A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond: köszi, de azóta kiderült, hogy az állandó lakcím szerinti oep az illetékes, az meg nem itt van :( Felhívtam az üfszolgálatot, ott meg azt mondták, hogy a bm adatokat hetente egyszer /pénteken/ kapják meg, az alapján készül el hétfőnként a kártya, utána postázzák. Úgyhogy 3-4 hét :roll: Szeretem, ahogy pörögnek az események :roll: :evil:

Kép
agi125r

agi125r! :)

Ööö....ezt most a belinkelt kirendeltségen mondták vagy az állandó lakcím szerintin? :roll: Csak mert van, hogy nem tudja a bal kéz, hogy mit csinál a jobb. :roll: :? :? :? :?
(Lassan azért meg kell, hogy kapd. És alaposan nézd meg, nehogy rossz legyen valamilyen adat. Én azon sem csodálkoznék... :? :? :? :? :evil: )

Kép
Kép
200907?

sziasztok

Gratula a friss csibéknek :lol:

ikoka
Nálunk ez a nem alvásos dolog napközben elég gyakori. Tegnap kisfiam 12 órát volt fenn, és este "csak" hat órákat alszik.
Ami tök jó lenne ha napközben is produkálna vmit, de nem..komolyan aggódom az agya miatt, hisz akkor fejlődik.
Pedig volt 2-3 nap normális, azt hittem (naivan), na most beálltunk, hát lósz@rt.

Én már minden módszert próbáltam. Hasfájósak is vagyunk, nekünk az infacol nem jött be. Jobban használ a babamasszázs, de most
már az a technika, hogy leveszem ciciről, büfi, aztán folytatjuk. Sajna így, hogy egész nap hol tombol, holl nézeget, teljesen kimerült vagyok,
és az éjszaka sem tölt fel. Ez látszik is a tejemen.. estére szinte már alig van.
Erre is azt hittem, hogy na most már elég, hát nem elég..

Most veszek homeós cuccot hátha..
De arra is gondoltam, hogy most vagyunk egy olyan fejlődési ugrásba vagy mi..Lehet Gabi neked van igazad

KépKép

KépKép
ronmay

ronmay! :)

Nyugi, lesz még pár "összeomlás". Aztán, amikor megint egyenesbe kerülnek a dolgok, akkor egyrészt nagyon örül az ember, másrészt büszke, mint állat, hogy sikerült megoldania. 8)
Kitartás! :roll:

Kép
Kép
200907?

Tabati,
Ne aggódj, Szabi után 6 hónappal mentem el a 6 hetes kontrollra, egy másik dokihoz.

A koponya uh nem csak nálunk fizetős, a TB vonta el a támogatást. Igy most máshova megyünk, ott viszont csak csípőt csinálnak.

Ronmay,
Miért aggódsz az agya miatt? :shock:

Ahogy apa hazajön, érdemes utódot a kezébe tukmálni. Te meg egy hangszigetelt helyiségben pihizz - nagyon jó tud lenni. 8)

Ikoka,
Ha arra az első képre azt mondják, hogy Dani, simán elhiszem. :shock: Még a póz alapján is.

A méhen lévő forradást azt nem érezheted. Valószínűbb, hogy a szétcincált izmok vacakolnak vagy van valamilyen összenövés. Nekem egy vakbélműtétem volt, időnként, ha tüsszentek, elég keményen belenyilall. A császár meg egy sokkal komolyabb hasi műtét. Én elmennék dokihoz, de lehet, hogy egy másikhoz (mint ahogy Szabi után is tettem) vagy bőrgyógyászhoz.
Azt csak úgy csendben tenném hozzá, hogy nekem is volt egy pici pukli a vágásnál. Natival terhesen meg kisebesedett, elkezdett jönni belőle valami cucc. A vége az lett, hogy addig szerencsétlenkedtem, amíg egy jó centis sebészcérnát kihúztam belőle(m). 19 évvel a műtét után.

007,
Felkészültem arra az esetre is, gondosan Robi szájába rágtam, mit kell csinálni egy újszülöttel, ha én esetleg elpatkolnék. Nem merte viccesre venni, szépen bólogatott és egyetértett. :lol:

A kaka mennyisége nem a legjobb támpont a kaja megítélésére. Vannak jobban és rosszabbul hasznosító babák, így ugyan olyan tej két babának teljesen mást eredményezhet. Meg a tej is csapong össze-vissza, igény szerint.

Ági,
A taj-t a szüléstől 3 hétre, intézkedés kezdetétől jó egy hétre kaptuk meg.

Kép KépKép
lorca

Ronmay!

Isten hozott at "egyszer fenn, egyszer lenn" világában! :wink: :lol:

Mi az hogy este hat órákat alszik? Egyben vagy szétszórva? Mert ha egyben 6 órát, az szuper szerintem. Noé is mostanában kezd egyre többet aludni egyhuzamban éjjel. Eddig 3 óránként felkelt, ma csak egyszer keltünk. :D És nappal is egyre többet alszik. Ha ez összefüggésben van az agyával, akkor szerintem ne aggódj, ezek szerint Noé agya is most fejlődik, Rolandé is később fog. :lol: A fiúk már csak ilyen későn érők. :lol:

Infacol nekünk is csak az elején használt, vagyis puffogott ezerrel abból gondolom. Most már nem olyan sokat, lehet váltok. Van több ilyen szer is, kipróbálunk valami másikat. Ja! Ánizs kömény tea sem jött be.

Lorca!

Akkor jó, mert közben anyósom is szerdára kapott időpontot a dokihoz, az én dokim meg szerdán rendel, úgyhogy abból a hat hetesből inkább 8 lesz... :oops: Hacsak férjem fel nem áldozza magát, vagyis a munkáját a jó ügy érdekében. :lol:

Koponya uh-t nem értem, akkor nekünk miért volt ingyé?

Kép
Kép
tabati

007!

Azt még elfelejtettem megemlíteni, mint 6 hetes nagy változás, hogy elkezdett kinőni újra a haja. :lol: És az normális, hogy ennyi idősen már elkezdi hason kinyomni magát. Tök sokáig fent tud maradni. Mondjuk rengeteget van hason a hasfájása miatt, mert akkor hamarabb megnyugszik. Szóval sokat nyűglődik hason...

Kép
Kép
tabati

Köszönöm a hozzászólásokat csajok a császáros témához. Babócám alszik, mintha délutánra megjavult volna, bár nem akarom elkiabálni. Annyira édesen alszik.

Drágámmal most beszéltem, jön haza melóból és vett pisztrángot az Auchan-ben ( ez itt a reklám helye ) , úgyhogy ma halat fogunk enni. Nem vagyok egy nagy halevő, de ezt most úgy megkívántam. Nekem akkora mázlim van ezzel a pasival!!! Nemcsak elintézi a bevásárlást, de az esetek 90 %-ában ki is találja , hogy mit főzzünk. Nekem ehhez nem mindig van agyam, viszont szívesen megfőzök bármit, bármikor. Na jó a terhességem utolsó 2 hetében akkor ettünk főtt kaját , ha Apa meg is főzte, mert én már ki sem fértem a konyhába. :D :D :D

Úgy eltelt a mai nap :shock: :shock: :shock: , délelőtt nyűglődtünk , ettünk , aludtunk és már 4 óra is elmúlt. Repül az idő.

Kép
ikoka7

Tike:Megnéztem a blogodat,remélem hamar felépülsz,próbálj meg felállni mihamarabb,könnyebben gyógyulsz.Én is sok vért veszítettem.Mára kutya bajom.Kitartás,a fájdalom napról-napra kevesebb lesz.
Vendég

sziasztok

Alighanem mi is beleértünk egy fejlődési ugrásba, így a 4. héten.
De azt is simán el tudom képzelni, hogy a szerdai kajaidő ide-oda csúsztatása tett be nekünk.
Vica tegnap és ma is 1,5-2 óránként követeli a cicit.
Gondom csak annyi, hogy közel 1 óra hosszan eszik, így szinte le se tudom tenni, már kezdődik minden előről. :?
Nóci is itthon. Jó érzékkel akkor puszilja meg a hugit, mikor épp elaludt, illetve hangosan felnevet, sikít, magyaráz, stb.... :evil:
Kivétel a mai egyik etetés volt. 11-kor álltunk neki a szopinak. Kb 11.40-kor tettem le Vicát a kiságyba. 2.15-kor ébredt. Többször odamentem megnézni, lélegzik-e a gyerek :oops:
Na de azóta már 2x evett!!!! :roll:

Még egy verzió: nekem is kevesebba tejem.
Sajna ez is lehet, mert tegnap tragikus dolog történt, ami eléggé megviselt mindannyiunkat. Két kutyusunk összeverekedett (az utóbbi 2-3 hónapban már volt rá példa,de nem ennyire). Úgy egymásnak estek, mikor épp kimentem teregetni, hogy bemenekültem, mert az udvar széltében-hosszában marták egymást. Végén mindkettőből ömlött a vér. Hívtam apát (miközben Nócit próbáltam a lakásban tartani, nehogy őt is megkapják, és ne lássa azt a vért és vérengzést), aki ca. 10 perc alatt otthon volt. Addigra a csatának vége volt.
A kiskutya megúszta kisebb sérülésekkel, a nyelve van oda.
Viszont a német-juhászunknak a nyakán volt egy elég ronda seb. Ráadásul, mikor apa betette a kocsiba, hogy elviszi állatorvoshoz, rámorgott. Az orvos az elaltatást javasolta. :cry:
Nócinak még meg se mertük mondani, mert így is nagyon sírt (persze mi is). Úgy tudja, apa munkahelyén marad Ali, hogy ne bántsák egymást a Fülessel.

Kép
Kép]
hendegabi

Jaj,Gabi,sajnálom,de ez a történet szerintem még hihető lesz Nócinak.Nem szokott bemenni Apához a munkahelyére?Mert akkor lebuktok... :roll:
Vendég

Hendegabi!

Nagyon sajnálom a kutyust! :( Szerencse, hogy nem volt ott Nóci, és bent tudtad tartani a házban.

Nem szeretnék semmit felemlegetni, de mi épp ezt akartuk elkerülni amikor elvitettük a megvadult kutyánkat... :roll: Csak reménykedni tudok én is, hogy a mi kutyánkat valaki befogadta.

Próbálj megnyugodni, kell a tej, nehogy rámenjen a dolgokra!! :?

Kép
Kép
tabati

Köszi, lányok.
Azért bánt nagyon, mert 7 éve velünk volt, kis gombóc kora óta.
Mikor Nóci megszületett, együtt sétáltunk, a gyerek szinte úgy tanult meg járni, hogy a kutyába kapaszkodott.
Mikor ide költöztünk, egy nagyon rozzant kerítésünk volt, amit simán át tudott ugrani az Ali (volt is rá példa), sőt egy felnőttnek nem volt akadály átlépni. De simán kinn hagyhattam Nócit babakocsiban, tudtam, addig el nem mozdul melöle, amíg alszik. Akkor is csak azért mozdult, hogy jelezze nekem, hogy felébredt a gyerek.
Most meg nincs.
Nóci nem megy apa munkahelyére (mostanába tuti nem). sőt, apa is munkahely-váltás előtt van (várhatóan).

Kép
Kép]
hendegabi

ronmay! :)

Még a fejlődéshez akartam mondani: az agya úgy fejlődik a legtöbbet, hogy sok inger éri. Annál többet tanul, minnél több minden van, amit elsajátíthat, ami például szolgál és arra inspirálja, hogy ő is megcsinálja ugyanazt, amit a másik.
(Lásd erdőben, állatok között felnyőtt gyerekek)

tabati! :)

Teljesen normális, hogy ilyen nehéz dolgokat is képes már kivitelezni. Sőt! :wink:

hendegabi! :)

:( :( :( :( :( :( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

Tabati,
Nem tudom, nektek miért csinálták ingyen a koponya uh-t, nekünk már nem lehet. Lehet, hogy még nem tudják, hogy ezt nem állja a tb. :lol:

Dani hason még nem tudja kinyomni magát, de pár másodpercig tartja a fejét, nézelődik. Nati kb 3 éves volt, mire hajlandó volt hason nézelődni. :lol:

Gabi,
:( Remélem Nóci elfelejtkezik róla, pontosabban nem fogja keresni, a kutyát azért nem felejti el csak úgy. A halál gondolatát egészen furcsán fogják fel ennyi idősen, nem is tudom, mi ilyenkor a legjobb, megmondani, vagy csak azt mondani, hogy elment valahová. :roll:

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo:Nagyon cuki vagy,gratulálok Zsirihez! :D Már vártalak...
Vendég

boo! :)

Üdv otthon! :D :D :D :D

Szűrés: szerintem a megfejtés az időpontja. Augusztus előtt vagy után került rá sor. Akkor ezek szerint ezt emlegette a véncsoroszlyadoktonénink nem pedig a csípőszűrést. :roll:

Kép
Kép
200907?

Üdv otthpn Boo!
Zsiri nagyon édes...

tb kárta:
19-én szültem és a párom rá egy hétre intézte az OEP-be és azonnal
meg is kapta...

az elmúlt két nap nekünk is pokol volt...egész nap alig aludt
szegénykém,de szerencsére éjszaka behozott mindent...
csak egyszer kellett kelnem hozzá éjszaka...

nálunk a csípőszűrés az úgy zajlik,hogy a doki ad beutalót és az
sztk-ba kell mennünk...
hasi és koponya uhura is érdemes elmenni???

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Csak gyorsban!

Boo!

Üdv otthon!
Miron nagyon édes a képeken,a lányaimnak is nagyon tetszett,szerintük a második képen hasonlit Benedekre(persze újszülött korában)!
Szopihoz kitartást!

Nekünk ma szupi napunk volt,na és ma reggelre Benedek átaludta az éjszakát!
Kiváncsi vagyok a maira!
Holnap jövök majd bővebben is!
Jóéjt!
20140328174041

007!

Ez sem bejövős, ugyanis én már augusztusban mentem koponya uh-ra...

Boo!

Nem akarok vészmadárkodni, de azért én vigyáznék azzal a sebes, véres cickóval... :roll: Nekem ebből lett a baj, ami a mai napig kísért...

Kép
Kép
tabati

Jól van lányok, látom nem vagyok egyedül, másnak is kijut azért egy-egy kiborulás :roll: ! Azért ez bevallom, megnyugtató :twisted: ! Persze bár ne lenne inkább senkinek sem :wink: .

Mára a tejem mennyisége is erősen megcsappant :shock: :( :( :( ! De semmi gáz: ezerrel fejek a humán melszívómmal (Mazsola :lol: ), meg a kézivel is. Tömtem magamba a fincsi falatokat, és jó sokat szundiztam is :wink: . Lesz itt fasza tej hamarosan!!!!!!! (Csak pozitívan :wink: ) Addig is kap egy kis pótlást a korábban lefejt tejcsiből, most hasznát veszem :wink: .

Oooolyan büszke vagyok apára: másodszor volt egyedül Botonddal, amíg én "nagybevásároltam" 8) :D :D . Mielőtt elmentem pont elaludt a bébi, mikor hazajöttem (órák múlva) szintén aludt. De jó -mondom- végig aludt? Nem, végig fent volt :shock: !
10 perccel a távozásom után felébredt, és onnantól ment a műsor :? . Apának is volt egy laza "hazafeszülése" közben, de leverte a boxzsákon :lol: . Aztán megetette, rendbe szedte a babát, és engem már egy alvó tüdérke fogadott 8) :D :D :D .
Sztem nagy dolog egy teljesen kezdő apukától az ilyesmi, ráadásul enyémapa életében először a saját babáját tartotta a kezében, szóval rutin nulla...

Tabati!

A rántott levesről már én is hallottam: anyósom ette literszám szoptatás alatt. 14 kilót hízott miatta, szóval azért óvatosan! Bár teje is volt, ami azt illeti... :roll: :lol: :lol: .

Hendegabi!

Kutyusotok :( :( :( !

Tényleg csajok!

Hogy fogadták a kutyák a babákat?

Boo!

De jó, hogy vagytok :D !
Botond is veszekszik a cicivel: kiköpi, fintorog, magyaráz, keresi, mint őrült, rákiabál, aztán úgy rácuppan, hogy úgy érzem kiszívja az agyvelőmet :lol: :lol: :lol: .
A képek nagggyon édik :D ! A 4. képen totál olyan fejet vág, mint Mazsola közvetlenül "lecsatlakozás" után :D . Ez a "köszakajátjóllaktam"-fej nálunk :lol: .
Szopi: amíg rendesen be nem indul a tejed, addig kell csak két ciciből, aztán már váltottan. Mindkét ciciből csak szaporításkor érdemes (én legalábbis így lettem "nevelve" :wink: )

Moncsy!

De ügyik vagytok :D !!! Van vmi praktikád? Hogy sikerült, hogy máris alszik éjszaka?

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Hogy mikor lehet "elrontani" egy babát, arról ezer+1 vélemény van, szóval fogalmam sincs :oops: . Viszont nem akarom az ördögöt a falra festeni, de mindig legyetek nagyon elővigyázatosak együttalvásnál!
Én pl. csak ébren mertem a kórházban együtt feküdni a babával, mert ott ugye egyszemélyes volt az ágy, és anyutól tudom, hogy elég gyakran esnek le az együtt alvás során a babák, és sajnos koponyatörés is előfordul. És ehhez nem kell bénának, vagy "szar anyának" lenni, egyetlen hirtelen mozdulat elég...
persze itthon már más: a 180*200as ágyon már én sem féltem :wink: :lol: .

Szopizás: Pontosaaan így csinál :wink: . És az én fiam is bealszika cicin szinte mindig! Ha fejreállok, akkor is... Maximum ha nem fáradt szopi után egyből felkel, de a cicin elalszik. Elvileg ez azért van, mert nekünk az átlagosnál több oitocin termelődik szopi közben, ami álmosít (én is érzem). Ez ellen nincs mit tenni, mint amit most is csinálsz :wink: .
Amúgy engem ez nem is izgat túlzottan: az imént 5 percig evett a fiam felkelthetetlenül beájult :? . Totál kiakadtam, hogy evett max 10-20-at, de nem: 70-et evett! 5 perc alatt :shock: !
Van itt vákuum öcsém :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, és kézi aventem van: nekem bazijó :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

Skrisz Eszter babája tegnap este 18.50kor megszületett, 3360 grammal és 54 centivel, császármetszéssel. Gratulálok, mihamarabbi felépülést és sok-sok tejcsit kívánok!!!

Dodi, Boo, Bende is ezt csinálja. Ennek este szoktam örülni, amikor nem kapcsolok villanyt, de próbálnék belecélozni a szájába, de nem ő ugyan be nem kapja, hanem elkezd vonaglani, veszekedni vele, majd egy két perces produkció után, amikor már leizzadtam, hogy na most kelti fel Marcit hajlandó bevenni a bimbit a szájába és szopizni.

Nagyon cuki Zsiri. :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kispiskóta 2009.08.08 06:45-kor.

kispiskóta

Boo, még az szerettem volna írni, hogy Bende ugyanígy átaludta a szopikat, volt, hogy 7-8 órát aludt egy huzamban-sajna nem éjszaka. Akkor én kérdeztem a lányokat és mindenki azt írta, hogy örüljek, hogy alszik. Pedig én is paráztam a kiszáradástól. Ha viszont éjszakánként alszik ennyit az azért nem gáz, mert nekem eddig -kórházi csecsemősök és a védőnőm is-mindenki azt mondta éjszaka nem keltegetjük enni a gyerekeket. Majd kinőtte a nemevést-asszem túl jól is sikerült, mert most aludni nem szeret nappal. :wink: :lol:

kispiskóta

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo, igazából én nappal sem tudtam, mit csinálni, mert nem lehetett felkelteni, és ezt szó szerint értsd, mindent, amit lehetett kipróbáltunk, de ő aludni akart. Nyugi, én is paráztam, és látod "kinőtte". Persze azért próbáld ébreszgetni, hátha sikerül egyszer-egyszer.

Én egyszer valahol azt olvastam, hogy ha véres akkor is oda lehet adni neki a cicit-az más kérdés, hogy az ember nem tartja gusztusosnak. Igazából én nem értem, miért vannak a bimbóvédő ellen. Nekem Marcinál nagyon bejött, igaz muszáj volt alkalmazni, mert annyira be voltam ödémásodva, hogy nem tudta bekapni a bimbót. Nem lettek véresek a cickók, nem járt szenvedéssel a szopi, viszont, nagyon jól megtanult szopizni, és két-három hét elteltével, mikor már nem alkalmaztam annyira profi volt, hogy nem is sebesedtek ki a cickók. Na Bendénél, nem lettem vizes, így gondoltam simán megy a cicizés. Mire hazaértünk a kórházból a bal cicim, annyira fájt és elkezdett sebesedni, hogy csillagokat láttam minden szopinál. Így elővettem a bimbóvédőt, hát megváltás volt. Míg meg nem gyógyult azzal szopiztattam. Addigra ő is megtanulta a helyes technikát. És nem lettek cumizavarosak, ugyanannyi tejem volt/van... .

Nekem van kézi és gépi Aventem is. A gépi erősebben szív, mint a kézi-én imádom-bár csak az elején fejtem, amikor nagyon be voltak keményedve. Most már nem, mert így is annyi van, hogy bocinak érzem magam. Múltkor 150-et szopizott egy ciciből.

kispiskóta

Sziasztok lányok!

Boo! Gratula Zsirihez, nagyon szép baba! Elolvastam hogyan telnek a napjaitok, a cicis témához nem igazán tudok hozzászólni, de az alvásoshoz igen.
Nekünk a gyerekorvos az első nap, mikor hazaértünk elmondott nagyon sok okos dolgot. Többek közt azt is, hogy nappal 3 óránként jó lenne enni, és fel kell ébreszteni, de éjszaka nem ébresztünk, ő úgyis szólni fog, ha szüksége van valamire. Ezzel segítünk neki különbséget tenni nappal és éjszaka között, és nem szokik hozzá, hogy éjszaka is 3 óránként kaja van, és így előbb átalussza majd.Kiszáradásról szó sincs.
Na, én az első este néztem az órát, hogy mikor kell kelni, és természetesen Bogyó nem akkor kelt amikor én gondoltam. Ekkor megkérdeztem Apát, hogy most mi legyen. Határozottan kijelentette, hogy nem ébrsztünk, ezek után Jázmin magától szólt 1 óra múlva, hogy kaja van. :)
Persze minden gyerek más, és mindenkinek más a tapasztalata és problémája, így neked kell rájönni mi lehet a helyes megoldás, de hátha tudtam segíteni.

Cici leordítás: Nálunk Jázmin akkor csinálja, ha már jól lakott, de a hüle anyja még be akarja tuszkolni a szájába. :oops:

Voltunk tanácsadáson: Bogyó meghízta az első kilóját és a kedves védőnéni közölte, hogy duci. :shock: :twisted: Ejjjjjj, az anyját!!!! Gondoltam, hogy a p...-ba mondhat ilyet. Ha meg nem enne az lenne a baj! :twisted: :twisted:

Aztán merakattuk a fülbevalót is a kiscsajnak, aminek anyukája nagyon örült, és bízott abban, hogy így már nem fognak rákérdezni, fiú-e vagy lány. :shock: De képzeljétek el, még mindig megkérdezik, annak ellenére, hogy full rózsaszínben van. Na, mindegy.

...és szeretnék kicsit dicsekdeni, hisz még úgyse csináltam ilyet anyukaként :oops: :D Az esküvői fotósunk felkérte Jázmint egy fotózásra az új weboldalához, amin babafotózást hirdet. Így 5 hetesen fotómodell lett a babánkból.
Íme pár kép:

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Ha valakit érdekel a fotós elérhetősége, nagyon szívesen megadom! Pécs-Szekszárd vonzáskörzetben dolgozik, de nagyon rugalmas, így lehet elmegy bárhová!
Vendég

Helló lányok!!

Boo!! Isten hozott a fedélzeten,jó,hogy újra itt vagy!! Zsiri nagyon aranyos kis pasi!!
Tápszer: ne aggódj,Lili is kapja,annak ellenére,hogy van tejem,egész nap azt eszi,viszont estére már nem tápláló neki,így ordít,bármennyi időre is hagyom cicin. Úgyhogy este kap egy kis pótlást. Az doktornő azt mondta,hogy most ez a "trend",hogy feltétlenül szopizni kell minden gyereknek,de ugyanakkor enni/inni is kell szerencsétlennek,és ha nincs elég,akkor pótolni kell,nincs mese.Ettől még ugyanúgy megmarad az anya-gyerek szoros kötelék. A melleim már nekem is nagyon fájnak,pedig nincs kisebesedve meg semmi,csak a lányom egy agresszor... Apával tök jókat röhögünk,amikor rácsatlakozik a cicire,tök mérges fejet vág és úgy bekapja,hogy beszarok.
Tegnap este úgy összefosta magát,hogy most kivételesen nem a háta,hanem elöl a hasától a nyakáig szaros volt,sőt még a lepedőt is ki kellett cserélnem. Nem is tudtam a fején keresztül levenni róla a ruhát,csak alulról :lol:

Norka! Jázmin irtó édi!! Nem csodálom,hogy "felkérték" őt a fotózásra!!
Ma megyünk a nagymamához,kiváncsi vagyok,hogy fogja bírni a kislányom az új közeget. Majd mesélek.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ja!! Boo! Nekem is azt mondta a dokim,hogy nem kell keltegetni a gyereket,úgyis jelez,ha ő éhes. A védőnő nekünk is azt mondta,hogy fel kell kelteni,de én tuti nem keltem,mert csak hisztis lesz tőle.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Van két (számomra) fergeteges hírem:
1. Újra megindult a tejem (min. 100 ml/cickó) :mrgreen:
2. A kisfiam végigaludta az éjszakát!!!! :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Éjfélkor evett utoljára, és reggel 6-kor kelt legközelebb :wink: . 7-ig evett és azóta alszik megint (most hallom, kezd mocorogni).
Annnyira jót aludtam, hogy még a nyálam is csorgott (utoljára ocakosan) :lol: :lol: :lol: .

Na, olvasok....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszi! Lili biztos jól fogja érezni magát a nagyinál, szerintem észre sem fogja venni a változást. :wink:

Dodi! Irigy vagyok ám!!! Én is végig szeretném aludni az éjszakát!!!!! Mi a titkotok?

Moncsy! Úgy olvastam nálatok is sikerült! Jó nektek! Szeptember 5-én megyünk Zegre!!!

Nekünk a péntek éjszaka mindig kicsit nehezebb. Jázmin 21órakor vacsizik, utánna 3-kor kel, szerencsére egyből vissza alszik, viszont apukája 4-kor ér haza a melóból, így fél5-nél előbb nincs alvás, majd Jázmin 6-7 között kel reggelizni. Persze most ők édesdeden alszanak, de én nem tudok. :?
Vendég

Ma én sem panaszkodhatok,ugyanis Lili este tíztől 1/4 6-ig aludt,utáan is csak negyed órát volt cicin,el sem akartam hinni,hogy elég neki,de már úgy tettem vissza az ágyába,hogy aludt,mint a bunda. Aztán fél 9-kor kelt legközelebb,kaja,pici alvás,nézelődés,aztán fél 11-kor megint kajás volt,azóta alszik. Nem tudom,hogy fogjuk így felnyalábolni őt,ha indulunk :)

KépKép
KépKép
nyuszi81

Tabati

Általában 22-24 között alszik, és 4,30-6.00 között kell fel.
Szal egyben. Persze jó dolog, de az a baj, hogy napközben max 2 óra. Tudom, ne sírjak, mert ez mindig jobb mintha éjjel nem aludna.
Ugyhogy befogtam :lol:

Dodi

Nálunk, kutyi nagyon jól fogadta, nincs probléma, semmi féltékenység. Igaz sokat törődünk vele is, és nincs kihagyva semmiből.
Sokat sétálok vele meg Rolóval. Szal jól megvannak.

Boo

Én sem akarok beleugatni, de jól rakod cicire? Lehet attól sebesedik. Bár lehet alkat, de nálunk van hogy egy másfél órát is rajta lóg,
de nekem nem volt sebes, de mégcsak nem is kezdett az lenni, és nekem sem volt/van rutin..
Zsiri nagggyon cukkii!
Bonddal egyet értek az egy cici két cici témával.
Ja vigyázz a cumis üveggel, nehogy cumizavaros legyen, oszt már nem fog kelleni neki a cickó.
Sztem, ha van tejed felesleges a tápi. Persze Nyuszi mást mond...
Bimbóvédőt próbáltad?
Milyen fejőd van? Nekem kézi avent van, és szupi, akkor ha van tejem még pluszba :lol:
Ha nagyon kemény szopi előtt fej egy kicsit, hogy könnyebb legyen neki bekapnia.
Mi elején együtt aludtunk, de mindig bepróbáltam a kiságyba. Most az van, hogy este mindig kiságy, viszont mikor 5-6 kor felkel vagy mózesbe rakom,
és kilököm a teraszra :lol: vagy ha nem akar egyedül akkor csicsizek vele egy pár órát, miközben szopizik..
CSak halkan nehogy megkövezzenek :oops: :
Én nem hagynám ennyit aludni, míg ilyen pici. Max 5 órát. A sárgaság miatt is, meg a cickó így nem kap elég ingert így kevesebb tejet termel..Bár lehet, hogy azt kell csinálni mint amit Kispiskóta és Nyuszi mondott...

Norka

Baromi jók a fotók!

KépKép

KépKép
ronmay

(A helyesírásért bocsi, de sokszor egykézzel pötyögök, sokszor meg gépelek ezerrel mert ki tudja mennyi időm van...) :oops: :oops:

KépKép

KépKép
ronmay

Norka
Nagyon szuperek a képek!

Boo
Zsiri :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nekünk 6 hetesen kell visszamennünk kontrollra a neonatológiára, ott csinálnak UH-t is...
Akinél gond van, az kap beutalót az ortopédiára...

Szopi, ahogy mi csináljuk...
Egyik cici...amikor abbahagyja, átteszem a másik oldalra...aztán vissza...és itt általában vége van... Kb. 20-30 perc alatt telirakja a pocakját a Hercegnőm. És pár napja 2,5-3 óránként eszik, éjszaka meg 11 és 2 körül...

Kép
Vendég

Norka!
Jázmin nagyon édes, gyönyörű kislány!

Boo!
Jó, hogy újra itt vagy!
Akkor én is osztok egy kis észt.... (aztán meglátod, hogy Neked mi válik be leginkább):
Lehet, hogy nem emlékszel, de én ugyanezzel a problémával küszködtem már a kórházban az első napon. Vámpír Petrám ugyanis szarrá rágta mindkét mellem, de úgy, hogy a bőr cafatokban lógott.
Tehát ő 2 naposan már tápszerre volt ítélve, mert a kórházban nem fejtem, alig vártam, hogy hazaérjek.
Mire hazajöttünk a kórházból, már mindkét mellem tiszta csomó volt, a mellszívó még jobban besebesítette, így nem maradt más, mint a kézi fejés, ami sokkal hatékonyabb és sokkal fárasztóbb és fájdalmasabb, mint a mellszívós. De mivel hatékonyabb, hát ez maradt.
Ráadásul így tudtam fejni úgy is, hogy vér ne menjen bele, mert a bimbót nem bolygattam.
Petra két héten keresztül cumisüvegből kapta a kevéske lefejt és nem véres tejet, és kapta mellé a tápszert.
Aztán amikor meggyógyult a cicim, egyből kapta ciciből a tejet és cumisüvegből a tápszert, mert kevés volt a tejem.
Állandóan fejtem, így hamar elég lett a tej mennyisége neki (hozzáteszem, hogy 6 hetesen sem eszik egyszerre 100-nál többet, van, hogy annyit sem).

Én a mai napig két ciciből etetem, ill. ha nem kell neki annyi, akkor a másik cicit lefejem. Éjszaka is lefejem, nem hagyom benne, mert teljesen bekeményedik a mellem, majd szétdurran. Inkább felkelek fejni.
Így is pont annyi van, amennyi neki kell, ill. néhány adag van a mélyhűtőben, de mivel mi elég gyakran megyünk ide-oda, így külön jó, hogy van lefejve tej.

Tápszert ha nem tudtok szerezni, akkor szóljál, nekem van itthon másfél doboz, amit mi nem használunk, szívesen adok!!!!

Kép
katy76

Csütörtökön voltunk csípőszűrésen, minden ok, majd 4 hónaposan kell vinni újra (ott ez a protokoll).
Volt a váróban egy nő, aki szoptatta a babáját. Persze a dologban nem az a pláne, hogy szoptatta a babáját, hanem ahogy csinálta.
Mellette ült egy apuka (másé), aki annyira zavarban volt, hogy rossz volt ránézni.
Hát a nő úgy szoptatott, hogy a melle premier plánban ki volt csapva. A baba éppen nézelődött, amikor véletlenül odanéztem, a nő is nézelődött, a csöcse meg kint figyelt a szabad levegőn.
Hát én nagyon meglepődtem, pedig nem vagyok prűd.
Azért ezt lehet diszkrétebben is csinálni szerintem. Hozzáteszem, hogy én még az anyósomnál is képtelen vagyok szoptatni, csak itthon és Anyunál tudok. Nekem a szoptatás egy intim együttlét a gyerekemmel.

Tegnap voltam a 6 hetes kontrollon, minden rendben.
Hallott már valaki a Mirena nevű spirálról? Vélemény?
Én gondolkodom rajta, mert mi most még nem szeretnénk tesót.
Van prospektusom róla, szóval tudom, hogy hogy működik, inkább a tapasztalatokra lennék kíváncsi, ha van valakinek!

Nálunk kezd beállni a napirend magától. Nagyjából azonos időközönként kel, éjjel szinte mindig 2 és 3 között ébred, amikor kb. 5 percet szopizik és már alszik is tovább, aztán legközelebb már hajnalban ébred csak 6-7 körül. Délelőtt és ebéd után van fent picit hosszabban, de nem sír, hanem nézelődik. Délután a sétánál alszik egy nagyot, és 7-8 között van fürdetés.
És az sem zavart be pl. tegnap, hogy felébresztettem szoptatni 2 és fél óra elteltével, mert mennem kellett a dokihoz, és még előtt meg akartam kajáltatni.

Mi hasfájásra már hetek óta nem adunk semmit, szerintem egyik sem használ igazán. Mire hatna, addigra magától is elmúlik. Bár nálunk igazi hasfájás már nincs, inkább az esti szopinál van egy kis küzdés a kakilással.

Hason már teljesen kinyomja magát és megtartja elég hosszú ideig, és a fejét is nagyon szépen tartja rövid ideig. És állandóan nézelődne.

Kép
katy76

Anna!
Iringó is nagyon édi! :D

Kép
katy76

Cuki Irongó!

Mi kinyomjuk magunkat, s ma reggel is arra ébredtünk, hogy hasról háton figyeltünk :lol: Terminátor lesz ő is :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Norka, Iringo!

Nagyon szépek a Lányok!!!! :wink:

Norka! Méghogy pufi....no comment! Ármin is ducul....és én annyira szeretem, hogy hurkásodik!!!!! Méghogy fiú????? Nagyon is lányos Jázmin (nálunk meg Ármint nézik kislánynak....)

Boo!

Én is úgy tudom, hogy eleinte a sárgaság miatt nem szabad hagyni őket hosszasan aludni! Amikor hazahoztuk Ármint (19-én született és 22-én már kidobtak minket) láttam, hogy sárgul---szóltam is a dokinak, de azt mondták minden ok! Aznap jött a védőnő és azt mondta, hogy Ő is látja, de nem vészes (szeme nem volt sárga), viszont keltsem fel enni, mert ilyenkor még képesek a babák "halálba aludni" magukat. Persze ez később már nem igaz.

A tápszer, hogy gáz -e??? Szerintem majd beáll a termelésed! Én is nagyon-nagyon szerettem volna csak szoptatni, de sajnos nem ezt dobta a gép. Nagyon nehezen is jön a tej (a fejőgéppel is), szerintem a fejőgép azoknak jó, akiknek amúgy is könnyen jön a tejük, mert nekem a vákuumja hatása elég gyengusz!

Ha nagyon kemény a mellem én meleg zselépárnát rakok rá és attól felpuhul (segít Árminnak), van amikor rögtön el is kezd csepegni a tej a melegtől. Amúgy pont úgy vagyok, mint Te szoptatni alig tudok mennyiséget, viszont néha csak úgy elkezd folyni (leginkább természetesen abban az időben amikor letelik a 3 óra). mostanában az a szokása, hogy elalszik kaja közben(talán még fellocsolni sem lehetne) meghagy 50-60 ml-t, majd egy fél-1 óra múlva felébred és visít, hogy éhes...ez nagyon rossz, mert ilyenkor adnom kell Neki megint kaját....így sosem ürül ki rendesen a gyomra, ami annyira nem jó! Viszont tegnap óta nyoma sincs a hasfájásnak Hála Istennek és a kaki is csak amolyan sunyin ott terem a pelusban.....nincs erőlködés!

Tényleg, aki ad tápszert milyen tápszert ad????

Ármin is már 2 hete kb. kinyomja magát, meg emeli és fordítja a fejét hason. Nagyon nézelődik (tegnap a virág árnyékát nézte 2 percig a falon...majd mosolygott). Ma meg énekeltem neki, közben táncoltunk, hááát az a kacagást amit levágott...azt hittem megzabálom! Fel is vettem videóra, Nagyiék nagy örömére!Hihetetlen, hogy napról-napra mennyit fejlődik!!!!

Boo! A szerelem érthető! Nagyon édes Zsirike!

Dodi!El is felejtettem Apukám is júli 15-én született :D

Néhány fotó:

Kép ---Vízipocak RELAX

Kép ---MOSSAD Még....Imádom!!!

Kép---elmélázva

Kép ---Apa ölében

Kép ---Álomszép

Tickerplayground.com
breki76

Boo

Az Avent kézi mellszívója teljesen jó, eleinte én is azt hittem hogy nincs szívóereje. Most is néha többször neki kell futnom mire működni kezd. Meg szoktam igazítani a szelepet, az általában segít. Meg pumpálom üresben párszor aztán egyszercsak már működik. Olyan erővel szív hogy ha teljesen felengedném a kart szerintem letépné a mellbimbómat...

Miron pontosan úgy viselkedik a cicin mint Lóci az első napokban. Ő is szinte a cici ellen küzdött, tele szájjal ordított mert belenyomtam a szájába, rázta a fejecskéjét mintha szabadulni akart volna de amint kicsúszott a szájából újra kereste. Nekem annyival könnyebb volt hogy ezt csak a jobb mellemen játszotta el, és csak nagyon ritkán mindkettőn.
Néhány nap alatt aztán abbahgyta ezt és már szépen elkapja a cicit. Persze szopizni továbbra is lusta. 40, max.50-nél többet nem képes egyszerre szopizni pedig lenne még a ciciben. Én is minden ébresztgetési módot kipróbáltam.
Na jó, a harapdálást azt nem :)
És én is nagyon elkeseredtem amikor a kórházból való hazajövetel utáni harmadik napon azzal szembesültem hogy tápszer kell.
Mostmár megbékéltem vele hogy így van, nem hiszem hogy ettől ő boldogtalanabb lenne.
És az sem jött be amivel riogattak hogy majd a cumisüveg után nem kell neki a mellem.
Annyira kell neki hogy még pukkadásig lakva is sír a ciciért, csak pár kortyra, csak a megnyugvásért talán csak hogy jó legyen a szája íze :D
Mi éjjel is 3-4 óránként kelünk, nappal van hogy csak 2 óra van két evés közt vagy még kevesebb.
Így igényli és nem is próbálok mást ráerőltetni.

Gabi

Neked már rendbe jöttek az ujjaid?
Nekem továbbra is nagyon fájnak az izületeim, alvás után alig tudok elindulni annyira fájnak a bokáim, az ujjizületeim pedig akkorák, hogy a gyűrűimet esélyem sincs visszahúzni.
Nem vizes a kezem hanem egyszerűen meg vannak vastagodva az izületek és továbbra is fájnak :(

Norka

NAGYON JÓK A KÉPEK!!! :D

Fürdetés: már egyre kevésbé sír. Azt még nem állítom hogy tettszik neki, de már nincs annyira megrémülve :)
Vendég

Katy

Most hogy írtad, én is elolvastam amit a Mirena-ról írnak.
A 6 hetes kontrollra már válsztottam egy magánorvost, az egész terhességet és szülést végigvittem SZTK alapon, de most úgy érzem a fogamzásgátlás és a cytológiai promlémáim miatt tényleges odafigyelésre van szükségem.
Persze ahogy az áraknak utánanéztem a cytológia szerintem megint SZTK-ban fog menni :?

De legalább a fogamzásgátlást tudjam megbeszélni normálisan egy dokival aki nem csak elémtolja a papírt hogy: "itt írja alá"..

A spirált sajnos nem bírom, már 4-szer próbáltam és mindig méhgyulladás lett a vége :(
Tablettát az életkorom miatt már nem javasolják.

De ez a Mirena jónak tűnik a leírás alapján, még a változókorra is ajánlják..
Vendég

Ja, és bocsi lányok de most először, de igazán először nem tudtam mindenkit visszaolvasni :oops:

Időm még csak-csak lenne annyi egy nap, erőm meg türelmem nincs mire idejutok a gép elé.

Ma egy picit könnyebb nap van, kisfiam ma nem olyan nyüszike.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?