A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2002. május 1 - 2003. április 30. közötti gyermekek

Kataa!

őszinte részvétemKép

Én nem is gondolom hogy a háló a legjobb megoldás, de mi ezt tudtuk kitalálni. És mivel nálunk a bejártai ajtó nyílik az egyik lodzsáról, tehát a folyosóról mindneképp a lodzsán kell bemennünk, így az is kivitelezhetetlen hogy Emma ne tudjon rólaKép
Na meg szeret is kint lenni, mi is, legalábba ddig is levegőzik, a konyhából is épp a lodzsára látni, szóval mikor főzök is jó.
Megmondom őszintén ha nem a 9-en laknánk, hanem lejjebb talán én is bátrabb lennék, pl a 2. 3. emelten, de a 9-en esélye sincs, ha baj vanKép

Fonyó barbi: érdekes, én olvasok pletykalapot, de cska storyt, az tuti nem írta! Pedig azt hinném az ilyenre rögtön rácsapnak. A többi (pl blikk ) meg annyi hülyeséget ír össze, hogy ha abban láttam is volna nem biztos hogy elhiszem. Azért fura, annyit áradozotta férje hogy milyen nagyons zerelmes és hogy hogy imádja a feleségét, már szinte feltűenően sokat is. legalábbsi nekem, mert az én férjen nagyon nem ilyen ömlengős típus, aztán mégis együtt vagyunk 10 éveKépKépKép

Picus!

és hánykor tezsed le aludni? mert pl Emma is olyan hogy reggel 7-8 körül kel, akkor elmegyünk valahová 1/2 10 körül, pl játzsóra, vagy a városban vagy akárhová, lényeg hogy mozoghasson, olyna helyre (mert ő ha nem célzottan viszem játzsód helyre, akkor pl hajlamos rá hogy a kocsiban ücsörög, ez neki a séta, ettől nem fárad ki). Szóval akkor olyan 1/2 1 és 1/2 2 között elalszik, alszik kb 1,5-2 órát. Délután 4 körül megint elmegyünk, olyna 6 körül jövünk haza, de ilynekor is a legjobb játzsóház vagy játzsótér, strand, ahol szabadon játzshat. és így lezs álmos olyna 1/2 10 körülre. előbb nem. Ezt most csak azért írtam le, hogy ha akkor fektetem le amikro már álmos, akkor 10 perc alatt elalszik, d eha előbb,a kkro nem alszik és csak szenvedünk az altatással, és kb ugyanakkor alszik el, minta hagynám addig fent lenni amíg akar. na ezt most jól megaszondtamKépKépKép Nálunk ez bejön, legkésőbb fél 10-kor magától elindul aludnia szobájába, akkor vele megyek, iszik 2 percet és már fordul is hasra. Addig meg kint van velünk, nézelődik, játzsik, szaldgál a lakásban.

Sasha!

Én Borit nem a többi kutyától féltem, ismeri őket, mert mi mindíg visszük ha anyósomékhoz megyünk. Imád ott lenni, szereti játzsani hogy ős is házörzőKép 1 németjuhász-labrador kevrék kutyusunk van ott, meg egy szomszédból áttelepült fél szemű nagyon öreg pincsi. Én tényleg csak attól félek hogy kiszökik a kapun amikro nyitják, vagy valaki nyitva felejti és elég forgalmas az aza utca. A többi kuyt amár tudja a rendet, na meg a német juhászunk el kell ismernem ösztönösen sokkal okosabb mint szegény Borink, akit nem a sok eszéért szeretünkKépKépKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Kataa
Fogadd őszinte részvétem. Sajnos ilyenkor nem lehet semmi vigasztalót mondaniKép

Rohanok is, mert kint bográcsozunk, meg muffint sütök.
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kataa, fogadd őszinte részvétem!

Sasha, pont erre gondoltam az alvás terén! Gondolom így kétévesen már nem olyan könnyű szabadban altatni, mint tavaly nyáron. Bármilyen zűrzavarban elaludt Betti a Balcsinál.

Na én is megyek a dolgomra.
Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Rit: hát minden lehet, én már nem zárok ki semmit, bár a mi szobánk amiben együtt alszunk még, elég hűvös - tégla- de ki fogom próbálni hátha.

Manó: a napunk valahogy úgy zajlik, mint ahogy a Tiétek Emmával most fél 10 van, de esze ágában sincs aludni pedig 4-8-ig levegőn voltun kgyerekekkel. Most azt próbálja a Párom, hogy beszélgetnek -hétvégén Ő altatKépKép- hát...
Kijött már újabb teát csináni, mert egy cumival már elfogyott...

Kata: őszinte részvétem.

Zsuzsa profilban a dolgozó kezekKépKépKép

Picus
picus

Sziasztok!
Latom, ma nem volt nagy forgalom, gondolom, mindenki pihizett.

Kataa!
Nagyon sajnalom a mamadat, reszvetem!Kép
Melos AlexKép Itt nem lehet kapni olyan normalis furdogatyat, mint otthon (sem gyerek-, sem felnott meretben), igy a Levinek vettunk olyan bermuda-meretut. Hat nagyon edes benne. Van a Matenak is, igazi nagyfiuk. Nemsokara lesz a szulinapom es lehet, hogy veszunk egy digitalis fenykepezot, akkor vegre tudok uj kepeket mutatni.

F. Barbara: ezen en is meglepodtem, mert sehol nem olvastam. Tenyleg mindig nagy volt az omlenges, de ha megfigyeli az ember, akik ennyire a kirakatba teszik az erzelmeiket, ott altalaban valami nem stimmel. Persze biztosan vannak kivetelek, de en igy vettem eszre. Tudom, hogy nagyon kivancsi vagyok, de mar csak az erdekelne, miert valtak el. Marmint hogy harmadik miatt-e, mert amikor allandoan azt mondogatjak, hogy hude nagyon szeretem a masikat, meg milyen hiper-szuper, altalaban a harmadik lep be elobb-utobb.

Sasha!
husisutogetes.Kép Nyami...Kép Most jo ehes lettem.Kép

Cinti!
Mi a Levit mar egyaltalan nem tudjuk altatni a szabadban, igaz, a strandon meg soha nem akart aludni. Ma is vegig rohangalt, aztan egyszer csak azt vettem eszre, hogy majdnem osszeesik a faradtsagtol. Akkor jottunk haza, elaludt a kocsiban es amikor behoztuk az agyaba, fel sem ebredt (ilyen sem volt meg). A Mate is max. fel orat alszik az agyan kivul.

Zsuzsa!
Elod nagyon kis ugyi! Amikor elkezdtem megnyitni a kepet, csak az latszott, hogy ul a fan. Gondoltam, hogy Uristen, milyen mereszek vagytok, nem feltetek-e, hogy leesik. Aztan mikor lejott az egesz kep, lattam, hogy azert hatulrol biztositva volt.Kép

Picus!

Nekem otletem sajna nincs, a Levinek szerencsere eleg jo az alvokaja. Igaz, miota rendes nagy agyban alszik, le kell vele fekudni, ugy alszik el.

Sziasztok!
Viki
vikici

Zsuzsa
Tök édi a kis segítség KépKép

Kataa
Gondolom azért már lázban égsz a lakás miatt, annyira jó lehet egy vadi újba beköltözni. Azért tök jó, hogy bemehettek előkészíteni+kitakarítani

Nem tud senki egy jó szálláshelyet akkor??

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Conti!

Ém szabadban sosem tudtam altatni Emmát, tavaly sem. Ő csak csendbenm és nyugalomban alszik. Esetleg ha már nagyon fáradt akkro babakocsiban, d emax fél órát, nem szeretm ha abban alszik.

Most megyek főzniKép

Manó

KépKép
manó

hali

jó fáradt vagyok, egész hétvégén mentünk Danival. voltunk ismét bringázni, ismét sikerült 40 percet egyhuzamban lenyomni, így ha hétvégén jó idő lesz, akkor megcélozzuk a Római partot.
voltak tegnap tesómék is danizni, aminek az lett a végeredménye, hogy dani teljesen megkergült a boldogságtól, de annyira, hogy még a homoozóban is elkezdett fetrengeni, mert látta, milyen jól szórakoznak rajta a tesómék. mindenéből szóródotta homok, ahogy hazaértünk egyből ment be a zuhanyba. olyan jó, hogy imád zuhanyozni, amikor a fejére megy víz már veszi is a nyga levegőt, csukja be a szemét. hiába, csak tanult vmit az úszáson azért.

pénteken babalátogatóban voltunk a barátnőm 2 hónapos ksifiát néztük meg. Nagyon cuki, jó volt újra pici babát fogni. Dani meg jött ám, mint a szélvész, direkt kipróbáltuk mit csinált. Odajött és nézte nézte mosolyogva a kisbabát. Aztán utána őt is uúgy az ölembe vettemKép nagyon röhögött. lefeküdt a pici mellé, olyan édes hangokat adott kis Dani, olyan kis szeretethangokat a baba felé és egészen leheletfinoman ért hozzá, amikor simogatta a pociját. aztán meg otthon a fürdéskor mutatta, hogy csinált a Domi a lábával.
szegény pici szülei meg azon paráznak folyton, hogy nem alszik rendesen a gyerek, meg milyen keveset. Kiderült, hogy hason egyáltalán nem fogják altatni, félvén a bölcsőhaláltól, viszont hanyatt meg nem tud elaludni a pici. Danival uez volt, hanyatt csak kínlódott, amint hasra került, szépen elaludt. a férje nem engedi, hogy mindig szoptassa a gyereket a barátnőm, mert nehogy túletesse. Hát ezekre nem mondtam semmit...., csak azt, hogy Dani hogy csinálta, hogy sokszor fél óránként cicizett és lehet látni az eredményt, nem lett túletetve.

vasárnap voltunk a matáv gyerekszigeten is. Dani ismét eljátszotta forrest gumpot Kép kipróbáltuk meddig szalad a nagy réten. hát legalább 200 méterre tuti. aztán megállt, visszanézett, mi integettünk neki, aztán visszafordult és mint egy kiscsikó szökdécselt vissza hozzánk.
aztán felült a minivasútra (egyszerre 3 kiscsajjal egy kocsiba). tekergette a kormányt. kicsit féltem, mi lesz, ha megijed, amikor elindul a kisvasút és ki akar szállni. indulás előtt a lelkére kötöttem, hogy nem szabad felállni, nem szabad kiszállni, csak a kormányt tekerje, mi meg majd kintről integetünk.
hát ahogy elindult a kisvonat, én elkezdtem bőgni. meghatódtan néztem, ahogy ott ül a mi kis törpink és vonatozik, az első vonatozása és olyan kis ügyes volt.
aztán beült még egy dzsipbe is, meg egy másik körhintába. az ugrálóvár ismét csak álom maradt, ahogy hozzáér, nem mer felmenni rá, pedig látom rajta, hogy nagyon szeretné, de átölel és mondja, hogy fé-fé, vagyis fél. Én meg sajnos nem mehetek be vele bátorítani.

sasha
már tavaly is jobb volt Bfenyves, mi idén is oda megyünk, mert ott viszonylag már nyugi van, oda már nem ér el a balatoni láz, nincsenek tömegek, tényleg családi hangulata van. az üdülőnek főleg, ahová mi járunk. mi nem a kotort részen szoktunk lenni, hanem még visszább Zamárdi irányába.
a homokozós-játszóteres részen tavaly mi is kipróbáltuk ott a nagy csúszdánál, minden este mentünk sétálni és palacsintázni. tulképpen idén is ezért megyünk Kép van ott vmi eu-s játszótér is, tavaly elfelejtettük megkeresni.

Panda
Nálunk is házőrület van, csak a kanapé nagy párnáiból.

Ilke
Te igazi kis nagymami leszel, aki mindent kézzel csinál. Én egyelőre nem. A tojásos tésztát egyébként sem szerejük, csak a durumtésztát.
viszont gyerekkoromban nyaranta a nagyinál imádtam tésztát darálni géppel. tudok rétest is nyújtani és tésztát is sodorni, gyúrni, de egyszerűen nem lenne rá időm. majd, ha nagyi leszek, akkor az unokáknak.
Pakolós Lili Kép

Áfonya
Tényleg nem kell aggódni a súlyok miatt. Pl. anyósom 14 kg volt, amikor első osztályba ment. A mai gyerekek sokkal kövérebbek. Kényelmesebben élünk, mint anno.

Birom, hogy a vashiányt összekötik a bőrszínnel. Nekem világ életemben jó volt a vasszintem, viszont rettentően fehér a bőröm, sokszor, amikor ki vagyok sminkelve, kis pirosító is van rajtam, olyankor is mondják, milyen sápadt vagyok. Az orvosoknál különösn szeretem, amikor hozzá is teszik, hogy vashiányos vagyok.... pedig csak pigmenthiányos...

Conti
Hogy hasonlít rád Betti!

Vasalás
Én csak az aznapit vasalom, amiben vagyunk, ha szükséges, úgyhogy nem gond, ha megtapos vmit Dani (egyébkéntmég nem taposott meg sosem semmit).

Áfonya
Anno
Halacska is Július közepére volt kiírva és június 30-án megszületett a kislánya, Panna Kép

Nyuszi
Emi duma Kép

Nyetus
1000 szó könyv a Libriben leledzik http://www.libri.hu

Picus
Hogy altattok? Nálunk is 1,5 évesen kezdődött a nem alszok el rögtön műsor. Mesekönyveztünk, meséltünk, most kisautózunk, tologatja, rendezgeti, majd beküldi őket a garázsba (maci háta mögé) és kéri takarjam be, és meséljem a kisvakondos autós mesét. a mese mindig úgy végződik, hogy jó éjszakát kisvakond, jó északát Dani, aludjatok jól, álmodjatok szépeket, reggel találkozunk! egy nyugtázó hmm-mel elintézi és szuszog. ott vagyok még pár percet, aztán kiosonok. délutáni alvásnál módosított verzió van, nem jó éjszakát, hanem csak jó pihenést. de a du-i alvása gyorsabb, mint az esti.

Kataa
Szomorú, ami történt a nagyiddal, nem mondom, hogy sajnálom, mert az tudom hogy nem segít. Talán annyit lehet ilyenkor mondani, hogy a szép emlékekre kell gondolni, milyen jó volt és hogy az veletek történt. A szeretett lelket pedig útjára kell engedni, akármennyire fáj. Viszont mégis mindig ott lesz veletek a szívetekben.

NévmondásKép Nálunk a katica a kati Kép Én Kajol vagyok, most már mondja.

Terasz
Szerintem nem vagyok merész, és igyekszem nem túlparázni mindent. Nem teraszunk van, hanem egy kis erkély. Nyitva van napközben, a 3 szoba egybe nyílik, a középsőből nyílik az erkély. Szunyoghálós ajtó van kívül, ami mágnessel záródik, amit egy mozdulat kinyitni. Dani csak úgy mehet ki, ha megkér, hogy menjünk ki vele. egyébként meg napközben a középső szobában vagyunk, mivel az a nappali. Amikor főzök, akkor kint van velem a konyhában és az előszobában van nyitva az ajtó. A nappalié becsukva. Ha kirohan, akkor megnézem, merre, de nem szokott a szobába berontani, már csak azért sem, mert tudja, hogy oda nem lehet papuccsal, cipőben bemenni. mivel még nem tudja levenni egyedül, így nem is megy be. ha meg be akar, akkor jön, húzza a kezem és mondja, hogy bemme. egyébként meg ha elrohanna, egy kaja sem éri meg nekem, hogy ne a gyerek után menjek, ha gáz lenne, inkább kozmáljon le és kész.
majd teszek fel az ajtó és ablakzárról képet. azt tényleg elég nehéz lenne Daninak is elfordítani, mert nekem is elég erősen kell forgatni.

Pl. sarokvédőt sem tettem sosem az asztalsarkokra és sosem verte be magát bele.

Manó
Hát a story-ban is elég sok hülyeséget írnak össze Kép

Conti
Dani tavaly sem aludt a parton a Balcsin, mindig fel kellett vinni, pedig mi jól elképzeltük, hogy ameddig ő alszik a szélsátorban, addig mi is milyen jót ejtőzünk. Helyette maradt a meleg lakás. Persze dani jót döngetett addig a kiságyban, de a parton semmilyen praktika nem jött be az altatásra.

na, megyek, mert ma ismét helyettesítek és lesz egy csomó installálásom

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa,
Nagyon együttérzek veled a nagyi miatt. Kép Az enyém tavaly augusztusban halt meg...
Sok örömet az új lakáshoz!

Ilke,
Örülök, hogy felvidultál egy kicsit! Kép

Conti, Gumicukor,
Solymesz se aludt el soha a szabadban. Csak kiságyban alszik el, mert ha nincs "berácsozva", össze-vissza rohangál meg mászik alvás helyett.

Üdv:
Zita
parazita

Sziasztok!

Hát megint jó régen jelentkeztem. Rólunk annyi, hogy nincs több vizsgám már csak az államvizsga van hátra de azt elhalasztom decemberre.

Az Olivérrel múlt héten voltunk orvosnál 3 hónaposan 6400g és 62 cm. Kapott oltást amit elég rosszul viselt még be is lázasodott. Nagyon jó baba, egésznap elvan a kiságyba. Már sokat mosolyog és megtudja fogni a csörgőjét is.

A Petra meg leesett a csúszda tetejéről. Kb 2m magas lehet. (hátrafelé ahol fel kell menni onnan bukfencezett le) A baj az, hogy ott álltam mellette az Olivér a kezembe volt és mégsem tudtam semmit csinálni mert olyan gyorsan történt. Szerencsére semmi baja nem lett még egy horzsolás sem. Rögtön bevittem és moztgattuk a kezét-lábát, hogy nem tört e el. Nagyon sírt szegény de ez inkább az ijedség volt. Úgy megviselt még sírtam is, szerencsére még soha nem történt vele ilyesmi, még éjjel is erről álmodtam. Másnap mikor vittük az orvoshoz az Olivért azért megkértem a doktornőt, hogy vizsgálja meg.
Ezt leszámítva nincs vele gond egyre ügyesebb és már nagyon sok szót mond. Mindig ismételgeti amit mondunk neki, egy kis papagáj.

Olyan rossz annyi minden történhet egy gyerekkel. A nővérem kisfiának a csoportjába elesett egy kisfiú a motorral és szétnyílt az álla, a barátnőm kisfia leesett a lépcsőn neki meg felcsúszott a foga az ínyébe.

Szobatisztaság: Én is próbáltam, hogy nem adtam rá pelust ezt addig csináltam amíg volt a szekrénybe bugyi utána visszakapta a pelenkát. Semennyire nem érdekli a bili és a wc sem. Akkor szól mikor már csurog a lábán. És mikor bekakil és megkérdezem tőle azt is letagadja. Lehet, hogy még korai nála.

Conti
Milyen az a leszoktatós pelenka? És ér valamit?

Forti
Igaz ezt már jó régen kérdezted de csak most jutottam el az olvasásig. Igen DVD-n van meg az oroszlánkirály, ha kell nagyon szívesen odaadom.
Nem keresgélek már orvost megbeszéltük apával, hogy visszahordjuk a III. kerületbe, az legalább jó és bevált.

Viki
De jó, hogy jelentkeztél, írjál gyakrabban. (ezt pont én mondom mikor alig van időm és havonta jelentkezem). Milyen nagyfiú már Máté is mikor nemrég született.

Nyuszi
Gratulálok Danihoz! Emi, hogy viseli?

Gumicukor
Előre is köszi a DVD-ket. A párom már próbált hívni a mált héten de nem sikerült neki.

Minden szülinaposnak utólag is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!

Ági
petra2

Rit
Próbáld meg ezeket:
http://budapestihotel.lap.hu/
http://hotel.lap.hu/

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Ági
Beszéltema férjeddel telefonon.
A filmeket már leszedtük számcsigépre, csak a párom a héten 2 rossz dvd-írót is hozott haza, így még nem tudta felírni. amivel meg szokta, azt elvitte a munkatársa pár hétre. de folyamatban van, ez a lényeg.
jövő héten veszünk saját dvd-írót és akkor bármikor mehet az írás.
Van még sok mesénk, ha érdekel elküldöm mailben a címeket.

Nincs meg valakinek dvd-n a Szaffi, Vuk, Kockásfülű nyúl, Vizipók, Tom és Jerry, Varázsceruza, Magyar népmesék?
Én ezeket vadászom most.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Panda,
mazlista a baratnodKép Mondjuk az en ferjem is osszekapna a cuccaimat, aztan behozna kesobb, amiatt nem is aggodom. Legfeljebb Reka jarna setalni gyumolcsfoltos, itthoni polokban meg 3 szammal kisebb gatyakban, mert ruhaugyben mar siman atveri az apjat, olyan meggyozoen allitja, hogy ebben-abban szoktunk menniKép

Dec8, Nyuszi,
emlekeztem/tudtam, hogy szamithatok Ratok sulyugybenKép

Viki,
es mennyivel masabb a ketgyerekesseg? Tenyleg lazabban kezeli mar az ember?Kép

Picus,
altatas: nalunk pl. a kifarasztas pont a nem kivant eredmenyt hozza, tulporog a gyerek es sokkal nehezebben alszik el. Kifarasztas alatt itt nem a rohangalast ertem, hanem a sok uj elmenyt, mint pl. az allatkert.
Es mivel Reka mar szepen beszel, estenkent nagyon jol lemerheto a napi elmenyei, mert az ágyban még legalabb felorat beszel, mesel a nap esemenyeirol. Es ha porges volt, rettentoen kombinalKép

Egyebkent nalunk is majdnem ket oa a furdessel egyutt az esti ceremonia, mar en is turelmetlen vagyok neha, mert elore tudom, mi kovetkezik a szokasos meseles utan. Hogy kijon meginni a maradek tejet, aztan megnezni, hogy tenyleg sotet van, aztan meg kell mutatni a macijanak is, aztan be kell takarni, aztan bekakil /szerintem direktKép/ es nagyjabol ezutan van vege a maszkalasnak.
Megfigyeltem, ha egy oraval elobb kezdunk lefekudni, akkor is csak 2 oraig huzza az idot, tehat erdemes elobb elkezdenetek esetleg.
Es delutan max. csak 2 orat alhat, utana keltem, mert kulonben este nincs alvas. Es delutan 4 utan nem hagyom aludni.
Es pl. a csendhez sem ragaszkodik, mint ahogy eddig hittem. Most, hogy a racsos agy kikerult a szobajabol a nappaliba, neha még ott alszik el. Es ugye este megy a focimeccs a teveben, beszelgetunk es semmivel sem alszik el kesobb.
Probalgatni kell, minden gyerek mas.
Es majd mikor azt hiszed, hogy megvan a jo megoldas, mukodik a dolog, tuti valtozik valami, igaz?Kép

Kataa,
oszinte reszvetemKép

Zsuzsa,
még most jon az EB java, utana mehetek!Kép
Jo a profilkepedKépKép

Gumicukor,
de jo Neked, hogy visszanyargal hozzad Dani. A vonatos sztorid meg olyan, mintha az en erzeseimet irtad volna le, detto igy voltam en is. Na jo, el nem bogtem magam, de majdnemKép
Viszont az "uglibugli vál", ahogy Reka hivja, nalunk nagy kedvenc, egyszeruen kiparancsolni sem tudom onnan. Imad elesni, paros labat feldobja az egbe es seggreul, bukfencezik is /ilyenkor a frasz tor ki engem, hogy kozben valamelyik masik gyerek raesik/.
Vashiany: lehet, hogy felreerthetoen irtam, vagy kapkodtam, bocsi. Sz'al a doki nem a napbarnitotta szint nezi, hanem az ujjbegy es a fulcimpa szine szerinte egy tampont.

Errol a tampont= támpont -rol jut eszembe: multkor vendegek voltak nalunk, szobakerult a szobatisztasag /utalom, mikor "idegenek" nekiallnak nevelni a gyerekemet, hogy ilyen nagy gyereknek mar nem kell pelus, stb... mintha nekik 5 perc alatt sikerul majd a szoktatas/ es Reka kihozott egy betetet a halobol es mutatta nekik, hogy Anya pelenkajaKép

Ha lanyom lenne/lesz, akkor Panna leszKép Kezdjek keszulodni, azt mondod?KépKép

Lanyok,
van valamelyikotoknek szoptatos parnaja? Kellenenek a meretek rola, hogy mekkora a praktikus.

-Afonya
afonya

Ági,

Solymesz is ismételget mindent, nagyon aranyos.
A bilivel hasonlóképp vagyunk, mint ti, nem nagyon izgatja a dolog, sőt, húzza a száját. A múltkor eljátszottuk azt, hogy a "kutyus milyen szépen belepisilt a bilibe", és azóta mintha lenne egy kis javulás. Mondjuk eddig nem sokszor volt olyan idő, hogy pelus nélkül jérathattam volna...

Zita
parazita

Sziasztok
Áfonya
megprobálok jönni töbett de nem igérem biztosra Kép

Kataa
részvétem Kép

Lányok
tegnap voltunk a balcsin meglátogatuk a nagypapát hát petike ugy élvezte hogy csak na le föl járt a lépcsön hol kapaszkodva hol kapaszkodás nélkül mindent megnézet amit szabad volt viszont aludni nem akart mikor apja letete és mélé feküdt kapot enni valot de mihelyt elfogyot már jöt is ki hozám a kertbe vigyorogva ,és zokniba hogy nem álmos és nem is aludt csak hazafelé a vonaton de ott az egész utat végig aludta pedig itthon leteszük 12-13 között megkapja az inni valoját és alszik tejesen egyedül másik érdekes dolog ribizlit ugy ette hogy csak na Kép cukoral .

Pusz Csics és a fiuk
csics

Manó!

Ja, most már értem miért félted Borit! Reméljük semmi hülyeséget nem csinálKép

Conti!
ÁÁÁ, felejtsd el, hogy a szabadban elalszikKép Sokkal érdekesebb dolgok is vannak annálKép Ha Gabit nem rángatom ki a vízből akkor egész nap nem is alszikKép Csak hát muszáj, mert nyávogós és hisztis lesz a nem alvástól.

Viki!
Bizony, jó si volt minden este, főleg azért, mert a grillezés az hagyományosan férfi dologKép Így szinte nem is kellett főznöm, csak a romokat takarítani, de hát az már egy másik történetKép

Balcsis képek!
Így kell belefeküdni gyerekek!Kép
Kép

Egész nap csak homokozott volnaKép
Kép

Úszógumit kergetKép
Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Megvagyunk mi isKép. Pénteken volt egy kis balesetünkKép. Gyurci kikövetelte, hogy a régi járóka alját feltámasszuk az ágyra, és azon csúszkált. Én nem nagyon szeretem ha ez elől van, mert mostanában nem is igazán csúszkál rajta, hanem felszalad rajta, majd vissza le. Életveszélyes amit művel. Itt volt egy barátnőm, és ő engedett neki, hát persze, hogy kibillent az egyensúlyából és lerepült hátraKép. Egyenesen az asztal lábába verte a fejétKép. Dőlt belőle a vér és csúnyán szét is nyilt a kis kobakjaKép. Mentő vitt minket kórházba. Megröntgenezték (amit persze végigüvöltött), letakaritották a fejét, borotválás, de végül szerencsére nem varrták, hanem valamilyen összehúzó tapaszt tettek rá, meg kötést. Nem mehet se napra, se homokozóba, víz se érheti a fejét. Figyelni kellett egész hétvégén, hogy nem lesz e rosszul, de szerencsére megúsztuk az agyrázkódást.

Az elmúlt 1-2 alatt rengeteget fejlődött beszédilegKép. Mindent ismétel utánunk, és utána használja is az új szavakat. Végre mondja már ő is a nevétKép (GyuciKép), és folyamatosan igy is hivja magát vagy ManónakKép.

Bilizéssel változatlanul sehogy se állunk, de ez nem is nagyon izgat. Majd eljön annak is az idejeKép. Egyenlőre néha elkéri, ráül egy kicsit, de csak bohóckodik.

A lefektetés nálunk se túl egyszerű az utóbbi időben, de azért nem tart szerencsére 2 órán át. Amióta volt az a múltkori "kruppszerű" sirása, azóta senki más, csak a Nagyi fektetheti le. Mi a párommal bevisszük, elrendezzük, elköszön tőlünk, és kiabál ki anyukámnak (aki a betegállománya alatt nálunk van egy ideje), hogy jöjjön be, minket meg kiküld a szobábólKép.

Terasz: Nálunk Gyurma megtanulta, hogy 1 méternél nem mehet közelebb a korláthoz, és nagyon rendesen be is tartja. Egyébként ő sem megy ki egyedül, hiába van nyitva az ajtó. Mindig szól ha ki akar menni, hogy menjek vele.

Kataa!
Részvétem a Mamád miattKép.

Sziasztok
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Tettem fel a profilomba képet a kis kötözött fejürőlKép.

Sasha!
Nagyon tutik ezek a képekKép.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziastok!

Banyóci, Gunicukor!

Hát irigyellek titeket a megbízható gyerkőcökért. Én simán el tudom képzelni emmáról hogy csakazértis kimegy maikro nem vagyok ott.
Egyébként sarokvédő nálunk sincs, illetve van, de mindet leszedte már rég EmmaKép De azt gondolom ez azért még mindíg nem olyna veszélye sminta 9. emeletről kiesni. Szóval ezen én sem izgatom magam.

Banyóci!

BalesetKép De lényeg hogy mindne rendben van.

Elég pocsék hétvégénk volt, a férjem ugye végig dolgozott, így tiszat hétköznapnak tűnt, és bevallom eléggé unatkozam. Tudom, majd ha dolgozom tudom értékelni az ilyen napokat, d emost nagyon rossz volt . A többi anyuka akikkel szoktunk sétálni persze ilynekor nem nagyon vana játzsón, mert mindnekinek itthon van a férje, ilynekor családi programok vannak.
Ráaádul tegnap amikro hazajötta férjem még mesélt is valamit, nem akarom itt publikálni konkrétan, nem érint közvetlenül minket d eazért eléggé fezaklatott a dolog (egy ismerősünk csinált egy súlyos közlekedési belaesetet, valószínűleg ezzel elintézte egy időre az egész életét). Ilyenkor mindíg elgondolkozok hoghy miyne veszélyes is az autózás. Kép

A szobatisztasággal mi sem haldunk, pedig végül vettem bilit is. Az győzött meg hogy rájöttem hogy sok helyen (pl anyósoméknál semKép) nem szívesen ültetném Emmát a wc-re, tehát jó ha a bilibe is megy a dolog. Íyg most hol a bilin ül, hol a wc-n, nagyon lelkes mindkettővel, szívesen rá is ül mindkettőre, de egyikbe s etermel semmit, még véletlen sem.

manó

KépKép
manó

Sasha!

Képek nagyon jók!

A víz nem volt hideg?
A strandon Emm si le akarta venni mindgí a fürdőpelust, d eén ott enm engedtem. De lehet a Balatonon ő is nudizni fog, még nem tudom, vagy veszek neki valami kis fürdőbugyit.

manó

KépKép
manó

HalihóKép

Hétvége jól telt. Szombaton elmentünk a Normafához és onnan gyerekvasúttal Hűvösvölgyig. Gergő nagyon élvezte, szereti a vonatokat, most ült rajta először. Vettünk is két képeslapot a nosztalgiamozdonyról, azóta azt nézegeti, és mondja, hogy sisiKép
Tegnap meg kerti partyt tartottunk a szomszédsággal, bográcsban készített a párom pörköltet, nagyon fincsi volt. Gergő mindent meg akart kóstolni, uborkát, mazsolát, muffint, pörköltet...Szerencsére nem lett semmi baja. Utána a fiúkkal labdázott, már kiabálja is, hogy góóóóóóóólKépSzépen nekifut és elrugja ballalKép De a fűbe már nem menne ám a laszti után, csak a járdán rúgjaKép Mi lesz itt majd három hapsival, szerintem törni fognak az ablakok.

Alvás:
Nálunk most nagyon szépen működik, kopp-kopp. Ebéd után és este is szó nélkül le lehet rakni, a lényeg, hogy a macik meglegyenek. De mindegyik ám, különben reklamál, hogy KETTÓKépKép És bárki lefektetheti, nem reklamál. Azért én szoktam mesélni, meg énekelni neki este, az olyan jóKép tegnap pl. fürdés, hajmosás-szárítás, éneklés, fényképnézegetéssel együtt 20 perc volt az egész. remélem így is maradKép

Bili:
Nálunk a reggeli utáni az megy, mondja is, hogy biii, pisss, de napközben soha nem jelez. Azt is hallottam, hogy kár a gőzért, mert ha meglesz a kicsi vissza is szoknak a pelusra a nagyok is.

Gumicukor
Mi is voltunk gyerekszigeten, én még nem mertem felülteni ezekre, viszont az ugrálóvárat imádta. Akkor pár hónap mólva már felülhet Gergő is. Mondjuk szeptemberben a búcsún anyósáknálKép

Banyóci
BalesetKép De azért látom már vigyorog a kis sebesültKép

Sasha
Nagyon jók a képekKép

Zsuzsa
Édes a kis segítődKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Manó!
Azért nem mindenben ilyen megbízható sajnosKép. Ezt a teraszos dolgot az első pillanattól megértette, és mindig be is tartotta. Viszont ezen kívül van sok más dolog, amiben "falra hányt borsó" amit mondokKép.

Judy!
Gyurci is imád focizni, és aki látja, mindenki mondja is, hogy a korosztályához képest nagyon jól megy nekiKép. Ő is mondogatja, hogy "góóóóóól". Most hogy megy az EB, egész meccs alatt ezt hallgatjuk, ha van gól ha nincsKép. Apja épp mostanában kezdte el tanítgatni neki, hogy "hajrá fradi"Kép. Már próbálkozik vele a gyerekKép.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci!

Szegény Gyurci! és szegény teKépKép Szerencsére nem lett nagyobb baj!Kép
Jól éreztük magunkat az már egyszer biztos és ahogy a képeken is látszik alig voltak, főleg a délelőttöket uraltukKép

pusz
sasha

Kép
sasha

Csics
Édesszájú Petike!

Banyóci
Gyors gyógyulást, hogy mehessetek a megszokott helyekre, homok, víz, napfény. Gondolom milyen rossz lehetett mindkettőtöknek. Én már a múltkor akkor tojtam be úgy igazán, amikor rádőlt Danira a nagy bringa.

Divatos Gyurci új "sapija", olyan tommyboyos Kép

Dani is már nem babának hívja magát néháyn hete, hanem Daninak. A lépcsőházban teljesen egyedül közlekedik már, nem engedi, hogy hozzányúljunk, annyit mond, "Nem, Dani!"
szavakkal uígy vagyunk, minden mond utánunk és használja.

Parazita
És mit pisilt a kutyus? Kép

sasha
hű, ezekkel a képekkel még nagyobb kedvet csináltál nekünk a Balcsihoz. Már alig várom, hogy elteljen ez a 3 hét és mehessünk Fenyvesre.

Manó
Nem mondom, hogy Dani megbízható, csak rajta van a szemem. Na meg, ha húzok ki a szobából, már jön is utánam, hogy "Eggyü, eggyü" vagyis együtt. Szó nélkül sosem húzok el, mindig megmondom hová megyek éppen ki és mit fogok csinálni.

Autózás
Veszélyes és az a legrosszabb az egészben, hogy legtöbbször a vétlenek szívják meg, maradnak ott, végleg... tényleg nagyon kell vigyázni, de az sem mindegy milyen autóban ül az ember, persze ezt nem mindenki teheti meg, hogy a legbizotnságosabbat veszi meg. legjobban a kamionosokat és a buszvezetőket utálom, mennek mint a veszett szamár, nem törődve a kisebbel.

Foci
Nálunk, ha a tv-ben megy az EB, mondja, hogy foci. ha ő rúgja, akkor meg "éljen, góóóól" és rázza a kezét a magasban hozzá. Dani is ballal rúg, nekifut, toytorog és rúg, aztán így tovább. vonzza a labda, bárhol lát odamegy, és mindig rúghat egy-kettőt.

na, megyek németórára, aztán haza

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor,

A kutyus vizet pisilt (amit anya csempészett a bilibe, amíg Solymesz apával fürdött). Persze a párom ötlete volt; én nem vagyok ilyen kreatív.

Zita
parazita

Gumicukor
Ha kiveszed a kölcsönzőből, akkor én szívesen felírom neked ezeket dvd-re, amúgy ezek sajna nincsenek meg. Mesék közül csak a Shrek1, Ice Age, Oroszlánkirály I-II-III, meg a Toy story-k vannak meg dvd-n, meg még jó pár sima cd-n. Most lesz még pár új mesénk/filmünk kb 20 db, csak már elfelejtettem miket is kértem Kép de majd nyaralás után kapom őket KépKép
köszi a címeket, nézem! Kép

Banyóci
szegény Gyurci jó nagy kötést kapott, csak azt nem értem, ha már ilyen sapija van, miért ne mehetne napra. ez kissé hülyén hangzik.
akkor te is átélted a koponyaröntgent, mint én anno, de mi már teljesen túl vagyunk rajta Kép
azt hogy értétek el, hogy kimenjen értetek a mentő??? pont a múltkor írtam, hogy a dédinkhez kijött a doki, megállapította, hogy akkut hasnyálmirigy gyulladása van és azonnal kórházba küldte reggel, erre a mentő közölte, hogy du 3 előtt nem tud kijönni. szóval áruld el a trükköt, hogy csináltátok, vagy sorban álltatok ti is vérző fejjel órákig??

gumicukor
kifelejtetted a taxisokat a listádról. én őket utállom a legjobban, csupa tolakodó fráter. persze már nagyon megy a dolog és simán nem engedek nekik, de anno emlékszem hányszor leszorítottak, bevágtak elém,s tb

KÉPZELJÉTEK MA TELEFONÁLTAK: FELVETTÉK DODIT A KIVÁLASZTOTT BÖLCSINKBE!! Tökre örülök, egy probléma megoldva, aug 3-án lesz a szülői - és a harc a beszoktatási dátumokért, jelekért - már előre kiráz a hideg, ha rágondolok.

Apropó hideg. Nálunk az van. Itthon. de annyira, hogy ma ki kellett ülnöm a teraszra míg Dodesz aludt, mert fázott a lábam. Ezek szerint még mindíg nem elég jó az idő, hiszen tavaly azért bent is meleg volt, idén még mindíg csak várakozom Kép Remélem Korfun elhanyagolhatom a paplant végre Kép

Rit

rit

anemona7

Rit!

Gratulálunka bölcsihez!Kép A szülői remélem nálatok nem lesz olyna borzalmas, nálunk is cska a mi csoportunk volt ilyen, többiben nem volt gond.

Lenne egy kérdésem: jövő héten jön hozzánk a férjem kerezstfia, 8 évesm és gondoltam hogy jó programokat kéne szervezni, és elvihetném őket egy barlangba is. A neten a pálvölgyit illetve a szemlőhegyit találtam, hogy ott van ilyen csoportos látogatás. Szerinted melyikbe menjünk, ahová Emmát is vihetem és ahol jobban elbíroke gyedül két gyerekkel?
Alföldi gyerek, hagy lásson már valamitKép Még sosem volt sehol.

Eghyéb program ötleteket is szívesen veszek.

Előre is köszi.

manó

KépKép
manó

Hideg: eddiga panelban si normális volt a hőmérséklet, ma először kapcsolta be délután a férjem a légkondit. Ebből következik szerintem hogy a tégla házban meg még hidegebb van. tavaly ilynekro nálunka lakásban már kb 32 fok volt, most 25 így este. zért van nálunk mindíg nyitva minden ajtó.
Amúgy hallottátok hogy megint kiesett egy kisgyerek? Igaz, egyedül hagyták őket a lakásban, de akkor is, én néha tényleg nem tudom követni emmát a alkásban, meg szeret direkt elbújni is, van hogy ránk csukja az ajtót. Ma délután is pl én bent voltm a férjemmel ő meg kint játzsott a lodzsán, a szomszéd nénivel bezsélgetett, meg a Bori is mindíg kint van.

manó

KépKép
manó

Sasha, szupik a képekKép

Banyóci, szegény Gyurci! Gondolom nagy volt az ijedtség. Én meg folyamatosan attól parázok ha kint vagyunk, hogy leesik a lépcsőn.

Manó, hallottam én is a gyerekről. Hogy mernek bezárni hét gyereket egyedül a lakásba? El tudom képzelni a szellemi színvonalat. De arra van eszük, hogy a dokiknak megtiltsák a felvilágosítást, az emberek izgulhassanak mi van a gyerekkel.

Meleg: úgy néz ki a héten nem lesz panasz, péntekre nagyon meleg lesz. Idén még mi sem kapcsoltuk be a légkondit, ki is tisztítom.

Conti

conti

Rit
Köszi, az ötletet, de a kölcsönzőből csak dvd-ket szoktunk felírni, meg hát nem a felírással van a gond, mert azt bármikor tudunk. videókaziról dvd-re meg nem szeretek másolni, mert elég rossz minőségűek az agyonjátszott szalagok, pedig rengeteg rajzfilm van bent videokazin.

A bölcsi meg szuper! A többi neked már gyerekjáték lesz! Nem az a csöndes anyuka típus vagy Kép

Gyerekkiesés
Itt a szülő felelőtlen volt, hogy senki nem volt otthon. Nálunk a korfolyosóra (kovácsoltvas rácsos) kimehet Dani, de akkor én is ott vagyok vele. Ránkmég sosem csukta az ajtót. Ha meg a lakásban vagyunk a legfelső reteszt bezárjuk, nehogy mégis kilógjon. a szomszéd néni unokáival szokott játszani kint, de velük is mindig van kint vki, meg mivel a házban Dani az egyedüli kisgyerek, így ha kint van, egyből nyílnak az ajtók és összecsődül a folyosó.

Egyébként a lépcsőzés a kedvence, a barátnőm csodálkozott, hogy nem fárad el a fel és lemenésben a másodikra. Aztán még1x le és felment vele dani, amikor kikísérte a barátnőm a bátyját.
Mi is a másodikon lakunk, lift nincs a házban. Én örülök neki, mert nem kell parázni, hogy az egész házban csak 3-4 lépcsőfok van, és nehogy felmenjen rajta.

tegnap is megszólták danit a játszón, hogy ne mászókázzon, mert kicsi. aztán csak néztek, mit tud. ismét volt egy gyerek, az a típusú, akit nem negyon szeretek. Szerintem lehetett 4-5 év körüli és mindig azt leste, hogy kinek a játékát veheti el, mindezt szó nélkül. ha elkéri, nem gond, de az smafu.
elcsaklizta dani motorját és úgy elvitte, hogí nem láttuk sehol. utánamentem, hogy szóljak neki, mehet vele, csak ne vigye el olyan messzire, mert dani esetleg keresheti. hát mintha a falnak beszéltem volna. aztán kicsit nyomatéskosítottam a mondandómat, na akkor már berezelt és húzott vissza. az anyja is ott volt a kb. 8 hónapos tesóval, de az, hogy esetleg a nagyobbra néha rászóljon, hogy ugyan már fiam, legalább kérem-köszönömöt mondanál... anyósom egyből tudta kikről van szó, mondta ő sem bírja őket. igazából sajnálom a kisfiút, hogy olyam dudva módjára nő fel.
nem vagyunk irigyek, szívesen odaadjuk a játékainkat, de egy beszélő, nagyobb gyerektől már elvárná az ember legalább ezeket a formákat.
daninak is minid mondom, hogy kérje el, odaballag és annyit mond ké, megköszönni, már magától is meg szokta.
a másik amikor kölcsönadok vmit és úgy játszanak vele, mint egy vadbarom. legalább vigyáznának rá. azt meg nem tehetem meg, hogy semmit nem adok senkinek.
tegnap is elvettek danitól vmit, ott totyorgott szegénykém, hogy most akkor mi van. apa mondta neki, hogy ha kell neki, ami az övé, azt kérje vissza, ha nem adják, akkor vegye vissza. vissza is vette secperc alatt.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Jó kis játszóréi élményeid vannak. Vasárnap mi vendégségben voltunk, ahol volt csúszda, egyáltalán nem Nátán méretű, de úgy mászkált fel és csúszot le egyedül, hogy csak nézem. Az elején persze én is ott voltam mellette, de miután láttam, hogy milyen ügyes, már nem álltam ott, hanem leültem, és figyeltem...
Ilyen érdekes gyerekviselkedést én is tapasztaltam tegnap. Ikeában jártunk, és hamiztunk, Nátán meg játszott és mászkált. Egy 4 év körüli kisfiú meg szintén mászkált, és egyszer csak odaállt Nátán mellé és belerúgott. Szerencsére nem találta el nagyon, így Nátán fel se vette az esetet, de én csak néztem, hogy ez meg mi? Nátán épp akkor az asztalunk mellett állt, semmiben sem akadályozta a kisfiút, egészen biztosan nem csinált vele korábban se semmi rosszat (ő még ált. egyedül játszik, vagy csak futkározik, szórakozik a többiekkel, de pl. verekedni még egyszer nem jutott eszébe). A kisfiú egyébként rámnézett, és látta, hogy látom amit csinált, erre szó nélkül elhúzott onnan. Én meg csak mostanáig csodálkozom.
Nem mondom, hogy az én gyerekeim midnig tökéletesek, de ilyet még soha egyiknek nem jutott eszébe csinálni, sőt inkább csak egymás között veszekednek, és bármelyik kerül gyerektársaságba, ott nagyon jól beilleszkednek, és veszekedés/verekedés problémánk soha nem volt.

Gyerekkiesés: nem gondolom, hogy minden esetben elítélném a szülőket, ha valami baj történik. Néha van olyan, hogy bármit teszünk, akkor is megtörténik. Pl. soha nem mentek ki a picik (Nátán és a szomszád kislány) a kertből, bizony én nem szoktam rájuk figyelni, tevékenykedek a lakásban, ők meg kint vannak (körben kerítés van, nincs veszélyes dolog, max. a macskakaki). A hangokat hallom, ha valami olyan van, akkor kimegyek.
Mégis volt olyan nap, amikor nem sokon múlt, hogy ne legyen gond: a két kicsi kiment az utcára motorral. De pl. ez előre jelezhetetlen volt. 1. mindig zárni szoktuk a kapukat, a tolóajtót meg nem bírják elhúzni, nagyon nehéz 2. soha egyik sem szokta megpróbálni kinyitni. Na épp az nap nem volt a szomszéd kertkapuja zárva (valószínű a kukát vitte ki és elfelejtette visszazárni), és persze mikor máskor jött rá Nátán, hogy ő eléri, és ki is tudná nyitni, ha nem az előző este?
Szóval tudom, hogy én lettem volna a hibás, de mégis... Nem gondolom, hogy abból áll a jó szülői dolog, ha mindig szorosan a gyerek mellett vagyunk. Aztán elhet, hogy más ezzel nem ért egyet.
Azért az természetesen igaz, hogy 7 gyereket (vagy akármennyit) egyedül hagyni a lakásban!KépKép Én egyet sem szoktam, még a nagyobbat sem, inkább nem megyek el oda ahova kellene, ha velük együtt nem tudok.
Meg a légpuskás esetek is borzasztóak (és főleg elkerülhetőek lennének egy kicsi odafigyeléssel).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Áfonya,
Akkor ezek szerint ne legyen lelkiismeretfurdalásom amiért még én sem készítettem semmit összeKép? A kicsi rucik még javában a gardrób mélyén csücsülnek dobozokban. De hát nem is lenne őket hova rakni, mert Lili még birtokolja azokat a bútorokat, ahova a kicsi költözik majdKép. Azért 1-2 héten belül most már remélem el tudjuk majd kezdeni az átszoktatást. A ruháit is folyamatosan pakolgatom az új szobájába az új szekrénykébe, de annak csak az az eredménye, hogy ő meg kipakolja és átviszi a másik szobábaKép. Nekem még az egyik nagy feladatom, hogy a fekvős babakocsiról leszedjem a huzatot és kimossam, mert a költözésben enyhén szólva koszos lett, pedig próbáltam vigyázni rá.
Anya pelusaKép.
Nekem is tetszik a Panna név, de eddig a Fanni amiben apával közösen ki tudtunk egyezni.
Én épp múlt héten rendeltem meg egy szoptatós párnát a védőnőnél. Lehet, hogy legközelebb már el is tudom hozni, akkor szívesen megadom majd a méreteit ha kell még.

Rit,
NyaralásKép, mi az eljegyzésünk után utaztunk Korfura még pár éve. Nagyon szuper volt, biztosan ti is jól fogjátok magatokat érezni. Ami nekünk nagyon tetszett: a fővárosból lehet menni üvegfenekű hajóútra, az nagyon szép. Ami pedig nekem a szívem csücske, a görög pékségekKép.

Conti,
Paleokasztricán mi is voltunk, tényleg csodás a kilátás onnan, az tipikusan az a hely, ahol elkezd fogadkozni az ember, hogy ide vissza kellene még jönniKép.

Manó,
Hát igen, akkor te is tudod, milyen ekkorát csalódni, főleg egy testvérbenKép. Én még egyenlőre azt sem tudom elképzelni, hogy egyáltalán beszéljünk. Csak a gyerekeik hiányoznak nagyon, mert velük nagyon szoros kapcsolatom volt. A keresztfiam már alsós, ő minden nap eszembe jut. Ha anyu még élne, akkor talán ő közbe lépett volna tavaly, hogy ne fajuljon ideáig ez az egész, de épp tegnap volt 5 éve már, hogy elmentKép.

Nyuszi,
Korábban én is azt mondtam mindenkinek, hogy a család az szent és ott mindig békességet kell tartani, igazából most is tartom magam ehhez, csak most már tudom, hogy vannak olyan dolgok amiket már az ember nem visel el. Tavaly mi majdnem utcára kerültünk miattuk, mert lenyúlták az örökségemet, ami miatt beleugrottunk a házvásárlásbaKép. Ha nem segítenek a párom szülei, akkor most valszeg egy albérletben csücsülnénk. Pedig úgy és akkor írtuk még alá a szerződést, amikor még abszolút felhőtlen volt a viszony közöttünk, aztán a fizetés előtt pár nappal közölték, hogy nekik szükségük van arra pár millára (van egy elég jól menő vállalkozásuk, és be kell fektetni, ami úgy néz ki fontosabb volt, mint, hogy velünk mi lesz), kérjünk kölcsön és oldjuk meg a házvásárlást. Hát ezek után, nem tudom ki mit csinált volna, de mi eléggé berágtunk rájuk, főleg, hogy nagyon számítóan le is védték magukat mindenféle szerződéssel, így hivatalosan sem tudtunk mit tenni. De ez csak a töredéke a történteknek. A sógorom egyébként is egy zűrös ember. Most képzeld el azt, hogy náluk minden szobában kamera van, hogy a nappaliban ülve bármikor megnézhesse a tévén, hogy ki mit csinál. Ez szerintem már elég gáz, mindemellett nagyon agresszív és durva, náluk bárki bármikor kaphat ütést. Sajnos a nővérem isKép, de képzeld el, hogy még így is imádja és isteníti, ezért tehetetlen a család, pedig mindenki tudja, hogy mi folyik ott, persze a kezdetektől. Azzal is tisztában vagyok, hogy mindez a sógorom műve, de mivel a nővérem egy telefont sem emelhet fel az engedélye nélkül így nincs mit tenni. Talán az sem véletlen, hogy nekik nincsenek barátaik, sőt a családból sem keresi őket senki, igaz nem is nagyon tudok olyat mondani, akivel ne vesztek már volna össze úgy komolyabbanKép.
Bocsi, hogy így belemélyedtem.

Picus,
Nálunk is egyre rosszabb a helyzet az alvásoknál, főleg este. Csak azt nem értem, hogy azokon a napokon is képes órákat nyüglődni vagy sírni, amikor napközben nem is aludt. Velem fél-1 óra alatt elalszik, de apával vagy játszik és dumál, vagy ezerrel sír. Egyszerűen nem tudom miért van ez.

Kataa,
Őszinte részvétemKép.
Ha rajtam múlna, hidd el már rég lenne takinénink, de sajnos nem engedhetjük meg magunknak egyenlőre. Ezer más dologra kell most a pénz. Sajnos még mindig nem sikerült anyagilag teljesen talpra állnunk a tavalyi eset óta a nővéremékkel, fentebb olvashatod, hogy miért. Sőt tavaly jó pár hónapig nem volt munkahelye a páromnak, így aztán főleg nehéz volt. Komolyan mondom a tavalyi év, egy rémálom volt, néha sírva borultunk össze apával és csak azzal vigasztaltuk egymást, hogy legalább egészségesek vagyunk. De most már úgy néz ki, hogy rendeződnek a dolgok, igaz apa még próbaidős, de egy elég jó állást sikerült találnia, ha véglegesítik, akkor talán megnyugodhatunk.

Sasha,
Azt elhiszem, hogy mennétekKép. Nekünk most egy olyan lehetőséget ajánlott fel az egyik barátunk, hogy jövőre a Horvátországi apartmanjukba kimehetünk, csak szóljunk, hogy mikor. Annyira rendesek.
Jók a képek nagyon!

Zsuzsa,
Akkor neked tényleg vigyázni kell. Én csütörtökön megyek dokihoz, izgulok is rendesen, hogy minden rendben legyen. Jövő hétre pedig már bejelentkeztem a Mammutba UH-ra.

Banyóci,
Szegény Gyurci.

Rit,
Gratula a bölcsihez!

Pusz,
Ilke és a már 26 hetes picurka

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Eladó babakocsit KERESEK!!
November elsö hetére várjuk a babánkat, tehát leghamarabb szept. közepétöl lenne aktuális a dolog.

Leginkább ROAN tipusúra fáj a fogam, ami mózeskosaras, (ez lecserélhetö sportra), nagy tömör kerekei vannak, alul (fém) bevásárló kosár van.

E-mail cim a nevem alatt!

Elöre is köszi!
Marica
marica69

Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Koszonom mindenkinek a reszveteket,nagyon rendik vagytok: )
Tegnap megvolt a temetes is.Alex az otthoni baratnomnel volt a temetes ideje alatt.Utana jott az etterembe velunk,de szegenyekm ugy felt mindenkitol,mert a furcsa volt neki a sok fekete ruhas ember.Kb 50-en voltunk a vacsoran,de csak mindig anyukamhoz kereckedett fel,ami azert fura mert nem nagyon van kezben.
Viszont megtanulta a szomszed neni kutyajanak a nevet Aida.Olyan edesen kiabalta neki a keritesen at.Furcsa volt ugy eljonni hogy ures a haz es mi zartuk be az ajtot es csak a szomszed neni integetett: (
Tegnap is meg olyan rosszul aludtam,hogy reggel alig tertem eszhez.Persze koran keltem,mert mosni,fozni kellett.Aztan itt volt a baratnom a kislannyal akire vigyaz ugyhogy az udvaron rohangasztak egesz delelott.
Mostanaban mindenkire szorja a homokot es nemcsaka gyerekekre hanem az anyukakra is.Mindennel probalkoztam mar,de nem lehet elterelni a figyelmet annyira elvezi.Tok ciki de hat ez van,remelem hamar elfelejti.

Sasha
Jo ka kepek,latszik milyen happy Gabi : )Mindenki szerint jobb a Balcsi,meg mi sem voltunk de annyi minden jott kozbe,es a koltozesig ugy sem tudnek kikapcsolni.
Nekem 1-2 honappal ezelottig Alex a nagyszuleimnel elaludt a Gracoban,mert meg elfer,persze ugy hogy valaki tolta a hatsojat 10 oercig.Aztan attettek a nagyagyra es ott aludt.
Magatol csak aitthon meg az anyueknal alszik el,ezt aket helyet ismeri,nem is varom el hogy idegen helyen siman elaludjon.Vittetek utazoagyat?Tarok tole nekunk iden abbol mar ki tud majd maszni.

Mano
Szerintem jo ez a halo,nekem teteszik csak teraszon nem megoldhato: (En ugy vagyok vele hogy jobb felni es tenni mint megijedni.
Talan tavassal mar okosabb lesz es megerti majd hogy nem lehet kimenni,de bar mennyire is megbizhato egy gyerek akkor sem biztos hogy a milliobol egyszer nem akar ellent mondani.

F B: hat nem akarom kibeszelni,mert joban vagyunk,de termeszetesen az ura csalta,sot mar jo regota.O meg olyan kis joindulatu, hogy eszre sem vette sokaig.Igan a pasi forszirozta ezt a kirakat dolgot hogy lassak o egy minta ferj es apa.Persze otthon nem volt csak fel ejjeleket,ugyhogy a gyerekeknek nem is tunt fel nagyon hogy elvaltak.

Judy
En I sutottem muffint,mert Budakeszire mentunk kerti buliba es ott villogtam vele.Alex nagyon jol elvolt a baratunk 2 fiugyerekevel,eltekintve attol hogy minen hulyeseguket utanozta.

Picus
En ugy vetem eszre ha napal nem laudt sokkal nehezebbe emnt este.Bar nalunk nincs ilyen hogy altatas.Mita nincs cumisuveg(2-3 honapja)kb 9 fele (nyaron)jon es mutataj hogy tejet ker.Akkor megissza poharbo les vezetiaz apjat furodni.Pancsolas utan furdes es oltozes.Utan egy esti meses megenek es megy a kisagyba.Magatol alszik el 5-10 perc alatt,oda mar nem adunk be neki semmit inni.Nagyritkan kell hozza bemenni ha meg 20 perc mulva sem alszik de akkor is eleg egy simogatas.Ejjel alszik 10 orat es nappal 2-3 at.Amugy meg sokat vagyunk kint es jo lefarad.

Viki
Nekem jobban teteszik a Bermuda furdo gatyo,bizto csinik benne a fiuk: )Irirgy a tenger miatt.Tneyelg es anyukadnal laktok ugye??
Fentebb lathatod hogy 3. miatt valtak,de azota mar masik van abbol is: )PEdig szerintem nem egy fonyeremeny az a pasi.

Rit
Persze,penteken delutan megyunk takaritani anyuammal,addig Alexet elvallalta egy barinom aki csak delig dolgozik pentek leven.Szerencsere imdja Alexet,csak ritkan er ra: (

Gumicukor
Erdekes Alex is nagy babamanias,mindig utanozza oket,Most hogy a noverem kicsije itt volt o volt a favorit ALexnek.Ult a Roland Alex meg odarakt az olebe a fejet vagy labat a kicsi meg piszkalt Alex meg rohogott; )
Ha nem volt ott mindig kereste,o is kedvesen simogat mindenkit es jo mert nem kell felni hogy odacsap egy kicsinek: )
Alex is punkosdkor ult egyedul eloszor korhintan,en emg a szelen idegeskedtem nehogy felalljon,de csak tekerte a kormany ,es rohogott ,integetett: )
Hat en is csak nagy esesektol felek,amugy engedek neki mindent,tiltot hely a ket to a jelenlegi udvarban es kiszaladni az utra.Nem is tudom hogy erdekli e majd a zar mert sosem nyitogat itt sem,de azert jobb a biztonsag.

Agi
Szegeny Petra,lenyeg hogy nincs baja.Mi sem allunk sehogy meg bili ugyben,de nem is eroltetem: )

Afonya
Ti sem tudjatok a nemet vagy nem akarjatok tudni???
Jo ez az anya pelusa: )Alez is hozta mar ki a bugyimat amikor vendegek volt ka szaritorol es kijelenette : ez anya.: )Mindenki rohogott persze: )

Banyoci
Hu szegeny Ti.Hogy birtad???Elallt a verses meg otthon ?En nagyon meg tudok ilyedni a vertol meg akkor isha en verzek valahol.Szuper a kep,latszik hogy nem viselte meg a dolog: )

Judy
Mi is tervezunk ilyen vonat turat a kozeljovoben,ha mr ilyen vonat szerelmes Alex is.O mar ult vonaton 1 honapja Esztergomtol Piliscsabaig,de imadta oda vissza: )A multkor meg a ferjem vitte el buszozni meg villamosozni csak ugy.Hat teljesen odavolt,hiaba kocsis gyerek: )Bar vices mert hamarabb ult repulon mint buszon: )Koszonve aposomnak aki nem biiiirt eljonni Amsterdambol hanem megkerte a ferjemet hogy vigye ki neki megmutatani.No comment: )
Jo ez a goool,: )Ja 3 fiu,hu de biztos vagy a dolgodban: )))

Rit
Hat a regi haz tartja a hideget,bar en imadtam meg Rakocziban hogy kinti meleg utan bea hus szobaba: )Gratula a bolcsihoz,egy gonddal kevesebb neked: )
En is voltam Korfun meg az exxel ugy 9 eve ,na ott kapotam eloszor nap allergiat,na de kremet is a helyi patikustol ami segitett : )

Gumicukor
Itt azon a jatszon ahova most jarunk,mindenki vihet iegymas jatekoat,de most meselte valaki hogy naluk minden motorra ra van irva hogy XY-e es NE VIDD EL!Hat ez eleg durva: )
Szoval itt a nagyobb gyerekek eleg jolneveltek sot soxor elszorakoztatjak a kicsiket: )Bar itt nagyon sok a kulfoldi volt mar hogy 6 nemzetiseget szamoltunk meg : ))

Ilke
Bocsi,nem akartam tolakodo lenni.Hat szerintem senki sincs ugyhogy mindenre telik(vagy csak kevesen).En is tudom ,mert nekem meg talan pont azert kell visszamenni hogy a lakasreszlet ne razzon meg nagyon : (A GYED es GYES kozti kulnbseg a reszlet,de ha mar csak GYES van es plusz a reszlet azegyutt mar eleg sok: (Es hat legyunk oszintek egy alkalmazott (minta ferjem is)sohasincs bizotnsagban.
Pl nekem anyukam felajanlotta hogy ha mennek dolgozni fizeti a felet a gyerekvigyazasnak.Pont azert mert o mashogy nem tud jelen lenni.Hat en nem akarom elfogadi,de meg lehet ugy hogy jol jon: )
Nagyon durva amit a noveredek csinaltak.Orokseg az neked jogilag jar,hogy tutak igy kibulizni,nagyon elszomorita hogy igy sakkban tartja a sogorod a testveredet: (

Na megyek mert ezer dolgom van es aludni is jo lenne: )
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ilke!

Én is szertném ha jó lenne a kapcsolat, de nekem is csak így megy ennyi év (13) távlatából, hogy nem szívből jön .ez van, na. Gondolhatod, én és a tesóm fia között 5 év van, szinte úgynőttünk fel minta tesókKép Ez nekem is fáj. ma már nem igazán szoros a kapcsolatunk. Néha kimegyünk, ők mindíg hívnak hogy menjünk sűrűbben,de nem esik jól, ez van, nem szeretek ott lenni. Ezt tényleg csak az értheti meg aki így járt. Egyébként nálunk s a férj a főludas. Hasonló karakterű ember mint ahogy te írod, bár ennyire azért nem durva (kamera nincsKép).

Beszti!

Én sem a szülőket ítéleme el minden esetben. Én épp ezért tartom azt hogy ami eszünkbe jut hogy baj lehet sé ami megelőzhető azt előzzük meg (pl ajtó ablak zár), mert még így is van ezer dolog ami megtörténhet a legnagyobb óvatosság mellett is. és azt is megértem hogy a kertbe nem vagy velük, én is épp így vagyok a lodzsával, örülök ha ott jólelevan picit egyedül, nézelődik, játzsik a levegőn, a szobáján lévőm a szárítóm számolgatja csipeszeket, elmatat, ettől nem szívesen tiltom el, de az sem megoldás hogyha ő kint vana kkro én is ott ülök. Így lett a háló.

Gumicukor!

Játzsótéren nekem naponta vannak ilyne élményeim, már kezdek hozzászokni. mais úgy elvitte egy nagyobb fiú Emma kedvenc kuytáját hogy alig bírtuk visszaszerezni. Az igazsághoz mondjuk azis hozzátartozik hogy Emma meg nagyon irígy, félti mindenét, de ő meg szívesen játszika máséval. Már oylat si csinált hogy az ő holmiját bepakolta a babakocsi kosarába, ő meg ment másokéval játszaniKép

manó

KépKép
manó

ilke
először az Apádra ütök c. film jutott eszembe, ahogy a sógorodról írtál, de továbbolvasva már nem volt olyan vidám a történet. Hát ha engem megütne a férjem, akkor nem sokáig látna az biztos. Mondjuk nem ilyen, hál" Istennek.
Ez a sztori elég durva, de hát nem volt örökségi szerződés vagy vmi? vagy gondolom hirtelen történ ez az egész, ők meg jól kiszámították.
mindegy, légy büszke arra, hogy ami elértetek, azt magatoknak köszönhetitek. és nekik jól megy abolt legalább, vagy fuccs lett az egészből? általában az utóbbi szokott lenni.
én sosem tudnék ilyet tenni a hugommal. szoktunk veszekedni, de idáig sosem fajulna a dolog.
a sógorod nem veszi fel magát, miket csinál? én valahgy ellopnám és megmutatnám vmi ügyvédnek bizonyítékul.

manó
nem is azzal van bajom, hogy elviszik, hanem hogy szó nélkül elviszi egy 5 éves gyerek, aki azért már nem olyan kis nyámnyila... a másik, hogy a saját cuccát úgy ütheti-vághatja, ahogy akarja, de a máséra azért vigyázzon.

na, mentem haza a kis fityfirittyhez

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó
Ha egyedül mész velük, akkor csak a Szemlő. A Pálben lépcsőzni is kell, ráadásul elég meredek.

bocsesz, nagyon nem érek rá most, sziasztok, jövök nyaralás után!! KépKép

Rit

rit

anemona7

Viki

En is ugy probalom megoldani hogy mikor a pici alszik Emikevel foglalkozom, dehat valamikor ugye nekem is kell ennem, furodnom, foznom,meg a kertet muvelnem.(meg jo hogy anyu itt van, meg a takaritast is takineni csinalja) De probalok akkor is folyamatosan beszelni Emikehez, ha a kicsi van a kezemben, meg bevonom mindenbe,amibe csak lehet.(Azert a multkor el kellett neki magyarazni a mama miert nem tudja etetni Dannyt, mikor Emike azt javasolta= az o cicijeben nincs tejecske Kép)
A 7 ora alvas azert nem rendszeres, nappal majdnem 3 orankent ebred, de gyakori a 4-5 oras alvas.

Picus

Nalunk is ilyen korban jott elo a nem alszom, es azota is elojon idoszakosan. Most nappal, mar masodik napja egy percet sem alszik.
Este szerintem is csinald azt, hogy akkor teszed le, amikor mar nagyon almos, felesleges kinozni, meg az idot tolteni az altatassal. O ugyis ugy rendezi a napirendjet ahogy akarja.Kép
Emike 10 elott ritkan alszik el, sot van hogy fel 11-kor meg konyorogni kell neki hogy menjunk aludni.
Cumisuvegbol meg en nem hagynam inni. Nekem is beletelt egy idobe, mire rajottem, hogy csak azert nyakalja a teat a csoros itatobol este az alvasnal, mert addig sem kell aludni. Attol fogva csak poharbol es max csak 2szer jatszhatja el ezt a trukkot is.Kép

Kataa

Reszvetem a nagymamad miatt!Kép

Zsuzsa

Azert nem raktuk el mind a 100 kilot, kb felet elvitte a batyam,(elelmiszer boltja van Kaposvaron) sokat sajna ki kellett dobni, mert kukacos volt (jovore jobban figyelunk a permetezesre), elraktunk vagy 20 uveg befottet, meg ugyanennyi lekvart, meg kimagvalva lefagyasztottunk vagy 8 kilot.

Afonya

Nalunk is megy este az elmenymeseles, meg a szomjas vagyok, meg a nezem a sotetet es a folyamatos csiviteles alvas helyett.Kép
Van szoptatos parnam, amit nem hasznalok, nem jartok erre God fele? Vagy Pesten? Szivesen kolcsonadom.KépDe le is merhetem ha nem tudtok ertejonni.
Delutan en sem hagyom 2 oranal tobbet aludni es 5 utan ebresztem.

Szobatisztasag

Nem nagyon erdekli, sot, ha megemlitjuk a bilit mar jon a kategorikus NEEEM!. En azt fogom kiprobalni, hogy a nagy melegekben kiteszem a medencejet is bugyiban fog pancsolni benne. A batyam lanyanal ez nagyon bejott.Kép

Agi

Meg jo hogy Petranak nem lett baja .Emike a multkor a kanaperol gurult le, en is ott ultem mellette es tudtam elore hogy ez lesz, de kezemben volt Danny baba.
Ugyes vagy a vizsgakkal!Kép

Sasha

Nagyon jok a BAlcsis kepek!!!Kép

Banyoci

Baleset.Kép

Rossz gyerekek

Beszti, Gumicukor, hasonlo elmenyunk nekunk is van, Emiket a multkor betettem az egyik fizetos autoba (penz nelkul) az Auchanben, mire 2 masodperc mulva ott termett egy 4-5 ev koruli kisfiu orditozva es majdnem kilokte a lanyomat.Szulok sehol. Emi persze mar az orditozastol ugrott a karomba bogve, tehat nem tudtam leteremteni a kiskolykot, mert inkabb azon voltam, hogy ot megvigasztaljam. Szegeny azota is minden nap emlegeti "a kiabalos ,buta kiffijut nem szejetjuk".

Ilke

Hat a sogorod az tenyleg eleg gaz!Kép Kar hogy a noverednek nem hianyzik a testverevel egy szorosabb kapcsolat...
Az atszoktatasra meg van idod, mi Emivel is csak 2-3 honappal a kicsi szuletese elott kezdtuk az uj agyban altatni. A kinott ruhait en folyamatosan raktam felre egy zsakba es szepen elfelejtette oket, ugyhogy mikor eloszedtuk kimosni az 56-62-es rucikat csak nezett hogy ezek meg kinek a ruhai.Kép Ehgyet-kettot persze megkaparintott es feloltoztette a macijat vele. Ma a majmot, tegnap a bekat pelenkazta, es aminek mar nem orultem, kirangatott egy fel doboz popsitorlot, mondvan hogy bekakilt a majom...Kép

Hajmosas

Van valakinek valami tippje hogyan lehetne a lanyombol kiirtani a hajmosastol valo felelmet? Egyszeruen keptelenseg megmosni a hajat, uvolt, elore bejelenti hogy Emike sirni fog es mar ordit is, mar egy csomo mindent kiprobaltunk, de hiaba. Mostanaban csak en furdethetem, de meg ez sem hasznalt. Talan ha majd kint pancsolunk a melegben es vizes lesz a haja 'veletlenul' akkor szokja egy kicsit.

tettem ki uj kepet Emikerol

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti!
Elvitte a férjed a szabásmintákat, de elfelejtettem mondani neki, hogy a szóló Burda mintákból egy nadrág hiányzik. Nem tudom, hol lehet, majd rákérdezek anyósomra, és azt is eljuttatom.

Panda

panda
Halásztelek

Panda!

Kösz, bár épp naciból nincs hiányom. Amik most kellenek, azok a felsők, és találtam is köztük. Meg benne volt a múltkori Kismamának a szabásmintája isKépKép, amit én valahol elhagytam, és nagyon sajnáltam, mert van benne egy felső, amit szivesen megvarrnék.
Igyekszem kimásolni a nekem tetsző szabásmintákat (a Kismamásból a gyerekeseket is, mert azok között is van egy csomó nagyon jó) és visszajuttatni mindent.
Köszi még egyzer!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Nyuszi, a hajmosás téma nálunk is mumus. Hiába van mostanában több reklám is, amit mutogatok Bettinek: Látod nem sír a baba!! Sajnos nagyon sír hajmosás alatt, így aztán elég ritkán, három hetente mosunk hajat, viszont akkor alaposan. Én úgy szoktam, hogy egy merőedénnyel öntöm a vizet a fejére, de oda van készítve egy törölköző és rögtön letörlöm az arcát, végül is az zavarja.
Nagyot nőt Emike, és miket mondKép
Conti

conti

Hajmosás: nálunk is mindig cirkusz van. Solymesz belém bújik, és ordítva fogja a nyakamat, miközben apa önti a fejére a vizet, ami persze jobbára az én dekoltázsomban landol Kép
A samponozást még csak-csak elviseli.
A múltkor valamiért megfogtam a szivacsot, amivel a haját szoktuk mosni, és már a szivacs látásától elkezdett rikácsolni, alig lehetett megnyugtatni.

Beszéd: Solymesz most nagyon nekilendült, a régi szavakat is szebben mondja, és legtöbbször próbál ismételni egy-egy szót abból, amit mondunk. Persze vannak vicces szótagcserék, pl. a mókus helyett azt mondja, "mósut".
Ha szemetet talál, mondja, hogy "kukába", és már megy is kidobni Kép. Hiába, Szűz a jegye, rendszerető gyerek...Kép
Ha ő akar valamit csinálni helyettünk, akkor mondja, hogy "Solymi baba" - azaz "én".

Üdv:
Zita
parazita

Sziasztok
Jó régen nem írtam, lekötött a lakásfelújítás, aztán meg anyuék voltak vendégségben nálunk.

Hajmosás:
nálunk is szörnyű, nem is hagyja, ráadásul utána jön még a hajszárítás, amit szintén utál

Ilke
Nálunk is nagyon rossz a viszony a tesómmal, ki nem mondott haragszomrád van. Egy éve nem beszéltünk, ha ott vagyunk anyuéknál, akkor is szia a maximum, amit hajlandó szólni hozzánk. Sajna az ő életvitele egész más, mint a miénk. Én úgy érzem irigy ránk. Ő még anyuéknál lakik, most lesz 30 éves, van egy 10 éves lánya, a gyerek apja pedig eltünt. Zűrős nagyon.
Ráadásnak amin most nagyon kiakadtam, hogy elköltözik az új pasijával egy bérelt lakásba, de a gyereket nem viszi. DE a gyerekruhákat rakjam félre, mert 2 éven belül gyereket akarnak. Ha ezt megteszi, akkor részemről lezártnak tekintem a tesómmal a kapcsolatot.

BAnyóci
Baleset KépKépKép Én tuti szívinfarktust kaptam volna.

Sasha
jók a képek, irigy-irigy KépKép

Kata
részvétem Kép

Beszéd
MI már szinte mindent mondunk, sőt a mondókákat is mondja utánunk érthetően. Kedvenc a süti-süti pogácsa és az éliás-tóbiás. Ezeket folytatja is, ha elkezded. Én teljesen el vagyok képedve a gyerektől, olyanokat mond. TEgnap este közölte az apjával, hogy "mindgyá jön az eső, apa áll be kocsi kapu" és mindezt magától. A kedvenc az "egyedü" és az "elpogyott" szavak. De végigmondja a szülők nevét, nagyikét, barátokét, sőt a nagypapa teljes nevét is, no meg a sajátját Kép)) Tudja mondani, hogy pocakban van "mocogo teso Tomibaba". Hihetetlen édes, ahogy magyaráz az apjának esténként: "apa nem játszik, apa nem alcik" vagy mikor rászól, hogy a ruháját a szennyesbe kell vinni: "apa ez kukaba"

Na eldugulok, megyek főzni, míg a gyerek alszik.

Szilcsike , Szilvike és Pocaklakó, aki már 21 hetes
szilcsike

Hajmosás
Ez nálunk is őrület. Ádám úgy ordít, mintha legalábbis meg akarná skalpolni az ember, nem a haját megmosni. Ő magának szívesen keni a sampont a hajára, de az öblítéstől nagyon irtózik. De nem félek, hogy így marad, mert Noémi pont ugyanezt csinálta, és egyik napról a másikra megváltozott. Ma már ott tartunk, hogy naponta akar hajat mosni, úgy kell lebeszélnem róla Kép.

Úgy néz ki, hogy az én kis Kukám is elkezd beszélni. Péntek óta megtáltosodott Kép. Szinte minden szónak mondja az első szótagját, és azokat a szavakat, amiket eddig csak egy szótaggal használt (pa-papa, ba-baba) már rendesen mondja. Sőt, azt is mondja, hogy "mama", a nagyik legnagyobb örömére, pedig ezt eddig egyáltalán nem volt hajlandó. Tegnap nagyon aranyos volt, mert valami csibészséget csinált, mire a férjem megkérdezte: "Hűha, Ádám, mit csináltál?". Erre ő elkezdte ismételgetni, hogy "hűha, hűha" Kép. Meg ezeken kívül van még egy-két szó, de most nem mind jut eszembe. Tudom, hogy nem nagy szám, de én azt hittem, már mindig kis néma marad Kép.

A vezetés miatt meg most egy kicsit el vagyok keseredve Kép. Jövő kedden lesz a rutin vizsgám, de még most is sokszor tök béna vagyok. Igaz, eddig csak 6 órát vezettem, és előtte soha nem ültem autóban, szóval ahhoz képest nem csinálom rosszul, de szerintem ez kevés ahhoz, hogy átmenjek a vizsgán Kép. De, gondolom, az oktatóm úgyis látni fogja, ha csont béna vagyok, és mondani fogja, hogy várjunk még. Bár most váltig állítja, hogy meg tudom csinálni, hát, remélem, igaza lesz!
Azért megkértem a férjemet, hogy megint menjünk ki a pampákra kicsit gyakorolni, biztos, ami biztos.

Beszti!
Már épp akartam kérdezni, hogy Te mennyire engeded egyedül az udvarra a gyerekeket, de látom, hogy írtad.
HÁt, az az igazság, hogy az enyémek is szoktak egyedül lenni kint, de csak úgy, ha az összes ajtó nyitva van, és hallom, mit csinálnak kint. És így is rájuk nézek pár percenként, de ha valami gond van, Noémi egyből rohan szólni. Mondjuk, eddig olyasmiken kívül, hogy "Jaj, anya, gyere gyorsan, mert az Ádámnak folyik az orra!" más baj nem fordult elő. A mi kapunkat csak kulccsal lehet kinyitni, nincs rajta kilincs, tehát mindenképpen rá kell hajtani a kulcsot, ha be akarja csukni, vagy ki akarja nyitni az ember. De elég nehezen mozog a zár nyelve, sokszor még nekem is gond a nyitás-zárás, úgyhogy a gyerekek biztos nem tudnak kimenni. Egyéb veszélyforrás pedig nincs, max. elesnek, de az akkor is megtörténik, amikor kint vagyok velük.
De egyedül sosem hagyom őket, azt nem merném megcsinálni, ahhoz azért még nagyon kicsik. Mindenhová hurcolom őket magammal, vagy csak akkor megyek, ha valaki tud rájuk vigyázni.

További kellemess napot,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Zita,
tok jo lehetett ez a kutyapisis sztoriKép

Sasha,
igazi nyari hangulatuak a kepek. Nem feltel, hogy Gabi elesik es vizetnyel, megfullad, ilyesmi? Neha nemnormalisan aggodom, ilyenkor ugy erzemKép

Banyoci,
jobbulast Gyurcinak! Bar tenyleg nem torte meg a jokedvet, az latszik szerencsereKép

Szobatisztasag: nalunk talan lenne esely ra, mert Reka szol, ha kakil /mikor kezdi, es amikor vegez, igyekeznem kell, hogy ne o erjen elobb a pelenkazohoz, mert hajlamos levetni a pelust es szanaszet guritani a termestKép/, sot, amikor pisil, akkor is mondja neha, bar ez ellenorhetetlen. De en most a kisteso miatt eleve nem is kezdek neki a leszoktatasnak, azt mondjak, ugyis visszaesik. Meg ha oszinte akarok lenni, a kornyezet "elvarasan" kivul sok mas okot nem is tudnek mondani, miert kene eroltetni. Kenyelmes igy, anyagilag kibirjuk, akkor meg minek kinozzam, ha esetleg megsem erett még ra?

Hajmosas: Rekam nagy hajjal szuletett, igy elso naptol szokva van, de pl. nalunk az jott be, mikor volt egy hullamvolgy, hogy odaadtuk a zuhanyt neki. Elvezte a vele valo pancsolast, spriccelest es magatol ertetodove valt, hogy neha eri a hajat/arcat is. Most meg mar vodorbol boritja a fejere a vizet akkoris, ha nem keneKép

Gyerekkieses: a konkret pelda a 7 gyerekkel az tenyleg durva. De ugy gondolom, hogy nem lehetsz mindig ott, nem tudod megvedeni mindentol a gyereket es sokszor csak a veletlenen mulik, hogy nem lesz belolunk is ujsagcikk.
Pl. Beszti esete.. vagy amit Banyoci ir, hogy megbizhato a gyerek /nalunk is sok olyan dolog van, amiben sose volt vita, pl. konnektorokat sosem piszkalta a gyerek, igy nem is vedtuk./ De ott van a "mi van, ha megis egyszer..." kerdes, nem? Kieshet hintabol, leeshet csuszdarol, nem lehetunk ott minden pillanatban.

Ilke,
raersz pakolniKép Lili egyebkent felfogta a tesot szerinted?
Majd ird meg, milyen volt az UH!

Rit,
igy utolag is jo nyaralast, biztos nagyon jo lesz, Korfu szep es pont Nektek valo hely!Kép

Kataa
elvileg fiu lesz, bar volt némi bizonytalansag az UH-os hangjaban, igy nem vesszuk 100%-ra. Nameg szules elott mindket nevet be kell diktalni, ugy remlik.

Mano, Ilke, Szilcsike
még kivulallokent olvasni is nagyon rossz erzes ezeket a csaladi vitakat, gondolom, benne elni meg rosszabbKép

Nyuszi, Viki,
nalatok kulon vagy egyutt alszanak a gyerkocok? Vagy milyen leosztasban van a csalad?Kép Lassan nekem is dontenem kene, de annyira nem tudom, mi lenne a jo.
Ez az oltoztetem-etetem a macit ismerosKép

Visszaterve kicsit az ejszakai alvasra: mikor masfel eves koraban en is lehuztam a rolot es csak vizet kapott a lanyka es nem vettem ki hozza az agybol, ket nap mulva mar nem is kert inni. Arrol nem beszelve, hogy a fogaiknak sem tul jo az ejszakai nassolas.

Nyuszi,
koszi a felajanlast parna ugyben! Mostanaban nem igazan jarunk mar arra, nem szivesen megyek messzireKép De ha esetleg valaki arrakanyarodik ismerosok kozul, akkor szolok! Addigis lemerned? A hossza, a legvastagabb atmeroje erdekel, meg amit fontosnak tartasz rola. Neked nem valt be, azert nem hasznalod?
Tobbiektol bocs az offert.

Panda,
drukk a rutinhoz!Kép Szerintem az oktatok tudjak, kit engedhetnek vizsgazni, figyelnek a johirukre.
Es Adamnak meg grat. a beszedhez, majd gyozzed a ket csivitelo csemetet!Kép

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Tegnap melózni voltunk és már nem jutottam gép közelbe. Este még lementünk a párommal a Rómaira flangálni egy kicsit. Nem is tudtam, hogy ekkora élet van ott esténként.
Kórházba hétfőn kellett visszavinni Gyurcit kontrollra. Azt mondták minden rendben, szépen gyógyul a feje. Már nem kell körbetekerni az egész fejét gézzel, csak fertőtleniteni, rá egy gézlap, és úgy rá a hálóssipka. Pénteken visszük újra, akkor leveszik az összehúzó tapaszt is végreKép.

Sasha!
Igen, látszik a képeken, hogy Gabi nem érezte rosszul magátKép. Kíváncsi vagyok, hogy az én kis ördögfiókám hogy fog viselkedni ha lemegyünk hétvégén és végre jó idő is lesz.

Gumicukor!
KösziKép. Rosszul voltam én is, remegtem az idegtől, de próbáltam uralkodni magamon, hogy ne keltsek még nagyobb pánikot a gyerekben. Viszont a röntgennél elszakadt a cérna, még bőgtem is vele együtt. Szörnyű volt látni, ahogy betekerték lepedőbe, meg körbefogták... De most már szerncsére túl vagyunk rajta, és egyenlőre úgy néz ki, hogy benne sem hagyott mély nyomokat.

Rit!
Látod ezt én sem értem. Nem látom benne a logikát.
Mentő: Először taxit akartam hivni, mert bár apja elindult haza a kocsival, de mire az Örsről ide ér az nem pár perc. Nagyon idegbeteg voltam, mert kb. 5 taxitrsaságot végighívtam, és mindegyik foglalt volt. Vagy 10-15 perc elment ezzel. Ugye pont szakadt az eső, és gondolom mindenki taxival akart menni. Erre felhívtam a mentőket, elmondtam hogy mi történt, és nem igazán hagytam szóhoz jutni a nőt, hanem közöltem, hogy legyen szíves küldeni egy autót, mert nem tudok taxit hívni. Pár percen belül itt is voltak.
Jó nyaralást nektekKép!

Conti!
Én is félek a lépcsőtől, és mivel lefelé még nem megy 100 %-os biztonsággal, igy nem is engedem egyedül, csak kézenfogva.

Kataa!
KösziKép.Fentebb olvashatod hogy hogy birtamKép. Igen, a vérzés még elállt itthon, kb 10 perc alatt. De mindene olyan volt.
Remélem jobban vagy már kicsit.
Gyurci is eltanulta a játszón ezt a homokszórást, hiába szólok rá minden alkalommalKép. Eddig sosem csinálta, de a múltkor látta 2 nagyobb gyerektől, és azóta nem lehet leállitaniKép.

Nyuszi!
Ötletem az sajna nincs a hajmosásra, de nálunk ugyanez a helyzet. Olyan szinten üvölt, hogy képtelenség lecsillapitani. Ötleteket én is szivesen vennékKép.

Panda!
Megy a drukk a vizsgádhozKép.

Áfonya!
Köszi neked isKép. Én is ilyen nem normálisan aggódos vagyokKép. Már előre látom, hogy hasonló gondolatok fognak gyötörni ha beviszem a BalcsibaKép. Baleset ügyben osztom a véleményed. Gyurci sok mindent megtanult, sok mindenben valóban megbizható, de emellett nagyon szeles is. Folyamatosan produkálja magát, életveszélyes mutatványok tömkelegét mutatja be nap mint nap. Ha visszafogom, vagy szólok, akkor még inkább csinálja. Látja, hogy aggódom, és még inkább bizonyítani akarja, hogy meg tudja csinálni. Ennél a leesésnél is ott voltam mellette, de annyira gyorsan történt mindez, hogy esélyem se volt kivédeni.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Hali!

gyorsan írok, mert összedőlt a melóhelyen a háló, szerencsére a mi részünk nem, de mindjárt menni kell a hibát javítani, csak tudnánk hol?

ivás esti fekvésnél
nálunk sincs viribülés, 2 kortyot iszik ásványvizes üvegből, aztán fekszik le. mi sosem itattuk lefekvés előttközvetlen tejjel vagy kakóval. az mindig fürdés előtt van, akkorra már le is ülepszik a poci.

Hajmosás
Kérdés, Nyuszi, hogy egész születésétől kezdve hogyan csináltátok? Mi mindig lelocsoltuk sima vízzel a haját, a szivacsból óvatosan, az arcát is mindig vizeztük. Sosem tiltakozott ellene, szépen megszokta. Ma meg már dugdossa a fejét a vízbe vagy éppen magának zuhanyozza. Legjobban meg azt szereti, ha a zuhanykabinban nem a zuhanyra van állítva, hanem sima csapra, így kb. 1 m magasból zubog a víz. oda is bedugja a fejét. Most nyáron pár mm-es a haja, így minden nap levizezzük zuhannyal, hogy a homokszemcsék kimenjenek a homokozás után.
meg hát az usziban is megszokta már, hogy a feje a vízben van és vizes lesz az arca.
a ahjszárítót meg imádja, ő is szokta magának. ha vki szárítja a családban, akkor mindig odajön egy fújásra.

esetleg próbálj meg egy macit is bevonni a a hajmosásba, esetleg mossa meg Emi a maci haját (kicsit csöpögős a dolog, de hátha megéri, persze ne az alvós maci legyen), aztán a maci az övét, közben meg te is sikálod a lányod Kép
más okos most nem jut eszembe hirtelen.

Panda
A rutinvizgyához nagy drukk! Én anno vezettem 8 órát és úgy kellett mennem vizsgázni, mert akkor volt vizsgabiztos, legközelebb meg késő lett volna nagyon. amíg gyakoroltunk szép száraz, hómentes időjárás volt, mikor szakadt a hó, hát a vizsga reggelén. de úgy, hogy az oktató egyedül hagyitt a kocsiban, menjek csak gyakorolni, ő meg söpri a pályát. hát söpört egyet, mégegyet és az előzőt már be is takarta a hó. végig ment az ablaktörlő,alig láttunk. de elsőre átmentem, pedig nagyon izgultam. utána egy lakókocsiban lehetett melegedni, a vizsgára várók ill. a már vizsgázottak meleg teával vártak, lestek az ablakon, mit húztam a kötelezőek mellé.
a hugomnak is sikerült a kresz vizsgája a múlt héten, ma megy először tanpályára.
nektek annyival könnyeb már a vezetés, hogy a legtöbb kocsiban van szervókormány. na, amin én tanultam ott nem volt, izomból kellett tekerni Kép most mikor beülök egyí nem szervósba, hát vért izzadok a kanyarodáskor kiálláskor.

Áfonya
Tavaly Danival 2 hetet voltunk a balcsin és úgy gázolt a vízben, még járni sem tudott. 4kézláb a balcsiban. akkor kb. 20 cm-es volt a víz. mindig ott voltunk mellette 2-3 méterre. volt, amikor karúszóval, volt, amikor anélkül mehetett a vízbe. idén még sokkal jobb lesz, mert már jár is. attól nem félek, hogy elesik, ha elesik, elesik, ott vagyunk mellette. egyébként usziban már megtanulta, hogy fel kell emelni a fejét a vízből és a száját be kell csukni, az sem gond, ha a feje a víz alá kerül, nem ijed meg. egyedül meg úgysem csatangol a tóban, mert vele vagyunk.

Nekem szülés után kellett bemondani a nevet. A dokim kalapálta be az adatokat egy ezer éves írógépen Kép

ma sütnöm kell egy nagy adag muffint. holnap délután grillpartira megyünk Leeányfalura egyik munkatársamhoz és jön az egész osztályunk, amolyan házavató is lesz egyben. legalább 8 tepsivel kell sütnöm, lévén férfiak és mind édesszájú. Dani is jön velünk, rohangálhat kedvére.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,
Lili elaludt, így van időm kicsit irogatni. Képzeljétek tegnap kapott a párom a munkahelyén üdülési utalványt, így úgy néz ki, hogy pár napra mi is elmegyünk augusztusban majd valahováKép. Úgy örülünk neki, nem is reménykedtünk abban, hogy idén még eljutunk valahová.

Kataa,
Dehogy voltál tolakodóKép. Csak leírtam mi a helyzet. Rendes anyud, hogy ilyet felajánlott.
Az örökségünk a nagyim háza volt, amit feleztünk volna, erre rábírták a nagymamámat (aki már elég idős és befolyásolható), hogy amiről csak lehet mondjon le a javukra. Egyszerűen nem volt mit tenni. Az ügyvédük a végén odajött hozzánk és bocsánatot kért, hogy ő volt ebben az egészben a társ nekik, mondta is, hogy ilyen emberekkel mint a sógoromék még nem találkozott. Sőt, egy másik dologhoz megírt nekünk egy papírt, és a végén alig fogadott el érte pénzt, mert annyira kellemetlenül érezte magát. Hát mindebből látszik, hogy milyen népszerűek a nővéremékKép.

Gumicukor,
Hát szerencsére az én férjem sem ilyenKép. De ilyen családi háttérrel tudja is, hogy én különösen érzékeny vagyok az ilyen dolgokra. A nővéremet is mindig megvédtem ha előttem veszekedtek, aztán amikor a tesóm szólt, hogy hagyjam őket, majd ők elintézik, na onnantól fogva én is lazábbra vettem. Elvégre tudta, hogy kit választ párjául. Emlékszem az esküvőjük előtt anyukám megpróbált beszélni a nővéremmel, hogy biztosan ehhez az emberhez akarja kötni az életét? Erre a nővérem jól besértődött, hogy anyu nem akarja a boldogságát. Akkor meg is mondta mindenki, hogy elment az esze, ilyenkor nincs mit tenni.
Sajnos mivel jó volt a viszony akkoriban közöttünk, nem írtunk előre meg semmilyen papírt, meg egyszerűen bíztunk bennük. Erre építették szerintem az egész dolgot. De hát gondolom ők is tudják, hogy ilyet 1x lehet valakivel eljátszani, nekik úgy látszik megérte. Az csak hab a tortán, hogy tudom tökre nem voltak ráutalva a mi részünkre. (Előtte jöttek haza Szicíliából, és akkoriban vettek 2 BMW-t maguknak...)

Nyuszi,
Hát most már a 7. hónapban vagyok, így ideje elkezdenünk az átszoktatástKép. A pici ruhákat én is elpakolom, Lili azokat a ruháit viszi át a mi szobánkba, amiket jelenleg is használ, csak butus anya valamiért a másik szekrénybe pakolja elKép.
Hajmosás: Lilinél is probléma volt, de rájöttünk, hogy egyrészt félt a zuhanytól másrészt pedig zavarta, hogy a szemébe ment a víz. Ezért volt az üvöltés mindig. Párszor mostanában együtt tusoltam vele és most már ott tartunk, hogy kéri, hogy adjam a kezébeKép. Hajmosásnál pedig amikor öblítem a haját rögtön meg is törlöm a szemeit a víztől, így már nincs sírás. Mi hetente 1x mosunk hajat, de amikor a kertben nagyon összesározza magát, akkor van, hogy gyakrabban isKép. A hajszárítás is azóta tetszik neki jobban, mióta van egy extra halk gépünk, annak a leglassúbb fokozatával szoktuk szárítani a haját. Igaz eltart egy ideig, mert már jó nagy a haja, de mindig adok a kezébe valami játékot, az legtöbbször lefoglalja.

Szilcsike,
Az tényleg nem semmi, hogy otthagyja a gyekmekét a tesód és elköltözik. Mit érezhet szegényke.

Beszéd,
Olyan jó olvasni, hogy miket össze beszélnek ezek a kis manók nálatok. Lili még mindig gyakorlatilag sehol sem tart, de a nem-et már használgatja. Főleg akkor amikor én mondom pl. hogy most ide nem megyünk be, ő meg hozzáteszi, hogy nemKép.

Áfonya,
Sőt teljesen odavan a pocakomért LiliKép. Úgy 10-15 percenként felhajtja a pólómat és megsimogatja a hasamat, ha ülök valahol, akkor a fejét is ráhajtja a hasamraKép. Igaz sokat mesélek is neki, hogy milyen a pici most bent, meg milyen lesz ha már kint lesz, meg hogy ő is ott bent volt, aztán kibújt amikor már egészen megnőtt és nem fért el, meg még ami eszembe jutKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Tegnap írtam egy jó hosszút mindenkinek külön válaszolva, erre jött a fiam és ügyesen bezárta az oldalt. Komolyan, néha csodálkozom, hogy tanítás nélkül is hogy mennek neki a billentyű kombinációk...

Lelombozó híreim vannakKép Tegnap is írtam -ami ugye elszállt- hogy fiam kipöttyösödött a fenekén és ami a furcsa a combján a peluson kívül is. Este mutatom anyósnak is, merthát csak felnevelt két gyereket és átestek 1-2 betegségen, baleseten. Egyből a legrosszabb eshetőséget számba véve megijesztett, hogy rubeola??? MICSODA? Én ugyanis az pont nem voltam és egy alig 13 hetes pocilakóval elég gázos lenne, így este fél nyolckor jobb híjján berongyoltunk a felnőtt sztk-s bőrgyógyászatra. Első kérdésük az volt, nincs-e nagyobb testvér aki uszodában, vagy strandon járt-e... Mikor közöltem, hogy csütörtökön jöttünk haza balcsiról nem mondott semmit, de ilyenkor az ember tudja, hogy a válasza mi lenne. A lényeg, anyós túlzott, nem rubeola. Vírusos nyavaja. Szóval mikor otthon megnéztük a fenekén-lábán, pár pötty a felsőtestén és volt a karján is. De a bőrgyógyón megnézték a tenyerét és a talpát és csodálkozva láttam, hogy az is tele van. De hogy kerülte el a figyelmem, pláne, hogy a talpán vannak tök nagyok és hólyagosak... A feneke persze írtóra ronda és szegénynek fáj is, mert olyan terpeszben tud menni, mint akinek 6 adag kaka van a gatyájában.
Ma voltunk a Heim Pál gyerekkrendelő bőrrendelésén. Elég meglepő a diagnózis, kéz-láb-száj fertőzés. Kaptunk 4 receptet, 1 kenőcs a pöttyökre, meg fertőtlenítő a pötyikre, meg a szájába is fertőtlenítő, meg Cataflan cseppeket!!!
Kérdeztem, hogy ez hogy lett volna elkerülhető. Sehogy. Elég, ha csak 1 fertőzött gyerek van azon a partszakaszon pont akkor... És az elején ki se derül, mert hétfőn még azt hittem melegkiütések a fenekénél.... erre tessék. Mindegy a lényeg, hogy jól éreztük ott magunkat és végülis bárkivel megesik... Van aki sose szed össze semmit a balcsin(pl én, kivéve terhesség alattKép) van aki meg néha bekapja. Tavaj, 2 tónál is voltunk és nem volt baj a gyerekkel. De megnyugtatott a doktornő, hogy ezt a betegséget is csak 1x lehet elkapni és felnőttek nem kapják el... de jó.

Áfonya!

Már hogyne aggódtam volna! Természetes aggódás volt bennem és természetes bizalom. A lényeg, hogy a kettő egyensúlyban legyen és a megfelelő érzés legyen mindig előtérbenKép Ugye érthető a lényege a mondandónak?Kép ha már a fiam térde fölé ért a víz akkor már bizonytalanná vált és kereste a kezem, de amíg alatta volt addig ő sem aggódott, mert ha fenékre is huppan akkor sem éri csak a melle alattig a víz. Ez persze nem azonnal volt számára világos és eleinte csak bokáig mert bemenni egyedül.Kép Elvégre egy új, számára ismeretlen terepen volt, ami iszonyú játék, de mégis félelmetes, hiszen víz.Kép

BanyóciKép

Tuti élvezni fogja, csak élvezd vele te is és ne rémísszen meg a mi esetünkKép Idén mással ilyen már nem történikKép

sasha

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?