A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

tehuti: de, szokott sírni kaja miatt, akkor HA NEM KÉR :twisted:
A férjem még nem tud róla, amúgy erszény, és ma hozzák el, olyan rendesek, csak, h babóval ne mászkáljak.

nemlajos: király vagy, nagyon ügyi!!!! Egyedül raktad így fel Dömét?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

igen, most még a párom se volt ott :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

és Döme mit szót hozzá míg próbálgattad?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nemlajos ügyi vagy...

húú de kivagyok érzem hogy fárasztó nap lesz. túl egy veszekedésen :?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

kivel moncsi? Szomszéd vagy párod?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

moncsi, ma én is nagyon ingerült vagyok, és persze, hogy Döme is nyűgös... nekem is hosszú nap lesz :?

papillon: egyre jobban bírja az ilyen akciókat, de a háton levést még szoknia kell, eddig fél óránál picivel több volt a max, míg tűrte...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

adjatok tanácsot: tegnap óta ahogy leteszem, hasra fordul és utána meg üvölt. Visszafordítom, visszafordul és üvölt...... :evil:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok mindenkinek!
szerdán voltunk Allergiavizsgálaton Hannával.áprilisban ugye voltunk fül-orr gégén a horkolása miatt,aztmondták(nem tudom akkor irtam e)megvan nagyobbodva a garat és az orr mandulája is teljesen,viszont mivel egész évben nem volt beteg,kivenni nem kell.
Tegnap megnézte a pullmonos dokinéni kérdezte mit mondtak a gégészeten,mondtam azt hogy nem kell kivenni,(de csóri gyerekem félig nyitott szemmel alszik,az apja szerint az agya nem fog egy idő után elég oxigént kapni)azt mondta pedig nagyon nagy még mindig ugyhogy próbáljam elvinni máshoz.tegnap délután voltunk Komáromba egy Hasszan nevezetű dokinál.Nagyoon kedves volt és aranyos,megnézte és széjjelszidta az orvost aki Hannát vizsgálta.Mivel a nyirokcsomói is mevannak duzzadva nagyon sürgősen ki kell venni az orrmanduláját,mert aztmondta rámegy a fülére és akkor elkerülhetetlen lesz a fülműtét is.

Ma du.megyünk egy dokinénihez megbeszélni a részleteket.
később jövök,felkelt Míra

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Papillon nekem is ezt csinálja néha, és nem tudok vele mit kezdeni, aztán előbb-utóbb abbahagyja :x

bocs ismét ha valamire nem reagáltam, kész vagyok ettől a melegtől, ezt csak vízparton lehet elviselni :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

Jah és közben eszembe is jutott mire nem:) Katka nagyon szépek vagytok, anya és fia is!!! Jól érzitek magatokat? :D :P

Bea, Maja

Kép
bea1978

Rita, sajnálom Hanna manduláját!! gyere majd a részletekkel is!

Bea, Maja

Kép
bea1978

lécci lécci vki küldje el azt az üzit, amiben szerepel mindenki teljes neve és a telszámostosat is, mert ügyesen kitöröltem. :-( (Kértem adryntől, de hasonlóan járt :? )

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

az már nekem sincs meg sajna :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Papillon, mégis találtam egyet, csak nem teljes nevek. Küldöm.

Bea, Maja

Kép
bea1978

köszi csibb, moncsi, bea. Bea:a tied nem jött át, várom :lol:

moncsi: ha te Anikó vagy mért vagy Moncsi? 8)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

béna vok: szóval bea és csibb nektek köszi.

(Moncsi te nem küldtél, bocsi)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

már meglepődtem, hova küldtem :lol: :lol: , de akkor ok :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!
A két nagy épp nem öli egymást, a két kicsi meg alszik.. és vagy 2 fokkal hidegebb van, mint az elmúlt napokban .. kész hawaii :)

Szoptatás közben olvasni még elég gyakran szoktam.. de az írásig nem nagyon jutok el (R. berúgja a billentyűzetet :?)

.. azt hiszem pályázhatunk a legkönnyebb márciusi baba címre :roll: Annyira nem zavar, mert egyik gyerekem sem volt díjbírkózó (ill. Levi ennyi idősen még igen.. a többihez képest :P) Mondjuk Réka most annyira keveset hízott, hogy hízókúrán van (he-he-he)... másfél-két óránként szopi + az "ivások" .. kicsit kimerítő, de úgy néz ki, lesz eredménye... jövő héten megyünk méredzkedni... (vagy hogy írják...)
Szóval Réka nem hízott, viszont stabilan forog hasról hátra, hátról hasra (nagy műgonddal... :D... de tényleg... megfontoltan, alig koppan a feje :)) .. nőtt is... ebbe elvileg belefér, hogy nem hízik eleget. Mondjuk most meg ez a hőség... :roll: Közben volt a csípője miatt is egy kis para, de a kontrollon megnyugtatott (? .. nem vagyok teljesen biztos benne) a doki, hogy na bumm, majd nem lesz balett táncos... :twisted:
Ja... oltás még nem volt... a 2 hós sem... :twisted: Azt még mindenképp megvárjuk, amíg beindul a súlygyarapodás... meg aztán is, ameddig csak tudjuk... (fél éves korig szeretném, de az már lehet, hogy nem fok sikerülni...)

Talira egyszer (többször) szeretnék majd eljutni, de innen nem egyszerű. Én nem vezetek, 4-gyel tömegközlekedve nem hiszem, hogy lenne bátorságom elindulni, főleg melegben. A ki-hol-kivel marad dolgot meg eddig nem sikerült megoldanom... De még nem adom fel :) (nem akartok egyszer talizni a Millenárison? .. azt még meg tudnám oldani :oops: )

Réka:
Kép

Rebi

KépKépKépKép
rebi

sajnos nem lett jó a mai vizsgálat eredménye Rolinál... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

az anyuka barátnője írt a Gyermekek/Magzatok kork szerint! 2005 őszi babák topikba, annál többet mi sem tudunk...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb: :cry: miért??????? Nem fogom fel,az agyam nem tudja felfogni

nemlajos:ez olyan batyu,amit én is csinálni szoktam? Szerintem tök egyszerű. Kb. 1 perc alatt megkötöm már,igaz Eszti sincs el benne órákat. Szerintem elunja. Rákoncentrálás nagyon jó :D

erpé: ne is mond az éjszakai vihart.Be voltam kakilva rendesen.Szerencsére gyerekek aludtak.

Katka:Peti zabantani való, ahogy hozzád bújik. Milyen az az energikus külső....vagy mi? Nekem ehhez nincs szemem :roll: , ennek ellenére Csibb nagyon csinike vagy :)

na még biztos akartam valamit, de felforrt aggyal nehéz gondolkozni

Kép

Kép
pgyöngyi

jaj istenem...
Ma már ez a második halálhír... :(

Sajnálom, kicsi Roli!
Úristen, hogy lehet ezt épp ésszel felfogni??? :shock: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Nocsak Rebi, egy eltünt topiktárs! De jó, hogy jelentkeztél. És nagyon ügyes Réka a sok-sok mozgással!

Papillon, ezt Katababa is gyakran csinálja (vigyorog, hasrafordul majd sír, visszafordítom, vigyorog, hasrafordul, sír - jó móka). Én azt várom nagyon, h végre forduljon tovább, azaz hasról hátra. Már 2x megcsinálta :)

Nemlajos, jó nagyon ez a kötés! Nekem nem megy a hátrakötözés, valahogy nem bízom magamban eléggé... pedig már megmutatták ketten is, és már meg is csináltam, de nem jó ott tudni a babát.
Gyöngyi, te meg ilyen gyorsan felrakod a hátadra már Esztit? Nem semmi!

Katka, te mindig meglepsz. Mit jelent az, h "az energetikája rendben van" valakinek? :)

Hőség: Én ma kínomban már másodszor mosok hajat és üldögélek itt vizes fejjel - így kicsit elviselhetőbb a meleg.

Katababa meg még mindig küzd a kötőhártyagyulladással, de tegnap óta határozottan javult. Ma már mosolyog és kilát a szemén. Tegnap nagyon durva volt.

Csibb, most olvasom, amit Roliról írtál. Szörnyű.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

olvastam Csibb, ez borzasztó...felfoghatatlan :cry:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nemlajos: ki a másik? :cry:

erpé: képzeld, most hason maradt és alszik már vagy 1,5 órája így. Lehet, h nektek furi, de még sosem aludt hason. Az a baj, h nem tud nagyon visszafordulni még Líz, és rendszeresen azt csinálja, h az ágy végében, keresztbe, hason, láb kilógva beszorítja magát. Kész horror.

Én is örülök neked rebi. Mekkora a kis Réka?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

erpé, még én is szokom, úgyhogy ha szeretnéd háton hordozni, ne add fel.
Én ma du. ezt csináltam:
Kép

(ne a kupit nézzétek, azt sokkal régebben csináltam! 8) )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hja, a legalsó egy tó lesz, nem nagy/kismagyarország...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

papillon: egy felsős osztálytársam, akiről egy hónapja mondtam azt (olvasva az osztálynévsort), hogy a nevére sem emlékszem... :cry: :cry: :cry:
Most megnéztem iwiwen, és mélyen szégyellem magam :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
rebi

és az Aquaworld-ös tragédiát olvastátok az indexen?
komolyan mondom, én már lassan nem merek gyerekkel strandra menni...

Nemlajos
nagyon ügyi vagy! ilyet csinált a barátnőm is, nagyon jól néznek ki a falon! na ilyeneket én max szeptembertől... (ovikezdés)
osztálytársadat sajnálom... :(

Katka
engem is érdekelne, hogy mire gondolsz ezzel az energetikával? :wink:

köszönöm lányok a dícsérő szavakat. most el is teltem a sok bókkal! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

papillon
másfél hete 4850 volt :roll: kevééés... (3120-szal született) Mondjuk látványra a védőnő is legalább fél kg-mal többnek saccolta.. 3x is lemértük, nem a mérleg volt rossz. :oops: Jövő héten újra mérjük, aztán meglátjuk... Most fokozottan próbáltam figyelni a pihenésre (már amennyire 4 gyerek mellett lehet), meg homeós szert kaptam, meg a gyakori szopi, + még a majdnemalkoholmentes sört is bevetettem (amúgy utálom a sört). Szerintem működött... de biztosat majd a mérleg mond... (Ja.. és még azt sem mondhatom, hogy extra hosszú, mert csak 61 cm ...)

Hátra kötést én sem merem .. egyedül pláne. (Mondjuk mivel nem szoktak nehezek lenni a gyerekeim, elég sokáig tudom elől vinni őket...)
rebi

új séró tükörből fotózva:

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos, de nagyon király ez a cucc (nem a kupi :) , bár először, ahogy gördítettem le az oldalt és tünt elő a fotó, az jutott eszembe, hogy naja, mintha az én pelenkázómat látnám :) ) Hova rakod? Dömeszoba fala? és miből van? Hungarocell? (fogalmam sincs, hogyan írják...) Majd mutass képet a kész verzióról is!

Csibb, igen, olvastam az Aquaworld-ös esetet :( Az jutott eszembe, hogy egy 9 éves úszni tudó gyereknek elvileg már nincs olyan szorosan a nyomában a szülő, de ezek szerint mégiscsak az kell...

Papillon, Kata is utált hason lenni. Nagyon. De mióta megtanult átfordulni, már nem éli meg ám olyan tragikusan (kivéve azokat az eseteket, amiket írtam, írtál) és azóta ő így alszik este, hiába rakom le háton. Reggel tuti hason lesz :)

Rebi, drukk a több tejcsiért és a gyarpodás beindulásáért. Nekem a majdnemalkoholmentes sörök nagyon jól működnek.

Katka, előbb elfelejtettem írni, hogy nagyon-nagyon jó lehetett a Peti névnapos kincskereső akció. Esti pizsamás parti különösen :) És miért írtad, hogy Peti ezt természetesnek veszi? Mármint azt, hogy róla szólnak nagyon a dolgok?

Rita, és végül kiderült, hogy Hanna allergiás-e valamire? Sajnálom a mandulás hercehurcát...

erpé

Szegény Roli!!!! :cry: :cry: :cry:

Erpé, de jó, h javul Kata szeme!!! Szegénynek nem viszket???

Papillon, Szonja is utált hason lenni, de mióta forog, azóta elvan 5-10 percet is úgy. Aztán persze sír. :lol:

Csibb, sztem mindenhogy jó a háréd!

Rebi, majdcsak elkezd hízni Réka baba. De nem kell mindenkinek vasgyúrónak lenni. Szonja sem az.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

lányok, ma este 8-kor gyújtok egy gyertyát Rolikának. Bocsi lányok, de egyszerűen nem tudom túl tenni magam rajta. Megyek is, olyan nyomorultul érzem magam.

Kép

Kép
pgyöngyi

örülök, h nem csak lizi antihasonfekvős

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nemlajos: csak ámulok és részvétem :cry:

a 9 éves kisfiú tegnap sokkolt, főleg, ahogy a hírekben előadták :?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

a 9 éves kisfiú engem is kiütött (meg Roli is), komolyan mondom, én minden ilyen hírt olyan nehezen heverek ki :cry:

csibb
, szerintem nagyon jó lett a hajad, jó színe lett!
Gondoltam, hogy tervezel valami ilyesmit, annyira megörültél a hajamnak (sose láttál előtte, mégis azzal nyitottál, hogy de jó a hajad!!! :D )

erpé: ezeket a vastag hungarocelleket az építkezési konténerből túrtam.
Szépen kifestem őket (lesz még egy rét, meg talán nap, hold, felhő).

És aztán készítek (kartonból, dekorgumiból?) kis figurákat, amiket fel tudunk tűzni ezekre (bagoly ül a fán, birkák a réten, kinyílnak a virágok, tél van, hóember, húsvét, nyuszi ül a fűben, kislány a ház előtt, tóban halacskák, korcsolyázók - jé, ezt, hogy évszakonként változtathatunk, most találom épp ki, de jó! :D ).
No, hát így döntöttem, ahelyett, hogy mondjuk kivágok egy malackát, vagy egy fülest, azt' annyi.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos
nagyon kreatív vagy! irígykedem...

Máté nagyon sokáig elvan hason. viszont még mindig nem forgunk... belehúztunk az elején, aztán jól szüneteltetjük egy ideje.

Gyöngyi
gyertya jó ötlet! én is gyújtok! de én csak 10-kor, miután Fanni elaludt.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na kicsinyítettem még Mátéról és Fanniról, aztán mostmár eldugulok egy időre... :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb, ritkán vagyok kreatív, így ki kell használni, amikor tényleg :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

igen a párommal veszekedtem de hálistennek már megoldódott...

Rolit nagyon sajnálom!!!! :( :( Jajj megszakad a szívem annyit gondoltam/gondolok rá. :cry: :cry: :cry: gyújtok érte én is egy gyertyát ma . Istenem milyen rossz lehet a hozzátartozóknak . még én is kivagyok pedig semmi közöm hozzájuk :cry: :cry:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

:cry: :cry: :cry: Rolit nagyon sajnálom.... :cry: :cry: :cry:
És a családját is. Nem tudom, hogy egy ilyen veszteséget hogyan lehet túlélni........... :? :cry:

Energetika: Ez olyan keleti ezós dolog. minden embernek van energetikája. Van aurája, vannak csakrái. Ennyit bizonyára mindenki hallott. Csibbnek szép az energetikája, majd kicsattan, kevés benne blokk. Ez nem olyan, amit simán látsz szemmel.
Biztos láttatok már Pláza cicákat, aki tökéletes alakkal, sminkkel és frizurával vitorláznak és ránézel és látod, hogy üres.... Hát ő akármit is csinál magával, mégsem jó nő.
Viszont vannak nők, akik rendben vannak önmagukkal, nem feltétlen bombázók, de szép tiszta az aurájuk és az összes pasi megnézi őket.... persze nem tudják pontosan mit bámulnak, csak vonza a tekintetüket....
Ennél jobban nem tudom leírni, mivel az aurát csak látók látják. Én nem vagyok látó, de Csibb szerintem nagyon feltünő. Ha konkrétan koncentrálok valakire, akkor általában érzem, hogy milyen az aurája... Kollegák szoktak kiakadni, amikor megkérdezem, hogy mi a baja, eseteg tudok segíteni? Erre mondja fapofával, hogy nincs semmi baja, miközben az egész aurája olyan, mint a mosott .... . Ilyenkor szoktam mondani, hogy jó, de ugye tudja, hogy megtalál, ha kell. Általában pár óra vívódás után megtalálnak a problémájukkal.... ;
Biztos nektek is szoktak ilyen megérzéseitek lenni. Főként Neked Gyöngyi, aki Halak vagy. Csak még nem tanultad meg, hogy ezeket a képességeket hogyan használd.

Katka

katka22

sajnálom nagyon a kisfiút :(

Csibb, jó hajad, szép arcod van, jól illik hozzá ez a rövid frizura. Máté és Fanni is aranyos.
Én is hallottam a strandos tragédiát, vagyis néztem, már többször mutatták ma. Szegény gyermek, mekkora tragédiák ezek.

Nemlajos osztálytársadat is sajnálom.

Azt hiszem én is ennyi voltam mára.

Jóéjt

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Jaj szegény Rolit annyira sajnálom!!!! :cry: :cry: :cry:

A héten belekósóltam a három gyerekes anyukák életébe. :wink: Nővérem kisfia nyaralt a héten nálunk. Három hónappal idődebb, mint Gergő. (Hihetetlen, hogy milyen jól eljátszottak.) Többek közt ezért is nem jutottam ide.

Katka: nagyon szuperek a képek. Dani névnapi kincskeresés szuper lehetett. Ja és elfelejtettem: Boldog születésnapot kívánok így utólag is!!!!! :oops: :oops: :oops:

Csibb: csini az új frizurád. Neked aztán tényleg minden jól áll. :wink: És a gyerekek is édesek.

Nemlajos: nagyon tetszik a dekorációd. Kiváncsi vagyok a színes változatra is. :wink:

Bocs, de a nagy melegben csak ennyit fog az agyam :oops: :oops:

banokla

Szép estét!
ma nagyon későn kerültek ágyba a gyerekek, későn értünk haza (10 óra után). De jól bírták, mondjuk délután nagy alvás volt.

Katka, nem tudom, h hol járt az agyam, amikor Dani neve helyett Petit írtam a kincskeresős kalandhoz. :oops: Gáz... Hiába, ez a forróság kikészít, memóriámnak annyi... Energetika leírást köszi, de én ehhez túl racionális-materiális (ha úgy tetszik: földhözragadt)vagyok :)

Csibb, nagyon jók a képek! Főleg a tesós.

Banokla, és kedvet kaptál a harmadik gyerekhez?

Nemlajos, tök jó ötlet a le-felvehető figurák és az évszakok-ünnepek nyomonkövetése.
Megyek, kidőlök.

erpé

Erpé: Én is ilyen voltam, mint te. Aztán találkoztam egy profi gyógyító csapattal és 4 év alatt sokat változtattak a szemléletemen.... Egyébként földhözragadtan úgy hangzik a dolog, hogy minden emberben áramlik az energia és ha valami nagy gond-probléma-betegség ér, akkor blokkok keletkeznek a szervezetedbe, ami akadályozza az energia áramlását.
Ez így? ;) Nekem ez volt az első, amit elfogadtam....

Nemlajos: Nagyon ügyes vagy! Úgy szeretnék én is ilyen ügyes lenni.... Nálunk csak poszterok vannak a falakon... lehet, hogy össze kellene szedni magam a témában... :roll:

Banloka: Nem vagy semmi, hogy bevállaltad az unokatesót is! :shock:

Katka

katka22

Sziasztok!
Bocsi de még nem volt időm olvasni, csak beköszönök.
Már 2 napja itthon vagyunk, Boti benyalt egy vírust, 2 napig volt 40 fokos láza, és olyan hólyagos a torka, hogy 2 napja nem eszik, iszik. Ellenben éhes és szomjas. Mivel ott ez már ott lezajlott egy kisfiúnál, döntöttünk úgy előbb jövünk, mert mit csináljunk egy napig 40 fokban, egy hasonló fokú manóval. Mind1, remélem ma túl leszünk rajta, csak nagyon rossz nézni, hogy kér mindent, de minden falatnál óriási sírás van, és nem kér többet. Pedig olyan éhes szegény. Kap fájdalomcsillapítót, a dokinénink javaslatára, de nem sokat ér.
Amúgy a nyaralás nagyon jó volt. Kata sokat aludt kint a levegőn, volt hogy 4,5 órát. Megfordult hátról hasra is, de csak bemutatta, azért emelgeti a popit rendesen. Igazi jó baba volt, egyszer el is felejtettük, és 1,5 órát egyedül töltött szépen játszogatva a szobában. De hát így jár akinek nincs hangja. Ellenben ha vki ránéz be nem áll a szája. Igazi imádnivaló falatka! Botinak egy egy éves gyerkő lett nagy cimbije, együtt fürödtek este is, aludtak, ettek, ittak. Sosem gondoltam ekkora korkülönbségnél így ellesznek, bár sztem fiamnak bejött, hogy vki lót fut (igaz 4kézláb mert úgy gyorsabb) utána. Mi minden este sütöttünk kint vmit, sétáltunk nagyokat, napoztunk míg a gyerkők medencéztek, és a Balatonhoz is eljutottunk, ami Botinak nagyon bejött. Katus meg nyomta napozóban az árnyékban henyélést. Szval 5 különböző korú gyerekkel is remekül összejött minden. 6 szobás házban egy szoba dühöngő volt nekik, szétszedtük az ágyakat, és a matracra kiraktuk mindenki játékait, és vki mindenki óvónénit játszott. Az összes pasi kivette a részét mindenből, szupi volt.
Remélem mindenki jól van, igyekszem majd olvasni, de teli a szennyes, beteg a gyerek (remélem Katus megússza), és rengeteg pakolnivaló van.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Milyen rossz hírekre jövök :cry: :cry:

Már nincs is kedvem vidám dolgokat írni.

Inkább majd később.
Mondjuk délután, mikor Máté megint alszik.

Kép

Kép
rszg

Milyen rossz hírek. Asszem mégis olvasok majd kicsit.
Ennyit kicsinyítettem nektek gyorsan:
begyesKata a strandon
Kép
Balcsipancsi (nem állítottam dátumot a gépen)
Kép
Salföld az egyetlen hüvibb napon (Katus aludt a babakocsiban)
Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

kukli azt hittem ő fényképezett:D:D:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?