A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Moly valahogy egyformán gondolkodunk, de előre bocsátom, hogy szigorúan csak azon kismamákra gondolok, akiknél minden rendben, még a gyanúja sem merült fel bármiféle problémának, mert nekik, mint tudjuk, szigorú fekvés!
Én is azt vallom, mindenki a saját edzettségének és életmódjának megfelelően tegyen mindent a várandósság alatt. Én sem ültem be a vitrinbe, továbbra is ellátom otthoni dolgaimat kint és bent is. Szerencsére bírom, jól esik, és tehetem is, mert jól vagyok! Egész napos ülőmunka után ennyi jól esik, ezen felül sosem mozogtam, nem jártam soha úszni, vagy tornázni, még dolgozni is autóval járok :oops:

Milla meg lehet tudni, mi a dvd címe, és hol sikerült megrendelni?

Kriszti utólag is boldogat és sokat, mármint névnapot :lol: :!:
Vendég

sziasztok
gombi drukkolok!!!!!!!!!!!
iitt végre süt a nap :) én azért nem viszem túlzásba a mozgásd de nekem nem bírja a hasam szóval csak szép óvatosan,de egyetértek aki bír és minden oké nála az mért ne?
4d képeket várjuk :) én is mennék de jövőhéten kell mennem a dokimhoz és majd rákérdezek hogy nem néznénk-e rá 4dvel is.

Kép
Kép
anitaaa03

Cucka, dehogy is bántódtam meg, nincs miért. :D Bocsi, ha kicsit harapósra sikerült az irományom, csak már munkában írtam kutyafuttában (ahhoz képest jó hosszú lett) Nekem mondott egy dolgot a doki, amiben nem csak a kórházi "szabályok" vannak benne, hanem a saját szokásai és véleménye is. Mivel egyéni vélemények is vannak minden dokinál, illetve meg van, hogy mit hogyan szeret, azt mondja el. Az én dokim lehet, hogy úgy gondolja, jobban ellazulok, ha a saját hacukámban szülök pl. és nem adja rám a kórházit, míg a tied igen. Szerencsére nem ütközik semmilyen elképzelésemmel az övé, így nekem nem tűnnek szigorúnak a "szabályok". Az ellentmondások tudnak mondjuk zavarni, mert ezekből látható mennyire nem egyértelmű, hogy mi okozhat problémát, és az adott orvosok döntik el, hogy szerintük adott dolog még beleférhet, vagy már kockázati tényezővé is válhat. Pl. eddig a körzeti dokim vasat szedetett velem, mert hiába volt jó az eredményem, szerinte nem árt, mert terhesség alatt könnyen ürül. Erre tegnap a nődokim azt mondta, semmi szükségem nincs rá, sőt a sok vas is okozhat problémát, mától ne szedjem, helyette szedjek Femibiont vagy folsavat, hiába szedek Elevitet, és olyan teát iszok, ami tele van vitaminokkal, köztük folsavval is. Egyébként tegnap óta még egy csomó kérdés felvetődött bennem (12) amit még meg akarok beszélni vele. Tegnap is azért tettem fel, hogy milyen infókat kaptam, hogy bárki írja meg, az ő orvosa még mire hívta fel a figyelmet. Az én dokim esetleg azért is lehet talán szigorúbb" mert terhességem elején volt egy fenyegető vetélésem. Én legalábbis erre gondolok, bár akkor már eddig is elmondhatta volna ezeket.

Gabi, de jó! Talán megmutatja végre magát! Meg gondolom téged is megnyugtat, hogy minden ok.

Moly, nekem is 2 hónap lenne a két uh között, amit nem is értek, olyan sok. Ok, már mocorognak, érezzük, hogy minden ok, de ugye nem csak ebből áll, jó volna tudni, hogy szépen nő, akkora amkorrának lennie kell...

Kata, örülök, hogy múlik a panaszod. Ezen a fizetős EDA-n én is meglepődtem, mikor még az Uzsokiban láttam, és talán éppen az év elején volt ebből balhé, én is emlékszem rá. De a jelek szerint a kórházaknál kezd ez elfogadott lenni, és ilyesmikből tesznek szert kis plusz pénzre. :? Érdemes rákérdezni ezek szerint, hogy ne ott lepődjön meg az ember, hogy még ez is hozzájárul a költségekhez.

mozgás: hát az aluljárókban amikor felfelé kell caplatni a lépcsőkön nagyon ki tudok dögleni. De a terhestorna meg jól esett.
Vendég

Moly ti nem tervezitek a 4D-t? a 2 hónap olyan sokidő a látványuk nélkül.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Most jöttem az uh-ról. Sajnos képet nem tudok feltenni nektek, mert egy idegen doki vizsgált, nem volt idő sem és a fejecskéjéről akart egy olyan képet adni, amiből szinte semmi nem látszik.

Remélem pár hét múlva megyünk a babamoziba és akkor szupi képeket tudok hozni :lol:

Egyébként szuper minden eredményünk és legalább láttam babóca minden testrészét. :wink:

NADJA
most az Uh-n nekem is azt mondta a doki, hogy mélyen tapad a lepény. Mondta, hogy gyakori és ez később változni fog! A házasélettel és a megerőltetéssel kell kell vigyázni, mert vérzés lehet. Nem kell parázni :!: :lol:

O'hara köszönöm a válaszod. Engem nem zavarna, ha mindeki Nórinak becézné, mert apa mindenképp olyan nevet szeretne ami becézhető, de a vezetéknevével szerintem egyben szép lenne az Eleonóra vagy a Leonóra :wink:

Cucka
köszönöm a linket a magyar eredetű nevekhez.

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
akella

Sziasztok!
Na, most nagyon kutyafuttában lapoztam át az elmaradt oldalaimat.
Szó volt az allergiáról. Én asthmás vagyok, így csinálom végig a 3. babánkkal való pocakosodást. Az ügy érdekessége, hogy mióta a fiammal terhes lettem, azóta nem jött elő. A várandósság és a szoptatás alatt másként reagál a szervezet és csak néhány alkalom volt, mikor rosszul lettem, nem napi szinten mint anno. A szoptatásba belenyúlik a mostani terhesség, kb 6 hete szokott le a fiam végleg a ciciről.
Gombi! Gondolok rád és szorítok nektek!

Erről a görögdinnye dologról én is hallottam már, de hiszem azt is, hogy amit nagyon megkívánunk, abból ennünk kell. Én már dagadok, vizesedek és két hete rá sem bírok nézni a dinnyére, szerintem ez ösztönös, tudja a szervezet mi jó neki és mi nem.
A kádban fürdést tudtommal nem ajánlják, viszont a nagy tavi és tengerben való úszást igen. Ez elgondolkodtató, hogy miért van így.
Az EDA mindkét kórházban ingyenes, ahol eddig szültem. Lehet, hogy ott nem a kórház alkalmazottja, hanem egy vállalkozóival rendelkező ember végzi??? Mint külsős munkatárs gondolom.

Én jól vagyok, állandóan rugdos, ficánkol a kislányunk, a kisfiunk nagyon szereti a kezét esténként a pocimra tenné és érezni a rugdosást. Olyan aranyosakat is mond. Tegnap krémeztem be a hasam este, a kicsi meglátta és felderült arccal fordul apához, hogy: Apu, anyu szétkeni a babát! :D
A férjem nem az a pocira tevős kezű apuka, neki ez túl allienes. :lol: Nem hiába: filmrajongó!
Endaaj! Gratula a kislányhoz!
Briell! Téged továbbküldtek az uh-ról genetikára? Ha nem, akkor ne izgulj! Ugyanis az uh-ot végző dokinak rá kell írnia a leletre, ha genetikát javasol. Én így tudom, nálunk is így volt és a barátnőmnél is. De az is lehet, hogy kórházfüggő.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica nagyon aranyos lehet a kisfiad :D
az én fiam a babakocsira,járókára szokta mondani hogy ha kijön kicsi öcsi a hasamból akkor abba beteszi és fogja tologatni meg ad neki a játékaiból... :)

Kép
Kép
anitaaa03

Azt hiszem most kívülről is látszik a balos :D babó rugdosása! A jobbos :D épp pihen, bár nem tudom most épp hogy lehetnek odabent.
Most hogy figyelem persze abba hagyta... Huncut nagyon!

Nálunk még egy hét durván, és jövő szombaton remélem kiderül, hogy kik laknak odabent! Már nagyon várom. 5 hete hogy utoljára láthattam őket...

Kata
labkat

Kata majd szorítok.reméljük nem túl szégyenlősek :)

Kép
Kép
anitaaa03

labkat érdekes lehet két baba :wink: Majd mikor egyszerre két irányba mozognak a pocidban :lol: Az lenne a legjobb, ha az egyik kisfiú a másik kislány lenne, bár nem tudom, lehet, hogy Ti egy focicsapatot szeretnétek :lol:

Kép
Kép
akella

Egyetértek a túlzott óvatossággal... :) 12 kg-s gyermekem van, próbáljam már elmagyarázni Neki 1,5 évesen, hogy bocsi, de Anya nem vehet fel... haha... úgy hogy Apának gerincsérve van. Igaza van Cuckának, ha gond van, jelez a szervezet.

Görögdinnye, érdekes, védőnőm is azt mondta keveset, Ő valami oylasmit hablatyolt, hogy nem tudnak tőle felszívódni az ásványi anyagok, vagy micsoda. Nem tudom, Bendussal is egész nyáron dinnyét zaboltam, persze amíg volt, kb. félidőig, és a végén vizesedtem -csak-. Hogy összefüggene, nem hiszem... Én szerintem az állómunka miatt vizesedtem. :?

Nálunk a fiam szerintem nem tudja összerakni a dolgokat, hogy miről beszélek, amikor kistesó meg kisbaba a téma. Mindig mutatja a pocakomat, hogy ott a kisbaba (konkrétan a köldökömre bök), de szerintem nem tudja összekötni a kinti kisbabákkal. :) Még picike is hozzá. Aztán az is lehet, hogy teljesen érti. :D Ki tudja, mi jár a kis buksijukban.

Briell: Átlagosnál több magzatvíz nem vészes, ha a cukrod, vérnyomid rendben van. Nekem össze vissza mértek Bendussal hol többet, hol normális mennyiséget. Ech. belek is lehet bármitől... Ne félj, dokid majd pontosabban megnézi!!!

Fmelinda: Ha vízszintesig dönthető, szerintem nem fontos. Nekünk is PC van és nem vettem hozzá mózest (sima mózesünk van, de gyakorlatilag abban csak hazahoztam a kórházból aztán slussz), szóval eléggé vaskos a PC babakocsi, szerintem takaró + öltözék elég bőven. :D Szeles időben úgysem viszed ki (az elején).

Cucka, Te gondolkodtál mér rajta, hogy fogunk fürdetni??? Meg többi kis és aprógyermekes Anyuka??? Nekünk Bendussal mindig az volt a rendszer, hogy fürdés, szopi, rajtam tente és letettem. De most?? Nagyobbik kicsi a kádban, kisebbik kicsi a kiskádban, kicsit kiveszem, nagy marad, míg szopi + tente??? ez így nem fog működni... :? :roll: Nálunk Apa éjszakás is szokott lenni és akkor nincs segítségem. Ajjajjjjaajjj... lesznek még itt bakik. :)

Kép
Kép
sleepin

nálunk a fürdetés nem volt gond fürdés aztán evés és utána még eltelt kb.1 óra mire aludt a picur.szóval én neem aggódom mert a fiam most is 10-11 körül megy aludni mint amikor pici volt és a pocaklakó is 0 körül még ficánkol úgy hogy ő sem lessz korán fekvő.bár egyedül tényleg nehéz lehet.de majd kialakul mágától a dolog ezen kár már most aggódni :)

Kép
Kép
anitaaa03

akella: épp most éreztem először, hogy egyszerre két felé feszült a hasam :D
Egyébként csak azonos neműek lehetnek, mert egypetéjűek az ikrek.

A fürdetés-altatás témához annyit fűznék, hogy már most nem ártana szépen átadni a kislurkó esti dolgait apucinak, hogy szépen leváljon, mire érkezik a kistesó, vagy az lesz, mint nálunk, hogy négyen aludtunk egy szobában. Ezt épp nemrég szüntettük be, és még sokat szenvedünk azzal, hogy valakinek muszáj a gyerekekkel lenni éjjel. De én a férjemre hagyom. Csak sajnos ő úgy elalszik, hogy nem is ébred fel csak reggel. Remélem ez majd rendeződik, és leszakadnak a nagyok, mire érkeznek a picik!

Kata
labkat

nálunk a fürdetés,krémezés a legelejétől a párom csinálta én csak segítettem.és az esti etetés is álltalában az ő feladata volt.nem anyatejes volt.szerintem minél előbb külön szobába kell rakni a gyereket és akkor nincs később baj azzal hogy velünk akar aludni.a fiam jó fél éves volt amikor külön szobába raktuk,most is így szeretnénk csak most már ketten lesznek a gyerekszobában

Kép
Kép
anitaaa03

Labkat, tényleg huncutok a babák, az enéym is elbújuk, ha figyelem. :D De néha meg éppen azért jön elő.

Pókica, igen vállalkozók az anesztesek. Úgyhogy valószínűleg tényleg ez az oka, hogy valahol fizetős és balhé van belőle, máshol meg természetes hogy az az EDA, a harmadik helyen meg ingyenes. Nekem a védőnőm is elég paragép lehet, mert még a Balcsira is azt mondta, hogy ne fürödjek benn. A férjem éppen most akart egy utolsó kényeztető wellness-hétvégét szervezni, de így, hogy még a saját fürdőkádamban sem fürödhetek elfelejtheti szegény. Bár eddig is sejtette a Balcsi után, hogy hiú ábránd, bár ő arra gondolt, hogy a normális wellness-szállók azért eléggé odafigyelnek a víz tisztaságára. Egyébként az én férjem sem tud még mit kezdeni a babával. 1-2 simi és kész. De örülnek a babáknak az tuti, érződik az odafigyelésből, a váratlan hasrapusziból. A gyerekek aranyosak lehetnek, és olyan jó, hogy így várják és már most szeretgetik.

Mi is kis különbséggel tervezzük a következő babaát, de ahogy írjátok milyen gondok elé néztek, hááát. De tuti nálunk sem fog ez bekavarni, az ember mindent megold. Max vért izzad közben. Szerintem is célszerű lenne, ha apa már most átvenne pár dolgot így Bendegúz sem érezné azt, hogy a bab miatt szorult háttérbe. Mert ha a baba születésekor tértek át más rendre, azt úgyis összeköti a babára, és nehogy féltékenység legyen belőle. Nem Sleepen?

Mindenki írja szinte, hogy hol fekszik a méhlepénye. Nekem a doki még sosem mondta. És hát most is két hónap eltelik a két uh között. Akkor most mi van? Fontos hogy hol van, vagy nem mert úgyis mozog és változik még? Elgondolkodtató az eltérő módszer és logika. Mi kismamák meg csak parázunk.

Akela, és ti melyik név felé hajlotok inkább?
Vendég

o'hara ne aggódj ha rossz helyen lenne biztos közölte volna a doki.

Kép
Kép
anitaaa03

A párom fürdet, ha itthon van. De ha dolgozik nem tud hazajönni. :) Nagyfiam nekem is 10 körül fekszik... Végül is a kicsi meg tud alkalmazkodni, mert még nem szokott meg semmit. :) Meghát gondolom Ő is érzi odabent már most a napi ritmust. :)
Alvástól nem félek, max. 3an alszunk egy ágyban, engem ez abszolút nem zavar/na. Amúgy is úgy tervezem az ágyak elhelyezését, hogy a kiságy a franciaágy mellett lesz közvetlenül, így érzi, hogy ott vagyok, de mégsem vagyunk egy ágyban. Bende meg jön mellém, ha akar, de Ő alszik már magától, csak ha gondjabaja van, akkor jön. :) Amúgy direkt már kezdjük az önállósodást, hogy szokja... :D

Labkat, átadnám én, ha mindig itthon lenne. :) Én párom detto ugyanilyen, ha Ő elaszik, bomba is robbanhat a feje felett. :)

O'hara, szólt volna a dokid! :wink:

Kép
Kép
sleepin

fmelinda
Pontosan milyen kocsit vettetek? Van esetleg képed? Ár, ilyesmi?
Csak mert én azzal vagyok a legnagyobb bajban... Traveleset szeretnék én is, hogy a vázra közvetlen lehessen tenni a hordozót... Mózesen én is gondolkodom, főleg, hogy 6 hónapos korig írják, az meg kevés a befektetett pénzhez képest...

m&g
Kismamatorna DVD, Friedrichné Nagy Andrea gyógytornász vezetésével.
Az a jó, hogy Fit-Ball labda nélkül is végezhető :)
itt a cím:

https://www.r-med.com/index.php?mode=pr ... orna%20DVD

Sajnos ahogy nézem, már nem akciós, én még 1290-ért vettem, de a mostani ára, 1996.- az sem vészes szerintem. Nekem húzósabbnak tűnik befizetni valahova tornászni...

Hogy milyen logikusak a nagyobbak... :) Keresztlányom 6 éves, és mindig azt mondja, hogy 'kiszületik' a baba a hasamból. Elmagyaráztam neki, hogy az megszületik, nem kiszületik... de ő logikusan úgy gondolkodik, ha bent van, akkor ki fog jönni, nem meg... :) Úgyhogy ráhagytam :D
Megkérdezte, hogy az fáj-e, mikor a baba kiszületik. Mondtam, hogy egy kicsit igen, biztosan fog fájni. Erre a következő kérdése az volt, hogy akkor miért akarom kiszülni onnan? Minek nekem baba, ha fájni fog? :D - vigyázni kell, nagyon rafkós a kiscsaj a keresztkérdéseivel.. :D

Milla

Kép

Kép
millababa

Millababa!
Mi ezt a babakocsit vettük!

http://www.vatera.hu/uj_pierre_cardin_3 ... 60284.html

Remélem bejön az oldal. Ez csak 175 fokig dönthető. A mózes ebbe a kocsiba 6000 Ft. Majd meglátjuk kell-e. Nagyon szép kényelmes kocsi. 1 hónapos unokaöcsémet belefektettem.
Ami nem olyan jó , hogy nem átfordítható a tolókarja. De a hordozóval szemből is látni a babát.
Az ára nagyon jó ennek a kocsinak.
Vendég

én babakocsit vettem egy römer vervét és hozzá egy römer hordozót én nemjártam séálni a fiammal sem mindenhová kocsival így nekünk ez tünt a legjobb megoldásnak.így durván 70venből meeg volt adapterrel együtt

Kép
Kép
anitaaa03

A tervekről csak annyit, hogy én is elterveztem sokmindent, aztán ahogy lettek a lányok, mindenben kudarcot vallottam. Már az elhatározásaimat illetően. Mondjuk nekem az volt a kényelmes, hogy velünk alszanak a szoptatás miatt. Mivel Vera még nem vált le amíg jött a hugi, nem bírtam hallgatni hogy sír utánam a másik szobában - pedig az apja vele volt. És ide hozzánk jött a mi ágyunkba, majd áthoztuk a kiságyát, és abban aludt. Külön ágyban de mégis velünk. Ma is ezt igényli

Lehet könnyebb lesz majd az ikreket külön rakni. Remélem legalább 6 hónapig tudom őket szoptatni, de lehet aztán nem, bár ezt csak Isten tudja. 6 hónaposan mindenesetre szerintem kirakom őket a szobánkból, hogy később ne kelljen jobban szenvedni ezzel. Hely végül is van!

o'hara: nekem a dokim, akit "elhagyok" annyit mondott, miután rákérdeztem, hogy jó helyen van a méhlepény. De mindkét lánynál tudtam hogy hol van. Verusnál hátul volt, Johinál a fundusban, azaz a méh tetején. Most úgy vettem ki az uhuból, hogy jobb vagy bal oldalon, de inkább előre felé van. Nem tudom. Remélem ezt is megmondja a doktornő ha megyünk a Praxisba jövő szombaton.... De messze van még.

Kata
labkat

Sziasztok!

Ezennel értesítek mindenkit, hogy a következő alkalommal a táblázatban már kék színnel leszek látható :lol: és nagyon jól vagyunk, folyamatosan mocorogtunk, produkálta magát. Majd jövök képpel, ha sikerül a felvételből képet nyernem.
Szokjuk a gondolatot, apukát a lánya már évekkel ezelőtt elvarázsolta, így talán picikét arra húzott volna, én pedig azon aggódom most, mit kezdek én a kukijával a pelusban
:oops:

Üdv. Gabi

[/b]Gombi hírek :?:
Vendég

Gabi! Köszönöm szépen!!! :D

Akella! Köszi a bíztatást! Már én is lenyugodtam.
És Lányok! Köszönöm a bíztató szavakat!

Pcos: Én is az vagyok, én az első 3 hónapban még én is szedtem, meg persze a terhesség előtt is, mert én másképp nem is lehetnék vszleg. Nekem azt mondta a doki, hogy valóban nincs túl sok adat a Metformin terhességre, babára yakrolt hatásáról, csak amiket fölírnak a dokik, hogy ki meddig szedte. Eddig semmi negatív eredmény nem született, viszont a pcos vetélések száma viszont jelentősen csökkent. Nem mellesleg a teherbeesési rátáról. Az sokkal nagyobb lett. Én nem hallottam hogy tiltott lenne. Viszont a dokim azt mondta, hogy a kísérletek hiányában mégiscsak hagyjam abba a 3. hónap után. Lekopogom, de a "lepénytapadásomon" kívül nincs semmi gond.

Torna: Én is csinálok terhestornát, meg úszom Tiszában. (Jöv héten meg a tengerben végre!) Remélem nem lesz belőle gond. Eddig nincs hál'Isten, és nagyon jól is esik!

Gombi! Gondolok Rád!

Uh-sok! Képek???? Nagyon várom! (Idővel én is felpakolom, csak nincs rá időm. :oops: ) Mondjuk nem is lett valami jó. :shock:

Sajna megint mennem kell. Épp receptet felíratni, mert alacsony a hemoglobinom, vasat kell íratnom. Meg kiváltani. Ja! És az afp-m tökéletes. :D
Vendég

Gabi!
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Kis fütyis!
Vendég

Kriszti kellemes nyaralást, vigyázzatok magatokra, a pihenés és kikapcsolódás nagyon jót fog tenni, biztosan a baba is jól fogja magát érezni. Jó utat!
Vendég

o'hara én jelenleg ( mert még hosszú az idő :lol: ) az Eleonóra és a Leonóra tetszik nekem, de apa kimondottan magyar eredetű nevet szeretne. Majd az idő eldönti, mindenképp közösen döntünk.

m&g gratulálok a pici fiúcskához :!: :lol:

fmelinda nagyon jó a babakocsi a barátnőméknek is ilyen van.

Mi valószínűleg a másik barátainktól átveszünk egy Graco Quattro Tour Deluxe TSB babakocsit.

Kép
Kép
akella

Sziasztok! Most értem haza kicsit hosszú nap volt. Megpróbálom összeszedni a gondolataimat..
Először csináltak szív UH-t: az eredmény tökéletes, semmi eltérés nem látszik. Dr.Hajdú Júlia csinálta, nagyon aranyos volt és kedves és megnézte a kisasszony pofiját is és aztmondta, hogynagyon szép a nózija és a szája s és hogy ő bizony nem lát kromoszóma rendellenességre utaló jelet.
Ezután a genetikáról elküldtek egy újabb UH-ra, ahol megint lemérték mindenét, mint a 18hetes genetikai UH-n, és megint csak az eredmény: nagyon szép baba, rendellenességre utaló jel nincs.. A vizsgálat végén kitették 4D-ben az arcát és olllllllllyan szép :-))))
Na ezek után ismét a genetikai tanácsadó következett, ahol elmagyarázták, hogy a 13-as, 18-as és 21-es kromoszómára néztek 3-3 mintát. A 21-es és a 18as OK, vagyis Down és edwards szindróma kizárva. A 13-asoknál viszont az a helyzet, hogy egyforma magasnak kellene lennie a kromoszómáknak, nekünk viszont az egyik magasabb, mint a másik, ez triszómiára utalhat, de a genetikai UH-k és egyéb eredmények alapján ez kizárható, tehát nincs patau szindróma!!!
KÉrdeztem, hogy akkor mire utalhat és aroppant őszinte válasz: fogalmuk sincs, ezért - bár az eredményeim alapján valószínűleg nincs probléma- javasolják az ismétlést aug. 26-án, aminek 2 hét alatt van eredménye.
HOgy miért aug 26? Mert a laborban most van az éves nemtommicsoda és akkor csinálnak először ilyen vizsgálatot.
Az előző minta erre sajnos már nem használható.

Azt mondtam, hogy jó, belemegyek, nehogy úgy járjak, hogy nincs időpontom. De még azért van 3 hetünk gondolkozni.
Úgy érzem nincs probléma, de nem szeretném végig aggódni a terhességemet, szeretnék végre nyugodt lenni... van érv pro és kontra is.
Most azért valamilyen szinten megnyugodtam...

JA és így utólag már az afp-t is tudom: 1,26 a korrigált pedig 1,18.

Remélem semmit nem hagytam ki!!!
Vendég

De jó Gabi, gratulálok! Végre kiderült a nagy-nagy titok! :lol: Már nagyon kíváncsi voltam. :oops: :D Olyan édesek a fiúk! Na jó, én még mindig fiú lázban égek, iszonyat aranyosakat mond minden nap, zabálnivaló, így most a fiú a favorit nálunk.
Ettől függetlenül nagyon jó lesz megint kislányozni, már teljesen belevetettem magam a ruhák nézegetésébe, pedig megvan mindenünk, de egy-két édes darabot nem bírok otthagyni! :D

Az ikrekre vagyok még nagyooooon kíváncsi, reméljük ők is megmutatják magukat. Na meg Briell és a többiek, de már nem vagytok sokan! :wink:

Már úgy de úgy szülnék, olyan messze van még december, pedig a napok nagyon gyorsan telnek, mindig van mit várni és szinte minden héten van valami doki program vagy valamilyen családi ügyintézés.
Legyen már december, már a kezemben akarom fogni és megszámolni mindenét!!!! :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gombi: ezek nagyon jó hírek :) :wink:

Gabinak gratula a kisfiúhoz!

Én is úgy várom már a karácsonyt, mint még soha életemben :D

briell

Gombi, ez nagyon nagy megnyugvás. Hajdú Júlia az egyik legjobb szívspecialista, így tuti nincs ott baj. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben van. Megértelek, hogy ha bevállalod az ismétlést, de könnyen lehet, hogy csak egyszerűen ilyen a kromoszóma.
Mint nálunk. A férjem férfi felmenőinek olyan Y kromoszómája van, aminek a szára sokkal hosszabb mint lennie kellene. Nagyon ritka eltérés ez, annyira, hogy még nem is láttak ilyet. Valószínű ezért mondták 100%-ra a fiunkat, hogy kislány lesz.
Az őszinteségüket becsülöm, hogy így megmondták nektek a véleményüket.
Azért nehéz döntés ez. Megismételni és végleg megnyugodni(ami nem igaz, mert csak megszületésekor fogsz) vagy kockáztatni, viszont minden arra utal, hogy egészséges. Nehéz döntés.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Talán most azért vagyok különösen izgatott, hogy tényleg egy napon születik-e a kisfiunkkal a hugica vagy ha nem, akkor hány nap eltéréssel. Már a torta miatt sem mindegy. :D Vajon lesz-e időnk megenni az egyik tortát, mikor vágjuk fel a másikat. :wink:
Nagyon izgalmas ez.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Valaki kérdezte, hogy nem elég egy genetikai UH: hát ennél jobban szegénykét már nem tudják megultrahangozni.. A múlt heti 18. heti UH-val együtt 3 különböző szonográfus/orvos jelentette ki, hogy tökéletes a pinduri...
Jajjj most még nagyon friss az élmény...
Vendég

köszi mindenkinek!

Gombi ezek nagyszerű hírek, és ezek mellett nagy döntés előtt álltok. Biztosan jól fogtok dönteni, legyen bármi is az eredmény. Addig is jöhet egy kis lazítás, megnyugvás, és már biztosan holnap is teljesen más színben láttok mindent.
Pihentető éjszakát kívánok a nagy idegeskedések után!

Pókica én szurkolok, hogy egy napon szülessenek... ha tartjuk a menetrendet, akkor én már addigra itthon leszek a kórházból, mire Te bekerülsz :)
Vendég

Sziasztok!
Gombi, de jó, örülök, hogy jó hirekkel érkeztél, egész nap gondoltam rád, hogy minden rendben legyen.
tedorka

Köszönjük :)
Vendég

gombi ez szuper. Minden rendben lesz! :lol:

Nekünk is menni kellene, mert nekem van egy ki bajom a szívemmel, de a dokim szerint nem velem született, így lehet, hogy nem megyünk. Az az igazság, ha baj lenne a pici szívével, akkor sem tudnak vele csinálni semmi csak végigizgulnánk a hátralévő időt.

briell
ebbe én még igazán, mármint a szülésbe még nem is gondoltam bele :wink: Furcsa, hogy egy-két hónap és itt van pöttömke :lol: Mondjuk pont az előző problémám miatt van esélyem a császárra.

Kép
Kép
akella

De jó ilyen jó hírekre érkezni! :D Gombi nagyon örülök neki, hogy ilyen jól sikerült ez a ami vizsgálat. Lenne egy kérdésem: ha nem mentek el az amniora a Down-kór miatt, kiderült volna valamiből ez a kromoszómahiba? gondolom nem, ugye? Hisz a genetikai uh szerint tökéletes a babácskád. Erről a gyönyörű pofiról képet nem kaptál? Had gyönyörködjünk ebben az ügyes kis babában! :)

Gabi, ezek szerint végre kiderült, hogy kisfiú indítja a szülések sorát!
Vendég

Gombi drága, ezek nagyon jó hírek! :) örülök, hogy minde rendben van Nálatok, most már tessék föllélegezni és gondtalanul pocakot növeszteni. :lol:

Gabikám: szívből gratulálok a kifütyishez! :lol: Számomra most még mindig könnyebbnek tűnik egy fütyi lerendezése, mint egy lány micsodája! :lol: És jóóóó dolog fiús anyukának lenni, bár nálunk most éppen az apa iránti örök szerelem dívik, de mégis. ;) (Előszörre engem is letaglózott a pocakomban lakó lány gondolata, de most meg már ész nélkül válogatom a lányos rucikat! :lol: )

sleepni: ezen az esti fürdetésen már én is meditáltam, mert nálunk meg apjuk dolgozik úgy, hogy nem mindig ér haza 9 előtt, így az esti fürdetések újabban egyre inkább rám hárulnak. :? egyelőre még ötletem sincs, de valahogy úgy képzelem, hogy míg a nagy fürdik, megpróbálom a kicsit gyorsan elintézni és álombaszoptatni... hogy aztán mennyire kivitelezhető mindez, az majd a gyakorlatban kiderül. :lol:
Nálatok Bende szopizik még?

labkat: én sem tudom még, hogy Hunort hogyan fogjuk "eliminálni" a hálónkból ! :lol: amikor született, el nem tudtam volna képzelni, hogy külön szobában aludjon, főleg úgy, hogy 2-3 óránként ébredt szopizni. Kényelmesebb volt magam mellé venni az ágyba éjszaka, és sokszor mindketten belealudtunk, sokszor ottragadt és számtalanszor önkiszolgálta magát álmában. :lol: Aztán közben kinőtte a rácsos ágyát, kapott nagyfiús lemászósat, ittragadt a hálónkban, már átalussza az éjszakát, de hajnalban (5-6 körül) sokszor átmászik közénk. Neki is jó, és mi is szeretjük. Ha netalántán mélyebben alszik és nem jön át reggelente ténymegállapítunk a Zurammal: hiányzik. :lol: Viszont: Minka ágya és Huncos ágya már nem fog elférni a hálóban, úgyhogy lassacskán el kellene kezdenünk átszoktatni őt a saját szobájába. És ezt még azelőtt meg kellene tenni, mielőtt Minka megszületik... csak olyan nehéz. Szerintem nekünk fog jobban hiányozni, ő lesz a rugalmasabb -ebben is. :lol:

cucka

Gombi, nagyon örülök, ezek szuper hírek!!! :) Ugye, mennyire jó, mikor kicsit meg lehet nyugodni ennyi aggódás után? Tutira nem lehet gond, ha ennyien megnézték. És a triszómia egyébként nem azt jelenti hogy három van belőle? Szerintem egy hosszabb szár nem jelentheti, hogy több lenne belőle, csak azt, hogy kicsit eltér, de az meg gondolom nem okoz semmit, különben ezt is vizsgálnák külön! Ennek ellenére lehet, hogy a hátralevő 3,5 hónap nyugalma érdekében érdemes lenne bevállalni az ismétlést, bár az afp-d sem alacsony egyáltalán, szóval együtt is teljesen rendben levőnek tűnik! :)

Gabi, grat a kisfiúhoz (egyenlítődik az arány!!) :lol:

Nekem 3 hét múlva kell uh-ra mennem legközelebb, azt hiszem azt fogom összekötni egy 3/4d-ssel, már ha kibírom addig! :lol:

/
lemonsong

Gombi!! Gratulálok a jó eredményhez! pro-kontra: Teljesen megnyugodni 100%ra úgyis csak akkor fogsz, ha a kezedben van a baba. Hiába amnio, hiába bármi. Amnionak ugyebár van vetélési veszélye is. Én szerintem, ha ennyien azt mondták egészséges, akkor hidd el szépen! Annak a betegségnek amit írtál, hogy lehetséges, mik a tünetei, miben nyilvánulhat meg eltérés? Élettel összeegyeztethető? Én arra szavaznék, hogy minél több és részletesebb UH-k!!!

Cucka: Fürdetés valahogy így fog szerintem nálunk is kinézni, bár tényleg majd a helyzet hozza... Nem, elválasztottam Bendust, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Igazából nem "zavarta" persze ha rajta múlik, szerintem még lógna rajta (néha fürdés közben rámozdul a cicire). :) Alvás: Mi hol egyszobában, hol külön szobában, hol együtt, hol külön alszunk... Épp milyen kedve van. De engem az sem fog zavarni, ha mind egy ágyban alszunk... Aludtam már olyan kényelmetlen poziciókban, hogy meg se fog kottyanni. :D

Gabi: Gratulálok a kisfiúhoz. Nyugi, Apa nagyon hamar bele fog jönni a "fiúzásba". Kuki is meg lesz oldva. :D

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok!

m&g: Hát ha örülsz, akkor gratula a kékesedéshez :)

gombi: örülök az eredménynek. Szerintem is megnyugtató :)

pókica: hát már én is nagyon várom a karácsonyt. Ez az iker terhesség sokkal több aggódást hoz magával, mint az egyesek. No meg kíváncsi vagyok hogy fogadják majd őket a lányok. Álmomban uhun voltunk, és mondta a doktornő, hogy kislányok :D

Egyébként majd valamikor ha befektetnek, valakinek a telefonszámát elkérem, hogy tudjak vele sms-ben értekezni mindenkiről...

cucka: ezzel én is így voltam. Bár nekünk van hely a hálóban kettőnek, de négynek már nincs. Ezért muszáj volt őket kirakni. Végyül is úgy voltam vele, hogy így legalább együtt alszanak, mégsem egyedül. De még mindketten át át jönnek, annak ellenére, hogy apjuk sokat alszik velük. Remélem azért ez legalább 1 éven belül rendeződik, és már nem járnak majd át, és a férjem is itt alszik majd mellettem.
Azért tényleg nehéz az elszakadás...

Kata
labkat

Sziasztok!!!

Gombi,szerintem fújd ki a levegőt és pihenj egyet,O'harának igaza van,ki sem derül,ha nem mentek amniora.És ennyi és alapos uh csak nem téved!!!Örülök,h minden rendben!

Pókica,én is így vagyok,már úgy lenne december....de én főleg azért,mert itt lebeg felettem egy esetleges koraszülés veszélye és nem akarom....egyrészt picike egészsége miatt,másrészt nem kaarok 2 hetet benn tölteni távol Dénestől.Ezért szurkolok,hogy csak dec.1-ig benn maradjon!!!

Csajok,segítség kellene.Dénes új szobába költözik és az ágyat már megvettük,de kellene hozzá leesésgátló.Van valakinek jó tippje???Vaterán,teszveszen viszonylag kevés ilyen van,Brendonos állati drága és nem kellene sokáig használnunk,fölösleges drágát venni.Kösz előre is

Nálunk minden rendben,öcskös nagyon sokat mozog,talán mert most erősödött meg annyira,hogy rendszeresen érzem a mocorgását,vagy most élvezi,hogy nincs kánikula...Kedden megyek dokihoz,kérek tőle tippet,h hova menjünk 4d-re,van ismerőse,aki profi szonográfus.Nem akarok "csak " babamozizni,ugyanannyi pénzért legyen rendes vizsgálat,nem??

Balatonban végülis fürödtem,kaptam előtte klion d-100-at,azt mondta dokim,h 2 naponta egyet,meg mellé krémet és azonnal tusoltam,amikor kijöttem.Nem lett baj....és olyan jól esett....és rengeteget napoztam,pocin vizes terta pelenka és gumimatracon lustálkodás....teljesen fel vagyok töltve...

Kép Kép
meli1118

Labkat,rettenetesen kíváncsi voltam mindig,milyen ikresnek lenni és elsőre szerettem is volna nagyon!Aztán most másodikra már nem annyira....de óriási öröm lehet,csak valóban ott a félelem,h nehezebb kihordani...bár baráti társaságban van ikerpár,anyukájuk 40 hétig hordta őket,majd szépen megszülettek természetes úton,minden komplikáció nélkül.Milyen vicces lehet,amikor táncolnak odabenn....kettő mocorgása azért nem kicsit érezhető,gondolom...

Kép Kép
meli1118

Teszek fel képeket.Nem látszik túl jól a hasam,mert nem találtam jobbat,de majd még keresek.Minden esetre itt is látszik,hogy jól megtermett vagyok :lol: :lol: nem baj,majd lefogyok...

Kép

Anya,Dénes és Lara a parkban séta közben.

Kép Kép
meli1118

meli: épp az éjjel esett le kisasszonykánk az ágyunkról, mert velem aludt. Szép hasast, felkaptam, és aludt is tovább :D Kifejezetten ficánka típus.
Egyébként ajánlom, hogy a férjed barkácsoljon valami rácsot, és azt erősítsétek az ágy mellé, vagy rakjatok oda egy fotelt... bár nem tudom mennyi hely áll rendelkezésetekre. De ha tudod a Brendonos márkáját, hát keress arra rá, hátha van valahol használtan!
Az iker terhesség hát érdekes. most még nem annyira tapasztalom, hogy agyon ficánkolják magukat, mert jobbára külön, külön mocorognak. A vége bizonyára jó nehéz lesz, már ha ők is szépen gyarapodnak. Sok az aggódás, mert mindenhol csak rosszat olvasni, de a kezdeti ijedtségen már túl vagyok. Most abban bízok nagyon nagyon, hogy mindketten épségben és egészségesen jönnek ki a pocakomból akkor, amikor annak eljön az ideje. Remélhetőleg akkor, amikor már bent fekszem, és nem kell roham becaflatni az ÁEK-be valamikor a nap közepén. Egyébként most még nem másabb, mint az egyes terhesség. Az elején kissé jobban voltam rosszul, de még mindig nem annyira, mint egyesek, akik minden nap hánytak. Sokkal többet pihenek, és én a tornát is kihagyom. Most valahogy nincs rá energiám, meg egy egyszerű séta is leterhel. A lányokkal mondjuk tornáztam.
A hasad a képen szerintem nagyon jól látszik :) Szép a kutyusotok és a kép is olyan jó pillanat.

Kata
labkat

meli nagyon tündériek vagytok! Nagyon szép nagy pocid van :wink:

Kép
Kép
akella

Jó reggelt! :)

labkat - sleepin: egyre inkább kezdem azt érezni, nem fogom kilakoltatni a hálóból Hunort, hanem megpróbálunk felszabadítani egy kiságynyi területet. :lol: 1 éven belül sztem realizálódik az, hogy el tudjunk költözni innen, valahogy azt gondolom, akkor talán könnyebb lesz, ha első pillanattól külön szobában lakik, olyan igazi gyerekszobában. A mostani amúgy is "kényszermegoldás" lenne, félig dolgozószoba- raktárszoba. :? Ma éjjel annyira aranyos volt Hunor, hogy tulajdonképpen ez adta meg a kezdő löketet ahhoz, hogy reggeli közben erre jussunk a Zurammal. Történt ugyanis, hogy én még társadalmi életet éltem a sztógép előtt, meg olvastam a nappaliban egy kicsit, valószínűleg a délután elfogyasztott lájtos jegeskávé következményeként ;) , a fiúk már aludtak, ki-ki a saját ágyában. Hallottam, hogy nyögdös Hunor, gondoltam, nem megyek be, amíg nem sír, sokszor ébred ebben a melegben, megkeresi az ivóflaskáját és alszik is tovább. Most is így történt, gondoltam én, mert elcsöndesedett. Kb fél óra múlva mentem be én is lefeküdni és az a kép fogadott, hogy a fiúk a nagyágyban egymásnak háttal édesdeden húzzák a lóbőrt, ugyanazon ki- és nagypárnán. :lol: na, ezek azok a pillanatok, amikért jó volt még megszületni is... én meg csak néztem őket és rájöttem, nekünk is szükségünk van ezekre a meghitt percekre, hiszen olyan gyorsan felnőnek. ááááá, de tele vagyok hangulatingadozást okozó kismamahormonokkal... :shock:

meli: nagyon szép a pocakod, igazi kis kuckót növesztettél. :) Én nem látlak nagydarabnak egyáltalán. :roll:
Nekünk olyan ágyunk van, amin eleve van leesésgátló, azaz majdnem körben van egy magasított rész, de amíg ez nem lett nézegettem a sima ágyakat meg a leesésgátlókat. Nem akarok számszerű dolgokat mondani, de az Ikejában van 3 ezer ft körülért fehér leesésgátló, ha jól emlékszem. :)

cucka

Nézdcsak megtaláltam a linkjét: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30099293

cucka

cucka nem akarlak megrémíteni, de a barátnőm kisfia még 4 évesen is velük alszik. A második kisfiát emiatt már az első pillanattól kezdve külön szobába tették. Nagyon nehéz szerintem egy gyerkőcöt leszoktatni erről, de sok szerencsét kívánok hozzá :wink:

Kép
Kép
akella

Sziasztok!
O'hara: valóban, ha a down miatt nem kérjük mi magunk az amniot, az összes többi eredmény megfelelősége miatt nem is került volna szóba és ki sem derült volna ez az eltérés!!
Kétélű a dolog, mert ugyi ha minden rendben (és ugye ez így is van), akkor most tök feleslegesen paráztatom magam. Ha meg mégsincs rendben, akkor meg a születésekor jönne a pofon..

A 13-as kromoszómához olyan betegségek kapcsolódnak, mint pl. egy látószervi, ami sajnos gyógyíthatatlan. Vagy bél-probléma (a bél egy szakasza nem vezeti tovább az ingert), ez műtéttel korrigálható. Szívproblémák, amit most a szív UH-val kizártak. A triszómiát, ami az élettel összeegyeztethetetlen rendellenességekkel jár, azt most jóformán szintén kizárták.
Még mindig dilemma, de az nem tetszik, hogy nem tudom mire számíthatok!!!
Egyre inkább afelé hajlunk, hogy megcsináltatjuk az ismétlést, mert ha nincs probléma, akkor megnyugszunk, ha mégis van vmi gond, akkor pedig van idő felkészülni rá...
Bár, mondom (vagyis írom :) ), hogy úgy érzem, minden rendben van.

Sajnos fényképet nem kaptam a szép kis pofikájáról....
Csak a 25. héten akartunk menni 4D-re, lehet nem bírom ki addig. Apája is hadd lássa...
Egy hét UH-pihit mindenképpen tartok, mert tegnap már nagyon elege volt, az UH végén már takarta fülecskéjét a kezével, olyan "hagyjatok mááááán békén" pozit vett fel...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?