A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

:) twist, én is ezt néztem, Januárban vajon hol fogunk járni?

Klári

Kép
claracroft

Januárban szerintem az 500 000-dik oldallal jubilálunk.) Minimum!

Somaanyag szétröhögtem magam a sztorin, hogy a lengéscsillapítós kocsit választottad és a baba a rázkódást szerette:))))))))))

Reunion: nekem a nővérke végzettségű sógornőm mondta, hogy ez az influenza enyhébb mint a sima influenza, nem kell félni tőle (végre egy ilyen vélemény is van!:)::
Tényleg ilyen sok lázas beteg van mostanában? Hát pedig néha el kell menni házidokihoz is sajnos. Én már a maszkra gondoltam. Mert a kismamákat soron kívül kéne fogadniuk, de nálunk sosem szokták. Mondta is a nővérke, hogy soron kívül fognak hívni és elfelejtődött...
Vendég

a hordozón azért nézzétek meg, hogy mennyire "mély" ne csússzon nagyon össze benne pici korában. mi ezért nem is hordozót vettünk az autóba, hanem 0-18 kg-s autósülést, mert az dönthető, ha pl. pici és bealszik, akkor szinte fekszik, nem csúszik össze picinek, és 5 éves korig jó, nem kell cserélni, a tavalyi modell most a brendonban 49e.

az előbb említett unokaöcsinek még jó :) hordozót szerencsére örökölünk, arra az esetre, ha nagyon kell, de a tesóm sem használta sokat, mert iszonyat nehéz, ha benne van a ygerek :)

http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Köszi, hogy szóltál, majd igyekszünk erre is figyelni :shock: Én már teljesen össze vagyok zavarodva, mire figyeljek, mi nem lényeg.

Ezek szerint a travel system nem is annyira jó, ahhoz ugyebár jár a hordozó. Már amúgy is gondolkodom, hogy mennyire fontos az, hogy a hordozót összerakhatom a babakocsival. Szerintetek?

Pl. a nővéreméknek a gyerekülés be lett applikálva a kocsiba, és soha nem vették ki belőle, míg a szomszédunk kisbabája állandó jelleggel a hordozóban fekszik...

Klári

Kép
claracroft

tesóm sem nagyon használta, csalk pl. amikor nagyobb volt és etette benne :)

szegények picinek úgy összecsúsznak, hogy rossz nézni. :(

valami kell, mert kell az autóba, de én maradok az ülésnél :) azt nem kell 9 hónaposan lecserélni :)

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Sziasztok!

Marci szerencsére két napja már nem lázas, tegnap a doki azt mondta, hogy valami garatos vírusa van, lehetőleg kerüljük a légkondis helyeket. A közérzete elég jó, csak sokat köhög szegényke. De szerencsére így is nagyokat alszik. Most éppen 3 órája húzza már.

Nekem nem a csípőm csípődött be, hanem a bal lapockám alatt, de annyira belehasít időnként a fájdalom, főleg bizonyos mozdulatoknál, hogy éjszaka alig aludtam. Elmegyek ma házidokihoz, legalább én is kitöltetem a kiskönyvemet. Rémes ceremónia.

Somaanyu: a fájdalmat leszámítva én is jó délelőttön vagyok túl. Anyósék vigyáztak Marcira én bevásároltam, takarítottam, mostam, csak a vasalás marad ki, de azt gyűlölök.
Szerencsemák: tök egyet értek veled gyerek neme és elszontyolodás témában és nagyon helyes vigasztalásokat írtak a többiek.

Babakocsi: sztem nagyon nehéz kérdés, mert ha úgy jártok mint mi, semmilyen babakocsi nem lesz jó. Nálunk ugyanis Marci nem szerette sosem, úgyhogy én általában cipeltem. Sőt még ezelőtt két hónappal is vittem felkötve. Azt imádja, nálunk nagyon bevált és többféle kötéssel vittem, nekem sem volt megterhelő. Én biztos nem kapkodnám el, most is mégcsak dilemmázom, hogy legyen ez a kérdés két gyerekkel.

Mi holnaptól Balatonon vagyunk a hétvége erejéig, de majd igyekszem beugrani hozzátok is.

Bocs, hogy most nem reagálok többre, de kicsit kába vagyok a hátamtól. Nincs valami tippetek krémet illetően? Kentem Voltarennel de nem használt.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Kata, szia! De jó, hogy már két ikres kismamánk is van :D Nektek egypetéjű ikrek lesznek?

Uxi, tuti nincs semmi probléma, csak nem pihentél annyit, hogy oda is figyelj a picire :wink: Majd gyere, és mesélj, hogy mi volt a szívhangon. Gratula a diplomádhoz!

Henya, még jók rád a farmerjeid???? Mázlista :shock: :lol:

Twist, Reunion mennek a drukkok az UH-ra

Szcsm, a mi védőnőnknek van egy kis ketyeréje, amivel szívhangot tud hallgatni. Valami spéci kihangosítós sztetoszkóp féle

Clara, részvétem a csípőfájdalom miatt. Sajnos tényleg nem tudsz mit tenni ellene. Nekem alapból nem fáj, de ha fekszem, nagyon hamar elzsibbadok, állandóan forognom kell

Somaanya, ez aztán az energia :lol: :lol: :lol: Holnap nem jössz el hozzánk? :wink: :lol: :lol: :lol: A babakocsi meg tök igaz. Sokkal könnyebben elalszik a gyerek, ha rázkódik.

Clara, döbbenet méretei vannak unokahugodnak. Szegény kislány :cry:

Giz, nekünk a boltban nem ajánlották a 0-18 ülést. Mert mire 18 kiló lesz, méretben már úgyis kinövi. Kb akkor, amikor 13 kiló lesz, szóval így is-úgy is kell venni egy másikat kb ugyanakkor, és akkor már olcsóbb a 0-13. Mondjuk mi Marcinál is kaptuk a hordozót, és most is kapunk :lol:

Clara, a travel system szerintem akkor jó, ha gyakran csinálod azt, hogy mész kocsival valameddig, aztán előkapod a babakocsit, és azt használod. Mert pl tescoba elég csak a hordozó. Ha mész plázázni, akkor oké a travel, mert ott baromi nehéz cipelni. De én már nem vennék. Amennyire szerettem volna Marcival, már annyira nem vennék. Persze mindenkinek más az ideális babakocsi

Szilvánusz, jó, hogy lábal ki Marci a betegségből. Krémre ötletem nincs, inkább egy masszázs este apától? :wink: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás: jajj képzeld délelőtt anyóstól kaptam masszást, lehet azért fáj jobban? 8) :lol: 8) :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Clara: ez a futura nekem is nagyon tetszik zöldben. Csak az sztem elég lányos, nem? Én valami unisex színűt szeretnék.

Kissgizi: édes ez a kép. Mint az orgonasípok...

Clara: 13 éves és 100kg...atyám! ez brutál lehet. Jobban odafigyelhettek volna a szülők. Az én férjem is 100 kikó. De 32 éves és 198 cm magas :lol:

Somaanya: Ez igen, nagyon tevékeny voltál ma! Ilyen melegben hogy bírtál vasalni?

Kiskönyvbe háziorvosnak, fogorvosnak is riportolnia kell? Mert akkor jövő héten viszem magammal amikor fogdokihoz megyek. EKG-t nekem mondjuk a nőgyógyász csináltatott...Mit kell a háziorvosnak beírnia???

Szilvánusz: Marcinak további jobbulást, az egész családnak pedig jó Balatonozást! Hova mentek? Mi szombaton megyünk Fűzfőre, ott hajóra szállunk és átvitorlázunk Füredre, onnan megyünk Vászolyba, majd vissza hajókázni, este eszem-iszom Vászolyban, aztán vasárnap haza (kutyák remélem rendben lesznek...)

A bikini felsőmet még nem mertem felpróbálni, de miután a Balcsiba úgysem megyek be, majd legrosszabb esetben pólóban nyomom...

Kép
szerencsemák

[quote="szilvánusz"]H írta:szilvánuszékás: jajj képzeld délelőtt anyóstól kaptam masszást, lehet azért fáj jobban? 8) :lol: 8) :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: Hát az tuti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Enyém is próbált masszírozni hétvégén, de mindig leráztam, hogy ezért tartom a fiát :lol: :lol: :lol:

Na megyek bringát venni, este még benézek szerintem

Brigi

Kép

Kép
hékás

hékás, nálunk is valszeg ki fogja nőni, mert apa 2m, én is 1,75 vagyiok :) , de akkor is kb 3 éves koráig jó, és utána jöhet a következő, de a közteset kihagyjuk, a tesó meg amúgy is örökli :)

de nálam a fő meggyőző érv az volt mikor láttam az unokaöcsiket a hordozóban és az ülésben, az ülésben a kicsi gerince szép egyenes volt, nem csúszott össze, és mivel mi hosszú távra autózunk, nem csak a tescoig, vagy városon belül, fontos, hogy kényelmes legyen :)

Giz
Kép
Kép
kissgizi

sziasztok!
egy érdekes cikk őssejt témában:
Az embrionális őssejttel sehol nem gyógyítanak

Magyarországon - mint ahogyan Európában mindenütt - az őssejtbeültetést gyakorlatilag ugyanolyan procedúrával kell engedélyeztetni, mint amilyet a gyógyszerek esetében használnak. Az eljárást egy 2007-ben elfogadott, idén januártól hatályos uniós rendelet szabályozza. A szigorú jogszabály nagyon kevés kivételt engedélyez. Ilyen lehet például ha a terápiás beavatkozás során nem valamilyen őssejtkészítmény, hanem szövet (elsősorban csontvelő) kerül a páciens szervezetébe, de ilyenkor is hatósági szakmai és etikai engedélyek szükségesek.

Embrionális őssejteket pillanatnyilag a világon sehol sem alkalmaznak a hivatalos gyógyításban, sőt ezekkel eddig csupán a klinikai kísérletek előszobájáig jutottak - nyilatkozta lapunknak Sarkadi Balázs akadémikus.
Magyarországon - mint ahogyan Európában mindenütt - az őssejtbeültetést gyakorlatilag ugyanolyan procedúrával kell engedélyeztetni, mint amilyet a gyógyszerek esetében használnak - közölte lapunkkal Sarkadi Balázs akadémikus, kutatóorvos. Az eljárást egy 2007-ben elfogadott, idén januártól hatályos uniós rendelet szabályozza. A szigorú jogszabály nagyon kevés kivételt engedélyez. Ilyen lehet például ha a terápiás beavatkozás során nem valamilyen őssejtkészítmény, hanem szövet (elsősorban csontvelő) kerül a páciens szervezetébe, de ilyenkor is hatósági szakmai és etikai engedélyek szükségesek.
Az engedélyezés az EMEA (Európai Gyógyszerészeti Ügynökség) feladata. Idehaza az őssejtek gyűjtéséhez, tárolásához, feldolgozásához, klinikai kísérleti alkalmazásához ! és beültetéséhez az Egészségügyi Tudományos Tanács szakmai és etikai engedélyére is szükség van - ilyen engedélyekből Magyarországon évente néhányat adnak ki.
Az őssejtterápiában elméletileg kétféle (embrionális, illetve szöveti) eredetű őssejtet lehet felhasználni. A széles körű gyakorlatban azonban eddig csak a szöveti őssejtek felhasználásának egy bizonyos válfaja, a csontvelő-átültetés terjedt el, aminek Magyarországon is több évtizedes praxisa van. Ezenkívül előrehaladott klinikai kísérletek folynak a csontvelőből, illetve a köldökzsinórból származó őssejtek alkalmazására szív- és érbetegségek kezelésében. Az őssejtterápia következő felhasználási területe nagy valószínűséggel a sérült vagy elhalt erek helyreállítása lesz.
Amint arra Sarkadi Balázs felhívta a figyelmünket, embrionális őssejteket pillanatnyilag a világon sehol sem alkalmaznak a hivatalos gyógyításban, sőt ezekkel eddig csupán a klinikai kísérletek előszobájáig jutottak. Ennek oka, hogy a magzati ős! sejtek alkalmazása a daganatképző hatás, illetve a további, mé! g nem te ljeskörűen ismert veszélyek miatt túlságosan kockázatos.
Az őssejtterápiával kapcsolatos remények ugyanakkor a fentieknél jóval szélesebb körűek, a tudományos prognózisok szerint a módszer mindenféle szöveti helyreállításra alkalmas lehet. Ezeket az előrejelzéseket a szöveti őssejtek esetében konkrét klinikai kísérletek is alátámasztják, amelyekből kiderül, hogy az eljárás valóban használható az erek, a csontok vagy a porcok regenerációjára, méghozzá anélkül, hogy daganat jönne létre. A későbbiekben valószínűleg bármilyen szövet, így a szívizom vagy az ideg is javítható lesz őssejttel.
A bizonyos keleti országokban használatos "őssejtcsodamódszerekkel", illetve az ezekhez kapcsolódó őssejtturizmussal kapcsolatban a kutató kifejtette, hogy ez a jelenség kétségtelenül létezik, Magyarországról is rendszeresen utaznak ilyen célból Ukrajnába, illetve Kínába. A beavatkozásokat ugyanakkor nem lehet leinformálni, hatásuk sem bizonyítható.

Kép
szerencsemák

Na én megjöttem az orvostól nem volt semmi különös, Uh-ot nem csinált, csak megvizsgált hogy zárva van-e a méhszáj

Majd megdícsért hogy nem híztam, és ezzel az ütemmel hozzá is tette akkora a hasam mint egy 20 hetes terhesé
Na akkor most hogy állunk?

Móni
KépKép
reunion

Szcsm, én is fokozott érdeklődéssel hallgatom/olvasom ezt a témát. De az emberionális őssejt nem ugyanaz, mint amit az újszülötteknél levesznek. Emberionálist csak a pár napos embriónál vesznek, már a pár hetes magzati nem megfelelő. Ha meg megszületik, akkor onnan ha jól tudom, csak vérképző sejtet vesznek le.

Móni, kérünk újabb pocakfotót :lol: Milyen egy 20 hetes pocak???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nah, hazaértem a babakocsi nézésből. Beleszerettem a Chippolinoba :) Szép, könnyű, nagyon könnyen fordul. Persze a Gemma tetszett a legjobban, naná, a legdrágább...

Most izzítjuk a családot, hogy szálljanak bele valamennyivel, és ezzel tudjuk le a névnapomat, amennyit arra szánnának, azzal támogassák a rászoruló családtagok babakocsi-vásárlási alapját. Kérdeztem, hogy biztos-e, hogy csak holnapig akciós, azt mondta az eladó (aki nagyon aranyos volt), hogy a főnökség szabin van köv. hét szerdáig, addig szerinte még akciós, de én ebbe nem merek bízni.

A háromkerekű néz ki a legjobban, de az elég nagy, hosszú, és a buszozásnak nem kedvez... Hihetetlenül profi. Voltak más akciós babakocsik is, szépek és jók, pl.: http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_508999 , én ajánlanám, hogy ha van időtök és lehetőségetek, akkor nézzetek be a boltba. A bolt szeptemberben megszűnik, összevonódik a testvér-boltjával, ami a Váci úton van: http://babaszafari.hu/ . Ez egy ici-pici bolt volt az Üllői út 387-ben, szerintem még Kispest, de már majdnem Lőrinc.

Szerintetek milyen lenne, ha egy kisfiúnak lilás bordó babakocsit vennék?

Klári

Kép
claracroft

Klári De jó hogy igy bezsongtatok!!!
A kicsi bolt itt van Lőrincen tőlünk nem messze
én még nem néztem meg a kocsit amit venni akarunk de ti biztos megnéztétek akkor alaposan, ezek szerint tényleg jók

és összecsukva befér a suzukiba simán? csak mert ha simán, akkor az ikrese is talán, :lol:
legfeljebb levesszük a kalaptartót :?

Móni
KépKép
reunion

Igen, biztos, hogy ez belefér, nem próbáltuk ki, de ránézésre is biztos. Mindenesetre holnap megyünk megrendelni, és az eladó mondta is, hogy próbáljuk bele, kérdés nélkül. Most sajnos messze álltunk a bolttól, pedig volt előtte hely, de nem tudtuk pontosan, hol a bolt.

Az ikerkocsit sajnos nem láttam kiállítva, amit a szafari oldalán láttam, az csak sport babakocsi 6 hónapos kórtól :( tt vannak méretek: http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_504060

Klári

Kép
claracroft

Móni
KépKép
reunion

Kata!
Üdv a topicban és gratulálok az ikrekhez!

Uxi!
Biztos minden rendben a picivel! Eddig én még nem is éreztem a picimet mozogni…..

Soma!
Ha nagyon ráérsz és pörögsz, jöhetsz hozzánk is! Te nagyon ügyes csaj vagy!
Nálunk pont fordítva volt. Ha rázott a terep Marci üvöltött. Nekünk emiatt nagyon bevált a „lengéscsillapítós” babakocsi.

Union!
Marci most 10 kiló.

Szilvánusz!
Jobbulást a lapockádnak! Érezzétek jól magatokat a Balcsin!

Móni!
Persze, hogy olyan, hát ikreket vársz….a dokid még nem vette észre? :lol: :lol:

Tegnap balesete volt Marcinak. Szaladgált a lakásban és megbotlott és arcal beleesett a franciaágy sarkába (fakeretes az ágy). Szegénynek felhasadt az arcocskája, de szerencsére nem kellett varrni, csak olyan összehúzót tettek rá. Mi voltunk a hülyék, mert erre nem gondoltunk és oda nem tettünk sarokvédőt. Este végülis felkerült a sarokvédő oda is, így több ilyen nem lesz.
Marci már túl van rajta és nem fájlalja az arcát…..csak engem furdal a lelkiismeret.

Ti is éreztek néha keményedést? Ma 5-6 alkalommal is éreztem……
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kima75 2009.07.30 19:35-kor.

Kima
Kép
Kép
kima75

Reunon, ez tök jó! Szerintem mindenképp belefér, gondolom nem kisebb a kocsitok, mint egy Swift. Attila szerint még a Suzyba is beleférne, oldalára állítva. Ez a kocsi olyan, mint az egyszemélyesből az Ultra...

Klári

Kép
claracroft

Clara: szerintem szép a lila és kisfiúnak is jó :)

Kép
Kép
alma26

Kérdés:
Esténként piros kis pöttyök vannak a hasamon mintha kiütés lenne, az mi? normális?
(általában akkor ha bekenem valami testápolóval vagy lehet hogy csak akkor figyelem)

Móni
KépKép
reunion

Reunion: gyerekeknél van melegkiütés (nem tudom ez az-e :)

Kép
Kép
alma26

Influenza

Talán nem is gondoltatok még bele, de több okból is szerencsések vagyunk, hogy januárban szülünk (majd egyszer mindet összegyűjtöm). Például mire eljön az influenza szezon, addigra már olyan nagyok lesznek a babák, hogy nem lesz rájuk nagyon veszélyes egy kis láz vagy antibiotikum. Sokkal veszélyesebb lenne ugyanez az első trimeszterben. A főszezonban pedig már kint lesznek, akkor pedig csak a látogatókat kell távol tartani tőlük. (Egy hibbant látogató volt csak, aki puszilgatta kezét, lábát. Legszívesebben fellöktem volna, de nála volt a gyerek.)

Másrészt születés után egy hónapig nem lehet őket levegőre vinni, akkortól kezdve is csak fokozatosan emelve a dózist. Ha pedig -5 -nél hidegebb van, vagy fúj a szél, akkor egyáltalán nem lehet levegőztetni. Tehát mire igazi nagy túrákat tudunk csapni velük, addigra már nem kell annyira bebugyolálni őket. A következő télen pedig már tudnak ülni, tehát egy könnyű kis kocsi és egy jó bundazsák is megteszi. Tehát inkább vegyetek egy jó meleg bundazsákot, mint egy mély , óvó, nagy kocsit.

Rudi

Ui1: Mi akkor vettük meg a kocsit a januári elsőszülöttemnek, mikor már 6 hetes volt. Addig örültem, hogy élek. Fel sem merült a nagyobb séták ötlete. De persze lehet, hogy én vagyok egy kicsit béna.

Ui2: Azt akartam írni, hogy örültem, hogy lyuk van a fenekemen. De azt hiszem, akkor ennek pont nem örültem. :wink:
turorudi6

Rudi: :-))))

Nagy babakocsis sétákra mi sem mentünk és azóta sem, mert mióta segítséggel, egyedül elindult nem maradt meg a babakocsiban.

Kép
Kép
alma26

jo estet...ejszakat!

Probaltalak visszaolvasni benneteket, de annyira be vagytok lelkesulve, hogy ez kemeny menet lesz :lol:

Lattam van egy uj ikres kismama! Gratula es udv! :wink:

Na es a babakocsi valasztas...epp most beszeltem baratnommel, lehet osszel meglatogatnak a kisfiaval aki szinten januari baba, igy segit majd minden praktikus dolgot megvenni, meg ajanlani...juhejjj...mar alig varom hogy jojjenek. :lol: :lol:

Mi jol vagyunk, ma elkezdtuk a kismama tornat. Jelentem izomlazam van, pedig elso ranezesre nem tunt veszesnek (bar akkor a kanaperol neztem bele). :oops: Szoval, aki gondolkodott a RR tornan, ajanlom, jol megmozgat...csak a hangot kell levenni rola :oops: :roll: Emellett meg lepcsozhetek kicsit, de csak modjaval.

Egy het mulva nagy vizsgalat...hurra...remelen mar fogom tudni, milyen szinu legyen a sorom :wink: Brigi, nekem mit josolsz? :wink:

Jo pihenest mindenkinek, nalam meg munka (hovegi zaras) :?

Vigyi a pocakbitorlokra :lol:
Vendég

Sziasztok!

Labkat, tudnál esetleg írni róla, milyen volt a kistarcsai kórház?

Én most ott fogok szülni, a másik két gyerekemet másik két kórházban szültem, a kistarcsaival még nincs tapasztalatom, csak egy AFP vérvétel erejéig.

Szerencsemák,szívhang hallgatás: van neki egy kis kézi készüléke, azt odaszorítja a hashoz, és ha jó helyen van a baba, hallható a szívverése. Kb félidőtől szokták csinálni, de már hamarabb is lehet.

KépKépKépKépKép
uxi

Reunion, a 15 kg kb. 2,5 és 5 éves kor közötti gyerek súlya. :wink: Bár 2,5 évesnek még nagyon kövér, de hallottam már hasonló súlyú kisgyerekről.
A lányom 13-14 kg között van, a fiam valahol 11-13 között, ma fogják lemérni a 2 éves státuszvizsgálaton.

Mózes témához: engem a hideg ráz attól, ha látok olyan anyukákat, akik újszülöttet/pár hónapost sétáltatnak babakocsivázhoz erősített hordozóban. Szegény gyerek meg begörnyedve, feje félrenyaklik, s úgy alszik.
Szerintem a hordozó arra való, amire a neve is utal: autósülés, szállítás, hordozás, nem pedig sétáltatásra. Sétához igenis feküdjön vízszintesen a baba, akár mózesben, akár sima babakocsiban.

Nekünk van mózeses mélykocsink, Eminél 6 hónapig használtuk, nagyon szerettem, mert zárt volt, téli babánál jól védett a huzattól, széltől, magasan volt benne, és kényelmes is volt neki, több volt a hely, mint a sima sportkocsiban.
Beninél a mózeses csak másodkocsi volt, mert akkor testvérkocsink volt, de a testvérkocsiban Beni vízszintesre fektetve aludt.

KépKépKépKépKép
uxi

Ahogy Uxi is írja a súly nagyon változó. A lányom 1,5 évesen volt 11 kiló. Az egyik 21 hós barátnője most 14 kiló és kicsit sem kövér. Szép formás, magas lány

Kép
Kép
alma26

jó reggelt minden klismaminak! :D
Kima!
Én is érzek valami keményedés félét, naponta többször is. Olyan fura érzés, mintha egy labda lenne a hasamban, :roll:
Brigi!
a 2 farmer azért jön még rám, mert a hugimtól kaptam őket, és akkor még egy kicsit nagy volt rám... :? még kb. két hét és szűk lesz.
Már most félek, mit fogok felvenni télen :roll:

Kép

Kép
henya75

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaraldából!

Hát csak 10 oldalt termeltetek.... de nem tudom végig olvasni sajnos :) De azért remélem semmi fontosról nem maradok le! :)

Henya75! És persze mindenki aki kismama ruhára szorul!

Szívből ajánlom ezt az oldalt. Egy szuper kismamaruha-készítő csajszi oldala. Ha nem vagy pesti, vagy messze laksz tőle, csak le kell mérned a csípőd és a belső szárhosszt, olyan nacit küldd, mintha rád öntötték volna! :)

http://www.gportal.hu/gindex.php?prt=202327

Nekem minden ruhám tőle van.

Bogi

Ma 11:30-kor 12 hetes UH! :)
bogyra

Megnéztem a babakocsikat, amiket belinkeltetek. Nagyon jók!!!
Nekünk ha minden igaz, csak fürdető kádat, és pelenkázó komódot kell vennünk. Meg egy pár új rugit és cumisüveget.
Sógornőmék minden mást odaadnak, ők már nem akarnak több gyereket... egyenlőre. És minden nagyon szép állapotban van nekik. Kiságy, babakocsi + kisrucik. Nagyon nagy segítség lesz.
Már múlt héten azt akarta, hogy hozzuk el, de még felújítás alatt vagyunk. Úgyhogy majd ha már mindennel készen leszünk, akkor megyünk érte.

Kép

Kép
henya75

Köszi a súly tippekket végül is ha már 2 évesen nem maradnak meg a kocsiban akkor nincs is értelme ezen rágódni de 2 gyereket könyebb lenne kordában tartani ha kocsiban ülnek

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok Kismami Társaim!
Henya: Nekem is gyakran van keményedésem, de tegnap kérdeztem a dokit és ez nem gond. Csak akkor kell izgulni, ha a méhszáj nem zárt. Azt mondta, hogy a méhszájam zárt, tehát okés minden és szedjek MagneB6-ot és ha nagyon keményedik a poci, akkor picit feküdjek le. Ilyenkor el is szokott múlni. Gyakran estére már keményebb a hasam (sok ülés, járkálás miatt).

Fikuszka, tesó!!!: Mikor mész méhlepény vizítre? Na, képzeld, hogy azt mondta a dokim, hogy úgy látja, hogy az enyém feljebb került, azaz elkerült a méhszáj közeléből. De még a genetikai UH után kezdjek csak el terhestornázni és pattogni, ők még jobban meg fogják tudni mondani a jobb készülékkel. De akkor is tök jó, úgy örülök:))
A baba nemét nem tudtuk meg, mert rossz a felbontása a készüléknek. Azaz látni véltünk egy aranyos kis zacsit, de a doki szerint a baba törökülésben volt és amit láttunk, azok a talpacskái voltak, velük takarta a lényeget:) Tehát még nem tudunk még semmit. Na most így nehezebb lesz festéket venni hétvégén, de kreatívkodom majd valamit.....
Vendég

Sziasztok!

Francesca, pont hiányolni akartalak, hogy úgy rémlik, régen jártál erre :lol: Hogy Neked mi lesz? Én lányra tippelnék, de nemsokára kiderül úgyis :wink: :lol:

Bogi, milyen volt a nyaralás? Sikerült kipihenni magad? Mennek a drukkok a mai UH-ra, de tuti minden rendben lesz :wink:

Henya, télen csak kismama-gatyák jöhetnek szóba. Én a kabáttal vagyok bajban. De lehet, hogy lenyúlom apa sídzsekijét, úgyis csak a rohangáláshoz hordja, nem abban jár melózni. 2-3 hónapot simán kíhúzok benne (remélem :? ) És remélem beleférek majd...

Twist, nem próbálta a doki kimozdítani a törökülésből? Már annyira jó lenne tudni egy biztosabb eredményt :wink: Örülök, hogy kezd jól helyezkedni a méhlepény :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Clara: és végül a Gemma-t rendelitek meg?

Kima: jobbulást Marcinak! Nagyon megijedhettetek. Az elmúlt hetekben mind 3 "Marcinkkkal" történt valami negatív, reméljük hogy ezzel egy jó időre kipipálták a rosszat maguk körül 8)

Francesca: jól hangzik a RR torna, csak annyi a baj vele, hogy én itthon biztosan nem állnék neki magamban :? Én tegnap megnéztem a másik kismama jógát, a Tétényi úton. Annyira nem volt jó, mint a Lónyai-s, de hasonló volt, lehet parkolni, és nem utolsó sorban csak este 6kor kezdődik. Ja, és összesen 2en voltunk az órán, és a csaj nem is tervezi, hogy 3-4 kismamánál többel foglalkozik egyszerre. Azt hiszem, maradok ennél, és néha-néha elmegyek az Angyalszívbe is, mert ott meg praktikus vajúdási tanácsokhoz lehet jutni.

Bogyra: én is az Eleonorban vettem a kismama nacikat, és mindegyik nagyon szuper.

Ma itthonról dolgozom. Ez nagyon jó döntés volt, így utólag. Nem állítottam be az órát reggel, gondoltam, 8 körül úgyis felébredek magamtól, és 1/4 10ig aludtam. De még mindig olyan álmos vagyok! Pedig azt ígérték, hogy a 12. hét után múlni fog a fáradtság!!! :roll:

Kép
szerencsemák

Clara: és végül a Gemma-t rendelitek meg?

Kima: jobbulást Marcinak! Nagyon megijedhettetek. Az elmúlt hetekben mind 3 "Marcinkkkal" történt valami negatív, reméljük hogy ezzel egy jó időre kipipálták a rosszat maguk körül 8)

Francesca: jól hangzik a RR torna, csak annyi a baj vele, hogy én itthon biztosan nem állnék neki magamban :? Én tegnap megnéztem a másik kismama jógát, a Tétényi úton. Annyira nem volt jó, mint a Lónyai-s, de hasonló volt, lehet parkolni, és nem utolsó sorban csak este 6kor kezdődik. Ja, és összesen 2en voltunk az órán, és a csaj nem is tervezi, hogy 3-4 kismamánál többel foglalkozik egyszerre. Azt hiszem, maradok ennél, és néha-néha elmegyek az Angyalszívbe is, mert ott meg praktikus vajúdási tanácsokhoz lehet jutni.

Bogyra: én is az Eleonorban vettem a kismama nacikat, és mindegyik nagyon szuper.

Ma itthonról dolgozom. Ez nagyon jó döntés volt, így utólag. Nem állítottam be az órát reggel, gondoltam, 8 körül úgyis felébredek magamtól, és 1/4 10ig aludtam. De még mindig olyan álmos vagyok! Pedig azt ígérték, hogy a 12. hét után múlni fog a fáradtság!!! :roll:

Kép
szerencsemák

Hékás: látod, én csak olvastam, nem gondolkoztam. Mondjuk gyanús volt, hogy hogyan csinálnak az őssejtek levételből ekkora bizniszt, ha még csak a kutatási fázisban vannak. Na mindegy, ettől függetlenül én még nem vagyok meggyőzve arról, hogy érdemes levetetni a cuccost...

Kép
szerencsemák

Szcsm, mázli, hogy itthon vagyok, és a reggeli műsorok mind ezzel foglalkoznak :lol: Lassan őssejt-szakértőnek is elmehetnék :lol: De én sem vagyok meggyőződve róla, hogy megéri annyi pénzt kiadni érte... De hozzáteszem, nem ítélem el azokat, akik részt vesznek a programban, sőt inkább becsülöm őket, hogy ennyire képesek bízni valamiben, ami ennyire gyerekcipőben jár. Én túl szkeptikus vagyok :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Eléggé el vagyok kenődve, tegnap menten be az AFP eredményemért, a doki az Sztk-ban tök flegma volt, a neten néztem utána mi is a normál érték. 0.8-2.5 között van a normál tartomány, az enyém 0.78 Mom, nagyon meg vagyok íjedve, olvastam, hogy nem túl megbízható, meg a kombinált tesztem is negatív lett, nem vagyok nyugodt :( Ma délelőtt felhívtam a dokim, azt javasolta csináltassam meg a kombinált teszt folytatását, az integrált tesztet, hogy megnyugodjak, de szerinte nincs ok az aggódásra. Már be is jelentkeztem hétfőn veszik le a vért, most újabb egy hét para :cry:

Kép
Kép
bogaracska

Bogaracska, tudod, ez eléggé megbízhatatlan eljárás és szerintem ha a kombináltad jó lett, tök jó az UH, akkor valszeg semmi baja a picinek. És szerintem a 0,78 igen közel van a 0,8-hoz.
De persze a legfontosabb az, hogy megnyugodj.

Én ma voltam AFP-n, igazából én is picit tartok az eredménytől, nekem 2,5 hét múlva lesz kész.

Szcsm: tök jó lehet otthonról dolgozni:) (irigykedem)
Én bent ülök 2-ig, de aztán végre szabad lehetek 2,5 napig:)
Vendég

Megjártuk a védőnőt. Megvolt a szívhang hallgatás is, rendben volt, 146/perc sebességgel ketyeg. :D
Lemázsálták a gyerekeket is, Emi 14,5 kg ruhában, Beni 13,2 ruhástól, pelenkában. :wink:. Én meg eddig 90 dekát híztam összesen.

KépKépKépKépKép
uxi

Bogaracska, ne aggódj, ez még nem olyan nagyon alacsony.

Emivel nekem is 0,8 volt. Ott abban a kórházban 0,55 fölött normálisnak mondták. Most meg sem akartam csináltatni, csak egyben volt a hepatitissel, úgyhogy levették erre is a vért.
Az UH-n biztos alaposan megnézik majd.

Holnap lesz a szoptatás világnapja. A fiam jó dátumot választott szülinapként, alig tudtam elválasztani, még mindig próbálkozna néha :mrgreen: .

KépKépKépKépKép
uxi

SZCSM: Igen, a Gemmát, bár még gondolkodunk a Titi babakocsin is, ma megint odamegyünk, megkérdezzük a különbséget.

Klári

Kép
claracroft

Köszi a nyugatást, tudom, hogy annyira nem alacsony, de a doki azt mondta 0.8 alatt autómatikusan további vizsgálatok szükségesek, ezért választottam az integrát tesztet. van mág a részletes genetikai szűrő vizsgálat, Uh + amiocentézis, én ettől nagyon tartok :shock:
Remélem tényleg minden rendben lesz, ez a plusz idegeskedés most nagyon nem hiányzott :(

Kép
Kép
bogaracska

Uxi de jó neked, hogy csak 90 dkg-ot híztál a 17. hétre!!!! Nagy gratula!!!!!:)
És boldog szülinapod a fiacskádnak!:))

Ez az AFP vérvétel még kötelező? Mert hogy nekem azt mondták, hogy a II. genetikai UH-ot nem csinálják meg nélküle. De én sem vágytam rá igazán, mivel a kombinált teszt megnyugtatott.
Vendég

Twist, most vagyok 1,5 kiló híján annyi, amennyivel az első gyereket szültem :oops: :oops: :oops: .

Az AFP-t úgy hallottam, nem kötelező, de mindenki mást mond. Én a végén úgy voltam vele, hogy nem pattogok, ha már úgyis leveszik a hepatitist, egyúttal leveszik ezt is, nincs kedvem később magyarázkodni az orvosoknak. Csak annyi rossz történetet hallottam már, hogy az egész csak kismamariogatás.
De Reuinon biztos többet tud majd mondani erről.

KépKépKépKépKép
uxi

Bogaracska: ne kenődj el, ha a kombinált teszted negatív! Ha megnyugtat, akkor pedig tényleg csináltasd meg a 2. részét is.

Twist: tényleg egy áldás ez a helyzet. Még akkor is, ha nekem pénteken is 5-6ig tart a munkaidő. Közben tudok mosni, pakolni. És ma még elmentem manikűr-pedikűrre is. Ilyet egyébként nem szoktam, csak pont volt egy szabad időpont... :roll:

Uxi: örülök, hogy minden rendben volt. Hogy csináltad, hogy még csak ennyit híztál? Én jövő héten megyek védőnőhöz, akkor fogok szembesülni a felszedett kilókkal. Minden esetre már azon gondolkozom, hogy kell még egy nyári kismamagatya, mert nem járhatok állandóan kigombolt nadrágban, félig lehúzott sliccel :lol:

Kép
szerencsemák

Clara: a Titi-t tegnap én is megtaláltam, és nagyon bejön =főleg a bárány rajta :D ). Babaszafari oldalon egyébként a Chippolino futura már augusztus 31ig akciós. Gemma még mindig csak holnapig...

Kép
szerencsemák

17 hetes pocak :D
Kép

Szerencsemék, nem tettem érte semmit. Gondolom azért, mert volt már előtte is rajtam kb. 10 kilónyi felesleg, úgyhogy abból "elszívhatott" magának a baba, másrészt meg Eminél is így volt, az elején alig híztam, s később hetente jöttek a kilók, a vége 15 kg lett.

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?