M&G! Mi sem tudjuk a kisbabánk nemét. A legutóbbi ultrahangon szó szerint megszámolhattam az ujjacskáit, izgett-mozgott, riszálta a popsiját, a doki mindent meg tudott nézni, ami szükséges, de azt nem mutatta meg a picike, hogy mi van a lába között. Én még mindig nagyon várom, hogy mihamarabb megtudjam, de a férjem azt mondta, most már ne mondjam meg neki, ha a szülés előtt kiderül.
Briell! Én havonta járok nőgyógyászhoz, de mivel a dokim nem akarja többször ultrahanggal megnézni a gyerkőcöt a pocakomban, mint ahányszor feltétlenül szükséges, így legközelebb csak kilenc hét múlva lesz ilyen vizsgálat.
A meleget én jól bírom, pedig nem szeretem különösebben. Az ősznek vagyok nagy rajongója, a nyarat csak elviselem.
Nem tudom, ki kérdezte a munkát - én dolgozom, szeretnék is minél tovább. Nagyon jó munkahelyem van, rugalmas a főnököm is, ha nem érezném jól magam, hazamehetnék, ha pihennem kellene néhány napot, minden gond nélkül megtehetném. Igaz, van céges notebookom, tudok itthonról is dolgozni. Amiért még nagyon hálás vagyok az az, hogy eljárhatok a délelőtti kismamatornára kétszer egy héten. A munkámat is nagyon szeretem, érdekes, változatos és ha nagyon muszáj, vissza tudok venni a tempóból. Néha eléggé stresszes, az igaz, de most nem ilyen periódust élünk meg, hála Istennek.

Átgondoltam, listáztam, hogy mit szeretnék megcsinálni, kialakítani, átalakítani mielőtt elmegyek babázni, és kicsit mindig elszomorodom, ha arra gondolok, hogy hamarosan búcsúznom kell ettől a munkahelytől. (Nem vagyok mániás, egyszerűen szeretem a munkámat.)
Múlt héten voltam a védőnőmnél az AFP és a 18 hetes genetikai UH eredményével, és ő jól letolt, hogy nem vittem a hepatitis szűrés eredményét is. Azt mondta, ezt automatikusan vizsgálják az AFP-hez levett vérből, de a kórházban azt mondta a laboros hölgy, hogy ehhez beutaló kellene, anélkül nem nézik meg. A védőnőm azzal riogat, hogy ha nincsen ilyen eredményem, akkor beoltják a gyerekemet, minden kérdezés nélkül. Mit tudtok erről? Azon duzzogok, hogy van egy negatív hepatitis-HIV eredményem, mert középiskolában jól belénknevelték, hogy legalább évente egyszer menjünk el erre a vizsgálatra (plusz, ahogy az egyik alőadó kántálta folyton: "hűség ÉS gumióvszer"!), de mivel az a teherbeesés előtti, nem veszik figyelembe. Pedig hiába vizsgálnak meg ma, hogy nincs-e hepatitisem, az nem biztosít védettséget a terhességem hátralevő részére.
Tulipános! A tulipános láda nekem is régi, nagy álmom. A férjem megígérte, hogy egyszer csinál nekem. Egyszer.

Most házat épít nekünk, szóval ez az
egyszer most sem most lesz.