A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Zsombor Máté:)

Kép

Kép

Közös:

Kép

Zsófia Jázmin:)

Kép
nellike

200907
Nagyon aranyos a puszilkodós kép :lol:
Vércsoport: nem lehet, hogy valamelyikőtök anyuja, apuja Rh-?

Ági125
Ez a leglényegesebb, hogy se a baba, se a mama ne károsodjon szülés közben...ha szükséges, akor legyen császár.
Én örülök, hogy most nem kell a mindennapi háztartási dolgokkal foglalkoznom :oops: :wink:

Norka
Nagyon édes Jázmin is!
Sajnálom, hogy gondok voltak :cry:

Péter
Gyönyörű haja van Odettnek! Köszönjük a beszámolót!

Lorca
Azért nem a gyerekágyas időszak alatt kell nagytakarítást csinálni? :wink:
Ahogy beleolvastam a fórumokba, nagyon sok fiatal anyuka küzd azzal, hogy délig nem jutott el a reggeli fogmosáshoz, felöltözéshez sem.:cry:

Kicsidodi
Nagyon szép, formás pocid van :lol: :lol: :lol:

Katy
Van szerelem apa és lánya között :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nellike
Nagyon édesek a kicsi manók :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hendegabi, Kispiskóta

Kép
Vendég

Csak röviden...

HENDEGABI , KISPISKÓTA GRATULÁLOK NEKTEK, kíváncsian várom a sztorikat és a képeket. Sok tejcsit Nektek és egészséget !!!!!

...mi még mindig itthon és ma már nagyon elkezdtem utálni a "na? mi a helyzet ?" , "na? még egyben ?" jellegű hívásokat, úgyhogy asszem kidobom a telót vagy kikapcsolom határozatlan időre. Aranyos mindenki , hogy érdeklődik, de igen én is tudom, hogy jaj én szegény sz@rul bírom már és hogy jaj pedig már tényleg beindulhatna. Megyünk mászkálni hátha az hatással lesz már a gyerekemre...

Sillia : ??????

Kép
ikoka7

Kép
Vendég

Hendegabi, Kispiskóta

Gratulálok!!!
Vendég

Bond!
Köszi! :wink: Látod megint egy új infót adtál, azt nem tudtam, hogy lefagyasztani is lehet.
Ha folytatom a sort a családban, akkor nekem is annyi tejem lesz, hogy Bébikének lesz tejtestvére. Majd meglássuk. Inkább egy tejtestvér, mint a lefolyó!!! :wink:

Nellike!
Hát nem is tudom, hogy megbocsájtsunk-e????? :roll: :roll: :roll:
Naná, hogy megbocsájtunk szeret-szeret!!! :D :D :D :D
Zsombi, és Zsófi is nagyon szépek.
Sajnálom, hogy elapadt a tejed!!

Ikoka!
Nem tudom, már ki írta itt, de ma vagy tegnap írta, hogy egy doki a calciumos pezsgőtabit ajánlotta. Próba szerencse.
:wink: :wink:

Kép
szisz89

Hendegabi,
Nagy-nagy gratuláció Virághoz!!! :D
Kispiskóta, Nektek is sok pihit és tejcit a gratuláció mellé! :D

Pár laza óra után már végeztem is a Sotén és ismerkedtem egy kicsit az új dokimmal. Vagy ma szülök, vagy nála. Jelen érzéseimmel a nála verzió az sokkal valószínűbb. Nem vagyok elragadtatva az ötlettől, bár nincs kifogásom a doki ellen.

Iringo,
Második/többedik gyerek azért más, mint az első. Egy tipegő és egy baba sokkal húzósabb, mint egy pici csomag. De valami azért mégis más, nem is csak a rutin miatt. Azt azért be lehet szerezni elég rövid idő alatt. Az első baba olyan szinten borít minden addigit, amire a következők, hacsak tényleg nem extra nehéz babák, már nem képesek. Nekem terhesnek lenni határozottan nehezebb volt, mint Szabit ellátni utána, meg én a családtól is sok segítséget kapok.
Nekem egyáltalán nem furcsa az, ha valaki teljesen elúszik. :lol: Sőt, azt én nagyobb valószínűséggel gondolom, hogy helyes úton jár, aki még mindig pizsiben nyomul délben és nem arra törekszik feltétlenül, hogy ő legyen a szupermami. A tip-top lakás, tökéletes gyerek, egészségtől kicsattanó, energikus anyuka nekem mindig sántít.

Nellike,
Györnyörű szép babák. :D Fogalmam sincs róla, hogy lehet úgy ikreket ellátni, hogy mellette legyen idő levegőt is venni. Igy részemről még az is erőn felüli teljesítmény, hogy heti egyszer képes vagy pár képet dobni.

Szisz,
Hűtőben 4-5 fokon, élelmiszertől kicsit messzebb az anyatej akár 3-4 napig is elvan, de ez csak steril fejés mellett lehetséges. Szerintem max egy napig legyen a hűtőben.
A steril fejés az fertőtlenített kéz, mell, (nem sima szappanos pepecselés), tárolóedény, fejő. Az edények fertőtlenítése vagy kémiailag, vagy forralással, ami minimum fél óra, nem csak fürcsizés lobogó vízben. Úgy, hogy minden alkatrészt teljesen ellep a víz. Az így sterilizált eszközök pár óráig letakarva (mondjuk egy vasalt pelussal) jók max.
A fagyasztásra friss tej jó. Fagyasztott tejre újat önteni nem szabad. Kiengedés hűtőben. Melegítés meleg vízben. Mikro ha lehet, maradjon ki.
Ha szaga van a tejnek, az biztos baktérium. Persze nem azt jelenti, hogy feltétlenül a csapba kell mennie, mert azért valamennyit elbír a gyerek, gond nélkül. Csak épp lutri, ezért én nem szerettem a fagyasztott tejet, max pár órás hűtöttet adtam, amikor kellett.

Poci: 119, függőlegesen csonttól csontig 45

Tabati,
Nagyon sajnálom, ami nálatok van. :( Nem épp az első gyermekágyra ideális a program. :(

Szonibaba,
"nem hiszem, hogy nimfa lennél"
A nimfa ugyan a termékenység megtestesítője, de szűz, semmiképp sem anya. :lol:

Ronmay,
Azt a hat hetet azért lehet csak úgy kb betartani. :lol: Ha a gátseb nem akadályoz, nincs folyás (az elég bacidús, nem kéne apát megszivatni) akkor nem olyan gáz. Készülj azért arra, hogy a szervezeted, bmit kívánsz is, egy kicsit másként is reagálhat a dolgokra, mint szokott.
Nati az első héten sem jutott szinte mérhető mennyiségű tejhez. Szabi 3-4 naposan 60-80g-t szopizott. Annyi volt. :wink:

Agmano,
Az ovi nálunk is jó, Nati is szereti. Ha nem összevont csoport, akkor mennyit alszanak? Otthon meddig hagyod őket, mikor van szieszta takarodó? Nálunk a jó két óra az alap az oviban. Reggel általában 7 körül bent volt, Robi vitte munka előtt. Keltegetni kellett, de még így is jól elvolt este 9-10 körül. :?
(Bocs, hogy ezen lovagolok, de nekem ez az ovis korszak a szűz terület, baba dologban már nem sok ismeretlen dolog van :roll: )

Nyuszi,
A szülésnél nagyon sok dolgot nem lehet előre látni. Mint pl azt, hogy 11 órás vajúdás után meg tudod-e szülni a gyereket vagy sem. Nem azért hagyták vajúdni, mert a császárra vártak, hanem mert jó esélye volt a természetes szülésnek. Ahogy Bond írta, nem egy egyenletes folyamat. A császár egy nagy hasi műtét, egy 10-20 órás vajúdás egy természetes folyamat. Nincs az az öngyilkosjelölt, aki egy napot végig akar vajúdni, de itt a természet az úr.

Kicsidodi,
Helyes kis poci. :) Az enyém, a kitüremkedő különböző alkatrészek miatt többnyire inkább krumpliszsákhoz hasonlít. :lol:
A horkolás az ideiglenes. Ráadásul nagy esélyed van rá, hogy amúgy sem alszol hamarosan annyit, hogy apát zavard a horkolásoddal. :lol:

Bond,
Az Rh+ a domináns vércsoport, ha Hugi Rh-, az azt jelenti, hogy mindketten recesszíven hordozzátok, nem jelent semmit, hogy ő az. Akár 10 nemzedéknyi Rh+ után is lehet Rh-.

Kép KépKép
lorca

Ikoka

Én is úgy érzem, már az utcára sincs kedvem kimenni...
Mintha nem feleltem volna meg valami elvárásnak :(
Itt a hétvége, apának pénteken céges vacsi szombaton céges családi nap és most sem sörözni sem gondtalanul jólérezni magát nem tudja a folyamatos készenlét miatt.
Persze egy szóval sem mondta hogy ez gond lenne, csak én érzem úgy.
reggel majdnem 3 órát vártam mire előkerült egy orvos aki aláírta az NST-s papírt. Ami megint csak formalitás, mert Lóci megint nem mozdult meg a mérés alatt.
Holnap reggel megint vizsgálat, magzatvízkukucska.
Előre félek tőle :cry:
Vendég

Dodi

Én is horkolok újabban apa szerint, ill. gyakran arra riadok hogy horkantottam egy nagyot :shock:

Ja, és a délelőtti várakozás alatt olyan brutál mód megdagadt a bokám, hogy a többi kismama szólt, látom-e.
Szó szerint ráfolyt a bokám a szandál pántjára :shock:
Vendég

Nellike!
Nagyon ééédesek a Manóid.

Lorca!
Ahogy nézem te is betöltettél (biztos feltűnt neked is, hogy ma vagy pont 40. hetes). Szóval te is nyomás szülni! :wink:
Jójó, akkor legyen: Nem hiszem, hogy Ronmay NIMFOMÁNIÁS lenne :lol:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sillia!
Szegénykém, pihizz, pakold fel a lábaidat! Azért azt komolyan nem értem, hogy miért kell így megváratni a kismamikat? :x

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Katy

Az apa-lánya kép naggyon tettszik :) :)

Nellike

A közös képen olyan édesek ahogyan egy irányban néznek és még a lábacskájuk is majdnem egyformán van :)
Vendég

Sziasztok! Dani vagyok, Zsu (kispiskóta) férje. Bende születése simán ment - persze amennyire sima lehet egy császár. ) órakor emelték ki. Azóta átaludta a napot, egyszer szopizott, de most este nyolckor ismét belekezdett, de úgy igazán, csak úgy habzsol. Szerencsére van mit, tej is van.

A képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

kispiskóta

Ui.: Van hasonlóság Bende és a bátyja között, bár pár családtag vitatja. Nehéz kérdés :)

Marci így nézett ki 2 éve:

Kép

Kép

Kép

kispiskóta

Kép
Kép
Vendég

2 dolog, amit elfelejtettem :oops: :? :

sillia! :)

A kipattogzott helyekre nyugodtan használj hintőport. Nem csomósodik össze, viszont használ. :wink:

nellike! :)

Sajnálom a tejet. :( :( :( :( :( :( Próbáljatok meg nekifutni mégegyszer. Lehet, hogy belekerül 1-2 hétbe, de ha összejön, akkor juhúúúúúúú-juhúúúúúúúú!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

"kipiskóta"! :)

Nagyon aranyos Bende baba és az anyukája sem tűnik megviseltnek. Ügyik voltatok! :wink:

(Többgyermekes) anyukák!
Nektek mondott olyat a doki néni, hogy 2 órán belül ne kapjon enni a baba? Mondván, a folyadék igénye így is ki van elégítve, viszont jobban végig aludja az éjszakát. :?: (De azért 4 óránál több ne teljen el két kaja között)

Kép
Kép
200907?

Valaki bagoly?

Ancsurti?
Vendég

megettem egy csomó sárgabarackot.

na, tudom, ez nem éppen közérdekű bejelentés :?
Vendég

de semmi érdekeset nem tudok írni...

azt hiszem inkább csak lesek, hátha ír valaki..
Vendég

Vagyok Sillia :)
Vendég

sziasztok!

bocsi az eltünésért...még egyben...eléggé kusza napjaink voltak....
kocsinkat cipeltük szerelőhöz meg vásárolgattunk...

hatalmas gratula teranitának,orsinak hendegabinak,kispiskótának!!!!

a babafotók nagyon édesek...

én is már nagyon nyűglődök és eléggé úgy néz ki,hogy túlhordás lesz...
de ezt már írtam egyszer...

Dodi szép nagy a pocid....elhiszem,hogy elgondolkoztál a programozott
csaszin...mondhatni minden érv mellette szól...

és máris dobom a táblákat...

Kép
Kép
csibe83

Te sem tudsz aludni?
Vendég

Csibénk is van!!! :D :D :D
Vendég

szia Csibe

Sil
Annyira a szülésen jár az agyam,h tudok aludni. No meg ahhoz sincs kedvem,h felmegyek,lefexem és aztán bedugulok,nem kapok levegőt.Húú de elegem van.
Vendég

jelentem én bagoly vagyok

bár jó szar itt ülni...

Annyira mocorog Zsombi már vagy fél órája, de azon kívül, hogy kitüremkednek az alkatrészei és szétrúgja az oldalamat, mást nem érzek. Én már tiszta zakkant vagyok : figyelem folyamatosan , hogy nem-e szivárog a magzatvíz, arról, hogy este van és elkezdtem megint vakarózni már nem is beszélek.

Jaj, de nagyon cukik ezek a babaképek, köszönöm minden kedves Anyukának és Apukának , aki megörvendeztetnek vele és még még még jöhetnek.

Kép
ikoka7

Én azért tartok a lefekvéstől, mert akkor indul az : elalszom felébredek melegem van pisilnem kell szomjas vagyok kőkemény és fáj a pocim körforgás.

:cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Én szopiztatok. Csatlakozhatom? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Üdv Bond!!!

De jó neked :!: :!:

irigyirigy...

Ikoka

sorstársam....
Vendég

jelentem én is éjjeli bagoly vagyok...
már én is nagyon szenvedek és remélem kibújik hamarosan a lányka

Kép
Kép
csibe83

Ha jól számolom, akkor 23-an már megszültünk, ti még 22-en vagytok. Mondhatni fifti-fifti. :lol:

Kép
Kép
200907?

Szia Bond ! Nanááá hogy csatlakozhatsz :D :D :D

Sillia : körforgás...na igen, már rettegek az éjszakáktól. Annnnnyira jó ez a babatabló

Csibe : hátha mégsem lesz túlhordás, elég ha mi szívunk ezzel. Tábla szuper, csak én már az elsőben szeretnék lenni Zsombival
:D

Kép
ikoka7

teljeseen oké vagy 007!!!
mondjuk én nem számoltam,de pont azt akartam írni,hogy már a
pocakos táblát is fel tudom tenni egyben és nem kell kettévágnom...

Kép
Kép
csibe83

persze...
jobbról-balról beelőzni...ez így nem ér..

az igaz, hogya szülést visszatartani ugyanúgy nem lehet mint ahogy elindítani sem :)
Vendég

Én nem vagyok a táblán,szal valóban fifty :)
Vendég

én is benyomtam délután egy csomó kajszibarackot, ezen kívül alig ettem vmit :roll: :roll: :roll: ,méghogy kető helyett enni , hát a normál adagom töredékével gyűjtöttem 20 kg-ot, pedig ette mindent , amit akartam, de már semmi étvágyam nincs

Kép
ikoka7

Conversano

Tényleg :shock:

Hová tűntél a táblából?
Vendég

Kösz, hogy befogadtok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hát, elindítani azért még el lehet, de visszatartani, azt valóban nem sűrűn. :roll:

(Igazából már semmi értelmeset nem tudok így írni, ahhoz jól bele kéne ásnom magam a dolgokba. :oops: :oops: :oops: De meg lesz az is. :twisted: :twisted: :twisted: )

Kép
Kép
200907?

Igazából nem is vágyunk jelenleg magasröptű dolgokra, azt gondolom.
Nekem most a tudat is elég hogy nem vagyok egyedül a nyűgjeimmel.

Elindítani tudom hogy el lehet, de én itt arra gondoltam amit mi magunk tehetünk az ügy érdekében.

Talán ha ugróköteleznék :?:
Vendég

Sillia : na ebben egyetértünk. Nyomatok még egy kis barackot :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

Kár. Pedig gondoltam, hogy beszélhetnénk az orkák udvarlási szokásairól, különös tekintettel a teliholdra. :( :( :( :( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Talán ha ugróköteleznék"
Az az O.B tampon reklám. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.07.09 21:36-kor.

Kép
Kép
200907?

bocsi,bocsi conversano...

amikor újra visszajöttél elfelejtettelek visszarakni a táblába :oops: :oops: :oops: :oops:
de már javítottam is....

Kép
Kép
csibe83

A hangjukat hallgathatnánk..
Pusztán csak azért néztem meg többször a Szabadítsátok ki Willyt :)
Vendég

Képzeljétek ma este is sétáltunk és 4.en állítottak meg, hogy húmekkora, mennyivaanmég, mégmindigegyben,...+páromat 2-en hívták telefonon. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Kép
ikoka7

akkor talán ha váltott lábbal felugrálok a negyedikre??
72 lépcsőfok...
Vendég

Csibe nem haraxom :) Eddig is megvoltam valahogy :) Azért köszönöm,h visszavettél.

Ugrókötél..

Egem sztem megköveztek ha elmondom a délutánom..
Vendég

csak és kizárólag itt vagyok hajlandó a nyűgjeimről beszélni és itt is már inkább arról, hogy mennyiteszikkakilpisil stb

Kép
ikoka7

na, igen..
ismerősök és "hozzáértő" ismeretlenek reakciói.
Még mindig egyben vagy???
Aztaaa, mekkora poci!
Hááát, nincs valami nagy hasad...
Nagyon lennt a poci hamarosan itt a baba!
Fennt van a hasad még nincs itt az idő...
Húúú, milyen püffedt az arcod!
Majd ha feldagad az arcod, akkor fogsz szülni..

És én mindehhez kedvesen mosolygok és nem vitatakozom.
Tudom, hogy az emberek jót akarnak, de én már nem kérnék belőle :?
Vendég

conversano

csak nem---------------------lóra ültél???
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?