A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

lemonsong, nekem is betonhasam van pár napja! :D
Jó azért tudni hogy ez mással is előfordul, kezdtem aggódni hogy egyszer szétdurran! :D tök olyan érzés. de nekem tuti a munka, stressz és hőség hármasa miatt van. szerencsére jövő héten szabin vagyunk, elmegyünk pihenni pár napra. remélem akkor megszűnik ez a tünet.

Kép
apkata

Én is keménykedem mostanság, meg néha estére már a bokám is bedagad. Magnézium, pihenés. Már amennyit tudok egy örökmozgó húszhónapos mellett, aki ma 6-tól talpon van: :D

najda28: a barátnőmnek Quinny-je van, ő nagyon szereti, nekünk az autós kocsink Quinny Zapp, mert nagyon könnyű és nagyon picire össze lehet zárni, én is szeretem. És a Maxi cosi kocsiülésekkel kompatibilis is. Én is használtan vettem, tényleg nagyon nehéz kifogni, de ne add fel. :)

cucka

pókica: nem olvastam a fiaddal kapcsolatos problémákat. Elnézték a 18. heti uh-ot, és közben semmi baj nem volt vele? Megkímélnél a visszaolvasástól?

lemonsong: nekem is baromira gyorsan nő a hasam. Olyan mintha napról napra nagyobb lenne. Lehet akkor hogy a hátrahajló méh is okoz fura dolgokat. Azt nem is tudtam, hogy az AFP kötelező. De hogy minek, azt nem értem. Állítólag tök megbízhatatlan az egész! ÁEK-ben Dr. Spánik Gábort ajánlották. Ő a HAjdú doktornő tanítványa volt.

cucka: hát ez nekem nagyon új infó, már hogy a Hajdú doktornő vállal szüléseket az István kórházban. Semmi erre vonatkozó infót nem találtam a neten, mármint hogy bárhol is praktizálna mint szülész nőgyógyász. Nem lehet hogy a barátnőd valami különleges kapcsolatokkal rendelkezik?
Egyébként olvastam erről is, hogy császár után simán lehet szülni természetes úton, de tény, hogy a dokik a császárt előnyben részesítik.
Na én is kíváncsi vagyok, hogy vajon természetesen meg tudom e szülni, vagy legalábbis hagyják e megszülni az ikreket. Mondjuk itt sok kockázati tényező lehet, de majd meglátjuk hogy lesz, nem aggódhatok azért, amit nem látok előre. Minden akkor dől el, ha beindulnak a fájások, és ha akkor minden ok, akkor talán mehet természetesen a szülés.

Kata
labkat

labkat: téves infó visszavonva, én értettem félre... :oops: valóban nem vállal már szüléseket, csak a barátnőm terhesgondozását vállalta be... :oops: Mégegyszer elnézést! Én vontam le téves következtetéseket a terhesgondozás elvállalásáról. :) (mindezt összekapcsolva azzal, hogy ő is Istvánba fog szülni)

Hasnövekedés: nekem a 19. hétig szinte alig volt pocakom, javarészt a régi nemkismama cuccaimban jártam, most meg annyira beindult, hogy szinte alig férek tőle. :lol:

cucka

Nóna, bocs a téves infóért..

Nagyon összezuhantam. Ma reggel az orvosom hívására ébredtem: az amnio előzetes eredménye szerint a 13-as kromoszómával vmi nem stimmel.
Jövő héten szerdán szív UH, augusztus 26-án ismét amnio.
Azt mondta még az orvosom, hogy mivel a 18hetes UH-n mindent rendben találtak, ne aggódjak, szerinte nincs semmi baj, de jobb biztosra menni...
:cry:
Vendég

Azóta persze a netet bújom, de a 13-asra csak a Patau kórt írják, ami az élettel összeegyeztethetetlen...
Vendég

gombi82: jajj, istenem, próbálj megnyugodni :!: Nem lesz semmi baj. ++++++++++

cucka

Gombi!

Ne idegeskedj! (Tudom könnyű ezt mondani!) De a doki is mondta hogy vszleg semmi gond nincs, csak épp tutira akarnak menni. És ez jó!
Próbálj máson gondolkodni! Én bízom benne hogy nem lesz semmi gond!
Vendég

Cucka!
Köszi a választ!
Megpróbálom a tesz-vesz-en is. Hátha.
Amit a boltban néztem az 180 000. Annyit nem gondoltam babakocsira költeni!!!!! :shock:
Vendég

A Minka név egyre jobban tetszik!
Bár nekünk már eldöntött a kérdés. Csak annyit eszembe jut! :lol:
Bár a vezetéknevünkhöz nem jó. :roll:
Vendég

Csajok! Nem tudja valaki, hogy mit lehetne csinálni egy csomó fölösleges üdülési csekkel? Van esetleg valami jó ötlet, ahol be lehet váltani? (Nyaralás kilőve, mert jövő héten megyünk, és szebadság hiányában nem lesz több lehetőség egy ideig. :( )
Vendég

Sziasztok!

Gombi: jaj, szegény. Megint paráztatnak! :( Te csak szuggeráld azt, hogy minden oké! :) Az ismételt amnió nem jó hír.

Milla: üdv itt. Épp tegnap került fel a neved a listámra :D Még senkit nem ismertem ezzel a névvel, de nagyon helyes!

najda: én tegnap nézegettem, próbálgattam ilyen 170ezres babakocsikat. Nagyon szupik, de én sem fogok adni érte annyit. csak azt nem tudom, hol találok majd olcsón egy tökéleteset :roll:

labkat: egy másik fórumon ismerek egy lányt, aki két fiú után szült ikreket természetesen :) Ráadásul még két fiút :wink:

Nálunk holnap nagy szülinapi buli. Már nagyon neki kéne állnom takarítani meg tortát csinálni. De azt hiszem, előbb inkább ebédet csinálok magamnak :lol:

briell

najda: állatkert, mozi, étterem :) Mi így költöttük el, amikor meghiúsult a nyaralásunk, a csekkek meg lejártak volna. Jó buli volt, mert 10ezres csekkek voltak, így többször is bélszínt ettünk :lol:

briell

Gombi, veled vagyok lélekben, tudom milyen szar ez (nekem volt a pozitív down-tesztem korábban). Gondolj arra, hogy nem véletlenül ismétlik meg a vizsgálatot, itt is van hibaszázalék! Nagyon-nagyon-nagyon drukkolok!

Én jövő kedden megyek genetikai uh-ra, már előre be vagyok tojva, eddig ugyanis még nem nagyon sikerült úgy orvos közelébe mennem, hogy ne fedezzenek fel valami problémát. Remélem kivételesen minden rendben lesz!

A hasam továbbra is jó kemény, próbálok pihengetni, de jó hallani, hogy nem csak nálam van, akkor biztos nem annyira nagy gáz!

Az üdülési csekkek nálam is mindig beragadnak, szóval én is várom a tippeket!

Pókica, nekem a Bettina tetszik legjobban a három közül.

/
lemonsong

najda28: nem Te vagy az első, aki ezt mondja! :lol: Amikor először felkerült a listánkra, Zuramnak is kellett ízlelgetnie, aztán egyre jobban éreztük, hogy ő lesz az igazi. :)

briell: nekünk szerencsénk volt, mert egy nagyon tuti darabot sikerült beszereznünk babakocsiból. Magyarországon annyira nem ismert márkájú kocsi (Teutonia), kiállítási darab volt Németországban, tökéletes állapotban volt. (ma már nem, kissé viseltes, mióta Hunor elmajszolgat ezt-azt benne ;) ). Ez is olyan 180 ezres tétel lenne, de így a felébe került. Megpróbálom felvenni a kapcsolatot azzal a csajjal, akitől vettük, hátha foglalkozik még ilyen kocsik behozatalával. :)

cucka

Briell!
Köszi az ötletet. Majd látjuk. Az a baj hogy kajajegyet mindig kapunk étterembe. (Párom caffeteria cucca), moziba nehéz ennyit elkölteni. Húúú nem tudom mi lesz vele. És van vagy 160e Ft. Kár hogy ebből nem lehet babakocsit venni. :? :lol:
Vendég

Briell!
Köszi az ötletet. Majd látjuk. Az a baj hogy kajajegyet mindig kapunk étterembe. (Párom caffeteria cucca), moziba nehéz ennyit elkölteni. Húúú nem tudom mi lesz vele. És van vagy 160e Ft. Kár hogy ebből nem lehet babakocsit venni. :? :lol:
Vendég

Gombi kitartás, és nyugalom, ez a legfontosabb most! Ne pánikolj, láthatod-olvashatod, eddig itt közülünk mindenkinek jól alakul a várandósága :)

Kriszti lehet kérni az üdülési csekk meghosszabbítását. Egy évre meghosszabbítják, ha lejárat előtt visszaküldöd, igaz, 5%-át kell ezért kifizetni.
Az idén nekünk is maradt, most lett meghosszabbítva :)
Vendég

Pókica én Bettina párti vagyok, bár nehéz ezt így, hogy a vezetékneveket nem ismerjük.
Anno... sok-sok évvel ezelőtt az első nagy-nagy szerelmemmel a gimiben már megtaláltuk a gyermekeink nevét is :oops: Bettina Dorella (utóbbi csak azért, mert kettőnk keresztnevéből alakult ki) valamint a Dániel Márk.
A Mónika szerintem jelenleg ritka, a mi születésünk környékén volt sűrű. Azt is érdemes átgondolni, hogy hogyan akarjátok becézni majd.
Vendég

sziasztok!

Most csak gyors bekukk,mert szar a gép!Nagyon lassú,úgyhogy visszalépni sem tudtam az előző oldalra! :( Na meg sütök,főzök!
Paradicsomleves,rántott patiszon,zöldséges rizs,tökfasirt...-még nem csináltam!És van körte amiből sütit kéne csinálnom!...Na meg uborkát is kéne elraknom..!Phhh

Üdülési csekk : Én fogorvosnál használom fel!De Bpesten elmentünk belőle masszíroztatni is párszor!
Vendég

Pókica nekem tetszik mindhárom név,de nekem talán a Mónika a legjobban!
Vendég

Jó pörgős kis fórum ez :) Ezt már szeretem.

cucka: Hát jó hogy írtad a helyesbítést, mert már megint kezdtem rágni magam, hogy akkor most nem jól döntöttem, és lehet hogy jó lenne inkább a doktornővel beszélni. Jó is, hogy ennyi lehetőségünk van, de rossz is, hogy ilyen sok döntést kell hozni :( Mert hát mindenki a legjobbat akarja magának és a kisbabájának... nehéz választani.

gombi: én is azt tudom javasolni, hogy próbálj megnyugodni. Ha az ember nyomoz, csak rosszakat talál. A dokid meg bizonyára nem mondta volna, hogy tévedés lehet, ha nem gondolná komolyan. Az orvosok nem szoktak feleslegesen reményeken kelteni az emberben!

najda: nyaraláskor azért vigyétek magatokkal az üdülési csekkeket. Mert étteremben is van ahol elfogadják. De akár itthon is járhattok olyan étterembe kajolni, ahol elfogadják. No meg strandbelépőként is működik. De ha más nem marad, hát kajáljátok le éttermekben valalhol a környéken ahol laktok.
De látom kaptál már jobb ötleteket is.

briell: hát ha két kislány jön, azok is nagyon szépek lesznek... de köszönöm a jó példákat. Már hogy természetesen szülte. Jobb ezeket olvasni, mint a rém szülési történeteket.

Itt egy link a méhösszehúzódásokról, csak hogy megnyugodjanak a nyugtalanok:
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/pro ... s-vagy-sem

Kata
labkat

Nekem nem a gépem lassú, hanem a babanet, de nagyon. Másnál nincs gond vele?

/
lemonsong

nekem is gond van a babanettel. alig bírom elérni.

Kata
labkat

Csatlakozom, a babanet szórakozik :(

Mondjuk itt most olyan fülledt idő lett, hogy menekülök is a gép elől, mert itt ömlik be a meleg a teraszajtón, hiába van csukva és húzom be a függönyöket...

Ha ma már nem jönnék: Jó hétvégét mindenkinek!!! :D

briell

Kép
apkata

Labkat! Ok, megkíméllek a visszaolvasástól! :D A többieknek szemet behuny, nehogy a könyökötökön jöjjön ki. :wink:
Tehát röviden: a 18. heti gen. uh-on mindkét oldali vesemedence tágulatot találtak, amivel elküldtek a SOTE I-re a genetikára. Ott az uh-on emellé még találtak két agyi cisztát is, elég nagyokat. Amnio következett, majd 4 hét múlva negatív eredményt kaptunk, akkor újra volt uh, agyi ciszták eltűntek, maradt az egyik oldali pyelon-tágulat. A 30. heti uh-ra már az is felszívódott. A történethez hozzátartozik, ezt Gombi vígasztalására is írom, hogy mikor visszamentünk a negatív eredményért, azt mondták, hogy kislány, az uh egyértelműen mutatta, hogy fiú. Egyik ajtótól rohangáltunk a másikig, a genetikus mondta, hogy kromoszómailag lány, külső nemi szerv alapján fiú. Fél óra múlva lefáradt hozzánk egy docens, aki csak annyit mondott, hogy egészséges fiú lesz, ez a vizsgálat nem a gyerek nemének megállapítására van. Holott ez mint tudjuk nem igaz.
Az, hogy valójában mi történt, mit néztek félre, sosem tudtuk meg.
Így Gombi, ne vedd készpénznek amit mondtak, ne keseredj el! Tényleg őszintén írom!

Köszönöm a névügyben az eddigi válaszokat. :)

Nekünk is van üdülési csekkünk, anyóstól kaptuk, mondjuk ez nem nagy összeg. A férjem optikusnál fogja beváltani.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok decemberi kismamák!
Ma egész nap bújtam a netet és így találtam rá erre a fórumra. Én december 2-ára várom a bébimet, aki az első gyermekünk lesz. Nagy az izgalom a családban, de valószínűleg én ebben mindenkit túlszárnyalok :? ... Szeretnélek titeket megkérdezni, hogy mi a véleményetek erről az új influenza vírusról, ami a kismamákra sokkal veszélyesebb, mint bárkire és többeknél a legrosszabbhoz vezetett. Féltem a picimet és persze magamat is :( ! Elhatároztam, hogy inkább otthon maradok és megpróbálok minél kevesebb emberrel érintkezni, hátha akkor elkerül a baj. De sajna még csak a védőoltás sem jöhet a kismamáknál szóba. Ti hogyan vélekedtek erről??? Előre is köszi a hozzászólásokat.
Gombinak pedig üzenem, hogy nagyon-nagyon szurkolok neki, nem lehet semmi baj a babócával!!!!
Vendég

Szia Anna! Üdv köztünk, egyre többen vagyunk! :D Tudod már a kisbabád nemét? :wink:
Akik belehaltak a vírusba, azoknak más betegsége is volt, ami miatt az immunrendszerük le volt nagyon gyengülve. A rendes influenzába is halnak bele emberek, csak az már nem híradó-téma. Én is gondoltam már rá, hogy vajon másabb -e ez az influenza mint a "sima", lehet-e káros hatása a magzatra. Sajnos erről még nem olvastam semmit. De tenni nem tudunk ellene, ez egy mesterségesen létrehozott és gerjesztett vírus, talán elkerülhetjük, de nem kell halálra aggódni magunkat, ahogyan a madárinfluenzánál is beparáztattak mindenkit.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Szia Anna !Szerintem felesleges túlparázni ezt az influenzát! Úgysem tudsz mit tenni,ha elkapod....elkapod,de nem hinném,hogy olyan vészes! Bár lehet,hogy csak én tekintek úgy rá mint egy sima influenzára! Közösségbe tényleg jó ha nem jársz ez miatt,de itt sokan vagyunk akiknek iskolás, óvodás gyerekeik vannak és ez például nekünk elkerülhetetlen! Szóval felesleges parázni, esetleg egyél c vitamint mindennap,mert ez segít a bacik elkerülésében!...
A baba mi lesz?Tudjátok már?És a neve?

Pókica ezek amúgy magyar nevek mind?Apjuk megbékélt már a kislány gondolatával?
Nálunk pont ellenkezőleg van ezzel apjuk!Mióta kiderült,hogy kislány teljesen kész van!Nagyon boldog! :lol:
Vendég

pókica: azért jó ezt is olvasni, mármint hogy az orvosok is tévedhetnek. Hát azért nem semmi a sztorid! Megéri a Hajdú doktornőhöz menni uh-ra, akkor is, ha fizetni kell érte!

anna: mivel mint kismama úgysem oltathatom be magam influ ellen, hát nem is aggódok érte. Szerintem felfújták az ügyet. Két ismerősöm is él kint Mexikóban, és egyikük sem betegedett meg. Ha jól figyelted a híreket, akkor azt is hallhattad, hogy Mexikón kívül jobbára azok betegedtek meg, akik amúgy sem voltak teljesen egészségesek. Én azt gondolom, hogy sok olyan oltást az emberekre tukmálnak, aminek nem sok értelme van, mert baromira sok pénz van a gyógyszeriparban.

Kata
labkat

Szia Pókica!
Köszi, hogy ilyen gyorsan reagáltál és ha nem is teljesen de egy picit megnyugtattál!Kisfiunk lesz és azért is vagyok ilyen aggódós, mert soha nem vártam még úgy semmit mint, ŐT! :D Már most imádom és csak körülötte forognak a gondolataim... Valószínűleg igazi dilis anyuka leszek és őrületbe fogom szegénykémet kergetni a szeretetemmel. :oops:
Tényleg ti vásároltok már a babának??? Én még nem vettem semmit babonából, de azt sem tudom, hol és mivel kezdjem! Van vmi ötletetek? :wink:
Vendég

Anna olyan vidám vagy , hogy megmosolyogtatod az embert! :)
"Éljenek a kismamik!!!! Juhéééé!"

Azt tudod,hogy melyik állaté a legvidámabb név?
Hát a JUHÉÉÉÉ!
:lol:

És ,hogy fogjátok hívni?Mennyi idős vagy?Egyből összejött a baba?
Vendég

Szia Anna! Még mi sem vettünk babócának semmit. Nem vagyok nagyon babonás (csak egy picikét), de szerintem még van idő, illetve előtte összeírok majd mindent mi kell :lol:

A névválasztással bajban leszünk, mert apa csak magyar eredetű nevet szeretne :cry:

Kép
Kép
akella

Mustyi boldog név és szülinapot holnapra! :lol:
Vendég

tulipános ez nagyon aranyos volt :!:

Kép
Kép
akella

Sziasztok!
Ma nagy bevásárlós-szaladgálós napot tartottunk, most értünk haza, persze a lakás romokban, ma talán rend lesz a konyha-wc-fürdőszoba királyságban.
Termeltetek rendesen ma is.
Szóval! Najda! Azért meg ne sértődj, mert úgy tűnt, nem hiányolunk. Igenis mindenkire szükség van itt!
Anna! Üdv közöttünk. Szerintem nem érdemes aggódni. Én kórházban dolgozom, bár közvetlenül nem érintkezem betegekkel, de ha lemegyek a büfébe, vagy kiteszem a lábam az irodából, máris ott vannak. Most már nem dolgozom ugyan, de a sima influenza-járványokat mindig csak akkor gyűjtöttem bár be, amikor valamelyik kolléga bejött betegen, de addigra a járványnak már mindig vége volt. Szerintem nem kell aggódni, ez is olyan, mint a madárinfluenza...
Még én se kezdtem el vásárolni, egyértelműen babonából. Első körben majd mégegyszer emlékeztetem a gyerekes rokon-ismerősöket, hogy kellenek a kinőtt, nem használt cuccok. Utána jöhet a többi. Szerintem lehet a babakocsival, gyerekággyal, pelenkázóval kezdeni, ezek a nagyobb tételek, aztán jöhet a többi apróbb, én együtt nem kevésbé drága dolog is.
Jaj, GOMBI!!! Úgy sajnálom...remélem minden rendben lesz, nagyon-nagyon szorítok neked. Hülyén hangzik, de próbálj ne aggódni, csak pozitívan gondolkodni, és mondogasd sokat a pocakodnak, hogy egészséges és szép kislány legyen.

Kép
tedorka

pókica nekem a Mónika jobban tetszik és persze van olyan Betti akit ismerek :lol: én azért nem választanám azt. Nehéz döntés :wink:

Kép
Kép
akella

Gombi, biztos nem lesz semmi baj! Nálam is volt olyan doki, aki rosszul diagnosztizált... és az afp-m sem lett jó, pedig az integrált teszt negatív volt, és a gen.uh-n is mindent rendben találtak.

üdülési csekket én hétvégi kényeztető hétvégékre költeném :):)
egyébként nagyon sokféle dologra használható. Pl. anyukám angol tanfolyamra ment belőle, barátnőm meg egy szépségklinikára... :)

meleg kajajegyet némelyik cba-ban nagybevásárlásra szoktuk használni. honlapjukon fent van, hogy melyikben.
kultúrjegyet meg színházon és mozin kívül egy-két könyvesboltban is elfogadják.

amúgy meg amikor nagyon felgyűlik valami, és nincs nevesítve, szülinapokra szoktuk a családtagoknak adni... :)

üdv, Anna!
én megvártam, míg először kapok babás rucit ajándékba, nálunk ez a szokás (meg a család babonája), utána már bátran nézelődtem, néha egy-két apróságot veszek...

Milla

Kép

Kép
millababa

Most már gyorsabb a babanet! Én meg azthittem a mi gépünk rosszalkodik megint! ....bár ez a gép már 15éves...a monitor is(anyuméknál olyan jó titeket olvasni,hatalmas monitorja van)...szóval valami mindig van vele,de majd 2-3 év múlva valahogy összehozzuk rá a zsetont és kicseréljük!

Elfáradtam...olyan bosszantó,hogy nem tudok végezni a napi feladataimmal!Mindig elfáradok, 2 óránként pihennem kell egy hosszabat mert nem bírom.Szúr az oldalam, ha nem pihizek! Ti hogy vagytok ezzel?Ti is ilyen hamar elfáradtok?
Olyan ciki,hogy ha jön valaki tuti mindig pont rumli van!...persze a gyerekek után képtelenség folyton rendet tartani...de akkor is! :cry:

Na jobb ha pihizek most picit,mert ülni sem jó!
Még jövök!
Vendég

Sziasztok csajok!
Mégegyszer köszönöm a pozitív szemléleteket én is igyekszem így gondolkozni!! :D
Tulipános! Én is gyakran elfáradok, és sokszor elpilledek nap közben! Sok hel,yen olvastam, hogy a második trimeszterben nagyon energikusnak kéne lenni a kismamiknak. Na ez nálam még valahogy nem jött be! :? én még mindig sokat alszom, ha tehetem pihizek, és legkevésbé sem jut eszembe "hegyet mászni", mint ahogy azt sokan mondják. :lol: Ha szúr az oldalad, az orvosom szerint teljesen normális akár többször is, és különböző helyeken egy nap alatt. Nekem is szokott!! :)
Többen kérdeztétek, hogy mi lesz a bébink neve. A férjemnek és nekem is tetszik a Noel. A többi névvel bajban vagyunk vagy nekem vagy az uramnak van ellenvetése. Mivel decemberi lesz a kis pocaklakó, és nagyon szeretem a francia nyelvet, valamint franciául Noel- nek hívják a karácsonyt,ez a kedvenc ünnepem, így kizárásos alapon Őkelmét így fogják anyakönyvezni. De én azért még nyitott vagyok. Van esetleg valami jó kis fiúcska nevetek, ami nem nagyon szokványos?? :P
Vendég

Anna ha ennyire az övének érzitek a nevet kár más név iránt kutatni,mert megbánhatod késöbb,ha mégis más nevet adsz neki!
Szeintem tartsatok ki a Noel név mellett! :)
Vendég

Tiszta dili vagyok és kifelejtettem az előzőekből a többi válaszom.. :oops:
Én még csak 24 éves vaqyok és elég tapasztalatlan a babás dolgokban. Teli van a fejem kérdésekkel, kételyekkel, aggodalmakkal, de majd csak megoldom valahogy.. :D Egy biztos a férjemet kimondhatatlanul imádom, a születendő bébinket pedig már mosz a rajongásig imádom, szeretem és várom!!! Szóval szerintem ennek és persze egy jó adag szerencsének köszönhetjük, hogy mikor elkezdtünk próbálkozni egyből összejött a kisördög! :P
Vendég

Az előbbiekhez:
Nem mondom, hogy olyan fáradt lennék, mint az első hetekben, de most is jól esik délután aludni egy órát, vagy kettőt. A héten otthon voltam a szüleimnél, és mondtam is, hogy olyan vagyok, mint egy óvodás ezekkel az alvásokkal. Napközben mondjuk kevésbé vagyok nyomott, de azért sűrűn meg kell állni, illetve inkább le kell ülni, mert nagyon elfáradok. Nekem a hasam esténként szokott feszülni, olyan érzés, mintha a bőröm már nem bírná, hogy ilyen sokat kell nőnie. Aztán reggelre elmúlik, de úgy látom, lehet, hogy valami egészen másról van szó.
Tulipános! A renddel kapcsolatban én azt szoktam mondani, hogy akinek nem tetszik ahogy a lakás kinéz, amiben egyébként én lakom, és nem ő, annak nem kell bejönnie. Ez kicsit olyan "én váram" hozzáállás, és lehet, hogy eleinte furcsán hangzik, de ha nem tetszik, nem kell nézni...vagy inkább nem kell beleszólni. Úgyhogy ne foglalkozz azzal, hogy két gyerek mellett nem úgy néz ki a lakásod, mint egy múzeum, és ez valakinek nem tetszik. Az úgy szép, ahogy a gyerekeid szétpakolják. :D :D :D

Kép
tedorka

Tulipános! Nem sajna nem magyar nevek, a Bernadett és Bettina germán, az sem rossz! :wink: Magyar nevek közt nagyon tetszett a Cinnia és a Virág, de sajnos a férjemnek egyik sem, más magyart pedig nem talált. :cry:
Megbékélt, persze. :D Emlékszem mikor megszületett a lányunk és sokáig csak ő volt nekünk, mindenkinek nagy boldogan mondta, hogy a lány sokkal jobb, lányos apukának a legjobb lenni a világon! Nagyon büszke volt. De most már a lányunk nagylány, a fiunk pedig kis töpörtyű, most ő a legédibb, legcukibb, legcserfesebb a családban, ő a sláger. Ha fordítva születtek volna a nemek, biztos vagyok benne, hogy most fordítva rajongana.

Labkat, teljesen egyetértek azzal amit az influenzáról írtál. Iszonyat milyen sok pénz van ebben, nemhiába gerjesztették.

Nekem nem kell vennem semmit, mindenünk megvan a babának. A lányomról sok babaruha, kiságy, babakocsi...mindent eltettem anno a nosztalgia végett, nem terveztünk több gyereket. De milyen jól jött mikor mégis rászántuk magunkat újra a babázásra! :D
Most az egyik barátnőm sok kis ruhával örvendeztet meg, ezeket kölcsönkapjuk. :D
Tehát a textilpelenkától a babakocsiig szó szerint mindenünk van, majd kb egy éves kora után kell ruhákat venni neki amik lányosak.

Tulipános, nálunk is mindig kupi van, hiába pakolok, meg sem látszik! :roll: Sokszor már hagyom úgy, heti 2x úgyis porszívózok és előtte összepakolok. Kezdem úgy érezni magam mint aki döcög az utcán, pedig hol van még a vége...! Ha felmegyek a lépcsőn, már akkor lihegek!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hát csajok megnyugtató,hogy másnál is kupi van nem csak nálunk!Nálunk sajna rendmániás a család,és a rokonok is ezért hozzájuk képest extra kupi van! :roll:
Na de ez van....!
Most megyek....jó hétvégét és éjszakát mindenkinek!

Mi holnap öcsémet búcsúztatjuk,vasárnap pedig párom szülinapja lesz!Szóval extra buli hétvégén!Hát a tortára nagyon kiváncsi vagyok hogy ,hogy sikerül.Majd jövök a képpel! :lol:
Vendég

Tulipános, nálunk is mindig kupi van, és én is úgy vagyok vele, hogy szeretem a rendet, de gyerek mellett, aki egyfolytában kertben lógna, kicsit nehéz kint is bent is helytállni. Akinek nem tetszik, mehet oda, ahol bejött! :) Nemrégiben beteg volt Bendusom és pár napig nagyon kókadt volt, szinte csak kézben volt jó, könyveztünk egész nap. Amikor jobban lett olyan boldogan raktam rendet, amikor ment aludni, hogy végre kupi van, végre pakolt, végre a régi!!! Ez csak eszembe jutott... :D Jó éjt!!!

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok, csak gyorsan jeletkezem, h. minden oké velünk, a genetikai tanácsadás keretében voltunk uh-on, ott azt mondták, nem látnak semmi rosszat, úgyhogy végre teljesen befejeződött a tortúránk! :D

Na megyek is, csak a jó hírt akartam megosztani, hétvégén megyünk Balcsira, úgyhogy bezuhanok az ágyba...

Jó hétvégét MIndenkinek!

Kép

Kép
nóna

Gombi, nem szabd elkeseredni! Nálunk elég szar dolgokat láttak az uh-n, és mégsincs semmi! Ráadásul ha a dokid azt mondta, nem lesz baj, alkkor végképp ne aggódj, a dokik inkább minden rossz eshetőséget elmondanak a biztonság kedvéért, úgyhogy ha ő bizakodó volt, akkor szerintem nem lehet gond!

Pókica, nekem Bernadett tetszik.

LÁnyok, én több helyen is pont azt olvastam, hallottam, hogy a kismamákat soron kívül kell oltani majd az újinfluenza miatt, mert fokozottan veszélyeztetettek... akkor most lehet oltani a kismamákat, vagy nem??? Mert ez így elég ellentmondásos...

Kép

Kép
nóna

Sziasztok!

Az influenza oltásról nem hallottam, már hogy a kismamákat fokozott figyelemmel akarnák beoltani, pedig elég sok infó nyomult mostanság. Ha lesz influenza, az majd a suli, ovi kezdetével veszi kezdetét. Remélhetőleg tényleg csak egy felfújt dolog. A védőnőm nekem is azt mondta, amit már valaki leírt, hogy minden influenzának vannak halálos áldozatai, csak nem mindegyiket fújják fel ennyire. Mindemellett az is igaz, hogy van aki megkapván a védőoltást mégis elkapja a influenzát... na erre varrjatok gombot!

Babacuccunk nekünk is van a két lányról. Hála Istennek úgy néz ki, csak ikerbabakocsit kell vennünk. Nehéz lesz megszabadulni a szimpla babakocsinktól, de bizonyára így lesz a legegyszerűbb és leggazdaságosabb. Én novemberre terveztem a beszerzést, de javasolták ikres fórumon, hogy mivel a harmadik trimeszter nekünk már nagyon megterhelő lehet, inkább a második trimeszter vége felé szerzzek be mindent. Hát majd meglátjuk hogy alakul.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kata
labkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?