A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Én is nézegetem már az üléseket. Éppen jó még a hordozó. Őszre már kicsi lesz szerintem. Tudom, volt már róla szó, de akkor még nem volt aktuális, így ki is ment a fejemből minden info. Milyet érdemes venni? 0-18 kg? 9-18 kg? (bár Ádi 8 kg körüli), 9-36 kg? Bartin kívül vett már valaki?

krisz78

Krisz: nem cseréltük még le az ülést, de mi is 0-18-asba fogjuk ültetni Sacit, a 9-18-ashoz még kicsik. A 9-36-os meg pláne nem jó még. A 0-18-asok általában dönthetők, mindkét irányban beköthetők, és használható olyan 3 éves koráig, esetenként tovább is (persze gyerekfüggő). A 9-18-ast inkább csak 2 éves kor után javaslom, akkor már elég jól tartják magukat hozzá.

Kata: örülök, hogy így beindult Martin :lol: :lol: :lol: :lol: Saci életveszélyes: noná :? tele van a feje harci sérülésekkel... egyszerűen folyamatosan mellette kell lenni. Bármi mellett feláll, ott is, ahol nem gondolnám, és persze nem minden bírja el :? szóval esik rendesen.

Luca: nem csak hasonló méretű, hasonló alkatú is Zille, mint Saci :D Az a vigyor, nagyon kis csibészes :D

Tea témakör: Saci néha kap kamillát, cukor nélküli filtereset, mert az kicsit segít neki a kakiban... amióta eszünk mást is, mint cickó, azóta annyira kevés a kaki, és rendesen dolgoznia is kell érte.

Szilvi: mamami: értettem, akkor újra próbálom... igazából önző disznó vagyok, írni oda már nincs energiám, csak olvasni szoktam, viszont a képeket csak regisztráltak nézhetik meg, és sokszor szétvet a kíváncsiság, mit hogyan és merre kéne kötni :oops: :? :lol:

Na, megjöttek a szüleim, majd még jövök...

Csöre
csöre74

Csöre: köszi

Úgy látom, beindultak a kölykök! Ádám ma egy cserép virágot borított ki, szétszedte a habtapit, majd betolatott a tv állvány alá. Mi lesz itt később????

Móni: én sajtszószt húshoz is szoktam. Olyan natúr szelet jellegű húst csinálok krokettel vagy rizzsel és sajtszósszal. Szerintem fincsi.

krisz78

báááá, Saci állandóan eltünteti, amit írokö 99999999999iiiiiiiiii8uh
És beleír

Szóval: Eszernek boldog 7-iket

Fagyasztás: ha sikerül valami jót beszerezni, vagy van saját termés, én bizony fagyasztok... terménye válogatja, milyen formában...

Na, mentem, ennyi volt a kimenőm m :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Most éjszaka végre aludt Bianka fél 7-ig, nem ébredt fel inni. Egyenlőre a Sinlacra fogom, de az előző este meg nem vált be, akkor is felkelt, adtam neki sima vizet, ivott belőle olyan 60 ml-t, utána pedig járt a szája. (a teánál kiitta az egészet és bealudt). Ma este is Sinlacot kap, majd meglátjuk. Az igazság az, hogy tegnap Budaörsön voltunk a párom rokonainál és nem tudott aludni egész nap, csak összesen kb. másfél órát, úgyhogy lehet, hogy ez is közrejátszott az éjszakai alvásban.
De mindenképpen köszönöm a tanácsokat!

Kérdezte valaki, hogy egyáltalán miért kezdtem el teáztatni. Hát azért, mert bejött a nagy meleg, kínáltam vizzel, azt nem fogadta el, kínáltam gyümilével, azt bezzeg elfogadta, de nem akartam, hogy csak a gyümölcslevet fogadja el. Itatni mindenképp kellett, mert elkezdte ugye kapni a szilárd(abb) ételeket és nagyon szenvedett a kakival, túlságosan kemény lett neki.

Nagyon aranyosak a képek! Én őszintén szólva még nem merek felrakni olyan képet, ahol én is rajta vagyok, sőt, ha lehet elkerülöm, hogy lefényképezzenek, mert bizony még sokat kell fogyni.

Kép
jandrea

Csöre:Köszi a köszöntést Esztike nevében is!! :D
Mi mostanában nézegettük az üléseket...Jó árban vannak.Viszont muszáj,de már meg is vehettük volna előbb is,mert ebben a nagy melegben abba a hordozóba úgy megizzad...Meg már épp,hogy jó!
Én 9-18kg-ig néztem,de tanakodtunk a 9-36kg-oson is,csak arra az elhatározásra jutottunk,hogy hiába lesz jó sokáig,a másik babánknak úgy is kellesz,ezért meg 2 olyat nem veszek.Inkább akkoe a 9-18asat,aztán meg a 9-36osat,ha kellesz öcsinek a kisebb :D
Ja és az etetőszékeket is sassantom mostanában,mert a pihiszék,amiben etetem,csak 9kgig jó,meg különben is ő már nagy lány"... :lol: Szóval lesz most kiadás... :roll: :? Ja az esernyőkocsiról nem is beszélve,de a vaterán találtam egy csúcsfas*át
http://www.vatera.hu/quinny_zapp_babako ... 45542.html
Ez tecccik!
Ma egész nap a vízben voltunk,ebben a dög melegben,már amikor Eszti is fel volt,hogy együtt pancsizzunk :)
Tegnap is,ahogy általában,fürdés előtt(este)lerakom pucéran a szobájába a földre,amíg megengedjük a vizet,stb...(onnan jön be egyedül fürdeni a f.szobába....)Általában mindig csinál egy pisitócsát,de most nem.Most kaka jött...Még jó,hogy már nem híg... :roll: :o :D :shock: :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Bartika:Szépek vagytok,csini vagy!!! :P Cukimanók a gyerekek! :P
Katuska:Jó a vízilovatok...Melyik állatkertből van? :P

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: Boldogságos 7.-et Esztikének!!! :D Tényleg Nagyjány má' :D Vettem ma Martinnak olyan békás cuccost,a lasztikkal! Meg kis csónakot! Ez a kölök már minden nap más medencében és csónakban tudna fürdeni,amennyit beruháztam :lol:
Tecc' a kocsi is,amit belinkeltél, csak itt nálunk Budakeszin pl a mi utcánkban leshetem,hogy ezek a kerekek elmenjenek :roll:

Csöre: csóri Saci,remélem,azért nem üti meg magát!!! :wink:

Krisz: taktika tápi oldásra: kicsit melegebb víz,egy kanál tápi,kanállal kever és így tovább,majd kb. 15 percet ráz...na,akkor tuti,hogy nem lesz csomós. És vészhelyzet esetén van kis szűrő,ha mégis.

Ülés: nekünk ilyen lesz (valószínűleg),vagy nagyon hasonló,csak 3 pontos isofix-el:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=32

KépKép

KépKép
kata8110

Kösszee Kata!Mi is ezeket a römer-eket néztük Brendonban meg outletben...Miért milyen az utcátok?Én pöstön' lakok és földesúton járok... :? :roll: :evil: Igaz ez sziget...De 1 utcával arrébb már asztfaltos,sőt..tovább megyek-ott már csatorna is van...!Tök gáz!
Ja,meg nem az utcánkon akarom használni,arra van jó babakocsink.Hanem,ha megyünk valahová(vásárolni stb...)ez könnyű és kicsi...
Csöre:Hát ez ilyen...Eszti is már kis tökkel-ütött lesz,annyiszor beveri a fejét. :roll: :D

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: nincs CSepelen csatorna?! :shock:

Ó, nme kicsit tökkelütött Saci... tegnap kicsit fel is repedt a feje :? szegényem, úgy állt fel, hogy elborult a doboz, amibe kapaszkodott, és a mellette lévő polc élébe verte be a fejét.... én meg tőle 1,5 méterre pakoltam hóóót nyugodtan, hogy úgysem tud semmibe sem felkapaszkodni...

Na bepróbálkoztunk a kölesgolyókkal... hatalmas siker :D először kicist gyanúsan méregette, aztán belejött a kajálásba :D és büszke babafejet vág, hogy ő már egyedül eszik :D közben meg bele-bele lehet csempészni a kaját a szájába (ja, mert "tök ciki", hogy mindenki kézzel eszik, meg maga termeli a szájába a kaját, neki meg el kell tűrni, hogy más adagolja a szájába... erre a következtetésre jutottam a viselkedéséből :roll: ááááááááá, nem tudom, hogy meddig fogjuk bírni ezt a stílust, azért még kell idő az önálló evésig :roll:
És elkezdett kiabálni és nyávogni... mint egy macska :shock: remélem, hamar leszokik róla :roll:

Kata: na, ez egészen jó kis 9-18-as ülés, csak kár, hogy nem lehet háttal bekötni...

Eszter: jópofa a kocsi :)

Na, megyek lepasszolom a kismacskert, amíg fürdök :roll:

Csöre
csöre74

Eszter! kakitócsa :lol: :lol:

A viziló? hát szegénynek befellegzett, leszakadt a feje egy órája....azóta gyászoljuk, hogy most már csak asztalként avanzsál. Párom meg akarta nézni hol van a lyuk a fején mert eresztett és ott hallatszott. Le akarta nyomni a fejet a víz alá amikor leszakadt :cry: :cry: A testén egy pici lyuk van amin keresztül ment át a levegő a fejbe így ha azt beragasztjuk még használható. Csak úgy néz ki, mint egy lila dohányzóasztal farokkal:))
katuska79

Eszter: olyan kátyú hátán kátyú :evil: A mi Peg -Peregonk szépen elmegy rajta,mert ugyan aszfaltos, de lyuk hátán lyuk....szóval c@r :lol:
Épp azon agyalok itt magamban,ha a kölök cseperedik,akkor majd vinném a Vadasparkba,kirándulni,ahol ugye nincsen aszfalt,csak olyan kis 'túristaút'. Biztos elmenne a mi Peregonk,csak 'kissé' drága volt ahhoz,hogy szétcsesszük,mielőtt jön a második babó,akinek szándékomban áll tartogatni... Néztem egyet,ami tetszik,és arra jó,hogy szétbarmolódjon,ha az kell,hogy legyen a sorsa:

http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 4&mainid=8

Szerintetek? Elég masszívnak néz ki. Városba,tömegközlekedni, járható úton nem kell használnunk,így emelgetni sem,boltba sem,úgyhogy effektíve améret dolgok itt nem különösebb szempontok.

Katuska: szegény vízipaci :cry: R.I.P. :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre:Ahol airbag van,ott nem kell háttal bekötni.Csak ahol nincs.Én úgy tudom.Vagy nem?A hordozót legalábbis úgy kellett használnunk...-Van csatorna...már ahol... :roll: Ebben az utcában még nincs :? Állítólag itt valami bonyolult cuccot kell bevezetni és amiatt nem csinálták még meg az utat sem.Hát már pár éve várjuk a csodát,de semmi.Egy pár utca még így van... :?
Katuska:Vízilóka:( Szedéényke! Na akkor a kerti dohányzótok meg van! :roll: :D Farokkal,persze...Szigorúan! :lol:
Kata:Biztos jó!Én pont emiatt néztem azt az esernyőset.Én sem tömegközlekedek,nem a súllyal lenne bajom,de ezt elég a hónod alá csapni és sztem tök sokáig jó lenne.Ezért ilyet néztem.Meg Mi is úgy vettük a babakocsit,hogy a másiknak is jó legyen,ami tényleg bírja a strapát,nem kicsit!Még a 3.nak is jó lenne,de lehet,hogy én kinéznék addig egy szebbet,jobbat... :roll: Szóval azon agyalok,hogy eladom és más milyet veszek... Még nem tudom.

Eszter

Kép
eszterem

Bartika! Nagyon jók a képek! Nagyon édesek a gyerkőcök!

Katuska! Szuper pancsolótok van!
Viziló: :(

Fagyasztás: én regeteg gyümölcsöt fagyasztok. Mi imádjuk a gyümölcs levest (télen is), a házi fagyit és a süteményekbe is jobban szeretem, mint a befőttet. A meggy, füge mártásról nem is beszélve. Szóval nekem 2-3 fioknyi fagyasztott gyümölcsöm mindig van. Télen a boltból megvenni nem bírná a pénztárcám! :wink:

Eszternek boldog hetediket!

Kata! Szuper az ülés! Találtatok valahol olcsóbban?

Infó az autósülésekről:
http://totalcar.hu/magazin/technika/adacules/?full

Csöre! Ilyen sérüléseket már Milán is szerzett. Ő a fiok fogantyuját fejelte le!
Autosülés: sajnos egyedül csak a concord ülését lehet háttal is bekötni, az összes többi egy nagy sz.r! Én tudom, mert annak idején végigpróbáltauk az összeset, mert persze a concord a legdrágább. Szóval oda kell figyelni, mert minden vackot eladnak! Igazából nem is az a baj a többivel, hogy nem lehet bekötni, mert belehet, de vagy odacsipi a gyerek lábát, vagy döntött pozicióban is lóg előre a gyerek feje, szóval egyse volt kényelmes a gyereknek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!
Mától ismét itthon vagyunk egy kis ideig.
Lent voltam Halason a gyerekekkel, apukámék házában. Baszus nagyon c@r volt. Üres volt, léptennyomon azt hallottam, csoszog apukám...
Ennek ellenére nagyokat játszótereztünk, sokat tévéztünmk (betegre főztem magam a TV Paprika adásain. de tök jó volt. Persze a okonség nagyrésze otthon van Erdélyben, ki Tusnádon, ki Gyergyóban...
Ma jöttünk haza, kora reggel indultunk, 10-re már itthon voltunk, azóta meg sem állok (főzés, evásárlás, porszívózás, stb., stb...) Csak gyorsan bekukintottam.

Bocsa jól van, édes, elkezdett utánozni, csettintget a szájával, röhög hozzá, no meg folyamatosan dumál: "bábbbááábbbábábábábá", meg "ennye" és társai... :D
Olyan kis ügyeske, piknik-ülést csinál néhány napja, fél kezén támaszkodik, az egyik lábát kinyújtja, a másiakt behajlítja, s büszkén néz! :)

Lucus: küdöm holnap a féléves tábla adatait, ma már elég homályosan látok, aszzem lefekszem. Elég volt mára, holnap kicsit megpróbálom felturbózni magam... Végülis egy batkata soha nem adja fel (kivéve ha mégis...)
:wink:

Jó éjt! batkata Kép

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

concorde most a brendonban akciós bár így se occsó

http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... tid=219943

Eszter én úgy tudom hogy később is biztonságosabb még nekik háttal bekötve, ugye Enikő??

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Most jöttünk vissza a nagyiéktól... és már le is költöztünk a földszintre, mert Viola nem bírt 28 fokban elaludni... MÉg jó, hogy a kisebbik kiságyat vettem anno, így le tudtuk cibálni a lépcsőfordulóban...

Csomó cuki és ügyes babó- és csinos anyukák-kismamák!!! :D

Próbálok reagálni- valamennyire visszaolvastam- név szerint nem fog menni többnyire :cry:

Kriszti:
tudom, hogy nem olvasod, de szurkolok nektek!

Lucus: jól van az a légzésfigyelő összerakva? Mennyin áll nálatok az érzékenység? Nem használtok gumis lepedőt- mert az eltarthatja a szivacsot az érzékelőlaptól (amúgy a lapok magukban nagyon-nagyon érzékenyek, az nem számít, ha lemászik róla, ha amúgy megvan a kontakt a szivaccsal. Bakker a huzatot és a kiságy mellett lépegető embert is érzik!). Ennek ellenére ma nálunk is beriasztott- miközben VIola épp ezerrel hisztizett és próbált felmászni a rácsvédőre (tuti, lélegzett, mert üvöltött, mint ama fába szorult). Leszedtem a rácsvédőt... De az Angelcare-nek van telefonos ügyfélszolgálata, ők is tudnak tanácsot adni. Statisztikailag egy olyan babának, akiknek semmi baja (fizikailag), 2-12 hónapos kora között 1 komoly légzéskimaradása lehet (bealvás, valós riasztás).

Mensi: nem emlékszem ki kérdezte- de nálam még se híre, se hamva- talán márciusban volt valami, talán nem, már nem is emlékszem :oops:

Brokkoli krumplival: Viola szereti- pedig ritka sz...r- ez volt az első kaja, aminek már az illatától felcsillant a szeme :roll:

Autósülés: én is 0-18-ban gondolkodom, mikre kell ezeknél figyelni? Mik a fő szempontok? Eddig egyben volt a babakocsi ülés-hordozó-autósülés, de előbb-utóbb ki fogjuk nőni (már most alig fér el a lába, pedig mi vagyunk a topik legkisebbje :roll: )

Képek felismerése: bocs, nem akartam vihart kavarni :oops: A süniben bizonytalan vagyok, lehet, hogy csak azt élvezi, hogy ott egy bizonyos módon lehet belekapaszkodni a könyvbe, bár megmutattam neki a plüss süniket, és mintha fogta volna az összefüggést. A kacsa képe és a játékkacsa esetében tuti megvan a kapcsolat, a fekete póknál szerintem inkább a szín tetszik neki :D De tény, hogy őt a képek és a külső világ (növények, állatok) nagyon érdeklik- míg például egyáltalán nem akar ülni, felülni meg nem is próbál...

Éjszakák: mi mostanában egyszer stabilan felkelünk- szerintem a melegtől van, inni kér. A fogára már nem fogom, mert 3 hónapos kora óta állandóan a fogát várjuk, aztán még most sincs egy darab sem.

Nyaklánc: ha a lányom nem természettudós lesz, akkor tuti, ékszerész- már muszáj volt levennem, szopi közben is azt huzigálta, és ma az volt a műsor, hogy az ölembe könyörögte magát, de nem cicizés vagy kupacolás miatt, hanem, hogy közelebbről nézegethesse a nyakláncomat- majd' megfojtott :shock:

Pancsolás, fürdés: javasoltátok, hogy hátha úgy kertipancsihoz tudom szoktatni a lányt, hogy beülök mellé a medencébe- megpróbáltam- szinte teljes kudarc. Beültem vele, jó példával jártam elől- a kedvemért- de csak azért 2 percig bírta. A víz remek langyos volt, benne voltak a kedvenc kacsái, amúgy dög meleg- és nem akart vízben lenni. Azt hiszem, az én lányom :roll:

Cipő: a nagyik szerint ideje beruházni egy puha talpú kiscipőbe előbb- utóbb. Ti már vettetek? A liliputisok jók? Viola állandóan állni akar... :roll:

:lol: :lol: Nagyiéknál találkoztunk egy potenciális barátnővel- most egy éves... és Viola ki akarta szedni a szemét (a mi szemünkre is pályázik- állandóan az arcokat tapogatja, ez valamiért borzasztó izgi), de a kislány nem hagyta. Vió ezen kiakadt, azon meg pláne, hogy összevesztek egy székpárnán - a kislány elkezdte gyűrögetni, erre Viónak is az a párna kellett :lol: A barátkozás vége üvöltés lett :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmanó76 2009.08.02 21:58-kor.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Hoztam 2 mai képet!

Kép

Kép

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

De gyönyörű Viola!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Megjöttünk 1 hét nyaralásból...eszméletlen jó volt. Sajnáltam, hogy haza kellett jönni...de sebaj, itthon is jó :) .
Teljesen esélytelen, hogy visszaolvassak...igyekszem bekapcsolódni! Remélem minden baba és mama jól van :) .

KépKép
peni

Zitocs: SOmának az első cipője egy "First step" cipőcske volt. Ezt kimondottan első cipőnek ajánlják amiben megtanulhat járni.....Ahol babacipőt árulnak van mindenhol vagyis....5 éve volt:-).

KépKép
peni

Sziasztok.
Mi sajnos nyaralni nem tudunk elmenni, de hiszen olyan helyen lakunk, hogy szinte egész évben nyaralunk. :D
De szóba került, hogy majd elmegyünk a termálba remélem még jó idő lesz, bár ott van fedett rész is, kíváncsi leszek a Joel, hogy fogja élvezni a sok vizet. :D :D

manocskak

Csatlakozom, Enikőhöz, gyönyörű szép Viola!

Eszter! az ülést amíg lehet háttal kell bekötni, a hordozót szigorúan úgy függetlenül a légzsáktól mert egy esetleges fékezésnél kitörik a gyerek nyaka. A nagy ülést is kilenc kilóig kötelező háttal kötni, vagy amíg nem elég erős ahhoz, hogy előre nézzen! Egyes ajánlások szerint négy éves korig háttal kellene bekötni!
Nekünk is 0-18 kilós van mindkettőnek de ezeket is oylan 9-kg-tól használtuk, előtte nem volt kényelmes. Petra is hosszra végig éri a hordozót de az ülésben még oylan esetlen.

Batkata! jó, hogy újra itt!

Enikő! na mikor talizzunk? NEkünk jó a kedd és szerda is.

Esernyőkocsira szerintem érdemes beruházni....valami olcsóra (nem is érnek többet 5-10 ezernél többet!) amit nagyobb korban el lehet vinni nyaralásra stb aztán egy nagy kukába kihajítani ha baj van vele :lol: (tesóm vágta be a bokorba mérgében mert sétáltunk, sétáltunk, a gyerek feszt nem akart bele ülni de a kocsit csak cígeltük magunkkal a rossz úton. Ekkor ránézett és dühösen bokorhoz csapta....aztán kuka...haláli poén volt, azóta is ezen röhögünk pedig már tizen akárhány éve) Még Máténak is viszünk babakocsit ha mondjuk családilag oylan helyre megyünk ahol tudjuk jól jön. Én biztos nem adnék ki újra annyi pénzt, hogy majd a tesó használhassa. Inkább nyugodt szívvel elhasználom, nem sajnálom a használt járgányt. A tesó is megérdemel sajátot nem???? a ruhákat úgyis örökli szegény egész életében...
katuska79

katuska
Nekünk olyan gyerekülésünk van amire elméletileg 0-13kg-ig lehet használni, de már most kicsi (lelóg nagyon a lába) neki amint látom, így kénytelen leszek már most neki venni egy másikat. Mert inkább most már ülve lenne, mint a babakocsiban is.

manocskak

Sziasztok!

Ritka nyűgös a gyerek. Nem bírja már ezt a hőséget. De én sem.

Eszter: a hordozót nem szabad menetiránynak szemben kötni, csak háttal. Ahol légzsák van, oda meg egyáltalán sehogy sem szabad, mert a kinyíló légzsák halálos is lehet egy ilyen kisgyereknek. Oda csak úgy köthető be, ha kikapcsolod a légzsákot. Ez nagyon fontos. Rajta van a hordozón a figyelmeztetés.

Kata: nekem tetszik a kocsi. Jó terepjáró. Én mondjuk nem tudnék itthon kimagyarázni egy új babakocsit. Nem is férne el a lakásban, meg a férjem ki is nyírna, ha már új kocsira ácsingóznék fél évvel a másik után. A mienk kicsit nagy, de beszuszakolom a kocsiba. Terepre meg kiváló, mert nagy kereke van.

Zitocs: ez a lány gyönyörű!!!! De szép kis barna! Beleszerettem. :lol:

Basszus! Jók ezek a gyerekülések, de baromi drágák. Valami olcsóbbat fogok nézni. A Minimanóban már 30 000 Ft környékén is vannak, úgy láttam. És nekünk kettő kéne. ( ezeket már nem lehet úgy átrakosgatni egyik kocsiból a másikba, mint a hordózót, igaz?)

krisz78

Zitocs:
nagyon szép a kismenyem :lol: Megint hasonlóság közöttük :) Bencének is mindig mondjuk, hogy vagy botanikus lesz a gyerek, vagy ékszerész :wink: A nyaklánc favorit, kaja közben belecsimpaszkodik, és közben rángatja gőzerővel. Akin nyakláűnc van, simán felveheti, érdekből engedi a babusgatást :lol:

Nézegettem teszveszen is a gyerekülést, remélem ,mire teljesen kinövi, sikerül megcsípni egyet... :roll:

Na rohanok, mindjárt itt vannak barátnőmék, a lakás meg szalad... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Krisz! miért ne lehetne pakolgatni? Simán....ugyanúgy a biztonsági övvel vannak rögzítve, mint a hordozó...egy perccel tovább tart kiszerelni, mint ahogy ahogy a hordozót kikapod.

Basszus Petra éjjel fél kettőtől fél 5-ig fent volt!!!!! Egy idő után odavettem közénk de csak hancúrozott a sötétben....elromlott :lol:

Móni! a mi hordozónk is 13 kg-ig jó....hehe nem hinném, hogy Máténak kényelmes lenne abban utaznia a maga 14 kilójával. Bele szokott ülni poénból.
katuska79

Reggelt!
A mi hordozónkon az van feltüntetve,hogy arra az ülésre,amivel szemben légzsák van,nem szabad háttal bekötni.Ez gondolom első ülésre van írva,de mi oda nem is tesszük.Hátul,meg ha hosszú útra megyünk,akkor középre ,hátrafelé bekötöm.Egyébként ha csak itt Pöstön járunk,nem szoktam bekötni,csak bedobom a hordozót magam mellé,de se nem hátrafelé se nem előre,hanem így oldalt,hogy engem lásson.Ott sztem elég biztonságos,pont bele illeszkedik az ülésbe így is.Nem tudom... ez is olyan "mindíg találjunk ki valami újat".Régen mi még a trabant kalaptartóján is aludtunk,ha úton voltunk...
Valószínű,hogy nem kell vennünk ülést...Beszéltem kereszt lányommal reggel és újságolta,hogy kinőtte a gyerekülését és újat kellett venniük.9-18kg-pierre cardin.Majd megnézem milyen,mert már nem emlékszem.És azért is hívtak,hogy vettünk-e már,mert ha nem vigyük el.Valszeg akkor nem veszünk.2-3 éves lehet az az ülés,most lesz 4 éves Dorka októberben.Jó lesz az.
Katuska:Én is azért írtam,hogy lehet,hogy eladom és újat veszek a tesónak,mert tuti kinézek valami új fajtát,ami jobban teccik.Bár tényleg úgy vettük ezt is,hogy sokáíg jó lesz.De még mindig jó áron el tudnám adni...

Eszter

Kép
eszterem

A mi hordozónkra is az van írva,hogy 13kg-ig.Dá már én nem ülnék benne a lányom helyébe.Az már nem valami kényelmes és még csak 8300g.

Eszter

Kép
eszterem

Katuska: komolyan? Hát, szereztél egy jó napot! Én meg voltam róla győződve, hogy ezt nem egyszerű ki - be rakni. Azt hiszem a férjem, hálás lesz neked, hogy csak egy ülést kell vennünk!!!! :lol: Nekem azt mondta egy ismerősöm, hogy az úgy oda van rögzítve, hogy nem lehet ki-be cibálni. Még jó, hogy megkérdeztem tőletek is!!!! Köszi.

Eszter: nem akarok okoskodni, de szerintem ne vidd a kis Esztit úgy, hogy nincs bekötve. Elég egy koccanás. Az ő kis gerincük nagyon gyenge még. Én ha az 5 percre lévő hiperbe megyek, akkor is bekötöm. Jobb félni......
Igen, régen a Trabantban..... De akkor nem is annyival mentünk, és a lóerők sem szabadultak el. Nem okoskodni akarok, de annyi baleset van, és ez az egy, amivel én sosem lazáskodok. Magamat is mindig bekötöm, öt percre is, a gyereket meg pláne.

krisz78

Krisz:Lehet azért van,mert én se kötöm be magam.De ő ebbe a hordozóba moccanni sem tud,olyan keskeny és ott be van kötve.Az ülésen még fékezésnél sem moccan.A trabanttal is mentünk 120-al... :roll: Mi meg 220-240-260-al közlekedtünk pölö pályán városban meg 180.De már óvatos a lelkem,hogy ott a baba.És csak akkor nem kötöm be,ha nem olyan hosszú útra megyünk.Az ülés meg úgyis mindig be lesz kötve,mert az csak úgy ...Sztem az a lényeg!!!

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: városban 180????? :shock: :shock: :shock: Ez most kiverte a biztosítékot!!!!! :shock: És, ha lelép egy gyalogos vagy egy kis autó befékez????? Ne haragudj, de ezen most kiakadtam rendesen. Nekem már halt meg közlekedési balesetben olyan, akit nagyon szerettem. Vétlenül, mert a másik túl gyorsan ment.

krisz78

Krisz:Persze,ahol lehet...Nem veszett módon és nem mostanában,ahogy írtam.Ez akkor volt,amikor még nem voltam hírében sem terhes...Nem csak városban...Kis falvakon keresztül is éjszaka,mikor a rendőrök üldöztek,persze sikertelenül... :o

Eszter

Kép
eszterem

Ja és ez mind nem nappal volt,a városban,hanem éjszka,hajnalban(buliból,buliba)...Sem Egy kocsi sem gyalogos...ezt elfelejtettem leírni.Most jól megijesztettelek.Mi sem voltunk azért teljesen normálatlanok,csak eléggé!!!! :o

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Úgy náz ki, beválik a Sinlac, mert most is átaludta volna az éjszakát, egyszer sírt fel éjszaka 1 körül, de nem az volt a baja, hogy szomjas vagy éhes, szerintem rosszat álmodhatott, mert nem nyugodott meg, csak amikor magam mellé vettem.

Autósülés: lassan nálunk is aktuális lesz, elég gondban vagyok. Főleg az ára miatt, szeretnék jót venni, de ilyen 80-90 ezreket nem engedhetünk meg magunknak.

Kérdésem lenne. Szerintetek ehet már Bianka babapiskótát??? Anyukám tegnap adott neki (nálunk is hasonló a helyzet, mint többeteknél, a nagyszülők már mindennel etetnék a gyereket) és nagyon ízlett neki, elcsócsálta. Szerintetek lehet már?

Még egy kérdés (főleg a párom részéről): Bianka nem nagyon akar még dumálni. Hangoskodik ő, de nem fűz még össze betűket. Egyszer vagy három napig egyfolytában mondta, hogy dá-dá-dá-dá, de azóta sem. Ez baj????

A mozgása miatt már nem aggódom, szépen kúszik, húzza maga alá a kis lábát és hintázik, próbálgat mászni. (nem ül, nem áll, de emiatt még nem aggódom.)

Kép
jandrea

Azért a réig közlekedéshez azt is tegyük hozzá, hogy kanyarban sem volt ennyi autó az utakon, mint most.
Nagymamám is mindig ezt mondja, hogy régen bezzeg nem volt gyerekülés.. Naja.. meg mosógép sem volt, meg autó sem, mégis beszerezték ezeket a cuccokat is a jól bevált teknő, stb. helyett.
Az, hogy be van kötve a gyerek a hordozóba, egy dolog, de a hordozó nincs rögzítve. Márpedig így, simán kirepülhet, felborulhat hordozóstul.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Eszternek boldog hófordulót kívánunk!!! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági:Persze,ez így van...Bármi megtörténhet,de szerencsére nálunk semmi probléma nem volt(koppkopp)Van védőangyalunk. :) Most meg már úgyis mindegy,mert a hordozó lecserélődik gyerekülésre és az be lesz kötve/rögzítve az üléshez,mert az nem nagyon lesz mozdítva...
Ja és köszi a köszöntést! :P

Eszter

Kép
eszterem

sziasztok!

Képzeljétek végre kibújt az 1. fogacskánk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Eszter, Saci és Ágnes babáknak boldog hófordulót!!!!!!!!!!!!!!

Andi, én a Hipp babakekszet adom Leventének, gyümölcsbe belemorzsolom neki. Sima babapiskótát nem adnék neki, az tele van cukorral. Sinlac nekünk is bejött, azóta nem éhes éjszaka (csak felkel és órákig dorbézol, feláll, leül, jön-megy, mint Katuska Petrája :roll: :lol: )

Kata, látom ugyanaz a dilemmánk a babakocsival kapcsolatban :lol: nem hiába ugyanolyan babakocsink van...Én is nézegetem a nagykerekűeket, ez tök jó, amit belinkeltél, lehet el is ugrunk majd megnézni! Én a quinny speedyt néztem 2. kocsinak, de még használtan is 40-50 ezer ft...Nekünk van egy terepkocsink, használtan kaptuk, de lassan teljesen trapa, azért kellene egy új.
Ja és autósülésből is ugyanazzal a Römerrel szemezünk, mint Ti :lol: :lol: :lol: (mi majd Németországból rendeljük meg - www.babysmobile.de - majdnem egy huszassal olcsóbb, nem közösködünk megint? :wink: )

Krisz, mi sem veszünk 2 ülést, inkább egy jobbat, biztonságosabbat, aztán pakolgatunk...

Zitocs, hú de rég láttuk Violát !!!! Gyönyörűséges szép!

Eszter a Quinny zapp nekem is nagy kedvencem! Csak kár, hogy nem lehet döntögetni az ülését...de tény, hogy ultra könnyű és kicsi összecsukva!

Peni, örülök, hogy jó volt a nyaralás! Képeket kérünk!!!!!!!!!!

Batkata, Bori nagyon ügyes!!!! Tőled is kérünk képeket!!!!!!!!!!!!

Kép
vickybabe

Jesszum.....ilyet még csak halvány gondolatba sem említsetek, hogy a hordozó nincs bekötve! Én is bekötöm mindig minden esetben még ha csak a boltba ugrunk is el! Egy hirtelen fékezésnél 50km/h-nál a hordozó úgy repül a szélvédőnek, hogy ihaj! Emlékeztek a kísréletre amin megmutatták miylen ütés ér ha valaki 40-50 el frontális ütközik és nincs bekötve? Mintha az ötödikről ugranál ki!!!!!
JA és nem elég, hogy a hordozó be van kötve, de a kart is fel kell állítani mert egy borulás esetén úgy nyújt tökéletes védelmet!
katuska79

Eszter - Krisznek szerintem igaza van a bekötéssel kapcsolatban, én ha itt Ráckevén elindulok akár csak 2 km-re is bekötöm. Tényleg elég egy fékezés és borul a hordozó, nem elég, hogy abban be van kötve. És a hátul bekötés, meg azért írák rá hogy oda ne kösd be ahol légzsák van, de hordozót csak háttal lehet bárhová bekötni.

Zitocs - ne rejtegesd ezt a gyönyörű leányzót, tessék gyakrabban képeket feltenni. Légzésfigyelő 2-3 közzött van de vagy kidobom, vsgy Zillét viszem orvoshoz, éjjel 3x risztott eből 1x rendesen a lámpát is felkapcsoltam, de semmi különöset nem láttam és hallottam, hogy lélegzik, mondjuk megint az oldalán vol a kiságynak.

csöre - sapi, izé, hát, öööö 12-24. két hete vettem 0-3-at nem is próbáltuk, 3-6 nagyon kicsi volt 6-9 kicsit kics 9-12 nem volt, 12-18 pont jó. És gondoltam kicsit nagyobbat veszek, hogy nyár végéig jó legyen, gyorsan nő Zille okos buksija, már majdnem 45-ös

Batkata akkor ezt a bejegyzésemet nem olvasdat, bemásolom:

[quote]B írta:atkata - Ládi Lászlót Te honnan ismered? Én nála írtam a könyvtáros szakdogámat, most meg az OSzK-ban dolgozik ő is igaz csak a folyosón szoktunk (volt) találkozni, mert ő más osztályon van.

Valaki kérdezte, hogy a 6 hós képeket hova rakja, ami nektek egyszerűbb, vagy ide és innen lementem, vagy küldjétek a mali címemre lucus16-kukac-gmail.com

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

A hofordulos babaknak boldog hofordulot!!!!!!!

GYerekules szerencsere az elsotol megmaradt igy ez nalunk nem gond,nem akarok vitatkozni de vegig olvasva hsz-t onkentelenul az jutot eszembe ami Eszternek hogy valamikor nem igy volt,igaz az is,hogy haladni kell a korral de azert valjuk be halkan ,sok olyan dolog van amit a reklamok tettek napi szukseglete hol ott meglehetne elni nelkuluk(szendvitssuto,kenyerszeletelostb)

Tetyk& a fiúk
tetyk

én adtam már Petrának babapiskótát...de nem azt a puha cukrosat hanem a natur kemény fajtát. semmi bajuk nem lesz tőle...sőt kenyér héjat is szokott csócsálni...több jut belőle a kezére, hasára,mint a gyomrába:)
katuska79

hát erre csak azt tudom mondani, hogy valamikor pl. altatás nélkül amputáltak. nagyobb is volt a halálozási arány....Nem túllihegés, régen a tudatlanság miatt sem volt gyerekülés Gondolom, amikor megszületett az ötlet és a törvény ,valószínűleg a balesetekben bekövetkezett magas gyerekhalálozási arány miatt találták ki.
Na és így ,hogy erről beszélünk, 5 perce csörgött a telefon, a barátnőmék, akik úton vannak hozzánk, most ment beléjük egy kocsi! Szerencsére megúszták, de milyen jó, hogy van gyerekülés!

Majdnem elfelejtettem én is:
Sacinak és Ágnesnek is boldog hófordulót kívánunk!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bence is kap babakekszet a gyümölcsbe, de igazság szerint abban is ugyanúgy van valamennyi cukor. Én a gyümibe Sinlacot szoktam még keverni, jóllakik vele, és finom is :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

én nem tudnék élni kenyérszelő nélkül :lol: :lol: :lol: (ez vicc...de amiylen szar a kenyér.

Azért azt nem hinném, hogy a gyerekülést, a hordozót a divat vagy a reklámok hívták életre...szerintem a legjobb gyerek dolog amit valaha kitaláltak. Én még emlékszem, hogy hátul mit össze nem ugráltunk, álltunk a két ülés közt, vagy térdelve bámultunk hátra felé vagy eldőlve aludtunk a hátsó ülésen. Egyre gyorsabbak, egyre több autó van és egy gyereket az sem védene meg ha mondjuk egy felnőtt ölében ülne. Ugyanis még a legóvóbb anya is reflexszerűen előre kitámaszt a kezével egy hirtelen fékezésnél és akkor bizony röpül a gyerek....
Rengeteg sok felesleges dolog van amit ránk sóznak de a gyerekülés mindennél fontosabb mert az autó a legveszélyesebb dolog ahol a gyerek ülhet. Kiságy, babakocsi nélkül is simán meg lehet lenni....
katuska79

Sziasztok Kismamik!

Ismét "zavarlak" benneteket. :D
Elkészültek az új mei tai-ok, amiket megnézhettek a teszveszen. (Teszvesz/keresés/felhasználó keresése: gremese).

Ha valamelyik megtetszik, írjatok privit, és elkészítjük babanetes áron! (Sima, galléros: 4700 Ft, alvócsuklyás: 5300 Ft).

Folyamatosan lesznek mei tai-ok, a legegyszerűbb az, ha a teszveszen követitek nyomon. (Már akit érdekel). :)

További kellemes babázást és szép napot!

gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja igen és oylan babakekszet is adtam már....az a kis cukor nem fog megártani....arra a ttején cukros babapskótára gondoltam amit sok helyen árulnak és még rá is írják, hogy 6 hónapos kortól!

JA és a hat hós adatok mert most volt a hivatalos mérés (én lányom is összement tegnap óta) szóval 7150gr és 69 centi. Feje és mellkasa 42cm.
Forog, kúszik, négykézláb hintázik. Kaja: anyatej, tápszer, tejpép, gyümölcs, zöldség, rizs, kukorica
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?