A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Nah,elsikáltam a babakocsi sport részét,mer' enyém gyerek eléggé összemaszatolta,ezzel-azzal :lol: Kint szárad a teraszon 500 fokban :wink:

Martin addig vinnyogott,míg elaludt,most is nyomja,vagy egy órája :wink:

Ma jön 2 kolleganőm du. Örülök,hogy arcokat látok,meg szeretem őket,de ilyenkor örül az ember,hogy él,így meg vendégeskedünk majd.

Benci: sajnálom a depit!!! Tényleg,csoki,jó kis endorfin!!!

Én most ettem meg a jó kis tejfölös krumplifőzeléket,nyami :oops:

GYED: nekem a júliusi kivonaton még GYÁS szerepel...bár szerintem akkor már GYEDnek kellett volna jönnie.
Tényleg,én már azt sem tudom,hogy mennyi a max GYED??

KépKép

KépKép
kata8110

Enikő:JAJA. Egyébként a bekötésre is van ellenpélda,de inkább már meg sem szólalok!Ilyen is volt és kész.Másítani nem tudok és nincs is rá okom,mert senki életét nem veszélyeztettem.Erről ennyit.Történt ami történt és aminek meg kellett történnie az életemben,hogy az legyek aki most vagyok...Sajnálom,hogy "kivertem a biztosítékot" nálatok! :roll:
Kata:A júliusi az még sztem gyás,mert az előző havit kapod 1-én.Nem?

Eszter

Kép
eszterem

Szilvi! minek az almát párolni? én csak felkockázom és botmixerrel összeturmixolom. A rizst megfőzöm puhára.

Eszter! igen a jégkockatartótól függ mennyi husit adsz hozzá. most még elég az egy kocka, később mehet a kettő is.

Enikő! este írok privit, hogy mikor tudunk menni mert azt hiszem itthon lesz a kocsi. de szerintem délelőtt lenne a jobb mert délután nagy alvás van nálunk...
katuska79

Katuska: Én kicsit többet tettem bele egy kockánál. Bár ezek picike kockák voltak. (4 db) Ragadozót csinálok a fiamból? :lol: :wink: Na, akkor legközelebb kevesebb husit teszek bele. Bár úgy ette, mint egy kis oroszlán. Amúgy hány naponta lehet nekik adni husis kaját? 3-4?

Kata: tényleg nem túl drágák ezek a kocsik. Amelyiket kinézted, meg pláne nem. Én nagyon szeretem az enyémet, mert stabil, jó rugózású. Ez volt az egyik szempont, na meg az ára. A kombitokba simán befér. Nekünk a kis Alfába is befér, és még tudok mellé pakolni. (na nem sokat) Lepattintható a kereke, ha kicsi a hely.

Eszter: persze, főtt rizs.

Pancsoltunk egyet. Ádám is kezelhetővé vált végre. Este leviszem sétálni, Apát meg fagyizni, mert kezdek begőzölni a lakásban.

krisz78

Eszter: lehet...én már nem is tudom :oops:

Krisz: Örülök,hogy szereted a kocsit,akkor nyugodt szívvel választok hasonlót. Én is imádom a Peregot,csak mivel az teljes szett,mózesse,hordozóval,nem akarom tönkrevágni a vázat.Lehet,nekünk is a pancsi hiányzik. Martin valami extra hisztis ma,tőle szokatlan módon. Gyanítom,nem szimplán a melegtől, benne lehet a fogacska is. Ahogy leteszem,forog, perc múlva meg nyifog. Aztán olyan,mintha álmos lenne,bár alig órája ébredt... Hülyén hangzik,de lassan már vége lehetne a nyárnak :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok már megint! Név szerint esélytelen vagyok reagálni, de a főbb témákra megpróbálok.
Gyerkőcök megint szuperédesek, mind egytől egyig! Peni, teszel fel Te is képeket a nyaralásról? Merre jártatok?

Sacinak, Ágnesnek, és Eszternek boldog hetediket!

Gyerekülés:
hát, már én is nézegetem, de nem könnyű a választás. Egyetértek Csörével, hogy még túl kicsik a 9-18 kg-s üléshez, ezért eddig inkább a 0-18 kg-osakat néztem. Az azért is tetszene jobban, mert menetiránnyal háttal is be lehet kötni, de abban nem találtam isofixest :-( Szerintetek létezik olyan, ami mindkét irányban beköthető és isofixes is egyszerre?
Látom, hosszú téma lett a biztonság, mi felesleges, mi nem. Hát, ezen én nem szeretek spórolni, rengeteg az autó, sok a baleset, és ha mi óvatosak vagyunk, akkor is lehet baj. Annyi őrült van az utakon, aki felelőtlenül száguldozik :-( Persze igaz, hogy sok minden felesleges és csak a reklámok miatt vesszük meg, de azért nem mindegy, hogy egy huszadik – csak porfogónak való – konyhai kütyüről van szó vagy egy biztonságos gyerekülésről.

A gyorshajtásról és felelőtlenségről már mindent leírtatok lányok, ehhez hozzátenni nem tudok... De nekem is rendesen kiverte a biztosítékot, amit írtál Eszter :-(

Hőség:
hát, sajnos nálunk is teljesen átmelegedett a ház :-( Fent 29 fok van, lennt 26 :-( A pincében „csak” 23, de oda csak nem költözök már le Bálinttal...

Vickybabe:
grat. az első fogacskához! Én is szemezek azzal a Römerrel, ha végül a 9-18 kg-s kategória lesz a befutó. Hasonló az ízlésünk :-) (babakocsi, etetőszék :-)

Hordozó bekötése:
hát, ez nálam is szent dolog. Mi vettünk isofix talpat, ebbe egy mozdulat bepattintani a hordozót. Magamat is mindig bekötöm, az autó nem is hagyná, hogy ne tegyem, úgy sípol, ha nincs becsatolva a biztonsági öv.

Regina: szerintem ez a videó rettentően demagóg :-( Semmi mondanivalója, semmi konklúziója. Arról miért nem ír, hogy azért ilyen magasak az adóterhek, mert Magyarországon sokan sportot űznek a jövedelmük eltitkolásából, az adócsalásból? Érdekes, nálunk lehet minimálbérből BMW-t venni, meg luxusházat a Rózsadombon... Na, tényleg nem folytatom, mert nekem ez érzékeny téma...

Kriszti:
sajnálom, hogy összevesztetek Pároddal :-( Azért jó, hogy benéztél, és gratula Ágnesnek, olyan kis ügyes :-)

Rólunk:
hát, sajnos Bálintnak rendszeresen hőemelkedése van :cry: Először a fogára gondolt a doki, aztán, hogy nem kap elegendő folyadékot. Most 3 napig kapott Panadolt, de semmi javulás :cry: Ráadásul a múlt héten fogyott is 40 gr-ot :cry: Holnap megint megyünk dokihoz, azt hiszem, a pisizacskót mi se ússzuk meg :cry:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Én előző hónapban fél gyeD/fél gyást kaptam...

Enikő: aztabetyár! Mekkorára nőtt Milán :shock: :lol: :lol: :lol:

Alma kérdés: hát, én hol párolom, hol nyersen adom. Ha finom édes, akkor nyersen, ha kell neki némi "turbó", akkor egy másik gyümivel párolom. Tegnap szilva-almát evett, nagyon bejött neki.

Krisz: fagyi :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: na, azt hiszem, lemegyek a pincébe, és megönkiszolgálom magam :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: meg a gyerkőcöket is, persze :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Husi: szerintem mehet nyugodtan több is, mint egy kocka... annyi féle kocka van :wink: lassan sztem mi is megkóstoljuk, csak kéne már többféle zőőőődet is ennie ennek a gyereknek. Ugye mi kicsit később kezdtük a hozzátápit, mint a többi baba :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2009.08.03 15:26-kor.

Csöre
csöre74

Edit: szegény kis Bálint, remélem, jobban lesz!!! Nem lehet, hogy túl meleg neki ezt a mostani klíma?

Csöre
csöre74

Regina, epegörcs :cry: :cry: :cry: Szegényem, hogy bírtad egy hétig? Engem fél nap után elvisz a mentő :shock: :shock: :shock: Jobbulást!

Lányok, nagyon köszönöm az Ágnes-köszöntéseket! Különösen jólesik, hogy úgy is felköszöntöttétek, hogy én nem is jövök... Meghatódtam :oops:

Csöre, szerintem is hűsöl Ágim a kövön :D

[quote]K írta:rumpli: almával sem? Vagy barackkal? Saci répával gyönyörűen eszi, de nálunk a répa mindent visz

Valójában az almát és a barackot sem nagyon fogadja el :( Több mint két hete próbálkozunk, abból eddig kétszer evett szívesen és jóízűen, egyszer alma-barackot, egyszer sima barackot. De olyankor is megáll az étvágy 3-4 kiskanál után, és utána ha meggebednék sem enne többet. Tömni nem akarom, cukrozni a kajákat mégúgyse. Próbálkozunk a többi ízzel is lassanként, aztán valami majd csak jó lesz. Elvégre nem adhatom férjhez ciciről :D A krumplit amúgy pürében próbáltam, sok-sok anyatejjel...

Móni, nagyon sajnálom a konfliktust! :( :( Hidd el átérzem most, milyen ha nincs otthon béke :(

Vickybabe, gratula a fogacskához! Ágnes mindig épp egy kicsit van lemaradva fejlődésben Leventéhez képest, remélem most is így lesz és nekünk is kibújik végre az első :roll: :)

[quote]M írta:indenki megkapta már az gyed-et?
Én még TGYÁS-t sem kaptam egyszer sem :roll:

[quote]K írta:riszti:Akkor mégiscsak itt vagy te!...Surprised
Eszter, eddig nem voltam, és ezután.. azt majd meglátjuk. Egy viszont biztos: ma lázadok.

Benedeknek nagyon boldog 4. szülinapot!!!

Veszekedés: Előre szólok,nagyon hosszú lesz, elnézést mindenkitől, és nem baj ha átugorjátok :D, de nekem most kell hogy egy kicsit kiöntsem magamból a dolgokat. Akár úgy is hogy nem olvassa senki :D

Ugyebár jún. 28-a óta, vagyis több mint egy hónapja vagyok fekvésre ítélve. Most már ugyan fel tudok kelni, de ha 10 percnél tovább vagyok fent, akkor visszatér a fájdalom és a bénulás, tehát még nem vagyok képes túl sok mindenre. Hajolni, emelni még egyáltalán nem tudok. Ha sétálni is kell, a 10 percből 4-5 lesz...Az elmúlt hetek tehát úgy teltek, hogy én táborozom a kanapén, és vigyázok a mellettem játszó Ágnesre, Apa pedig itthon dolgozik, ellátja a háztartást, Ágit, engem... Éjjel is ha a baba felsír, ő megy érte, áthozza, szopi, utána ő viszi vissza.
Egyszóval kemény és lelkileg megterhelő időszak van mindkettőnk mögött. Neki mert nem győzi a feladatokat, én meg mert nem jól viselem a tétlenséget, ráadásul még Ágnest sem vehetem fel...
Az elmúlt hetekben nagyon sokszor volt olyan, hogy kicsit jobban éreztem magam, és megpróbáltam ismét aktívabb lenni, legalább egy kicsit... Mindannyiszor visszaesés lett a vége, és egy nagy letolás a férjemtől, hogy mért nem tudok nyugton maradni a s...emen. Így mostanában igyekeztem jókislány lenni, és betartani a fekvést. Neteztem, fórumoztam, olvasgattam, és persze folyamatosan babáztam. Ekkor jött a kritika, hogy párom fél hogy net és fórumfüggő leszek, és szeretné ha leállnék. Marhauncsi lesz így továbbra is kanapéhoz kötve - gondoltam, de legyen, elbúcsúztam tőletek, és valóban a nap jelentős részében nem kapcsoltam be a gépet, helyette kötögettem, próbáltam másképp ellenni.
Tegnap megkértem, hogy vigyen el kocsival a szülés előtt álló barátnőmhöz a kórházba. Húzta picit a száját, de nem szólt semmit. Kocsiban ülés hátra fekvőhelyzetbe, beszállás, ott elücsörögtünk/guggolgattam míg bírta a hátam, utána haza. Mire hazaértünk tök rosszul voltam, és megbeszéltük, hogy most ismét 2-3 nap szigorú pihi jön. Ma viszont felkeltem reggel, s mivel elég jól voltam, elindítottam egy adag ruhát, majd megkezdtem a szokásos kanapé-létem. Bekapcsoltam a gépet is, és belefeledkeztem egy asztmás-terápiáról szóló cikkbe. Ekkor jött a párom feldúltan, és rámzúdította, hogy bár nem fórumozok, helyette a más-netes pótcselekvés sem jobb, és észrevehetném hogy lejárt a mosás, hogy mosatlan edény van a konyhában, és még felsorolt egy-két házimunkát. Döbbenten vettem tudomásul, hogy egyik pillanatról a másikra és ilyen stílusban lettem gyógyultnak nyilvánítva. Mondtam, hogy azért fekszem illedelmesen a kanapén, mert azt hittem még ez a házifeladat, és sértődötten kimentem a konyhába takarítani. Utánamjött, és bocsikérés helyett közölte hogy felelőtlen vagyok, és menjek vissza lefeküdni, és hogy nem kéne sértődésből tönkrevágni az egészségem. Én nem mentem (hiába, dacos kislány vagyok), ő pedig erőszakkal elcipelt a hálóba és lefogott.
És itt verte ki nálam a biztosítékot. Tudja, hogy megtámadtak 11 éves koromban. Tudja, hogy hány évembe került azt kiheverni. Tudja, hogy rettegek minden erőszakos, erőfölényes cselekedettől. Tökéletesen tudja, milyen félelmeket vált ki belőlem...
Én elkezdtem zokogni, és megfenyegettem hogy ha még egy ilyet tesz, elmegyek.
Mindez a mai bejelentkezésem előtt volt. Azóta patthelyzet van. Ő néha megjelenik, és arrogánsan megkérdezi hogy még mindig haragvósat akarok-e játszani. Bocsánatkérés semmi. Ha nem szólok semmit én vagyok a szemét, ha próbálom magyarázni hogy mi esett rosszul, akkor csak visszamutogat hogy én meg makacs vagyok, és mért nem látom be, hogy ő az én érdekemben erőszakoskodott... Így most állunk ezen a holtponton, ő a hálóban én a nappaliban, és fogalmam sincs merre tovább. De most az egyszer képtelen vagyok megbocsátani, főként ha még csak bocsánatot sem kér. Bármikor máskor, ha bármivel megbánt szóval, akkor OK, szemet hunyok még ha nem is látja be mit mondott. De a tett... most úgy érzem ezen így képtelen vagyok túllépni.

Tényleg nagyon hosszú voltam, tényleg nagyon bocsi érte.... :oops: :oops: :oops: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2009.08.03 15:39-kor.
kisbogacs

Edit, szegény kicsi Bálint! Mielőbbi jobbulást!!!
kisbogacs

Bálintnak gyógypuszik! :)
Kriszti, aranyos vagy, köszönöm szépen, igaz, már 2 hete volt a szülinap, csak ki kellene cserélni az aláírást :oops:
Pároddal veszekedést sajnálom, így végigolvasva a sztorit, és nagyjából látva a helyzetet, amiben most vagytok, nyilvánvaló, hogy mindketten feszültek vagytok ettől az állapottól, ami hetek óta tart, párodat is frusztrálhatja a "szerepcsere", meg a tehetetlenség...Viszont annyira érzéketlen nem lehet, ha ennyi ideje melletted áll-lassan hónapok óta tart ez, nem?-, segít mindenben, ágyba parancsol...Azt én sem értem, és kicsit nem illik a képbe nekem, hogy miért vetette a szemedre, hogy sok a mosatlan, mosott ruha, a legfurcsább viszont mégiscsak az nekem, hogy miért zavarja ennyire a netezés :shock: Ebben a kiszolgáltatott fizikai állapotban én tuti felírnám terápiás céllal :roll:
Remélem-amúgy biztos vagyok benne, a blogodat olvasva :wink: -, hogy hamar helyreáll a béke Nálatok :)
Amit a múlbeli támadásról írtál, abszolút átérzem, nekem 20 évesen volt hasonló élményem, én sem hevertem ki azóta sem :(

benci

Kriszti: 3-4 kanál az szép :D Miért, mit vártál az első hetekben? Saci még most is 20-30 ml-eket eszik egy kajálásra (na jó, volt már extra 50 és 100 körüli mennyiség is, de csak mutatóba), ami nem kategóriákkal több, és talán 2-3 héttel korábban kezdük :wink:
Férjed: ne haragudj, hogy ezt írom, de szerintem nem nőtt be a feje lágya. Azon túl még, akármilyen formába is csomagolja, mindenképpen irányítani akar. Nem hinném, hogy erre szükség lenne, de javíts ki, ha tévedek.
Sajnálom, hogy a derekad nem javul. Nincs valami hatékonyabb gyógymód erre? Hihetetlen, mióta szenvedsz vele :( Esetleg valaki nem tud besegíteni, hogy a férjed ne legyen annyira leterhelve? Azért azt sem csodálom, ha tele a hólábbelije. De a modorára ez sem lehet indok. Mégis mit gondol? Az ágyban fekvést nem hobbiból űzöd, és rettentő unalmas lehet.

Benci: tényleg, de figyelmetlen vagyok, Benedeknek boldog szülinapot!!!

Csöre
csöre74

Benci! Mi a baj?
Benedeknek utólag is boldog 4-ik évet!
Otthon van apa is? :lol: Akkor értem a depi okát! :lol: Jobbulást neki.
Ovi - hogy döntöttél? Magá oviba adod, vagy ahová bejutott?

Hanna! Ez a video a valóságot mutatja? Én nem bírtam végignézni annyira rettenetes.

Regina! Nagyon jó a belinkelt videó. Szépen összeszedték az igazságot!
Sajnálom az epegörcsöt!

Csöre! A 0-18-as üléseket mind be lehet kötni fordítva is jól látod, csak épp orrabukik benne a baba. Az autók ülésének van egy lejtése, na most a dönthető üléseket, ha megdöntöd, akkor kb egyenesen ül benne a baba.

Katuska! Rendben. A délelőtt tökéletes. Jöhettek reggel 8-9-től, mi 6-kor kelünk! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

kisbogacs
Köszi, aranyos vagy.
Nem tudom tényleg meddig bírom ezt a helyzetet, de az a baj, hogy itt nem tudom kibeszélni magamból senkinek a problémámat, csak itt a veletek.
Nem voltam ellene, hogy ide költözzön a fia, de azért ezt nem gondoltam volna, hogy ennyire mellé fog állni, bár minden szülő a saját gyereke mellé áll, ezt tudom, de ott ahol ennyire jó volt az össze tartozás, hát nem tudom. Minden esetre átgondolom, de nagyon, hogy mi legyen a továbbiakban velünk.
Hát a tied sem könnyű végig olvastam amit írtál.
Egyik nap, te vagy a "királylány" akinek lesik minden kívánságát, a másikban rabszolga akinek kiadják az utasításokat.
Pláne ha tudja, hogy min mentél keresztül, én a helyében átgondoltam volna, hogy ezt tegye veled.
Tudod 2006 októberében volt az a nagy tüntetés, a József krt-on és akkor este dolgoztam (éjjel-nappali közértben voltam eladó), hát amin akkor keresztül mentünk a kollégámmal, még csak tavaly hevertem ki úgy ahogy a dolgokat, de még, ha most is rá gondolok a hideg futkos végig a hátamon.

manocskak

Csöre: lehet, hogy a melegtől van, nem tudom. Az a baj, hogy a dokinéni se tudja, mi lehet, csak tippelget. Persze nem vészes, mert "csak" hőemelkedés, de azért tartósan ez se normális. Én bízom benne, hogy tényleg csak a fogacska gyötri ennyire, mert nyáladzik, töm mindent a szájába, és ma elég keservesen (olyan fájdalmasan) sírt. Persze fogacska még sehol :cry:

Kriszti: nagyon jól tetted, hogy kiírtad a bánatodat. Nagyon nehéz helyzetben vagytok, amikor természetes, hogy feszültebbek, ingerlékenyebbek vagytok. És tudod, ilyenkor pont azt bántja meg az ember, akit amúgy a legjobban szeret. Szerintem a férjed se akart téged bántani, csak rosszul reagált. Szerintem győzd le a büszkeségedet és próbálj meg békülni. A harag senkinek sem jó, Ágnes tuti, hogy érzi a feszültséget köztetek.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Csőre, Enikő, köszönöm Nektek is :)
Ovival kapcsolatban:a tagoviba megy, ahova felvették, mert a magánovi messze van, én meg nem vezetek, nem tudnám vinni-hozni, viszont folyamatosan érzem, tudom, hogy nem jól döntünk, nem lesz jó neki ebben az oviban :( ...és persze emiatt máris stresszelem magam :(
Van még az egyházi ovi, ahova most nem vették fel, de jövőre biztos bevennék, nem tudom, mi lesz majd kevésbé rosszabb, ha jövőre átviszem oda, vagy marad ebben az oviban-ami mellesleg szintén egyházi lett idéntől, csak a másik egyház vette át, viszont ez semmit nem fog változtatni még a szemléleten néhány évig-, vagy nem adom be sehova, és 5 évesen megy jövőre az egyháziba...közben a gyerek persze érzi, hallja, tudja, hogy bizonytalanok vagyunk, és egyre kevésbé várja az ovit :(

benci

Kriszti: természetesen elolvastam a veszekedés történetét. Hisz tudod,ide bármikor jöhetsz,ha tudunk,segítünk,ha máshogy nem tudunk,hát meghallgatunk :wink:
Ahogy Edit is írta és Te is,tényleg patthelyzet.... Én el tudom képzelni,hogy iszonyat nehéz lehet így, ágyhoz kötötten,hogy Ágnessel sem tudsz kedved szerint foglalkozni,hisz az emelgetése gondot okoz. Én is megzakkannék,ha nem babázhatnék,gyömöszkölhetném Martint. Érthető,hogy feszült vagy. Ugyanakkor a párodra is zúdulnak olyan terhek,amik eddig a Te válladon voltak -- biztos segít a háztartásban máskor is, de ez neki is új helyzet. Mellette biztos vagyok,hogy félt Téged is,próbálja Neked a legjobbakat megteremteni.Persze,a módszere korántsem volt megfelelő,főként,hogy ismeri a dolgok hátterét.
Attól nem kellene tartania,hogy fórumfüggő leszel,hisz mindannyian e4llátjuk a dolgunkat amellett,hogy ide járunk csevegni,nem? Csak jó az embernek tanácsot kérni, kiönteni a lelkét. Ha net híján mással ütöd el az időt,az éppenséggel nem javít ezen a kényszerhelyzeten.

Én nagyon drukkolok,hogy tisztázni tudjátok a helyzetet,mert nagyon rossz ez így mindenkinek,Ágnesnek is. Ehhez azonban alighanem mindketten kompromisszumkötésre kényszerültök. Ügyesek legyetek,szorítok nagyon és ölellek!

Edit: szegény kis Bálint! És mé azt sem tudni,hogy mitől.... :roll: Jobbulást neki!!

KépKép

KépKép
kata8110

Engedtem, átmentem kibékülni. Abban maradtunk, hogy most mindent megbocsátok, de nincs több lehetősége fizikailag erőszakoskodni. Most séta.

Köszönöm mindenki biztató, kedves szavát!
kisbogacs

Kriszti! egy pasi sem bírja az ilyen fajta gyűrődést ilyen hosszú ideig...szerintem azért böki a csőrét a párodnak a netezést mert akkor nem ellenőrizhet. NEm érti miért nem elég neked az ha vele megbeszéled a dolgokat. Féltékenység ez a javából még ha nem is vallja be a szemedbe vagy ha pontosan tudja miről is írsz!
Kicsit fújjatok még egymásra, adjatok bele minden apait anyait, tessék kicsit duzzogni mert néha azt is kell mert van önérzet is a világon, aztán egy jót röhögni az egészen. Nem kell fogadalmakat kötni, hogy ilyen többet sosem mert akkor tuti megismétlődik. Össze kell borulni, elmondani a másiknak mennyire szeretitek és kész. Még bocsánatot sem muszáj kérni ha nem érzitek szükségét teljes szívből. Mert ha mindketten igazatokat vélitek akkor itt sosem lesz bocsi kérés....de attól még lehet szeretni a másikat. Mindkettőtöknek ki kéne adnia a feszültséget de leginkább a párodnak. Nem lehetne elküldeni egy este valahová pl sörözni focizni akárhová pasis dolgot művelni?
katuska79

Féltékenység, irányítás... Katuska, egész jól beleérzel egy-két alapproblémánkba! Párom tényleg úgy érzem, szeretné mindig tudni kinek hova mit írok. De sosem kutat utánam, ahhoz nagyon is korrekt. Így csak kérdezget, kombinálgat, ... :?
Bulizni is küldöm, mostanában minden hétre jut neki valami, bár tudom: ettől még nem lesznek tehermentesek a hétköznapok.
Megbocsátósdi és esküdözés: én sem vagyok híve a felesleges nagy szavaknak. De azt az egyet, hogy nincs több esélye fizikailag erőszakoskodni (megütni, lefogni, elcipelni, stb.), ezt az egyet nagyon komolyan gondolom. Nem csak eskü és szavak szintjén, hanem tettekben is. Ha tényleg megtörténik még egyszer, tényleg borítok mindent. Nincs újra 9 évem felépülni egy traumából...
kisbogacs

Majd este jövök, most csak
Isten éltesse a féléves Lillát és Annamarit!!

Ezennel piros betűs köszöntéseim végére értem, minden "januári" topikbaba betöltötte a félévet!!!

Kép

Kép
lucus16

Móni: sajnálom, hogy ennyi gondod van a fiúval. Átjáróháznak tekint benneteket? Azt semmiképp ne hagyd, hogy a fiaid háttérbe szoruljanak miatta.

Kriszti: Katuska mindent leírt, amit én is gondoltam. Mindkettőtöknek nehéz időszak ez.

Kata: azt elhiszem, hogy vigyázni akarsz arra a szép Perego babakocsira. (én is ilyenről álmodoztam anno narancsszínűben) Ha a váz sérül, használhatatlan lesz. Ezekkel a nagykerekűekkel meg lehet mindenfele menni. Én már toltam árkon-bokron át.

krisz78

Ajajj, annyit írtatok!!!

Kriszti:
Érthető, hogy mindketten feszültek vagytok, a párod is félt, te pedig tehetetlennek érzed magad. Sajnos én is ilyen típus vagyok,mint te, és a párom egy idő után belátja, hogy jobb hagyni, hadd menjek a fejem után, és magam tapasztaljam meg, ha neki van igaza... :oops:
A lefogós dologban abszolút igazad van! Erre nagyon figyelnie kellene!

Sinlac:
Húú már nem is emlékszem ki kérdezte, de én a gyümölcsöhöz hozzáteszek egy csapott evőkanállal, jól elkeverem, hagyom 1-2 percet állni, és így adom. Sokkal laktatóbb így, tovább bírja a következő etetésig.

A videot meg fogom nézni, gyűjtöm az erőm...

Gyed:
én kurta kevésnek tartom, nem annyi, mint Annával kaptam, a tgyásnál is minimum egy 10-essel kevesebb... :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jah tudom mit akartam még...
Az üzirögzítős reklám.
Én személy szerint örültem, hogy levették a műsorról. Hétvégén is, mesék között simán leadták, és Anna megriadt tőle, megdermedt, és folyton kérdezte, hogy mi történt... Tény, hogy sokkoló,de ezeknk a hírdetéseknek is kellen találni egy idősávot, amikor leadható (nem két mese között). Az ORTT erre nem figyel? :roll: :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! igen figyelnie kellene az ORTT-nek....bár amennyit büntetik az RTL klubot mostanában:)

Enikő! priviben írd meg a címet, útvonalat! Olyan fél 10 körül tudunk menni ha jó Nektek!
katuska79

Benci! Nagyon átérzem a dilemmádat az ovival kapcsolatban! Nagyon nehéz helyzet. Ismersz valakit, akinek a gyereke oda jár oviba, hogy többet tudjál róla az egyszeri látogatásodnál? Ha nagyon rossznak tartod és megoldható, hogy Benedek még egy évet otthon maradjon, akkor inkább ne is ad be. Egyrészt megviseli majd a barátok elvesztése, amikor másik oviba kerül, másrészt, ha semmilyen kötött foglalkozás nincs nehéz is lesz neki majd 5 évesen egy másik renszert megszokni, aztán meg az iskola. Na most biztos nem könnyítettem a helyzeteden. :roll:
Ha meg mindenképp beadod oda, akkor neked is el kell fogadni, keress pozitív dolgokat, hogy a gyerek érezze, hogy jó helyen lesz.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Olvastátok?

http://www.origo.hu/itthon/20090802-ber ... esten.html

Én tuti nem hagytam volna fél órát főni szegénykét a legalább 50 fokos autóban :shock: Inkább betöröm az üveget, minthogy a szakira várjak tehetetlenül.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Szép estét mindenkinek!

Eszter: részemről le van zárva a dolog, Te tudod, mit csinálsz. De ne csodálkozz az erős reakciókon... aki ilyeneket még le is ír... az, hogy nem AKARSZ bántani senkit, nem elég ahhoz, hogy ne történjen baj. Én abszolút egyetértek a többiekkel.

GYED: én most kapom az elsőt pár nap múlva, kíváncsi vagyok :roll:

Csajok, egy kis segítségre lenne szükségem. Ti mivel hígítjátok, lazítjátok a püréket? Lilla az őszi-sűrűségűeket eszi egyelőre, de szinte minden más sűrűbb lesz pürében. Pl. répát, krumplit? Sajnos lefejt tejet nem tudok produkálni, az én cicimből képtelenség fejni, hiába tud sokat szopizni. Próbáltam mellszívóval, kézzel, de nem megy. Kétségbe zuhantam :shock: :?

Móni: nem egyszerű dolog :? Kellene egy kis határozottság a fiúnak az édesapjától. Sajnos ötletem sincs, ilyen helyzetben mit lehet csinálni...de az jó ötlet, hogy szervezz a fiúkkal egy kiruccanást, Ti hárman.

Kriszti: elég gonosz dolog volt a férjedtől a "tettlegesség"...biztosan őt is megviseli nagyon ez a nehezebb időszak, hogy így kiborult, de nem mentség...azért örülök, hogy jobb a helyzet.

Ne haragudjatok, a többire holnap írok, itt voltak a nagyik, romokat takarítok.

Jó éjt!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Szilvi,
én nem hígitom semmivel a sűrűbb cuccokat, szerintem fokozatosan megszokja majd, végülis el kell jutnia lassan a darabosokhoz is...bár én főzikben inkább üvegeseket adtam eddig, azokat gondolom gyárilag lazítjak, Borka mindenesetre mindent megeszik...gyümiket meg, bármit turmixolok, minden híg lesz...

Enikő,
nem csodálom, hogy együttérzel velem, Nálatok is rohamosan közeleg az idő :lol:
Maradhatna Benedek még egy évet itthon, mert van segítségem, csak szerintem nem tenne jót neki, abszolút nem jár közösségbe, nagyon hiányzik már neki a gyerektársaság...nem az elfogultság beszél belőlem, de átlagon felül értelmes, másfél éves kora óta tökéletesen beszél, 100-as számkörben számol(kettesével, meg összead-kivon fejben, stb.), órákig képes mesélni az 52 kihalt dinofajtáról, mindegyikről külön a latin neve szerint-én, ha 100 évig tanulnám, se tudnám megjegyezni-, ismeri az összes bolygót, egymáshoz viszonyított méretüket, helyzetüket, fejből tudja a 10 Anna-Peti-Gergő könyv összes/kb.150/ meséjét, de úgy, hogy direkt kihagyok 1-1 szót, vagy más sorrendben olvasom, és kijavít :shock: , stb..., viszont, ha gyerek jön hozzánk látogatóba-akár az unokatesók, akiket mondjuk félévente lát, tök zavarba jön, elszalad, össze-vissza kezdi terelni a szót, és nagyon nehezen enged fel...mindez csak azért, mert egyszerűen nincs a közelben gyerek, én félévig feküdtem, nem tudtam játszótérre vinni, utána félévig Borkáról szólt az élet, szóval muszáj gyerekek között is szocializálódjon...Felnőttekkel amúgy teljesen közvetlen, barátságos, kommunikatív...
Nincs sajnos senki ismerős, aki ebbe az oviba jár, de itt-ott már hallottam róla, és csak rosszakat :( Az egyetlen előnye számunkra, hogy közel van, és valszeg nagyon jól fog kinézni, meg jól fel lesz szerelve, most, hogy az egyház felújítja...Viszont annak alapján, amit ott láttam, egyszerűen félek, hogy elkallódik a gyerekem...a tehetsége, a jóérzése, a kreativitása...lehet, most sokan hűlyének tartotok, vagy túlzásnak tartjátok, ahogy hozzáállok, de majd térjünk vissza rá többetekkel 3-4 év múlva :lol:

benci

Szakad rólam a víz.Most jöttem ki a medencéből,miután elaludt a babám bementem hűsölni.Mehetek megint... :roll:
vsziszi:rendben megértettem a te reakciódat is!Én nekem mindegy milyen téma,nem gondolkodom,csak mondom/írom ami a szívemen...Ez is ott volt.Ez van,mindenki úgy közlekedik ahogy akar és ahogyan tud!
Hígítsd a kajákat(zöldségeket?)a saját főzőlevével.Én anyatejjel szoktam,tele a fagyó.Már szépen fogyogat és van hely másnak is!
:D
Kriszti: :o Olyat ba*ztam volna a fejére,hogy meglágyul!Főleg,ha téged így megvisel.Mivel a férjed,ezért ezekkel a dolgokkal tisztában kell lennie!Meg különben se hagyd magad!De nem akarok beleszólni,majd együtt úgyis megoldjátok,azért is vagytok egy pár!

Eszter

Kép
eszterem

Böngésztem a netet gyerekülés témában és ezt találtam:

http://www.minimano.hu/termekeink/bizto ... es_22.html

Eddig ez a legszimpibb, menetiránnyal ellentétesen beköthető, isofix-es, Adac teszten is jókat olvastam róla. Nem ismeri valaki? Vélemények?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Enikő, holnap vagy péntek lenne nekünk jó! Katuskával lemaradtam melyik napot beszéltétek meg :oops: :oops: holnap fél 10???? Rendelni pár héten belül kellene szerintem, most erős a forint, és őszre az overallos időkre már jó lenne, ha meglenne az új ülés :wink:

Edit, jobbulást Bálintnak!!!! Szegény :( Én is néztem ezt a BeSafe ülést, tényleg jó az ára! Nézd meg élőben is, én a Brendon kínálatából egyedül a Römert láttam biztonságosnak (a többinek nagyon nagy a fejtere, ami egy balesetnél ugye sokat számít...)...A Brendonban is van olcsóbb isofix-es (Nania).

Kriszti, sajnálom a vitát! Senkinek sem jó ez...főleg Ágnesnek...remélem hamar rendeződnek a dolgaitok!

Sziszi, én ha hígabbra akarom a főzit hagyni, akkor hagyok rajta a főzővízből. Sinlaccal meg lehet dúsítani.

Benci, Isten éltesse Benedeket!!!

Kata, OK akkor szövetkezünk majd újra :wink:
Edit, Kata, Ti mivel sikáljátok a babakocsinkat? A mienk is tiszta szösz már...

Még egy webáruházat találtam a németeknél: www.mytoys.de, innen tutira szállítanak Mo-ra és 15 euro a költsége. Néztem egy terepkocsit is, lehet akkor azt is megrendelem innen:
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/d ... 03/1779048

Biztonság témáról már mindent leírtatok :lol: én sosem vinném bekötetlenül a gyereket, inkább sírjon, mint hogy veszélyeztessem az életét. És erre egyáltalán nem sajnálom a pénzt, ezért is veszünk isofix-es ülést (most olvastam a römer honlapján, hogy egy német kutatás szerint a nem isofixes ülések 30%-a rosszul van bekötve az autóban!!!! Isofixnél 96% jól! )

Na jó éjt!

Kép
vickybabe

Vickybabe! igen holnap fél tíz!
katuska79

Szilvi! Higithatod a főzelékeket a főzőlével és sűrítheted krumplival.

Benci! Tényleg nagyon okos fiad van, viszont ha ennyire rossz az ovi lehet mégsem kellene oda vinned. Nagyon fontos ez a kor. Én azt gondolom egy rossz közösség többet árthat, mint használ (de vannak itt páran akiknek ez a szakmájuk, javítsanak ki ha rosszul tudom) Nincs semmi lehetőség, hogy esetleg más társaságba eljájon, ahol gyerekekkel ismerkedhet. Elmondásod alapján gondolom sokat foglalkoztatok vele és ez mind elveszhet.

Vicky! Téged is várlak holnap! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Nézzétek mit találtam egy régi "Mátés" fórumon...
Pont annyi idős, mint most Petra! na és a viziló is ép...

Kép
Kép Kép Kép
katuska79

Most értem az olvasás végére, de már elfáradtam reagálni.
Jó éjszakát mindenkinek.
Közeleg a vihar...

Kép

Kép
lucus16

Edit a kép megjött köszi.

Kép

Kép
lucus16

Képzeljétek klassz kis éjszaka van mögöttünk...éjfél körül arra ébredtünk, hogy valami furcsa zörej van kint az utcán. Mint amikor finoman rázzák a redőnyt vagy hasonló dolgot. Kimentünk, nem láttunk semmit. Nem sokkal később a szomszéd hív, hogy menjünk már ki hátra mert valami vagy valkai van ott. (éppen szedték össze a kerti bútort a vihar miatt) Először egy macskát láttunk, azt hittük az. DE a macskák nem csapnak akkor zajt, hogy még Ők is hallották odabent a lakásban a csörrenést. (egy csomó kacat van ott nekünk a végszomszéd felől) Ott világítottunk, figyeltünk mikor újra megmozdult baromi nagy csörtetéssel és szerintem elment a hátsó szomszéd felé mert távolodott a zaj. A szomszéd srác szolt a rendőr barátjának aki éppen a közelben járőrözött. Végigreflektorozta azt a részt, fákat mident de semmit nem találtunk (egy rossz sufnija van ott a végszomszédnak) Reggel megy ki L és látja, hogy ennek a sufninak a tetejéből le van törve egy darab a palacsíkból, mintha valaki rálépett volna....tuti járt rajta valaki. Most már csak az a kérdés, hogy éppen hozzánk akart átugrani a tetőn át vagy a szomszédba.
És így menjünk el nyaralni....
katuska79

Jo reggelt mindenkinek!

Balintnak jobbulast Edit neked kitartast!

A tegnapi vittahoz annyit,hogy azt hiszem nem irtam le konkretan a velemenyemet mert kozben ossze zorrentem a ferjemmel,felre- ertetetek, a gyerek uleseket nem tartom divatnak ,sot nalunk meg annyira kidolgozatlan a torveny a gyerekulesekkel kapcsolatosan,hogy mindenki ugy ertelmezi ahogy neki tetszik,de ennek ellenere mi fontosnak tartjuk.A divatot tenyleg a haztartasi kutyukre ertetem csak elore futotak a lovak velem.

Krisz sajnalom a tegnapiakat,most teljesen egyutt erzek veled habar nalunk nem igy vegzodot a vita de hasonlo kimenetellel.
En tyuk mar napok ota halogatam a gaztuzhely megtisztitasat(mert utalom)vegre a tegnap raszantam magam,mar ha azzal vegeztem gondoltam kipucantom az egesz konyhat.Folyt a viz rolam mire vegezte a szemetet mar nem volt erom kivini gondoltam 10percre leulok megnezem mit csinaltok,majd utana kiviszem,vegig olvastam hsz-t es elkaztem reagalni amikor a kicsi dragam (a hites URAM)mint egy furija erkezet hogy legalabb annyit csinalhatam volna egesz delelott,hogy a szemetet kiviszem..........Majd szet robbantam,mert mihelyt en fel alltam o mindha a gep elle let volna teremtve lelke nyugodalmara a helyemre ult es elkezdet netezni.Teljesen kiakadtam,hat mi a fene nem veszi eszre,hogy valtozas tortent a konyhaba...,de igen! mert a szemeteszsak ott maradt,a helyet mondta volna,te engedj mar oda valamit szeretnek megnezni.Lehet kicsinyesnek tunok olyan sok mulik egy-egy kifejezesen ,nem beszelve arrol,hogy neki vagyok a vilagon a legjobban kiszolgaltatva es amikor o kritizal vagy biral az szazszorta rosszabbul esik mint barki mastol.Amugy is rossz paszban vagyok mar hetek ota,szeretnek a reszerol tobb figyelmet ne ad Isten talan meg elismerest is, mert ne?Ugy is csak az allando monoton egymas utan hazimunka,fozes bevasarlas,ezek kozt a gyerekek es persze mindent egyedul mert ez mind az en dolgom :!: O is vegzi az ovet termeszetesen jut neki is boven, egyebb,de akkor is...ne kezeljen gyerekkent es nem vagyok a hazvezetonoje .
Bocsanat,bocsanat nem akartam de kikellet adnom magambol :oops:

Tetyk& a fiúk
tetyk

vvvéégre nem rohad le rólam a gyata :lol:

Tegnap arra jutottam, hogy nem csalódtam magunkban itt a fórumon. :) Már vártam, hogy mikor jön az első "vita",mert az kérdés sem volt, hogy lesz ezen a fórumon is. kiváncsi voltam ,hogy mi lesz a kimenetele, és le a kalappal előttünk, teljesen kulturált módon sikerült megoldanunk mindkét oldalról!
Higgyétek el, ritka az ilyen fórumos konfliktus, ahol anyázás,hisztis picsázás,és csúnya szavak nélkül lezajlik egy vita! Szóval jó kis csapat vagyunk, na! :lol:

Volt valaki mostanában Hádában? Vannak már őszi ruhák?

Edit:
Ezek a típusú gyerekülések,amit belinkelték, nagyon jók! Barátnőméknek hordozójuk van, valami álom lehet benne utazni :)
(a mi pénztárcánknak kicsit drága, pláne ha azt nézem, hogy Bence súlyát tekintve kb. másfél éves koráig tudnánk használni)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska dobenet mik nem tortenek,de hat ha mig elutaztok megoldodik,vagy nem tudtok valakit megkerni,hogy amig tavol vagytok felugyeljen nalatok?

Tetyk& a fiúk
tetyk

Katuska:
ez hátborzongató.... :cry: Lehet, hogy nem ártana riasztót szereltetnetek... Valahol olvastam, hogy a nyári időszakban a rendőrségnek van olyan szolgáltatása, hogy kérésre kimennek a lakást, házat ellenőrízni, amíg a család nyaral. Utána kéne nézni, hogy nálatok is van -e ez a lehetőség.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

A mai strandolásumk ugrott. Sebaj, végre nincs hőség. A gyerek is tud aludni.

Katuska: a kutyátok nem jelzett? Annyira durva, hogy ti már legalább a negyedikek vagytok a fórumosok közül, akikhez próbáltak bemenni. A sok rohadék. :evil: :evil:
Amikor beköltöztünk a lakásunkba már volt rajta ilyen biztonsági rácsos ajtó. Nekem baromira nem tetszett, le akartam szedetni. A férjem sosem engedte. Most már örülök neki, megnyugtat, hogy plusz védelem van a bejárati ajtó előtt.

A Mátés képek nagyon aranyosak. :lol: Az arca nem változott semmit. (látom a Körös-torokban pancsoltatok :) )

Csajok: mi az az isofixes ülés? :oops:

krisz78

Krisz:
Az isofix egy rögzítőtalp, erre rakod az ülést. A rögzítőtalpat kötöd be a kocsiba, és ki és berakásnál egy kattintással kiszeded a hordozót ,a talp pedig marad bekötve a kocsiban. Így egyszerűbb a bekötés ,nem kell mindig újrakötni a hordozót, a talp folyamatosan rögzítve van.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Aludtam vagy 2 órát az éjjel, előszőr a vihar, aztán 3kor ébredt Borka, és 6ig nem aludt vissza, akkor meg már nem tudtam visszaaludni :evil:

Katuska,
szörnyű, amit írsz, gondolom, kihasználták a vihart is, ilyenkor az ember minden zajt arra fog...én is f@s@k, mert mielőtt megvettük ezt a házat 2 éve, 4x már betörtek...igaz, a tulajék nem laktak itt, de akkor is, 4 oldalról közvetlen szomszéd :shock:

Tetyk,
sajnálom a veszekedést, szerintem Neked még az átlagosnál is nehezebb a helyzeted, mert arrafelé még mindig nagyon erősek a hagyományos női-férfi szerepek, gondolom, esélyed sincs, hogy mondjuk egy reggel azzal kezdené a párod:Szívem, menj el barátnőzni, majd én addig mosok, főzök, takarítok, ellátom a kölyköket :lol:

Vickybabe,
köszi :)

Mági,
pont ez jutott nekem is tegnap eszembe, amit a fórumozásról írtál-nem hiába vagyunk mi már régi motorosok :wink: -, szinte kivétel nélkül minden topik eljut ide, , ami nem is csoda, ennyi nő, mind más személyiség, hormonok, feszültségek...tény, hogy kell egy átlagos iq szint ahhoz, hogy ne dúrvuljanak el ezek a viták...

Enikő,
hát nem könnyű :roll:
Én is így látom, ahogy írsz róla, ezért is aggódom...állandó gyerektársaságot max.úgy tudnék biztosítani neki, hogy vinném egy játszóházszerűségbe, Pomázra, ahol mindenféle irányított foglalkozás van-kreativitás, mozgás, népművészet-, jártunk oda kb.félévet, de az 3-4 félórás foglalkozás lenne hetente, nagyon kevés, és nem is pótolná az ovit...meg ott sem figyelnének rá jobban...Meglátjuk, a megoldást csak az idő hozza majd meg, addig is próbálok pozitívan hozzáállni, ahogy Te is írtad, és akkor is dícsérni majd az óvónőt a gyerek előtt, ha magamban megfolytanám :twisted:

benci

Reggelt nektek!
Katuska:Jók a képek,Máté ugyan olyan.Akkor pont annyi idős,mint most Petra?Vizilóka még élvezi az :lol:
Kemény a story... :evil: Nálunk idén még nem jöttek(koppkoppkopp)de ami késik...Minden éven bepróbálkoznak!Bár valamelyik nap vettük észre,hogy a főbejárat és soginőmék erkélyajtójuk meg van feszegetve.Valszeg,mikor nm voltunk itthon és beriasztva sem volt.A miénk nem.Ide még sose jöttek /akartak bejönni hozzánk,tudják ,hogy bent alszik a nagy barna medve(férjem).Tehát feltehetőleg tudhatja/ják,hogy mi a helyzet...
Tetyk:Miért nem mondtad,hogy ha nem teccik', lehet cselekedni!Én mindig azt mondom,hogy nem magyarázni...Cselekedni kell!És kuss lesz! :roll:
Mági:Miért szted ez vita volt?Részemről nem.Csak 1 oldalról mondható annak,ha az volt.Engem nem lehet felbosszantani semmivel,olyan vagyok mint egy teknősbéka! :lol: Mindenkit végighallgatok,de attól még ugyan az maradok!Lehet,hogy lesz még ilyen megbotránkoztató téma tőlem!Nem ígérhetek semmit! :roll:
Edit:Jó az az ülés,tetszik! :)
Krisz:Strandolni akartatok menni?7végére tervezhettek,megint meleg lesz ,úgy tudom! :P
De tényleg kellemes most ez az idő,de csak 1 kicsit!!!Lesz még eleget hideg télen!Ha nyár,akkor meleg!
Katuska:Már nincs meg a kutyátok nem?Mintha lett volna róla szó,hogy takarodik a háztól...Vagy nem?

Eszter

Kép
eszterem

Eszter:A vita szót idézőjelbe tettem. .) Ettől függetlenül úgy gondolom, az volt, hiszen nem értettünk egyet egymással :lol: A téma jöhet, valószínű másunktól is el fog hangzani egy-egy megbotránkoztató téma :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Megint nem tudtunk tévézni este Apussal kettesben :( Saca elaludt 8-kor, majd 10-kor kipattant a szeme, alig tudtuk elaltatni :? 1/2 12-kor sikerült, végül cicin, mert már semmi sem segített. Cserébe nyugis éjszakánk volt. 1/2 8-kor kelt, de már baromi álmos.

Katuska: :evil: :evil:
Édes Máté baba :D

Benci: egy nrm átlagos gyereknél szerintem baromi fontos, hogy elég korán odafigyeljenek rá. Ha nem vagy biztos benne, hogy ez a tagoviban biztosított, gyerek társaság ide vagy oda, én nem vinném. Inkább játszótérre rendszeresen, mert a gyerektársaság tényleg nagyon fontos számukra. Nekem Zazával hasonló gondom volt, a szociális fejlődése maradt hátul a többi rovására, és nagyon fontos volt, hogy ezt az óvónénik megfelelően kezelni és fejleszteni tudják.

Enikő: nekünk 0-18-as 100 éves (na jó, 8 é) Chicconk van, nem tapasztaltam olyan problémát, amit fent írtál... igaz, egyelőre nekünk jó a hordozó, ha most akarnám beletenni SAcit, kéne bele szűkítő.

Kriszti: örülök, hogy kibékültetek!

Tetyk: :( sajnálom a vitát, lehet a levegőben volt tegnap :roll:

Na megyek altatni.

Csöre
csöre74

Benci :D :D :D hat igen 100% megmernem a lazat vagy futnek orvoshoz vele mert nem tudnam mirre velni a nagy valtozast,hu megnevetettel annyira alom szeru lenne,persze sok mindenben segit na nem foz es nem tereget ruhakat meg port sem torul vagy mosog\at leazna a karikagyuru a kezerol,de nem is varok en ilyen csodakat,mast te dragam elmegyunk ma este valahova vacsizni olyan kimerito heted lehetet a masik alom :wink: ez van majd csk lesz valahogy :?

Tetyk& a fiúk
tetyk

Eszter ha ezt mondanam tuti akkora veszekedes lenne,hogy rengene a haz mert szo szot hozzna es inkabb nem provokalom igy ha latjahogy meg sertodtem legalabb bocsanatot ker.alkalom adtan.

Tetyk& a fiúk
tetyk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?