A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Gabi sajnos ezek a módszerek nem megbízhatóak!Én a terhességem elején megnéztem a kínain,a tudományos és a Jónás módszer alapján is..és mind fiút mondott!Szóval ennyit ezekről!

Labkat a negyedik babáitok fognak születni????Az igen!Az első kettő lányod is ikrek?Hogy hívják őket?És a mostani babákat már lehet tudni milyen neműek?Mi lesz a nevük?simán estél teherbe?

Gabicika anyósék már hívtak minket is az általuk gondolt nevekkel,mert nem tetszik nekik amit választottunk...és én is így vagyok mint te!MAJD MEGSZOKJÁK!Az a legviccesebb,hogy azt mondták török-magyar eredetű és miért nem magyar nevet választunk...erre én páromnak: a te neved és a bátyádé is török-magyar eredetű! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval próbálkoznak,de hiába!Amúgy eddig senkinek sem tetszett ez a név az ismerősök között!
Vendég

Tulipános pedig nagyon jó név szerintem, magyar is, és nem is tucat név. Biztos nem lesz 3 belőle az óvodában.
Hogy sikerült a túrós kuglóf?

Köszi a tapasztalatokat, sejtettem én, hogy valami hasonló eredmény fog születni a nemek ügyében. El is felejtkezek mostmár erről a témáról, csak már nagyon-nagyon izgat, hogy mink is lesz, és hol van 6-a.. :?: Szerencsére, egészségileg minden rendben, így aggódnom és idegeskednem nem kell, így csak izgatott a várakozás, pedig azt hittem régebben, megleszek anélkül is, hogy megtudjam, fiunk vagy lányunk is :oops:
Vendég

Sziasztok!

Először is mindenkinek gratulálok a bébikhez!
Újonnan csatlakoztam, miután rátaláltam erre a fórumra, és nagyon örülök!
Olvasgattam az elmúlt pár nap hozzászólásait, nagyon sok olyan témában, ami engem is foglalkoztat, válaszokat is, tippeket is gyűjtögettem belőle, köszönöm Nektek!
Bocsi, de most jó sokat fogok írni, így elsőre... :)

Milla vagyok, 29 éves budapesti (IX.) kismami, párom René és én első kisbabánkat várjuk!
Két napja volt a genetikai ultrahang, szerencsére minden rendben van, egyetlen apró hibát sem véltek felfedezni a bébin. És végre, először, megmutatta, mi van a lába között :) Apukája, egyik nagymami és keresztanyukája is jelen volt, mikor beigazolódott, amit mi, szülők már elejétől fogva tudunk, hogy kiskirályfi születik a családba!! A neve jelenlegi állás szerint Noel lesz, a végső döntés apáé!
Szülni a Róbert Károly Magánklinikán fogunk, ez a Nyírő részeként működik, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Árban is elég kedvező, terhesgondozás ingyen van, és kb annyi a szülés, amennyit az ember más kórházban a terhesség alatt és szülésért a dokinak összesen amúgy is odaadna...

Kiskirályfim mozgását szerencsémre már a 12.héttől érzem. Az akkori UH-n ugyanis bébikém békésen aludt, és pont olyan pozícióban, hogy a doki nem tudta lemérni a nyaki redőt, bárhogy próbálta. Végül fel kellett ébreszteni, amire bébi egy hatalmas rúgással reagált. Mivel a hasfal közelébe simulva aludt, és láttam a rúgást, ugyanakkor éreztem valamit, így tudtam, hogy az az érzés bizony az ő volt... Onnantól tudtam, hogy mit is kell éreznem. Az UH után pár órával bevérzett a méhlepény, reggelre képzelhetitek, mintha megjött volna... frászt kaptam, rohanás a kórházba, izgulás, hogy mi van... pár napig bent tartottak, utána 2-3 hétig szinte csak feküdtem, így volt időm figyelgetni, érezni. Nagyon összeszoktunk már. Ám most, hogy két hete kissé élénk megint minden körülöttem, kevésbé tudtam teljesen rá figyelni, így csak néha érzem, mikor valami nem tetszik neki, vagy jóízűt eszek. De tudom, hogy nincs gond! :)

Két napja, a genetikai UH-n érdekes dolog történt. Számított kora 18.hét 3.nap volt akkor.
Lemérte a doki, ugyanaz, mint a 12.hetinél. (kis kitérőként megjegyzem, akkor azt mondta, hogy egy héttel később fogant, így fiatalabb, mint hittük)
Szóval közölte a végén, hogy ugye tudunk róla, hogy a bébi egy héttel (8 nappal) idősebb, mint gondoltuk. Válaszoltam, hogy az bizony lehetetlen, max nagyobb, mint a többi baba. Erre azt mondta, hogy olyan nem lehetséges, hogy egy baba nagyobb legyen a pocakban, mint a többi ennyi idősen. Max biztos nem akkor volt a peteérésem, stb. próbálkozott. Több hónapja hőmérőztem, profi voltam a témában... Nem akartam vitázni, de óraműpontos 28 napos ciklusnál a 14.napon peteérést mutatott a hőmérő, és pont aznap voltunk együtt párommal, előtte két hétig nem volt rá alkalmunk... a számított teherbeesés napja egyezik a valós együttléttel, így az lehetetlen, hogy egy héttel előbb fogant volna, hacsak nem fogant ránézésre vagy csókolózástól :)
Itthon megnéztem a mért adatokat, összehasonlítottam az ilyenkor szokásos adatokkal. Valóban nagyobbnak tűnik. Ezt kevésbé furcsállnám, René apa 194 centi és 48/49-es cipőt hord. :)
Először azt hittem, biztos elmért valamit, mert ugye kattintgatással méri le, biztos rossz helyre kattintott. De az összes mérés esetében rosszul kattintott volna? Hm... ez már nehezebben hihető...
Értékek:
BPD: 46mm, OFD: 57mm, HC: 169mm, APTD: 43mm, THD: 51mm, AC: 152mm, FL: 28mm, súlya: 299gr!!

Milla

Kép

Kép
millababa

Amúgy nagyon sokat segített, hogy a problémás időszakban ne idegeljem magam túlzottan, hogy májusban szülinapomra a barátaimtól kaptam egy AngelSound nevű házi kis dopplert, amivel bármikor belehallgathatok a pocimba... a védőnő segített, hogy hol keressem a bébit, így teljesen nyugodt voltam addig is, míg elérkezett a 16.heti vizsgálat. Ha nem lett volna a kütyüm, az a négy hét biztos nem lett volna ennyire nyugis. - pedig az elején milyen hülyeségnek tartottam :)

Családunkban és közvetlen környezetében eddig csak lányok születtek, öcsém 25 évvel ezelőtt volt a legutolsó fiú a családban. Nagy rutinom van már a kislányokkal, az elmúlt 10 évben majd minden évben született új bébi... De én is tartok tőle, hogy vajon hogyan is lesz ez egy fiúval... Megnyugodtam, hogy más is így van vele, hogy nem tudja elképzelni még. Tudom, hogy természetes módon jön majd magától, de mégis... :)
Attól is tartok, ha cseperedik, mi fogja érdekelni, mivel kötöm le, milyen játékokat játszik majd - de szerencsére apukája bevállalta, bízzam csak rá, majd ők fiúk tudják ezt... :)

Ami dilemmám most van, az a légzésfigyelő és bébiőr... mint biztos kiderült már az eddig leírtakból, elég parás elsőgyermekes kismama vagyok, nagyon féltem már most a királyfimat, hisz már rég várok rá... így valamit biztosan beszerzek születése utánra is. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, szerintetek elég egy bébiőr, vagy esetleg az a fajta légzésfigyelő, amit a matrac alá kell tenni, nagyobb megnyugvást adhat számomra?

Milla

Kép

Kép
millababa

Nevek kapcsán, hátha valakinek ötletet adok:

lány nevek:
Milla - Az én nevem már több munkatársamat is megihletett, mert nagyon ritka.
Maja - ezt a nevet választottuk a kislányunknak - persze így most ezt kicsit félretesszük :)
Edda - ezt én már 10 éve szeretném, csak páromnak nem tetszik, az együttes miatt :(
Tessza - egy nagyon kedves régi kollégám első bébijét nevezte el így, nagyon különleges név.
Noa - nemrég született barátnőm kislányát hívják így, nagyon ritka név, bibliai eredetű.

fiú nevek:
René - párom neve, francia eredetű, nagyon ritka.
Noel - ezt választottuk, azt jelenti, karácsonykor született, és pont karácsonyra vagyok kiírva :)

Nálunk az egész család elfogadta a választásainkat, senki nem mondott semmi ötletet szerencsére :)
Az eredete meg nagyon nem számít nálunk, az enyém szláv eredetű, az sima ügy. Párom vezetékneve görög, keresztneve francia, német születésű, de mégis magyar pasi :)

m&g:
Mi direkt fiút csináltunk. Ciklus.hu nálam is bejátszott, aszerint cselekedtünk, amit cucka is írt. A számolásos módszer bejött :) Én azóta teljes mértékben hiszek benne. Ketteskét lánynak szeretnénk, remélem, az is ennyire bejön :)

Milla

Kép

Kép
millababa

tulipános: én egy darab Ajsáról hallottam még a Tieteken kívűl, de ők "j"-vel és nem "i"-vel írják a nevet, így ebben a formában tulajdonképpen egyről sem hallottam még. Nekem nagyon tetszik, szerintem nagyon szép nevet választottatok. :) És minden csak megszokás kérdése. :) Nekem gyakori nevem van, itt is többen viseljük, bármilyen közösségben is fordultam elő, biztos, hogy 2-3 még akadt belőle. Persze, ettől még nem kell pszichológushoz járnom, de sokszor jó lett volna, ha csak én vagyok egyedül ilyen nevű. :)
Tyűűű. most látom csak mégiscsak több meló van alváz tekintetében egy lánnyal, mint egy fiúval. :lol: apropó alváz: második napja, olyan furi módon, szülésszerűen fájdogál odalenn. Feszül. Remélem, csak túlpörögtem, vagy hidegfront vagy tök normális, hogy tágulok vagy mittomén. :?

cucka

Milla elsőként üdvözöllek, kimerítő és részletes voltál :lol: hirtelen leírtál mindent, amit már a régiek is leírtak magukról :lol:
Gratulálok a kiskirályfihoz! Sikerült, összehoztátok :!:

A Noel-nek számomra franciás hangzása van, így hasonlítani fog apukájára, aki igazán különleges származású. Ha jól értelmezem, ő is magyar, tehát magyar anyanyelvű? Bocsi, a hülye kérdésért :oops:
Vendég

igen, párom magyar, anyanyelve szerint. Bár németül is anyanyelveként beszél... :)
Anno mielőtt született, anyja és apja kiköltöztek. Aztán pár évvel később elváltak, anyja pedig vele együtt hazajött. Most két család van, anyukájáék itthon, meg apjáék odakint. Tesó itt is, ott is.
Érdekes volt ilyenbe csöppenni :)

huhh, most ettem kovászos ubit, mert annyira megkívántam. Válaszul ficánka van odabent a pocakban... :)

Milla

Kép

Kép
millababa

[quote="nóna"][ írta:nónab]Gombi, és mi van akkor, ha én előző évben, vagyis 2008. januárban még két hetet dolgoztam, aztán áprilisig táppénz, onnantól TGYÁS szeptemberig, onnantól pedig GYED, majd idén, 2009. júliustól elvileg fizetés ( papíron visszamentem, 3 hó szabim gyűlt össze, tehát addig munkában vagyok, de gyakorlatilag nem dolgozom egy napot sem), majd októbertől táppénz... na ilyenkor miből lesz nekem a táppénz, illetve TGYÁS számolva, szóval mire számíthatok szerinted???? Kíváncsi vagyok a véleményedre, merthogy én ebben már nem igazodtam ki, Államkincstárnál sem tudták pontosan megmondani, tovább érdeklődni pedig még nem volt időm.

Nóna, nem értek egyet Gombi fenti leveledre adott válaszával. Ha az előző évben nem volt meg a 180 nap, de van munkaviszony, és a bruttó bér alacsonyabb, mint az érvényes minimálbér kétszerese, akkor a bruttó bért veszik alapul (mintha dolgozott volna a második gyermekét váró anyuka, és semmiféle egyéb jövedelme nem volt az alapbérén kívül), ha a bejelentett bruttó bér magasabb, mint a minimálbér kétszerese, akkor ennek a maximumnak megfelelően fog GyED-et, sőt TGyáS-t is kapni. Ha volt munkában töltött 180 nap , akkor a TGyáS a minimálbér kétszeresénél magasabb jövedelem esetén magasabb összegű, mint a GyED, mert nincsen maximálva, hanem, ahogy korábban már írtátok, a munkabér 70%-a.
Akinek a bejelentett bruttó bére (illetve mindenestül a jövedelme) magasabb, mint a minimálbér kétszerese, az jobban jár, minél később kezdi meg a szülési szabadságát, mert így a maximált összegű GyED később indul.
HR-es vagyok, de nem vagyok bérszámfejtő. Amiket leírtam, nem fél füllel elcsípett információk, de Nóna én a helyedben először a munkáltatóm bérszámfejtőjéhez fordulnék, mert úgyis ő intézi a TGyáS-sal és a GyED-del kapcsolatos intézendők nagy részét, így valószínű, hogy naprakész.

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Üdv köztünk millababa! tökjó, hogy egyszerre ontottál el minket az infókkal, így -számomra- könnyebb a felfogásuk. Szita-kismama-agy bejátszik azért rendesen. ;)
Gratula a pocaklakó szépnevű királyfihoz! :)
Nekem is mára érett be a koviubim az erkélyen... megyek is rákóstolok egy kis kacsazsíros kenyérrel, amíg még Hunclegény a déli alvását abszolválja! :lol:

cucka

Szia Milla!Üdv közöttünk és jó,hogy ilyen részletes voltál elsőre,mert így megismerhettünk egy picit!Az első fiam dec.26.-án született,amikorra te most ki vagy írva.....de én dec 29-re voltam kiírva!Szép ajándék volt! :) Apuka nálatok nem semmi!!!Vizilabdás esetleg?Vagy kosaras? :lol: Mivel foglalkozik?És te?Dolgozol még?

Köszi Cucka, nekünk is nagyon tetszik!Párom csak úgy hívja Aisa hercegnő...! :lol: Az én nevem is sűrű volt a suliban...rajtam kívül még 4 volt az osztályban!
:roll: Odalenn nekem is begörcsöl picit néha de ez normális...készül a szervezet,átrendeződik...na meg pocaklakók is oda tudnak bújni néha egy-két fájósabb részre!Nekem most a derekam alatt fáj baromira két-három napja!

Gabi a túrós kuglóf jó lett,s el is fogyott! :P
Mondtam már mi lesz öcsém búcsútortája végül?..írtam nektek,hogy Amerikába megy s valami poénosat akartunk neki ajándékba...hát megvan!Egy bőrönd tele dollárral!És ez az egész ehető!Majd lefényképezem szombaton!Remélem a cukrász nem szúrja el és jól fog kinézni! :lol:
Vendég

briell
totálkárral kapcsolatban.

Bár az előzményeket nem láttam, vagy átsiklottam felette, azért megosztom a tapasztalatomat ezzel kapcsolatban.
Nekem két éve volt egy koccanásom, kijöttek elém és nem tudtam 2 méter alatt megállni 50-ről. Nem lett nagy törés, de a két légzsák kinyílt, és totálkár lett. Casco volt, de mivel megvolt a hibás, aki el is ismerte, nem játszott az ügyben, a casco csak akkor fizet, ha saját hibás törés történik... végül úgy nézett ki, hogy az ellenfél biztosítójával sikerül megegyezni, hogy ne vegyék tk-ra, fizessenek inkább kárértéket vagy maxot nekem, és én abból kihozom a javíttatást. Ehhez vittem a saját szerelőm előzetes árajánlatát. Sok huza-vona után sikerült is, hosszú hetek teltek el, mire ki lett mondva... Én megcsináltattam, a biztosító leszemlézte, hogy minden oké, légzsákot is rakattam bele újat, kifizette a megállapodott összeget. És maradt pénzem is még, így elmentem nyaralni :)
Szóval járjátok körbe a lehetőségeiteket, kérjétek le a szemle utáni javítási kalkulációt (audatex vagy mi a neve... ) és kocsival együtt mutassátok be egy szerelőnek. Az volt a baj, hogy közel a márkaszerviz árai szerint csinálta a biztosító a kalk-ot, és azért nem mindegy az óradíj sem, vagy hogy eredeti vagy utángyártott alkatrészeket számolnak...

Milla

Kép

Kép
millababa

Nektek is szitaagy van terhesség alatt?Azt hittem csak én lehetek ilyen gyogyi! :roll: ... :oops: Volt hogy a pinkódomat elfelejtetem a pénztárnál állva.....hát elég ciki volt...a páromat hívtam telefonon,hogy mi lehet?! :oops: ..,de a gyerekeket még sose hagytam el.... :lol: !Bele is bolondulnék!Eccer naffiam egy zárt játszótéren belül eltünt amíg párommal jól megcsókoltuk egymást :oops: ....de hamar meglett..,húú én akkor naon megijedtem!Nagyon féltem őket ezektől a köcsög pedofil barmoktól!!!
Vendég

Köszönöm mindenkinek az üdvözlést!

tulipános
párom egyáltalán nem sportol. Alapból mázlista Nyurga! :D
eddig elég vékony volt, de mivel elvből nem eszik kevesebbet, mint én, most neki is kb úgy nő a hasa, mint nekem :)
Programozó - így tényleg semmit nem mozog, munkahelyről haza jön és itthon is csinálgatja a saját szoftvereinket :)
Nekem sok foglalkozásom van, mivel szeretek tanulni, mindenbe belekontárkodni, így az elmúlt években meló mellett még hétvégéket vagy délutánokon tanfolyásokon ültem :) Jelenleg inkább pénzügyes és irodavezető vagyok, de jellemzőbben minden ügyet én viszek a cégnél, ahol dolgozom. Illetve már nem, mivel a vérezgetés óta tp-n vagyok. Így van időm itthon a legújabb szoftverekre ötletelni, meg odafigyelni a normális kajálásra, végre családot látogatni, sokat pihenni, végre! :)

moly hozzászólására:
bár én sem vagyok bérszámfejtő, csak egy pénzügyes, de én is így tudom. Ez alapján számoltam ki én is a sajátomat, nemsokára kiderül, hogy mennyire tévedtem, amikor majd jön az első utalás az OEP-től...

Milla

Kép

Kép
millababa

Gioia te merre jársz?Miért nem írsz mostanában?
Vendég

Moly igen, én is ezeket az infókat találtam. Sőt, néhány újdonságot is, ami jelenleg rám is vonatkozik. NÉha nem árt részletesen utána nézni, mert sosem lehet tudni... a hivatalos szervek sem tévedhetetlenek :(

Milla milyen szoftverek? Legalábbis milyen szakterület szoftverei? Alig várom, hogy végre én is otthon legyek, és hasonló tartalmas dolgokkal töltsem táppénzem napjaimat :)
Vendég

szoftverek:
mind nyilvántartó szoftverek.
van munkaidő nyilvántartó, számlanyilvántartó, most épp ami készül, az egy komplex vállalati rendszer, projekt központú nyilvántartásra alkalmas, mivel építőiparban dolgozom, így annak sajátosságait vettük figyelembe, de bármilyen cégre átírható. Alig várom, hogy tesztelhessem, használhassam.
:D
Amúgy párom bármilyen szoftvert készít rendelésre, ez neki hobbi is egyben. - meg honlapot, meg webgalériát, meg úgy mindent. :)
Iszonyú ügyes, meg okos, ezért különösen szeretem :) :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Moly, köszi az infot, ez a rendszer elég bonyolultnak tűnik, pedig nem vagyok egy hülyegyerek... :) Persze, hogy én is gondoltam a bérszámfejtőre ( bár nálunk kicsit bonyolult, mert egy olyan szervezetben dolgozom, aminek fent Pesten a központjában van csak erre lehetőség, azokat meg sose érni el, pláne nyáron...), csakhogy az egyik kolléganőmnek kb. egy éve ezzel kapcs. olyan fals infokat adtak, ami alapján a kb. beígért 2-300.000 Ft helyett 80.000,- Ft jött... utána kisebb szívrohamot kapott... na ennyit a pontos tájékoztatásról. Ezért kérdeztem csak, hátha valaki erről többet tud.

Kép

Kép
nóna

van még egy jópár ötlet a tarsolyomban, mert van időm agyalni itthon, de szegénynek most nagyon sok tennivalója van, ahhoz, hogy megvalósítsa őket. :) de remélem, ami késik, nem múlik... :D

Milla

Kép

Kép
millababa

Nóna kérdezz nyugodtan, itt olyan sokfélék vagyunk, hasonló kérdésekkel, hogy előbb-utóbb a részválaszokból is összejön a pontos tájékoztatás :P
A rendszer bonyolult, tudomásul kell vennünk :evil: túl van bonyolítva minden, plusszban a bürökrácia. Most még csak a fejtegetésnél tartunk, hogy ki hogyan jár jobban, később az igényléseknél folytatódnak a bonyodalmak :cry:
DE!! Számomra a lényeg, hogy jól vagyunk, mindenki, és inkább ilyenekről írogassunk, mint egészségi problémákról :wink:
Vendég

Hű,milyen sokat írtatok ismét!!!Én csak elköszönni jöttem,megyünk holnap Lellére 6 napra!!!!!Ma meg pakolok,csomagolok!!!

szép napot mindenkinek

Kép Kép
meli1118

Nóna amit elfelejtettem még Moly írásához... a 180 napod Neked nincs meg, így a munkaviszonyodban jelenleg érvényes bér alapján jár majd a tgyás, de az alapja a tavaly évi jövedelem, nem az idei. Vagyis azt nézik, tavaly mennyi lett volna a fizud.

Most pedig még ezekkel körkérdés, mert még nem sikerült kitalálnom... a tgyás alapja ugyebár a 2008. évi átlagbér, így leegyszerűsítve, mivel az idén igényeljük. A gyed jövő évi igénylésénél szerintetek ismét újra megállapítják az alapot akkor már a 2009. évi jövedelem alapján? Nekem volt aki állította, hogy nem, maradt ugyan az az alap :?
Vendég

Mennyit írtok! Mire elolvaslak titeket, és ráfrissítek, már megint olvashatok egy csomót!
Milla, üdv közöttünk! Tök jó, hogy ilyen sokmindent leírtál magadról. A névválasztások is tetszenek. Gratulálok!
Lányok! Mi van Sprite-tal? Úgy eltűnt, nyaralnak? Az én agyam is szita, lehet, hogy írta, csak elfelejtettem...ahogy mostanában egy csomó mindent.

Kép
tedorka

Tedorka Sprite már nagyon régen volt, írtam már én is hiányolom. Pumi jelentkezett, de sorolom tovább a távollévőket... Gio, J'adore, Mustyi, Bama, és talán O'hara és Anita is régen jelentkeztek.
Kismamik, merre vagytok?
Vendég

Gabi, lassan táblázat kell majd arról is, hogy ki hol van, és mit csinál, mikor megy nyaralni, mert biztos írták ők is, hogy most nem jönnek, csak már nem emlékszünk! ...na jó, csak vicceltem a táblázattal kapcsolatban!
Jelentkezzetek elveszettek!!!!

Kép
tedorka

Sziasztok!

Köszönöm,hogy hiányoltatok,csak nyaralni voltunk,hétfőn jöttünk haza,előtte meg utánna meg kicsit csak olvasó üzemmódban voltam.Volt pár dolog ami nem igazán jól esett és inkább hagytam magamban lecsitulni.

Hihetetlen mennyi decemberi kismami van már!
Üdv az újaknak!ÉS jó pocakosodást!

Láttam írtatok a hordozókról.Na nekünk van pár,hordozás párti vagyok nagyon!
Erszénybe: a babaközelbenesnél sokkal jobb a Bohém mama és nagyon szép anyagaik vannak.
Mei Tai: Nekem volt Liliputis,Kozy,most Bamberoo van.De próbáltam varratottat is.Lehet,hogy olcsóbb,de össze sem hasonklíthatóak a Kozyval,vagy a Bambival.
Kendő: kismamás sz*rt se ér!!Varratni meg egyáltalán nem érdemes ugyanis nem véletlenül annyi az ára 1-1 kendőnek.Nekünk Didymosunk van 2,és igenis és nagyon megéri az árát.

Kínai naptár: Zizunál lányt jósolt,az is lett :D Mostanra is lányt jósolt és valami azt súgja ez így is van.Na de majd kiderül KArácsony környékén :D

Tisztogatás: Én azt hiszem egy kukival nem tudnék mit kezdeni :D Nővéremnek is 2 lánya van.De remélem lesz majd okom megtanulni :D
Egyébként meg kenőcsözni teljesen felesleges!Csak ha pirosodik a popsi akkor kell,de akkor is csak keveset.Mi már jó ideje nem használunk popsi krémet.

Általános állapotomról: mostanság hányingerem van rendesen.Jobban mint az elején.
Ketteske mozog ezerrel,jövőhét pénteken megyek UH-ra,ahol is megtudhatnám a nemét....DE!!!Kemény vagyok és nem kérdezem meg. :D
Hétfőn meg mehetek gyakszira.Sebaj,csak 3 nap.Legalábbis most.
Na befejeztem a szócséplést!!!
Vendég

Cucka, nektek is van valami alkalom amit ünnepeltek akkor? :D
Tulipános! Valahogy úgy megy a pelenkacsere, csak én általában nem tiszta vizet, hanem enyhe kamillás vízzel mostam le. De lehet most nem fogom ennyire túlspilázni a dolgot, akkor még első baba volt 21 évesen, most már öregebb vagyok és harmadik gyerek. :wink:
Gabi! Jövőre tuti nem így ünneplünk és azután sem. :lol:

Ó, a kínai naptár :D Egyik gyereknél sem jött be, tehát nálunk még véletlenül sem jött be. A ciklus.hu is fiút írt tudományos alap ide vagy oda. A fiunknál lányt, az sem jött be. Egyébként a fejtegetésüknek lenne alapja, csak épp közel sem biztos, hogy akkor van a peteérés, mikor ők jelölik. Nem minden hónapban ugyanakkor van és ők átlagot számolnak.

Milla! Üdv köztünk! :D Hú, tényleg jó nagy méretei vannak a fiadnak! Nekünk ugyanezt mondta a doki, hogy egy héttel nagyobb mint ilyenkor kellene, pedig tudjuk a fogantatás napját, abban a hónapban csak 1x voltunk együtt sajnálatos okok miatt a férjemmel. Az én párom 192 cm és 46-os lába van és amiben még hasonlítanak, hogy ő is nagyon nyurga, a pocakja viszont úgy nő mint az enyém. :D

A szitaagyról: az nekem is van. A telefonom pin kódját felejtettem el, napokig nem tudtam bekapcsolni és mikor eszembe jutott, átváltoztattuk arra ami a férjemé is. Így nem kell agyalnom ha elfelejtem. :)
Nóna, nekem is eszembe jutott, hogy a cég bérszámfejtője rád szabott tanácsot tudna neked adni, de már értem, hogy miért nem tudsz hozzájuk fordulni. Szerencsére nálunk nagyon korrektek, imádjuk is egymást, mindig felhív telefonon, hogy felhívja a figyelmemet, mit kérjek, hogy csináljam, hogy a lehető legtöbb pénzt kapjam.
Meli! Jó utat, pihenj sokat, aztán majd gyere élménybeszámolóra! :D

Szerintem majd ősszel sokan visszatérnek az "elveszett" kismamik közül. Ilyenkor nem a legjobb a gép előtt lenni, mikor ilyen szép idő van kint. Sokan kirándulnak, nyaralnak és úgy vettem észre egy másik fórumról ahol a kisfiammal egyidősekkel vagyok, hogy ősszel az esős napokon visszaülnek az anyucik a gép elé. Én nagyon remélem, hogy előbb-utóbb minden megismert kismami visszatér, ha nem is rendszeresen, de legalább néha bejelentkezik, a szülés közeledtével úgyis egyre nő az izgalom és nagyobb a vágy rá, hogy megosszuk várakozásunk, izgalmunk más kismamákkal. Legalábbis szerintem.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica, jajj, de jó sok minden stimmel :)

igen, igaz, a ciklus.hu sokszor tévedett a peteéréssel kapcsolatban. Én szerencsés vagyok, én mindig éreztem, mikor van, kissé húzott a pocakom... nameg a reggeli hőmérsékletből is láttam, mikor kell akciózni. :) Barátnőm nem tudja, nem érzi, elfelejt hőmérőzni. Ő most az ovu-teszttel próbálkozik. Majd kiderül, milyen sikerrel :)

Erről jut eszembe! Meg kell osztanom!
Mókás volt azért egy kicsit a fogantatás körülménye. :)
Párom már hetek óta zizi volt. Aznap, 04.04-én egy szülinapra voltunk hivatalosak, én voltam a soros sofőr, így én nem ittam. René persze kitett magáért, Jagermeister egész este, de már nagyon ráfért a kikapcsolódás.
Buli közben bátyám (heves vérmérsékletének köszönhetően) a jardról hívott fel, mert összeakaszkodott egy autóssal. Hugom hisztirohamot kapott, összevesztek a párjával, dobálózás, minden volt. Anyám kiborult, bár igyekezett nem mutatni. Szóval vidám voltam, gondolhatjátok... soha nem volt még ilyen napom, míg ment a buli, én a telefonon lógtam, hol ezzel, hol azzal beszéltem.
Aztán egyszercsak leraktam, hogy elég volt, nekem ez sok, hogy mind egyszerre hülyüljenek meg, mi van ma?! Megkerestem párocskámat, aki büszkén számolgatott. Az este végére 16-nál tartott. Kiderült, ennyi feles jager-t ivott meg. Kellett nekem nem odafigyelni... :) (amúgy nem nagyon ártott meg neki, de ennyit előtte még nem ivott meg egy este soha...)
Hazamentünk, fél 12 volt. Leültünk a kanapéra, majd párom nekemdőlt, és azt mondta:
"Anya... mi lesz így a peteéréseddel?" - nem szóltam semmit, de párom nem hagyta veszni az alkalmat...

Azóta mindenki azzal húz, hogy ez volt a titkos recept, hónapokig nem jött össze a baba, de most, 16 jager után simán... és hogy a gyerek majd biztos jager-es üveggel a kezében születik meg, vagy az első sírás a jager után lesz... :)
Mindenesetre emlékezetes este marad, most már ezer százalék :D
- párom azóta új rekorddal büszkélkedhet, most már 20-ig bírja :D:D

Nekem amúgy nemcsak szita-agyam van, de mintha a gondolataim előbb járnának, mint ahogy kimondom a szavakat... néha kimarad egy-két szó... vagy nem azt a szót használom...
Lassan értelmező kisszótár kell hozzám :)

Meg eddig is nagyon sete voltam. Most, mintha el lennék átkozva. Minden leesik, mindennek nekimegyek, mindent félreöntök, semmi nem jó... még a főzésnél a legalapabb kajákat is elrontom! Pl. a spenót, vagy a paprikás krumpli. Hát hogy lehet azt elrontani?! Nekem sikerült. Nem nagyon fogyott el... :) Bezzeg ha bonyi kajákat kell csinálni, az megy. :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Szia Milla! Gratulálok a királyfihoz :wink: Tényleg szép nagy méretű baba, de volt kitől örökölni.

meli jó pihenést kívánok Nektek! Nagyon meleget mondtak, vigyázzatok Magatokra :!:

Kép
Kép
akella

pókica nekem a barátnőm mutatta a kínai naptárat. Nem tudta biztosan, de azt mondta, hogy a fogantatás időpontját kell nézni.
Ha azt nézném, hogy mikor volt meg utoljára nem jól mutatja.(fiúnak kellett volna lennie), de a fogantatás már a következő hónapra esett, így jól mutatta, hogy kislány.

Lányok érzek időnként valami mocorgást a pocakomban, de nem is tudom meghatározni milyen érzés. Szerintem ez már Ő :lol:

Tegnap voltam a védőnőnél és ott volt nála egy kis kézi kütyü, amivel a szívhangot lehet meghallgatni. (gondolom ilyen van Millának)
Aranyos volt, megkérdezte, hogy nem akarom-e telefonnal felvenni.
Jól sikerült, apának nagy meglepetés volt itthon. :P

Kép
Kép
akella

pókica: nem volt semmi extra ünneplés, talán csak "rájubiláltunk" a 2 évvel ezelőtti eseményre! :lol: ;)

Voltunk egy nagyot sétálni-sütizni, most éppen kidurranok. :shock: Még szerencse, hogy megjött az étvágyam! :lol:

cucka

Sziasztok, megjöttem én is. Sajna dolgozok, így csak nap végén illetve hétvégn tudok írni.
De jó! Újra gyarapodott a létszám! :D Kata, nem semmi, hogy a két kiscsaj után ikreket vársz! Nagyon sok kismamát ismerek, akik aggódnak, nehogy ikrek jöjjenek a már meglévő mellé. Ti tudtatok az elejétől örülni nekik? Tudni már a nemüket? A másik két gyerkőc mennyi idős?

Milla! Nem semmi a babád paramétere! Ahogy Pókica is írta, ez még változhat, nem biztos a nagy baba, bár ez a 299 g-os súly elég méretesnek tűnik! :) Apja fia lesz!

Sprite, Pumi tök jó, hogy ti is jelentkeztetek. Bízom benne, hogy valóban a többiek is csak szabin vannak.

Akella! Én a 13-14 hét környékén olysmi mozgást éreztem, mintha lufit ütögetnének a hasfalamhoz, illetve mintha egy buborék kipukkadna. De nagyon ritkán, és sokszor bizonytalankodtam, hogy ő volt-e. Aztán a 17. héten volt az az egyértelmű és határozott rúgás. Nem is értem, hogy nem volt átmenet. Azóta minden nap érzem, többször is. Szerintem ez a "nem tudom megmondani milyen érzés" már könnyen lehet, hogy Ő.

holnap leánybúcsúra megyek (megyünk :) ). Kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni a babámnak. Este a legaktívabb, illetve most már délután is, kíváncsi vagyok, hogy ugyanúgy fog-e mocorogni, vagy a zajok miatt megszeppenve háttérbe húzódik-e. mondjuk voltunk már esküvőn, és koncerteken is, melyek közül az egyik Depeche Mode volt, így edzésben van, de akkor még nem volt ilyen kis aktív, nem tudhattam, hogyan érzi magát a murik alatt. Ja, egyébként én vagyok az egyik főszervező. Azt látnotok kellett volna, hogyan nézett rám egy nénike az utcán, amikor egy szex shop-ba mentem be. :D
Vendég

Jó hogy szóba került a gyed/gyes/tgyás. Habár azt tudtam, hogy mikor mit veszek majd igénybe, de abban bizonytalan voltam, hogy miből mit vonnak, szóval mennyi táppénzre és tgyásra számíthatok.
Vendég

M&G, én is így tudtam, ill. a kolléganőmnek is ezt mondták, és az ő átlagbére alapján háromszorosát kellett volna kapnia annak, mint amit kapott... utólag azt mondták, ha nincs meg a 180 munkában töltött nap előtte, akkor mégsem így van ( ő is GYED-en volt, illetve ugyanúgy papíron munkában, gyakorlatilag 3 hó szabin, mint most én). CSak azért lovagolok ám a témán, mert nálam elég nagy különbségről van szó, és az eddigi GYED-em nagy érvágás volt a hiteleink stb. miatt ( fizetéshez igazítottuk anno, meghát nagyon fel is ment a törlesztő mostanság), szóval most nem mindegy, mire számíthatok... Persze azért utánakérdezek a munkahelyemen is mindenképp, hátha mondanak valami használhatót.

LÁnyok, holnap megyünk a genetikai tanácsadásra Bp-re, azért szorítsatok, nehogy kihozzanak itt nekem megint valamit... Úgy tudom, ilyenkor először csak ultrahang van, meg konzultáció... van még valami Pókica, hogy emlékszel?

Kép

Kép
nóna

Hahó, előkerültem így estére :)

Szita-agy nálam is működik, ebben az a veszélyes, hogy még dolgozom mellette. :lol: A kínai naptár módszer nálunk bejött, de végül is 50% találati esély van, szóval az emberek felénél be kell, hogy jöjjön.

Üdv, Milla, gratula a (nagy) kisfiadhoz! Az enyémet mindig össze-vissza mérik, hol egy héttel nagyobb, hol meg összemegy, az ultrahangos hangulatától függően.

Viszont pár napja minden estére betonkemény lesz a hasam. Nem görcsöl, nem fáj, csak feszül, és baromi kemény, mintha fel lenne pumpálva. Reggelre elmúlik. Ez normális? Ez a keményedés? Vagy a melegtől van? Másnak is van ilyen? Nyugtassatok meg, mert kezdek aggódni! Nem túl jó érzés, olyan, mintha szét akarna repedni!

/
lemonsong

lemonsong.
köszi, akkor legalább tudom, hogy ez nem csak egyedi nálam :)

vegyél magne-b6-ot, az jó a keményedés ellen, azt mondják...

Milla

Kép

Kép
millababa

Lemonsong, nekem a kisfiamnál volt ilyen, akkor doki írt gyógyszert, talán egy hétig szedtem, de így utólag szerintem nem az az igazi méhkeményedés... én inkább azt éreztem, hogy kívülről akar szétszakadni a hasam, mintha nem bírná a méh súlyát, és szét akarna durranni... de így utólag ezt már nem méhkeményedésnek gondolnám. Esetleg vehetsz be magnéziumot, azt is szoktak adni ilyenkor. Amúgy ez talán egy jelzés, hogy többet pihenj, nekem is azt mondták akkor, h. igyekezzek nem csinálni semmi megerőltetőt, meg sokat pihenni.

Kép

Kép
nóna

Ha reggelre elmúlik, ez is azt mutatja, hogy elfáradsz, túlterhelt leszel estére, talán attól van ez.

Kép

Kép
nóna

Sziasztok!

Tegnap már elkezdtem írogatni, de betoppant egy kedves váratlan vendég, és félbe maradt minden. Na de most míg alszanak a lányok, gyorsan bepótolom és válaszolok a kedves kérdésekre :)

m&g és tulipános: Igen, a harmadik és negyedik babánkat várjuk. Mi is meglepődtünk, amikor kiderült, hogy ikrek vannak odabent :) De én már akkor is örültem, és most már izgatottan várok a nagy feladatra! A lányok nem ikrek. Verus 3,5 éves, Johanna 2 lesz szeptemberben, húsz hónap van közöttük. Igazán a harmadik babát terveztük, de Isten másképp gondolta.
Rólunk annyit, hogy 31 éves leszek szeptemberben, és szintén szeptemberben lesz a 6. házassági évfordulónk a férjemmel. Én 2005 szeptembere óta vagyok itthon, ugye akkor voltam Verussal várandós.
Vizsgálatok terén 8 hetesen voltam először dokinál, és akkor derült ki, hogy ikreket várok. Aztán volt már egy vérvételem, és voltam EKG-n, amikor több mint 3 órát kellett várnom hogy bejussak a dokihoz, aki amúgy nagyon kedves, és alapos volt.
Aztán volt már tarkó redő mérés is, ahol 1,9mm és 2,1mm lett a babák eredménye, ami megnyugtató. Fent vagyok egy nlc-s fórumon, és ott említették a lányok, hogy többségüknek a baba orrcsontját is nézte a doki. No nekem nem, vagy legalábbis nem említette.
A babák mocorgását már érzem, a 10. hét óta nem rendszeresen, és mostanság már rendszeresebben. Most épp az egyik jobb fent, a másik meg bal lent nyomul :D
Mint már írtam, orvost váltok épp, úgy néz ki sikeresen, így az ÁEK-ben, a régi Máv kórházban fogok szülni. A dokim akihez jártam több okból is vált a számomra nem megbízhatóvá. Egy mondatban megfogalmazva úgy éreztem, hogy ő csak le akarja tudni a munkáját és nem érdekli, hogy velem, vagy a babákkal mi van, vagy egyáltalán más betegével mi van. Másrészt nem tűnt túl alaposnak.
Hétfőn, azaz 3-án megyek AFP-re, amit nem is értem, miért csinálnak nekem, mert ikreknél az érték nem mérhető, magas szokott lenni, hisz a két baba értéke összeadódik. Aztán mivel Hajdú doktornőt nagyon ügyes genetikusnak tartják, és én első kislányomat is nála szültem - a másodikat azért nem, mert már nem vállalt szülést és épp akkor bombázták szét a Szabolcs utcai kórházat - én megbízok benne, így hozzá megyek a 18. heti genetikai uh-ra augusztus 15-én a Praxis magánrendelőbe. Bár így, hogy a MÁV-ban szülök, megúszhattuk volna ingyen is, de az időpontot még akkor foglaltam, amikor nem voltam biztos a váltásban.
Az ikrek spontán ikrek, és még nem tudjuk a nemüket, de remélem majd 15-én megmutatják mijük van :) Igazán vágyok két fiúra - mivel egypetéjűek egyneműek lesznek - de ha két lány jön, akkor az az Isten akarata, hát szeretettel fogadjuk őket :)

Most felkelt a kisebbik lánykánk, Johanna, és inni kér, úh ezt elküldöm, és aztán tovább olvasok!

Kata
labkat

Akella! Igen, tudom, hogy a fogantatás napját kell nézni, úgy néztük. Így nem stimmel egyik gyereknél sem. Arról is hallottam, hogy ők nem úgy számolják az éveket mint mi, tehát ha én 32 éves vagyok, akkor már a 33-at kell nézni, mert már abba léptem bele. De az utolsó két gyereknél még úgy sem stimmel. :roll:

Nóna! Először uh van és konzultáció a genetikussal. Ő megmondja, ha találnak valamit, hogy mi a további teendő, szükség van-e rá és mi milyen kockázatokkal jár. De nem kell izgulni, ha minden normális volt az utolsó uh-on, akkor már nem jönnek vissza a "tünetek". :D
De mindenképp vigyétek azt a leletet, ami miatt elküldtek és az újat is, amin már nem volt semmi baj látható.

Nálunk nincs is meleg, teljesen be van borulva, szinte esős idő van, csak nem esik. Végre szétültethetem a karalábé palántáimat, pont ilyen időt vártam hozzá! :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Kata! Múlt hét csütörtökön mi is Hajdú doktornőnél voltunk a genetikai uh miatt, csak az Istenhegyi Klinikán. Hihetetlen mennyire alapos volt és a végén az tetszett a legjobban, hogy kimondta: egészséges. Nagyon kedves volt, én is azért hozzá mentem, mert az egyik legjobb szakember, csak benne bíztam. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

tulipános: nekem szita agyam van a terhesség alatt. Sőt azt hiszem mióta gyerekeink vannak, azóta egyre inkább :lol: De remélem mire újra munkába állok majd fel tudom hozni magamat piacképes szintre

o'hara: Nos, amikor megtudtuk, hogy ikrek, az a köv. képpen történt. A doki megmérte a babót amit először megtalált, aztán ahogy körbe nézett a méhemben, talált egy cisztát, és ahogy mozgatta, fel fel tűnt a kis foltocska mellett még egy kis foltocska :) Kérdezte, hogy volt e gemini a családban, én könnyes szemmel kérdeztem vissza, hogy tán ikrek? Igazán örültem, mert nem hittem, hogy nekünk van erre esélyünk, és mindig szívesen gondoltam arra hogy vajon milyen lenne, ha ikreink lennének. Persze kiderült, hogy valamelyik ükmamámnak született két ikerpár, csak ők meghaltak még az 1900-as évek elején. No mert az ikrek állítólag csak anyai ágon örökölhetők. A férjem persze elsőre ledöbbent, mert épp aznap hülyéskedett vele a főnöke, hogy röhögné, ha ikreink lennének így harmadikra. Hát röhögött is :lol: De az aggódáson túl, igazi csodának tartom mindezt. A férjem inkább félt, hogy hogy fogom bírni a szülést, mert spontán szeretném megszülni őket, persze ha minden jól alakul. No meg azért is aggódik, hogy hogy fogjuk bírni erővel, de bízunk az Úrban, hogy ad elég erőt, ha két ajándékot is kapunk egyszerre tőle :)
A többire az előző hsz-ben találsz választ.

lemonsong: nekem vasárnap óta fájdogál a pocim, és keményedik. Ezért is kezdtem el szedni a Magne B6-ot. Egyébként nem kell félni ettől, mert olvastam, hogy a baba mocorgására reagál így a méh, és hogy ez teljesen természetes, kivéve, ha a keményedések rendszeressé vállnak. Addig felesleges aggódnod! A magnéziummal egyébként nem ártasz a babának. Eleinte napi 2*2-t javasolnak, de az adag növelhető akár 4*2 tablettáig, de mindenképp próbálj minél kevesebbel meglenni. Nekem most 2*2-t minden nap be kell szednem, mert ugye nekem fájdogál is a hasam, bár a pihenés sokat segít, de két gyerek mellett nem nagyon tudok egész nap csak feküdni. Néha este is beveszek még egy szemet, de volt hogy csak reggel 2 szem is elég volt. Ha ez nem nyugtat fel, hát keresd fel az orvosodat.
A méhkeményedést amúgy úgy fogalmazták meg, hogy olyan érzés, mintha egy labdát éreznél odabent, ami feszíti a hasadat.

nóna: azt is szoktam érezni, amit te említesz, hogy majd leszakad a hasam. Én arra gondolok, hogy a dupla teher miatt van. Bár a méhem hátrahajló és talán az is jobban megterheli, hogy kiemelkedik a helyére, de bizonyára jobban a nagyobb növekedési ütem, az én esetemben.

Kata
labkat

Sziasztok Lányok!

Este mikor lefeküdtem, szerintem biztosan babócát éreztem, kétszer kinyomta valamijét :lol:

Kép
Kép
akella

pókica: mi csak azért a Praxisba megyünk, mert az némiképp olcsóbb, bár nem olyan oltárira nagyon. Nekem a lényeg, hogy tényleg ő végezze az uh-ot. Emléxem, amikor a lányokat megnézte, már a 12. heti uh-on nagyon alapos volt, még az ujjacskáikat is megszámolta. No ezt hiányoltam a dokinál, akit leváltani készülök. Hát az biztos, hogy nem mindegy, hogy egy doki csak egy gyorstalpaló tanfolyamot végez el, és aszerint csinálja a genetikai uh-okat, vagy tágabb körben folytat tanulmányokat. Úgy tudom, a doktornő valami külföldi tanulmányi úton is volt. Az tény, hogy az országban nagyon nagy neve van, mert ha valakivel probléma van, azért jobbára hozzá küldik a kismamákat.

Kata
labkat

Igen, így van. Én is kifejezetten hozzá kértem időpontot, biztosra akartam menni és nem babamozizni. Babamozi 4d-n szinte nem is volt, viszont 20 percen keresztül mindenét átnézte a babának, még azt is megvárta, amíg a másik kezét kihúzza a feje alól, hogy ott is meg tudja számolni az ujjacskákat. Sok pénz, de nagyon nyugodt és elégedett vagyok, hogy ő nézte meg. Nem csalódtunk. Nem tudom olvastad-e, hogy a fiamnál az előző terhességemnél több rendellenességet találtak a 18. heti uh-on, így nekem ezért volt fontos, hogy egy valóban hozzáértő nézze át tüzetesen a babát.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Köszi a tippeket haskeménység-ügyben, tényleg lehet, hogy attól van, hogy elfáradok (tegnap délután egy csomót bolyongtam a városban a 40 fokban). És nekem is olyan, mintha nem bírná a saját súlyát, és szét akar repedni mint valami túl nagyra nőtt dinnye. Tényleg, nektek mekkorát nőtt a hasatok? Nekem pár hét alatt iszonyú nagyot, behoztam a lemaradást, lehet, hogy ezért is feszül annyira! :lol:

Érdekes, mintha az országban mindenki Hajdú dr-nőhöz járna ultrahangra, mert mi is, igaz az ÁEK-ban eleve általában ő csinálja a genetikait, meg az Istenhegyin is voltunk, szóval nem is tudnám elkerülni. Nem mintha akarnám, mert szerintem is nagyon jó! Azt nem tudom, hogy a magánrendelőkben mennyivel profibb az uh-gép, és azt is elhiszem (nagyjából), hogy a szakember a gyengébb felbontásún is ugyanazt látja, de én például az egyiken csak homályos foltokat tudok kivenni, a másikon meg látom minden szervét külön-külön a gyereknek, talán ezért érdemes néha magánrendelésre is elmenni.

Labkat, az ÁEK-ban ki lesz a nőgyogyid? Az AFP-t meg mindenkinek megcsinálják, mert kötelező, nekem is megcsinálták, pedig az inzulin miatt nekem sem lesz értékelhető az eredménye. Nem tudom ugyan, így mi értelme van, bár a "normál" esetekben sincs túl sok értelme általában, eddig mindenkinek a környezetemben akinek durva értékek jöttek ki, végül is tök egészséges gyereke lett, csak arra volt jó, hogy rájuk hozza a frászt.

/
lemonsong

Labkat, szedek magnéziumot már az elejétől, mert korábban meg görcsöltem. De ez nem görcs, amit most érzek, csak tényleg mintha betonnal lenne töltve a hasam ami húzza lefele és feszíti. Egyébként nekem is hátrahajló méhem van hozzá! :lol:

/
lemonsong

Lány névnek hogy tetszik nektek a Bettina? Most ezen megy a herce-hurca. :D Vagy Mónika vagy Bernadett. Szerintetek?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Jó reggelt Mindenkinek! :)
pókica: a felsoroltak közül nekem a Bernadett tetszik a legjobban. :) De persze,e z szubjektív vélemény és igazából Neked-Nektek kell ott mélyen belül éreznetek, hogy mi legyen a neve. :)

Mi is Istenhegyi Klinikán voltunk genetikai ultrahangon, csak nem a Hajdú doktornőnél (oda az egyik barátnőm jár, és már vállal szüléseket az Istvánba!), hanem saját doktorbácsinál. Most fogadtuk fel dokinak, Gasztonyi doktort, pár találkozás után abszolút elégedett vagyok vele, nem bájolgunk, viszont szakmailag teljesen rendben van. És azt hiszem, ez a lényeg, főleg úgy, hogy kicsit speciális eset vagyok, Hunor császáros baba lett, most pedig szeretnék természetesen szülni, és nem hiszitek, de elég kevés doki vállal be emiatt. Könnyebben húznák rá a császárt most is a szülésre. :?

cucka

Sziasztok Kismamik!

Üdv az újaknak!
És persze a régieknek is!

Én is megjelenek megint. (Bár engem nem hiányolt senki :D :D :D )

Olvasgatlak benneteket, csak épp nincs energiám reagálni. De azért néha elszánom magam. Látszik hogy nem vagyok egy nagy fórumozó. Ez az 1. fórum. Na de ez van.

Nóna! Örülök Nektek!

Haskeményedés: Nekem is van mostanában, és én sem tudom hogy ez az-e, de nagyon kellemetlen érzés! Én jövő héten megyek genetikai uh-ra, akkor majd rákérdezek. Én bevettem MagneB6-ot és viszonylag jobb lett.

Az én Lili babám is akkorákat rúg mostanában, hogy a hasam is kidudorodik 1 másodpercre. Csak tuti mindig akkor csinálja ezt amikor épp Apa nincs itt. Már úgy várom hogy lássa.

Valaki vett már esetleg Quinny babakocsit? Vélemény róla? Megéri ennyi pénzt kiadni érte? Nem igazán tudom eldönteni. Viszont az tetszik nagyon. Csak olyan kevés van a vaterán.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?