A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska, Mági: teljesen egyetértek. Ez nem divat. Anyukám mondta, hogy nem érzett minket biztonságban az autóban, mikor kicsik voltunk.És milyen jó lett volna, ha van gyerekülés. Pedig akkor max. 80-nal repesztett apa az öreg Skodával, tizedekkora forgalomnál.
Városban is beléd jöhetnek. Egy másodperc alatt megtörténhet a baj. Főleg, ha vezetsz. Akkor nem is lehet egyszerre a forgalomra, meg a bekötés nélküli gyerekre figyelni. Nálam az az alap, hogy nem indulunk el, míg mindenki be nem köti magát. Hátul is.

krisz78

Kell is az ülés,szó se róla...De a baleseteknél az autó is számít,nem keveset,sokat!Pölö soginőm swift-jébe még 5 perces úton is bekötöttem a gyereket,ha mondjuk elugrottunk vele valahová.Vagy ha hasonló papírautóval közlekednénk!Sok balesetet láttunk már és a férjem is tapasztalt saját bőrén is egy jó párat,de a bmw-ből mindíg ki tudott/ki tudtak szállni minden karcolás nélkül.Tehát szerintem ez is lényeges dolog az ülésen felül...

Eszter

Kép
eszterem

Hát igen Eszter nem midnegy az autó...de legtöbben a "nagy kategóriás" autókban halnak meg...pont azért mert úgy vélik megbízható... a papírautók persze, hogy nem biztonságosak de nem is repesztenek velük 220-al. Nem vagyunk mindenhatóak. Van az a sebesség, ütközési mód és helyzet amikor akár tankban is ülhetnél akkor sem véd meg semmi. Én tuti rászolnék a páromra ha gyorsabban hajt a megengedettnél. Nem véletlen megengedett sebesség! Főleg, hogy a mi életünkkel játszik. Egyedül menjen ahogy akar de ha mi is ott vagyunk akkor FELELŐS értünk! A sitten vagy a temetőben a fejfánál állva már késő keresni a kifogásokat...
Eszter! ne tedd ki felesleges veszélynek a családodat, túl drágák! a védőangyalok meg egyszer megunják ám...
katuska79

király vagyok..itt játszik nevetgél mellettem Petra. Odanézek, egy flakonnal szórakozik...a gond csak az, hogy a kupak leesett róla a víz meg folyik midnenfelé de Ő boldogan tapicskol.
katuska79

Katuska: édes lehet Petra!

Mágnes: a Sinlacot csak úgy beleteszed a gyümibe, vagy először összekevered vízzel?

Bianka jelenleg úgy eszi, hogy felhigítom tápszerrel, mert este már túl nyűgös a kanalas étkezéshez. Próbáltam már, de úgy a negyedét sem eszi meg, mint cumisüvegből. Napközben nincs gond, csak az esti etetésnél.

Kép
jandrea

Ja! És képzeljétek! Anyukámtól kapott baba fogmosó szettet. Egy szilikon "gyűszű", aminek a végén kis szilikon sörték vannak. Imádja! Felteszem az ujjamra és élvezi, ahogy dörzsölöm a kis ínyét. Van hozzá fogkrém is, abból csak nagyon picit szoktam rá tenni.

Kép
jandrea

Katuska:Petra :lol:
Persze,de mint írtam normálisan közlekedünk!!!!!!!!!Az még régen volt,ami régen volt és elmúlt.Az én férjem teljesen normálisan közlekedik velünk és visszább vett abból is,ahogy egyedül ment eddig!!!!!!!Én nem arról beszéltem,hogy most mi van,hanem hogy volt olyan is!Nem vagyok hülye,a gyerekem a világon a legfontosabb és legdrágább,csak ha nem egyértelmű valakinek! :o

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Bébik ügyesek és gyönyörűek. :)

Eszter! Nem akarok most regélni, de baromi felelőtlen vagy.
Sajna lehet bármilyen kocsid....

Egy kis videó:
http://patrz.pl/filmy/id/336046

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jandrea:Én is néztem azt a fogmosót/ínymosót(nekünk) de ahhoz milyen fogkrémet lehet használni?

Eszter

Kép
eszterem

Hanna:Igen,lehet,hogy az voltam,de már nem érzem annak magam egyátalán!És a videó nagyon meleg!Lehetünk mi kocsiban,járdán,vagy akárhol...Ha az van megírva ami,teljesen mindegy!

Eszter

Kép
eszterem

Eszter!
Aki a hordozót csak úgy beteszi bekötés nélkül a kocsiba, az igen is felelőtlen. Most pedig annak tartalak, ebből a szempontból. Viszont le a kalappal, hogy ezt felvállaltad, nem sunnyogsz.
Részemről a téma lezárva.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Katuska
Hát igen, nem is értem, hogy hogy gondolták a gyártók, hogy egy olyan baba aki már tud ülni azt még a bébi hordozóba elfér.
A Joel is kb 8 kiló körül van, de feküdni csak alváshoz szeret amúgy a babakocsiban már ültetve van.

manocskak

Hanna:Igen,ebből a szempontból valószínűnek tarom,hogy tényleg az voltam!Jogos...Részemről is ennyi!
Manócskák:Nem csak az ülés,hanem a súly.Közel sincs akkora súlyú,amit elvileg elbír" és már kicsi...

Eszter

Kép
eszterem

Már mióta alszik a lányom,most nézem.Én meg már rég ebédeltettem volna...Azt várom,hogy fel keljen! :D

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

megint csak olvasóban egy ideje, depi győzött :twisted:
Fenti "vitához" muszáj csak hozzászólnom-többi témához is szeretnék, de már képtelen vagyok lépést tartani-, kicsit felkaptam én is a fejem :shock: ...nekem nem úgy tűnt pár hozzászólással feljebb, hogy Eszter, múlt időben írtál volna :shock: ...de minősíteni nem foglak, Te dolgod, Te/Ti életetek...csak kicsit komolyabb téma ez már annál, hogy pl. ki mivel eteti a gyerekét...Nem ismerjük egymást, nem látunk bele egymás életébe, meg közünk sincs hozzá, inkább csak nem túl szimpi ilyenekkel-180, 240, 260-nal, bmw-vel száguldozunk-"vagizni" itt a topicban...szerintem...

Ülés, nálunk is örökli Borcsa tesó 0-18kg-sát, Benedeknek amúgyis most kell vennünk egy 18-36-osat, éppen kinőtte...

És csak egy mondat erejéig rólunk:Borka is beindult-épp itt volt az ideje :roll: -forog, kúszik, vége az éjszakai nyuginak, leteszem hasra, fejjel egyik végre, 5 perc múlva nyávog, bemegyek, háton, fejjel másik végen :lol: ...és ezt félórákon keresztül, naponta és éjjelente többször...

6 hós adatok:kb.7500gr, 70cm, akkor még csak forgott, körbe-körbe kúszott, mostmár tolat, és előre is kúszik...
Napi kb.4-5 szopi van még, 1x tápi, gyümi, főzelék, 1x sinlac...jövő héten kezdjük a husikat...Kedvence minden, ami fehér-fekete, amúgy szerintem minden csecsemőnek, 1 éves koruk körül/után kezdi őket a szines érdekelni, de erről tanulmányt tudnék írni, hogy mekkora biznisz, hogy tul.képpen a szülőknek adják el a sok színes játékot...

benci

Bizonyos sebesség fölött tök mindegy a kocsi.... És mások is vannak az úton. Olyanok, akiknek esetleg csak Suzukira és egyéb papírautóra futja. És ők lesznek a vétlen áldozatok. Mindenkit hazavárnak, és mindenki valakinek a gyereke, édesanyja, édesapja, testvére. Amikor beülünk és száguldozunk, értük is felelősek vagyunk. Részemről ennyit lezárásként.

Új kedvenc született: cékla, rizs, pár kocka mellehusi.

krisz78

Melyikőtök írta,hogy kevesebbet kapott gyedet,mint tgyást(Krisz te mondtad,hogy 10 vagy 20-al??kaptál kevesebbet?Most kaptam az smst és nekem csak pár ezerrel kevesebb.(kb4E)
Folytatom azt a fehérje diétát,(amit a múltkor csináltam) majd valamelyik nap.Szünet alatt 1 deka sem jött vissza,sőt,még mindig fogytam pár dekát,pedig csak oda figyelek és ellenállok a finomságoknak!Annyi,hogy nem eszek lisztet(kenyérből is azt a rozskenyeret aminek 80%a rozs)Meg cukrosat sem!Se süti,se csoki,se gumi cuki(utóbbi az sajna...:( )A -7KG,ami a diétával ment le,most 7,5 kiló mínuszban!!! :D Tök örülök! Már csak 20kiló pluszom van!!!jujj de jó! :lol: :P

Eszter

Kép
eszterem

Benci:Vissza olvastam és nekem múlt időnek tűnik,ahogyan fogalmaztam,de elnézést ha nem. :roll: És nem vagizásból írtam,épp csak,hogy már nem úgy közlekedünk mi sem,mint régen...
De most már tényleg ennyi! :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Eszter,
fogyáshoz gratula, tény, hogy tudhat valamit az a lötyi,-gondolom, nem 2ft- mert nagyon gyorsan fogytál sokat, kívánom, hogy ne is jöjjön vissza :)
Krisz :)
Sajna én még mindig nem tudok ellenállni a kísértésnek, főleg, hogy nemrég volt fiam szülinapja, sok-sok vendéggel, tortákkal, stb.

Magdi, olvasol mostanában?
Képzeld, beváltottuk azt a bizományis kupont, és tök jó dolgokat vettünk a gyerekeknek...
Többiek kedvéért, akik nincsenek képben:polgármester bácsitól kaptunk 10 ezer forint értékben kuponokat, amiket egy bizonyos baba bizományi boltban lehetett levásárolni, előszőr teljesen kivoltam akadva, hogy milyen ez már, de kiderült, hogy az árukészlet több mint fele új, és sokkal olcsóbb, mint máshol, így csomó mindent-Borcsának hintát, ruhákat, Benedeknek rengeteg játékot szülinapjára, Zetpol váltócipőket oviba, stb.-tudtunk venni rajta :lol:

benci

Eszter,
azt, hogy Te nem kötöd be Magad, és a hordozót sem, jelen időben írtad...de tényleg zárjuk le...
Gyed nekem kb.60 ezerrel kevesebb, mint a Tgyás :evil:

benci

Köszi Benci!Nem muszáj ezt a lötyit inni ,linkeltem be ugyan ilyen elven működő étrendet is a múltkor,ami ugyan ezt a hatást fejti ki és tejesen jók a kaják,amik sztem amúgy is vannak minden háztartásban csak nekem nincs erre kapacitásom,hogy állandóan számolgassam a kalóriákat,inkább ez.Ezzel nincs mellébeszélés!cSAK szigórúan!

Eszter

Kép
eszterem

Jajj igen,Benci bocs!.Az tényleg jelen időben van,de azt hittem nem erre értetted.Tényleg nem nagyon kötöttem be,csak ha hosszabb útra mentünk!Ez így van.VOLT!!! :roll:
Na végre felkelt!Megyek!!!!

Eszter

Kép
eszterem

Krisz letette a pontot a végére....

A videót annak ellenére, hogy már párszor láttam megint nem tudtam csak úgy hidegen végignézni....kár, hogy a magyar adókon nem adják le mert túl erős. Azt a biztosító reklámot is levették ahol az üzenetrögzítőn beszél a család majd a képen elszállnak....
pedig kellene iylen reklám !

Eszter hajrá diéta! mikor is lesz a play-boy fotózás? úgy emlékszem megígérted:))

A céklát Máté is szerette aztán egyszer csak nem ette tovább....Petra most a cukkinire van kiélezve rizzsel...pedig az olyan seízű.

Benci! igen a szülőknek árulják a színes kütyüket. Főleg amilyen drágák....
Érdekes módon a gyerekek a legegyszerűbb hétköznapi dolgokkal szeretnek játszani. PL a falkonnal főleg ha kavicsok is vannak benne. Máté sosem játszott úgy igazán játékkal csak az autókkal, viszont minden egyéb dologgal szívesen. Tök jól elvan egy két fadarabbal meg kaviccsal...
katuska79

Eszter belinkelnéd még egyszer a kajákat?
katuska79

Sziasztok!

http://www.youtube.com/watch?v=L_mzaleognA

Túlvagyok egy "fogyokúrán" :cry:
Egy jó hétig tartó epegörcs után,5 kg mínusz :wink:
Képtelen vagyok visszaolvasni most,ezer fok van.

Kép
Kép
Kép
regina74

Sziasztok!

Hű, micsoda témák :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: én már meg sem szólalok :roll:

Köszi a 7 hós köszöntéseket, Ágnesnek is hasonló szépeket kívánunk!

Vió gyönyörű csöppség, nagyon édes :D

Luca: hááát, Sacinak kicsit kisebb a buksija :) 42,5 cm :) de sajnos azt hiszem, már nem kapunk nagyobbat, vége a szezonnak :(

Babapiskóta: mint bármelyik gluténes kaja... én még várok, a már említett okból, de ha kapott a baba már gluténeset, akkor mehet. Írta Katus, hogy van natúr, azt kell bevadászni. A cukrosak iszonyat édesek :?

Andi: szerintem nem gáz, ha nem dumál Bianka... amit írtál, az bőven elég :wink:

Zitocs: hááát, sztem tök fölösleges még a kiscipő... akkor fejlődik rendesen a kis lába, ha meztelen próbálkozik, egyes cipellők kifejezetten ronthatnak rajta. Néztem a liliputit én is, én várnék még azzal is pár hónapot. Főleg ebben a melegben semmi nem hiányzik a kis lábukról! Esetleg hideg kövön olyan, amilyen Olivérnek van... Hanna, meg tudnád mutatni azt az édes kis fehéret?

Enikő: hát, én a 0-18-asoknál úgy láttam, többségük beköthető háttal is :roll: most direkt csekkoltam a brendon honlapon. Hogy mennyire tud benne rendesen ülni a baba, azt tényleg érdemes végigpróbálni.

Kata: sztem érdemes megnézni a kocsit :wink:

Katuska: na, szépen belehúzott Petra is a növekedésbe :D

Magunkról: Saci továbbra is szereti hallani a kiabálását, nekem sajnos még edzeni kell hozzá az idegeimet :roll: :oops: :lol: a kajálásoknál egészen bejön a kölesevés közbeni kajacsempészés a szájába, de nem lenne jó ehhez hozzászoktatni. Most alszik, lassan 3 órája, remélem, mire jön a doki 7 hós kontrollra, addigra felébred.

Megyek, teregetek egyet...

Csöre
csöre74

Szegény Regina! de most már jól vagy uyge?

na ez a videó is igen bicskanyitogató....
katuska79

Sziasztok!
Nem tudom a következő napokban/hetekben is leszek-e, de ma lázadok. Kegyetlenül összevesztünk. :evil:

Beleolvasgattam az autós konfliktusba...
Tudjátok a minap, amikor meghalt az a kisfiú a másik topicban... Odaát valaki írt egy linket, ahol "virtuálisan" gyertyát lehet érte gyújtani. Nem mintha bárkin is segíteni tudnék ezzel, de kattintottam én is. Aztán voltam olyan hülye, hogy végignéztem számos más képet is. Ajánlom mindenki figyelmébe ugyanezt a mazochizmust és a vele járó félórás zokogást, aki úgy gondolja hogy nem kell neki biztonsági öv/gyerekülés/stb. mert neki őrangyala van...
Az egyik unokatesóm 8 éve roncs, mert meghalt mellette a barátnője egy buli utáni hajnalon. Az expasim a 18 éves hugát vesztette el kb. tíz éve. Az anyja egy félőrült azóta. Őrangyal :?: Marhaság!
Bocs a nem finom, és kicsit sem konfliktuskerülő stílusért, de most ennyire futja.

Amúgy rólunk: tegnap megpróbáltuk a krumplit (alma és barack volt eddig). Egy falatot sem volt hajlandó elfogadni.
Mostanában az új kedvenc játékai, hogy lemászik a játszószőnyegről a járólapra, és ott "lebzsel". A másik, hogy mindenen kipróbálja, hogy rátámaszkodva fel tud-e állni. És persze leőszülök mikor e két tudományát kombinálva gyakorolja :shock:
A kúszást teljesen felváltotta a mászásra.
Már teljesen stabilan ül.
Ja, és hihhhetetlenül anyás!
kisbogacs

Kriszti: örülök, hogy benéztél :D sajnálom, hogy egy összeveszés miatt :(
Kövön ülés: nem lehet, hogy melege van? Felállás: noná, hogy gyakorolja :wink:
Krumpli: almával sem? Vagy barackkal? Saci répával gyönyörűen eszi, de nálunk a répa mindent visz :roll:

Regina: remélem, jobban vagy!

Videók: nem baj, ha nem nézem meg? Gyenge az idegrendszerem :( egyszer voltam Dublinban kiküldetésen. Nem szoktam tévézni, de akkor, 3 órás repcsi, este 10, bekapcsoltam, hogy kicsit ellazuljak. Minden adón ilyen antibaleset "reklámok" voltak, én olyan de olyan depis lettem egy perc alatt, haza akartam jönni :(
Cserébe ígérem, hogy mindig mindent bekötök, rendes kislány leszek :wink:

Csöre
csöre74

Kriszti! de jó, hogy benéztél! szabad megkérdezni min vesztetek össze?

A krumpli meg tényleg sz@r magában. Adj hozzá jó sok almát...igazából a krumpli csak sűrítésre való. Én inkább rizst vagy rizspelyhet használok helyette.

Eszter! azért kevesebb a gyed akár 20-30 ezerrel is a tgyáshoz képest mert a tgyásnak nincs felső határa, az akár 120-130 ezer Ft is lehetett a fizutól függően. A gyednek meg van határa így az max nyolcvan akárhány lehet nettóban. Hát ezért a nagy visszaesés:(
katuska79

Csajok ma teljesen ki vagyok akadva a páromra, jól össze is vesztünk.
Megint a szokásos téma az Ő fiával kapcsolatos.
Ma vissza jön hozzánk, nem tudom, hogy örülnöm kéne vagy sem.
Megint szóba hozta a párom ezt a táborozási dolgot, neki nem tetszik, hogy én azt mondtam, hogy az Ő fia az aki szerintem meg sem érdemelte volna a táborozást, erre mit reagált, hogy az Ő fia, és én megint csak anyai szívvel látom azt, hogy a két fiú nem volt sehol, de nem érdekel, jövőhéten kedden a nagyobbik fiamat föl kell vinnem Pestre kontrollra, után igen is elfogom őket kettesben engedni strandra, a párom fia nélkül.
Miért ilyen? Kezdem azt érezni, hogy különbséget tesz a gyerekek között azóta amióta a fia velünk van.
Nem tudom mi lesz velünk így. :cry: :cry: :cry: :cry:

manocskak

Sziasztok!

Ágnesnek,Sacinak Boldog 7.-et!!!

Zitocs: Vió valami csodaszép!!! Hogy kikerekedett ő is,megzabálom :D

Vickybabe: Gratula a foghoz!!Köszi az oldalt gyerekülés ügyben! Megnézzük,de szinte már most tudom,hogy közösködni fogunk :D Szerintem egyébként a mi Peregonk is elmenne az úttalan utakon, de nem szívesen tenném tönkre. Ez meg bírja,ameddig bírja,bár szerintem is jó stramm járgány :lol: Van még Retrus,ami jó masszív,felfújható kerekekkel,de ahhoz jár mózes is,ami meg már nem kell, Egyedül ilyen van,ami csak sport. Vagyis én csak ezt találtam :oops: Esernyő kocsit meg majd veszünk jövőre,tavasszal,valami occsó,de jót. Különben tényleg nem drágák azok már.

Krisz: én magam is csodálkozom,hogynem vertem ki a biztosítékot az újabb babakocsival,sőt,egyetértenek velem,hogy ne menjen tönkre a másik.

Megsülök....A gyerek is nyügi,reggel este aktív,napközben kevésbé,nyifeg,mert meleg van. Meg lehet,hogy jön felül a foga.

KépKép

KépKép
kata8110

Eszter! Megnéztem: Nenedent-baby a neve. Ebben van fogkrém is meg a "fogkefe" is.

Kép
jandrea

Kriszti: mi történt? Nagyon sajnálom, hogy veszekedtetek. Nem lehet, hogy az összezártság nem tesz jót nektek? (nálunk ez szokott betenni) Jól emlékszem, hogy a férjed most otthon melózik? Nem tudtok kicsit kimozdulni valamerre? Annak örülök, hogy jöttél.

Eszter: 25 000-rel. Mert a TGYÁS nincs maximálva (az az előző éves átlagfizu) , a GYED meg annak a 75%-a (és ráadásul maximálva is van). Minél nagyobb a fizu, annál nagyobbat szívás. Na az enyém nem túl nagy, ezért "csak" 25 000 Ft a különbség.

Benci: :cry: a depressziós hangulatot. Nagyon egyedül vagy?

Na, megyek, felébredt Ádám. Megint csak fél óra volt. Estére totál kikészül. Nem tud aludni a melegtől.

krisz78

Kriszti:örülök,hogy benéztél!!! Édi-édi Ágnes!!! Sacihoz hasonlóan mi is imádjuk a krumpli-répa kombinációt,ma volt benne főtt csirkemell is :wink:
Sajnálom az összeveszést! :(

Én nem szólok a bekötősdihez....de mindenki be van kötve nálunk is...

Krisz: köszi a cékla tippet,na azt még nem próbálta,hátha!

Móni: sajnálom a konfliktust :(

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: a Retrus is jó. Nekünk ahhoz nagyon hasonló van. (ugyanaz a cég gyártja) Nagyon strapabíró, nincs olyan terep, ahol gond lenne. Csak nagy. Tele vele a csomagtartó. De azt mondtad, most nem a méret a lényeg. :wink:

krisz78

Kata: egy közepes cékla, kis marék rizs, 4-5 kocka csirkemell + főzőlé. Több lett mint egy üveg, de a maradékot eltettem.

Na most már tényleg megyek, kiveszem, mert sír.

krisz78

Krisz: akkor jól emlékeztem,hogy Nektek van a Retrus-szerű járgány :wink: Nekünk tényleg csak arra kell,hogyha kirándulni mennénlk,vagy itt az erdőben csavarogni :D Szóval ha befér a kombi csomagtartóba,akkor bármi jöhet. Viszont amit én néztem, annak az ára is veri a mezőnyt, 35ezer nem pénz érte,a Retrus is csak egy tizessel drágább.

KépKép

KépKép
kata8110

Mindenki megkapta már az gyed-et? Én még nem :?

Móni: esetleg egy közös pesti kiruccanás a fiúkkal? Ha már úgyis jöttök? Gondolom, sok olyan dolog van, amit még nem láttak :wink:

Babakocsi: mi eleve terepjárót kerestünk itthonra. Ha betesszük a kocsiba, a miénkkel is tele a csomagtartó. Hát, ez van. Nyaralni úgy vittük, hogy Anyósék hátsó ülésén utazott. Viszont ez is elmegy bárhol. Nagyon szeretjük :D

Benci: sajnálom a depit :( biztos ez a nyomi idő is rátesz egy-két lapáttal (csoki?)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Gyors bekukk, este vendégek lesznek.

Eszter, tudom, lezártátok a témát, de nehezen tudnám magamban tartani. Az, hogy a kislányod csak úgy "bedobod" az autóba, baromi felelőtlenség felé. Az meg, hogy száguldoztok/száguldoztatok, mint az őrültek, szerinted mennyire ép dolog a többi autós, gyalogos felé? Engem négy hetes terhesen tolt le majdnem az árokba egy autó a 4-esen, szimplán mert baromira sietett a baromi fontos dolgára, kielőzött, túl gyorsan ment, csakhogy szembe jött egy kamion, nem tudott visszasorolni, csak az én autómon keresztül. Iszonyat szerencsém volt, hogy időben észrevettem és nemcsak satufékeztem, de ellenkormányoztam, kkülönben letol. És ha meghalok? És a gyerekem is?

Ne haragudjatok, de kicsit felhergelt a téma...

Kriszti: de jó, hogy benéztél! Sajnálom, hogy pont egy veszekedés miatt. Mi történt?

Á, Lillunak már két foga van, én is filóztam, hogy kellene tisztítani, de nem vagyok biztos benne, hogyan és mivel.

Ma kóstoltunk gesztenyét (fél óra kotyvasztás :), nem kellett neki almával sem, hát kapott barackot, a gesztenye nem lesz kedvenc :) Sebaj!

Katus: ha Petrának rizst adsz, az almát együtt párolod a rizzsel?

Zitocs: én is néztem a cipőcskéket, olyan édesek! De majd ősszel, ha hideg van, egy puha talpút veszünk. Még nem kel nekik. Mezítláb a legjobb! :)

Még írok este, sok minden kimaradt, de mennem kell.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

csöre
Nem igazán jó ötlet most, mert busszal megyünk, és visszafelé is ahhoz vagyunk kötve, 3 óra oda-is és vissza is az út.
Reggel 6:30-kor indul a buszunk amivel megyünk 9:30 lesz mire Pestre ér. 11-re kell vinnem őt a dokihoz.
Azt hiszem majd máskor, talán ha már nem lesz ilyen hőség.

manocskak

Ja értem már akkor ezt a gyedes dolgot!! :P :o :) Erre nem gondoltam és már előre féltem,hogy mindenkinél annyi lejön.De akkor olyan is van,akinél több.
Én elfelejtettem valamit...:
Sacinak boldog 7hót!!!!!
Csöre én majdnem teljesen végignéztem,de én is megígértem magamnak,hogy innentől mindig jókislány leszek(én is!)
Viki:Gratula a fogacskához!Ki van még akinek nincs fog?Csak ínnyel tele a szája?Én nem gondolom,hogy mostanában ki fog jönni.Szerintem később jön majd és egyszerre sok.Nekem is úgy volt(9 hósan,ahogy elindultam 4 jött...)Bár fene se tudja! :roll:
Kriszti:Akkor mégiscsak itt vagy te!...:o :) Béküljetek ki hamar! :wink:
Jandrea:köszi,majd megnézem.Pont ahogy olvastam, Eszter bekakkantott és fogkrém illatúnak éreztem... :roll: :lol:
Krisz:Jó az a céklás-a marék rizs az főve van ugye?Majd kipróbálom,úgyis tegnap vettem céklát.
Ja ,meg gesztenyét is vettem,de nem a fagyosat,pedig az jó ízű,hanem a zacsis és valami borzasztó íze van.Raktam hozzá anyatejet,úgy meg egyenesen hányinger ízű volt(nekem)de Eszter is megborzadt.Ki is dobtam!
Ma meg az ebéd Kecskeméti paradicsomos krumpli csirkehússal volt és sztem nem is olyan egyenízűek ezek,mert a múltkor nem volt ilyen jó ízű nekem se és most a lánynak is jobban ízlett!vAGY CSAK én érzem?De ez,hogy krumpli helyett burgonyapehely...Ez kész!A cukron nem lepődök meg ,de a paradicsomos csak úgy jó.Más kecskemétit nem vettem.Raktam el jégkockatartóba cs.husit is valamelyik nap.Abból 1 adaghoz 1 kocka,vagy mehet 2?Vagy attól is függhet,hogy mekkora a jktartó?!

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Én is itt.

Féléves adatok:

* Testsúly: 7800 g
Hossz: 63,5 cm
Fejkörfogat/mellkörfogat: 44/44
* Ügyesen fog, két kézzel is, már észreveszi, ha valamivel játszott és kikerül a látóteréből,keresi, utánoz minket (nyelvnyújtogatás, csettintés, ábábábábábá hangok utánzása), fordulás: először háttról hasra, majd nagy sokára hátról hasra; négykézlábon ringatózás; popsi emelés nyújtott lábakkal és kezekkel, lábujjhegyen; "piknik-ülés": egyik kézen támaszkodik, támaszkodó kéz felőli láb hajéítva, a másik a behajlított lábon kinyújtva; sok nevetés, nagy akaraterő és jó humorérzék! :)
* Anyatej, Milupa HA vaníliás tejpép, krumpli, sárgarépa, sütőtök, alma, őszibarack, banán, minimális csirkehús, gesztenye

Sebesség téma:

Egy kicsit lehidaltam és kiakadtam. Én is azt gondolom, amit Krisz tök jól leírt, éppen ezért nem ismétlem meg.

MI már jártunk úgy, hogy a párom elment a fiammal biciklivel a közeli Lurdy házba. Ledöbbenve jöttek haza, hogy egy teljesen szabálytalanul közlekedő BMW (nem adta meg az elsőbbsget) majdem kilaípította Marcit. A párom megkérdezte a vezetőt, ugye nem gondolta komolyan, amit tett. A pasi meg közölte, hogy jaj, ő észre sem vette, hgy valaki biciklizik, hogy ő nem tartotta be a KRESZ-t... A biciklis, a gyalogos, a babakocsis, az öreg, a sánta, a béna nem számít, sőt, ahogy a fentiekben írtál, Eszter, a papírautós sem.
Minket kb. 3 hete majdnem leszorított Borcsástól, unokaöcsikéstől, mindenestől az útról egy "helyes" "nem-papírautó", a Suzuki majdnem az árokban kötött ki. Kb. 10 percre a céltól... A sógornőm vezetett (nekünk nincs autónk), kicsit leizzadtunk. Innen nézve máshogy fest a dolog, nyilván, mint a szuper autó üléséből...

Lehet büszkének lenni egy BMW-re, váljék egészségére az embernek, de akkor tartsa is be a szabályokat, s azt az elvet, hogy az erősebb vigyáz a gyengébbre. Mi mindig azt mondjuk a gyerekeknek, hogy pl. ha biciklizünk nekünk kell vigyázni a gyalogosra, a motorosnak a bicajosra és a gyalogosra, és így tovább. Na ezt valahogy nem látom az utakon...
És mindezt úgy írom, hogy a gyomrom akkora, mint egy kicsi zsemle. Marciék holnap Szegedről indulnak biciklitúrára az apjukkal, a tesókkal, és egy ismerős kiscsajjal. Már "alig" várom, hogy az országúton biciklizhessenek. Kész életbiztosítás az egész...

Egyébként lehet bármilyen jó a szándék, nagyszerű az odafigyelés, elég csak egy rossz mozdulat, egy kő, egy kiugró állat, bármi. Lehet mentegetőzni, hogy csak éjjel, csak akkor, amikor kevesen vannak... NINCS DE! Mindannyian felelősök vagyunk egymásért. Túl nagy érték az ÉLET!

Hanna: a videót nem tudtam végignézni, túl friss nekem még a halál-élmény. De amit láttam belőle, az tuti a magyar iskolákba, a reklámokba, a tévébe kívánkozna. Katuska, tényleg nem látom azt az üzenetrögzítős reklámot, tényleg jó volt.

Na megyek, eltakarítom az ebéd romjait. Sztrapacskát csináltam, egy hatalmas adagot, s alig van belőle valami... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziszi:Hajnalban 1 autós sem volt olyankor az utakon...gyalogos meg pláne.Más életét még csak gondolatban sem veszélyeztettük sztem soha,legalábbis nem vettem észre,csak,hogy tudd!Nem mi voltunk akik majdnem letoltak!Mint írtam,-ahoL lehetett-ott!De ezt a témát már túl ragoztuk a balesetekkel IS!Nem akartam rá reagálni,csak sztem már nem is tudom minek gondolsz/tok... :roll:
Gratula a 2 fogacskához,- ügyi a lányod és BOLDOG 6hót!!! :wink: :)
Ilyen melegben mi sem használjuk a cipőcskéket,már nincs is annyi mint volt,mert kinőtte.Már csak 2 cipő jó rá,azóta nem vettem!Majd télen,ősszel sztem még jó lesz,ami van!
A cukkínit mivel trutyiztátok?csak rizzsel?Katuska írta asszem... :roll: :) ahhoz jó a cs.husi?Még nm kóstoltam,de biztos nem lehet olyan rossz! :roll: Vagy mikkel lehet kutyulni?

Eszter

Kép
eszterem

Katuska! Hozzánk jöttök ugye? Én mindkét nap itthon vagyok, bármikor jöhettek, amikor nektek jó!

Krisz! Annak a hapinak, akitől én vettem tök jó kocsijai vannak és olyan áron, hogy arra a férjed sem tudna nemet mondani. Nézz körül nála.
Az üléseket át lehet rakosgatni, de gyerek nélkül. Előbb be kell kötni az ülést és utána lehet beletenni a gyereket.

Eszter! Te bátor ember vagy! Amikor mi gyerekek voltunk közel sem volt annyi autó, ilyen sebességek és annyi ideges, meg siető ember, mint ma. De abban az időben is jó lett volna sokszor, életet mentett volna egy gyerekülés. És azon idők tanulságai alapján tart ma ott európa, hogy kötelezik az ülést. Ez nem divat, inkább ne is akard tudni, hány gyereknek kellett meghalnia, amig idáig eljutottak, hogy kötelezővé tették!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csőre, Krisz, köszi :)
Nem vagyok egyedül, sőt, itt a két gyerek, plusz apa 3 hete eltörte a sarkát, azóta be is gyulladt a csont, mert nem kímélte, 1 hetet még bejárt utána dolgozóba :evil: , így most ő is itt van harmadik gyereknek, akit el kell látni, és aki nem fogad szót :evil:
Mivel lábra sem tud állni, minden augusztusra tervezett program csúszik-na nem nyaralás, az amúgyse lett volna, csak ilyen, hogy kertrendezés, konyha felújítás-sőt, el is marad mostmár, ahogy kinéz...én továbbra is dagadtan-igen Csőre, csoki :lol: -, és a szokásos hó eleji túrkálásomnak is lőttek, amivel általában sikerül feltöltődnöm néhány hétre-mivel nem tudom itthagyni a gyerekeket apára :(
Plusz feszkó anyámékkal, stressz a közeledő ovikezdés miatt, szóval, úgy egyáltalán, sz@r minden :(

Nekünk is Peg Peregónk van, még Benedektől maradt, nem lenne vele baj, csak nehéz-vagy csak én vagyok gyenge, kb.10 kiló, de az 5 lépcsőfokon se tudom felhozni, ha benne van a gyerek-így én is gondolozom egy könnyű esernyőkocsin...de mindenképp valami vaterást fogok nézni, nem adnék ki 30 akarhány ezret egy hiper-szuper babakocsiért, főleg, ha második kocsinak kell...használtan is pont annyit fog tudni, ha vigyáztak rá...Amúgy első gyereknél mi is megvettük a 80 ezer forintos babakocsit, és az 50 ezres etetőszéket, szóval, senkit nem akartam kritizálni :lol:

Én vagyok az, akinek szívás a Gyed...Tgyásom 150 ezer volt, most meg... :evil: ...és én sem kaptam még meg, csak ugye tudom, hogy mennyi a plafon :evil:

benci

Eszter: én eddig is jó kislány voltam :wink: volt egy balesetünk Mesivel a pocakban, be voltam kötve, mégis rendesen megzúzódtam, Mesinek szerencsére semmi baja... de nem akarom túlragozni a témát, őszintén: én is le vagyok döbbenve.

Jaja, Lillának boldog félévfordulót!!!!!!!
Szilvi: nekünk dm-es fogkefénk van, Saci szívesen rágcsálja. Azt csinálom, hogy este fürdés után a kezébe adom, had' szokja az élményt :wink:

Majd jövök, Sacikám felébredt vidáman 3,5 óra alvás után :lol: :lol: :lol: arra lettem figyelmes, hogy sikongat, és mivel? Hát a rácsvédő vonalkódjával :lol: :lol: :lol: :lol:

Benci: párodnak jobbulást!
gyed: ok, akkor nem aggódom...

Csöre
csöre74

Vicky! Nektek mikor lenne jó a tali?
Tényleg olcsóbbak ott az ülések! Mikor rendeltek, Leventének én is szemezek a kidfixel

Sacinak, Ágnesnek, Eszternek boldog hófordulót!

Mi ma voltunk dokinál: kicsi fiam 9340 g és 77 cm. Ja és én vezettem egyedül a 2 gyerkőccel, de épen hazaértünk. :lol:

Eszter! Persze, hogy az autó is számit! De ló...t ér akármilyen jó autó is, ha nem vagy bekötve!Hiába nem törik össze az autó, a motortér nem gyűrődik be, ha te kirepülsz az ablakon és egy másik autó szélvédőjén utazol tovább. Bocs, de ez kikivánkozott!

A gyorshajtással kapcsolatban meg szintén megvan a véleményem. Nem egy családot nyírtak ki felelőtlen emberek, csak azért mert ők repülni akartak. És sajnos ők megusszák és a család meghal! Szóval én büntetném még jobban, mint ahogy most büntetik és pont a BMW, mercedes, volvo és társai azok, akik sokszor leszorítják az embert az útról, mert abban a tudatban vannak, hogy velük úgy sem történhet baj.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára isarenikõ 2009.08.03 14:15-kor.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

MaGA vagyok a döbbenet!

Eszter

Kép
eszterem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?