A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Clara: a héten én is néztem ezt a helyet. Jövő héten megnézek 2 jógát, remélem egyik jó lesz. Augusztustól heti 1 jóga és 1 torna a terv, úgyhogy a BBGo-ba is fogok járni kedden v csütörtökön. szólj, ha Te is jössz! Lenne plusz motiváció legalább :lol:

Mivel nekem az AFP-m a következő doki vizit előtt lesz meg nem sokkal (köszi a visszajelzéseket, ezek szerint intézménye válogatja, de 1 hét biztos elég, hogy meglegyen), majd össze vetem, hogy mi jött ki

No, én megyek aludni.
Jó éjt!
szcsm

Kép
szerencsemák

És hol nézed a jógákat? Én csak a Bánki Donát utcaira találtam rá eddig, a Padmára.

Klári

Kép
claracroft

Clara: jógát nem kifejezetten Zuglóban kerestem. Van egy a Lónyai utcában (angyalszív.hu - nekem ez azért lenne jó, mert elfogadják az üdülési csekket. Csak tartok tőle, hogy a parkolás miatt duplázódni fog a költség :? ), a másik amit megnézek, az a XI. kerületben van, az a hölgy nemrég kezdte a kismamajóga oktatást - megnézem, milyen, az nagyjából útba esik hazafelé, és 6kor kezdődik. Lónyai 5.15kor, az kicsit necces.

Kép
szerencsemák

Kép
szerencsemák

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Jó sok mindent írtatok csütörtök óta, alig győztem visszaolvasni. :)

Uxi: Így utólag is gratulálok a házassági évfordulótokhoz!!

kima: Azóta már vettem császárszalonnát, nagyon fincsi volt! Ma reggel is az volt a reggelim. :D

henya: részvétem a párod apukája miatt. :(

szcsm: ventillátort próbáltuk a szobába, esténként menni szokott, de csak addig jó, míg megy. Miután lekapcsoljuk ugyanolyan fülledt meleg van a szobában. Bár most volt egy kis lehülés péntek óta szerencsére, úgyhogy most elég jó levegő van a szobában. :) Kérdezted az AFP eredményt. Nálunk Győrben 2 hetet kell várni az eredményre. Én múlthéten szerdán voltam az AFP-s vérvételen és majd csak jövőhéten mehetek az eredményért. Sajnos itt Győrben minden eredményre heteket kell várni.

nicsak: hát a csütörtöki borozgatás + párom bevetése elmaradt. :D Csütörtökön délután voltam nőgyógyásznál, utána mentünk bolta borért és mire hazaértünk este lett. Betettük a bort hülni, addig vacsiztunk, majd vacsi után eldőltem az ágyon pihenni míg meghül a bor és azzal a lendülettel be is aludtam. Szerintem csütörtök estére már olyan fáradt voltam, hogy nem volt szükség borra. Azt mondta párom, hogy kb. 5 perc alatt bealudtam. Hát ez van. :roll: Szegény párom, mondtam neki, hogy sorry majd bepótoljuk. :D De legalább aludtam végre egy jót! :lol:

Kriszti: gratula a jó eredményeidhez.

Klári, Nilszi, twist: Jók a pocakfotók! :)

Ma vagyok 17. hetes! :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Adrienne gratula a 17. héthez, nagyon belehúztál!

Nóra

Kép
fikuszka

fikuszka: köszi a gratulát! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Én ma vagyok 15 hetes, Adrienn, szép előnyöd van :) És a kicsit még nem érzed mozogni?

Nekem a jobb oldalamon folyamatosan fáj az alhasam, kb. petefészek magasságában. Már annyi minden történt velem, hogy mindentől aggódni kezdek :? Azért holnap megemlítem a dokimnak.

Klári

Kép
claracroft

Klári: neked meg gratula a 15 héthez! :) Már szoktam érezni a picúrt mozogni naponta 1-2 alkalommal, de még nem annyira erőteljesen. De egyébként szuper jó érzés! :)

Néha nekem is szokott fájni az alhasam, nem tudom mitől lehet. Lehet, hogy tágulnak ott bent a dolgok. :) Azért beszélj mindenképpen a dokiddal. Nekem pénteken volt az, hogy egész délelőtt enyhén görcsölgetett a hasam. Meg is voltam ijedve. De aztán elmúlt. Nem tudom mitől lehetett.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

szcsm: Szép nagy a lista :)

Az a baj, hogy nekem a 11. ker nagyon kiesik, és ott van a legtöbb. Nekem Zugló elég jó, persze az igazi az Örs vezér tér. A Padma elég borsos. A Lónyai út is elég messze van, és sajnos bkv-vel járok. :? A bbgo szerintem nálam is be fog játszani, csak bólintson végre rá a dokim. A nőgyógyászom is tervezi a rendelőjében, hogy lesz jóga, de ki tudja, mikor...

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Most hétvégén folytattuk a felújítást, vettünk könyvespolcot, és új ágyat is végre, a régi elég alacsonyan volt, és már nehezen tudtam kikelni belőle főleg az éjszalai pisikhez :)

Én már elég sűrűn érzem a picit, furi érzés de nagyon jó :lol:
Nekem az Afp két hét alatt lesz cak meg vagyis jövő hét csütörtökre, már várom, igaz hogy elég sok rosszat hallani róla, a doki azt mondta, hogy a magas eredmények általában rosszat jelentenek :?

A kismama jógát én most hanyagolom, nekem annyira nem jött be, most kismama tornára fogok járni, buetalóval ingyenes, és közelebb is van :D
A pocim már nekem is elég nagy, és inkább olyan kerekebb forma
:lol: megmértem újra magam és a hízásom most kicsit stagnál, eddig 4 kg-t híztam, most vagyok 65kg!

A dinnyézés nálam is bejönb, bár én eddig nem tudtam igazán jót venni, hiába kocogtatom percekig :roll:

Ja és a héten vettem pár kislány ruhát, rózsaszín-fodrosat olyan jó volt válogatni, remélem a szerdai Uh is lányt fog mutatni :oops:

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

Ez a BBGO kismama torna jól hangzik! Szerintem én is kipróbálom!

Bogaracska mi volt a jógával? Nem tetszett? Padmában voltál?

Adrienn de jó neked hogy már érzed a mozgolódást! :D

Kép
arian78

Arian, gyűlünk rendesen :)

A beutalós kismamatorna hol van, és hánykor kezdődik?

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok Lányok!

Nemrég értünk haza, egyelőre nincs időm visszaolvasni, de majd este ideülök a teácskámmal együtt, és átnézem rendesen, h miről maradtam le ebben az egy hétben, meg mesélek is :) a pocakfotókig sem jutottam vissza, csak átfutva ezt az oldalt láttam, h vannak frissek, dobok egyet én is, még nagyon friss, kb. 1 órája készült. Nemsokára jövök, rakok majd táblát is!

Hédi 16+0 :) (fejemet ne nagyon nézzétek, kicsit olyan, mint aki nem tudott aludni a szállodai ágyon :lol:)
Kép

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

Sziasztok!

Én is megnéztem a BBGO kismama tornát és szerintem el is fogok járni jövő utáni héttől.
Valaki komolyan gondolja még? Mert akkor mehetnénk együtt és összekötve a kellemest a hasznossal legalább megismerkednénk.
Én még úszni szeretnék járni, de a reuma orvos nem ad rá beutalót, úgy pedig elég drága :cry:

Kép
akire79

Akire én komolyan gondolom! :D Megpróbálok kedden menni!
Ki jön még?
Az úszás is tök jó ötlet...

Engem is érdekel milyen ez a beutalós torna, ki adja a beutalót?

Hédi, remélem jól sikerült a nyaralás! Cuki poci
:D

Kép
arian78

Csajok!Én is komolyan gondolom BBGo-t. HOlnap csekkolom a naptáramat, de első blikkre jó az augusztus 4. Remélem hogy a csütörtöki jóga fog bejönni jövő héten, és akkor jó is lesz, kedd-csütörtöki mozgás.

Mindenkinek gratula a betöltött hetekhez!

Heydie: Üdv újra itt! Milyen volt a nyaralás? Szépen kerekedik a pocakod!

Én megint búcsúzom, csukódnak le a szemeim....

Kép
szerencsemák

Ez tök jó lányok!
Augusztus 4 az nekem is jó. Talizhatnánk.
Én is úgy tervezem, hogy kedden és csütörtökön is el fogok járni, bár az augusztus elég húzós ebből a szempontból.

Akkor augusztus 4-én tali?????????????

Úszás:
Én az Újhegyi uszodát találtam, ami elég jó és viszonylag olcsó. Nem járnak oda sokan és a barátnőm is oda járt állapotosan is és baba-úszásra is.
http://www.uszoda.try.hu/

Kép
akire79

Nekem az Aug.4 nem jó akkor már nyaralok! :D Alig várom..
Én szerintem megnézem most kedden. Majd mesélek :)

Az úszás is kellene, majd valahogy megszervezem!

Kép
arian78

Jaj de jó neked, írigyellek! Hova mentek és mennyi időre?
Nézzd meg kedden, aztán várjuk az infókat és max utána talizunk, ha hazajöttetek...

Kép
akire79

Balatonra megyünk, 1 hétre. Már ránk fér a pihenés!

Oké majd referálok! :D

Kép
arian78

Na, elkezdem a maratoni visszaolvasásomat :D
Rólunk annyit, h eszméletlenül jó volt ez a pár nap, kikapcsoltam teljesen, és teljesen feltöltődve jöttem haza. Az idő is gyönyörű volt, végre tudtam élvezni a nyarat (bár képzeljétek, ma már itthon is 20 fok volt, holnapra pedig 26-ot mondanak)! A negatív része annyi volt, h van 3 fényképezőgépünk, ebből 2 elég profi, nagyobb modell, mivel Gyuri és én is szerelmesek vagyunk a fotózásba. A harmadik egy normál digitális gép, ezt vittük ki, h nehogy a másikaknak vmi baja legyen, ez meg első este bekrepált :evil: a szállodában tudtunk kattintani párat, aztán többet nem. Pedig az első és ilyen formában utolsó hármas nyaralásunkat jó lett vna megörökíteni :) vagy ha azt vesszük, az utolsót, amit kettesben töltöttünk...
Köszönöm a szülinapi köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok! Sztem elég összevissza lesz a hozzászólásom, előre is bocsi, ill. biztos érintek olyan témát, amit ti már kiveséztetek a héten - szintén bocsi.

A pozitív dokismozis-híreknek örülök, gratula a jó eredményekhez mindenkinek! A pocakképek és a sztárfotók pedig fantasztikusak!!!

Cat - boldog születésnapot!!! :)

Twist - nem érzem még a mozgást :( köszi a gratulát! Bizony, rohan az idő...

Gyöngyi - lehet műkörmöt csináltatni, nekem is van, pont holnap megyek töltetni. Barátnőm körmözik 8) annyi, h zseléset csináltass, mert a porcelánnál a liquid gőze nagyon egészségtelen.

Babaruha - az ugye alap, h várunk addig, amíg kiderül a neme, de ha ez pl. megtörténik szerdán, akkor sem hiszem, h merek majd vásárolgatni. Pedig mindig nagy a kísértés...

Súlyhoz - én még nem híztam. A kívánósság eddig nem jelentkezett, annyit eszem, amennyit terhesség előtt, csak egészségesebben, tehát pl. a néhai mekis kaja, ilyenek helyett is fehér husit zöldségkörettel, stb. Kíváncsi vagyok...

Pocifájás - én is érzem néha a fájdalmat tompán, szintén akkor, amikor hirtelen állok fel/ülök le.

Hajfestés - nekem is azt mondta a dokim, h jól szellőző helyen lehet, bár nyilván nem ez a legjobb elfoglaltság terhesség alatt. Én azért barnultam vissza, mert nem akartam folyton a fodrászhoz rohangálni, annyira azért biztos nem tesz jót...erre a pár hónapra meg jó így, aztán szülés után melíroztatok/festetek megint.

Bogyra, Szilvánusz - sziasztok itt :) ha szeretnétek bekerülni a táblázatba, akkor küldjetek légyszi adatokat! Gratulálok a babákoz, tesókhoz!

Szcsm, Henya - gratula a kissráchoz!!!
Szcsm - én is azt néztem, h milyen kis csúcsos a pocid. Én is hallottam, h azt mondják, a fiús kismamáknál általában így van. Bár erre az egyik barátnőm jó kis ellenpélda :P

Adrienne - az alvással nekem is elég sok gondom volt, talán emlékszel még, h valami drasztikus hajnali órában írtam hsz-t, meg volt, amikor szó szerint semmit nem aludtam, és úgy csináltam végig a következő napot. Nem használt semmi, de egy idő után elmúlt magától (koppkoppkopp). Ez így jelenleg nyilván nem vígasztaló persze... :?

Szilvánusz - most olvasom, de aranyos vagy, h így is érdeklődtél felőlem, h még "nem találkoztunk" :) nagyon jól esett :oops: a táblába beteszlek, ha nem bánod!

Henya - részvétem :(

Házassági-évfordulósoknak utólag is gratula!

Kerek hetekhez is gratula :P most ennyi, a végén már elég felületes voltam, de így is jó hosszúra nyúltam, bocsi.
Jó éjt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára heydie 2009.07.26 22:31-kor.

Kép
heydie

És akkor még egy tábla.
Szilvánusz - mielőtt kiderült a neme, mi volt a vágyatok? :)

Kép

Kép
heydie

sziasztok!

Lányok valaki eszik Kalcium Sandoz vagy bármilyen más Kalcium készítményt? Lehet enni? Én nem nagyon bírom a tejtermékeket valami pótlás kellene hogy ne a fogaim menjenek tönkre

Móni
KépKép
reunion

Reunion: szóval, én is tejérzékeny lettem, amióta terhes vagyok. Hasmenést okoz nálam, emiatt nem tudtam CA-hoz jutni. A doki nekem napi 2x500 mg-os CA-ot írt elő emiatt. Először pezsgőtablettát szedtem (sima CA), de sokszor kijött...., mert nem bírta a gyomrom. Ezért Béres CA-t szedek tablettában napi 2x1-et, szintén 500 mg-os.

Heydie, nagyon csini kismami vagy, gyönyörű a pocid!:))))

De jó nektek, hogy tornázhattok! Klassz lehet, főleg együtt:) (nekem sajna a méhlepényem miatt csak fekvés jut)

Csajok, én nagyon érzem a picúrom mozgását, fantasztikus élmény, ahogy kaparászik, forgolódik és észrevettem, hogy a zenére élénkebben mozog:) Sajnos a párom még nem érzi,
úgy sajnálom:(
Vendég

Jó reggelt!

Ma este megyek dokihoz, annyira izgulok! :oops:

Szombaton bűnöztem kicsit, hazajött a párom kora délután, és - mivel elég jól éreztem magam - elvitt a kollégám esküvőjére, persze csak a szertartásra. Olyan jó érzés volt, de mikor hazaértem annyira fáradt voltam, mintha egy egész napos kiránduláson lettem volna. Ez a fekvés teljesen leépít. A két hét pénteken letelt ugyan, de még a probléma felmerülése előtt kértem a dokihoz időpontot, ami a mai nap. Még mondtam is az asszisztensnek, hogy minél később legyen, ne munkaidőben... ezt már megbántam azóta :? Gondoltam arra is, hogy áttetetem az időpontot péntekre, de akkor Attila nem tudott volna velem jönni.

Úgy örülnék, ha kiderülne a neme, de szerintem nem fog, a saját gépe nem olyan profi, és én még csak 15 hetes vagyok.

Lányok, az AFP csak egy vérvétel, ugye? Nem jár hozzá UH?

Tegnap elkezdtem gondolkodni a keddi tornán, de nem hiszem, hogy első nap egy teljes munkanap után még be kellene vállalnom. Szerintem hazamegyek, és öszerogyom az ágyon.

Heydie: merre jártatok? Lehet, hogy írtad még nyaralás előtt, de nem emlékszem :oops:

Mi augusztus 20-tól augusztus 31-ig leszünk szabin, és nagyon-nagyon vágyom a Balatonra. Lehet, hogy nem kerül rá sor, anyagi okokból, el kellene kezdenünk babacuccokat venni, és ott a szülés is. Eddig van kiságyunk és babakádunk, nővéreméktől. Vannak ruhák is, kisfiúnak mindenképp, de a barátnőm párja is lehozta a padlásról a babaruhákat, náluk vegyes a felhozatal...

Ami kellene: pelenkázó, ruhás szekrény, függöny, sötétítő függöny, szőnyeg, babakocsi, hordozó... a lista vége nagyon messze van...

Klári

Kép
claracroft

köszi twist akkor heti 3-4 pezsgőtabletta mindenképpen jót tesz

én is ugy szeretném már tudni hogy fiuk vagy lányok én csak csütörtökön megyek dokihoz és neki is béna az UH-ja sajna

ó bár nekünk is a berendezésen kellene gondolkodnunk de mi ugy vettünk 3 éve lakást, hogy az eredetileg 1+2 fél szobából 1+fél lett mert az egyik szobát egybe nyitották a konyhával az előző lakók, igy nem tudjuk melyik szobában legyenek a gyerkőcök
és ehhez még a bútorok is rosszul vannak összeválogatva
másik lakás vásárlása meg talán nem a legmegfelelőbb mostanság

és ugyanez a kocsival az is kicsi a csomagtartóba nem fér bele a dupla babakocsi összecsukva sem :?

Móni
KépKép
reunion

Mi is másfél éve vettünk lakást, nekünk maradt az 1+ 2fél, sajnos elég picike a gyerekszoba, de legalább van. Mondjuk pont abból a megfontolásból vettünk olyan lakást, ami ekkora, hogy ha egyszer nem ketten leszünk, de ez volt a maximum méret, amire még adtak hitelt.

Remélem sikerül megoldanotok a felmerülő problémákat...

Ha most nem kapok teljes fizut, akkor biztos, hogy nem tudunk elkezdeni vásárolni, és a Balaton is biztosra ugrik... És ruhát is kellene vennem, ha jön egy kis hideg, nem tudok semmit sem felvenni.

Klári

Kép
claracroft

:( Hát, nem gondol eredetileg senki sem arra, hogy az ikrekkel mennyi minden probléma merül fel. Én is nagyon vágytam ikrekre, de így belegondolva, kocsit nem tudnánk cserélni...

Sajnálom. De ha megoldottátok ezeket, utána duplán kapjátok a mosolyt, a szeretetet... na jó, a pelenkákat és a hisztit is :)

Klári

Kép
claracroft

Ez a kisbaba szoba kialakítás nálunk is napirenden van. A házban van egy nappali és két kisszoba. Az egyik kisszoba tehát lehet a gyermeké. Na de az most raktár, minden van benne, mozdulni sem lehet, ki kell dobálni a bútorokat.
Már tiszta izgatott vagyok, hogy milyen színűre fessük a falakat, ezért lenne jó tudni a baba nemét. A végén sárga lesz, az olyan semleges szín:)
És ki kell pakolni a szekrénysort is, mert parkettázni is kell még aug-ban gyorsan, amíg nyitva lehet az ablak éjjel-nappal és szellőzhet a festék és ragasztószag.
Szerencsére bútorokat kapok a sógornőmtól és a húgomtól:) Hihetetlen könnyebbség!:)
De lehetne venni a Vaterán, vagy a Teszvesz-en is használtan. Nagyon jó állapotú dolgok vannak és olcsóbban, mint a boltban.

Reunion, szerintem tuti jót tesz a CA, főleg ha nem bírsz tejtermékeket enni. Én is csüt-ön megyek dokihoz és neki is kis béna UH-ja van, pedig már úgy szeretném tudni a baba nemét! És remélem, hogy most már hasi UH lesz, a hüvelyin tuti semmit sem lehet látni, homályos.

Klári, én is pont a hétvégén gondolkoztam azon, hogy okés, hogy a babónak mindenféle kell majd, de nekem is kéne ruha őszre, meg télre gigant pocival tervezve. Vajon mi kéne őszre? Hosszú gatyám van, felülre kéne hosszú ujjú felső, vagy kardigán esetleg. Kabát is kéne, de azt csak gondolom, hogy ősszel lehet majd kapni. Na, szánkózás sem lesz idén, mert a síruhám lapos hasra készült:))
Vendég

hát... én is kíváncsi leszek a fizetésemre egész júliusban táppénzen voltam :?
és ha jól gondolom kb ugyanennyi lesz az a tgyás vagy mi, amit először kapunk nem?
én még mindig nem vagyok képben azzal hogy milyen juttatások járnak pedig már annyi helyen elolvastam de mindig keverem őket

ja az AFP csak vérvétel :)

Móni
KépKép
reunion

Én is most próbáltam utánanézni, hogy milyen juttatások járnak, de azt tapasztalom, hogy direkt azért bonyolítják meg ennyire, hogy a kismamák ne legyenek képben, hogy melyiket is igényeljék. Mindegyiket másképp számolják és nem mindegyikből vonják le ugyanazokat a járulékokat, adókat.
Így pl. én úgy tudom, hogy a TGYÁS igaz, hogy a fizetés 70%-a, mint a táppénz, csak nem ugyanazokat a járulékokat vonják belőle, ebből csak személyi jövedelemadót vonnak, míg a táppénzből egyéb járulékokat is, de persze ezeket olyan bonyolultan írják le, nehogy kiismerjük magunkat!

Nóra

Kép
fikuszka

Móni, majd írd már meg légyszi, hogy a fizetésed kb. hány %-át kaptad most kézhez, mire számíthatunk táppénz idején.
Fikuszka, na, akkor azért mondta a kolléganőm, aki gyes-en van, hogy a TGYÁS alatt többet kapott kézhez, mint amennyi a fizetése volt és nagyon élvezte ezért ezt a 6 hónapot!:) Istenien hangzik!:-)

Van egy táblázatom, de a TGYÁS nincs benne:
Kép

Családi pótlék:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk a Tisza-tótól. Jó sokat írtatok csütörtök óta, tök jó volt, visszaolvasni.

Heydie: üdv. újra itt, köszi, hogy betettél a táblázatba, mi eredetileg kislányt szerettünk volna. Ez a január 3 hogy jött ki? Én még nem számoltam ugyan de a kiskönyvembe január 6-ot írt a védőnő. Mondjuk jó kérdés miért. Én is most fontolom, hogy sötétbarnára festetem a hajam és nem bírok várni még 4-5 hónapot mert már így is le van nőve. Nekem a dokim azt mondta lehet.
Fikuszka: igen nagyon jól tudod a TGYÁS nettója valamivel több lesz, mint a táppénz, mert néhány járulékot abból nem vonnak. Majdnem annyit fogsz kapni mint a sima nettó fizud. Kár, hogy ez csak 6 hónapra szól. Egyébként tényleg járjatok majd utána, akinek minden fillér számít, mert mindenféle támogatást lehet kérni akár a kerülettől is, de olyat is tudok, hogy például allergiás gyerekek után jár külön gyógyszertámogatás stb., csak ugye jófej módra ezeket sehol nem hirdetik. :?

Súly: tegnap felbuzdultam a testtömeg index számításaitokon, és én is megnéztem. Én 178 centi vagyok és 61 kilóról indultam mindkét terhességemnél. Marcinál 17 kilót szedtem fel és 1 év alatt ment le az összes, így szerencsére ugyanonnan kezdtem most is. Az index alapján éppen elérem az átlagos kategória alsó szintjét.

Tényleg marha sok vékony lány van itt, nem is tudom, találkoztam-e már ilyennel. Uxinak igaza van, semmi nem lesz már a régi és én is ugyan egy gyerek után ugyanúgy néztem ki mint azelőtt, de kettő után már nem fogok, ebben biztos vagyok. :cry:

Lakás: jajj nagyon izgi ez a berendezés kérdés. De egyre nagyon kell figyelni, marha sok pénzt el lehet költeni feleslegesen... Nekünk nincs csak 2 szobánk, egyikben van Marci szobája, mi kint alszunk a nappaliban. Még 2 évig úgy néz ki maradunk is itt, csak aztán megyünk kertes házba. Én úgy tervezem 3 hónapig velünk lesz kistesó, aztán megy Marcihoz.

Somaanyu: fúú, akkor nagyon szép helyen laktok. Mi a Római parton lakunk egy viszonlyag új építésű lakóparkban.

Irigy vagyok a jógás, tornás tali miatt, szerintem ha vége a nagy melegnek, amúgy is csinálhatnánk egy közös nagy találkozót, mondjuk mikor Francesca és Heydie és itthon vannak. Lehet, van még külföldi kismamink, akkor ők is :)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok lányok!
Én 4000ft-tal kapok kevesebbet táppénzre mint a fizetésem volt.
Heydie csini vagy szépen gömbölyödik a pocid...A körmöm: zseléset akarok én a ragasztótól félek amivel a tippet felrakják...de a körmös is azt mondta hogy lehet...
Tényleg sok a vékony kismami hát én sajna nem vagyok közte igaz csak 4 kg híztam /abból 1kg a melleim az tuti :oops/de már 10 kg plusszal indultam amit az elevitnek köszönhetek.
Mindenkinek csodás napot!!! :lol:
gyöngyi-30

Sziasztok!

Szilvánusz: a Római part számomra éppen olyan vonzó hely, mint ahol mi lakunk. Talán most a szúnyogok miatt nem, de egyébként!!!! Szoktunk néha kimenni Somával a rómaira sétálni, talizhatnánk egyszer! :wink:

Heydie: üdv újra köztünk! Irtó helyes kis pocid van! :)

Klári: azért csak óvatosan a mocorgással. Előbb nézesd meg a hematómát elmúlt-e már! :wink:

Móni: én a savamra iszom a kalcium pezsitabit esténként felet. Nekem arra bejön.

Csajok: ezek a juttatások csak első ránézésre bonyolultak. majd belejöttök! :wink:

Én holnap megyek be a munkahelymre mert sikerült leboltolnom velük, hogy visszavesznek papíron és elmegyek táppénzre szülésig. Még így is több lesz a pénzem havonta, mint a GYES és ha jól tudom a munkaviszony mellett a GYES-t is igényelhetem tovább.

Tegnap sütöttem először a kima féle amerikai palacsintát! ISTENI lett! Tényleg veszélyesen jó!

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok!

Én is jó rég nem voltam már, szerencsére elég mozgalmas a nyarunk, de így viszont ritkán jutok netközelbe...

Üdv az újaknak!
Szépek a pocakfotók, nekünk sajnos a laptoppal együtt ellopták az eddigieket (de még úgyis csak inkább "jóllakott" votam rajtuk).

Minden rendben van, volt UH és kombinált-teszthez vérvétel is. Sajnos a kórházban sem a nyomtató, sem a DVD író, de még az a tv sem működött amin én láthattam volna az UH vizsgálatot... Viszont a férjem a mobiljával lefotózta a monitort (úgyhogy legalább van egy kis homályos képünk a babóról).

A sógornőméktől kaptunk 8 doboz kinőtt babaruhát, járókát, kádat, orrszívót...stb. (most költöznek és a legkisebb gyerkőc 2 éves), szóval szerencsére úgy néz ki hogy babakocsin és ágyon kívül nem sok dolgot kell vennünk majd.

Én is elmondtam végre a cégnél hogy terhes vagyok, jól fogadták (bár én vagyok a legújabb, szóval sejtettem hogy nem fogja megrázni a vezetőséget a hír), de azért jó volt túlesni rajta. Már nem kell behúznom a hasam ha bejön a főnök. :)

Szilvánusz - Én is a Római parton nőttem fel és most sem költöztem sokkal alrébb. :)

Zsófi

Kép
Kép
sophie007

Sophie, ellopták a laptopodat? Jaj, szegény!:(((((
De jó, hogy ennyi babaruha és felszerelés van nálatok.) nagyon nagy könnyebbség! Gyerekszobát már kialakítottatok?

Somaanya, tök jó, hogy a savadra iszod a CA pezsgőtablettát, nekem pedig pont attól lett savam és róka vadászat:))
Tényleg a GYES jár munkavizsony mellett? Ez tök jó lenne! Majd nézd meg kérlek!
Vendég

Sziasztok!

Sophie-hoz hasonlóan nálunk is zajlik a nyár, vendégek jönnek-mennek, illetve most már mi megyünk nemsokára haza.
Jó rég nem voltam már megint...szinte esélytelen visszaolvasni :( Néztem a pocifotókat, nagyon szépen növögettek Lányok :D !

Nekem is meglett pár eredményem, Down-Edwards szindróma kockázat: 1:50000-hez.
Vér-, vizeleteredmény is jó...most pedig várjuk az újabb UH-t, ami csütörtökön lesz.
Elvileg megtudhatnánk a nemét is, ha úgy fordul, de valószínűleg maradunk a "meglepit szeretnénk" teóriánál :D

Már érzem Pindúrka mocorgását is, igaz még elég haloványan, de már kezd kialakulni némi kommunikáció közöttünk :D
Tényleg, ti szoktatok beszélni a Pocaklakóhoz?
Én csak akkor, amikor egyedül vagyok itthon :oops:

Kalciummal én is hadilábon állhatok, mert eléggé vérzékeny az ínyem...azt hiszem, beszerzek én is pezsgőtabit.

Meleget hogy bírjátok??

afra.h

Arian: ha holnap elmész BBGo-ba, akkor majd lécci írd meg, milyen volt!

Akire: én jövő keddre beírtam magamnak a tornát, ha van kedved gyere!

Clara: Te akkor még pihengess egy picit. Drukkolok a ma esti dokihoz!

Sophie, Afra: gratula az eredményekhez! Ezek szerint nem csak az én kórházamban vannak elavult gépek...

Mi gyerekszobával jól állunk, van 2 is :wink: Az egyik üres, a másikban teregetek. Januárban költöztünk be a házunkba majd' 1 éves felújítás után.

A cuccokkal viszont sajnos kevésbé vagyok szerencsés. A tesóméknak ugyan 2 fiúk van (9 és 3 évesek), de ugye rájuk nem számíthatok. El kéne menni C&A-ba meg H&M-be meg Tescoba venni néhány cuccot, amig még tartanak a leárazások. Mondjuk a húzósabb tételek (babakocsi, kiságy,stb) sajnos soha nincsenek leárazva. Megnéztem én is a BabyMerc babakocsit a neten, nekem nagyon bejön, valamelyik nap el akarok menni a Lurdy házba hogy élőben is megnézzem.

Én ma megyek kismama jógára, kíváncsi vagyok, milyen lesz...

Ja, és én a Római parttal csak tavaly kerültem közeli kapcsolatba, de teljesen lenyűgözött a hangulata. Azóta az egyik barátnőm is odaköltözött, tervezem is, hogy meglátogatom és lemegyünk a partra egyet lángosozni (a halat sajna nem szeretem)

Kép
szerencsemák

A bababútorokról:

Lehet, hogy én vagyok nagyon izgulós, de mi nem vettünk pelenkázót, mert nagyon sok rémtörténetet hallottam az onnan bungee jumpingozó babákról. Lehet kapni olcsó műanyag hátú pelenkát, azt az ágyra terítettem, és azon pelenkáztam. (Ez jó, az orvosnál is, ráfektetni a kicsikét a vizsgáló asztalra. ) De vannak más megoldások is, ha valaki szeretne állva pelenkázni. A teljesség igénye nélkül, itt van pl egy:
http://www.ladotex.hu/index.php?main_pa ... 0d3ac9a86c

Vannak falra szerelhető, onnan lehajtható szerkezetek is. A második gyereknél már az is jó, ha a mosógépre rádobod a babót. (Én pl minden kaki után mindig letusoltam a fencsijét, mert nem nyugtattak meg a méregdrága törlőkendők. Jobban bíztam a tiszta vízben és egy kis babafürdetőben.)

Rudi
turorudi6

Sziasztok!

Szcsm majd beszámolok! Te hová mész jógára? Padmába? Én is várom a beszámolót! :)

Én még nem kaptam és nem is vettem semmit a bébinek :( De majd mostmár szeretnék valamit!

Kép
arian78

Helló!

Mi olyan pelenkázót szeretnénk, amiből később komód lesz, kell a pakolóhely. Többek között az IKEA gyerekbútorait néztük, úgy nézem, ezek a legolcsóbbak.

Klári

Kép
claracroft

A jógának milyen előnyei vannak? Én szülésfelkészítőre nézek el valamikor. A Szent Imrében minden hónap 2. csütörtökén van asszem.

AFP nekem 1.6 lett, akkor lehet kisfiu? :D :D Kiváncsi vagyok nagyon....

Egykérdés: terhesség alatti folyásnál nem baj ha kicsit sárgás?A mennyisége nem sok.
kriszti1976

Sziasztok!

Latom zajlik az elet :D majd probalok visszaolvasni.

18. hetet kezdem, de meg nem erzem Maszatot...neha beparazok, aztan rajovok, hogy majd talan kicsit kesobb... Mar csak 10-et kell aludni es otthoni levegot szippantok es persze megnezzuk a fonokot is :wink:
Vendég

Reunion!

Voltál ma dolgozni, vagy maradt a fekvés?

Rudi
turorudi6

Sziasztok!
A lakás témához:
Mi 2 szobás lakásban lakunk ugyan, de sajnos ez albérlet. Esélyünk sincs sajátot venni (nekem ugyan van lakásom, de nem engednek hozzájutni :cry: )
Sehogy sem fogunk elférni, szóval új albérletet kell keresnünk valami normális helyen és normális áron (ha esetleg tud valaki ilyet BP-en, akkor szóljon, előre is köszi) ahol van legalább félszoba a babónak is!

Babaholmik!
Ha kislányuk van, akkor nekem nagyon jó dolgom van, mert minden (szó szerint MINDENT) megkapok a barátnőmtől, akinek januárban lesz 2 éves a kislánya. De szerencsére többnyire semleges színű cuccai vannak, tehát kisdfiú esetén is fogom tudni használni, akkor max. ruhákat kell vennünk, mert azt nem kapunk senkitől.
Anyukám pedig bölcsőde vezető és októberben ki fogom írni, hogy mire van szükségem, mert az ottani szülők nagyon szívesen eladják a feleslegessé vált holmikat potom áron . Ha valakinek kell majd valami, akkor szóljon, megpróbálok segíteni!!!!

Szerencsemák!
Jövő hét kedden ott a helyem! 5-ig dolgozom, szerintem max. 3/4 6-ra ott tudok lenni. Be kell jelentkezni előre, vagy csak úgy menjünk oda???

Kriszti1976!
Nekem a védőnő azt mondta, hogy az normális, ha kicsit sárgásabb folyás van, szóval szerintem ne izgulj, de azért említsd meg a dokinak, ha legközelebb mész!

Claracroft!
Mi is pont ugyanígy leszünk szabin :lol: (6 nap szabival 11-et leszünk otthon) Már alig várom! Szerintem mi valami last minute utat nézünk ki, tavaly is így voltunk Tunéziában és repülővel, all inclusive ellátással olcsóbban jöttünk ki, mint ha a Balatonra mnetünk volna. Szeretnénk Olaszországba menni, de az elég drága :cry:

Heydie!
Köszi, hogy vezeted a táblát (én is csináltam egy másik fórumon, tudom, hogy nem kis munka!!!!!!!).
Beírnád hozzám, hogy II.sz. női klinika? Előre is köszönet!

Bocsánat, jó hosszú lettem!!!! :oops:

Kép
akire79

köszi akire:-) Kicsit az csak:-)))Dokihoz csak szeptemberben megyek.Panaszom nincs egyáltalán.
kriszti1976

Én egy kicsit aggódom a h1n1 vírus miatt...Az én munkahelyemen van ügyfélforgalom. És sokan dolgozunk ott. Táppénzre meg nem akarok még menni mert semmi bajom.
kriszti1976

Én is parázok minde vírustól, hiszen a babának nem tesz jót!
Én inkább a BKV-től félek, az ott krákogó, köhécselő, szipogó emberektől.

Kép
akire79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?