hali
jó fáradt vagyok, egész hétvégén mentünk Danival. voltunk ismét bringázni, ismét sikerült 40 percet egyhuzamban lenyomni, így ha hétvégén jó idő lesz, akkor megcélozzuk a Római partot.
voltak tegnap tesómék is danizni, aminek az lett a végeredménye, hogy dani teljesen megkergült a boldogságtól, de annyira, hogy még a homoozóban is elkezdett fetrengeni, mert látta, milyen jól szórakoznak rajta a tesómék. mindenéből szóródotta homok, ahogy hazaértünk egyből ment be a zuhanyba. olyan jó, hogy imád zuhanyozni, amikor a fejére megy víz már veszi is a nyga levegőt, csukja be a szemét. hiába, csak tanult vmit az úszáson azért.
pénteken babalátogatóban voltunk a barátnőm 2 hónapos ksifiát néztük meg. Nagyon cuki, jó volt újra pici babát fogni. Dani meg jött ám, mint a szélvész, direkt kipróbáltuk mit csinált. Odajött és nézte nézte mosolyogva a kisbabát. Aztán utána őt is uúgy az ölembe vettem

nagyon röhögött. lefeküdt a pici mellé, olyan édes hangokat adott kis Dani, olyan kis szeretethangokat a baba felé és egészen leheletfinoman ért hozzá, amikor simogatta a pociját. aztán meg otthon a fürdéskor mutatta, hogy csinált a Domi a lábával.
szegény pici szülei meg azon paráznak folyton, hogy nem alszik rendesen a gyerek, meg milyen keveset. Kiderült, hogy hason egyáltalán nem fogják altatni, félvén a bölcsőhaláltól, viszont hanyatt meg nem tud elaludni a pici. Danival uez volt, hanyatt csak kínlódott, amint hasra került, szépen elaludt. a férje nem engedi, hogy mindig szoptassa a gyereket a barátnőm, mert nehogy túletesse. Hát ezekre nem mondtam semmit...., csak azt, hogy Dani hogy csinálta, hogy sokszor fél óránként cicizett és lehet látni az eredményt, nem lett túletetve.
vasárnap voltunk a matáv gyerekszigeten is. Dani ismét eljátszotta forrest gumpot

kipróbáltuk meddig szalad a nagy réten. hát legalább 200 méterre tuti. aztán megállt, visszanézett, mi integettünk neki, aztán visszafordult és mint egy kiscsikó szökdécselt vissza hozzánk.
aztán felült a minivasútra (egyszerre 3 kiscsajjal egy kocsiba). tekergette a kormányt. kicsit féltem, mi lesz, ha megijed, amikor elindul a kisvasút és ki akar szállni. indulás előtt a lelkére kötöttem, hogy nem szabad felállni, nem szabad kiszállni, csak a kormányt tekerje, mi meg majd kintről integetünk.
hát ahogy elindult a kisvonat, én elkezdtem bőgni. meghatódtan néztem, ahogy ott ül a mi kis törpink és vonatozik, az első vonatozása és olyan kis ügyes volt.
aztán beült még egy dzsipbe is, meg egy másik körhintába. az ugrálóvár ismét csak álom maradt, ahogy hozzáér, nem mer felmenni rá, pedig látom rajta, hogy nagyon szeretné, de átölel és mondja, hogy fé-fé, vagyis fél. Én meg sajnos nem mehetek be vele bátorítani.
sasha
már tavaly is jobb volt Bfenyves, mi idén is oda megyünk, mert ott viszonylag már nyugi van, oda már nem ér el a balatoni láz, nincsenek tömegek, tényleg családi hangulata van. az üdülőnek főleg, ahová mi járunk. mi nem a kotort részen szoktunk lenni, hanem még visszább Zamárdi irányába.
a homokozós-játszóteres részen tavaly mi is kipróbáltuk ott a nagy csúszdánál, minden este mentünk sétálni és palacsintázni. tulképpen idén is ezért megyünk

van ott vmi eu-s játszótér is, tavaly elfelejtettük megkeresni.
Panda
Nálunk is házőrület van, csak a kanapé nagy párnáiból.
Ilke
Te igazi kis nagymami leszel, aki mindent kézzel csinál. Én egyelőre nem. A tojásos tésztát egyébként sem szerejük, csak a durumtésztát.
viszont gyerekkoromban nyaranta a nagyinál imádtam tésztát darálni géppel. tudok rétest is nyújtani és tésztát is sodorni, gyúrni, de egyszerűen nem lenne rá időm. majd, ha nagyi leszek, akkor az unokáknak.
Pakolós Lili
Áfonya
Tényleg nem kell aggódni a súlyok miatt. Pl. anyósom 14 kg volt, amikor első osztályba ment. A mai gyerekek sokkal kövérebbek. Kényelmesebben élünk, mint anno.
Birom, hogy a vashiányt összekötik a bőrszínnel. Nekem világ életemben jó volt a vasszintem, viszont rettentően fehér a bőröm, sokszor, amikor ki vagyok sminkelve, kis pirosító is van rajtam, olyankor is mondják, milyen sápadt vagyok. Az orvosoknál különösn szeretem, amikor hozzá is teszik, hogy vashiányos vagyok.... pedig csak pigmenthiányos...
Conti
Hogy hasonlít rád Betti!
Vasalás
Én csak az aznapit vasalom, amiben vagyunk, ha szükséges, úgyhogy nem gond, ha megtapos vmit Dani (egyébkéntmég nem taposott meg sosem semmit).
Áfonya
Anno
Halacska is Július közepére volt kiírva és június 30-án megszületett a kislánya, Panna
Nyuszi
Emi duma
Nyetus
1000 szó könyv a Libriben leledzik
http://www.libri.hu Picus
Hogy altattok? Nálunk is 1,5 évesen kezdődött a nem alszok el rögtön műsor. Mesekönyveztünk, meséltünk, most kisautózunk, tologatja, rendezgeti, majd beküldi őket a garázsba (maci háta mögé) és kéri takarjam be, és meséljem a kisvakondos autós mesét. a mese mindig úgy végződik, hogy jó éjszakát kisvakond, jó északát Dani, aludjatok jól, álmodjatok szépeket, reggel találkozunk! egy nyugtázó hmm-mel elintézi és szuszog. ott vagyok még pár percet, aztán kiosonok. délutáni alvásnál módosított verzió van, nem jó éjszakát, hanem csak jó pihenést. de a du-i alvása gyorsabb, mint az esti.
Kataa
Szomorú, ami történt a nagyiddal, nem mondom, hogy sajnálom, mert az tudom hogy nem segít. Talán annyit lehet ilyenkor mondani, hogy a szép emlékekre kell gondolni, milyen jó volt és hogy az veletek történt. A szeretett lelket pedig útjára kell engedni, akármennyire fáj. Viszont mégis mindig ott lesz veletek a szívetekben.
Névmondás

Nálunk a katica a kati

Én Kajol vagyok, most már mondja.
Terasz
Szerintem nem vagyok merész, és igyekszem nem túlparázni mindent. Nem teraszunk van, hanem egy kis erkély. Nyitva van napközben, a 3 szoba egybe nyílik, a középsőből nyílik az erkély. Szunyoghálós ajtó van kívül, ami mágnessel záródik, amit egy mozdulat kinyitni. Dani csak úgy mehet ki, ha megkér, hogy menjünk ki vele. egyébként meg napközben a középső szobában vagyunk, mivel az a nappali. Amikor főzök, akkor kint van velem a konyhában és az előszobában van nyitva az ajtó. A nappalié becsukva. Ha kirohan, akkor megnézem, merre, de nem szokott a szobába berontani, már csak azért sem, mert tudja, hogy oda nem lehet papuccsal, cipőben bemenni. mivel még nem tudja levenni egyedül, így nem is megy be. ha meg be akar, akkor jön, húzza a kezem és mondja, hogy bemme. egyébként meg ha elrohanna, egy kaja sem éri meg nekem, hogy ne a gyerek után menjek, ha gáz lenne, inkább kozmáljon le és kész.
majd teszek fel az ajtó és ablakzárról képet. azt tényleg elég nehéz lenne Daninak is elfordítani, mert nekem is elég erősen kell forgatni.
Pl. sarokvédőt sem tettem sosem az asztalsarkokra és sosem verte be magát bele.
Manó
Hát a story-ban is elég sok hülyeséget írnak össze
Conti
Dani tavaly sem aludt a parton a Balcsin, mindig fel kellett vinni, pedig mi jól elképzeltük, hogy ameddig ő alszik a szélsátorban, addig mi is milyen jót ejtőzünk. Helyette maradt a meleg lakás. Persze dani jót döngetett addig a kiságyban, de a parton semmilyen praktika nem jött be az altatásra.
na, megyek, mert ma ismét helyettesítek és lesz egy csomó installálásom
gumicukor