A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

A kukoricát én már megfőztem :P nyám-nyám.. nagyon szeretem..
de valahogy hiába sózom.. mintha a só nem lenne sós :D :D :D
Épp azon gondolkozom,lehet összedobok egy rizskófot.. anyósom főzött finom lekvárt... az jó lesz hozzá :)
Vendég

csajok valaki festett már hajat hennával?Én ma vagy holnap fogok, jótanács ezzel kapcsolatban?
Vendég

Gabicika az nyami!Én kedden csináltam azt saját baracklekvárral!Isteni volt! :P
Te milyen magas vagy és hány kg?
Vendég

Na, mmost megint megpróbálok reagálni és emlékezni. :)

Mei tai: (innentől csak MTnek fogom hívni, mert így szoktam és hosszú leírni. :) )
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm
Szóval én innen rendeltem, szuperjó minőség (iszonyú erős), szép, igényes... Ahogy válaszoktak is a babának MINDIG jó és egyészséges a terpesz. A csípővizsgáltaon ha nem rendben fejlődő csípőt látnak, akkor terpeszpelust írnak fel, ami ugyanígy tartja a lábát. Bende mai napig 180 fokban szét tudja nyitni a lábát. :) De arról fogalmam sincs, hány hós korától használtuk... Passz... de elejétől imádta. Valaki belinket egy iszonyú drága babaerszényt (brendonos), na ennél van olcsóbb ugyanitt.
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_erszeny.htm
Én ezt fogom megrendelni, ki-be lehet rakni a babát és fekszik benne. Az MTbe nem lehet picikorban rakni, mert "ül" benne... Én nem tenném bele...

Egy kép, strandon voltunk, beletettem Bendust, hogy megyünk haza, nem hazudok 1 perc telt el!!!
Kép
Ez tavaly nyári kép.

Alvás: A gond nálunk az, hogy van 1 gyerekszoba és van 1 nappali. Idén lesz tetőfelújítás és valószínűleg 1 év múlva a tetőtérbeépítés, akkor kapnak majd külön szobát. Együtt alvás, külön alvás, nekem tök mindegy, akár mindkettővel is elalszok ha úgy akarják én inkább az egymást felsírjuk dologtól félek. Lehet nálunk is az lesz, hogy a pici mellettem alszik az ágyban, ha cici kell, gyorsan puff rá és nem ébreszti fel Bendust. Külön szobában nem tudunk lenni. :( No mindegy, majd ahogy hozza az élet... :)

Rendszer: Én is ragaszkodok hozzá. Pl.: fürdés egy időben minden nap (minimális csúszással), evések is nagyjából egy időben, persze csecsemőnél nem, ott igény szerint szopi, de később, amikor hozzátápi kezdődik, akkor ragaszkodtam hozzá. Hamar meg is szokta Bende. Alvás is délután és este is ugyanakkor van most. Tudja is, nincs hiszti, nincs semmi, fogja a maciját és megy is. :) Bizonyos mértékű rendszert be kell vezetni! De semmit sem szabad rájukerőltetni, mert az visszacsaphat! Ha nem akar aludni, csinálhatsz bármit, úgysem fog aludni. csak magadat hergeled. ezt megtanultam. :)

A héten én is sütöttem rizskókot. Életem elsőjét. Hát finomnak finom volt, de érdekes kinézetű volt. :D Kicsit leülepedett a rizs és a tetején folyósabb maradt a cucc. :) De megettünk Bendussal. :)

Tulipános! Csak akkor kend rá a Hennát a hajadra, ha nem volt még festve "rendes" festékkel!!!

Kép
Kép
sleepin

Én linkeltem be a "baromi drága" babaerszényt, azért, mert ott magán a képen is látszik, hogyan fekszik benne a baba, és nem azért, mert pont ilyet kellene venni...

/
lemonsong

Bocsi, mondtam, hogy nem tudok mindent megjegyezni (főleg, hogy előző oldal). Tudom, hogy nem írtad, hogy ezt fogod megvenni, csak leesett az állam az árán...

majdnem kihagytam, amiért visszajöttem.
Ezt is érdemes elolvasni: http://www.babakozelben.hu/valasztas/valasztas.htm

Kép
Kép
sleepin

Sleepin, tök jó ez a táblázat!

Tényleg, érdekelne, hogy mi a véleményetek a használtan vett cuccokról! Az is, hogy aki már vett vaterán/teszveszen/ilyesmi helyen, mik a tapasztalatai abban, hogy tényleg használható minőségűek-e, meg az is, hogy kinek mi az a cucc, aminél nem zavarja, hogy használt, és mi az, aminél ragaszkodna az újhoz! Csak mert szinte minden babacucc kb. féláron kapható, iszonyú mennyiségben hirdetik ezeket, mivel olyan kevés ideig használhatók, és én is gondolkodok, hogy milyen cuccokat hogyan érdemes beszerezni! Persze biztos kapunk is jópár dolgot, de azért így is komoly összeg jön ki a végére!

/
lemonsong

Sleepin és miért nem jó festett hajra kenni a hennát?Nekem festve volt márciusban.

Lemonsong : használt cuccokról : Nekem szinte mindenem az!És már az első fiamnál is az volt!Ruhák,kiságy,babakocsi...!A múltkor olvastam is valahol(lehet itt),hogy a használt ruhák jobbak a babák bőrének mint az újak!Használt babakocsinál érdemes olyat venni,aminek mindenét ki lehet mosni!
Ami nálam mindenképp új kell legyen: Ágynemű,tejleszívó,cumisüveg,orrszívó,..,cipő(bár az csak később kell)!!!!
De nekem szinte minden gyerekcuccom használt!Én így neten nem nagyon szeretek rendelni,de bababörzéken ott vagyok,és turiba is sokat járok!Az ember egy vagyont megspórol ezekkel!A fiam,most ,hogy iskolás újan kapott ünneplős ruhát,alsógatyát,zoknit,cipőt,iskolatáskát(amiből sajnos nagyon drága a jó fajta-10e Ft körül vannak)!A többit turiztam,és senki meg nem mondja,hogy turis!Sőőt,kérdezik hol vettem!!!
Ja az udvari játékok is mind bababörzések!(lefedhető homokozó-és pancsoló egyben,bicikli,roller,kismotor,talicska)Ez az öt kb 8ezer forintomba került..!!!

szóval szerintem érdemes turizni!
Vendég

Lemonsong már megvan a fiatok neve?Mert most nézem,hogy a vonalzóra Maki van írva! :lol:

Nekem az első baba Pocok volt,a második először Csonti-késöbb- Gombóc,és a harmadik Bogyó amíg nem találtuk ki a nevét! :D :lol:
Vendég

Sleepin! A rendszereddel egyetértek, nálunk is azonos időben volt a fürdés, de ez szükséges is, hiszen sokan lakunk együtt, be kell osztani, így mindenkinek megvan a maga ideje. Az én fiam már több hónapja nem alszik napközben, egy-egy alkalomtól eltekintve. Inkább lefekszik este 8-kor, akárcsak a lányunk a suli miatt és reggel 6-7 között ébred, mint az egész család.
Ezzel a babaerszénnyel most jól feladtad a leckét, ez tetszik a legjobban! :D Köszi szépen! Az MT-t mennyi ideig használtátok? Úgy érzed kihasználtátok, megérte?

Lemonsong! Ősrégi babszobás vásárló vagyok!
:D De vettem már többször a vaterán és a teszveszen is. Még egyetlen alkalommal sem csalódtam semmiben sem.
A fiamnak a legtöbb ruhája a babaszobáról van, főként angol használt ruhák, amiket csomagban vettem meg. nem kopottak, jó minőségűek. De pl cipőt sosem vennék használtan, legfeljebb ha közelről látom milyen állapotban van és mennyiszer használt.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica ez a babszoba hol van?Ahol vásároltál!
Vendég

Pókica te biztos tudod...én nekem minden álmom egy tulipános láda...hol lehet beszerezni ilyet jó áron???
Vendég

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Használt cuccok, nekünk van ez is az is. Pl. babakocsi új volt, de használtan is vettem volna, ha úgy alakul. Ruhák szinte csak újak vannak nekünk, de ez is inkább így alakult. Tesco-s bodyk nagyon jók és olcsók, mi azt haszáltuk/juk. Meg a Tescos rugik is jók. Amíg rugiztunk szinte csak olyanunk volt. :) Ágy, használtan vettük. Most az új Bendusnak új lesz (fú ez értelemes lett...), de ez is inkább így alakult. :) Cipő az tény és való, hogy soha! használtan. Kiv. ha nem hordta az illető... de akkor za nem is számít használtnak.

Pókica, tény és való, kell a rendszer. Nem csak Nekik, nekünk is. Jobban be tudom osztani az időmet és Ő is tudja, mikor mi fog történni. :) Este 8-kor fekszik??? Ezt most irigylem. :) Bende 10kor fekszik. sajnos 2- fél 3-nél előbb nem alszik el délután (akármikor kel reggel) és 5-ig nyomja, így későn fekszik este. :? Nem bánom, bár néha nagyon fáradt vagyok, majd alakul ez...

MT: Még most is használnám, ha meg tudnám kötni magamon, de a pocakomon megy keresztül az alsó pánt és ott nem merem meghúzni, plusz szerintem nem lenne túl egészséges terhesen... Szó szerint imádom! Nagyon megéri!!! Vettem én "bolti kengurut" is, hát nem sokat használtuk... Ég és föld. A boltinál a válladon van CSAK a súly, itt viszont, mivel keresztben megy a hátadon és a csípődön a pánt, eloszlik a súly. Kilókkal kevesebbnek éreztem benne a gyereket. Babaerszényben nincs tapasztalatom, de nagyon bízok benne. :)

HENNA: Mi úgy tanultuk, hogy letörhet a haj ott, ahol találkozik a 2 festék (fodrász vagyok). De nem tudom, a valóságban is így van-e, és azt sem tudom, melyiket nem szabad, festésre henna, vagy hennára festés... :roll: Valamiféle kémiai reakcióba lépnek egymással vagy micsoda. Néz utána, mielőtt rákened!!! Ezt találtam most kirtelenjében:
"Szia Zita!
A henna+ festékek megfelelő minőségűek és jól fednek. Nem károsítja a hajad, kizárólag növényi alapanyagokból készülnek, ezért is nem lehet oda-vissza festegetni a normál festékekkel, mert zöld, vörös és különböző árnyalatok jöhetnek ki belőle. A normál festett hajat nagyon le kell koptatni, hogy hennát kenhess rá.
Üdv:

Szabó Szilvia
fodrász"
Most úgy látom, hennára nem mehet a rendes festék... Tényleg nem emlékszem 100%osan. Rég volt az az iskolapad... :? :roll:

Most viszont tényleg megyek, holnap reggel jönnek anyósomék...

Kép
Kép
sleepin

Tulipános, megvan a neve, Gergő lesz, de ez nem változtat azon, hogy Maki is egyben. :lol: Na jó, meg lusta is vagyok új vonalzót csinálni.

És köszi a válaszokat használtcucc-ügyben! Turizni én is szoktam, saját ruháim nagy része is onnan származik, de egyébként azt hiszem semmit nem vettem még használtan. Most gondolkodom ilyeneken, mint hordozó, autósülés, légzésfigyelő stb.

/
lemonsong

M&G! Mi sem tudjuk a kisbabánk nemét. A legutóbbi ultrahangon szó szerint megszámolhattam az ujjacskáit, izgett-mozgott, riszálta a popsiját, a doki mindent meg tudott nézni, ami szükséges, de azt nem mutatta meg a picike, hogy mi van a lába között. Én még mindig nagyon várom, hogy mihamarabb megtudjam, de a férjem azt mondta, most már ne mondjam meg neki, ha a szülés előtt kiderül.
Briell! Én havonta járok nőgyógyászhoz, de mivel a dokim nem akarja többször ultrahanggal megnézni a gyerkőcöt a pocakomban, mint ahányszor feltétlenül szükséges, így legközelebb csak kilenc hét múlva lesz ilyen vizsgálat.
A meleget én jól bírom, pedig nem szeretem különösebben. Az ősznek vagyok nagy rajongója, a nyarat csak elviselem.
Nem tudom, ki kérdezte a munkát - én dolgozom, szeretnék is minél tovább. Nagyon jó munkahelyem van, rugalmas a főnököm is, ha nem érezném jól magam, hazamehetnék, ha pihennem kellene néhány napot, minden gond nélkül megtehetném. Igaz, van céges notebookom, tudok itthonról is dolgozni. Amiért még nagyon hálás vagyok az az, hogy eljárhatok a délelőtti kismamatornára kétszer egy héten. A munkámat is nagyon szeretem, érdekes, változatos és ha nagyon muszáj, vissza tudok venni a tempóból. Néha eléggé stresszes, az igaz, de most nem ilyen periódust élünk meg, hála Istennek. :) Átgondoltam, listáztam, hogy mit szeretnék megcsinálni, kialakítani, átalakítani mielőtt elmegyek babázni, és kicsit mindig elszomorodom, ha arra gondolok, hogy hamarosan búcsúznom kell ettől a munkahelytől. (Nem vagyok mániás, egyszerűen szeretem a munkámat.)

Múlt héten voltam a védőnőmnél az AFP és a 18 hetes genetikai UH eredményével, és ő jól letolt, hogy nem vittem a hepatitis szűrés eredményét is. Azt mondta, ezt automatikusan vizsgálják az AFP-hez levett vérből, de a kórházban azt mondta a laboros hölgy, hogy ehhez beutaló kellene, anélkül nem nézik meg. A védőnőm azzal riogat, hogy ha nincsen ilyen eredményem, akkor beoltják a gyerekemet, minden kérdezés nélkül. Mit tudtok erről? Azon duzzogok, hogy van egy negatív hepatitis-HIV eredményem, mert középiskolában jól belénknevelték, hogy legalább évente egyszer menjünk el erre a vizsgálatra (plusz, ahogy az egyik alőadó kántálta folyton: "hűség ÉS gumióvszer"!), de mivel az a teherbeesés előtti, nem veszik figyelembe. Pedig hiába vizsgálnak meg ma, hogy nincs-e hepatitisem, az nem biztosít védettséget a terhességem hátralevő részére.

Tulipános! A tulipános láda nekem is régi, nagy álmom. A férjem megígérte, hogy egyszer csinál nekem. Egyszer. :D Most házat épít nekünk, szóval ez az egyszer most sem most lesz. :lol:

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Látom nem csak én vagyok koránkelő! Most megyek és megkezdem a húszas éveim utolsó napját. :D Lovazás, talán végre festek is, séta az erdőben... Az élet csudaszép! Szép vasárnapot Nektek is, decemberi kismamik! :D

Dóra
moly

Tulipános! Az babaszoba akart lenni. :oops: Kihagytam az "a " betűt, siettem írni, ezért van sokszor, hogy kihagyok betűket vagy kisbetűvel kezdem a mondatokat. Még sosem kerestem ilyen tulipános ládát, de sasolok, hátha belebotlok valahol. Nem tudom mi van a babaszobával, se tegnap se ma nem jött még be a honlap. :?:

Moly! Külön kell a beutaló a hepatitiszre, nem csinálják meg automatikusan! Abban teljesen igaza van a védőnődnek, hogy ha nincs meg ez az eredmény, akkor születés után beoltják a gyereket. Múlt héten kértem el én is a védőnőtől az eredményemet és miközben keresgélte, akkor mesélte, hogy most van egy nagyon koraszülött babájuk, akit beakarnak oltani a kórházban, mert a kismama nem vitte az eredményt. Ráadásul a védőnők sem találják, pedig mindenki emlékszik rá, hogy elkészült.

Sütöm a meggyes pitét, annyira jó illata van! :D
Teljesen fel vagyok dobva, imádom a terhességi szexéhségemet, ilyenkor olyan jó éjjeleink vannak! :lol: Apa is olyan felszabadult, hogy tuti nem leszek terhes tőle...mivel már az vagyok. :D

Ki mit főz ma?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sleepin nagyon köszi az infót a hennával kapcsolatban!Ma akartam befesteni,de akkor beszélek egy fodrásszal és megkérdezem tőle ,hogy mit lehet tenni!

Moly talán eccer kapunk a párunktól egy tulipános ládát!Egyszer volt nekem egy pici de az exem magával vitte válásnál,mert anyósomé volt! :( Na de majd csinálok magamnak apával!!!Te is szoktál festeni?Én már régen festettem, de tervezem,hogy újra nekiállok...vásznat már vettem hozzá! :)

Pókica köszi!Én ma bakonyi sertést csináltam rizzsel és sült sertés húsit-petrezselymes krumplival-uborkasalival!Nyami :P
Nálatok?
Halászlé?
Vendég

...Pókica mi tegnap szex helyett veszekedtünk egy nagyot....az elöbbivel jobban jártunk volna,mert én az a tányértörő tipus vagyok (Bika),szóval bánta pár tányér és a vacsi... :roll: :oops:
ma már béke van.... :)
Vendég

21. heti pocakfotó :)
Kép

Dóra
moly

Tulipános! Én főként falra (fára, vasra) és porcelánt festek. Vászonra még nem festettem soha. Most azon dolgozom, hogy a lovazós sufnink falára felkerüljön Szent György képe, sárkányostul.
Azért éppen az övé, mert Szent GYörgy bár elvileg a lovasság, a lovas katonák védőszentje, azért a hétköznapi lovasokra is biztosan van némi figyelme. Jó lesz, ha őrzi a tüzet-vizet, meg a sárgarépát... Meg figyel a kis lovaspalántákra, hogy ne essen bajuk és szépen fejlődjenek a lovaglás terén. :D
A ló körüli tevékenykedéssel, sufnidekorálással kevésbé érzem rossznak, hogy nem lovagolhatok babavárósan. :wink:

Dóra
moly

Moly nagyon édi a pocid!Nagyon ügyi vagy akkor festés terén!És a lovaglás?Nektek vannak lovaitok?A gyerek nálunk nagyon rossz,és azt hallottam a lovaglás segít a fegyelmezésében!Szerinted ez igaz?Érdemes lenne beiratnunk,csak nincs itt a közelben sajna!Kocsink meg nincs,hogy elvigyem! :(
Te mit dolgozol amúgy?És párod?Nemrég volt szó itt róla ,hogy kinek mi a párja!
Vendég

Tulipános, hogyhogy kétféle egytálétel volt vacsira? Az egyik félét nem szerette valaki így csináltál másikat is vagy szimplán terülj-terülj asztalkám volt...? :D
Sajnálom a veszekedést, valóban jobban jártatok volna az első verzióval! Vita mindenhol van néha...sajna, hiszen akármennyire is egyezik a két ember nézete, de mindenben egyforma mégsem lehet. A lényeg, hogy már béke van. :wink:
Moly, ezek a kérdések engem is érdekelnek, amiket tulipános kérdezett. A lányom nagy lórajongó, kb két hete jött haza a lovastáborból, tavaly is volt. Imádja őket.
Lovasiskolátok van?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica,nem vacsira ,ebédre volt!Anyum mindig így főzött gyerekkoromban vasárnap,talán ezért van bennem is ez,hogy kétfélét csináljak!Ha vendég van kifejezetten jó,mert ugye aki az egyiket nem szereti,annak van a másik! :D Anyósomék először csodálkoztak is,de most már megszokták,hogy 2féle kaja van!Sőt!Olyankor még levesből is kétféle van! :roll:

Apjukkal nem nagyon szoktunk veszekedni,kb fél évente van egy nagy "vihar"(az az igazi jégesős),de általában rá pár órával már béke van mindig!
Szeretjük egymást naon! :oops: :lol:
Vendég

Igen, nálunk is így van vita terén. Nagyon ritkán van, de akkor minden kijön. Aztán megnyugszunk, elmondtuk és kész. De ezek érdekes módon mindig meddő viták, tehát olyan se eleje se vége és mindig ugyanaz.
Még én sem hallotta kettős vasárnapi ebédről, de biztos jó lehet. Csak sok meló.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hát ez a kettő vasárnapi ebéd...hirtelen sok meló,de utánna 2napig nem kell másodikat főzni!Lehet anyám talán ezért is díjazza s találta ki ezt a módszert! :lol:
Anyuddal mi van Pókica?Még mindig morci?
Vendég

Még mindig nem szólunk egymáshoz egy árva szót sem. Nem is tudom már mióta...két hónapja kb. Néha köszönünk egy sziával ha meglátjuk egymást, de ennyi. Nagyon haragszom rá, sosem fogom megbocsátani, hogy így reagálta le a harmadik unokája érkezését. Már alig várom, hogy elköltözzünk és megszűnjön egy életre a kapcsolat.
Mindenkinek úgy lesz a legjobb.

Nóna! Mi van veletek? Mit mondtak pénteken a genetikán? Sokat jártál ma a fejemben és aggódom amiért még nem jelentkeztél.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Most kerestem vissza és látom, hogy majd következő pénteken kell mennetek, nem most voltatok. Csak a péntek járt a fejemben. :oops:
Azóta voltatok másik uh-on_?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hú milyen pangás van itt hétvégén...!

Én meg kivételesen ráérek,apa egész nap a kertet rendezi!
Képzeljétek az elöbb elment a házunk mellett három 12 körüli gyerek és nem látták,hogy mi is kint vagyunk..!Szóval odakiabáltak a 7 éves fiamnak,hogy:"Szereted a szerbeket?Mert ha nem bemegyek és felakasztalak!" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Párom egyböl megindult feléjük,hogy" mit mondtál ?Állj meg hülyegyerek mert most kimegyek......"stb!Persze eliszkoltak!
Durva ez a mai világ csajok!
:( :( :evil:
Vendég

Tulipános! Én HR generalista vagyok, a férjem ács, de most nem a szakmájában dolgozik. A mi házunk tetejét viszont természetesen ő csinálja! :D

Pókica, nagyon szomorú, amit írsz. Még nem voltam tag a babaneten, amikor írtad, hogy fogadta anyukád a hírt, úgyhogy visszakerestem, hogy megértsem. Nagyon megértelek, hogy kiborultál, nekem is rettenetesen rosszul esne, ha anyukám nem tudna örülni az unokájának, akár első, akár harmadik vagy akárhanyadik unoka is, aki érkezik. Mégis összerándultam, amikor azt olvastam a hozzászólásodban, hogy örökre megszakítanád a kapcsolatot az anyukáddal. :(

Lovak és lovaglás: egy lovacskám van, már tíz éve. Végre nálunk, otthon tartjuk. Egy barátunk is nálunk tartja a lovát, így két fős a "ménes". Napközben legelőn vannak a lovacskák. Most, hogy nem lovagolhatok, két tizenéves lányt tanítok lovagolni és ők cserébe segítenek a lovak körül. (Eközben tanulják a ló körüli mozgást, a teendőket, a rendet, a balesetvédelmet, eszközhasználatot, stb.) Régebben oktattam lovasiskolában és vezettem lovastáborokat. Ismertem egy kissrácot, akinek nagyon zűrös volt a családi háttere, és nehezen kezelhető gyerekként volt ismert. Összebarátkoztunk, beiratták táborba is. Neki sokat segített a lovak körüli tevékenykedés, a lovaglás, a felelősség. Az istállóknak rendje van (kell, hogy legyen), hogy biztonságos legyen lónak és embernek, ugyanakkor gondoskodni kell a lovakról, akik nem éppen kanári méretűek, a gyerekek komolyodnak mellettük (gondos felnőtt felügyelete mellett!). Egy lovat érezni és irányítani nem kis élmény a gyerkőcöknek. Kb. 8-10 éves kortól van értelme a lovaglás tanulásának, mert az alatt nincsen meg a szükséges fizikai erő a gyerekekben. A lóval barátkozást persze korábban is el lehet kezdeni. Azt azonban mindenképpen nagyon-nagyon jól meg kell nézni, hogy milyen lovas helyet választunk. Szívesen írok ezzel kapcsolatban, itt vagy priviben, ha érdekel Benneteket.

Dóra
moly

Pókica, köszi az érdeklődést! VAlóban jövő pénteken megyünk genetikára, de holnap estére bejelentkeztem 4D-re egy nagyon jó uh-s dokihoz, szerettem volna, ha többen látják, reménykedem,hogy ő majd máshogy látja. Nagyon pozitívan igyekszem hozzáállni, az van bennem, hogy nem lehet baj, hogy minden rendben lesz, nem akarok semmi rosszra gondolni ( különben bediliznék...)! Annyira remélem, hogy minden rendben van, lesz! Amúgy sokat segít az is, h. itt van a kisfiam, leköt, így nem nagyon van időm agyalni, és ez most jót tesz, úgy érzem. Amúgy a gyerekaltatás témájáról eszembe jutott ( merthogy amikor van időm, gyorsan azért olvaslak Titeket), hogy nálunk ugyanúgy van, mint nálatok, első a gyermek igénye. Én hiszek abban, hogy ettől magabiztosabb, bátrabb lesz később egy gyermek, de semmiképp nem az ellenkezője. Egyébként olvastam erről már szakirodalmat is, és a hozzáértők is ezt mondják. Nálunk kiskoromban én mindig külön aludtam a szüleimtől, saját szoba, saját ágy, míg a húgom minden éjjel átment hozzájuk, és velük aludt. Ehhez képest ő már alsós korában simén elment táborba, idegen helyen aludt gond nélkül, én kb. 13 éve koromig akkor is kétségbeestem, ha egy éjszakát a szüleim helyett mondjuk a nagyszüleimnél kellett töltenem... sokkal nehezebben szakadtam el.

Annyi témához szeretnék mindig hozzászólni, de gyorsan is pörög a topik, meg mire írni ideérnék, olyan késő van mindig, hogy leesik a fejem. Remélem, ha ezen a genetikás hercehurcán túlleszünk, és kiderül, h. nincs nagy baj, és megnyugszunk, és egy kicsit helyreáll körülöttünk a világ, rendszeresebben tudok jönni. Addig is próbálok, legalább egy-két szó, egy-két témához való hozzászólás erejéig.

Kép

Kép
nóna

Nona szorítok neked holnap!Minden oké lesz!Hánykor mentek?

Moly köszi az infókat!Akkor fiam ráér jövőre menni!Megírhatnád nekem esetleg hogy ha itt Ajka közelében tudsz jó helyet!Vagy,hogy mik fontosak!Köszi!És mit csinál pontosan egy HR generalista? (bocs ha butus a kérdés) :roll: :wink:
Vendég

Tulipános, köszi! Este 6-ra megyünk... az biztos, h. előtte nagyon-nagyon fogok izgulni, nagyon várom, h. mit mond a doki, már most összeugrik a gyomrom, ha rágondolok...

Kép

Kép
nóna

Csak nyugi,minden oké lesz! :) Holnap este leslek,vagy holnapután reggel!Írj ám!
Megyek aludni én is..párom már azt teszi! :)
Kívánom,legyen szép napod holnap!

Jó éjt,szép álmokat!
Vendég

Mindenképp jelentkezem, köszi a drukkolást, ránkfér! Jó éjszakát!

Kép

Kép
nóna

Sziasztok Kismamik!

Gremese vagyok a 2007 szeptemberi babák topikból. MEI TAI-okat készítek az én kedves anyósom segítségével, aki profi varrónő!

A vállpántok, valamint a derékpánt szivaccsal bélelt (nem megy össze), a picinek szivacsból van egy combbélés, a vállpántokon akasztó fülecske van. Kétoldalasan hordható, a mei tai másik fele fehér színű.

Csatolok pár képet, ezen kívül is vannak még más mintájúak. Ha valakit érdekel, kérdése, óhaja-sóhaja van, írjon nekem privit. :D
Remélem tudok segíteni. :D

Babanetes kismamiknak 5300 Ft helyett 4700 Ft.
Alvócsuklya is kérhető a csatolt kétféle mintájúhoz, 600 Ft-ért.

További kellemes pocakosodást! :D

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Gyorsan bekukkantottam, hogy mi történt hétvégén veletek, és reagálok pár dologra, csak sajnos nincs idom visszakeresni, hogy kinek is írjam személyesen, de hát úgyis mindenki olvassa :)

Olyan jó, hogy egyre többen vagyunk, és ennyire pörög a topic. Én nagyon élvezem, hogy mindig van mit olvasni.

Jó volt olvasni a tapasztalatokat már nyerköcös anyukák. Jó látni, hogy attól, mert másképp gondoljátok és csináljátok, mégis mindenki gyereke rendben van, meg ti is rendben vagytok. Bár ezt a saját anyukám is megértené... Hétvégén a szüleimnél voltunk, és mivel elég ritkán jutunk el hozzájuk, mindig ilyenkor kerül sor a nagy beszélgetésekre. De most sikerült úgy összeveszni, hogy még azóta is a hétvégén rágódom. Egyébként nem vagyunk túl közeli kapcsolatban, de bíztam abban, hogy most a baba miatt sikerül kicsit közelebb kerülni, de a kimondatlan elvárásainak nem tudtam megfelelni, és összevesztünk végül vele is, meg apuval is. Remélem pár nap alatt túl teszem magam rajta, és kitalálok valamit, hogy jobban érezzem magam. Most elég rossz.

Moly, azt hiszem te írtad, hogy még dolgozol jó sokáig. Én is így vagyok vele, hogy szeretem a munkámat, és amíg lehet, amíg tudok szeretnék dolgozni, még akkor is, ha részben itthonról fogom csinálni. Néha kezdek "besokalni" a babatémától, és jó másra is gondolni, mint a vele kapcsolatos tervekrol, tennivalókról. Valahogy szükségem van rá, hogy a "külvilágggal" is megmaradjon a kapcsolatom.

Jaj, annyi mindent akartam írni nektek, de most mindet jól elfelejtettem. De késo van már...

A hordozós linkeket, meg a többit is köszönöm, holnap remélem több idom lesz, és meg tudom nézegetni.
Most megyek aludni.

eva

Kép
schvargaeva

Ja, és mindenkinek nagyon drukkolok a vizsgálatoknál, annak ellenére, hogy nem írok név szerint, lélekben veletek vagyok, és én is nagyon várom a híreket, akarom mondani a jó híreket, hiszen biztosan jókat kaptok majd.

eva

Kép
schvargaeva

Nóna, gondolunk majd rád, este és nagyon fogunk szorítani érted! :!: A pocaklakódat pedig biztasd, hogy minden rendben, egészséges, gyönyörű kisbaba lesz. Rajtam csak ez segített a fiamnál. Nagyon veled vagyok lélekben!

Moly! Kívülálló számára, főleg aki közeli kapcsolatban van az édesanyjával, valóban megdöbbentő lehet, hogy ha valaki meg akarja szakítani örökre a kapcsolatot. De nálunk mind a két fél erre vágyik. Anyám nem rajongott sosem értem, mindig a bátyám, a fiú gyerek volt a sláger. Talán ezért is röpültem én olyan hamar ki a családi fészekből. Nagyon sok mindent lehetne mesélni, mi mindent ártott nekünk...A legfontosabb, hogy teljesen kivan az unokáitól, már az is idegesíti, ha hozzászólnak, inkább bezárkózik a szobájába vagy elmegy itthonról barátnőzni. Na mindegy, hagyjuk is.
Szerencsére anyósom épp az ellenkezője lett 2-3 éve. Él-hal az unokáiért.

Éva! Rossz érzés összeveszni a szülőkkel, de tényleg próbálj megnyugodni és nem erre gondolni. Valószínű ők is rágják magukat és mikor legközelebb találkoztok már nem lesz harag.

Tulipános, milyen szép lett az új vonalzód!
:)

nem is tudom mit akartam még...kiment a fejemből. :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Jó reggelt!

Nóna nagyon szorítok Nektek, és várunk nagyon vissza a hírekkel!

Sprite régen voltál, de itt és most boldog névnapot kívánok, remélem jól vagytok!

Moly és Éva én is dolgozom még, de már csak 1 hónapot, Kicsit várom is a végét, hiszen többet sem lesz ilyen lehetőségem... Moly a Te főnök nagyon emberséges, hitetlenkedve olvastam, hogy ennyire kötetlenül dolgozhatsz. Úgy gondolom, én is imádnám így a munkám. Az enyém sajna helyhez kötött, ezért is leszek már szeptemberben otthon.

Tulipános remélem már békésebb a hangulat, és minden ismét harmonikus otthon!

Pókica apuka mennyire látja már rózsaszínben a jövőjét?

Üdv. Gabi
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok.
Bocsi az eltűnésért, de keveset vagyok a gép előtt mostanában.
Magunkról:
Már lassan 1 hónapja érzem, hogy mocorog a pici fiunk a hasamba.
A héten tervezem, hogy megyek dokihoz, de lehet, hogy majd csak jövőhétre csúszik, majd meglátjuk.
Uh-on most voltam minden rendben van, medence végű még egyelőre a fekvése, de remélem szülésig megfordul.
Még nem híztam semmit tartom a súlyom, bár a Joel után még rajtam maradt 10 kiló+ .

pókica
Ez az anya dolog ismerős, én sem voltam anyukámmal olyan jó kapcsolatban, sőt 2 éve amikor elköltöztem tőle még csak tavaly karácsony másnapján a bátyáméknál Érden találkoztam vele "először".
De azóta sem találkoztam vele, sőt a Joelt eddig csak képeken látta amit a bátyámnak küldtem el e-mailben.
Tudod az a legszomorúbb, hogy ami a Joellel történt 3,5 hónaposan, hogy majdnem elvesztettük, még föl sem hívott minket telefonon, hogy mi van az unokájával. Pedig tudta, hogy mi történt vele. Ennyit a nagymami aggódásról, szerinted milyen anya az ilyen aki még nem is látta az unokáját, és nem is érdeklődik utána amikor majdnem soha nem látta volna őt.

manocskak

Látom, előretörtek a kislányok a táblázatban! :D És nagyon drukkolok mindenkinek, hogy minden rendben legyen a vizsgálatokon!

/
lemonsong

Sziasztok lányok!

szomorúan olvasom, hogy többen nem jöttök ki a szüleitekkel. Nekem ez olyan fura, hogy egy anya elfordul a saját gyermekétől. Fel sem tudom fogni.
Ma megyek uh-ra és talán kiderül, hogy kisfiú, vagy kislány, már nagyon várom.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Sziasztok!
Olvastalak Titeket, de nem volt erőm irni. Péntek reggelre ellopták az autónak...képzelhetitek, hogy milyen napunk volt, és milyenek azóta is. Minden reggel azzal ébredek, hogy hátha csak álom volt. Aztán rájövök, hogy nem. Nem idegeskedek, nyugodt vagyok, hiszen nem használ senkinek, ha még én is itt idegeskednék. Azért nem könnyű, ez biztos.
Mivel nagyon jó társaság vagyunk, szeretnék egy szivességet kérni. Irt a férjem egy "szivhez szóló" levelet a kocsink tartós bérbevevőjének. Ha megtennétek, hogy kiteszitek az iwiw-en üzenőfalra, akkor nagyon hálás lennék. Tudom, hogy nem segit, de minket megnyugtat.
Ime a szöveg:

Kedves mindenki, ismerőseim!

2009.07.23-án kb 23.30 körül (a szemtanuk elmondása alapján) Budapest Attila 2-es szám elől ellopták a fél éves SKODA FABIA KOMBI 1.4-es autómat.
Ha valaki látja vagy felajánlják neki megvételre kérem azonnal értesítsen…..
Ismertető jelei:
Rendszám: LHJ-133
Alváz szám: TMBGC25J093080494, Motor szám: BXW217205
Színe: Fekete
Gyári LPG-BENZIN üzemű
Hátul vonóhorog, digiklima,
A jobb első lökhárítója és sárvédője törött.
Tehát egy iszonyat szép FEKETE SKODA FABIA KOMBI (az új) 2008.10. forgalomba helyezéssel, ha valaki látja, vagy gyanúsan ismerős kérlek, értesíts….
A baj csak az, hogy most fizetnem kell a semmiért a részleteket, bebuktam a hitelt illetve az autót, amit beleraktam a kocsi megvásárlásába.

Köszönettel: Durucz Gábor (zsebdog77@hotmail.com)

Továbbiakban nem az ismerőseimnek!!!

Te rohadék!!!!

A statisztikák szerint a 3-5 üzenet váltásra olvasod ezt a levelet, habár erősen kétlem, hogy vagy olyan szellemi színvonalon, hogy ezen sorokat el tudd olvasni, te kis másokon élősködő pondró. Szóval csak annyi, hogy MINDEN ISMERETSÉGEMET FELHASZNÁLOM, HOGY MEGTALÁLJALAK……………
Jobban jársz ha valahol ott hagyod, hogy megtaláljuk.....

Előre is köszönöm mindenkinek, aki megteszi!

Kép
tedorka

Ja, és egy vidámabb téma. A táblázathoz: a fiúnév verseny győzese az IVÁN név lett. Köszi Gabi, ha kiegészited.

Kép
tedorka

Sziasztok!

Mennyi téma van itt folyton :) A hordozós linkek nagyon jók. Mi hétvégén találtunk egy tök jó babakocsit. Nagykerekes, mózessel, átfordítható tolókar, sportkocsivá alakítható. Csak nem nagyon találok róla semmit. Bubu a márkája, tök olcsó, 40ezer forint. Összvissz annyit találtam róla egy fórumon, hogy nagyon jó, csak sportkocsinak nem nagyon használható, mert rossz helyen van a biztonsági öve :( Pedig nagyon tetszett, és ilyen áron...

Mi majd a gyerekekkel akarunk menni lovagolni, és akkor végre mi is megtanulnánk jól. :D Szerencsére itt Gyömrőn sok lovarda van. Én tavaly nyaraláskor lovagoltam először, de nagyon beleszerettem. Kár, hogy nem a legolcsóbb sport :roll:

Nálunk anyósomék azok, akik talán még nem is tudnak babóról :? Engem nem érdekel, de tudom, hogy szegény páromnak ez azért rossz. Meg a gyerekeknek is milyen jó lenne, ha nem csak messze lennének szerető nagyszüleik, hanem a közelben is. De hát ez van...

Ma folytatom a takarítást, mert a héten jön valamikor a védőnő :roll:

briell

Gabi! De jól néz ki a táblázat! Nagyon jó, hogy szülési sorrendben vagyunk, így majd tudjuk ki mikorra várható a sorban. :D Azért pedig külön köszönet, hogy beszíneztél minket nemek szerint! :D
Igazából nem beszélgetünk a babáról, nincs a férjemben az a hú, megint apa leszek, babázunk láz, de egyik gyereknél sem volt, ő nem ilyen. A szülést tervezgettük tegnap pár mondat erejéig, hogy talált egy rövidebb utat a kórházba és kikérdezett mit kell majd csinálni ha esetleg a kocsiban szülök és ott kell neki segítenie. Ez aranyos volt tőle. De egyébként ugyanúgy megy az élet, csak engem foglalkoztat állandóan a baba, már nagyon várom, viszont nem akarok erről túl sokat beszélni, mivel őt nem zökkenti ki az újabb gyermekáldás. az, hogy lány lesz, elfogadta, de még biztosan sajnálja, mert ha felhozom, hogy a kislányunk, akkor még látom rajta, hogy nem akar erről beszélni. De egyáltalán nem érzem, hogy ez negatív dolog lenne, nem bánt, de hát én is fiút vártam szívem mélyén, így tudom, hogy még szokni kell a gondolatot.
Manócskák, de jó, hogy írtál, már gondoltam rád, mi lehet veletek, rég voltál. Mi is Érden lakunk. :) Nagyon durva az anyukád neked is, de nézd a jó oldalát, mivel mindennek van. Mi tuti, hogy nem fogjuk ezt tenni a gyermekeinkkel. A párod szülei szeretik az unokákat? Mert ha igen, akkor legalább kompenzálják egy kicsit és megmarad az élmény a gyereknek, hogy van igazi nagyszülője. Te nem érzed úgy, hogy szégyelled és ciki az anyukád a párod és családja elől? Én állandóan szégyellem őt, hogy ilyen, félek, hogy ezáltal engem is egy kicsit így ítélnek meg és ha esetleg nekik nem tetszőt teszek vagy mondok, akkor ezt anyámhoz vezetik vissza. Még se a férjem, se a szülei nem éreztettek ilyet, de bennem van az érzés.
A gyermekeinket sajnálom nagyon, hogy ilyen pici korban meg kell tapasztalniuk ezt, pedig ők semmiről nem tehetnek. A lányomnak is sokszor elmondom mikor jön panaszkodni, hogy a nagyi ilyen és ne foglalkozzon vele. De olyan nehéz ez az egész. Szeretném ha már a kicsik nem élnék át ezt az érzést, hogy nem szereti őket a nagyi, ezért remélem nagyon, hogy valóban el tudunk költözni 1-2 éven belül. Akkor mi végre beköltözhetünk a saját házunkba, az anyám pedig összeköltözhet a német pasijával, amire annyira vágyik.
Na jó, kellene nekem egy pszichológus, nem itt öntöm ki a szívem.
Endaaj! Érted is nagyon szorítok, hogy megmutassa magát a babád! Te hány órakor mész? Várhatjuk még ma a híreket? :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

Tedorka, nagyon sajnálom, ami az autótokkal történt. Nekünk ennél kisebb értéket loptak el másfél hete, és szerencsére meg is került, de azért volt ott is ijedelem. De egy autó.... Persze, kiteszem az iwiw-re az üzenetet.

Úgy tűnik, hogy nem csak otthon vesz rajtam erőt a fészekrakás :) A munkahelyemen is épp aktuális egy nagyobb szelektálás, rendrakás, és ma neki is fogok részben megcsinálni. De valahogy nagyon élvezem. Azért igyekszem olvasni napközben és írni is.

Szép napot mindenkinek!

eva

Kép
schvargaeva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?