A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Tedorka! Most olvasom, nagyon sajnálom! :cry: :cry: :cry: Borzasztó nagy bosszússág lehet, főleg, hogy még a hitelt is fizetni kell utána. Nagyon remélem, hogy sikerül megtalálni!!!!! Te tényleg próbálj ne idegeskedni, bár én tuti szétrobbannék, könnyebb mondani mint megtenni.
Állat egy emberek vannak!!!! :twisted:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica
Sajnos a párom szülei már nem élnek. Sokat beszélgettem erről a párommal, ha még élnének a szülei vajon mit szólnának hozzám ill. a fiukhoz, ő meggyőződése, hogy engem és a fiukat is nagyon szeretnének. Azt mondta a párom, hogy az exét nem nagyon szerették, mert nem csinált semmit.
Nem kell neked pszichológus, itt van a topik akiknek kiöntheted a szívedet, néha sokkal többet ér az ismeretlen ismerős barátok, mint bárki más. :D :D :wink: :wink:

manocskak

Az Iván név nagyon tetszik nekem. Miért nem merült fel nálunk??

Köszi a táblázatot, nagyon szuper. Remélem majd egyszer én is bekerülök biztos színnel, de erre még várni kell. Már többször akartam írni, hogy a korom 26 év, nem titkolom, csak elfelejtem megírni :)

eva

Kép
schvargaeva

Ó, manócskák, sajnálom, nálatok még rosszabb a helyzet. :cry:

Valami vidámról és örömteliről is írjak: MA VAGYOK FÉLIDŐS!!!! :lol:
Reggel megmértem magam, eddig 5 kiló plusznál tartok, aminek örülök, hogy most nem szálltak el a kilók mint az előző két terhességemnél! Még +10 kilót szánok magamra, de ha több jönne fel, tuti nem fogok diétázni babavárás alatt emiatt, majd meglátjuk. eddig jól haladok (főleg magamhoz képest) és ennek örülök.
Na, ez volt a jó hír! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Tedorka: nagyon sajnálom, ami a kocsival történt :( Abszolút át tudom érezni. Nekünk pont egy hónapja volt a balesetünk, és a biztosító még mindig nem döntötte el, hogy mit és mennyit fizet :x Arra jöttünk haza, hogy küldtek egy levelet, hogy az autót totálkárosnak nyilvánították :shock: Nem kicsit akadtam ki. Persze erről még szó sincs, csak valaki ott úgy gondolta, küld egy ilyen levelet, hadd idegeskedjünk :evil:

Az Iván nagyon kedvenc név nekem is. De én ragaszkodom a becézhetőséghez. Az Iván meg csak így szép.

Ja, Gabi a táblázatba átírnál engem dec. 25-re? Köszi!

briell

Tedorka! Hogyhogy nem volt casco? Vagy csak félreértettem? Én teljesen biztosítás-mániás vagyok...

Gabi! Nagyon szép lett a táblázat! :D A leánykánkat Rékának fogják hívni, akár be is írhatod. :wink:

Nóna, nagyon fogunk várni a hírekkel!! :) Minden OK lesz, meglátod!

Kép
apkata

Sziasztok Lányok.
Ritkán jövök,ilyenkor nem győzök visszaolvasni

m&g: Én is kérek egy rózsaszín csíkot a nevemhez. :)
17.héten voltam uh-n mert iszonyúan elkezdett görcsölni a hasam. Jól meg is ijedtem, de szerencsére semmi baj nem volt a babával, de azóta rendszeresen kell szednem a magnéziumot és a nospát is. Viszont kisbabánk már akkor megmutatta,hogy ő bizony kislány. Aztán a 18.heti uh-n ezt megerősitette.

tedorka: Rettenetesen sajnálom, hogy ellopták az autót. Egyszer már mi is jártunk igy. Akkor még Pesten laktam a korábbi párommal, és az ablakunk alól vitték el pont igy júliusban az Opelünket.

Csajok! Hát, látom, nemcsak én nem vagyok jóban az édesanyámmal. Elviselhetetlen természete van,csak én voltam mellette a családból,mindenki mást már elüldözött maga mellől. De ősszel,mikor meghalt a kisbabám, úgy reagált rá, hogy azóta én sem beszéltem vele. Nem is tudja,hogy azóta szerencsére már nővöget a hasamban a kislányom. Párom szülei szerencsére nagyon várják az unokát,igy lesz azért nagyszülője a babának.

apkata: Nálunk is a Réka név lett volna a befutó, de párom vezetéknevéhez nem ment, igy még keresgetünk. Most épp a Zsóka a nyerő, de minden héten változik, igy még ez sem tuti.

Kép
she76

Dorka, sajnálom a történteket, az üzenet már ott figyel az iwiw üzenőfalon... törjön le a keze az ilyen embernek... :evil:
Vendég

Sziasztok!!!

Én is csak ritkán jutok ide,annyit kell visszaolvasni,h mire végzek,már nem jut idő írni!!!

Sajnálom a rossz híreket és örülök a jóknak!!!Mennyi kiscsaj van már itt!!!Remélem szerdán a genetikain nálam is kiderül,mert már nagyon izgulok!!!

Holnap meg megyek fogdokihoz,nemrég voltam,kb.fél éve,remélem nem romlottak a fogaim a teherbeesés óta!!!

Tegnap ismét nagyot kirándultunk,ezúttal Vácra és olyan jól éreztük magunkat,jól elfáradtunk.Viszont az éjszakám borzalmas volt.Nektek is olyan valóságosak az álmaitok,mintha meg is történne minden????Egyfolytában azt álmodtam,h elfolyik a magzatvizem és meg kell szülnöm a halott babámat.És amikor izzadtan felébredtem még oda is kaptam a lábam közé,mert határozottan éreztem...szörnyű,utána alig mertem visszaaludni.

Sajnállak nagyon benneteket,Pókica,Manócskák,She....én anyósomékkal nem vagyok fényes viszonyban,ill.ez így nem igaz,csak utálom,h bármit kérek tőlük,egyből sértődés van(pl.ne adjanak a gyereknek semmi édességet,ne vegyenek neki szar minőségű használt kínai cipőt,mert úgysem adom rá,stb...)Anyummal jó a viszony szerncsére,apámmal viszont nem....Hát igen,az ember a barátait megválaszthatja,de a családját nem....

Tök jó hordozókat tettetek fel!!!

Lovaglás engem is érdekel,de már engem is majd csak úgy,ha a gyerekek is nyagobbak lesznek!Meg apával azt is beszéltük,hogy milyen jó lesz,veszünk korcsolyákat és eljárunk korizni télen.Kb.10 évesen csináltam utoljára,jó lesz újrekezdeni és gyerekekkel nagyon jó program!!!!

Megyek ebédeltetni!!!

Kép Kép
meli1118

Jippíí, megvan az AFP eredményem, és 1.05 :D Pedig már nagyon készítettem magam arra, hogy rossz lesz :lol:
A védőnő is hamar elment, mert hozta a tündéri kisunokáját magával. :) Ja, és felírta, hogy már mozog a baba :D

Mi is már úgy várjuk, hogy a gyerekekkel csináljunk programokat. Én nagy koris vagyok. 19 évesen megtanultam ugrani, meg forogni is 8) Szerencsére tök jó koripálya van itt nálunk, ha befagy a tó.

na én meg megyek ebédet csinálni. Wokban sült zöldség lesz, az hamar megvan.

briell

Briell,nagyon egyformán haladunk,az én eredményem 1,06 lett!!!!!

Innen 20 perc alatt vagyunk ott nálatok,akkor majd megtaníthatsz minket korizni!!!!!A gyerekek meg bandáznak :lol:

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Hát már kellőképpen kezdek ideges lenni az esti uh miatt.... éjjel ezzel is álmodtam. Igaz, ez még nem a genetikai uh, de gondolom valamivel már okosabbak leszünk. Aki még olvas minket ma, kérlek, szorítsatok nekünk, minden pozitív energia jól jön!!!

Pókica, eszembe jutott valami... anno Nálatok, amikor kiderült, hogy negatív a genetikai eredményetek, akkor utána vizsgálódtak más irányba, hogy akkor vajon mitől vannak azok az elváltozások, amiket az uh-n láttak? Merthogy az jutott eszembe, h. ha nem genetikai oka van, valamiért akkor is ezek látszottak az uh-n, és ilyenkor gondolom akkor tovább kell kutatni az okok után. A klinikán mondanak erről valamit? Vagy az is egyben kiderül, hogy más okozza, és akkor azt kezelni kell, vagy hogy esetleg ez egy olyan dolog, ami majd idővel elmúlik? Nálatok ez hogy volt?

Kép

Kép
nóna

Sziasztok!

Ma voltam uh-n. Minden rendben a babyvel. Uh szerint 19+4 napos, tehát majdnem megyegyezzeik a kiírás szerintivel.

Ja és [color=blue]KISFIÚNK[/color] lesz!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :)

Várok mindenkit a beszámolóval!!!
Vendég

Melinda, gratulálok a kisfiadhoz! :)

Endaaj, Neked is szorítok az uh-hoz!

Tedorka, nagyon sajnálom, ami az autótokkal történt, jól teszed, hogy nem vagy ideges, az nem segít. Én ezt póbálom tenni a rossz uh-eredményünk miatt is, próbálom arra állítani teljesen az agyam, hogy minden rendben kell hogy legyen, próbálok nem ideges lenni ( ami máig nagyjából sikerült is, bár most rendesen össze van állva a gyomrom Amúgy az Iván tényleg jó név, és nem is túl gyakori.

Nagyszülő- témában nálunk az a helyzet, h. anyu és apu imádják az unokát, csak ők picit messzebb vannak tőlünk ( na nem nagyon), párom szülei viszont sajnos már nem élnek, pedig ők itt lennének a szomszéd utcában, és biztosan nagyon szeretnék az unokákat is, azok alapján amiket tudok rólunk ( személyesen sajnos nem ismertem őket). Szóval azt látom, hogy így vagy úgy de mindenhol vannak "veszteségek" sajnos :(

Kép

Kép
nóna

Amit még nem írtam: képzeljéek, a fiam egyik napról a másikra úgy elkezdett inni, mintha ezt világéletében így tette volna... egyik reggel kérte a teát, és onnantól teljesen normálisan iszik. Hát csak ámultam... :shock: :lol:

Kép

Kép
nóna

Nona! Szorítok nagyon estére!!!!!! Minden rendben kell hogy legyen. Tudom, hogy nem könnyű, de tényleg próbálj meg semmi rosszra nem gondolni!!!
Vendég

Meli, én még mindig nem tudom, Ti hol laktok :oops: Korizni lehet jönni, én már rengeteg embert megtanítottam. Szerintem az egyik legjobb sport. :)

Folyton édességre vágyom, de nem eszem. Ma már 61,9 kg voltam. A 63, 5 után ezt most már tartani akarom. Én ezzel a 62-vel vagyok plusz öt kilónál. Most egy kicsit sokallom, főleg, hogy még előttem állnak a leghízósabb hónapok :shock: De egész jól tudom türtőztetni magam. :)

briell

Nóna: én is szorítok nagyon!!!

Melinda: gratula a kisfiúhoz! Fiút vártatok? Volt megérzésed előre? Én még mindig kíváncsi vagyok, bejön-e nálunk a lány. Talán jövő szerdán kiderül.

briell

Sziasztok! Bejelentkezem én is a hétvégi eltűnés után. Most olvastam vissza, de ne haragudjatok én sem reagálok külön, mert akkor 2 órát itt ülnék míg memorizálom ki mit írt. :oops:
Viszont szorítok mindenkinek aki megy dokihoz, uh-ra. Mi ma este megyünk a dokinkhoz megmutatni a 18 hetes uh eredményt, meg felkérni őt.
A hétvége jól telt, ilyenkor igyekszik a párom minél jobban feltölteni élményekkel, hogy kitartson egész héten, ha fáradtan jön haza a nagy melegben és már nincs kedve kimenni velem. Hú, most még jobban hiányzik! :D :shock: Eddig csak úgy elteltek a hétvégék szülőlátogatással, de most látja mennyire jó nekem ha egyéb programok is vannak és igyekszik tartalmasra alakítani ezt a 2 napot. Este még moziba is beültünk és képzeljétek két "olyan nagyot" rúgott babácska, hogy meg is hatódtam rajta. Eddig csak fekvő helyzetben, nagy koncentrálással, kézrátétellel éreztem kint-bent egyszerre, de most figyelés meg minden egyéb nélkül. :D Nem hiszem, hogy megijedt volna, nem volt hirtelen hangos vagy félelmetes a film, bár azért furi, hogy pont akkor produkálta ezt először. :shock: Lehet, hogy csak a kukorica meg a kóla tetszett neki nagyon. :lol: :oops:

Álmok: már nem először álmodom ezt terhességem alatt, így gondoltam megosztom veletek. Az egész valahogy a szoptatásról szól. Nagyon rossz érzés, mert nézem a babát ahogy fekszik és akkor jut eszembe, hogy én 2-3 hete nem is szoptattam/etettem és elkezdek gondolkodni akkor hogyan van még életben? :( Valahogy elfelejtem, hogy etetni kellene és utána nézegetem, hogy van-e még tejem vagy már elapadt és próbálom a szájába tenne a cicit. :cry:
Nem tudom miért álmodom ezt, lehet, hogy azért mert tudat alatt foglalkoztat, hogy lesz majd a szopi? Nagyon érzékeny ugyanis a mellem(mellbimbóm) és nem csak most a terhesség alatt, korábban is az volt, amit ki is használtunk a férjemmel :oops: de most semmi érintést nem kívánok, sőt egyenesen zavar. Nem tudom, hogy lesz majd ha babácskát etetem. :roll:
csillag25

Egy kérdés mindenkihez: Ti hogyan érzitek a magzatmozgásokat? Csak mert én abszolút nem érzem egész nap, van, amikor csak néhányat reggel, este, néha napközben már egy ideje. A korunk nem annyi, mint a vonalzón van, kb. 19 hét. De nem kellene már folyamatosan érezni a mozgolódást, ha egyszer beindul? Ti hogy vagytok ezzel?

Kép

Kép
nóna

Szerintem folyamatosan nem kell érezni. A lényeg, hogy mindennap legyen. Nyilván ha újszülöttként sokat alszanak, magzatként még többet :) Gondolom én.
Én reggel nem is szoktam érezni eddig. Este is pár perc alatt elalszik, amint lefekszem. Tegnap is, mire férjem beért a fürdőszobából elnyugodott, pedig előtte nagy bulit csapott benn. Mondjuk ezt jó jelnek veszem :lol:

briell

Nóna, gondolok Rátok!!! Mindenképpen írj majd!

Én ma egész nap csak olvasgatok, most megint belelendültem a dobozolásba... és a szortírozásba, te jó ég, mennyi felesleges holmi!! Nem is tudom mindez hogyan fér el egy másfél szobás lakásban :oops:
Ha belegondolok, hogy anno csak egy utazótáskával jöttem fel Bp-re....
Jajj már nagyon éhes vagyok, rendeltem fini gyümölcslevest, és paradicsomos spagettit :)
Vendég

Nóna, nekem a 20. héten volt először megkülönböztethető a babó a barack "hatásától". Addig én nem is éreztem. Most sem vagyok mindig biztos benne. Nekem reggelente akkor érezhető, ha jobban hasra fekszem, akkor biztos szól, hogy rossz helyen vagyok. Napközben azon is múlik, hogy mit csinálok, mennyire tudok rá figyelni, hogy érzem-e. De Szerintem normális, ha időnként nem érzed még. Most még annyira sok helye van... Bezzeg később majd küzdhetünk a helyért, levegőért, étkezéseknél :)

Csillag, szegény, ez nagyon nyomasztó álom. De amit elmesélsz, az nem válik valóra, legalábbis nekem ezt mondták, szóval elő a rossz álmokkal, hogy tuti ne történjenek meg. Van rossz tapasztalatod a környezetedben a szoptatással, vagy olvastál mostanában erről? Mert lehet, hogy csak az információkat meg az érzéseket, félelmeket kapcsolja össze az álom fura dolgokká.

eva

Kép
schvargaeva

Gombi, megértem. Nekünk is pici a lakásunk, és mi meg már január óta selejtezünk minden hónapban egy kicsit, pedig akkor még csak magunkért tettük. Néhány dolgok nagy szívfájdalommal dobtam ki, de egy csomó kacat is felgyült, pedig csak két és fél éve költöztünk ebbe a lakásba. És még hátra van a nagy átrendezés, elrendezés nyár végén, ősz elején, mikor helyet készítünk a babónak, addigra minden másnak is helyet akarok találni, dobozokban, felcímkézve. Az otthoni "gyakorlatot" meg technikákat próbálom most az irodában végrehajtani, de itt sokkal nehezebb, egy csomó mindent nem dobhatok ki, amit pedig ki kéne...

eva

Kép
schvargaeva

Nóna, én sem érzem egész nap, inkább csak kajálások után, ha odafigyelek rá. Jövés-menés közben még sosem éreztem. Drukkolok nektek!

Éva, én is remélem, hogy nem válik valóra, főleg mert olyan elképzelhetetlen számomra, hogy ne gondoskodnék a piciről. :shock: Nincs rossz tapasztalat és nem is olvastam róla mostanában, viszont olyan volt, hogy közelített a férjem én meg lehurrogtam, hogy csak a cicim hagyja békén. :evil: Szegény, ráadásul nem is azt akarta, csak véletlenül ért hozzá, mikor át akart ölelni. :( Erre most nagyon harapós vagyok. Már kezdtem úgy gondolni, hogy nem is olyan jó dolog ez a "ciciérzékenység", legalábbis babavárás alatt. :roll:
csillag25

Csillag, biztosan rossz már most is. Nekem csak a melltartókkal van gondom, időnként nem is hordom, ha aznap érzékenyebb napom van.
Barátnőm egy hónapja szült, és azt mondta, hogy szerinte megéri bimbóvédőt használni az első időben. Még nem értek hozzá, de ő nem használta és két nap alatt teljesen kisebesedett, neki is érzékeny volt. Most meg hogy fejnie is kell, már szinte nincs bőr rajta, nagyon fáj neki. Lehet, hogy utána fogok járni, hogy milyenek is vannak, és hogyan is működik. Ja, meg volt valami törölközős, "mellbimbó-edzős" rész a terhessége alatt, de erre már nem emlékszem, majd rákérdezek.

Anyukák, nektek mi a tapasztalat?

eva

Kép
schvargaeva

Mellbimbó:nekem nem kellett edzeni,semmi bajom nem volt soha,pedig igazi tejleadó-központ voltam.Egyénfüggő.

Briell,Nagykáta.

Akkor nem csak nekem vannak valósághű, nyomasztó álmaim.Nem nyugatat meg,de megvígasztal...

Magzatmozgás:én is írtam nem régen,hogy régóta érzem,de ebben a kánikulában alig mozog,leginkább csak este és éjjel.De senki sem reagált rá.... :cry: pedig amikor Dénes elkezdte anno,akkor onnantól kezdve éreztem mindig minden nap.

Kép Kép
meli1118

Köszi, minden infót szívesen veszek. :) A törölközős edzésről azt olvastam, hogy felesleges kellemetlenség a kismamáknak, mert attól nem lesz jobb/"edzettebb" akkor amikor szoptatni kell.

Most megyek vásárolni, de majd visszanézek kinek mi a tapasztalata, csak nehogy összekapjatok a "kell-e bimbóvédő vagy nem témán", annyit nem ér. Tudjátok, túltengenek a hormonok. :lol:

Kitaláltam, hogy mostantól itthon is melltartóban leszek végig -bár utálom, de a tartás miatt sem felesleges- mert leginkább akkor volt ilyen gond, mikor csak egy póló volt rajtam és bármi/bárki (na jó csak a férjem) :D hozzámért. Meglepő módon a melltartó nem zavar ilyen szempontból, csak nem túl kényelmes...
csillag25

Bimbóvédővel nincs tapasztalatom,unokatesóm használt és nem szerette,mert megzavarta a kicsit.Nem tudok mást mondani róla.

Kép Kép
meli1118

Nóna! Én a magzatmozgást nem folytonosan érzem, hiszen ők is alszanak, nem ficánkol mindig, és gondolom az is befolyásolja, mennyire bújik előre a hasfalhoz. Nálunk is este van a fő produkció, de éjjel is egyre többször előfordul, hogy aktív a babóca: általában akkor tér nyugovóra, ha én. Ha ez 9-kor van, akkor, ha később, akkor. Egyszer-kétszer előfordult, hogy felébredtem, mert nagyon aktív volt. Ezeken az esti órákon kívül, előfordul 7-9 óra között, és vagy kora délután, vagy 5 óra körül még aktív mocorgás. De kezd egyre gyakoribb lenni, de van hogy kimarad mondjuk a reggeli, helyette délután pörgősebb. De szerencsére egyik nap sem maradt ki, frászt is kapnék szerintem akkor. Drukkolok neked, hogy jó híreket kapj este! Ha tudsz jelentkezz majd, szerintem mindenki tűkön ül majd értetek.

Meli! Nálam a meleg nem befolyásolja a baba mozgását szerintem, pedig én is olvastam, hogy a meleg csökkenti a baba mozgékonyságát. Ezt csak azért nem értem, mert a baba közel hasonló hőmérsékleten van a magzatvíz meg a máz miatt. Nem? Bár lehet, hogy inkább anyuka közérzete határozza meg.

Tedorka! Nagyon sajnálom, ami a kocsitokkal történt. Mostanában egyre több ilyen esetről hallani, és a legdühítőbb az, hogy minden hónapban fizetheti az ember a csekket a semmiért. De próbálj nem idegeskedni, sajnos már ezen nem segít, ha ezen mérgelődsz. Bár nyilván nem könnyű.

Briell, She, Melinda gratula a jó eredményekhez!

Gombi, ha most dobozolsz, azt jelenti, hogy még nem költöztetek át az új albiba?

Éva! Én is hallottam, hogy lehet törülközővel edzeni, dörzsölgetni a mellett, de nem vagyok biztos, hogy ez jó ötlet. Az egyik születéstörténetnél a kismamának szülésindításként azt javasolták, hogy csipkedje a mellét, mert annak az ingerlése beindíthatja a szülést.

Csillag, Nóna! Szerintem csak rejtett félelemből adódik ez az álom. Ne aggódjatok emiatt, de biztos rossz érzés lehet, többször is átélni ezt. Esetleg nincs összefüggésben a rossz álom, a meleggel, rosszabb közérzettel? Csak mert nekem is volt egy rémálmom, de akkor alig bírtam elaludni a melegtől, szerintem azért volt.
Engem a melltartó most irritál, azt érzem, hogy megfolyt. Szóval a mellem nem érzékeny, csak a plusz hacukák… Kezdek Pumihoz hasonlítani ebben.
Vendég

O'hara: ezen a héten megyünk át, kedd-szerda-csütörtök. Azért remélem szerdán már mindent át tudunk vinni....
No azért nem erőltetem meg magam, szépen komótosan pakolászok...
Meg kézzel mosok, már egy hete nincs mosógépünk, a fene se gondolta volna, hogy ennyire fog hiányozni :?
Vendég

Álmodni én is nagyon élethűeket álmodok, néha az az érzésem, hogy egész éjszaka megy a mozi, és én is általában szörnyűségeket. De gyerek általában nem szerepel benne. :)

A mellbimbóm csak az elején volt baromi érzékeny, akkor még a melltartó is fájt, de mostanra visszaállt a normálisra a helyzet. Mondjuk azt én sem tudom elképzelni, hogy fogom bírni a napi sokszori csócsálást, de akkor biztos természetesnek tűnik majd (legalábbis remélem). :lol:

/
lemonsong

Sziasztok!

Endaaj gyere majd a hírekkel, és te is Nóna!
Tedorka már ki is raktam az iwiwre,és drukkolok,hogy meglegyen!

Melinda gratulálok a kisfiatokhoz! :)

Gabi tök jó így a táblázat színesen! :) Tetszik!

Megyek is,mert rám is rámjött a pakolhatnék! :D

Sleepin hétvégén befestettem a hajam hennával,gondoltam ha törni akar törjön,de én ma megcsinálom...ééés tök jó lett!Hagytam rajt 3órát,és utánna selymes és fényes lett!
Nagyfiam is csak simogatta,hogy milyen jó! :lol:
Szóval ezentúl csak ezzel festek hajat!
Vendég

Lányok,
nem ér ennyit írni reggel óta :shock: így sosem lesz vacsink...

Tedorka nagyon sajnálom, ami történt :( hihetetlen, hogy mik meg nem történnek. Tudom, hatalmas érvágás, de próbáljatok nyugodtak, higgadtak maradni.

Próbálom az új infókkal bővítem táblázatot, de előre jelzem, bocsi, ha valakiről valami kimarad, így is többször át kell olvasnom a sorokat 8) de gratulálok mindenkinek a jó eredményekhez!

Üdv. Gabi
Vendég

Nóna! Mikor megérkezett a negatív eredmény és behívtak minket, csináltak még egy uh-ot, hogy megnézzék javult-e az állapot. Akkorra eltűntek az agyi ciszták és az egyik vesetágulata, a másik oldali maradt csak meg, de az is kisebb lett. Ha nem változott volna az állapot, akkor sűrűbb uh-ra kellett volna járnunk, de biztosak voltak benne, hogy nem lesz baja a kisfiunknak, mivel nem találtak olyan kromoszóma eltérést, ami betegségre utalna. Vannak kisfiúk, akiknél megmarad a vesemedencetágulat, őket születés után kezelik, de nem komoly probléma. Inkább a ciszták izgattak minket. Tehát ha nem múlt volna el, a fokozott uh-os megfigyelésnél többet nem tudtak volna tenni.
Nálatok is negatív eredménykor, csak annyit tudnak tenni, hogy sűrűbben nézegetik uh-gal. lehet, hogy szívuh-ra is küldenek. De reméljük már most javult a helyzet, ha nem, akkor se keseredj el, a barátnőmnek a kamratágulatot 30 hetesen vették észre és egy hónapon át folyamatosan nőtt, utána kezdett el csökkenni és születésre megszűnt. Szegény már kórházat is és orvost is váltott, mert ahol szülni szeretett volna, ott nem voltak felkészülve a baba fogadására. Most ha a magzatvizvételt felajánlják, akkor azzal azt vizsgálják, hogy van-e olyan kromoszómabeli betegsége a babának, ami ezeket a tüneteket okozza.
Szorítok értetek! Várunk a hírekkel!
A magzatmozgást nem kell folyamatosan érezni, hiszen valamikor nekik is aludni kell. Az sem törvényszerű, hogy ha elkezd mocorogni, akkor akár pár percig is érezd, elképzelhető, hogy csak álmában forgolódik, ahogy mi is szoktunk. Az a lényeg, hogy minden nap érezd. Van mikor aktívabbak, van mikor többet pihennek. Ilyenkor elvileg ugyanannyit alszanak, mint újszülött korukban, azaz kb 20 órát egy nap. Bár a lányom is tudta volna ezt mikor kicsi volt! :wink:

Gratulálok a kisfiúkhoz, kislányokhoz! Mindketten ilyen nemű gyereket szerettetek volna vagy mindegy volt? Bár szerintem legtöbbünknek van titkos álma.
Ja igen, az álmok. nekem is nagyon valóságszerű álmaim vannak néha, de egyáltalán nem a babával kapcsolatosak, inkább film folytatások, amiket aznap este néztünk.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Éva, én úgy tudom, hogy a törülközővel edzés terhesség alatt egyáltalán nem jó ötlet, épp az ellenkezőjét váltja ki, ráadásul a végefelé hamarabb be is indíthatja a szülést, mert méhösszehúzódásokat okoz. nekem a fiamnál sebesedett ki a cicim, pedig a technikánkkal nem volt gond, jól szopizott. Egy hétig használtam kb bimbóvédőt, azzal szopizott, utána már nem kellett, megedződtem. A lányomnál nem volt soha ilyen gondom.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Köszi a tippeket a türcsis - nem türcsis megoldásokra. Úgy érzem biztosan elvetem ezt a technikát, nem is járok utána. Az meg, hogy majd hogyan bírja a mellem, az kiderül akkor, mert úgy tűnik, ez is egyéni. Milyen szép is, hogy mind hasonlóak, mégis különbözőek vagyunk :) Így tuti nem unalmas az élet :)

Nagyon drukkkolok mindenkinek, aki ma vagy mostanában esik át valami vizsgálaton, uh-n.

eva

Kép
schvargaeva

Nóna, drukkolok Nektek!

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

sziasztok!

Nemét nem tudjuk még, de minden rendben van a Bébivel!

Köszönöm a drukkokat!

Ez a kocsilopás elég durva dolog. Barátnőmék kocsiját a kórház elől lopták el, amikor ctg-re ment, benne volt már a gyerekülés is. Drukkolok, hogy megtalálják!!!

Nóna drukkolok, hogy monden oké legyen ma és jó hírekkel térj ma vissza!!!

Szopitéma:

Nekem is kisebesedett a cickóm és használtam kb egy hétig bimbóvédőt, de utána elmúlt és minden rendben volt. Érdemes beszerezni bimbóvédő krémet. Lehet kapni olyat, amit le kell mosni, de van olyan is, amit nem. A DM-ben lehet kapni saját márkásat és aventeset is, csak az drágább. Nekem a saját márkás nagyon bevállt, csak oda kell figyelni, hogy ne érintkezzen a ruhával, mert zsíros.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Lányok,ti is érzékenyek vagytok??Én állandóan bőgök,ma is Dénes hisztije miatt úgy kiborultam,h fél órát bőgtem.De ha meghallom a kedvenc dalomat,vagy egy olyan jelenet a filmben.....bőgök mindenen.Az öreg néne őzikéjét nem tudom végigmesélni,mert a felénél elcsuklik a hangom és bőhök.Szegény fiam meg nem érti....de lehet,h az én állapotom miatt lesz most balhés ő is...na mindegy,hormontúltengés lehet....

Kép Kép
meli1118

Endaaj az a lényeg, hogy minden rendben van Zigivel. Legközelebb mikor mész? 2 hét?

Meli, én is tudok érzékenykedni, de szerencsére elég hamar elmúlt. Pedig a munkahelyemen már azon röhögtünk a kollégákkal, hogy olyan semmiségeken sírok, hogy a végén emiat kell majd táppénzre mennem, mert nem tudok majd sírni a váratlan bőgőmasinaságom miatt. :D De kb. 2 hét, és vége is, és annyira durva szerencsére nem volt.

Nóna
, mi újság? miattad néztem be, remélem ok minden.
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az együttérzést, és hogy kitettétek üzenőfalra. Tudom, hogy nem segit, de valahogy jobb érzés. Hátha tényleg olvassa. A férjem még bele akarta irni, hogy azt kivánja, hogy az ilyen ember örökké szállitsa a terhes nejét BKV-val, de azt már nem engedtem neki...
Már nem tudom ki kérdezte, talán Apkata volt, de mindegy: a lényeg, hogy volt Casco az autón, most azt várjuk, hogy egyáltalán mennyit adnak, meddig számit újnak az autó, és most mennyit ér egy ilyen.
Az érzékenységgel kapcsolatban: én pontosan múlthét péntekig voltam nagyon érzékeny. Mindenen bőgtem, volt hogy napokat, órákat. Tényleg mindenen. Egyszer azon, hogy kövér vagyok, utána hogy meleg van, aztán azért mert hétfő van stb....Aztán a kocsi-ügy kapcsán nem akartam sirni, mert akkor a férjem még jobban aggódott volna, igy is elég ideges volt, és nem hagytam el magam. Azóta jólesne ugyan kibőgni magam, de kemény csaj vagyok. Lehet, hogy elmúlt?

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
tedorka

Mostanra értem ide. Meli én is elég bőgős vagyok, de ma délután hisztiztem is. "Jól" összekaptam a párommal, persze tök hülyeségen, de annyira kiakadtam. Ő meg csak pislogott szegény, de mondtam neki, hogy nem tehetek róla, dolgoznak a hormonok. :oops: :)
O'hara, elképzelhető, hogy a nyamvadt meleg számlájára írhatók a rossz álmok is. Legközelebb -de inkább ne legyen- megfigyelem.

Dokinál minden oké volt, felkértük őt, megcsinálta a rákszűrést is (februárban nem lett teljesen negatív, így fél év mulva kontrollt javasolt, ami most volt). Megvizsgált, méhszáj zárt, viszont C2000 került a könyvembe. :shock: Itthon utánaolvastam, van olyan vélemény, hogy ez megrövidült méhnyakat jelent, de van olyan is, hogy ez egyénfüggő, kinek 3 cm, kinek 2 cm eleve a méhnyak, egyéni adottság. Vélemények lányok?

Nóna, mi a helyzet veletek?
csillag25

Sziasztok!

Úgy tűnik, minden rendben! :D :D :D

A doki fél óráig nézegette, többször is egymás után az agyát, szívét, és semmi rendelleneset nem talált. Azt mondta, tökéletes a baba, egyszerűen nem érti, mit láttak rajta, mert a legkisebb elváltozás sincs. Célirányosan nézte, mert mutattam neki a múltkori leletem, tehát konkrétan kereste többször is azokat, amiket ott leírtak, de semmi.

És nem véletlenül hozzá mentünk, ő a környék legeslegjobb ultrahangos dokija, azt mondják, amit ő nem lát, az nincs is... Azt mondta, h. ez az egész csak arra volt jó, h. szépen bekerüljünk abba a körforgásba, amikor még a kontroll kontrolljára is elküldenek... de nyugodjak meg, a babánk teljesen egészséges!

Annyira de annyira örülök!!!! :D :D :D

Remélem, mostmár Pesten a genetikán nem szívatnak meg.

Kép

Kép
nóna

Nagyon köszönöm a drukkolást mindenkinek, nekem nagyon sokat jelentett, hogy ennyien gondoltatok ránk! :D

Kép

Kép
nóna

Nóna! Nagyon örülök, ezek nagyszerű hírek! :D :D :D Most már jöhet egy kis nyugi, a nagy ijedtségre és sok izgalomra. Biztos, hogy Pesten is minden rendben lesz, ha ilyen sokáig és célzottan nézegette a doki és semmit nem látott, akkor Töpörtyűnek egészségesnek kell lennie! :D
csillag25

Nóna! Ez szuper, akkor mostmár tényleg megnyugodhatsz!! Ez a sok vizsgálat meg az orvosok általában tényleg arra jók, hogy ráhozzák az emberre a frászt. Gratulálok a tök egészséges kis manóhoz!

Csillag, nekem is c2000, és nekem egyértelműen rövidülést mondtak, sőt, a görcsökkel kombinálva rögtön fenyegető vetéléséről kaptam papírt. Jól be is tojtam persze, de aztán olvastam mindenhol, hogy amíg nem nyílik, addig nincs nagyobb probléma. Majd jövő héten megyek kontrollra, remélem még mindig zárt. Egyébként ha neked nincsenek görcseid, akkor valószínűleg tényleg eleve rövidebb lehet, mert ha gond van a méhnyakkal, akkor általában nem ilyen korán szokott rövidülni/nyílogatni, hanem később, a gyerek növekvő súlya vagy a keményedések miatt. Eddig nem nézték?

/
lemonsong

Nóna, ez NAGYSZERŰ!!!! Annyira de annyira örülök!!!!! Lehet, hogy tényleg csak egy kis vírus okozott ilyen elváltozásokat, amit a kórházban szedtél össze és te észre sem vetted. Kérdezd majd meg a genetikán, okozhatta-e. Most már te is nyugalomban, boldogan élvezheted a kismamaságot! :D Én is csak a múlt heti uh óta tudom élvezni, mikor megmondták, hogy egészséges. Reméltem, hogy már írtál, most megyek a dokihoz a táppénzes papíromért, miattad szaladtam fel a netre. Úgy örülök!

Én nem vagyok sírósabb, a lányomnál voltam az. Most inkább idegbeteg vagyok, sokkal ingerültebb és nem tudom miért. De próbálom kontrollálni magam, szerencsére sikerül, de szegény fiam biztosan érzi mert az utóbbi 3 napban meg van kergülve.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nóna örülök, hogy minden rendben!

Kép
Kép
Kép
endaaj

Csak benéztem reggel, örömmel olvasom a jó híreket!

Nóna jöhet a gondtalan nyaralás, és pihenés, pszichésen is kapcsolódj ki, lazulj el, és élvezd a 2. trimesztert önfeledten.

Endaaj örülök, hogy egészségesek vagytok! A ti babátok legalább annyira szemérmes, mint a mienk. Mi még egy darabig nem színesedünk a táblázatban 8)

Pumi merre vagy? Ígértél fényképet, de nem is ez a lényeg. Nem szoktál ennyi időre eltűnni. Remélem jól vagytok!

Üdv. Gabi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?