Hendegabi,
Nagy-nagy gratuláció Virághoz!!! 
Kispiskóta, Nektek is sok pihit és tejcit a gratuláció mellé!
Pár laza óra után már végeztem is a Sotén és ismerkedtem egy kicsit az új dokimmal. Vagy ma szülök, vagy nála. Jelen érzéseimmel a nála verzió az sokkal valószínűbb. Nem vagyok elragadtatva az ötlettől, bár nincs kifogásom a doki ellen.
Iringo,
Második/többedik gyerek azért más, mint az első. Egy tipegő és egy baba sokkal húzósabb, mint egy pici csomag. De valami azért mégis más, nem is csak a rutin miatt. Azt azért be lehet szerezni elég rövid idő alatt. Az első baba olyan szinten borít minden addigit, amire a következők, hacsak tényleg nem extra nehéz babák, már nem képesek. Nekem terhesnek lenni határozottan nehezebb volt, mint Szabit ellátni utána, meg én a családtól is sok segítséget kapok.
Nekem egyáltalán nem furcsa az, ha valaki teljesen elúszik.

Sőt, azt én nagyobb valószínűséggel gondolom, hogy helyes úton jár, aki még mindig pizsiben nyomul délben és nem arra törekszik feltétlenül, hogy ő legyen a szupermami. A tip-top lakás, tökéletes gyerek, egészségtől kicsattanó, energikus anyuka nekem mindig sántít.
Nellike,
Györnyörű szép babák.

Fogalmam sincs róla, hogy lehet úgy ikreket ellátni, hogy mellette legyen idő levegőt is venni. Igy részemről még az is erőn felüli teljesítmény, hogy heti egyszer képes vagy pár képet dobni.
Szisz,
Hűtőben 4-5 fokon, élelmiszertől kicsit messzebb az anyatej akár 3-4 napig is elvan, de ez csak
steril fejés mellett lehetséges. Szerintem max egy napig legyen a hűtőben.
A steril fejés az fertőtlenített kéz, mell, (nem sima szappanos pepecselés), tárolóedény, fejő. Az edények fertőtlenítése vagy kémiailag, vagy forralással, ami
minimum fél óra, nem csak fürcsizés lobogó vízben. Úgy, hogy minden alkatrészt teljesen ellep a víz. Az így sterilizált eszközök pár óráig letakarva (mondjuk egy vasalt pelussal) jók max.
A fagyasztásra friss tej jó. Fagyasztott tejre újat önteni nem szabad. Kiengedés hűtőben. Melegítés meleg vízben. Mikro ha lehet, maradjon ki.
Ha szaga van a tejnek, az biztos baktérium. Persze nem azt jelenti, hogy feltétlenül a csapba kell mennie, mert azért valamennyit elbír a gyerek, gond nélkül. Csak épp lutri, ezért én nem szerettem a fagyasztott tejet, max pár órás hűtöttet adtam, amikor kellett.
Poci: 119, függőlegesen csonttól csontig 45
Tabati,
Nagyon sajnálom, ami nálatok van.

Nem épp az első gyermekágyra ideális a program.
Szonibaba,
"nem hiszem, hogy nimfa lennél"
A nimfa ugyan a termékenység megtestesítője, de szűz, semmiképp sem anya.
Ronmay,
Azt a hat hetet azért lehet csak úgy kb betartani.

Ha a gátseb nem akadályoz, nincs folyás (az elég bacidús, nem kéne apát megszivatni) akkor nem olyan gáz. Készülj azért arra, hogy a szervezeted, bmit kívánsz is, egy kicsit másként is reagálhat a dolgokra, mint szokott.
Nati az első héten sem jutott szinte mérhető mennyiségű tejhez. Szabi 3-4 naposan 60-80g-t szopizott. Annyi volt.
Agmano,
Az ovi nálunk is jó, Nati is szereti. Ha nem összevont csoport, akkor mennyit alszanak? Otthon meddig hagyod őket, mikor van szieszta takarodó? Nálunk a jó két óra az alap az oviban. Reggel általában 7 körül bent volt, Robi vitte munka előtt. Keltegetni kellett, de még így is jól elvolt este 9-10 körül.
(Bocs, hogy ezen lovagolok, de nekem ez az ovis korszak a szűz terület, baba dologban már nem sok ismeretlen dolog van

)
Nyuszi,
A szülésnél nagyon sok dolgot nem lehet előre látni. Mint pl azt, hogy 11 órás vajúdás után meg tudod-e szülni a gyereket vagy sem. Nem azért hagyták vajúdni, mert a császárra vártak, hanem mert jó esélye volt a természetes szülésnek. Ahogy Bond írta, nem egy egyenletes folyamat. A császár egy nagy hasi műtét, egy 10-20 órás vajúdás egy természetes folyamat. Nincs az az öngyilkosjelölt, aki egy napot végig akar vajúdni, de itt a természet az úr.
Kicsidodi,
Helyes kis poci.

Az enyém, a kitüremkedő különböző alkatrészek miatt többnyire inkább krumpliszsákhoz hasonlít.
A horkolás az ideiglenes. Ráadásul nagy esélyed van rá, hogy amúgy sem alszol hamarosan annyit, hogy apát zavard a horkolásoddal.
Bond,
Az Rh+ a domináns vércsoport, ha Hugi Rh-, az azt jelenti, hogy mindketten recesszíven hordozzátok, nem jelent semmit, hogy ő az. Akár 10 nemzedéknyi Rh+ után is lehet Rh-.