A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júniusi babavárók

Tabati: talán azért engedte a doki, mert tudta, hogy lelkileg erre van szükségem, mivel bár volt császárom (majdnem a betöltött 27.héten), de gyermekem csak a szívemben van :cry: (2kislány). Nekünk azonnal gyerek kellett, ezt is alig bírtuk kivárni. Amúgy 6hónapot mondott Ő is, csak mindig alkudoztam. Emiatt is nem akartam csatlakozni, nekünk elég nehéz volt ez a 9hónap. Izgultunk, hogy minden rendben legyen. Most viszont annál nagyobb az öröm. Engem ezért sem érdekelt a neme, én minden UH-n csak azt a mondatot vártam: hogy készen vagyunk, minden rendben van.

Noémi: remélem, visszaaludt Áron és ma könnyebb napod lesz! Jó barátnőzést! Szuper, hogy sikerül eladni a lakást. A másik, amit Ti szeretnétek, megvan még?

Kissmanó: nagyon édes Gréti és micsoda torta :wink: Holnap én is fújok gyertyát (feltéve, ha kapok tortát), csak kicsit több gyertya lesz rajta. :)

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo!

No, ha mást nem is külünk légpostán neked tortát! :wink:

Kissmanó!

No igen, a második babánál már én sem vagyok biztos benne, hogy nem szeretném tudni a nemét. Örülnénk mi kisfiúnak is, de azt jó tudni előre, hogy felkészüljünk. Aztán ha kislány lesz, akkor aharmadiknál megint nem kérdezzük meg. :wink: :lol:

Etetés!

Jól van akkor én sem izgulok, alszik rendesen, csak annyi a baj, hogy naggggyon nehezen alszik el. De kevesebbet tekereg, úgyhogy az lehetséges vajon, hogy egy nap után már hat az infacol? :shock: Ja! És azt vettem észre, hogy néha azért is nem alszik, mert nézelődik a kiságyban. Aztán kezd el megint nyügösködni. Lehet, hogy már egy hetesen eljön az az időszak, amikor vannak éber pillanatai is, az evés , sírás, pelenkázás és alvás mellett?
Még annyit kérdeznék, hogy az lehet, hogy túl sok tápszer kap és már attól nyügi? Mert ugyanannyi tápit kap, mint eddig, (néha kevesebbet)plusz még cicizik is. Viszont én úgy gondoltam, ha sír akkor még tuti éhes, és amikor adom neki a tápit, meg is nyugszik. Kiköpi a cicit (nyilván már elfárad, nehlz szívnia), de a tápit még benyakalja cumisüvegből)

Légzésfigyelőhöz tényleg kell funér lap, apa elolvasta az útmutatót. Hát az még nincs, ezért nem használjuk, ottfigyel a szekrény tetején. De egy percig sem gondoltam, hogy bármi baja lehet...már a kórházban hozzászoktam, hogy ott sincs.

Infacol!

Miért kell az a procedura az elején, hogy 2x beszívni, majd kinyomni, és aztán lehet csak a babunak adni? Ezt csak alegelső alkalommal kell csinálni, vagy minden egyes alkalommal amikor eteted?

Noémi!

Szuper hír, hogy sikerül elpasszolni a lakásotokat! :D Tényeg, engem is lrdekel, hogy megvan még a kiszemelt másik lakás? :)

Kép
Kép
tabati

Jóóóóreeegggeeelt! :D
Csajok, Zéti este 22:30-kor evett és reggel 5:30-ig aludt utána. Azt hittem már beteg :D Most is szunyál a reggeli 130g-os kaja után.
Nekem sajnos legalább 2x egy nap kell pótlást vagy tápszert adnom. Egyszerűen nem bírják a cickóim. Pedig iszom teát, sört, sok ásványvizet. Mondjuk homeos bogyót még nem próbáltam. Talán meg kellene azt is. Azért nem panaszkodom.

Köszönöm a vérzéssel kapcsolatos hozzászólásokat. Már megnyugodtam. Narancsosodik :D

Mindjárt visszaolvasok, de még gyorsan kiteregetek.

Pusszantás!

KépKép
süni76

IGEN MEGCSINÁLTUK CSAJOK!!!!

ezt mindenkinek, de zsepit elő!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=IzBJqegqcp0

én már fél órája...szipp

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Noemi, drukkolok, hogy sikeruljon a lakaseladas!
:D

Mano!

Szuper tortat sutottel, es edesek a lanyok! Nagyon otletes ez a fellobbano gyrtya, nalunk mar siras is volt belole, hogy valaki mas fujta el a gyertyat.

Lanyok!

Ne aggodjatok a tej miatt! Az a cici, amelyik mar egyszer szepen termelt, nem fog leallni csak ugy. Tegnap nekunk is nehez estenk volt.
Szinte orakig folyamatosan a cicin volt, mashogy semmi nem volt jo. Engem nem zavar, ha kell ujra eszunk, akar 1 orankent is, mert tudom, hogy masnapra minden visszakerul az eredeti kerekvagasba.

Csajok, most bucsuzom, megint elmegyunk 2 hetre a Balcsira, de lehet, hogy azert egyszer sikerul elmennem a Muvhazba, megnezni a netet.
Mindenkinek jo babazast, es sok kipihent ejszakat kivanok,
Agi

KépKép
lys

lys, de jó nektek...jó balcsizást!!!!!

tejci: nekem is valami izé van vele, eddig mindennap megtelt a lefejt tejciből egy olan 3 dl.s Aventes pohár, tegnap meg 20ml jött le egész nap...de bizti a meleg...ugye :?: :shock: :?

Kép
Kép
mniki84

Lys, érezzétek jól magatokat a Balcsin.

Már kezdek én is kikívánkozni valahová.

Hatalmas gratulám az utoljára szült kismaminknak, Zsu! :D

Tabati, szerintem is nagyon klassz dolog fiús anyukának lenni. Pedig előtte tartottam egy picit tőle. Most viszont nagyon motivál, hogy mindig csini és ápolt legyek :D Na jó, nem csak ezért klassz... :D Két pasival villoghatok :D

Én is sokszor cicire teszem, ha nyűgös. Ilyenkor viszont mindig azért aggódunk, hogy utána büfiztetni kell, pedig milyen jól bealudt. Nem merjük anélkül letenni.

KépKép
süni76

süni...ezzela büfivel én is gondban vagyok...valaki azt mondja húú mindog kell mer t jajjmilesz, most pl a Kismamában az van hogy nem kell, ha alszik, akkor nem kell, a bubi fekve is feljön, és nagyobb gond ha felkelted álmából...ezen igazodjonki az ember...

egy gyors kép, mert már nyüszi van a ciciért Kép

Kép
Kép
mniki84

Hello!

Süni: én megpróbáltam homeos bogyót, tejelválasztós teát, alk.mentes sört...és nem lett több tejem, sajnos, most is u.annyit eszi, mint kb. 2 hete, 30 g. Van, h 20. fejni nem tok, vagy a nagy semmi, vagy max. 20 ml.

Táp meg egyre több kell, már van, h 90 g-t benyom szopi után.

Tabati: kíváncsi vagyok hány évet mond majd a doki neked.

Infacol: mi is bevetettük, mert pár napja sírt keservesen, és rájöttem, h szélgörcse van. De ezt a 2 sziipantást én sem értem, h akkor egyszer, vagy mindig

Én is hulla vagyok. nándi mostanában nehezen alszik el-nem mindig, csak ont akkor mikor kellene, pl. a hajnali etetésnél. Ma is, tegnap is vagy 2 órát szórakoztam mire elaludt, persze ilyenkor alszik vagy másfelet és már ordít a következő adagért. Ma jön anyu, én meg végre kipihenhetem magam du. Ellesz ő az unokával. Már napközben is sokat fenn, tegnap is csak du. aludt másfél órát.
Vendég

Niki: tegnap este én sem büfiztettem, mert beájult, és nem is bukott.
Szép a lánykád!
Vendég

Tabati: tortát előre is köszi :)
Légzésfigyelő: egyik ismerősünknek sem volt alatta csak a rács. Amúgy mi is csak 1,5hét után üzemeltük be, de mellettünk alszik, mármint ágyhoz csatolható miniágyban.

Infacolhoz nem tudok hozzászólni, nálunk espumisan van. Ma reggel biztos Petrának is fájt a pocakja, mert ilyen sokáig (kb.30perc), mint ma még sose sírt. És olyan keservesen, hogy majd' megszakadt a szívem. De azóta aludt egyet és mosolyogva ébredt. :)
Én nem csökkentettem a tápszert, de nem is emeltem rajta ahogy nőt a gyerek... illetve most már igen, de hagytam egy kis szünetet. Ez így nem tudom érthető e.

Fiús mamák: valahol azt olvastam, hogy csak az ismeri igazán a szerelmet, akinek fia van :D

Süni: szuper, hogy ilyen jól aludt Zéti az éjjel.

Lys: jó nyaralást.

Niki: nem tudom mitől csökkenhet a tej mennyisége :roll:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Puszedli!
Kitartást! Ma éjjel Nóri is tiszta hiszti volt, zombi vagyok :?

Niki!
Csajszid nagyon édes!!! :wink:
Büfi: Nóri ritkán szokott...szopi után mindig bealszik....viszont durrogtat akkorákat :shock: ...és egyáltalán nem hasfájós-szerencsére...
Iszol eleget?

Lys!
Érezzétek jól magatokat!Én is menni akarok!!!Csak hol van még szept.1? Viszont szombaton megvettem Nórinak az első fürdőruciját
:D

Cosmo!
Nagyon boldog születésnapot!!!! :D

Manó!
:D :D :D

Császár: nálunk 2 évet szoktak javasolni és utána már lehet próbálkozni simán is....mi ennyit tuti várunk, de annak más oka is van...

KépKép
amadea

Hát az idegeskedéstől is csökkenhet sajna...nálam ez most befigyel,mert apósom depis, elvitték az egyik kutyát menhelyre, muszáj volt, és ráadásul nem is tudja, hogy menhelyre, azt hiszi családhoz került...még így se beszél senkivel. Anyósom meg szívbeteg, bent akarták tartani a kórházban, de saját felelősségére hazajött, állandóan rosszul van ebben a nagy melegben. :( Párom dolgozik, elég szar itthon a hangulat... Most is inkább bezárkózom a szobánkba, itt legalább Noéval lehetek, mégha alszik is, ő lelket önt belém, olyan drága. :)
Most volt itt a védőnő, naggyon örültem neki, el is panaszkodtam magam, milyen rosszul érzem magam lelkileg, jólesett kicsit egy idegennel kidumálni a rosszat magamból. Most újulterővel állok neki újból a szopinak, meg a fejésnek. Aztán meg kiülünk a teraszra az is jó lesz.

Puszedli!

Nem feladni, küzdeni,látod én is azt teszem vigyorogva! :lol: Homeós bogyóm van, de eddig amiatt nem mertem szedni, hogy be volt gyulladva a mellem, és ne fokozzuk, mert ha véletlen nem tudom mégsem kifejni kézzel,. akkor még több marad bennem az gáz. De lehet, hogy most elkezdem szedni én is. Teát még meglátjuk, állítólag sok gyerkőc attól lesz hasfájós...

Niki! Süni!

Na, ezen a büfiztetés dolgon már én is agyaltam, és bevallom, én sem szoktam mindig, pont a fentebb említett okok miatt. Annyit teszek, hogy semmiképpp nem fektetem a hátára, hanem vagy oldalra, vagy hasra. Az oldalt szereti a legjobban. És van, hogy még mocorog kicsit és látom, hogy bukik, attól megnyugszik, viszont ha felvettem volna büfiztetni, tuti feléled és kezdődhet újra az altatás.

Kép
Kép
tabati

Niki: zabálnivaló Lilien! Nagyon csini ruci!

Amadea: köszönöm szépen :D

Tabati: sajnálom, hogy most meg idegeskedsz :(
Én tegnap ittam 2bögre szoptatós teát (HIPP) és ma reggel volt az a keserves sírás, ami még sose. Lehet, hogy attól?

Kép
Kép
cosmopolita

amadea: pukik nekünk is akkorák, hogy húú, apa nagyon büszke ilyenkor :D
iszom nagyon sokat, apa szerint ez már nem is egészséges de 4 üveg 1,5 ásványvizet megiszm egy nap...ez 6 liter, de szomjas vagyok...ebből 1 éjszaka elfogy...lehet a vizet túladagolni? :?:

tegnap "csak" 3 litert ittam ,lehet ez volt a gond, mert ma már a tejcsi is okésnak néz ki, szopi után lejött még 80ml...

Kép
Kép
mniki84

Hello lányok!

Sünikém,
mit nem adnék egy ekkora alvásért!!! Puszilgasd meg Zétit érte nagyon!

Tabati,
rokonok :roll: .

Niki,
csini a lányod!

Cosmo,
nekem is van egy angyalkám :cry: És hiába szültem azóta hármat, sose fogom elfelejteni. Igen, a teától simán fájhat a hasa! Ne idd! Nem attól lesz sok tejed! Igyál helyette gyümiteát, pl.

Lys,
jó Balcsizást!

Mi idén nem nyaralunk, helyette sok-sok 1 napos kirándulást tervezünk, meg élményfürdőzést. Majd szeptemberben megyünk a szokásos kedvenc helyünkre /http://www.kolping.hotel.hu//, addigra Beni is élvezni fodja, remélem.

Most kezdenek el szállingózni a barátok babanézőbe, tök jó játékokat kap a fiam.

Puszi,

Benta

Kép
benta

Benta: :(

Mi is szeptemberre foglaltunk szállást a Kolpingban :) Ott próbáljuk majd ki a babaúszást.

Kép
Kép
cosmopolita

mindenki a Kolpingban lesz szeptemberben, csináljunk topictalit!!! :D :D

Kép
Kép
mniki84

Lányok hihetetlen!! :shock: 3 :!: órája kelt Noé, azóta cicizünk, meg kapott már tápit is. Mostanra nyugodott meg, de még mindig nem alszik az ágyában kínlódik...tán melege van...? :roll:

Kép
Kép
tabati

Tabati,
könnyen lehet, Beni is ezzel szenvedett hétvégén. Hason alszik, de most nem tud, mert bemelegszik. Ezért felriadt 10 percenként, de nem is volt ébren. Gááááááz volt.

Cosmo,
mikor mentek? Mi 13-18-ig. Ahogy sejtem, ti 20-tól.

Niki,
benne vagyok! Ki kell használni, amikor akcióik vannak, és akkor megfizethetőbb! Menjünk!

Hol van Manó, Heni, és rég láttam Mormotát!!!

Benta

Kép
benta

Jesszus Niki, 6liter? :shock: Neked se lesz veseköved :)

Benta: igen, 20-tól. Sajnálom, hogy pont elkerüljük egymást. :(

Tabati: nem tudom mitől lehet, nekem 2napja elég jól alszik a csajszi.

Kép
Kép
cosmopolita

sziasztok!

Nekünk is akkor kezdődtek a hasfájások, mikor teával akartam rásegíteni a tej-témára.... :( Azóta nem iszom, de a hasfájás maradt sajnos. Mi is elkezdtük az Infacol-t.

Infacolosok!!!!! Azért kell szórakozni előtte a cseppentővel, mert nagyon sűrű a lötty, (ezért is kell alaposan felrázni,) és hogy ne csak a híg részéből adjunk a babának,mert attól még nem biztos, hogy elmúlik a pocakfájás. És minden alkalommal meg kell csinálni, nem csak először. Nekem így mondta a gyerkőcdoki.
Na, megyek etetni....

Ja, Manó, szupi a torta, Isten éltesse a nagylányt!

Niki! Lili csudaszép ebben a ruciban (is)!

Banyoszka
banyoszka

Benta: kössz a hiányolást, nem vok eltűnve, csak....reggel ébredés után csomagolás a 2 évesnek, s indulás Mamáékhoz vele.

na, folyt köv....kisfiam kéreti a cicit.

Kép
kissmanó

Niki: okosodj ki.
Hallottam olyant is, hogy a túlzott folyadékbeviteltől is csökkenhet a tej mennyisége. Neked asszem ez nem játszik :wink:

Banyoszkának igaza van az Infacollal, mi ugyan még nem alkalmaztuk, de én is ezt hallottam, hogy ezért kell többször felszívni.

Köszönöm a csajom nevében a szülinapi jókívánságokat, hasonló szépeket kívánunk holnapra mi is Cosmonak.

Hú lányok....gáz ez az angyalkás téma. Elméletice nekünk is van, bár én nem tudom annak számolni. Ugye spirál mellett fogant a tudtunkon kívül, csak akkor szereztem róla tudomást, mikor spontán távozott (naná orvosi befejezés lett a vége). Valahogy semmilyen kötődés nem alakult ki köztem meg ama kis "betolakodó" között, ezért nem hívtam sosem angyalkának.
Cosmo: lehet azért volt engedékenyebb a dokid a csaszi után, mert azért nem volt teljesen kihordott az előző terhességed, ergó a pocid nem öltött teljes méretet, a méhed sem volt a véksőkig igénybe véve. Aztán lehet ez az én elméletem, s nem fedi a valóságot.

Lys: már nem olvasod...azért további jó Balcsizást Nektek.

Na, 3 hét múlva mi elméletice a tengerparton leszünk. Már várom. Grét kisebb volt mikor először tengerezett.
Azért a Kolpingozóknak is tuti jó lesz. Kár, hogy nem jön össze egy minitalicska ott nektek.

Niki: aranyos a csajod....nekem valahogy még fel kell dolgozni, hogy a fidres-fodros rucikat nem tudom tovább hasznosítani (főleg Grétinek van csomó, ő a legnőcisebb csajom).

Büfi: ha a szopiba belealszik, akkor elmarad. Különben meg álltalában hármat szokott, jó férfias "röfögéssel".

Emlékzetek, hogy kiakadtam, hogy jönnek sógorék?
Jogos volt. Hozták a formájukat. Grétim SEMMIT nem kapott szülinapjára, Géza béb ajándékzacskójában volt 2 tábla csoki, 1 csomag állatmintás keksz, meg egy polisztirén cumisüveg termosz.
Meg az "aranyos" viselkedésük....áááá....mit nem adnék, ha összejönne, hogy nem tudnak majd eljönni a keresztelőre.

Na, nem dühöngök tovább.

Mormotát én is hiányolom már. Ő volt az akinek gáz szomszédjai vannak, ugye? Éccakai műsor és társai....

Kép
kissmanó

Csajok!
segííítség!

Bence 12.3.-kor evett, 14-ig sírdogált, (pocak) és még most is alszik...Mindjárt 19 óra van!Semmi kaja!
Meddig ne keltsem?

Kép

Kép
mukkancs

én már hagytam sokat aludni, 2x is volt, hogy 7, 7 óra s egy kicsit húzta egyben. s magától ébredt.
cicik bírják?
7 óra után már gondolkodni kezdenék az ébresztőn.
de remélem Bence megoldja a dilemmád, s máris felébredt enni.
majd írd meg mi lett.....

Kép
kissmanó

hehe....tiszta szerencse Gréti meg a 2 nagy sincs ma itthon.
apa hívott 2 órája, hogy kivitette magát olyan helyre ahol van térerő, hogy tudassa velem: megvan, csak épp beragadt a sárba, hívtak egy traktort, hogy kihúzza, s most várják a második traktort (valószínű első traktor is beragadt).
tiszta szerencse valakinek szívességet tett a mai nap, s más versenyre ment pályát készíteni.
ismét úgy fog hazaállítani mint valami vaddisznó (ugye azok szeretnek a sárban megfürdeni, s utána úgy néznek ki, hogy förtelem).

babókám szó szerint bezabált az előbb (ez a szopi kész hullámvasút, most épp a kapaszkodón vagyunk a csúcs felé....útálom a lefele zuhanást), s most mint egy kis kómás úgy alszik.

Kép
kissmanó

Manó,
lánykádnak boldog szülinapot kívánok!!! Melyik tengerpart?

Ma kedvenc barátnőmnél voltunk, Benjámin nagyon jól viselkedett, mi meg jót beszélgettünk, a gyerekek fürödtek, fociztak.

Mukkancs,
mi lett végül?

Benta

Kép
benta

Fekete. mármint a tenger.
itt ma ismét esett az eső. úúúúúnom már, hogy a felhőknek folyton csurog a csurognivalójuk.

Anyukám ma indította a szoktassuk le a lányt a pelusról című programot.
Szűk óra alatt már 4 rend bugyika és rövidgatyó volt kimosva és száradni téve :lol:

Kép
kissmanó

Anyukád előbb-utóbb belátja, hogy tulajdonképpen ráér Gréti erre még :lol:

Ide megyünk kirándulni a héten:

http://kalandpark.adrenalin-park.hu/ Kattintsatok a főcímre!

Benta

Kép
benta

Kicsit késve, de itt vagyok! :D
Manó: Tényleg nagyon köszönöm a sok segítséget, úúúgy meg tudod nyugtatni az embert! Engem legalábbis nagyon! :D
Elkezdett ébredezni, én meg picit rásegítettem! :)
Fürdés, kajcsi , kb 2 és fél óra kínlódás után szunya hajnal 3-ig! Aztán kelttünk fél 7 körül, most kint alszik a teraszon.
Remélem ma már lesz egy kis nyugi és tudok reagálni is, mert mindig csak gyorsan átfutom, hogy mi van, de nincs időm írni, nagyon új még nekem az a helyzet... na, de majd lassacskán, REMÉLEM!!! Mikor fog már beszélni???????meg enni rendesen, se szopi, se félrenyelés, se fejés????
Vártam, hogy terhes legyek! Sikerült! Szuper! Bárcsak megszületne már, hogy tudjam, minden rendben, egészséges! Így lett, hála égnek! Most meg azon kesergek, mikor lesz már nagyobb, hogy tudjam, mi a gond?! Hááát Csajok, úgy látszik, nekem semmi sem elég, semmi sem jó! 8)

Kép

Kép
mukkancs

Sziasztok!

Manó!
Sógorék: :? :? :?
Tenger miatt irigy vagyok :wink:

Niki!
Amióta szopi van, én is állandóan "vedelek", eddig 10 l ásványvíz a rekordom :oops: . Egészséges vese mellett nem lehet túladagolni.

KépKép
amadea

Mukkancs: ördögi körnek sosem lesz vége. mert ugye jönnek majd a többi kérdések: mikor fordul meg hasról hátra meg vissza? Más gyereke már megtette, enyém mért nem? Miabajanemtudom?
Enyim gyerek ki akarja hagyni az ülést, egyből állni akar. Bajnembaj? Enyimgyerek kúszik, de nem mászik, máségyerek mászik de nem kúszik. Melyik a jobb. S még el sem jutottam az 1 éves korukig. Jön majd a hozzátápi, kinek mit fogad el, az önálló járás, fogak növesztése, beszéd, pelus elhagyás.
Aztán bölcsibe, oviba szoktatás, majd suli-tanulás.
Aztán a tovább önállósodás, mikor egyedül megy valahova jajjistenemtutinincssemmibajahogyanyanincsmellette?

Na jó, nem riogatlak, csak felvázoltam, hogy nem hinném a gondok okát mindig ki lehet deríteni, avagy helyben orvosolható.

Benta: erről a linkről jut eszembe, hogy itt Brassóban is van egy kalandpark, tavaly egyszer jártunk ott, a nagylányom szülinapra volt hivatalos, ott tartották a kolleganőmék a lányuk buliját. Hát végül nem drágább mint egy játszóházban befizetni, vagy netán a mekit bérelni (ez utóbbit nem próbáltam, nem tom mennyire fáj a pénztárcának...játszóházas nagyon bántotta tavaly januárban az apa zsebét). Középső csajunknak mi fizettünk be pár körre, először nagyon félt (ő olyan kis félős volt sokáig), de végül tetszett. Apa felügyelte a középsőjét, a nagy elvolt a szülinaposokkal (meg volt oldva, minden 2 gyerekre kellett egy felülvigyázó felnőtt), Grétivel mi lentről figyeltük az eseményeket. Kis drágámra ez olyan hatással volt, hogy mikor hazaértünk lőször tett önálló lépéseket. S nem is akármennyit, egyből 20-at lépett egyedül.

Kómázsra zabálta a fiam magát az este. Egyszerűen nem bírt mozdulni se, apa ott rötyögött rajta. Max az ujjacskáit mozgatta szűk fél órán keresztül. Reggel is előadta ugyanezt. Olyan jó mikor látom, hogy annyit tud enni, hogy már le se kell dugni az ujját, hogy utolérje a kaját, elég ha kitátja a száját.

Kép
kissmanó

Amadea: 10 liter? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

tejóég....ennyit én kb. 4 nap alatt tudok leküldeni. Na jó...néha elég három nap is, de annyi tuti kell.

Kép
kissmanó

Manó: Bocsánat, de nem tudok privit írni, amúgy nem akarnám ezzel terhelni a fórumot Mi látogattuk a gyerekeket 1 illetve 2napig a korán, úgyhogy nekünk ők "igazi" gyerekek, arccal, névvel, születési anyakövi kivonattal :( A méhem pedig sajna eléggé kitágult (több mint 100 cm volt körben), mert rengeteg volt a magzatvíz, meg ketten is voltak. De nem is írok többet erről a szomorú témáról.

Köszönöm szépen a köszöntést :wink:
Húú, tengerpart! Nem rossz! Én kicsit tartok az úttól, illetve, hogy hogyan viseli majd Petra az új helyet.

Amadea: hogy bírtok ennyit inni?! :shock: Mondjuk én a másik véglet vagyok. Voltam is már vesekőzúzáson :?

Benta: biztos élvezik majd a gyerkőcök! :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo: sajnálom. Így teljesen érthető.

Akkor térjünk kicsit vídámabb témára. Küldök is neked nyomban egy kis ajándékot:

Kép

Kép
kissmanó

na, miután reggel 1/2 8-kor egy hatalmas trotyiból szedtem ki a fiatalurat, rá 3,5 órára ismét egy hatalmasat (még nagyobbat) nyomott. Valami nézeteltérése van az egyik fehér bodyval, valamiért neheztel rá. Ahányszor az van rajta, annyiszor nyomja a sárga "festéket" a nyakáig.
Utána jól bezabált, s ím egy tisztába pakolt, tele pocis, meg vagyok a sorsommal elégedve fotó:

Kép

Kép
kissmanó

hello Mamik!

elég sok víz lefolyt a Dunán, mióta utoljára itt jártam, bocsánat az eltűnésemért. nem is igen olvastam vissza, majd lassacskán, igen sokat kéne.
Manó, ne haragudj, hogy nem küldtem esemest a babaszületéséről, valamiért a telefonom eltüntette a számodat. Ezért üzentem egy barátnőmmel,aki az ápriolisi topikban volt, ő meg azt hihette, én a májusiban vagyok... mindenesetre, ne haragudj, nem volt szándékos.

ezúton gratulálok minden maminak a babákhoz!!

Mara holnap lesz egy hónapos. A szülést indították, ilyen tablettás megoldással, ugye a betöltöt 41. héten. Rettenetesen fájt, ugye 4 óra alatt tágult 4 ujjnyit, közben egyszer lelassult a baba szívhangja, aztán 4,5 óra után követeltem az epidurált, meg is kaptam, akkor megint belassult a Mara szive, ugyhogy megműtöttek. Ezzel együtt szerintem a követlező fél napon túl, amikor nem lehet mozogni, nem olyan vészes. Két napig még nagyon fájt a pocak, de aztán egész gyorsan gyógyult.
Az első napok- mint gondolom, sok helyen - rendkívül nehezek voltak, plusz rajtam volt a műtéti pszichózis (folyton sírtam), nem aludtam szinte semmit. Meg a szoptatásal nagyon sok gondom volt (ugye én ettől féltem igazán, kezdettől, nem a szüléstől, és hát falra festettem az ördögöt), begyulladtak a mammák, iszonyatosan fájt, eleinte lefejegettem, és úgy adtam cumisüvegből, aztán 10 nap után vettem egy nagy levegőt, és elkezdtem, azóta már direkte kapja a mammákat. Jó evő a kislány. És mára virradóra n10től hn5ig aludt, amitől én egészen meghatódtam. sétálgatunk, kezdünk össszeszokni.:)

Most mennem kell, visszaolvasgatok lassacskán, és ne haragudjatok az eltűnésért!

üdv

mormotamama
mormota20

Mormotamami: üdv a mellgyuszit sikeresen átvészelők klubbjában.
S örülök, hogy végül megkerültél, már kezdtem aggódni, hogy semmi életjelet nem kaptunk felőled.
De akkor csak alá vagy merülve, s éled a friss anyucik hétköznapjait.
Várunk ám képet kismormotáról, azaz Mara babáról.
S felejtsd el, miért haragudnék?
Holnap Mara is tölti az 1 hót, kérlek majd add meg az 1 hós adatait. Súly, esetleg hossz. Most ezen adatokból készül a tábliba a statisztika.

Lányok: én már nagyon aggódom, mi lehet Bankáékkal? Megnéztem a profiljából adódóan, hogy ritkán írogatott más topikba is, s ott sem jelentkezett. Remélem csak ő is el van havazva, s náluk sincs semmi gubanc.

Na, táblis adataimhoz hiányzik, hogy Orsica meg Zsu hogyan szültek.

Tegnapelőtt lemaradt Liliennek, Emmának és Benitonak a boldog hófordulós köszöntés. Cupp nekik utólag.
Anuk nagyon hiányzik, legyen már netük. Valaki tud még róluk valamit?
Heni: nagyon el vagy tűnve, remélem nem a szarkavaró anyós az oka. Maxi fáradtság és a tündéri kisfiad nem enged fórumozni.
Azért a Beni 1 hós adatait Tőled is várom ám.

Magdi: el vagy tűnve? Fénykép a kis tündérkédről? Hisz műteremben is járt már a kis édes, uhhó tessék orvosolni a mulasztást.

Kép
kissmanó

Géza baba tők cuki, nagyon pasis a szerkója :wink:

Nóri alszik és akkorákat vigyorog közben, jajj tök édes :D :D :D

KépKép
amadea

Helló!

Tegnap megjártuk az ikreket! Én nagyon jól éreztem magam, Áron is! Nagyjából kiderült, hogy itthon nagyon melege van, ezért van az, hogy anyunál, és máshol is ahol hűvös van, jól alszik...de ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni, csak remélem, hogy hamarosan az új lakásban lehetünk!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Irígykedem az alvós babák mamájára! Áron 1/2 10 óta fent van...semmi sem jó! :(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: Anyudék szomsédságában az a lakás megvan még?

Kép
kissmanó

Jaj, bocs, nem reagáltam!

Igen megvan a lakás! Szinte "minket vár"

Megőrülök! Engem kikészít ez a sírás! Most is 1/2 10-kor megtömtem (a táp végét már nem is kérte), újra tisztába tettem, aztán ittunk, levetkőztettem bodyra, az ablakot kinyitottam, aztán mivel nem aludt kihoztam a pihenőszékbe, egy kicsit elbóbiskolt, betettem az ágyba, de még mindig nem alszik. Fel- fel sír...
Pedig mindjárt itt a következő etetés.

Én meg itt ülök hálóingben, még zuhanyozni sem volt időm! Nem értem mit csinálok rosszul?!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hoztam egy képet én is:

Kép

KépKép
amadea

Noémi!
Semmit!Vannak ilyen napok, főleg ebben a melegben....Zenét bevetettél már?

KépKép
amadea

atyavilág!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

most számolom a már 1 hót betöltött babóknál az 1 hós súlygyarapodást a születési súlyhoz képest (s akkor ugye nem vettük figyelembe a mélypontot, ahonnan lényegébe indultak felfele....a súlyvesztés is számítana, de pl. én nem is tudom mennyi volt a minimuma).

Áron messze "veri" a társaságot. 42%-ot gyarapodott. Második Kata Dominikje 27,5%-al.
Harmadik egy ügyes csajszika. Ő Nóra, 26,7%-al.

Kíváncsi leszek mikor minden baba betölti az 1 hót.

Kép
kissmanó

Nóra tündibündi.

Noémi: fogadd el, hogy megtaláltad az okát miért olyan Áron amilyen. Ha melege van, s nem érzi jól magát a bőrében, akkor csoda, hogy nem úgy "viselkedik" ahogy elvárnád?
Mikor neked nincs meg a konfortérzeted, tuti nem úgy viselkedsz mint normál esetben.
Amadeának igaza van. A zene is megér 1 próbát

Kép
kissmanó

Sziasztok, ujra itt! Màr 2x veszett el hosszan megirt hozzaszolasom, mert tegnap is bedöltem az àgyba iràs közben, majd az aksi lemerült és üzenet oda :o na sebaj, lényeg, hogy mindenki jol van, ugy latom!

Itt a tegnapi nappal vegre veget ert a höseg, megszenvedtük mi is...
Noémi, Rafael is hasonlo ebrenleteket produkàl, mint Aron, es ez naprol napra nö...amugy meg olyan ritkàn mutatjàk meg eddig nagy szemeiket, hogy nehany orat el lehet benne gyönyörködni, a hàzimunka meg hadd vàrjon :wink: mondjuk egy jo alvas nekünk is beleférne :? Hàloing rajtam is szokott délutànig is lenni, majd felöltözöm, és ruhàban ébredek hajnalban...

Kissmano, egész lufi ez a baba :D làtszik, hogy nem éhezteted! Amikor én is jol megtömöm a bendöjét, alig merem letenni, mert félek, hogy visszajön a kaja és megfullad --- làm nekem se jo semmi :)

Amadea, miket mesélsz a kis csajszinak, amin ilyen jol mulat?? Hihetetlen, hogy teli pofival vigyorog!

Elküldöm, mielött megint porul jarok...
preta

Halihó! :)

Bekötötték a netet. Hát hogy milyen sűrűn tudok jönni az kérdéses. Visszaolvasni sem volt időm :oops: de remélem minden baba és mama jól van.

Emma drága ma baromi nyűgös. Talán a frontot érzi. Éjféli kajcsi óta óránként felsír, 5 órakor nem bírtam tovább és beraktam az ágyunkba. :oops: ott egy kicsit jobban elvolt. Délelőtt kipurcant, persze akkor jött a vizes, a netes, verik szét a lépcsőházat mert ablakcsere, és hozták a bababútort (barátnőtől kaptuk, a gyerekei kinőtték és ajándék, régi típus robosztus, nekem tetszik). Déli kajcsi óta persze megint bömbölt akárhogy raktam, ringattam.

Ja nagy hír :D Vettünk a hétvégén neki használtan egy rezgős pihiszéket FP 18 kg-ig használhatós féle. Most is abban rázatom a seggét, mintha elszundikált volna de néha vannak rángások. (ennyit a fene nagy spórolásról, meg hogy minek stb)

Tejci nincs, tápot kap már bekajálja a 100-110-et 3-4 óránként, mikor hogy ébred. 1 hós adatok 55 cm és 3920 gramm. Mondjuk mi 3160-ig estünk vissza tejhiány miatt :(

Hát a babaőrös légzésfigyelőt sem bántam meg. (pedig apuka azt is feleslegesnek tartotta anno) Eddig 3-szor jelzett be és sajnos egyik sem volt téves. :( Szerencsére mindegyik alkalommal amint felkaptam vett egy mély levegőt nem kellett éleszteni. Nagyon nehezen alszik el, de ha igen akkor kipurcan teljesen.

Nem is csodálom ez a költözősdi plusz babásosdi engem is kikészített rendesen. Már a régi ruháim is lötyögnek rajtam, s mondanom sem kell, hogy segítség nuku. Ha kicsúszik a számon, hogy van 24-48 órából hogy 5-6 órát alszok persze hogy anyós rálicitál. Igen, néha még jön, én meg nem tilthatom el az unokájától, de hiába könyörgött lakáskulcsot nem kapott :D

Megyek nyöszörög, megpróbálom berakni az ágyikójába. :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?