A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Szüz vagyok, (tudtommal) Bak aszcendenssel :)

Kép

Kép
gabka77

Erpé: Neked felejtettem el válaszolni, hogy persze megnézem az aszcendensed, ha priviben megadod az adatokat.

Megyek taggyűlésre. Az egész cég jövője múlik most ezen. Remélem sikerül megoldást találni a problémákra. :?

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

hány lényegtelen dolgot kellne írni?
meglátom hányig jutok :)

lényegtelen, hogy mi lesz a gyerekeimből vagy mit tesznek feltétel nélkül szeretem őket
lényegtelen, hogy velem mi lesz, de Ők legyenek boldogok és egészségessek
lényegtelen, hogy a szüleim mit tesznek, számomra ők halottak
lényegtelen, hogy mi történik köztem és a férjem között, a gyerkekért szertni fogom mindig, de ez nem jelenti azt, hogy mindenáron vele maradok
lényegtelen, hogy mit mondanak mások, nem szeretem a mostani külsőmet

és amit szeretek magamban???? na ez nehéz
ezt később, mert Lili magának követel :)

Kép

Kép
gabka77

Katka, szorítok a taggyűléshez, hogy minden jól menjen, drukk neked++++++

Bea, Maja

Kép
bea1978

[quote="papillon"]
írta:
papillon
7. A páromat az egyetemi felezőbulin ismertem meg, épp egy másik fiúval jöttem volna össze, de ő kirohant hányni és akkor jött Andris;-D

Papillon :lol: :lol:

Gabka, Papillon, nagyon érdekesek a pontjaitok, tényleg lehet újat mindenkiről, nagyon jó ez a játék

Bea, Maja

Kép
bea1978

Katka, jót nevettem az első gyerekes mozis élményeden. :lol:
Ha tudok, megyek. :D
Bírtad az esti munkamegbeszélést, vagy bekaptál mindenkit? :)
Remélem, találtatok megoldásokat.

Papillon, milyen volt a nyaralás?
Én is sokszor szeretek visszahúzódni társaságban és csak figyelgetni. De nem mindig. :)
Szerencséd volt, hogy az a srác kirohant hányni. :lol: :lol: :lol:

Gabka, nekem is idő kell a szerelemhez. :)
Mindenkivel találok valami közöset. :)
A 4. ponttal nagyon felcsigáztál. :D
Írtad régebben is, hogy a szüleiddel problémáid vannak, de szerencsére van már saját családod, akiket szerethetsz és akik szeretnek

Bea, szerintem is jó játék, bár először, amikor banokla felvetette, azt hittem, hogy úgysem lesz belőle semmi. :)

Masut
masut

Márti megkapta ma a 3 hós oltást. Mire bementünk a doki nénihez, addigra már álmos volt. A doktornő megvizsgálta, majd beadta a szurit. Márti persze sírt, de amikor felvettem, abbahagyta. Öltözésnél meg folytatta egy kicsit. Ahogy elindultunk, elaludt a babakocsiban és szinte egész délután aludt.
Úgy volt, hogy ma találkozunk volt csoporttársaimmal, de végül nem mentünk, mert amikor Márti felébredt, nagyon nyűgös volt, jobbnak láttam, ha csak a környéken sétálunk egy kicsit.

Masut
masut

Köszi a drukkot. Egész jó megbeszélés volt. :)

Masut: Oltásra elég változóan reagálnak a gyerekek. Szerintem jobb, hogy nem kockáztattál. Holnapra már biztos jókedve lesz a kisasszonynak. ;)

Gabka: Köszi az őszinte sorokat. Szomorúnak és magányosnak tűnsz, aki a gyerekeibe kapaszkodik. Ami érthető és persze, hogy kisgyerekes korszakban ők a legfontosabbak, csak Gabkát nem találom a sorok között. Csak az édesanyát.
Ne haragudj, hogy ezt így őszintén leírtam, csak nagyon emlékeztetsz az 5 évvel ezelőtti önmagamra... :( Remélem nincs igazam.... :?

Katka

katka22

jó reggelt

végrekicsit visszatértünk a régi kerékvágásba. Eszti csak 3-kor kelt, meg reggel 7-kor és most megint alszik

viszont ezt a hülye k-vitamint mindig elfelejtem beadni neki. pár napos csúszás, nagy gáz szerintetek? A D-ről meg ne is beszéljünk :?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: Ugyan, dehogy. Nem nagy gáz. Csak néha kapjon.
Szerintem ilyenkor nyáron a D vitamin sem kritikus, mivel azért csak éri őket napfény. Télen gázosabb elfelejetni.... :roll:

Katka

katka22

Katka: most ahogy elolvastam újra, valóban szinte csak a gyerekekről szól most minden. Kicsit zavar is a dolog és alig várom, hogy Lili már ne csak cicizzen és legyen egy kis "szabadságom".
Nem vagyok szomorú, viszont néha tényleg magányos
Nem felhőtlen a kapcsolatom és ezért kapaszkodom a gyerekekbe.
Régen nagyon bulizós voltam és imádtam táncolni, talán ha majd újra jól érzem magam a bőrömben (a +20 kilóból legalább 10-et leadtam) lelépek táncolni is egyet, nem csak mozizni :) amit már nagyon várok :)

Kép

Kép
gabka77

Bizony jó, h túlitta magát a gyerek, ráadásul ő egy közös barátunk volt és meg is dumáltuk később, h milyen jó, h így alakult, úgyis csak egy "összepörgés" lett volna belőle :lol:

A hozzátáplálásról egy hsz: én amíg lehet húzom, hiszen amíg jól gyarapodik totál felesleges, mert a gyümik savat csinálnak bezavarják az emésztést és gátolják a felszívódást, azaz romlik a felszívódás és emiatt beindul magától az elválasztódás. Szóval totál felesleges, inkább mi együnk barackot, almát. Lizi unokahúga pl. 10 hónaposan evett először mást...
Nah, olvasok továbbb

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Helló!
Gabka nemsokára visszakapod a szabadságod, és kicsit lazíthatsz a húrokon, aztán jól kicserélődsz. :wink: Olyan fura, hogy nemsokára már tényleg nemcsak a cickó megy. Még 2 hó nálunk és kezdődik a hozzátápi. Papillon azért fél évesen szokták javasolni már, hogy míg rugalmasabb kezdje szokni, nemcsak cici van a világon. De ahágy ház.... mindenki felnő... van bnőm amúgy aki 3 gyerekét egyenként 3 évig szoptatta (terhesség közben is - persze azért mást is kaptak) és sajna mindegyik elég beteges. Ki tudja mi a jó, én hiszek a fél évig csak tejben oszt kész. :lol:
Gyöngyi nagyon kíváncsivá tettél. Tök jól fognak kinézni a csajok! Várjuk a képeket. Mikorra lesz kész a rendelés? Poncsó izgat engem is. Konakiont holnap beadom. Én havonta adom, a hóforuló hetének szombatján. Ezt nem felejtem el. :oops:
Peti hogy aludt?
Papillon mázlista vagy a rókakoma időzítésével. :lol:
Adryn hova lett? Elrabolták a rokonok? Wicca néha benézhetne. Rszg meg Balcsizik ezerrel gondolom.
Rita én is kíváncsi leszek a képekre!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

tegnap megcsinálták a horoszkópomat. Basszus, amit leírtam a múltkor abból 3 dolgot is elmondott az asztrológus (magányosság, Pest-nyüzsi hiánya, és az igazságtalan vitáim) :shock:

Kép

Kép
pgyöngyi

sziasztok

köszi hiányolást. vagyok, olvasok, csak írni vagyok lusta :oops:
pedig Katkának megígértem hogy gyakrabban jelentkezem :oops: :roll: na majd megemberelem magam.
ma kaptuk meg a Bcg oltást. Nico hősiesen viselte, még csak nem is sírt. :D aztán sétáltunk egy nagyot a parkban és most itthon.

velkám bek Papillon :lol: várjuk a képeket :D hozzátápival kapcsolatban Kuklival értek egyet. mi is felnőttünk pedig nálunk még 3 hónapos kortól volt divat kezdeni, meg cukros teáztattak meg ilyenek. én abban hiszek hogy néha kicsit kóstoltatok vele új ízeket, de 6 hónapos kortól fexem rá jobban erre a dologra. jah.. nekem is ülni akar Nico... hasizomból persze, meg hanyattfekve a hidat nyomja :lol:

nálatok hogy telik a fürdés? nálunk az úgy megy, hogy a végére esküszöm én vizesebb vagyok mint Nico :lol: úgy pancsol a lábával mintha futna a vízben :lol:

Katka: örülök hogy taggyűlés király lett :D

holnap megint rokonok... anya csinálja nekünk a programot.. nem unatkozom :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Gyöngyi: ki csinálta a horoszkópod?

KépKép
KépKép
adryn

Gyöngyi: Engem is érdekel a horoszkóp téma! ki csinálta és mennyiért (ezt írhatod privibe is), és csak kaptál papírt vagy beszélgetett veled?

Adryn: Jó, hogy azért megvagy. Gyakran tünsz el. Nem tetszik ez nekem.... Minden rendben van? Mickel tartod a kapcsolatot?

Na, igen a taggyűlés. Az az igazság, hogy nem bajban van a cég. A szétesés szélén van, az emberek fel akarnak állni. Nagyon gyenge félév van a cég mögött, az új ÜV nem jött be. Júniusban az emberek megkerestek, hogy ha nem csinálok valamit, akkor felállnak, mert nem érzik jól magukat.... Szóval most az a megoldás, hogy szeptember 15-tel visszamegyek heti 12-16 órában dolgozni.... Persze Peti fele van egy hatalmas lelkiismeret furdalásom és még fogalmam sincs, hogy honnan szedek jó babysittert.... Rengeteg a nyitott kérdés bennem, de sajnos a pénzre is nagy szükségem van.... :roll: :? Nem könnyű.
Meg felelősséget is érzek az emberek iránt. Ezt a céget én csináltam, miattam jöttek ide dolgozni és most én nem dolgozom, ők meg bajban vannak. Szóval összetett ez az egész. És Petiapu sem nézi jó szemmel, hogy ilyen hamar visszamegyek. Eredetileg úgy terveztem, hogy 2009-ben egyáltalán nem dolgozom.... :?

Bocsi az offért... :oops:

Katka

katka22

Katka: tartom vele a kapcsolatot. msn-ezni szoktunk... de a napi ügyeken kívül nem beszélgetünk semmiről :( mintha nem lenne közös téma. egyre rosszabbul érzem magam emiatt. viszont csakúgy mint Gabkának, most nekem is Nico körül forog a világ, (mármint Gabkának nem Nico körül, hanem a saját gyerekei körül :) )és annyira nem veszem fel ezeket a dolgokat. Neki pedig szüksége van apára... hogy ebben hol és mikor lesz AdryN boldog azt nem tudom :? szeretném rendbehozni ezt a kapcsolatot, tudom hogy szeret, csak nem tudom hogyan :roll:

én is bocs az offért :)

KépKép
KépKép
adryn

Katka: és az embereid nem tudnának kis türelemmel lenni mondjuk januárig? az csak pár hónap plussz.. és megérthetnék hogy Te nem csak ÜV vagy, de anya is, és a gyerekeidnek nagyobb szükségük van Rád mint nekik ebben a 3 hónapban. bocs, ha nem értesz egyet, de nagyon úgy tűnik nekem, hogy azok az emberek csak önmagukra gondolnak, arra nem hogy Te nem tudsz ezerfelé szakadni. amúgy gondolkodtál már klónoztatáson? :lol:

KépKép
KépKép
adryn

sziasztok!

gyöngyi: a horoszkóp engem is érdekelne akár priviben is mindegy

babák nagyon édik :)

bocsi most ennyi voltam most kivagyok lelkileg teljesen :cry: majd jövök még ma lehetséges talán estefelé

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Adryn: Sajna a cég a csőd szélén van és egyedül bennem bíznak, hogy megtudom menteni.... (mondjuk ebben én nem vagyok olyan biztos, mint ők). És március óta nagy gázok vannak, azóta türelemesek.... Már felálltak volna, most a kedvemért várnak szeptemberig. Amikor májusban lovas hétvégén voltam, akkor derült ki, hogy nagy baj van, amikor a gyerekek lefeküdtek aludni, akkor este 11-kor volt válság meeting és megígértem nekik a szeptembert.... Hát ez van. Saját cég nagyon jól hangzik, csak borzasztó nagy felelősség is.
Mices dolgokat sajnálom. Ma láttam egy tippet a kommunikáció újbóli beindítására. Csináltok 2 nagy szürke kört (50-60 centis átmérő) a nagy körökbe kis piros kört (30 centis átmérő). A saját nagykörötökbe beírjátok kivülre azokat a dolgokat, amik idegesítenek a másikban. A belső körbe meg azokat a dolgokat, amiért összeházasodtatok (azaz, amiket kezdetben éreztetek).
A belső körben levő dolgok a mély érzések, amik most is ott vannak, csak a felszini külső kör miatt nem látjátok. Ezeket meg kell beszélni és ha játokos alkatok vagytok, akkor csinálni kell sok lufiból (30-50 ???) egy sárkányt vagy kukacot. Fel kell írni a felszíni dolgokat, amik gátolnak titeket és utána bottal/karddal pukkasszátok ki a lufikat hangosan felolvasva, amit ráírtatok a lufikra. Ezzel a külső köröket együtt elpusztítjátok és marad a belső kör. ;)

Moncsi: Mi a baj? Hátha könnyebb, ha leírod....

Katka

katka22

Katka, és meg lehet kérdezni mivel foglalkozik a céged? Ha így bíznak benned, biztos menni fog, szerintem te nagyon ügyes nő vagy.

Adryn, neked is sok sikert, hogy újra kerek legyen minden, szerintem neked is menni fog, mert nagyon pozitív és erős vagy, túl leszel rajta.

Moncsi, mi történt? Sajnálom a depit.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Hozzátáplálás, én is úgy döntöttem, néha egy-egy kanál, hogy szokja az ízeket, de 6 hónaposan kezdem majd. Igaz eddig nem sok mindent kóstolt még Maja, vagy 2x 1 kiskanál barackot, az is ráér még egy hónapot. szerintem, úgyhogy még nem készítgetek neki.

Katka, tök jó ez a körös játék, meg a lufis, német csatornán láttam egyszer ilyet, fiatal, szintén friss gyermekes házaspár csinálta, amikor kiment hozzájuk a házassági tanácsadó.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Hozzátáplálás: Én augusztus közepén szerettem volna kezdeni, de lehet, hogy előrébb hozom, mert Peti úgy néz, amikor eszünk, mint egy kunyeráló kutya, aki az 'éhhalál' szélén van, ha nem kap egy falatot a gazditól. Szóval érdeklődik, úgyhogy lehet, hogy betöltött 5 hónál elkezdem.... :roll:

Bea: Nem titok. Informatikai szolgáltatásokat nyújtunk software témában.
Én informatikus vagyok papíron. :roll:

Katka

katka22

Egyébként ma nekem is elegem van Petiapuból. Igazából csupa apróság, szerintem biztos az időjárás miatt vagyok feszült. Szegény Petuapu! :?

Katka

katka22

a horoszkópot az egyik barátnőm anyukája csinálta, voltak jegyzetei, de alapvetően laptopból dolgozott, és beszélgettünk. Ha esetleg tényleg érdekel Titeket, küldök pü-n számot

Kép

Kép
pgyöngyi

Katka, ez érdekes terület, és nélkülözhetetlen a mai "műszaki" világban.
Mi jót csinál ez a Petiapu :wink: ? :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

bocsi de ha gondoljátok inkább priviben irnám le.. nem biztos hogy ma de megpróbálom összeszedni magam és leirni..

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi: sajnálom a depit: :? remélem hamarosan túl leszel rajta. Ha tényleg könnyebbség, akkor írhatsz nekem is. :wink:

Katka: remélem minden rendben jön a cégetekkel kapcsolatban. Ügyes nő vagy. Ugye nem vállalsz többet magadra, mint amennyit elbírsz??? :roll: :wink:

Papillon: mesélj, hogy telt a nyaralás:

Adryn: remélem megint egymásra találtok Miccel.

banokla

Hozzátáplálással még én is várok. Már néha úgy etetném, de tudom, hogy eljön annak is az ideje. :) , és akkor a szopi már nem lesz annyira fontos, legalább, addig nélkülözhetetlen vagyok: :wink: :wink:

banokla

ok Moncsi, hátha tudunk valami okosat mondani, meg ha kiírod magadból, lehet attól is kicsit megkönnyebbülsz

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!
Látom dúl a depiidőszak :( Sajnálom. Itt is :( Anyósommal balhéztunk(vagyis ő velem, pedig ilyen még nem volt)férjemmel is összezördültünk, mert utálom, hogy folyton azzal kérkedik,hogy milyen apás lesz a lánya.Én meg mondom,hog nem LESZ, hanem márisAZ, de én ettől még imádom, és fordított esetben biztosan nem dörgölném folyton az orra alá, mert nagyon rosszul esik.És ezt már annyiszor mondtam, és mégis... :( Meg utálom az ilyen "apa kisbabája"szövegeket Áhhhhhhhhhh :x
Ja!Meg megjött , most először, és nem esett túl jól, még bírtam volna nélküle :lol: és nekem sajna bejött,hogy kevesebb emiatt a tejcsi :cry: olyan pocsék volt ma este is elalvás előtti szopinál nézni, ahogy teljes erőbedobással szívja a semmit :cry: Pedig tudjátok, mennyi tejem volt.Még most is csak egyből etetek egy alkalommal(illetve most nem, mert kevés lett, de amúgy igen)Ugye,ha elmúlik, visszaáll???Remélem, minél hamarabb.

Lenne kérdésem:
Lara ugye sosem cumizott, illetve annó a technikája ment, csak nem kellett neki, most bepróbálkoztam újra, haláli volt, azt sem tudta, mit kell vele csinálni :lol: Ergo:NEM TUD cumizni.Ez hagyján, de mivel ilyen kevés most a tejcsi és el kellett ma mennünk, vittem egy kis vizet cumisüvegben, vészhelyzetre(bár a védőnő mondta,hogy adhatok, de amíg van tej, minek a víz, nem???)és azzal sem tudott mit csinálni :shock: Tehát cumisüvegből sem tud inni(életében kétszer ivott belőle, jó régen, mikor kaka miatt cukrosteát adtunk).Miből tudom majd itatni?Ezeket a "csőrös" poharakat(amiket tanulópohárnak is vagy hogy hívnak)mikortól lehet?Ha most nem lenne tejem, mit tudnék vele csinálni??????? :shock: Komolyan érdekel!!!!

Kép
Kép
zazzy

mi is megjöttünk. nagyon szuper volt, ajánlom mindenkinek ezt a hotelt! Hotel Fagus Sopronban.
Máté nem annyira szeretett autózni, de azért viselhető volt...
azért jövőre jobb lesz ez is... pl. kajáláskor sosem aludt... :roll:

majd jövök!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Zazzy: Ne aggódj! Tényleg nem tudja, hogy mire való. Szerintem cumisüveget, már ne is erőltesd. 3 hónapos kortól már vannak csőrös poharak, ami viszonylag puha. Ha többször odaadod neki, akkor szépen megszívja előbb-utóbb. Biztos meg fog lepődni, hogy jön belő le valami. :lol:
Mensi alatt nekem is kevesebb a tejem, de az szépen visszaáll utána. Ha elfogadja Lara a cicit, akkor nem lesz gond. ;)
Anyóssal összzördülést sajnálom. Rám is haragszik az exanyósom éppen, pedig teljesen vétlen vagypk, csak hát kicsi fiára mégsem haragudhat, ugye? ;) :lol: Csak én ezt már 8 év alatt megszoktam.
Annak meg csak örülj, hogy apás a kislányod és apja is sokat foglalkozik vele. Ez jó dolog, hogy a lányod mindkét szülőhöz kötődik. Hozzád is erősen kötődik ám, ne aggódj ezen.

Csibb: Fényképes élménybeszámolót kérünk! A Fagus szerintem is klasz gyerekbarát hely! ;)

Moncsi: ha van kedved, akkor írjál!

Bea:Tényleg semmit, nekem volt rossz napom.... :oops:

Banloka: És ti, hogy vagytok?

Kukli: Rég hallottunk rólatok! Minden rendben?

Katka

katka22

szia katka, bea banokla nektek ment priviben...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

moncsi: engem is érdekel, és nem is vagyok olyan messze, ha kell segítség....oké?

katka: rajtad gondolkoztam az este. kérdés, hogy van-e valami esélye annak, hogy kihúzd a kakiból a céget. Mert ha nem sok, akkor át kéne gondolni, hogy inkább itthon maradj-e a Petivel, hisz most ő a legelső (de ez az én véleményem csak :wink: ). Viszont ha van konkrét elképzelésed, és tudod, hogy sikerűl,akkor hajrá :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Igen, Gyöngyi. Van esély. Mindenféleképpen tudom csökkenteni a veszteséget és egyben tudom tartani az embereket. Ez nagyon fontos. Ez a cég a szellemi tőkére épít és évekig képezzük a tanácsadókat. 4 év nagyon kemény munkám van benne. Ha nem megyek vissza, akkor eltűnik egy álmom és cserben hagyom azokat, akik bíznak bennem.
Peti miatt vállaltam csak 2X6 órát és nem vagyok hajlandó többet távol lenni tőle. Én nem szoktam 3 évig otthon ülni a gyerekeimmel. Nem bírom az itthon ülést. Olyan 10-12 hónapos kora körül kezdtem volna dolgozni, ez most így előrébb került.
Meg van még egy szempont, ami nem romantikus, de van. Pénzre van szükségem. A tartalékaim elfogytak. Jelenleg Petiapu tart el engem, a 2 fiát és az én 2 lányomat. És az exemet ki kell fizetnem őszig (így is kaptam egy év haladékot, de most házat vesz és kell neki a pénz) és ősztől az apukám házát is nekem kell eltartani. Szóval imádom a fiamat, de nem csak ő van az életemben. Tudod, hogy nagyon zűrös körülmények között vállaltam őt, patchwork családban élünk. Sokszor nagyon nehéz összeegyeztetni a rengeteg igényt és én nem élem már meg azt a feltétel nélküli anyaságot, amit még a Zsófinál megéltem.
Húúúúúúúúú! Na, ezt jól elmagyaráztam.....

Katka

katka22

Húha Katka, ez kemény, de én értem, és megértem, munkaügyileg, anyagilag én is hasonló cipőben járok.

Moncsi köszi a bizalmat, privi ment.

Bea, Maja

Kép
bea1978

csak annyi a különbség, hogy nekem már lehet nincs is hova visszamennem, fogalmam sincs hogy lesz munkám :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

moncsi! engem is érdekelne, hátha tok segíteni :roll:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy mit szoktak a babáknak fogzásra adni? Azt hiszem Annánál beindult a dolog... :?
Vendég

viburcol kúp naon jó

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Ma délután megyünk a gyerekekkel esküvőre az unokatesóm lánya megy férjhez. Mi csak az egyházi szertartáson veszünk részt. Apának ma dolgoznia kell Baján van halászlé főző fesztiválon... Én is néha úgy kimozdulnék...

banokla

Lilla: Dentinox géllel tudod kenni az ínyét. Ezt naponta 3-szor 4-szer lehet neki. Alvás előtt érdemes, hogy el tudjon aludni. Ha éjszaka sem tud aludni miatta (éles sikító sírás), akkor én szoktam adni fájdalomcsillapítót (Panadol, Nurofen vagy ilyesmi), de ezzel nem mindenki ért egyet. Én azt vallom, ha éjszaka nem alszunk az katasztrófa a babának és a mamának is.

Katka

katka22

zazzy: szerintem is visszáll a tejcsid. De abban is biztos vagyok, hogy ha véletlenül cumis üvegre vagy csőrös pohárra kerül a sor rá fog jönni, hogy kell szívnia, hogy jöjjön belőle valami. :wink:

Katka: köszi a kérdésed jól vagyunk. zajlanak a napok. Krisztián még nem forgolódik, pedig már úgy szeretném...
Nálunk is nagyon apás Gergő. Még kisebb volt akkor is apa volt a lényeg. Néha rosszul esett :oops: :oops: Én nem tudom milyen az anyás gyerek, de hátha majd Krisztián. :?: Ja és volt időszak, amikor Krisztián is csak apánál nyugodott meg nálam semm :shock: :!: Na ez mitől lehet???

banokla

Banloka: Akkor mozdulj ki! Ne várj másokra a mozduláshoz.... Találd ki a programot. Esetleg hívj barátokat és menj! Egy életed van és az rajtad múlik, hogy mit teszel vele! ;)

Katka

katka22

Banloka: Peti sem jeleskedik forgásban, pedig jóval idősebb. Ráérnek még szerintem, pedig a lányok nekem 3 hónaposan már nyomták a dolgot.... :roll:

Katka

katka22

Köszi Katka :) Na ma kimozdulunk. :wink: Az esküvőn remélem több rokonnal is találkozunk :wink: Ha tudok hozok képet, mert Gergőt is felkérték, hogy vigyen fehér virágot. Van egy ének, amikor az ének alatt a kis gyerekek visznek virágot a menyasszony lába elé. Már reggel óta kb. 10 percenként kérdezi Gergő, mikor megyünk már az esküvőre. Azt hiszem, most lát először menyasszonyt.
Bocs az offért. :oops: :oops:

banokla

Csak egy anya?

Egy nőtől – miközben jogosítványát újította meg egy önkormányzati hivatalban – egy adatfelvevő hölgy megkérdezte, hogy mi a jelenlegi foglalkozása.
A megkérdezett egy ideig tétovázott. Bizonytalan volt, hová is sorolja magát.
- Arra gondolok - magyarázta az adategyeztető, - hogy van-e munkája, vagy csak...?
- Természetesen van munkám! – csattant fel a nő. - Anya vagyok.
- Nincs ‘anya’ kategóriánk foglalkozásként. A ‘háztartásbeli’ fedi le ezt!” – mondta az adatfelvevő segítőkészen.
Már el is felejtettem ezt a történetet, mígnem egyik nap ugyanilyen helyzetben találtam magam a városházán. A hivatalnok nyilvánvalóan egy karrierista nő volt. Magabiztosan, hatékonyan dolgozott, olyan jól csengő címet viselt, mint például „Hivatali kikérdező” vagy „Városi adatfelvevő”.
- Mi a foglalkozása? – kérdezte.
Mi késztetett arra, hogy ezt mondjam, nem tudom – a szavak egyszerűen kibuggyantak belőlem –
- Gyermekfejlődési és emberi kapcsolatok területén dolgozom társkutatóként.
A hivatalnok abbahagyta pillanatnyi munkáját, golyóstolla megállt a levegőben. Felnézett, mint aki rosszul hallott. Megismételtem a titulust lassan, kihangsúlyozva a leglényegesebb szavakat. Aztán csodálkozva láttam, hogy ezt mind leírta nagy fekete betűkkel a hivatalos kérdőívre.
- Megkérdezhetem – mondta a nő érdeklődve –, egészen pontosan mit csinál ezen a területen?
Hűvösen, az izgalom legkisebb jele nélkül a hangomban, szinte kívülről hallottam, amint így válaszolok:
- Folyamatos kutatási programban veszek részt (melyik anya nem?) laboratóriumban és terepen is. (Normálisan azt mondtam volna: kint és bent.). Dolgozom a felettesemnek (elsőként az Úrnak, aztán egész családomnak), és van már négy creditem is. (Mindegyik lány.) Természetesen a munkámhoz tartozó tevékenység igényli a legtöbb figyelmet az emberszakmákban (melyik anya tagadja?), és gyakran dolgozom 14 órát is egy nap (inkább 24-et). Ebben a munkában jóval több a kihívás, mint más, ‘átlagos’ foglalkozásoknál. A jutalom inkább a megelégedettség, mint pusztán a pénz.
Érzékelhetően folyamatosan nőtt az elismerés a hivatalnok hangjában, amint kitöltötte a nyomtatványt. Felállt és személyesen kísért az ajtóig.
Miközben hazafelé vezettem, fényes új karrierem lebegett a szemem előtt. Otthon a 13, a 7 és a 3 éves laborasszisztenseim üdvözöltek. Az emeletről hallottam az új, 6 hónapos kísérleti modellünket a gyermekfejlesztési programunkból, amint új hangmintáit próbálgatja.
Úgy éreztem, ütést mértem a bürokráciára. Hivatalos feljegyzés készült rólam egy, az emberek számára elfogadhatóbb foglalkozásról. „Egy újabb anya”, vagy „anyaság” már nem hangzik elég jól. Micsoda pompás pálya! Különösen, ha van egy titulus is az ajtón.
Netán ez teszi a nagymamákat „haladó” kutatási munkatárssá a gyermekfejlesztési és emberi kapcsolatok területén, a dédnagymamákat pedig a haladó kutatási munkatársak ellenőreivé? Szerintem igen! Még azt is gondolom, hogy a nagynénik kutatási munkatárs asszisztenssé léphetnének elő!
Legyen kevesebb gond és több áldás házadon, és kizárólag a boldogság lépjen be ajtódon!
Amen.

banokla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?