A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok!

Sajna a hetet nem tom visszaolvasni,csak gyorsan bekukkantottam,hogy azért még vagyok!
Sajna a derekam/csípőm teljesen kivan!Nagyon fáj,alig bírok hajolni úgyhogy a házidokim szigorú pihenésre utasított!
Nődokihoz hétfőn akarok menni....ha valahogy beférek még,mert már teltház van nála...este 9-re van időpont...!
Szóval pihizek sokat,ülni sem jó a gép elött....szóval azért nem jövök mostanság....!

Remélem mindenki jól van és a babák is!

Én ma gyümölcslevest főztem,a második pedig rántott máj és rántott patiszon volt krumplival és vegyes salátával.
Holnap leves ugyanez,és tegnapról maradt káposztástészta lesz hozzá!

Elevit tabletta: 12. hétig minden nap szedtem,de most minden 3.nap!Bár lehet,hogy kiegészítem c vitaminnal,hogy védjem a szervezetem az influenza ellen.Hallottam,hogy kismamáknak lehet,hogy ingyenes lesz,de én nem oltatom be magam!Sok rosszat hallottam ezekről az influenza elleni oltásokról!

Gyerekvállalás : én is 30 alatt szerettem volna csak...össze is jött három! :lol:
Vendég

Már 32 éves vagyok és őszintén mondom, hogy teljesen más volt huszonévesen babát várni! Össze sem lehet hasonlítani! Ha eleve 3-at terveztünk volna, biztosan mi is úgy időzítjük, hogy 30 alatt essen meg mind a 3.

Tulipános, sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy. Ezt a terhesség hozta ki vagy eleve volt problémád a derekaddal?

Hú, már nagyon régóta nem szedek semmit! Talán a 13. hét volt az utolsó mikor eleviteztem és a 18. héttől a Magne B6-ot sem szedem. Jobban hiszek az egészséges és változatos étrendben, legalábbis ami a gyümölcs, zöldség fogyasztást illeti. Itt van a nagy kertünk, terem mindenféle gyümi, zöldség, csak ki kell menni és leszedni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok! Én is csak gyorsan bekukk, úgy látom, nem túl aktív a fórum, helyes, ezek szerint mindenki pihen valamerre! :lol:

Tulipános: engem a Hunorral való várandósság viselt meg ennyire, vele kb 3-szor voltam csontkovácsnál, ő általában "helyre-tette" a dolgokat, de ahogy egyre jobban nőtt a hasam, szélesedett a csípőm, alakult át a testem, nagyon sokszor fájt, mondjuk nekem a hátgerincem. :? Esetleg nem tudnál gyógytornára járni? az talán segíthet. :)

Gyermekvállalás: no, igen, ha tehettem volna én is 30 alatt szülöm a gyerekeimet. Kislányként úgy gondoltam 24-25 évesen, friss diplomásan már babázhatok. De az élet nem úgy hozta, ha kötöm az ebet a karóhoz, talán már korábban is lehetett volna gyerekem, most meg magam mögött tudhatnék 1-2 válást. :( A másik felemmel 28 évesen ismerkedtünk meg, fél év múlva lánykérés, egy év múlva esküvő, 3 hónap múlva Hunorral várandós lettem. Így éppen 30 voltam mikor szültem először. Ennél gyorsabban mi ketten nem tudtuk volna összehozni. :lol:
Így átértékelve a dolgokat, azt mondom, ha az Égiek is úgy akarják, 37-38-nál nem leszek több az utolsó gyermekem születésénél sem. Talán nem maradok le az unokáim születéséről.

cucka

Én is a változatos étkezés és friss vitaminok híve vagyok,ráadásul nyár van,így én a 12.hétig csak folsavat szedtem és most a 18.-tól szedek magnerotot.Néha bedobok egy c-t,ha aznap nem ettem sok gyümit.Én Dénesnek tuti beadatom a h1n1 ellenit,de csak ha dokink is javasolja.Magamnak nem.

Szerencsére nekünk megadatott,h mindkét részről a szülő segítettek az építkezésben,anno telekárban meg tudtunk venni egy hatalmas 2szintes házat,ami félkészen állt évek óta a város legszebb és legközpontibb utcájában.Belehaltunk,anniyt dolgoztunk,mi lambériáztunk,festettünk,kertet rendeztünk évekig,de meg is van az eredménye.Szerencsénk volt....és 30-at töltöm 11.18-án,meglesz az áhított 2 gyerek is ,én is 30-ig le akartam tudni :lol: :lol:

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!
Én is megvagyok még, de mostanában csak olvasgatok. A héten egy nap háziorvosnál, két nap fogorvosnál ücsörgéssel telt, most hétvégén szülőkhöz megyünk, ugyhogy nem unatkozom.
Remélem mindenki jól van. Nekem mostanában kezd előjönni elég durva derék vagy inkább keresztcsonti fájdalom estére, ha nappal sokat pörgök. Pedig hasam alig van, szóval nem annak a "cipelése" miatt. :) Megyek is és elteszem magam holnapra, mert ha csak a nappaliban dőlök le a kanapéra, onnan négykézláb kelek fel ilyenkor. :oops: Valahogy még rosszabb ha kicsit megpihen, vagy azért mert ez keményebb mint az ágyunk. :shock:

Vigyázzatok magatokra és a picikre! :wink:
csillag25

Én hébe-hóba bekapkodom a terhesvitaminokat (1-2 naponta). Ami viszont rendszeres: kalcium pezsgőtabletta és magnézium. És amit sztem most sem fogok elkerülni, az a nemsokára bevetésre kerülő vas. :( Azt Hunccal is kellett szednem, hiába a változatos étrend. Alapjáraton is anémiás féle vagyok. Hát még így, 2:1-ként.

cucka

Ja igen, vitaminok. Én is 2-3 naponta -mikor eszembe jut- akkor veszem be a Femibion 400-at, így legalább tovább tart, bár nem ez a cél, egyszerűen nincs eszemben. :oops: Meg kicsit úgy vagyok vele, hogy a lényeges szervek már kifejlődtek, nagy baj már úgy sem lehet.
csillag25

Sziasztok!
Gyorsan bekukkantottam, végigolvastalak titeket! A szüleimnél töltöm a hétvégét, mert a férjem holnap dolgozik. Jó kicsit pihenni.
Én a 12. hét után leálltam a terhesvitaminnal, de utána kb. 14 hetesen mondta a dokim, hogy szedjem csak, nem árt. Igy én maradtam a mindennapi Gravidánál. Persze néha elfelejtem, és akkor sincs gond, de azért szedem.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
tedorka

Na, én is benéztem, régen voltam már.

Terhesvitamin: a 14. hétig naponta szedtem gravidát, aztán napi felet, most meg kétnaponta felet, azt is csak a biztonság kedvéért, mert szerintem a táplálkozásom elég változatos. Csak azt nem tudom, hogy mennyiségben elég jut-e mindenből a babának, mert a diéta mellett én összességében baromi keveset eszem egy átlag kismamához képest. Persze lehet, hogy csak az ismerőseim pont a zabálós korszakukat élték terhesség alatt. :lol: Magnéziumot viszont jó sokat szedek, az a görcsök miatt muszáj.

Én 30 alatt nem is szerettem volna gyereket, pedig minden adott volt, csak mostanra jött meg a kedvem. :) De egyáltalán nem bánom, nagyon jól teltek az elmúlt évek! :lol:

/
lemonsong

No azért én se csúsztam nagyon ki a 30-ból. Szeptember 21-én leszek 31 és a babák valsz. erre rá 3 hónappal jönnek (max 3 hónap pár nap). Ha belegondolok, 3. hónapra sikerült a próbálkozásunk, úh terveim szerint még a 31. betöltése előtt, vagy épp akkor születtek volna meg, de Isten így adta. Na és gondolom, ha kislányunk is előbb született volna, akkor egy évvel mindennel előrébb csúsztunk volna. De mindennek rendelt ideje van! Így ennek is, így kellett lennie.

Vitamint én szedem kb minden nap, ha eszembe jut, de nem minden nap jut eszembe. Gravidát szedek, és azért is akarom most végig szedni, mert ikreket várok, és itt nem áll fent a baj, hogy túl nagy babák lennének. Egyes babáknál keringenek azok a hírek, hogy a túl sok vitamin hatására születnek a 4kg feletti babák. Nos ez ikreknél akkor is csak 2-2kg. :)

Ami viszont rossz hír, hogy reggel arra ébredtem, hogy viszket odalent megint, úh holnap felhívom a dokit, megpróbálok előtte időpontot kérni, hátha valaki lemondta, ha meg nincs időpont, akkor anélkül betolakszom, amit előre megdumálok a dokival. Jobb ha megnéz, és kezel, mert valami biztos van.

Na meg a nagylány is vakarózik odalent, úh őt meg elviszem laborra vizelet tenyésztésre, kérek beutalót a gyerekorvostól. Reggel én is teszek félre vizeletet, hátha kéri a doki, hogy vigyek magammal azt is.

Kata
labkat

Jó reggelt!

Pókica felvetésére... én változatlanul szedem a folsavat és e-vitamint, mármint ha nem felejtem el. Mellé már vasat is szedni kellene, amióta nálam 15 évvel ezelőtt megcsinálták az első vérvételt, én azóta vagyok vérszegény :cry: De vaspótlásra én gyógynövényboltban vásárolt löttyöt iszok, ebben jobban hiszek, főleg a felszívódás miatt, és számomra nincs kellemetlen mellékhatása, mint pl. a székrekedés.
Ja! A doki szerintem ennem kellene a nos-pa-t, de nem szedem :oops: pedig a derék és keresztcsonot fájdalmaim hasonlatosak a Csillagéhoz és erre a problmémámra javasolta az orvosom.

Ha.... akkor sokkal hamarabb lettem volna kismami én is, csak hiányzott hozzá az apa, így ennyit kellett várni. Irigylem a fiatal kismamikat, akik már azon gondolkoztok, lassan unokázni is tudtok akár :wink: Ebben csak az a bosszantó nálam, hogy a nyugdíjkorhatárunkat egyre jobban tolják kifele, egyre kisebb az esélye az egészséges, nyugodt nyugdíjas éveknek, így sajnos egyre kisebb az esélye, a nyugodt unokázásoknak :cry:
Barátnőm anyukája már betöltötte az ötvenet, négy unokája van, a legnagyobb 10 éves, és a mamának a legnagyobb bánata, hogy keveset van az unokákkal, mert még aktívan dolgozik :(

További kellemes vasárnapot mindenkinek!
Vendég

Kata sajnálom, hogy ismét lenti problémáid vannak :cry: futás holnap az orvoshoz... jól teszed, hogy viszed a lánykádat is. Biztosan semmi komoly, de addig legyen kikezelve, amíg zárt a méhszáj. Lánykád pedig gyorsan túl lesz rajta, bármi is legyen, a gyerekek regenerálódása egyébként is csodásan gyors szokott lenni :)
Vendég

Sziasztok!
Nem mintha nem lenne változatos az étrendem, vagy nem hinnék abban, hogy az ételekkel minden bejut a szervezetembe, amire szükség van, egyszerűen csak biztos, ami biztos alapon szedem a vitamint. Mondjuk ha nyáron nem is szedném, szerintem ősszel biztos visszaállnék rá. A hatalmas súly meg még valahogy nem jutott eszembe, azt mindig az elevitre fogtam. Bár nem gondolom, hogy más hatása lenne a gravidának. Na, most ezen elgondolkodom.
Labkat! Hivd fel feltétlen a dokit, mert ha holnap nem is férsz be hozzá a rendelésre, akkor kedden bent van mindig a volt máv kórházban, ott is meg tud nézni reggel.
tedorka

m&g: Igazság van abban amit írtál. Ha valaki korán lesz nagymama, lehet hogy mire lenne ideje unokázni, már nagyok lesznek az unokák. Nem jól van ez így. Lassan már tényleg a halálunkig dolgozunk...

teodorka: azt javasolta egy a dokimnál szült kismama, hogy ha nem is érem el, menjek mindenképp hozzá be a rendelésekor, és be fog hívni, csak várni kell. De azért felhívom reggel, ha kell 5x is, csak tudjon róla hogy megyek. Mert holnap mindenképp szeretném ha megnézne. Ez az egész dolog olyan kellemetlen tud lenni, hogy nem érdekel az sem, ha várnom kell! Meg gondolom, hogy ha mondom hogy mi van, akkor ő is azt mondaná, hogy megnéz, ha igazán lelkiismeretes doki - márpedig azt mondják.

Kata
labkat

Na talán sikerül mindenre reagálnom (közben wordbe írtam, erre esélyem nem lett volna...)

Meli:
Leesésgátló: http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... sg%E1tl%F3 Itt vannak olcsóbban is.
4D: Itt nagyon jó szonográfusok vannak, normál árért, irtózatosan jó géppel: www.4dgenesis.hu
Én náluk voltam (feltettem ide a képeket) Bendussal is és most is, és ide is fogok visszamenni még. Ja és egészségpénztárral is fizethetsz.
Örülök, hogy ki tudták kapcsolódni, nem kell félni, a terhesség nem betegség, hanem egy állapot. :)
Szép gyerek, szép poci, szép kutya, és egyáltalán nem vagy „jólmegtermett”.

Cucka: ugyanígy vagyok az együtt alvással. Ha igényli, miért ne??? Inkább hallgassam a sírását??? Na azt nem!!! Ha kell mellébújok 4-5 évesen is… Másztam én már be a kiságyba is… :) Szerintem nincs meghittebb dolog az együtt alvásnál. Én imádom. És Ő is jobban alszik ez tuti, mert ha nem veszem át hajnalban, akkor 7kor ébred lekésőbb, mellettem 8-fél 9. Persze, ha nem igényelné, nem venném át, ez tök egyértelmű. :D A hinta amit belinkeltél nagyon szimpi nekem, de úgyis majd jóidőben kell csak, így várok vele, addigra kiderül milyen alvó, és eldönthetem, kell vagy sem. :)

M&G: Én anyósomnak is ez a nagy bánata, hogy 50 múlt, 4 unokája van (1 még pocakban…) és hogy nem tud csak velük és a gyerekeivel és a menyeivel foglakozni. Teljesen kikelt szinte magából múltkor, amikor szóbajött ez. :)

Babahinta, pihenőszék: Nekünk csak pihenőszékünk volt/van. Használtuk, de nem mondom, hogy kihagyhatatlan… Egyik ismerősömnek van hintája, ilyen hiperszuper rezgős-zenélős, zabálja a góiátot (6 v 8 db), de rezgés-zenélés nélkül is sokszor volt benne a gyerek, mondjuk pl amíg porszívózott, amit ugye szeretnek a babák így szépen be is aludt közben. :) Tehát vannak pro- és kontra vélemények, de mérlegelni kell. Hova akarom, akarom-e hurcibálni (konyha, fürdő, nappali, kert, terasz ésatöbbi…) mert ha igen, akkor inkább pihenőszék. Ha nem, akkor inkább egy egyszerűbb hinta. Szerintem. Tapasztalat nem sok van… Ja, most jut eszembe, hogy az elején pl. mi a hordozót használtuk pihenőszékként, mert nem volt Neki kényelmes (újszüöttként) a sima p.szék. Annyira gyerekfüggő. Főleg, hogy Bendusnak pl. van hintája, de nem szeret hintázni. Régen sem volt elájulva tőle, most sem… kb 2 percet ha benne van, aztán elég is volt.

Befekvés/szülés: Na ez nálunk is félő volt. Ha nappal megyek szülni, nem gáz, mert meg tudjuk oldani, de ha éjjel, akkor ki vigyáz a gyerekre, amíg én bemegyek. Apa jön velem, mert egyedül én bizony nem szülök, Anyum visz, mert Apának nincs jogsija. De akkor mi lesz az alvó gyerekkel??? Na ezt múltkor elmeséltük a barátainknak (legjobb barátaink) és egyből, gondolkodás nélkül felajánlották, hogy szépen telefonálunk és jönnek. De mondom munka stb??? Nem baj, betelefonál, hogy nem megy. :) Komolyan mondom, hogy meghatódtam, annyira jól esett.
Amúgypedig szerintem sincs pihenés a kórházban, de nem mernék lelépni idejekorán. 3 nap bőven elég bent, utána mehessünk.

Vásárlás: Nekünk sem kell sok minden, sőt… Mivel Ketteske is kisfiú így még ruhát sem kell vennünk. Pont most kaptuk vissza (kölcsönadtuk) Bende újszülött ruhácskáit és odaraktam mellé (vagyis a vállára) és szörnyülködtem, hogy tényleg ekkora volt??? És tényleg már ekkora??? Jajjanyám… :)

Tulipánoshoz hasonlóan, nekem is bedurrant a derekam. Tegnap előtt Apával nagytakarítottunk és 2szer is felnyaltam (4kézláb) a nappalit, elhúztunk minden bútort… Nagyon elfáradtam, de most legalább tudom, hogy tényleg tiszta minden. Még a szőnyeget kell kipuceválnom, lehet mindjárt neki is esek, már pihentem 1 napot. :) Én kosmodisket fel szoktam venni (derékrészt) és akkor tényleg jobb!!!

Na nem tudom, mi volt még, így is baromi hosszú lettem…

Kép
Kép
sleepin

sleepin: hát ha látom azokat az ici-pici kis 56-os bodykat, én is elérzékenyülök, hogy milyen kicsik is voltak a csajok és már mekkorák... :roll: Pedig nekünk Johi még mindig olyan picike, de közben meg már olyan nagy. Főleg hogy érzem az ikrek ficánkolását, egyre jobban tudatosul bennem is hogy két kis élet van odabent, és lassan idekint lesznek :)

Kata
labkat

Ebben is van igazság, hogy ha nyugdíjas korunkban születnek az unokák, akkor jobban kiélvezhetjük. Már ha megérjük azt a korhatárt és ami a fontos: egészségben érjük meg.
Szegény anyósom 55 éves és mikor a fiunk született, annyira fájtak az izületes kezei, hogy meg sem tudta fogni a babát. Ezért van az, hogy csak a lányunk megy le hozzájuk, nem tudna egy kicsi gyerek után szaladozni, ellátni. Egyik napról a másikra jött a betegsége. Szóval sosem lehet tudni...Ma már túl van egy tucat látásmegtartó szemműtéten is. :cry:
A fiatal nagymamiságnak a hátránya az aktív munka, előnye, hogy még tudunk valamit kezdeni az unokával.
Az idősebbnek előnye az otthonlét, csak egészség legyen.
Az, hogy melyik a jobb, majd elmondom 25 év múlva, úgy tűnik mindkettőt megtapasztalhatjuk! :D A lányom már most babázni akar, remélem a 20 éves kort azért még megvárja! :wink:

Kata,
jól teszed, hogy dokihoz mész, én is minden kis apróságot megkérdezek, jobb mintha nem foglalkoznék vele. 56-os ruhácskák? Jaj de jó volt neked! Mindig is kicsi babát szerettem volna, olyan 3-3,5 kiló közötti max 56-os hosszúságút. Nekem élből át kellett ugranom az 56-os méretet a több mint 4 kilós gyerekeimmel a maguk 60 centijével. Nagyon remélem, hogy csak egy pici hetecskével korábban jön ez a baba és csak egy picivel legyen 4 kiló alatt! Olyan jó lenne! :oops: Természetesen nem fogok ennek érdekében semmit tenni, rábízom a természetre és a babára a kibújás idejét...csak álmodozom róla. A fiam 2 hónaposan már 7 kiló volt és félévesre való ruhákat hordott.
Neked milyen kis picuri babácskáid lesznek 2 kilósan! Hol laksz Pest megyében? Megyek babázni... :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Ó, Kata sajnálom, hogy újra előjött a viszketés, de csak nem komoly! Azt azért jól teszed, hogy elmész a dokihoz.

Vitaminok: én szedem az Elevitet, mivel mind a háziorvosom, mind a nődokim azt mondta, ártani nem árt, inkább szedjem. A háziorvosom vasta is szedetett velem,akkor is amkor már jó volt az eredményem. Erről most a nődokim leálított, viszont azt mondta helyette inkább folsavat vagy Femibiont szedjek még pluszba. Én abszolút nem bánom, mert habár szerintem elég vitamint eszek, azért biztos ami biztos, így minden eljut a babához. emellett hébe-hóba én is veszek be kalciumot.
Vendég

Én is mindig fiatalon szerettem volna anyukává válni, de hát nem jött össze. A húgommal mi nagyon sok időt töltöttünk a nagyszüleimneél (minden hétvégét) és mindig volt valami program: kirándulás, városnézés, várjátékok, vagy valamilyen gyerekprogramok, strand... Férjemnek mondtam, hogy nagyon sajnálom, hogy a mi gyerekeinknek ebben nem lesz részük, mert a nagyszülők nem bírnák a tempót. Nekem ezek mindig olyan szép emlékek maradnak, és a gyerekeimnek is szerettem vvolna, ha részük van benne, és az unokáimnak is. hát sajna nem így lesz.

Derékfájás: nekem régebben volt derékproblémám, most szerencsére még nem újult ki, "csak" a hátam szokott nagyon fájni. Nekem a derékproblémára a fastum jött be, illetve van egy kínai tapasz, ami olyan mint a ragtapasz, csak valami gyógynövénnyel van átitatva. Estére ha felragasztottam, reggelre semmi bajom sem volt. Az a legtutibb szerintem.
Vendég

Lenne egy kérdésem gyesen lévő kismamáktól: régen volt olyan munkalehetőség kismamáknak, hogy otthon különböző bedolgozásokat kaptak valamilyen kismamákat foglalkoztató cégtől. most van ilyen? Keresztanyám annó pelenkákra ragasztgatott ragasztócsíkot, illetve borítékokat hajtogatott és látott el ragasztóanyaggal. Most nem találtam semmi ilyet. Bedolgozás címszóval meg csak átverés gyanús hirdetéseket találtam. Tapasztalat?
Vendég

Sziasztok lányok!!!
Az előbb írtam,véletlenül félre kattintottam és eltűnt az egész! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! :evil: No de sebaj! :D Csak végre én is géphez jutotam és gondoltam írok egy pár sort. Nagyon zsufi hetem volt: bútorszerelés, családi és szomszédos összejövetelek, nyílászárók cseréje, egy ismerősöm babája tegnap, kb. a 30.héten megszületett , de szerencsére minden oké, azt leszámítva, hogy inkubátorban lesz még 2 hónapot. szóval volt esemény! Lényeg, hogy néhány kellemetlenséget leszámítva itt minden mami és babóca jól van!! :D Az én kisördögöm is szépen fejlődik és sokat rosszalkodik odabent! :D
Én nem szedek terhesvitamint, mert nem bírta a gyomrom, de a folsavat, a neo-ferro-folgammát, D3 és 1200-as C vitamint szedek, valamint egész nap zöldségekkel,gyümikkel tömöm magam!
Sajna ez is csak egy gyors bejelentkezés volt részemről, már mennem is kell.. :( Puszi mindenkinek és hajrá mamik!!!! :lol: Hamarosan jelentkezem... :wink:
Vendég

O'hara: a bedolgozós melók ma nagyon átverősek bizony. Elég sokat várnak el, amiért már érdemes dolgozni. Én nem próbálkoztam ilyennel. Inkább távmunkák után nyomozz, ami internetes kapcsolatot igényel, és mondjuk adatrögzítéssel kell foglalkozni. De mondjuk gyerek mellett is csak úgy lehet ilyent csinálni, ha épp van valaki, aki vigyáz rá.

Kata
labkat

Megvan, amit kihagytam...

Vitamin: Én vasat szedek (alacsony volt), plusz Mg pezsgőtablettát iszok (DM-ben van extra Mg tartalmú), illetve multivitamin pezsgőtablettát. Ja meg néha Ca-pezsit is. Én ezeket jobban csípem, mint a tablettákat. De nem mindennaposan, szerintem az sem jó...

Én mivel fiatalon letudok 2 gyereket, gondolom, hogy fiatalon nagyi is leszek (ez így 25 évesen érdekesen "hangzik a számból" :lol: ). Nem bánom, de a későbbi gyerekvállalással sincs probléma. Kinek így, kinek úgy. Van akinek 30-40 évesen is becsúszik gyerek, más pedig 20-onévesen is küzd a babáért. Karrier ide-karrier oda. :(

Nekem rengeteget mocorog Manóka és rengetegszer nyomul bele a hólyagomba. Ha épp sétálunk a gyerekkel, meg kell állnom, mert attól félek bepisilek. :roll: :shock: Ja meg rengeteget nyomul kifelé is. :) Bende ugyanilyen volt.

Kisikáltam a szőnyeget, drukkoljatok, hogy ne essen, és holnap hétágra süssön a nap egész nap, hogy megszáradjon. :)

Jó éjt!

Kép
Kép
sleepin

Bedolgozós meló: Vigyázni kell velük, és csak gyes mellett lehet, ha jól tudom. Az adatrögzítéses dolog pedig általában számlás szokott lenni, legalább is ahol én dolgoztam anno (közvélemény kutató cég, mi adtunk ki ilyen feladatokat) ott számlaképesnek kellett lenni. :( Nem éri meg.

Kép
Kép
sleepin

Jó reggelt Nektek!
Ma megint lazább munkanapnak ígérkezik, remélem, és tudok jönni többet.
Közben olvasgatlak titeket, de arra már nem jut energiából, hogy írjak is, de gondolatban sokat írok :oops:

Nekem munkásan telt a hétvége, ajtócsiszolás, lakásújítás, takarítás, napi házimunka, stb, stb. Kicsit lestrapáltnak érzem magam. De kitartok, mert hétvégén elutazunk a Balcsihoz 2 napra barátokhoz.
A héten kezdek megint vezetni, remélem hamar meglesz már az a jogsi. 3 hetem van, hogy befejezzem, és már csak forgalom hiányzik, részemről teljesíthetőnek tűnik. És nagyon bízom a kegyelmükben a pocak láttán :D (na jó, és kicsit számító is vagyok ... :oops: )

A sógornőm a héten beindít egy varrótanfolyamot, és is elmegyek, és hamarosan magamnak gyárthatom a szebbnél szebb ruhákat :) Persze, ahogy időm engedi, de a pénztárcámnak még mindig jobb lesz, mint a boltból öltözködni. És az egyedi méreteimmel sem lesznek gondok, bár ahogy eddig a boltokban próbálkoztam, mindig kellemes meglepetés volt: a korábbi XL-es mérethez képest mindenhol az M-es és S-es méretek voltak jók.

Na ennyit bejelentkezésnek, aztán győzzetek ma lelőni :)

eva

Kép
schvargaeva

Sziasztok!
Még egy kérdés a babakelengyével kapcsolatban. Lehet kapni a kiskádakhoz ilyen biztonsági ülőkét. Valakinek volt vagy van ilyen? Érdemes beszerezni vagy nincs is rá szükség. Gondolom ez tényleg attol is függ, hogy ki mennyire fél a fürösztésektől. Mondjuk én nem félek, csak nem tudom hogy ez az egyszerű sima műanyagülőke mennyire lehet kényelmes? És hogy nincs-e a babának benne félelemérzete, mivel nem én tartom?
Vendég

Nekem nagyon megtetszett az a fürdetős műanyagülőke dolog, mondjuk azt nem tudom, hogy arra amire eredetileg szánják mennyire praktikus, de arra pl. jónak tűnik, hogy később bele lehet rakni akár a nagy kádba/medencébe is, és benne ülve lehet stabilan pancsolni.

Nekem is van egy fürdetős kérdésem. :) Ti minden nap füdtettétek (akinek első, az tervezi fürdetni) a babát? Mert tőlünk nyugatabbra mostmár az a hivatalos álláspont, és a védőnők is azt nyomatják, hogy az ideális hetente egy-kétszer fürdetni, és ha lehet, akkor se vegyszerrel, hanem tiszta vízzel. Nekem is logikusnak tűnik, hogy minél kevesebbszer mosom le róla a bőr által termelt saját "burkolatot" (főleg zsiradékot) annál egészségesebb, de ha jól tudom, nálunk minden nap szokás mosni a kölköket. Szerintetek nagyon vad ötlet, hogy csak akkor kell fürdetőt bevetni ha fülig összekakálja magát vagy tényleg koszos lesz valamitől?

/
lemonsong

sziasztok
látom mindenkinek eltérő a véleménye a vitaminokról.én szedem az elevitet de néha elflejtem és kimarad,és én nem hiszek abban hogy nagy baba lenne tőle annó is szedtem az utolsó napig és kerek 3 kilo volt a fiam szerintem az pont jó suly.szedem a magnéziumot is 2x1 citritet mióta voltak keményedéseim igaz most nagyon ritkán van de félekha abba hagyom visszatérnek.vasat nekem írt a nődokim mert egy picit alacsony volt és aztmondta ttől már csak rosszabb lehet.kálciumra még várom védőnőm ajánlot valami jót 5000ft egy doboz és 2 doboz 1 kúra demég sajna nemtudott szerezni mert hiánycikk lett pedig már nagyon várom mert nagyon tudnak fájni a csontjaim sajna mindig ilyen voltam és a terhességek csak rontanak rajta és amit vannaak kálcium készítmények nem használnak/pl. tovita/
én emlékszem hogy mennyit voltam a nagymaminál amikor kicsi voltam pedig ő is dolgozó ember volt csak otthon volt szabin vagy délelőtt a nagypapi vigyázott rám vagy keresztanyám egy utcában laknak de én fiatalon zültem é a végén csak nem lessz ALKALMA A GYEREKEIMNEK ÁTÉLNI A NAGYIS NYARALÁSOKAT a párom szülei már 75 évesek apum nincs már anyámmal pedig eé rég nem beszélek.de remélem én vigyázhatom az unokákra :)

Kép
Kép
anitaaa03

én azt vallom hogy jobb naponta fürdetni én is jobban érzem magam fürdés,tusolás után felélénkül a bőröm és tud lélegezni.

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok! :)
Csak bekukkantottam, mert ma nagyon sok a dolog, szerencsére Minkaleányka nem bojkottálja a takarítást, főzést, nem úgy a nagy és okos bátyja. ;) Reggel óta lakást sikamikáltam, most kezdem az ebédfőzést (VAN VALAKINEK VALAMI ÖTLETE? HOGY MIT FŐZZEK????), estére érkeznek a legjobb barátnőmék (+családja), reményeim szerint legalább addig meghagyja Hunor ezt a pillanatnyi rend állapotot. :lol: bár ismerve őt, kétlem. ;)

Mi se fürösztöttük minden nap Hunort, amíg le nem pottyant a köldökcsonkja (1 hét a mi esetünkben), gyakorlatilag egyetlen egyszer, amikor nyakig sz@ros volt. :lol: Amúgy se érheti igazán víz a köldökcsonkot, így -én azt hittem saját ötletemre, de később olvastam, hogy van ilyen és az a neve, hogy "száraz fürdetés"- a manót áttöröltük esténként egy nedves textilpelenkával. Miután leesett a csonkja, már bátrabban, szinte naponta fürdettük, de nem csináltunk belőle különösebb cécót, ha úgy alakult, hogy bealudt és így kimaradt egy nap. (néha még ma is előfordul ez :oops: És csak ajánlani tudom, hogy mindenféle nagyon divatos kemikáliákkal telirakott fürdetők helyett használjátok a sima gyógyszertári fürdetőkrémet (amit a gyerekorvos ír fel). Mi még mindig 90 százalékban azt használjuk, pedig Hunc már nagy lókötő. :D

cucka

Hali,
na, a nyugis munkanapból mégsem nyugis munkanap lett... de azért időnként benézek.

Vitamin ügyében: én szedem az elevitet, c-vitamint, kálcium pezsgőtablettát, néha MagneB6-ot, ha keményedek. Pont most hallottam, hogy nem a terhesvitaminok okozzák a nagy babákat, hanem, ha - akár vitaminnal, akár étkezéssel - bevisszük tökéletesen a szükséges vitaminokat, akkor a genetikailag elérhető maximális mérettel elérhető baba fog születni. Hát ez kinél mekkora... De nekem sok elevites / egyéb barátnőm van, aki végig szedte, és 2900-3400 gr közötti babók születtek.

Jók a fürdetős tippek, hozzászólások, ezen a téren is (és még mennyi) jó informálódni, nézőpontokat látni, hogy legyen lehetőség miből kiválasztani a nekem és a babónak valót.

eva

Kép
schvargaeva

Képzeljétek, tegnap annyira aktív volt a kis mocorgó, nem tudom mi volt vele, de egész délután meg este ficánkolt, nem sok szünet volt közte. Már apa is érzi, és néha csak figyeljük a hasam mozgását, az is vicces, hogy időnként kidudorodik valami látványosan, vagy féloldalas :) Annyira jó érzés, hjaj.
Valahol azt olvastam, hogy a terhesség végére már akár 40 percet is végigalusznak. Persze ilyenkor ébrenlét nem egyenlő mozgással. No meg szerintem akár álmában is mocoroghat, mint ahogy mi is.

eva

Kép
schvargaeva

Sziasztok, eltűntem egy időre, végre lejutottunk a Balcsira! :)

Még nem olvastam vissza, igyekszem képbe kerülni, remélem, mindenkinél minden oké!

Én hétvége óta érzem, hogy így az egy évesemmel nehezítve bizony kezdek fáradni... :?

Kép

Kép
nóna

Sziasztok.

Csak néhány hsz,mert rohanok..

Sleepin,köszi a sok jó tippet,leesésgtlót meg is rendelem..

Látom mindenki másképp áll ehhez a vitamin kérdéshez,mint sok minden másban a gyerek körül,ez sem egyszerű kérdés,mert a média,az orvosok és a védőnők,meg a keresetlen tanácsokkal ostromló okosok is mást mondanak mindenben,te meg legyél okos...mert ki az a hülye,aki kockáztatná a gyereke egészségét,de amúgy meg jó lenne a természetesnél maradni...hát nem egyszerű...

És ez majd a szülés után csak fokozódik minden témában,szopi,cumi és altatás és hordozás és egyebek,a hozzátáplálásról már csak ne is beszéljünk...én azért is mondtam mindenkinek,hogy köszönöm szépen,az én életem,én gyerekem,majd én eldöntöm.

Fürdetés.Mi minden nap,de leginkáb,mert Dénes a dögmelegbe született bele és egész nap csatakosan lógott rajtam,a mellemen és nem éreztem volna jól magam én sem akkor fürdés nélkül.Most lehet,hogy elő fog fordulni,hogy csak minden másnap.
viszont azt nem szabad elfelejteni,hogy a gyerekek nagyon könnyen hozzászoknak mindenhez és ha megvan egy kialakított napirend,akkor sokkal könnyebben megy az esti elalvás.Dénes lassan 2ésfél,de még mindig a megszokott napirendet követi minden este,ha máshol alszunk,ott is.Tudja,hogy vacsora,utána pancsi,utána törölközés,huncutkodással,majd villanyoltás és mese és alvás(más szopi nélkül egy ideje)
És ne gond soha,hogy aludni kell,este tudja,mi a dolga.
Hű,bocs,mégis sok lettem......

Kép Kép
meli1118

Sziasztok :)

Vitamin: én Gravidát szedek, a nőgyógyászom azt mondta, szedjem egész végig (és még azon is túl). Kalóz módon nem szedem be minden nap, csak minden három napból kettőn. Nőttem néhány centit, és a férjemnek az a fixa ideája, hogy ebben a vitamin is benne van, mint okozó (pedig a doki szerint csak a növekedési hormon). :lol: Mellette alkalmanként Magne B6, Kalcium és néha C vitamin, amit szedek. Folsavat szerettem volna, de a "patikusom és gyógyszerészem" nem volt képes segíteni.
O'hara, Te milyen típusú folsavas készítményt szedsz és milyen dózisban?
Szerintem megfelelő az étrend-összeállításom, zöldség, gyümölcs, tejtermék, hús van benne normális arányban, sok folyadék, kevés cukor, ha pékáru akkor teljes kiörlésű, és eszem nem csak szárnyashúst, hanem halat és vöröshúst is. Mindemellett ha azt mondja a doktorom, hogy a vitamint szedni kell, én nem merem nem szedni.

Mindig derékfájós voltam, mostanában még ehhez megéreztem azt is, hogy hol van a vesém. Sosem értettem, mások honnan tudják. Már tudom. :?

A nagypapám születésnapi meglepetésül megvásárolt nekem egy olyan babakocsit, amilyet kinéztünk a Férjjel. Bergon 2dX Dimension, jó stabil, szerintem nekünk ideális lesz. Nem lehetne vele felszaladgálni a sokadikra, de egyszintes (lesz) a házunk, tehát nem kell lépcsőzni. Itt tömegközlekedés sincsen, ha felkeresem a fővárosi nagyit (az én anyukámat), akkor pedig kiválóan betuszkolható a kocsi csomagtartójába. Narancssárgát kaptam, mert itt nálunk gyakorlatilag a legtöbb utcában nincsen járda és szeretném, ha jól látszanánk. (A pesti gyerekkor utóhatásai.)

Nektek zökkenőmentesen zajlanak a kötelező és ajánlott vizsgálatok? Lehet, hogy a kétlakiság teszi, de én néha fennakadok az egészségügy tűzfalán. :lol:

A gyerekvállalás ideje - nekünk egyszerűen így alakult. Későn érő típus vagyok, magamat sem éreztem késznek rá korábban és a feltételek (a legfőbb, az ideális férj :D ) sem voltak adottak korábban. Én már nem szülöm meg harminc előtt az elsőt!

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

hát igen nehéz mindig okosnak lenni.
ma megyek a dokimhoz délután csütörtökön kéne de gyerekorvos van tervben utána pedig védőnő szóval nem lessz idő még nődokira is inkább elmegyekma az a párnap már úgyis mindegy.de most nagyon gyorsan eltelt ez az 1 hónap mióta nem voltam.épp almás lepényt sütök remélem finom lessz.meg tegnap voltunk búcsúba nagymamáméknál és adott rántott husit bepanírozva úgy hogy csak ki kell sütni meg krumpli hozzá és már kész is.lassan neki is fogok a fiam most alszik kisnyugi :)bár én már nem panaszkodhatom mert álltalában eljátszik már magának csak néha kisördögöt játszik :D

Kép
Kép
anitaaa03

Eszembe jutott egy mókás kis vasárnapi élmény: amikor a nagypapám átadta a babakocsit, és kinyitottuk, a kilencven felé közelítő, és már kicsit hóbortos családi nagy-nagynénikénk azt mondta: "ez valami... Narancssárga-a??? Ez... Színes? Az én időmben fehérek voltak a babakocsik. Hát színvak lesz az a szegény gyerek!" :lol:
Bízom benne, hogy nem lesz színvak. :wink:

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

moly aranyos a nagypapád tényleg stabil kocsi ha nem kell cipelni akkor tökéletes választás.és a narancssárga szerintem sép nekünk narancssárga volt a fiamnak. :)

Kép
Kép
anitaaa03

Én ma máglyarakást sütök. :) Persze ez nem kaja, inkább édesség. :) ahogy magamat és Bendust ismerem kb fél óra/tepsi. :roll:

Meli, nincs mit, örülök, hogy segíthettem! :wink:

Fürdés: Mi mindennap (ritkán maradt csak ki). 1. szerintem kell a rendszer, hogy fürdés, kaja, utána alvás (éjszakai pihentető). 2. ha tél, ha nyár a gyerek izzad. az elején is, mert fel van öltözve + sokat alszik és be van takarva.
És én is gyógyszertári fürdetőkenőcs-párti vagyok. :) a legjobb Nekik. A Joh.-ok szárítanak, a baba tele van lanolinnal. Gyógysz.-i olcsó, jó, csak fura az elején, hogy nem habzik, de ezt is meg lehet szokni. :) Ja és nekünk van/volt olyan kádba rakható műanyag izéke, hogy ne kelljen fogni és NAGYON JÓ!! Pedig aprócskának született a fiam (2900 gr, 50 cm) és tökéletes volt. De vannak ma már olyan kádak is, amikben alapból benne van, mármint úgy van öntve a kád. Aztán amikor már próbált ülni / ült, volt pár hónapig fürdetőkarikánk, aztán már az sem, csak csúszásgátló (az még ma is). Na azt hiszem, kiveséztem a fürdés témát. :D

Kép
Kép
sleepin

mglyarakás az fini.én is beittatom aközel jövőben :) nekünk fürdéshez az elejétől csak csúszászgátló volt keetten fürdettük így nem volt rá szükség

Kép
Kép
anitaaa03

na már a krumli készen meg a süti is :) még a husit kell kisütnöm aztán meg gyors tusolás és hajmosás doki előtt.
Kata mi van veled?voltál dokinál?
és ja jól emlékszem még tulipános írta hogy ma megy.nálad minden rendben?derékfájás remélem elmúlik estére nekem is van de nem ilyen durva

Kép
Kép
anitaaa03

hát elkézült a süti.ettem már finomabbat is :( kevés benne az almakellett nekem húgomra hallgatni ő mondta hogy az bőven elég de mégegyszer ennyit is elbírt volna.na mindegy majd másodszorra jobban sikerü :oops: l.

Kép
Kép
anitaaa03

na készülődöm majd holnap jövök a hírekkel

Kép
Kép
anitaaa03

Mindenkinek milyen lakásfelújítós, strapás napjai vannak!

Melinda!
A biztonsági babafürdető nekem nem szimpi, szerintem jobban érzi a baba magát, ha anyu vagy apu meleg kezében, karjában pancsizhat, biztonságos ölelésben mint a kemény műanyagban. Az olyan gyerekidegen. Nálunk én fogtam őket, apáé volt a buksi fürdetése, a testecske az én reszortom volt.

Lemonsong! Jót mulattam azon a kikötésen, hogy elég akkor fürdetni ha nagyon kakis lesz, mert minden nap nagyon kakis lesz! :D Én csak 3 naponta fürdettem, akkor is a gyógyszertári fürdetőkrémmel, mert atópiás dermatitisze volt, ami miatt nem lehetett minden nap pancsikázni. Így is nagyon száraz volt a bőre. Fél éves kora után áttértünk a BEBA olajos fürdetőre.

Meli, a napirendhez kapcsolódó fürdetésben teljesen igazat adok. Két hónapon át míg nem lett atópiás, mi is mindennap fürdettük, izgalmas is volt és szerettük is, bár a kicsi nem annyira, egy hónapig mindig végigüvöltötte azt a pár percet. De utána pizsirugiba bújtattuk, szopi és lámpaoltás, alvás velem együtt. Nagyon sajnáltam, hogy allergiás lett, mert így teljesen felborult az addigi napirendünk és attól kezdve, bár főleg a viszkető bőre miatt éjjel 10-15x ébredt fel vagy fél éven át.
Tehát a napi fürdetés nemcsak a tisztálkodás miatt jó, hanem a napi ritmus miatt is. Persze vannak babák, akikkel bármit lehet csinálni, nem érdekli a napi ritmus, inkább a változatosságot szeretik, ők rugalmasabbak.

Nálunk a kaja ma hamburger volt, a férjem készítette mikor hazajött a munkából. Nagyon finomat tud csinálni! :P

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nem BEBA, hanem BABÉ! A BEBA valami tápszer. :oops:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

Na voltam ma dokinál, lánykámat is elvittem. Neki a doki azt mondta, hogy nincs semmi gond. Tőlem pedig vett kenetet a doki, és remélhetőleg péntekre lesz eredmény. Ha van valami gond, akkor pénteken be kell mennem, és ír fel valamit, ha nem, akkor jövő héten megyünk, amikor már remélhetőleg minden lelet a kezemben lesz.

A doki rendes volt, fáradtnak tűnt, és nincs is szabin csak épp valamiért úgy osztották be, hogy nem lesz már a hónapban, csak a héten. Annyit mondott, hogy ha pénteken nem érem el, küldjek sms-t és akkor azt megnézi mindenképp és visszajelez ha még aznap be kell mennem.

fmelinda: úgy hallottam, hogy az a kádba való ülőke nem valami jó. Nekünk nem volt, és semmi gond nem volt a fürdetés körül. Meg tudod majd fogni, vagy a férjed úgy, hogy nem fog félni a baba. Meg van annak is a technikája!
lemonsong: én pont valami ilyesmit hallottam, hogy nagy kádba bele tették, és felborult az az ülőke. De lehet hogy az másmilyen volt!

Lemonsong: a fürdetés szerintem hasznos, mert a baba napirendjébe beépítve jó kis napi rutin alakul ki. Egy kisbabát sose fürdetnek mással, mint a gyógyszertári mosakodókrém, ami táplálja a bőrt, és amit bármilyen allergiás bőrreakció jelentkezésekor ajánlatos használni az embernek. Egy éves korig mehet ez, aztán szépen lehet bevezetni mást, próbálgatva hogy mi az ami beválik. Ez nehéz!
Szerintem az is fontos, hogy a fürdetés este legyen lefekvés előtt, mert te is így teszed.

moly: a Bergon jó kis babakocsi, jó fej nagyapád van :)

Kata
labkat

Allergiás bőrre a BABÉ sokkal de sokkal jobb mint a fürdetőkrém. Sokkal jobban táplálja a bőrét. De adja a Jóisten, hogy egyikünknek se legyen ilyen probléma a babájával!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

SAjna csak az utóbbi hosz-eket volt időm elolvasni...

Fürdetés-téma: nálunk is ekcéma-szerű piros foltok jöttek ki a kisfiamon, és mi is BAbé fürdetőt használunk, Babé Omega van ráírva, olyan olajos-opálos lesz tőle a fürdővíz. Szerintem jó, és én anno a védőnénimtől hallottam róla. Talán Pókicáék is ezt használják... ? Amúgy a nagykádban mi is használtunk olyan kis ülőkét, amikor már ülve fürdött, egy sima kis széknek tűnik, csak körben van kis "korlát" rajta ( nem tud felborulni, mert kis gumitappancsokkal van a kádhoz rögzítve!), nálunk jó volt, így sokkal szabadabban lehetett fürdetni, és ott, ahol egy ember fürdet főleg hasznos ( szerintem sok helyen van így). A kiskádjába pedig eleinte olyan kis szivacsformát tettünk, ami pont a kis testét követte, így nem csúszkált. De ez aztán tényéeg olyan dolog, hogy kinek hogy tetszik, bizti nem lesz semmi baja a babának, bárhogy ís csináljátok :D

Kép

Kép
nóna

JA, és alvás-témában egy adalék ( főleg atekintetben, h. ha valaki együtt alszik a gyerekével, akkor tuti még "iskolás-korban" se tudja kitenni az ágyból...): én születésétől fogva minden áldott nap együtt aludtam a kisfiammal egészen múlt hét péntekig, amikor is kipróbáltuk a szivacsot, amit egy-két hete rendeltünk neki, mivel kiságyba tenni nem akartuk, a nagyról meg egyedül leesik.... szóval letettük este őt a szivacsára, szokott időben elaludt, éjjel a szokott időben nyűglődött egy kicsit, mint mindig mostanában, aztán reggel a szokásos ébredési idejében felült a szivacson, és kezdődött a nap pontosan úgy, mint minden nap máskor, mintha semmi sem történt volna... hát nálunk ennyit arról, h. a gyermeket nem lehet kitenni az ágyból. Szerintem ez nem szoktatás, inkább gyerek kérdése.... van olyan ismerősöm, aki az elejétől szigorúan külön ágyban külön szobában altatja a gyermekét, ebből nem enged, szegény kisgyerek mégis időről időre órákat átsír éjszaka keservesen, annyira szeretne a szülők közé feküdni... pedig mindig külön aludt. Úgyhogy szerintem ez sokkal inkább a gyerek személyiségének a függvénye, mint a szoktatásé. Bár szerintem aki annyira igényli, hogy aludhasson a szülei között, attól nem szabad megvonni ezt a lehetőséget. Most őszintén: mi is jobban szeretünk mondjuk a párunkkal összebújva lefeküdni és aludni, mint totál egyedül egy szobában... hát még egy ilyen kis kiszolgáltatott, pici kisember, aki még esetleg nem tud mit kezdeni a félelmeivel stb... De ez csak az én véleményem, tudom, van aki úgy gondolja, hogy szoktatni kell a gyereket mindenre.

Kép

Kép
nóna

Igen, Nóna, mi is ezt a fürdetőt használjuk. Nekünk a gyerekorvosunk és egy allergológus ajánlotta.
Altatás/alvás témában egyetértek. Én máig borzasztóan félek ha éjjel a férjem elmegy horgászni és egyedül kellene aludnom. Mindig a két gyerekkel alszom ilyenkor, hogy ne feküdjek egész éjjel nyitott szemmel félelmemben. Nem is embertől, hanem magától a sötétségtől félek. A bátyám ugyanilyen. Mindketten belehalnánk, ha éjjel egyedül kellene kimennünk az udvarra vagy a ház mögé. Még pisilésből éjjel futva szaladunk vissza a szobánkba is. De hát mindketten születésünktől kezdve külön szobában voltunk következetesen.
Bezzeg a lányom olyan jókat röhög rajtam, őt aztán egy kútba lehetne rakni, akkor sem parázna. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?