Sziasztok!
Először is mindenkinek gratulálok a bébikhez!
Újonnan csatlakoztam, miután rátaláltam erre a fórumra, és nagyon örülök!
Olvasgattam az elmúlt pár nap hozzászólásait, nagyon sok olyan témában, ami engem is foglalkoztat, válaszokat is, tippeket is gyűjtögettem belőle, köszönöm Nektek!
Bocsi, de most jó sokat fogok írni, így elsőre...
Milla vagyok, 29 éves budapesti (IX.) kismami, párom René és én első kisbabánkat várjuk!
Két napja volt a genetikai ultrahang, szerencsére minden rendben van, egyetlen apró hibát sem véltek felfedezni a bébin. És végre, először, megmutatta, mi van a lába között

Apukája, egyik nagymami és keresztanyukája is jelen volt, mikor beigazolódott, amit mi, szülők már elejétől fogva tudunk, hogy kiskirályfi születik a családba!! A neve jelenlegi állás szerint Noel lesz, a végső döntés apáé!
Szülni a Róbert Károly Magánklinikán fogunk, ez a Nyírő részeként működik, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Árban is elég kedvező, terhesgondozás ingyen van, és kb annyi a szülés, amennyit az ember más kórházban a terhesség alatt és szülésért a dokinak összesen amúgy is odaadna...
Kiskirályfim mozgását szerencsémre már a 12.héttől érzem. Az akkori UH-n ugyanis bébikém békésen aludt, és pont olyan pozícióban, hogy a doki nem tudta lemérni a nyaki redőt, bárhogy próbálta. Végül fel kellett ébreszteni, amire bébi egy hatalmas rúgással reagált. Mivel a hasfal közelébe simulva aludt, és láttam a rúgást, ugyanakkor éreztem valamit, így tudtam, hogy az az érzés bizony az ő volt... Onnantól tudtam, hogy mit is kell éreznem. Az UH után pár órával bevérzett a méhlepény, reggelre képzelhetitek, mintha megjött volna... frászt kaptam, rohanás a kórházba, izgulás, hogy mi van... pár napig bent tartottak, utána 2-3 hétig szinte csak feküdtem, így volt időm figyelgetni, érezni. Nagyon összeszoktunk már. Ám most, hogy két hete kissé élénk megint minden körülöttem, kevésbé tudtam teljesen rá figyelni, így csak néha érzem, mikor valami nem tetszik neki, vagy jóízűt eszek. De tudom, hogy nincs gond!
Két napja, a genetikai UH-n érdekes dolog történt. Számított kora 18.hét 3.nap volt akkor.
Lemérte a doki, ugyanaz, mint a 12.hetinél. (kis kitérőként megjegyzem, akkor azt mondta, hogy egy héttel később fogant, így fiatalabb, mint hittük)
Szóval közölte a végén, hogy ugye tudunk róla, hogy a bébi egy héttel (8 nappal) idősebb, mint gondoltuk. Válaszoltam, hogy az bizony lehetetlen, max nagyobb, mint a többi baba. Erre azt mondta, hogy olyan nem lehetséges, hogy egy baba nagyobb legyen a pocakban, mint a többi ennyi idősen. Max biztos nem akkor volt a peteérésem, stb. próbálkozott. Több hónapja hőmérőztem, profi voltam a témában... Nem akartam vitázni, de óraműpontos 28 napos ciklusnál a 14.napon peteérést mutatott a hőmérő, és pont aznap voltunk együtt párommal, előtte két hétig nem volt rá alkalmunk... a számított teherbeesés napja egyezik a valós együttléttel, így az lehetetlen, hogy egy héttel előbb fogant volna, hacsak nem fogant ránézésre vagy csókolózástól
Itthon megnéztem a mért adatokat, összehasonlítottam az ilyenkor szokásos adatokkal. Valóban nagyobbnak tűnik. Ezt kevésbé furcsállnám, René apa 194 centi és 48/49-es cipőt hord.
Először azt hittem, biztos elmért valamit, mert ugye kattintgatással méri le, biztos rossz helyre kattintott. De az összes mérés esetében rosszul kattintott volna? Hm... ez már nehezebben hihető...
Értékek:
BPD: 46mm, OFD: 57mm, HC: 169mm, APTD: 43mm, THD: 51mm, AC: 152mm, FL: 28mm, súlya: 299gr!!