mert ma már jöttem melózni (Tegnapi görcsös para után), és hát a munka megvárt, sőt, halmozódott is...
Bocs, ha nem írok mindenkinek vagy összekeverem, hogy kinek szól...

Köszi a tippeket, kipróbálom a szilvalekvárt, a cukros kávét azt nagyon utálom:( de cukor nélkül picit használ. Guttalaxot SOHA többé!!! a Levolacot alkalomadtán kipróbálom, és rettegek, hogy ne kelljen vasat szednem...

Kata, nagyon jól nézel ki:) Nem olyan nagy az a has, de látszik, és ez jó.
Gratula a jó eredményekhez!!!
Egyetértek Szilvi, a férjeddel: ilyenkor nem érdemes bő ruhát felvenni:) amikor már jóval nagyobb a has, és mindenben látszik, akkor még csakcsak, de az elején jobb, ha nyilvánvaló, hogy milyen has:) meg aranyos is.

Az a háromezer per órás védőnő elég rémes.... akkor már inkább az interneten beszélgessünk az ügyes-bajos dolgainkról, az legalább ingyen van, és sok ember, sok szempont...
Az enyém se mond túl sok újat, de azt ingyen, és jó fej stílusban.

Én 13-ra kértem időpontot 4 DR-re végül: Praxis UH rendelő, amit itt ajánlottatok egyszer.

Azon a héten megyek vércukor-terhelésre is... én remélem, hgoy nálunk cukros lötty van (állítólag helyfüggő, hogy zsemle-tej vagy cukros oldat), mert az előbbit tuti kihányom.

Fú, részvétem a fogorvos miatt... két hét múlva megyek újra gyökérkezeltetni egy fogamat (ami már volt, csak nem sikerült jól, gyulladt a gyökér, és fáj az arcüregem...)
Hát.. ha tényleg elveszítek 1-2 fogat, jó lenne, ha ez lenne az egyik, nem egy olyan, ami még jó állapotban van... de elég para.

Dy, szerintem még az otthon végzett nyakkörzés meg hátdomborítás is segít a helyzeten, ha tényleg a hátad fáj, és nem lejjebb a keresztcsontnál, mert arra sztem semmi nem segít... Talán meg kéne kérdezni a dokit, és venni egy DVD-t vagy neten utánanézni. Rémes lehet ez a nemalvás és ötkori kelés - drukkolok, hogy elmúljon a fülledtség és a kánikula legalább...
Én meg szatmári vagyok:) az majdnem szabolcsi, csak már túl a határon. egyetemre jöttem Budapestre, és pár éve a szüleim is utánam költöztek.

Üdv nektek és jó pihenést estére/éjszakára,
Móni
monke

Sziasztok,

Móni, a SOTE II-n cukros víz van, mondta nekem a hölgy a múltkor az AFP-s vérvételen, plusz azt is mondta, hogy vigyek magammal egy citromot, azt szabad, citromlevet nem. Tényleg helyfüggő, hogy hol mit etetnek-itatnak az emberrel. Részemről a cukros víznek jobban örülök, a tejet én sem bírom meginni.

Edina, ha nagyon szűken értelmezzük, akkor zempléni vagyok, ami aztán tényleg közel van a szabolcsi részhez.
Balatonra megyünk, Alsóörsre, mert onnan sokfelé lehet kirándulni, és így talán nem sajnálom majd annyira, hogy nem fekhetek egész nap a napon.

Kata, nagyon aranyos a pocakod. Biztosan minden rendben lesz! Muszáj :wink:

Dorka, meddig tart még a kényszerpihenés? A mosható huzat a baba miatt is jól jöhet majd.

Szóval nekem teljes vérkép volt egyszer, illetve volt a kombinált és AFP. Több még nem, de gondolom, idővel majd fogják még nézni.

Jó pihenést estére!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Dorka
nekem akkor szokott elmenni a vonalzómon a figura,ha pontosítok a dátum miatt,mert mindig másat ajánl fel.... :)

Móni
nekem szó szerint a derekam fáj..... :twisted:

Azt hiszem,hogy nálunk is csak cukros lötty van....:?

képzeljétek el,most toltam be a 100. szurimat. :x és van még legalább180.... :?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, hová kell adni a szurit?Egészen a szülésig kell?Szegénykém, rossz lehet!

Hát igen, a cukros víz szerintem is a jobbik lehetőség volt!Ahány kórház, annyi szokás.Bár Sote I-II talán nagyjából ugyanolyan szokásokkal bír.

Tegnap gazoltam kicsit a kertben a virágágyásaimat, estére úgy beállt a derekam, azt hiszem ma a pihenést választom.

Zsuzsi, képzeld, az én szüleim Felsőörsön laknak, ez 3 km Alsóörstől.
De strandolni az idén még mi se voltunk.Kirándulhattok Balatonfürdere, Tihanyba, Veszprémbe.

Monke, ha itt a babaneten regiszrálsz, kapsz vmi kódot és 1000Ft kedvezményt kapsz a Praxisban!Soha többet ne vegyél be szerintem hashajtót, elvileg pont azért nem lehet bevenni, mert akár méhösszehúzódásokat is okozhat.Hú, vigyázz magadra.

Szilvi, várjuk a fotót.Neked is jó sűrű hétvégéd volt.

Szép napot,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!
Basszus, Edina, lemaradtam valamiről, milyen szuri?:(
én nem pontosítok a dátumon... minek, ha úgyis újra meg újra kell.
Már követni se nagyon tudom, hogy ez most az 5. vagy a 6. hónap?

Zsuzsi, láttam párszor a SOTE-n a cukrosvizes tesztet (mikor vérvételen voltam, még régebben) -viszont: az én dokim háziorvoshoz küldött, hogy végeztessem el 'otthon' a terheléses vizsgálatot.
Nem tudom, hogy miért, talán durván ellenőrzik, hogy ne magánrendelésről menjenek oda...
vagy tényleg azt gondolja, hogy ez nekem könnyebbség - mert közelebb van.
Mindenesetre kaptam beutalót a kerületi rendelőbe. Nem örülök,
Glukózt nekem kell venni előzőleg a patikában:)

Meg is szerettem volna kérdezni, hogy a te dokid téged a SOTE-ra küldött ezzel?

Üdv
Móni
monke

Kata
a hasamba kell szúrni,vagy a combomba,de én egyenlőre csak a hasamba szúrom,mert nekem oda kényelmesebb... Szülés után 6 hétig kell,úgyhogy van még vagy 180 db,ha a kiirt időben szülök...

Móni
heterozigota leiden mutációm van. ami genetikailag mélyvénás trombózis hajlamot jelent. trombózisom még nem volt,pont ezért kell a szuri,hogy ezt elkerüljük+állítólag az előző terhességemnél az ikrekkel méhtrombózis miatt volt a vetélés. heparint kell szúrni, ez egy vérhigitó... Ha esetleg volt már fekvő gipszetek,akkor ti is kaptatok már ilyen heparin kúrát...

Ma sem volt jó éjszakánk. Igaz ma "csak" 5:30-kor ébredtem,de az éjszaka..... :? képzeljétek le,hogy úgy meg szívtam,hogy most már tudom,hogy álmodtam,hogy kell pisilni,hát kimentem,leültem a wc-re, és csak várok,várok,várok és sehol semmi... :twisted: persze közben jól fel is ébredtem,úgyhogy 1-től 2:30-ig szintén ébren voltam.... :?
ma meg megint veszett meleg lesz,vagyis már az van... :roll:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina,

nekem se volt valami jó éjszakám, és ez már a 3. volt sorban.
Szeretnék végre már egyhuzamban pár órát aludni... :(
Kitartást a szurikhoz, már majdnem felénél jársz, gondolj arra.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata
tudom,és hál istennek bizonyíék is van rá,hogy kell szúrni magam,ugyanis a trombofiliás vérképem azóta javult,amióta szúrom magam... :)

sajnálom,hogy te sem alszol jó mostanság! :?
pár óra alvás? mit nem adnék érte... :oops:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, örülök neki, hogy használ a injekció.
Hú, én ma olyan nyomott vagyok, szédülök, alig van erőm.
Remélem az időjárás és a nem alvás...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Zsuzsi: 7.-én megyek vissza a dokihoz, meglátjuk mit mond..... :?

Dy: Hozzá se nyúltam a vonalzómhoz, de majd fogok... :D

Kata: csak óvatosan a kerti munkával! Pihenj sokat.
Én is pihenő üzemmódban vagyok, mert szintén szédölgök.

Én sem alszom valami jól, de remélem előbb-utóbb elmúlik ez a kánikula és mind rendesen tudunk pihenni.

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Dorka
akkor PASSSSSSSSZZZZZZ!!! :lol:

sajnálom,hogy te sem alszol!

én is nyomott vagyok nagyon,csak nézek ki a fejemből... Arra gondoltam,hogy el kellene kezdeni a főzést. Igaz apa csak délután jön haza,de egy kicsit hasznossá kellene tennem magam.... :)

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

1x nálam is megváltozott a vonalzó ábrája,
nem tudom az okot én sem.

Dorka, délután már pihenek, tuti.

Edina, én nem főzök ma, pizzát rendeltem, de kiakadtam, mert már lassan 2 órája feladtam és a picúr már erőteljesen rángatja a köldökzsinórt a kajáért :D

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Móni, igen, én majd a Klinikára megyek a terhelésesre, de csak augusztusban, ha hazajöttünk szabadságról. Mivel azt eltoltuk egy héttel, így a 26. héten fogok menni.
De legalább megmondták előre, hogy meg kell venned azt a cukros csomagot! Az egyik barátnőmnek nem mondták előre, pedig rá is kérdezett, aztán úgy járt gyógyszertárról gyógyszertárra, mert a rendelő mellettiben nem volt. Majd szegénynél meg kellett ismételni az egészet, egy héttel később, mert a második vért egy óra után vették le és nem két óra után, és az orvos nem fogadta el az eredményt...

Kata, nagyon szép helyen laknak a szüleid. Éppen a sok kirándulási lehetőség miatt választottuk az északi partot, nagyon szép helyek vanna arrafelé. Aztán elmegyünk még pár napra Prágába, valószínű. Most nézegetek szállásokat.

Lányok, sajnálom, hogy nem tudtok aludni éjszakánként. Én jól alszom, csak most egy munka miatt idegeskedtem, 1/4 12-ig dolgoztam rajta, aztán hazajött a párom (haverokkal találkozott), éjjel 1 is volt mire végre el tudtam rendesen aludni, reggel meg ugye kelni kellett...

Képzeljétek este kenegettem a hasam a krémmel, és a babának nemigen tetszett, nagyon hevesen mozgolódott, és pont a köldököm körül éreztem, nagyon kellemetlen volt.

Edina, tényleg, írtad már ezt az injekciót korábban is. Szegénykém, nem lehet kellemes.

Vigyázzatok Magatokra!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata
milyen ki követelőző a kis picúr! :lol: bár a miénk se kutya.... :lol: :lol: Jó ötlet a pizza,én is nagyon szeretem,de csak a házit. Én már elkezdtem főzni,nemsokára kész is vagyok.

Zsuzsi
irigyellek,hogy te tök jókat alszol!!!! :oops: :D
ja,és szerintem pont,hogy tetszett a babának a kenegetés! Mivel másként nem tudod felvenni vele a kontaktust,csak beszélgetéssel,vagy simogatással,ezért ők így reagálnak az érintésre. Ők is kommunikálnak a mamival,papival.

én pl ha a hasamra teszem a kezem Manócska rögtön abba hagyja a mocorgást,és nekem nem rugdos. Viszont,ha apa teszi a kezét a hasamra,akkor rögtön nekifeszül a kezének,és hízeleg,ha apa azt mondja,hogy rosszalkodjunk,akkor elkezd rugdosni.... :D

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

A pizzát én is nagyon szeretem, mindenfélét. Háziból legjobban az anyósomét. (Anyukám sosem csinál.)

Edina, nagyon irigyellek, hogy Ti már így tudtok a babával kommunikálni. A párom is igyekszik, beszél hozzá, simogatja, de egyelőre nincs eredménye. Meg sem mondom neki, hogy nálatok hogy mennek ezek a dolgok.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
eljön hamarosan az ideje ennek nálatok is! hidd el,csak napok kérdése!!!!!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Na, fél 2re megjött a pizza...

Edina, tényleg jó, hogy ilyen szófogadó a kisbaba.
Nálam még változó időpontokban mocorog, de az esti "beindulásra" mindig lehet számítani.
Apa meg mondja, szóljak rögtön és jön, aztán mire odaér, már csak az utolsó rúgásokból érez párat :(

Kb 1 hete vettem észere, hogy már akkor is elven a drágám, ha egymagam vagyok itthon, addig csak hangzavarra, társaságra indult be igazán.

Hétvégén a 2 éves keresztlányunk csacsogására (mondókázgatott, énekelgetett a kis édes én meg pedagósus végzettségem lévén rá is kontráztam) olyan mozgolódásba kezdett, nagyon meghatódtam.Tuti érezte az unkoatesót!

Zsuzsi, ez az oldatbeszerzés nem semmi!
Képzeljétek, a hétvégén hallottam egy ismerősről, hogy itt Pesten vmelyik kórházban szült a felsége, és leküldték a férjet recepptel a gyógyszertárba oxytocinért. A férje meg hanyatt-homlok rohant a kis pénztárcájával....Elég kemény!

na megyek, jönnek hozzám korrepetálásra

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Bocsi, de megint csak kutyafuttában, mert Blanki beteg lett és megyek hozzá.
Tegnap voltunk dokinál, a kicsivel minden rendben, szépen fejlődik, nagysága a korának megfelelő. Afp is jó lett. Sajnos nem mutatta meg magát, így a neme még mindig kérdéses.

Ma védőnőnél voltunk Blanival (akkor még teljesen jól volt) sokat rohangált, kalapált az egész rendelőben, de meg is volt a hatása :) Mondta a védőnő, hogy most nem kell menni egy darabig, majd augusztusban felhív, hogy mikor menjünk legközelebb :)

A holnapi foghúzást le kellett mondanom, mert Apa nem tud itthon maradni, Anyu elutazik...jövő szerdáig ki kell bírnom. Hááát a foghúzásnál bármilyen program jobb, de jó lenne túlleni rajta, ha már muszáj.

Edina, én meg itt panaszkodok egy fog miatt, amikor Te minden nap szúrod magad... Nem is tudtam, hogy veletek ilyen szörnyű dolog történt...sajnálom. Akkor ezek miatt a fekvéskényszer?

Csajszik, ezek horror történetek az egészségügyről...

Kata, ahogy végiggörgettem az egeret és megláttam a képedet, rögtön azt gondoltam, hogy ez Kata, pedig akkor még nem is láttam, hogy ki tette fel :) Csini vagy, és pont így képzeltelek el.

Ügye milyen jó érezni a kicsi mozgását? Sokat számít, hogy már most is kommunikáltok a babával. Nem baj, ha nem válaszol, akkor is érzékel mindent és később emlékezni is fog rá.
Kata, állítólag a mondókák ritmusa különösen fejlesztő hatású, mert arra figyelnek fel legkorábban a gyerekek. Vannak még babazenék, amit kimondottan magzatoknak és csecsemőknek állítottak össze. Szeretik a lassú, ringatózó mozgást, később pedig, mikor már látnak is, akkor lehet őket lámpával, napfény-árnyékkal is szórakoztatni.
Sok minden van még, csak azért írtam néhány ötletet, mert Blani emlékezett, hogy milyen volt a pocakomban és azt mondta, hogy unatkozott. Nohát...

Pihentető éjszakát mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Remélem, mindenki jól aludt.

Sajnos én most nem, mert 4-kor felébredtem a szokásos folyóügyek miatt és eszembe jutott a rengeteg munka, ami vár, és amivel alig haladok, mert mindig közbejön fontosabb...
Ma hazamegyünk Anyukámékhoz, nem biztos, hogy tudok jönni hétvégén. Hétfő estére meghívtuk grillezésre Angliából itthon lévő ismerőseinket, de mivel nem leszünk itthon hétvégén, fogalmam sincs, hogy mikor fogok tudni fel-/elkészülni.
Bocsánat a panaszkodásért!

Reni, Blaninak jobbulást! Mi a baj? Nagyon fáj a fogad?

Sajnos a mi babának nem nagyon mozgékony, néha egyet-egyet, de semmi hosszabb folyamat... Van valaki másnak is ilyen? A párom persze mondogatja, hogy ne legyek türelmetlen. Kitartóak vagyunk, beszélünk hozzá, a párom szövetkezik ellenem vele ... :lol: Nagyon aranyos.

Reni, én is ettől félek, hogy a baba unatkozik ott bent. Egyébként ezen nem is csodálkozok. A zenéne kutána nézek, főleg, mivel inkább zenét hallgasson, minthogy bármelyikünk is énekeljen neki... :wink:

Tényleg horror, ami az egészségügyben van. Csak beteg ne legyen az ember, mindig azt mondom.

Kata, mit tanítasz?

Na, majd jövök még napközben, most lassan indulok egy tárgyalásra.

Jók legyetek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Reni, nagyon sajnálom ezt a foghúzós dolgot, de jobb túllenni rajta, mert nem jó, ha gyulladás marad a szervezetedben.
Szorítunk majd és örülök, hogy a picúrral minden rendben.
Tőled is várjuk ám a pocis képet!Meg rakjál fel Blaniról is!
Most néztem, Blani 1 hónappal idősebb akkor, mint a kis keresztlányunk, Alma.
Biztosan nagyon édes kiscsaj!

Zsuzsi, én is felkeltem már hajnalban, megint rosszul aludtam.
Mindegy, legalább felraktam a gulyáslevest.
Jó pihenést anyukádéknál, a grillpartira való készülődés miatt meg ne izgulj, a párod rendes, ő biztosan sokat segít.

Hozzánk az öcsémék jönnek ma este, vasárnapig itt lesznek.
Holnapra csinálom a gulyást, meg van hozzá pogácsám, holnap este meg mi is grillezünk.

Németet (és néha angolt) tanítok itthon, amúgy táppénzen vagyok, különben meg én is egy IT cégnél dolgozok, mint Móni.Előtte 4 évig tanárkodtam.

Zsuzsi, te ügyvéd vagy?Mert említed mindig, hogy tárgyalásokra szaladgálsz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, persze, segít a párom mindenben (takarítás, előkészületek), nagyon rendes ő, csak sajnos én az ilyen vendéglátásokat mindig túlidegeskedem. Mindent tökéletesre akarok.
Anyukám is gulyást csinál nekünk :-)
De jó, hogy jönnek az öcsédék!

Nekünk szerencsénk van, a húgom 10 perc sétára lakik tőlünk, ő lesz az egyetlen "segítségünk" a baba körül. Már alig bírja kivárni, hogy megszülessen a kis keresztlánya.

Kis híján én is angol-német szakra mentem, aztán jog lett belőle, igen,ügyvédkedem. Még egy bírósági tárgyalás a jövő héten, aztán ítélkezési szünet. Szeptemberre már sok tárgyalás ki van tűzve, aztán semmi, szerencsére, mert a helyettesítésemről még gondoskodnom kell. Új pereket nem vállalok, mióta tudjuk, hogy jön a baba.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, én is pont ilyen vagyok mint te, főleg ha az én családom vagy barátaim jönnek vendégségbe, úgy izgulok, hogy minden jól sikerüljön, alig alszom már előtte éjjel...
Nekem is sokat segít a férjem, csak kevés ideje van, az a baj.

Tök jó, hogy a húgod ott lakik a közelben, irigyellek picit.Nekünk a közelben nincsen senki, maximum a rendesebb szomszédok, akikre számíthatunk.

A legjobb barátnőm is ügyvéd, de ő vidéken, Veszprémben. :D

Ha jól értelmeztem, akkor szeptemberig dolgozol, ugye?
Engem már az elején kiírtak az előzmények miatt, tudod.Így jól jön az a néhány óra magántanítás, hogy edzésben maradjak.Szeretnék majd a baba mellett is pár órát tanítani.

Üdv,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Kata, köszi, hogy aggódsz... megfogadtam, hogy akkor se veszek be többet hashajtót, ha egészen szülés utánig csak levesen és lenmagőrleményen (+szilvalekváron) kell élnem... még mindig bennem van az a rettegés, amit éreztem...
Én amúgy -amikor NEM dolgozom IT-cégnél - németet (és néha angolt) tanítok, vagy tanítottam:) szóval bölcsészkart végeztem.:)

Viszont: te ezek szerint tudsz mondókákat, versikéket??? hiába keresek (neten, könyvesboltban), sajnos az én repertoárom nagyon szűk.. pedig én szívesen énekelnék neki már most is.
Esetleg tudnál javasolni honlapokat/könyveket/kazettákat?

Zsuzsi, pont úgy vagyok, mint te: hajnalban szinte menetrendszerűen felébredek, és elkezd járni az agyam munkahelyi dolgokon... az a szerencse, hogy este könnyen elalszom, úh hat-hét óra alvás megvan, és néha még vissza is tudok aludni.

Az én babám se mocorog nap közben (vagy nem figyelek rá eléggé), esténként 'felpörög' picit... a férjem sajna még nem érzi a hasamon a mozgását (nagyon bántja egyébként), és én se tudok vele 'kommunikálni' sehogy, csak érzem, hogy van és él...

Edina, rémes lehet az a sok szuri:( mindenesetre biztos jobb, mint a trombózis.
Reni a foghúzáshoz kitartást, csak nem lesz annyira szörnyű... (a fogfájásnál minden jobb).

Ja: az oxitocinos sztori rendesen horror.... tényleg rettenetes a helyzet, és tényleg, az ember megveszi/viszi előre a cuccot, de legalább mondják meg előre, hogy kell... ne ott derüljön ki, hogy nincs.

Jó hétvégét kívánok azoknak, akik nem tudnak már benézni,
Pihenjetek sokat, és írjatok:)

Üdv
Móni
monke

Monke,

én is bölcsész vagyok :D

Magyar mondókákat a családban lévő, már gyakorló anyukáktól tudok, illetve ajánlom neked az ősrégi Cini-cini muzsikát.

Ha német dalok, mondókák kellenek, szívesen elküldöm priviben párnak a szövegét.

Emésztési problémáim nekem is rendszersen vannak, próbálj meg esteleg több folyadékot inni és rágcsálj korpovitot két evés között,
kicsit segít.
Átérzem a problémádat!

Üdv,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,
barátnőd :-)

Igen, szeptember végéig biztosan dolgozom (ha lehet, persze), mert van egy állandó megbízásom és ott már így beszéltük meg, emellett látok el "saját" ügyeket. Lassan azt is el kell döntenem, hogy meddig leszek otthon, mert visszavárnak, de tudni akarják, hogy kb. mikor...
Azért remélem, néhány ügyet el tudok látni otthonról majd, ahogy nő a baba.

Cini-cini muzsika nekem is van, meg is fogom keresni hétvégén.

Móni, nekem is az a szerencsém, hogy este könnyebben elalszom. Még a baba előtt este is hajlamos voltam a benti dolgokon gondolkodni. Kicsit megnyugodtam, hogy Ti sem tudtok még a babával kommunikálni.

Még valami, lányok: van valaki közöttetek, aki festeti, melíroztatja a haját? Én alapból sötétszőke vagyok és mindig tetetek bele világosabb csíkokat. Persze, mióta babát várok, nem. Egyre szörnyebben nézek ki? A nap kiszívná ugyan a hajam, ha kijutnék... Nem egy életvágó kérdés, csak kíváncsi vagyok.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,

12.hét után nyugodtan melíroztathatsz, 1x már én is voltam.Én is szőkés vagyok alapból, de 2-3 havonta csíkoztatok.

Én úgy tudom, így lehet.
Az előző babánál sem ezen múlt, sajna :?

Tök szuper, hogy dolgozol még ilyen sokáig.

Ne aggódj a babás kommunikáción, ha noszogatni akarom, nekem se produkál.
Csak ha ő maga úgy akarja.

Hú, lepihiztem ebéd után egy kicsit és énekeltem neki, egyetlen dalra mocorgott igazán(Meister Jakob, Meister Jakob, Schläfst du noch, Schläfst du noch, Hörst du nicht die Glocken, Hörst du nicht die Glocken, Bim-Bam Bom, Bim-Bam-Bom), lehet nem tetszett neki a hangom?

Tényleg, mi van, ha azért ficereg, mert idegesíti, nem azért mert tetszik neki?erre gondolt már valaki?
Vagy csak az én érzésem?

Vélemények?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, gondolkodom a melíron én is.

Ezt a dalt én is ismerem. Aranyos :-) Meg még jó néhányat, német mulladikra jártam a gimnáziumban.

Én gondoltam arra, hogy a haskrémezés nem tetszett neki és azért mocorgott. Abból gondoltam, hogy neki nem tetszett, mert nekem fájt, amit csinált.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, én a cini-cini muzsikát se ismertem:) úh meg is nézem egy könyvesboltban. Köszi a tippet! Nem Magyarországon jártam oviba, úh az alap mondókák is kimaradtak... Ha van valamilyen elküldhető formátumú német mondóka és gyerekvers-gyűjteményed, azt is megköszönném:) eléggé németek vagyunk mindkét oldalról (férj is, én is), nem árt, ha megtanul majd a baba....

Ja, és idealista vagyok:) a babának az anyukája hangja a legszebb.. és ha nem, jobb ha hozzászokik....
Biztos tetszik neki, ha beszéltek-énekeltek hozzá, csak hát még annyira picike...

Nem, nem hiszem, hogy attól mozog, hogy idegesítjük... akkor napközben mozogna, mikor munkahelyen mondjuk ingerülten vitatkozom valakivel (egyre gyakoribb....), nem este, amikor lefekszem, és nyugalom van.

Zsuzsi, én használok néha hajszínezőt, mert foltokban őszül az amúgy fekete hajam, és rémes. Szerintem az ammónia-mentes dolgok nem árthatnak. (nincs erős szaga, amitől bekábulnék stb..)

Tőlem is kérdezték, hogy "írásban nyilatkozzam', hogy mikorra tervezem a visszatérést... egyik kolleganőm poénból azt javasolta, hogy írjam azt, hogy 12-36 hónap között... Ezt is írtam, a Hr-es csaj meg boldogan megköszönte, mint értékes információt...
Szóval hát nem tudom, mikor jönnék vissza, így, hogy még el se mentem... olyan nehéz ezt eldönteni.
Milyen lehet mondjuk egy kétéves babát nevelni, ha a munkaidőm 9-től 6-ig tart, és másfél óra, míg hazaérek... :evil:
monke

Zsuzsi, Móni, majd összeszedek néhány német mondókát, dalt és elküldöm priviben jövő hét elején nektek :D

Hát, rég énekeltem már, remélem a picúr is úgy gondolja, hogy szép a hangom.
A haskrémezésre-olajozásra(dm-esre áttértem vagy 1 hete) nálam semmi reakció, amúgy ez szerintem az én babámnak se jön be.

Az említett könyvön kívül amúgy vannak már olyan mondókáskönyvek, ahol le van írva, mit kell csinálni közben a kézzel, lábbal ujjakkal,én egy ilyet szeretnék beszerezni.
Címet sajna nem tudok.

Munkahelyen nekem is nyilatkoznom kellett, mikor szándékozok visszatérni.
2 éves kora körül mindenképp, de egyetértek veled Móni, nekem is 9-6ig van a munkaidőm és a férjem jó ha 7-fél 8ra itthon van a nagy kék multióriástól, szóval meggondolandó...
Arra gondoltam, hogy esetleg 4 vagy 6 órában lehetne, de 8ban semmiképpen.

Na jó hétvégét,

itthon leszünk, de csak elvétve tudok benézni ill. írni

puszi,
Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Blani már jobban van, de még nem az igazi, most is alszik.

Hááát, nekem most olyan furi, hogy munkáról beszéltek, mert én jól kivontam magam a forgalomból. 15 évig dolgoztam bankban és nem szeretnék visszamenni. Gyakorlatom mondjuk ebből van, úgyhogy nem nagyon ugrálhatok. Majd meglátjuk. Engem januárban hívtak, hogy mikor megyek vissza, azóta a háromnegyed céget leépítették (autófinanszírozási rész). Szerencsére most nem ezen kell törni a fejem. Most még nem tudom elképzelni, hogy csak hétvégén lássam a gyerekemet. Majd meglátjátok milyen hamar elröppen 2 év!

Persze, az Anya hangja a legszebb a babának, és az az első, amit megismer! Azt is olvastam, hogy a babák nyelvzsenik, megismerik az anyanyelv jellegzetességeit, így azt is, ha az anyukájuk idegen nyelven szólal meg.

Zsuzsi, az én babám (megfigyeltem) akkor mocorog, ha valami nem tetszik neki, egyébként békésen alszik. (ha éhes/szomjas vagyok, vagy túl nagy zaj van, akkor rúgdos) Blani pont az ellenkezője volt.

Hajfestés: nekem muszáj, mert nagyon őszül a sötét hajam és ápolatlannak érzem magam. Igyekszem minél ritkábban és olyan festékkel, ami a legkevésbé árt. Az, hogy jól érzem magam a bőrömben, szerintem kicsit kompenzálja a kis vegyszerbevitelt.

Magyar mondókákat már sokat tudok, Blani nagyon szereti a Füzesi Zsuzsa könyveket, mert azok szépek is. Vagy: Egyedem-begyedem...abban több száz mondóka van. Járunk babatornára Blanival, így a kisbaba is hallja a mondókázást, dalolást, persze itthon is sokat szoktunk.

Kata, teszek majd fel képet, csak vártam,hogy nőjön egy kicsit a pocim, és persze Blaniról is. Nagyon kis édes...:)

Angol dalok, mondókák vannak esetleg valakinek?

Móni, én egész életemben küzdöttem hasonló problémával, így sok mindent kipróbáltam, szerintem számít az is, hogy mi okozza, de hashajtót sosem vennék be. A lenmagliszt, szezámpehely, zabkorpa nekem is bevállt. Papaya kapszula ami még bejött, mert nekem pont a fehérjebontással van a probléma. Nekem is tetszik ez a 12-36 hó, ha legközelebb megkérdeznek, majd bevetem én is :)

Aki táppénzen van... nektek nincs gond a kifizetéssel? Úgy látszik engem szivatnak (már bocs a kifejezésért, de ezzel küzdünk két hete, mert nem akarnak fizetni)

Reni

Kép
Kép
34372

Kriszta küldött üzenetet, hogy kedd óta van kórházban, minden rendben van velük, és lehet, hogy lesz majd net, akkor tud jönni :)

Kép
Kép
34372

Kata, előre is köszönöm a mondókákat stb.

Hááát, én csak bízni tudok benne, hogy szeretni fogja a baba a hangomat. Ha beszélek, oké, de az éneklés... sajnos abszolút nincs énekhangom.

Igen, nekem is ez a fura, hogy még el sem mentem és már a visszatérésről van szó. Amiről egyelőre fogalmam sincs. Azért más be-bedolgozni otthonról (amit azért eltudok képzelni), mint visszaülni baba mellől az irodába. Egyelőre nekem is a 4-6 óra a szimpatikusabb, majd egyszer, nem szeretnék a gyermekem fejlődéséről lemaradni.

Reni, húú, 15 év az nagyon hosszú idő.
Megkérdezem egy ismerősömet az angol mondókákkal kapcsolatban, ő kint él, de magyar, biztosan van ötlete.

Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok! Megyek haza pakolni, aztán irány Haza! Ha tudok, jövök hétvégén.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

hát csajok annyi mindent írtatok,hogy már azt sem tudom kit olvastam.... :oops: :oops:

Reni
remélem,hogy Blani már jobban van,és sajnálom,hogy még mindig szenvedned kell a fogad miatt! ja,és a fekvéskényszere nem e miatt volt,hanem azért,mert egy kicsit lent feküdt Manócska. De már nem fekszem,csak sokat pihenek!
hidd el,az én szurim nem sokkal rosszabb,mint a te foghúzásod!!!
Tetszenek a mondókázások! Én a Baba maganzinban olvasott mondókákat szoktam néha duruzsolni... :)

Sajnálom,hogy nem aludtatok jól tegnap reggelre,de ha valakit megnyugtat,akkor leírom én sem... :P Sőt,ma reggel rekordot döntöttem,mert 4:30-kor ébredtem fel... Visszaaludni persze nem tudtam... :twisted:

hajfestés,melirozás
eddig én is festettem a helyem,de mióta terhes vagyok még nem voltam fodrásznál,mert nekem azt mondta az uh-s barátném,hogyha a legnagyobb biztonságra akarok törekedni,akkor csak a 24.hét után festessek... szóval mát úgy nézek ki,mit egy..... :P

Kata
a mondókákra én is vevő vagyok!!!

munka/szabadság
nekem hál istennek nincs ilyen gondom,mert mi itthon dolgozunk a férjemmel,vállalkozunk... :D úgyhogy mondhatom magam szerencsésnek magam a ti problémáitokhoz képest... :D

Móni
sajna nem csak a láb trombózis nagy kockázat nálunk,hanem a méh trombózis is,ami azonnali magzati halálhoz vezet,vagy ami még a legrosszabb a tüdőembólia.... (abból sajna nem sok ember épül fel) de persze ezek a súlyosabb gondok csak fokozott rizikófaktor,mint pl egy terhesség során alakulhat ki a leggyakrabban.

képzeljétek el,ma reggel rámerészkedtem a mérlegre,és már 6 kg-nál tartok... :twisted: Ti hogy álltok a hízással?

na most megyek,mert így is írtam eleget,később még jövök!

szép hétvégét mindenkinek!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Hétvégére eltávot kaptam :D
Az első éjszakát átsírtam,nahyon hiányzott a párom és az ágy olyan borzasztó volt hogy picur is egész éjjel mocorgott,nyugtalan volt.Másnap apa hozott be plédet és így jó lett.
Egyébként semmit nem csinálnak velem.Persze mikor bementem megnézték a méhszájat,de rendben van.
A szobatársak jók,4-en vagyunk.
1 kg-ot fogytam a 3 nap alatt,pedig türhető a kaja.
A higénia gáz,utálok ott zuhanyozni.

Ami a babakocsit illeti én csak aszfalton fogom használni,ezért nem félek a kerekektől.

A tp-t nekem is 1 hónap csúszással küldik állandóan :(

Jóv héten lehet lesz laptopom bennt,akkor írok majd

puszi mindenkinek

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
örülök,hogy jelentkeztél,de annak még jobban,hogy eddig minden ok!
kitartás! így tök jó,hogy a hétvégéket otthon töltheted!

vigyázz magatokra,és jelentkezz amint tudsz!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
Blani már teljesen jól van, lehet, hogy a foga miatt lázasodott be, mert közben kijött neki egy felső hátsó fog, amit nagyon fájlalt.

Edina, tudatosan vigyázol magatokra, így biztosan nem lesz semmi gond. Mi is saját vállalkozásban gondolkozunk. Én mondjuk már 10 éve kutakodok, hogy mit is kellene csinálni. Az az elképzelésem, hogy valami olyat, ami szinte már hobbi és nagyon szívesen csinálom. Ti mivel foglalkoztok?

Kriszta, így azért tűrhetően hangzik, hogy a hétvégét legalább együtt tölthetitek otthon. A hiányzó kalóriákat is legalább hétvégén tudod pótolni :) Elviccelem, de elég rémisztően hangzik, hogy ennyit fogytál, pedig fekszel.

Zsuzsi, igen, valószínűleg sokkal idősebb vagyok nálatok...(36)
Előre is köszi a mondókákat :)

Én a kilókkal most elégedett vagyok, mert azóta (mióta írtam) nem híztam, így összesen 3 kg.

Márti (Luisa), Enikő már rég írtatok...mizu veletek?

Nekem 2 hónap csúszással, most utalt először a Tb, a harmada összeget, ráadásul küldtek egy levelet, hogy több nem jár. Nem voltam vicces kedvemben.

Kata, az a könyv (Egyedem-begyedem tengertánc ilyen...le van írva, hogy mit kell csinálni. No nem mindig egyértelmű, ha pont még sosem hallotta az ember) Én még pályázom egy mondókás/dalos könyvre ami nincs meg, az óvónőképzősök könyve, ha jól emlékszem Forrai Katalin írta és tankönyvboltokban lehet kapni, de még nem jutottam el oda.

Most mennem kell játszani :)

Még valami: bocsi a sok hibáért, elég kapkodós vagyok és mindig utólag veszem észre...

R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Krisztina!

Nem is tudtam, hogy máris be kellett vonulnod :cry: sajnálom, de azért kitartás!!!
Higiénia: azt elfelejtettem neked írni, hogy mi a barátnőmmel akivel feküdtem az anyukája kórházi dolgozó, és kitakarítattuk vele a fürdőt attól a naptól nem engedtük hogy a takarítónő takartson ott a mocskos ronggyal amivel kb a 20.ik wc-t mosta :shock: csak felmosást engedtünk gondolhatod hogy nézett ránk!!!

Reni!

Mi is saját vállalkozáson agyalunk most....bár én nagyon félek tőle mert a páromnak jó a melóhelye és ha esetleg nem jön össze a dolog ilyt még1x biztos nem talál!

Én is satroztatom a hajam eddig terhesség alatt 2x voltam most lenne megint esedékes. Én úgy olvastam az a veszélyes amit beszv az ember ezért jó nyitott ajtónál, ilyesmi.....

jaj nagyon le vagyok maradva......sokat írtatok.
Hétfőn megyek leletért és remélem eltudom kapni a dokimat, hogy nézzük már meg mi is van azzal a lepénnyel???
Nagyon keveset tudok feküdni, aggódok is nehogy gond legyen...De Anna pont most lett olyan anyás hogy nem etetheti öltöztetheti, fürdetheti senki csak én..........szeretnék már pár héttel idősebb lenni :roll:

Bocs hogy nem írtam mindenkinek, de nem gyözök visszaolvasni, azért igyekszem!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő
hidd el így sem lesz semmi gond,a lényeg az,hogy ne emelgess,és ne erőltesd meg magad,és persze amikor csak tudsz,akkor dőlj le egy pár percre! :wink:
Hidd el Annán is át fog menni ez a korszak,de sztem most ő is érzi,hogy vlami nem stimmel,és ezért akar annyira melletted lenni. :P
milyen vállalkozáson töritek a fejeteket?

Reni
mi zokni- és harisnyanadrág gyártással foglalkozunk... ti mivel foglalkoztok?

Képzeljétek el,csináltam két hatalmas üveg kovászos uborkát,és sütöttem egy tepsi barackos pitét is. Főzni csak holnap fogok,mert maradt meg kajánk tegnapról.
kimostam 2 adag ruhát,hétágra sütött a nap,már 29 fok volt. Addig addig bambultam,hogy nem vettem észre,hogy esik az eső,így a félszáraz ruháim megint vizesek lettek,ráadásul már a nap sem süt,és lehült a levegő is. :twisted: Hát ilyen az én szerencsém. Ha én mosok,akkor aznap tuti,hogy esni fog.... :roll:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
Csak nagyon gyorsan: Hátha még olvasod, Krisztina: jó, hogy hazaengedtek legalább hétvégére...
kitartás, és vitess be magadnak kaját a kórházba... csak eltelik valahogy.

Üdv a többieknek is
M.
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?