A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sillia!
Gratulálok!!!!! Végre megszületett! :lol: :lol: :lol:

Krissy! Neked is gratulálok! Jó, hogy Domi jobban van!
A pocak miatt ne aggódj, le fog az menni, pláne, hogy Te azért jó vékony alkat vagy!

Én a laktoherbet úgy iszom, hogy kb. 1 l vízhez csak két filtert teszek, hogy ne legyen olyan erős, és így nem vettem észre, hogy fájna a Petra pocija. Tejem meg most már elég van, bár szopik után van, hogy fejek.
Nálunk Petra még mindig majdnem egy órán keresztül szopik, majd abbahagyja, majd újrakezdi, szóval kb. 2 órás program. És utána jön az altatás, ami az elmúlt napokban nagyon nehézkes, sokszor úgy telik el két-három óra, hogy nem aludt semmit, és már megint éhes. Úgyhogy nem unatkozok mellette.

Kép
katy76

Hugi marha nagy póker játékos (lesz). :? :? :? :? Látszólag alszik, de mihelyst leülnék tv-zéni, enni, pihenni, akármit csinálni rögtön felébred és kajázni akar. :? :? :? Mint például jelen pillanatban is. Jó, hogy 15-20 perc alatt megvan és utána kb. 2-3 órát alszik (éjjel többet), de illik ez??? :lol: :lol: :lol: :lol:

(Szerintetek milyen hatással lesz rá, hogy egész nap non-stop megy a Halász Jutka CD neki? :roll: )

Kép
Kép
200907?

Sillia,
Sok-sok gratuláció! :D Nagyon jók a képek. :lol:

Krissy,
Gratuláció Domi babához!

A pocidnak azért adjál egy kis időt. :wink:

007,
BBC :
Tipp1 - British Broadcasting Corporation? 8)
Tipp2 - A BBC egy méregdrága sportos jellegű ruci kollekció márkaneve
Ha szépen le tud pisilni, akkor a szűkület az már nem valószínű, bár lehetséges, max letapadhat/letapadva maradhat. Egy jól megtermett fitymaszűkületnél olyan pici a nyílás, hogy nem bír az áramlással és mint egy lufi felfújódik. Jelen pillanatban viszont 100%, hogy nincs ilyen gond.

A feje felett átdobott kézzel szopiztatás egyáltalán nem kitekert. :lol: Csak eléggé nehezen magyarázható. Igazából akkor jó, amikor már elég önjáró a gyerek, hogy magától megtalálja a mellbimbót és rácuppanjon. Ha hason fekszel, a gyerek oldali lábadat kicsit felhúzod, hogy a csípőd elforduljon, ezzel a felsőtested is. A gyerek melletted a hónod alatt, a szája cicimagasságban. Én ebben a pozícióban remekül tudok aludni, egy csípőre tett kézzel azért ezt nem tudnám.

Lactoherb:
Elég sok baba nem szereti. Csak azután próbálnám, ha a napi akár 4-5 liter víz sem segített.

Moncsy,
Fütyit nem bántani sztem. Igazából azt csinálsz, amit akarsz, mivel mindenki mást mond, de most még tényleg nem kéne hozzányúlni. Azok a mikrosérülések szoktak gondot okozni, amik a legóvatosabb huzigálás mellett keletkeznek és egyáltalán fel sem tűnnek. Gyerekorvosok általában azt mondják, hogy tisztogasd, urulógusok azt, hogy hagyd békén. Sztem az utóbbiak értenek hozzá jobban, ugyhogy én békénhagyom.
Ami fontos, hogy tudjon sugárban pisilni. Ezt hamarosan megtudod, amikor először pisil át a peluson. Egy jól irányzott körrel eltalálhatja a saját arcát vagy a tiédet. :twisted: Időnként ezt jó ellenőrizni.
Miért kellett a vérvétel?

Figyelni lányos anyukák!!! A fitymaszűkület az csak fiúkra jellemző (naná 8) ) de lányoknál is lehetséges az összenövés - kisajkak. Ha valaki erre gyanakszik, mielőtt megmutatja az orvosnak, kérdezzen rá, hogy kezelendő. Ha valami olyasmit mond a doki, amiből az jön ki, hogy ááááá, nem fáj az neki, húzz ki a rendelőből mint a vadliba!!!

f.nikici,
Személyit annak érdemes kérni, aki külföldre szeretne utazni szerintem.
Nem elég a nyitott szem a fényképen, még az is fontos, hogy senkinek a keze ne látszódjon a képen. Elképzelheted, mennyit szenvedtünk ezzel, amikor Szabinak útlevelet csináltattunk nem egészen fél évesen. :twisted: Sztem az előírásnak nincs értelme, csak a felnőtt mintát vették alapul. Ilyen képen a szem egyáltalán nem alkalmas azonosításra, arra a fül pl jobb lenne.

Dodi baba:
Igencsak szép méretek. :lol: Vajon mekkora ruha kell neki?

Kispiskóta,
Gyereket ébresztgetni? Csak kihűlt holttestemen keresztül. :lol: Örülök, ha megvan a 3 óra két etetés között.

Kaja:
Nem épp mi vagyunk az átlag, mivel azért mégiscsak a harmadik békát szoptatom. Dani súlya a második napig esett 3650-ről 3440-re, onnan rakétatempó felfelé, tegnap 3780. Nekem általában 100g-nál van a maximum etetésenként, nem tudom, hogy elértük-e, 3 naposan mértem utoljára etetést, akkor két ciciből 70g volt.

Kép KépKép
lorca

Lorca, csak azért kérdeztem, mert mintha azt írtad volna, hogy sokat alszik. Bende tegnap is elaludt egy óra körül és este 7kor ébredt a fürcsire. És nem lehetett felébreszteni. Ma is 11.30kor szopizott utána negyed 5 kor kelt. És azért engem ebben a melegben a hét frász kerülget. :?

kispiskóta

lorca! :)

Egyik tipped sem nyert. :roll: :)

Akkor maradjunk a letapadásnál.

4-5 liter folyadék???? :shock: :shock: :shock: Na, én abba pusztulnék bele. Max. úgy menne, ha beállítom a telefont, hogy fél óránként csörögjön és akkor meginnék egy bögre vizet... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

A kisjakak összetapadásról még krikalap írt anno. És nem a sebészkés, hanem hormon tartalmú kence volt a megoldás - egészen a kamaszkorig.

Most mértem meg: megint 50-et evett Hugi. De a 2. sz. cicin bealudt. :roll: :lol: :lol:

kispiskóta! :)

Azt szokták ajánlani, hogy nappal ne teljen el 2 szopi között 4 óra, de este hagyni kell aludni. (Ha nem akar felkelni, akkor érdemes nedves akármivel megtörölni az arcát. Ilyen melegben pláne jól jön. :wink: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! :lol:

ikoka: gratulálok Zsomborhoz! :lol:
dodi: gratulálok Botondhoz! :lol:
krissy3: gratulálok Domihoz! :lol:
sillia: gratulálok Lőrinchez! :lol:

lorca: a doki is zselét meg lufit emlegetett... :roll:
Szabi- Dani.... erről az jutott eszembe, amikor még ifjúkoromban a pasik nevét kevertem, gyakran az újat a régi nevén szólítottam.... :oops: Aztán áttértem a Kicsimre, így nem volt gond :lol: :lol: :lol:

marietta: nem vettem a szívemre a doki hozzáállását, az ő baja, ha tahó! :lol: Csak éppen meglepődtem- pedig pont aznap olvastam a kismamáról, aki meghalt a győri kórházban :(
Domi szeme javulóban? :D

boo: aug. 23- ig tiedapa is kiélvezheti a babázást :lol: :lol: :lol: Utána együtt mentek dolgozni? :lol: :lol: :lol:
Anyósod miért van úgy beindulva? Nem értem.... Talán van valami titkos meglepije a számodra, amit tiedapával szándékozik kézbesíttetni?? Amúgy jár a hullámzás :lol:

bond: BBC? Talán akármilyen Bio Cotton.... fogalmam sincs.... mi a tipped?

Mi ma reggel ismét voltunk Nst- n, ami tökéletes volt, 10- est kaptunk rá :lol: Viszont utána megvizsgált a dokim, de a méhszáj pont ugyanolyan, mint két napja, semmi változás nincs :( Ezért szombaton következő Nst, meg vizsgálat, és ha addig sem semmi, akkor vasárnap be kell feküdnöm a kórházba :( Tökre nincs hozzá kedvem :( Enyémapa meg persze úgy van vele, hogy nyugodtabb, ha hozzáértő kezek között vagyok... :roll: Csak éppen rühellem a kórházakat, több évtizede nem is voltam. Na mindegy, most úgy néz ki, hogy ezt dobta a gép, ezt kell elviselni... hacsak a kisasszony addig nem gondolja meg magát :lol: Bár úgy nézem, mostanában elég fiús napok vannak, előrébb engedjük a fiúkat :lol: Úgyhogy jó lenne, ha elfogynának, hogy sorra kerüljünk mi is :lol: :lol:

Kép
agi125r

agi125r! :)

"még ifjúkoromban a pasik nevét kevertem, gyakran az újat a régi nevén szólítottam.... Aztán áttértem a Kicsimre, így nem volt gond "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A én tippem? Így volt leírva: 100% BBC. Sehol, semmi más. Aztán kezembe akadt egy másik ruhadarab, innen jött az ötlet. Baumwolle, Batin(?), Cotton. Magyarul: 3 különböző nyelven van feltüntetve, hogy 100% pamut.
Nagyon hülye ötlet...? :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: (Tapintásra: hááát, nem vagyok róla meggyőződve... :roll: :roll: )

Hétvégi programod lehet, hogy magától megoldódik: most mondtak marha nagy viharokat szombatra. :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

A mai nap:
Túléltem szüleim látogatását anélkül, hogy összevesztünk volna. Nagyon büszke voltam magamra. 8)
Volt védőnő, jót csevegünk. Majd közös megegyezéssel arra jutottunk, hogy ha van valami, akkor ő nagyon szívesen jön, de igazából csak azért, hogy egy jót beszélgessünk - hacsak nem pont erre van igényem - akkor majd akkor látogat meg ismételten, ha szólok. :D
Megvolt az első nagytaccs büfi. Az a teljes ruhatárcsere, csorog a karomon-bokámon, a gyerek is elázik és még fel is moshatok típus. :twisted:

Ági,
A Kicsim tényleg jobb megoldás. :lol:
Reméljük azért nem indítás, hanem indulás lesz a dologból. A dokinénim péntek reggel ment volna le nyaralni a Balcsira, a kórházba meg hajnali 4-kor értünk be. Van azért érzékük a bébiknek arra, hogy megragadják az utolsó pillanatot.

007,
Pont azért írtam, hogy ha a doki a "nem is olyan fájdalmas" állásponton van, le kell lécelni, mert akkor nem a kenőcsös verziót választja. Az alternatíva a ráncigálás.

Nekem a lakás különböző kardinális pontjain vannak elhelyezve az ásványvizes palackok. Amikor arra járok, megpróbálok mindig inni. Két Theodorát ki kell végeznem egy nap, erre jön még a bögre tejeskávém, a csomó gyümi esetleg leves.

A tipp ésszerűnek hangzik, még ha spórolós is. :lol: Még a bio cotton is felmerült bennem, de ahhoz nem illett volna a 3. B.

Kispiskóta,
A rengeteget alszik az stimmel. A legtöbb etetésünk úgy megy, hogy kicsit dünnyög és nyöszörög, mire én kiveszem a kiságyból/nagyágyból. Rácuppan a cicire, becsukja a szemét és cummog, majd kiköpi és bealszik. Picit várok, fintorog, akkor jön a büfi. Néha van második kör is. Majd hasra csap és várom a következő jelzést, 2-3 óra múlva.
Ha pont ébrenléti szakasz is jön, akkor talpcsikizés, lábnyújtogatás, ujjdörzsölés. Ez többnyire akkor van, ha volt kaja előtt peluscsere. Az egy kicsit kiborítja. Ilyenkor ált fél-egy óra két-három kajálással mire visszaalszik.

Kép KépKép
lorca

2009, tudom, mit ajánlanak, de nem megy. Mi már mindennel próbálkoztunk, de mintha wellness szállóban érezné magát, a csikizésre meg egy enyhe fintor vagy száj kámpicsorodás a válasz, de a száját nem nyitja. Még a fürcsi után (ami ébresztőleg kéne hatnia) is képes bealudni. Igaz ma 4-től szórakoztat minket. :lol: Amúgy ezért is kezdtem el mérni mennyit eszik, amikor épp nem alszik. 20 és 110 között van. Átlagban 50-et eszik.

Boo???

kispiskóta

Hogy boo mennyit eszik azt nem tudom. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Úgy tűnt, hogy bealszik Hugi, ezért letettük a kiságyba. Ott viszont nekiállt apatikusan pislogni és csuklani, majd sírni és a kezét rágni. Így mesmeg rácsaptam a 2. sz. cicire, amin az előbb bealudt. Most bedörgölt még 40-et.
Szóval, két körben nyomott 90-et. :P

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:15-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

ronmay! :)

Csak neked :wink: :

http://www.hg.hu/cikk/epiteszet/7407-a-vilag-10-legcsunyabb-epitmenye

boo! :)

Költözzetek el úgy uszkve 300-400 km-nyire a "kis családjától". (Az sem feltétlenül baj, ha ez másik országba esik, :roll: :roll: :roll: :roll: ) Aztán lássuk, hogy mire mentek kettecskén, hármasban. :!:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Ismét a fedélzeten (a nővérszobából 8) )! :D :D :D

Nagyon köszönjük a drukkokat, meg a gratulációt!!!!
Ne harizzatok, de nem reagálok, majd otthonról...

A szüléssztori:
Ahogy azt megírtam, kedd délután a dokim kitűzte szerda reggelre a programcsaszit. Délután még elszaladtunk egy-két dologért, meg kértek a kórházba egy labort, plusz CTG-t, utána a barátainkkal töltöttük a estét, tudva, hogy erre valószínüleg egy darabig nem kerítünk sort :roll: . Én persze gyakorlatilag semmit sem aludtam, 5-kor fel is keltem. 6-kor indultunk otthonról, és ahogy a kocsiban próbáltam beletuszkolni a cipőmbe a lábam, éreztem, hogy hirtelen melegség önt el (és nem a szívemet :lol: ), folyik a magzatvíz. Spuri vissza az ajtóból, hogy mégse a kocsiba folyassam, aztán törölközökkel körbebarikádozva spuri a kórházba. Bár győzködtem apát, hogy felesleges 420-szal repesztenünk a buszsávban, sztem a terhesség eleje óta erre várt, szóval nem tiltakoztam nagyon 8) :lol: :lol: . Mire beértünk már elkezdődtek a rendes fájásaim, megkaptam a szobám, megvizsgáltak, és bekötötték az infúziót. A fájásaim szépen erősödtek, mire a műtőbe értünk már 2 percesek voltak. Bár szépen tágult a méhszájam, a baba feje fényévnyire volt a beilleszkedéstől, szóval maradt a csaszi, de naggyon örülök, hogy beindult magától, és vajúdhattam 4 órát, mert így tudom, hogy tényleg itt volt az idő, és részese lehettem valamennyire :wink: :D :D :D
Megkaptam a spinális érzéstelenítést, ami sokkal kevésbé fáj, mint amit vártam, sőt, csak kellemetlennek mondanám :wink: . Kb. 30 perc múlva, 10:30-kor sírt fel a kisfiam, nem kellet szívás sem, és a mamitól 10/10-es apgart kapott (protekció nélkül) :lol: :lol: :lol: . Nagy élmény volt, ahogy oldalra nézve láttam, hogy anyu vizsgálgatja, és közben hangosan sírva mondogatta: Hogy, Istenem, de gyönyörű, de gyönyörű! Hát gondolhatjátok, én is hogy pityeregtem....Utána a mellkasomra tették pár percre, majd kivitték apának, aki tovább bővítette a zokogók táborát :D :D :D !
Gyorsan összestoppoltak, és visszavittek a szobámba, onnantól együtt vagyunk :D .
Tegnap még elég hichomatosan működtem, de óráról órára fittebb vagyok :wink: . A holdpont az első felkelés volt, mikor a belsőszerveim pótolni igyekeztek a baba hiányát :shock: . De ez mára tényleg csak emlék és annyira jó érzés ez az egész.... :D . A kisnyúl gyönyörűen eszik, bár még csak az előtejet, de elég is neki, és imádni való. A meleget viszont nagyon sz@rul viseli, úgyhogy ma is többször fürcsiztünk, meg kap szopi után egy-két korgy vizet, és akkor egyből nyugi van :wink: . Egyszerűen nem tudunk betelni vele: apa pl. negyedóránként tisztába akarja tenni, csak hogy foglalkozhasson vele
:lol: :lol: .

Na, ennyit most, majd otthonról beépülök megint :D !

Ikoka bejött hozzám tegnap este, szegény nagyon megszenvedte a szülést, de ő is egyre jobban van :wink: . Utána megkuksiztam a csecsemőn a bébijét: ő is tündéri hajasbaba, és a 64 centijével igazi kosaras alkat :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Mi az, hogy nem reagálsz??????????????? :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x :x :x :x :x :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

:) :) :) :) :) :)
Vendég

Sziasztok!

Húha!! Mennyi új Baba! MINDENKINEK szívből gratulálunk!!!! Dodi Neked külön is :D :D ! Nem is gondoltam, hogy megszültél már! Visszaolvasni nem igazán van időm (így, hogy Minóka előbb jött majdnem 1 hónappal) hiszen bőven van még mit csinálni a házban....Szüleim már 2x vannak itt segíteni...majdcsak megleszünk (bár a ruhák nagy része még dobozokban van). Mitagadás kicsit nehéz volt, hogy már 5 napos csaszival hurcoltam a dobozokat (na persze mert nem bírtam nézni a kupit, meg hogy én ne segítsek)!

Minókánk nagyon nyugodt, mosolygós Baba, leszámítva a hasfájást (ami teljesen kiszámíthatatlanul jelentkezik). Nálunk infacol nem használt az espumisan inkább. Közben volt 1 tápszer csere is, az újat jobban bírja. Sajna max 40-t tudok neki adni anyatejet így még hozzáeszik 90-100 tápszert!

A boldogságunk határtalan, aki látta Mazsolánkat tátva maradt a szája, hogy micsoda hajszerkezete van. Az új védőnénink csúcs szuper (először azt hitte Pumukliról, hogy Kislány, pedig előtte nézte meg a kiskönyvet), gyermekorvos detto jó fej (Őrbottyánban rendel...Dodi, lehet hogy ismered), szóval már ezért megérte ideköltözni!!!!

Majd igyekszem visszazökkenni a fórum életbe, mert biztos sok hasznos dolgot tudok majd meg a csecsemőgondozással, gyermekneveléssel kapcsolatban Tőletek!

Mindenkinek sok tejcsit, jó Babázást, az egyben lévőknek pedig drukk-drukk!!!!!

És egy pár fotó

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Tickerplayground.com
breki76

Bond: Lehet, hogy a te tipped fedi a valóságot :lol: Mindenesetre nem általános... :lol:
Már a múltkori frontra is készültem, de semmi.... de talán majd most :lol:

Lorca: én is mondtam neki, hogy vasárnap kórház.... hátha szombaton eszébe jut összekapni magát :lol: :lol:
Hidegben vagy melegben jobb szülni?

Boo: nem gyenge nap! :( Bond tanácsa jól hangzik: lelépni a térképről a család elől :D De azért megpróbálhatod apának elmagyarázni, hogy neked ez mennyire rosszul esik. Biztos, hogy nem direkt csinálja- egyszerűen neki ez természetes, te pedig mint írtad, máshoz vagy hozzászokva. Mivel szeret téged, és nem véletlenül döntött úgy, hogy veled éli le az életét, biztos fog változtatni :D

dodi: mégegyszer gratulálok :lol: :lol: Olvasás közben én is pityeregtem :D :D Jó lehetett, hogy anyukád is ott volt veled, biztonságban érezhettétek magatokat :D

breki: nagyon jók a képek, és hát az a hajmennyiség.... ! :lol: Biztos nem paróka? :lol: :lol:

Kép
agi125r

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!
gratula krissnek és silliának!!!!

ma is totál zárt volt a méhszájam CTG is jó volt,szóval holnap ismét
CTG és orvos bemtatás.de azt megtudtam,hogy hétfőig tuti szülünk...

Dodi!
bOti nagyon édes....

boo!
sajnálom a napod...én is csak azt tudom ajánlani,mint 007!!!

és akkor a mai tábla,majd megyek aludni kicsit...

jó éjt!
ha bent tartanak,akkor megy valakinek az sms...

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:19-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!!

Megjöttünk a kórházból,meglátogattuk Dodiékat. Tündéri Botond baba és Dodi is tök jól néz ki!! Még egyszer,innen is gratulálok nekik,nagyon cukik!!
Aztán egy emelettel lejjebb mentünk,mert ott meg az az ismerősöm feküdt,akiről írtam,hogy szegénynek nagyon hosszú szülése volt. Annyira sokan vannak,hogy már a nőgyógyászatra fektetik a mamikat és a babákat. Iszonyat meleg van a kórtermekben és a nővérek közölték,hogy ne legyen teljesen sötét,na ebből gondolhatjátok mi következik. Szerencsétlen babák szanaszét vannak csípkedve,telis-tele vannak szúnyogcsípéssel szegények!! Nem tudom miért nem lehet egy szúnyoghálót feltenni,mert ez tényleg nagyon kibírhatatlan lehet.
Amúgy nekem már nincs teljesen zárva a méhszájam,nem mondta mennyire vagyok nyitva,de teljesen el van simulva,azt mondta a szülésznőm,hogy szerinte nem fogja a Lili kihúzni a szerdát. Vasárnap megint CTG,aztán kedden ismét,és szerda reggel jelenés,persze,ha a kisasszony nem dönt úgy,hogy elindul magától.
Aranyos volt Dodi,azt mondta,megpróbálja megbeszélni anyukájával,hogy esetleg tartsák nekem azt a szobát,ahol ők vannak,nagyon jó lenne,ha sikerülne,azért ott mégiscsak magam vagyok,azt mondja Dodi is,hogy nem is vágyik nagyon társaságra,délutánra már elfárad. Bár azt beszéltük,hogy ahhoz képest,hogy 12 ezer Ft/nap a szoba,nem valami bizalomgerjesztő,de mindegy,jobb mint egy 5 ágyas.
Boo!! Szerintem ezt minnél előbb beszéld meg apával,mert ez a későbbiekben csak nagyobb veszekedésekre fog okot adni. Mondd el neki,hogy te hogy képzeled ezt az egészet,nem hiszem,hogy ha higgadtan tálalod neki,nem értené meg. Ha nem,akkor sajnos elég önző,de szerintem nem lesz gond. Értesd meg vele,hogy neki már saját családja lesz,ne az anyja meg tesói problémái legyenek ezentúl fontosak számára.

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:19-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ne aggódj,te nem leszel ilyen,pont ezért!!!
Én azt mondom,hogy azért még egy próbát tegyél,mert nehogy anyós még jobban rátok tapadjon,ha már itt lesz Zsiri. Mert akkor még durvábban fogod őt elküldeni és annak nem biztos,hogy jó vége lenne.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok! :)

Még mondja valaki, hogy nem működik az itthoni ellátó és szociális rendszer.
1. Megkaptam az anyasági segélyt
2. Jól számolták ki a TGYÁS időtartamát.
Most már csak abban bízok, hogy a következő hónapban:
1. Jól számolják ki a családi pótlékot
2. Jól számolják ki a GYED-et (pontosabban szólva: júliusra már nem kapok)
:) :) :) :) :) :) :)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Dodi gratula nektek mégegyszer. Tényleg megható lehetett.

Boo nálunk apás szülések voltak, meghatódás volt apa részéről de nem volt sírás, attól ő keményebben tartja magát, előttem legalább is nem sírt. De a meghatódottságot láttam rajta. És most is látom amikor ránéz a lányára.

Én is azt tudom tanácsolni hogy komolyan üljetek le beszélni a pároddal mert ebből lehetnek még komolyabb gondok, veszekedések.
De azért az én szemszögemből nézve azt tudom tanácsolni hogy neked is kell egy kicsit alkalmazkodnod ő hozzá. MErt igen aki nagy családban állandó nyüzsgésben nőtt fel, és ezt szokta meg annak igen nehéz átállni arra hogy teljesen takarékra vegye magát. Itt komoly kompromisszumot kell kötni mindkét fél részéről ahhoz hogy boldogan tudjatok élni, és ne ezen vitázni állandóan.
De ebbe beletartozik az is hogy a férjednek meg kell tanulni elszakadni az anyjától, és igen is azt nézni hogy ti most már egy család vagytok, és ti vagytok az elsők.

A nyaralás az nálunk úgy szokott kinézni hogy mi mindig anyuékkal és a testvéremékkel megyünk, el sem tudnám képzelni nélkülük a nyaralást. Bár ez nem bulizós nyaralás hanem igazi családi. Most is együtt megyünk hónap végén, csak most tesómék nem jönnek. Illetve szoktunk még apával ketten is menni 1 hétre, de az most kimarad idén, talán jövőre egy hétvégére, de az még nagyon messze van.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

A babás tábla már jóval hosszabb, mint a 2in1 :) Ráadásul nem lehet tudni, hogy ment-e valaki stikában szülni, hiszen a babásnak is majd fele túlhordó - extra drukk nekik, hogy minél hamarabb beinduljon a szülés.

Nyuszi,
A SOTEnak már arra sincs pénze, hogy a babáknak pelenkát adjon, csak fürdéskor és hasonló sos esetben van. Sajnos van tippem, hogy miért nem tesznek fel szúnyoghálót. :?
Tudnál néha egy entert ütni a hsz-edben? Egy kicsit tagoltabban könnyebben olvasható. :wink:

Boo,
Óvatosan azzal, ha véleményt kérsz. 8)

Arra nem gondoltál, hogy néha neked kéne alkalmazkodni? Nem vagy egy mindenórás kismama, nem vagy veszélyeztetett, egyáltalán semmi szükség arra, hogy mindig aggódjon érted valaki. Pláne olyasmiken, hogy ettél-e. :shock: Én hálát adok a Mindenhatónak, hogy csak annyi a dolgom, hogy 100%-ban ellátom minit, a háztartást, részben kell csak gondoskodni a "nagyokról", viselem az ő hisztijüket a felborult életük miatt. Szülés után a 4. naptól nekem talpon kell lennem és nincs nyafi. (Azt majd csak ősszel kezdem el, amikor hideg lesz és sötét.)

Rendszeresen leírod, hogy mi az, amit "mi akarunk", ami jó "nekünk", olyan szitukban, amikor látványosan eltér a véleményetek. Amennyiben az ő igényeiről van szó, részedről nulla a tolerancia, az alap hozzáállásod, hogy "erős igényem van", "én képtelen vagyok", "Engem zavar", "én vagyok felháborodva". Ha nem találja ki apa a gondolatodat, akkor felháborodsz. Messze nem azt mondom, hogy jó az, amit sokszor párod csinál, de ő a te választásod, felnőtt ember, nemigen fog megváltozni. Te pedig pont ezt várod el tőle, anélkül, hogy a legkisebb mértékben magadon akarnál változtatni. A toleranciát tanulni kell, jobb lenne, ha rajta gyakorolnál, nem pedig egy kisbabán.

Van max 2-3 heted arra, hogy megtanuld egy kicsit kontrollálni magadat. Az alternatíva az, hogy Miron egy rendkívül sírós, nyugtalan baba lesz, mivel átragad rá a hangulatod. Azt meg semmilyen hasfájás elleni csodaszerrel nem lehet csillapítani.

Párom nem sírt egyik szülésnél sem. Eleinte inkább a pánik tartotta szerintem egyben, majd a megszokás. :lol: Bőgtem én helyette is. 8)

Ági,
Nem hinném, hogy bármikor jó szülni 8) , se melegben, se hidegben. :lol: Eddig februárban, májusban, júliusban szültem, de a hőmérséklet igazából nem zavart túlságosan, mindegyik alkalommal volt, hogy fáztam és melegem volt, de nem vészes. Sokszor télen túlfűtik a babás kórtermeket, nyáron a meleg miatt huzat van és szúnyog, így az is tök mindegy. :twisted:

Kispiskóta,
Szerintem örülj, hogy nem ébred annyit. :lol: Ezeket a hsz-eket, amiben panaszkodsz arról, hogy csak alszik, nyomtasd ki és ragaszd a hűtőre. Majd jól jön, amikor ez az áldott állapot pár héten belül elmúlik, a pici az egyik szobában ordít, a nagy a másikban, miközben te minden másodpercét számolod annak az időnek, amikor apa majd hazajön és megment. :twisted: Engem a víz kivert a gondolattól, hogy milyen lesz az első napunk hármasban egy újszülöttel és egy 21 hónapossal. Most apa nem dolgozik - cége megszűnt - de inkább éhen halnék, minthogy most visszamenjen dolgozni. 8)

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

"A SOTEnak már arra sincs pénze, hogy a babáknak pelenkát adjon, csak fürdéskor és hasonló sos esetben van"
Egy kis javítást eszközölnék: ez a hó végi állapot. Hó elején ők is bőkezűbbek. :wink: :( :( :( :( :( :( :( :(

Jelentem: nálunk én bőgtem. És csak azért fogtam vissza magam, hogy ne rázkódjon (nagyon) a hasam, miközben stoppolnak össze. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: Apa inkább csendben parázott, majd amikor látta, hogy minden okés, akkor kezdett el óvatosan örülni. (Nem az a tenyeremen hordom a szívemet típus :) )

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Na én sem szülök mostanság.. Doki közölte,h jövő7 pénteken a szülőszobára menjek.. Na ezt most nem tudom,h mit is jelent pontosan..mert azt nem mondta,h cuccot is vigyek.. de arra a napra vagyok kiírva. Na majd kiderül.Azt mondja,h fej nincs beilleszkedve,méhszáj magas és zárt,a papíron meg 2100.. Na ennek most utána nézek,h mit is jelent,mert eddig 3000.

Boo

A klónodat vagy Téged láttalak az Auchanba?
Vendég

converso a 2100 azt jelenti hogy a méhnyak kezd fel puhulni, és a külső méhszáj nyitva 1 ujjnyira. A 3000 azt jelenti hogy kívül belül zárt, és a méhnyak sincs megrövidülve.

Hoztam nektek képeket

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

gabi1

Köszi Gabi!

Akkor nem vágom,h miért mondta,zárt méhszáj és egészen fent van..

Ez a kiscsaj..naggggyon édeeeees :) :) :)
Vendég

Gabi jól látom, hogy eltünt a fülcsi füléből?

Katy

Akkor aszem a mi gyerekeink egyformák :) Roló 2 órája csöcsön s még mindig csak 50-nél tart :lol: :lol:
hihetetlen lassú. ja s mondanom se kell, hogy 9 óta fenn van. :lol:

Kispiskóta

Örülj hogy ennyit alszik, én mit nem adnék, ha aludna...

Grat. a friss babásoknak!

Bond
Megnéztem. "gyönyörű" :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

ronmay jól látod, mert hiába kentem alkohollal begyulladt neki és sebes lett, kivettük, de pár nap alatt be is nőtt a lyuk.

Kép

gabi1

Sziasztok! 8)

Nagyon gyors kukk, végigolvastam nagyjából a hszokat, de Dorka ismét ébred, napközben nem vmi jól alszik.

Gabi: breki: nagyon édesek a manókák!!

Gabi: nekünk kamillával kellett kenni, utána Tetrannal a kis fülét, igaz Dorkának nem volt csúnya, amikor belőtték sem.

Rólunk kicsit: Szájpenész javulóban, mondhatni majdnem nincs, de nem kiabálom el! Szeme nem javul, még elég sűrűn váladékozik, lehet hogy majd ki kell mosni :cry: :cry: Kaka ismét 2. napja nincsen :roll: :cry: A kis nyaka pirosodott picit, azt is kamillával, majd hintőporral kezeljük, jaaa, és dög meleg van :roll: :lol:

boo: elhiszem hogy Apa felidegesítete, de hidd el jobb a békesség, mikor dühbe jössz, gondolj arra milyen érzés volt mikor elment, vagy amikor nem jött haza egy jó ideig, én mindig erre szoktam, és lehiggadok mire leperegnek ezek a fejemben :lol: :lol:
Na Baján sem egy sírós típus, de amikor felsírt a műtőben a kislányunk, bizony az Ő szemébe is könny szökött, aminek nagyon, de nagyon megörültem :wink: :D

f.nikici

és néhány friss kép :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

f.nikici

conversano! :)

Ne izgulj, a legfontosabb nálad lesz. a gyerek. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gabi1! :)

Kérünk szépen kiskori képed rólad. Annyire te vagy Nóri! :shock: :shock: :D :D

f.nikici! :)

Ez rád is áll! :wink:

Itt kib@szott meleg van. Elsötétített lakásban 26,5 fok. A Tour de France-on meg szakad az eső. Itt eshetne - ha nem is annyira. :roll: :roll: :roll: :roll: Apa jégrémével hűtöm magam. Hááát lehet, hogy ő már nem fogja... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Hogy én se mardjak le a kiccsaládos képekkel :roll: :roll: 8) 8) :lol: :lol: :

A tanító bácsi rendet tart :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :

Kép

Hugi kidőlt:

Kép

Kép
Kép
200907?

Ancsurtiról valaki valamit? Tegnap nem volt. :roll: :roll: :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Tegnap délben hazajöttünk,minden rendben.Lili szereti a hugit,Lotti szopik szépen,van tejem,semmi gond.Eszik-alszik még... :D
Gratulálok mindenkinek,aki szült utánam,most nem tudok visszolvasni,de éjjel jövök,és beszámolok.
Végül tényleg együtt szültem Szisz-szel,és jó volt!Szisz,remélem ti is hazamentetek ma!
Lotti 4010 gr-mal,56 cm-rel,9/10-es Apgarral született,teljesen egészségesen.Minden gyönyörű volt.
Vendég

Már 4 napja folyamatosan olvasok vissza, közben jegyzeteltem is, de már egy csomó minden aktualitását vesztette (pl. küldtem a drukkjaimat Silliának és Ikokanak).

Ezért aztán inkább csak nagy nagy gratulációkat küldök a legújabb babácskáknak, (akik nagyon szép méretekkel születtek egytől egyig) ill. a mamikáknak: Ikoka, Sillia, Dodi. És remélem nem hagytam ki senkit, ha igen, akkor nem szándékos.

Sillia!
Nagyon szépek a születéses képek, meghatóak.

Köldökcsonk: akiknak már leesett, lszi áruljátok már el, hogy hogyan ápoltátok, mert Bodzinak még mindig fent van és köszöni még nem akaródzik leesni. (Én alkoholozom és hintőporozom minden tisztába tevésnél).

Lilisgabi!
Jó, hogy már ti is otthon.

Ahhoz képest, hogy már mindenki a finisben, nincs vmi nagy bébibumm. Vagy csak nekem tűnik úgy, hogy kicsit belasultak a babócák? :?

Breki!
Nekem sem derült ki, hogy hogy is hívják kismanódat, mert a legutóbbi hsz-ban kb. 3 különféle nevet aggattál rá :D
Áruld már el!

Tali: egy szavazat a Normafára.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Bocsi az elmaradasert :oops: :oops: :oops:
Mi meg sajnos egyben,TELJESEN ZART vagyok :cry: el is keseredtem de nagyon,ugyanis kedden megint doki,akkor UH,hogy a baba jol van-e,es ha nem nyilok,akkor szerdan befekves,ballon,stb.-stb.Nagy a baba,nagy %-ban csaszar lehet ha nem indul be....akkorat bogtem tegnap emiatt.Nagyon el vagyok szomorodva......Tegnap is vagy 4 orat setaltunk,parkoztunk,hegyre fel-le....sehol semmi....csak dagadnak a vegtagjaim,meg gorcsolgetek,de a gyerek be van betonozva :cry: :cry: :cry: Nagyon nem hianyzik a tobbnapos befektetes.....Ma apa hoz a babakoktelhoz dolgokat,anyuval ma nyakunkba szedjuk a varost,lesz ami lesz.Csak lenne mar.....Elkeserito a helyzet.....
Na nem sirankozok,csak a lotton nyerhetnenk igazan,mert nem lesz ennek jovege...hiaba volt a pozitiv hozzaallas....

Anyu jol erzi magat nagyon,elvezi,sokat segit,szinte semmire nincsen gondom vegre....ilyen 21 eves korom ota nem volt :oops: :oops: :oops: Tetszik neki a sokszinuseg,az epuletek,a mindennapok.....az elhetoseg!

Micsoda szepsegesek a babak mind egytol-egyig!!!!!Hihetetlen!!!!Jo anyagbol gyurtak oket!!!!

Most megyek,keszulodok,igyekszem benezni meg....

Kép
Kép
ancsurti

lilisgabi! :)

Üdv otthon! :)

szonibaba! :)

A köldökcsonkot jól ápolod. Mi is így csináltuk - azzal a különbséggel, hogy csak az esti fürdetés után. (De nked már van némi rutinod. :wink: )

Normafa 5 szavazattal bír. :)

Gyermekágyasoknak akartam írni: egyszer használatos, eldobható bugyi használok itthon és tök kényelmes, "baleset" esetén sincs gond.

Kép
Kép
200907?

ancsurti! :)

Nyugodj meg, a tied is megérkezik majd és egyáltalán nem biztos, hogy macerás lesz. Lehet, hogy csak vicceskedik. :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Nagyon sok szeretettel gratulálok mindenkinek a babájához!
Szépségeket osztogatnak mostanában! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kismamiknak kitartást!
Vendég

Kép
A család apai része :wink:

Kép
Unokatesók

Kép
Család anyai része
Vendég

Kép
Szülők
Vendég

Sziasztok!!!

Ági: Hát napi 4-szer cseppentünk a szemébe, eddig még nincs változás :cry: :cry: . Én is olvastam , hallottam, arról a kismamáról, bár nem is ismertem, de nagyon megérintett az esete, én mikor meghallottam, tiszta lelkibeteg voltam :cry: , de most is , ha erre gondolok, úgy elszorul a szívem :cry: . Sőt a híradóba láttam, hogy az egyik kisfiúnak ugyanaz volt a takarója , mint az én Domimnak, sőt lehet az ágya is ua. volt.
És megy a drukk neked is, hogy végre kibújjon a kis babókád :lol: :lol: !!!

Boo: Sajnálom ami veled történik :( , és így kismamaként, az utolsó napokban biztos még nehezebb. De Tiéd Apa, biztos nagyon szeret téged, és te is szereted őt. Ha megszületik a kicsi, lehet változni fog a helyzet!! Próbáljatok meg leülni megbeszélni a dolgokat, de azt csak úgy lehet, ha mind a ketten higgadtak maradtok.
„fiampöcséretapadós anyuka” :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: na te ilyen sose leszel, az tuti, mert nyílt vagy és egyenes!!!
Ja és enyém apa sírt, velem együtt :lol: :lol: :lol: !! Sőt mikor először fürdette láttam ám , hogy könnyes volt a szeme a meghatottságtól, olyan szép pillanat volt , ahogy áhítattal nézte a kisfiát, benne volt minden.

Dodi: Istenem, én már megint sírok !! Nem ér!!!

Breki: annyira jók a képek, nagyon szépek vagytok, és a kis hajasbabád tündéri :lol: :lol: :lol: !!!

Nikici, Gabi: lánykáitok nagyon édesek :lol: :lol: :lol: !!!

Bond: 26,5 fok :? , akkor gyere hozzánk, 28, 5 :shock: :shock: :? :? fok van, szigetelt , sötétített lakásban. Ingyen szauna :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: !!!!Már aki szereti :? :? :evil: :evil: !! Manó , és Hugi is imádni való :lol: :lol: !!!!

Ancsurti: Ne keseredj el, hidd el minden rendben lesz!!!

Iringó: Szép család vagytok :D !!

Kajálás nálunk is így megy , bealszik közben, aztán negyedóra múlva bömböl, hogy éhes. Ja és a védőnéni azt mondta, hogy csak 3-3 és félóránként adjak neki enni :shock: :shock: , éjjel meg nyugodtan várjam ki a 6 órát mire enni kap :shock: :shock: , mert hogy túl etetem és azért fáj ennyit a hasa :shock: :shock: :roll: :roll: . Ja kérem és, hogyan vigyem ezt véghez, mikor annyira visít , ha éhes!!! Na meg 6 órát :roll: :roll: :?: , hagynám én, de úgy fel kell 3 óránként,(ez van mikor 1,5 óra) mint pinty, és akkor mi van az igény szerinti szoptatással :roll: :roll: :roll:
marietta1982

marietta1982! :)

Ez úgy van az igény szerinti szoptatással, mint a sok ezer jótanáccsal: aszerint (nem) tartod be őket, ahogy nektek bejönnek. :lol: :lol: :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Iringo,
Apának nagyon büszke feje van. :lol: Jó sok unokatesó. Én annyira sajnálom, hogy az enyémeknek csak egyetlen egy van, az is nagyon messze. :(

007,
Nekem, amilyen béna vagyok, nem csak eldobható bugyi kéne, hanem eldobható nadrág, lepedő és ágytakaró is. Azzal, hogy vagy öt éve nemigen menstruáltam, eléggé kijöttem a gyakorlatból. :twisted:
Hugi jó sokat változott, amióta utoljára láttam. :shock: Tuti nem ismerném fel.

"ez a hó végi állapot. Hó elején ők is bőkezűbbek."
Dani 10-én született, ha nekik ez már hó vége, akkor az elég rossz, nem? :? Beszélgettem az egyik csecsemőssel, hogy miért van az, hogy többnyire kérik a ruhát, amikor 4 éve pont az ellenkezője volt. A válasz: már volt rá eset, hogy nem volt annyi kising, mint ahány baba :( ... és ez az egyik csúcs kórház.
:( :( :(

Ancsurti,
Nagyon nem hiányozhat nektek még ez a bentfekvés is. :( Engem is rosszul érintett volna, pedig nekünk ez max egy kis kényelmetlenség, ami bírható. Megy a drukk, hogy Hanga nekiinduljon mihamarabb.

Szonibaba,
Nálunk is hintőpor/alkohol. A köldökcsonk, ha makacs, jó sokáig megvan, ha jól emlékszem, 6 hét volt a leghosszabb, amit hallottam. Nálunk meg felázott, tehát szenvedés itt is megy vele. :evil:

f.nikici,
Toka és hurkahiányra nem panaszkodhattok. :lol:

Gabi,
Úgy látom, nálatok is befigyel egy kis kényszertartás. :wink: Nem csoda, jól össze kellett magát csomagolnia odabent. :lol:

Marietta,
Lehet, hogy egy babó nem éhes 3 óránként, de a tej szomjoltásra is való, pláne ilyen melegben :shock: . Honnan szalasztották a védőnődet?! Ráadásul ha kiszámolom, akkor szerinte vagy 6 alkalommal kéne szoptatni egy nap. Ez meg egyenlő azzal, hogy elmegy a tejed, pedig pont mostanában jön a növekedési ugrás nálatok - igaz, korababáknál azért csúszik. Meg amellett, hogy ő 6 hete született, az érettségi fokát nem a születéshez, hanem a kiírt időponthoz kell viszonyítani, ami éppen hogy lejárt.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!! Jelentem,távozott a nyákdugóm,úgyhogy lehet igaza lesz a szülésznőmnek,hogy nem várja meg Lili a szerdát. Most már inkább én is túllennék rajta,annyi szüléstörténetet hallotttam/olvastam,remélem nekem a könnyebbik fajtából jut ki :lol: Én nem tudom,de nekem soha nem mondott még ilyet a szülésznőm,hogy mennyi a tágulás mértéke,ezért mindig bután nézek,amikor valamilyen számot írtok erről. Nekem mindig csak azt mondta eddig,hogy teljesen zárt,ma mondta először,hogy már jobb...

Bond!! Én is a Normafára szavaznék!!

Gabi,Bond!! Nagyon édesek a lányok!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?