Sziasztok!
Én is itt.
Féléves adatok:
* Testsúly: 7800 g
Hossz: 63,5 cm
Fejkörfogat/mellkörfogat: 44/44
* Ügyesen fog, két kézzel is, már észreveszi, ha valamivel játszott és kikerül a látóteréből,keresi, utánoz minket (nyelvnyújtogatás, csettintés, ábábábábábá hangok utánzása), fordulás: először háttról hasra, majd nagy sokára hátról hasra; négykézlábon ringatózás; popsi emelés nyújtott lábakkal és kezekkel, lábujjhegyen; "piknik-ülés": egyik kézen támaszkodik, támaszkodó kéz felőli láb hajéítva, a másik a behajlított lábon kinyújtva; sok nevetés, nagy akaraterő és jó humorérzék!
* Anyatej, Milupa HA vaníliás tejpép, krumpli, sárgarépa, sütőtök, alma, őszibarack, banán, minimális csirkehús, gesztenye
Sebesség téma:
Egy kicsit lehidaltam és kiakadtam. Én is azt gondolom, amit Krisz tök jól leírt, éppen ezért nem ismétlem meg.
MI már jártunk úgy, hogy a párom elment a fiammal biciklivel a közeli Lurdy házba. Ledöbbenve jöttek haza, hogy egy teljesen szabálytalanul közlekedő BMW (nem adta meg az elsőbbsget) majdem kilaípította Marcit. A párom megkérdezte a vezetőt, ugye nem gondolta komolyan, amit tett. A pasi meg közölte, hogy jaj, ő észre sem vette, hgy valaki biciklizik, hogy ő nem tartotta be a KRESZ-t... A biciklis, a gyalogos, a babakocsis, az öreg, a sánta, a béna nem számít, sőt, ahogy a fentiekben írtál, Eszter, a papírautós sem.
Minket kb. 3 hete majdnem leszorított Borcsástól, unokaöcsikéstől, mindenestől az útról egy "helyes" "nem-papírautó", a Suzuki majdnem az árokban kötött ki. Kb. 10 percre a céltól... A sógornőm vezetett (nekünk nincs autónk), kicsit leizzadtunk. Innen nézve máshogy fest a dolog, nyilván, mint a szuper autó üléséből...
Lehet büszkének lenni egy BMW-re, váljék egészségére az embernek, de akkor tartsa is be a szabályokat, s azt az elvet, hogy az erősebb vigyáz a gyengébbre. Mi mindig azt mondjuk a gyerekeknek, hogy pl. ha biciklizünk nekünk kell vigyázni a gyalogosra, a motorosnak a bicajosra és a gyalogosra, és így tovább. Na ezt valahogy nem látom az utakon...
És mindezt úgy írom, hogy a gyomrom akkora, mint egy kicsi zsemle. Marciék holnap Szegedről indulnak biciklitúrára az apjukkal, a tesókkal, és egy ismerős kiscsajjal. Már "alig" várom, hogy az országúton biciklizhessenek. Kész életbiztosítás az egész...
Egyébként lehet bármilyen jó a szándék, nagyszerű az odafigyelés, elég csak egy rossz mozdulat, egy kő, egy kiugró állat, bármi. Lehet mentegetőzni, hogy csak éjjel, csak akkor, amikor kevesen vannak...
NINCS DE! Mindannyian felelősök vagyunk egymásért. Túl nagy érték az ÉLET!
Hanna: a videót nem tudtam végignézni, túl friss nekem még a halál-élmény. De amit láttam belőle, az tuti a magyar iskolákba, a reklámokba, a tévébe kívánkozna. Katuska, tényleg nem látom azt az üzenetrögzítős reklámot, tényleg jó volt.
Na megyek, eltakarítom az ebéd romjait. Sztrapacskát csináltam, egy hatalmas adagot, s alig van belőle valami...