A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júniusi babavárók

Köszönöm lányok, hogy velem vagytok!

Manó titka: szerintem beéri a csaj 1-2 óra alvással, vagy arrafelé 48 órából áll a nap. Vagy a háza és a gyermekei öntisztulók, önetetők :lol: Minden esetre szuper a csaj, és igazán megoszthatná velünk a titkát!

Én még mindig rendelem az ebédet heti 3x, 2 hetente jön a takarítónő, de ezek nélkül nem menne.

Ma kaptam 1.5 óra kimenőt, igaz, előtte elaltattam a legkisebbet. Kifosztottam a dm-et, kiváltottam a bababónuszt. Aki még nem tette, váltsa ki, érdemes. Legjobban a CundA-s kuponnak örülök.

Nagyfiam közölte, hogy ő roppant féltékeny mind2 öccsére, így a férjem most vele ment moziba, meg ebédelni, csavarogni. Tud minket manipulálni a fiatalember.

Több gyerekesektől kérdezem, nálatok e téren mi a helyzet? A kezdeti fellángolás után változott valami? Érdekes, a középsőn semmi nyoma féltékenységnek.

Heni,
krumpli :) , még nem hallottam ezt a bölcsességet.

Magdi,
hogy van az a sármos herceg? Az oltástól volt lázas?

Ki mit tervez a 4 napos ünnepre?

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert mindjárt megyek anyósomhoz gulyás levest + palacsintát :) enni!

Magdi: nekünk is van Babe samponunk, egyszer használtam, ma lesz a második! Reménykedek, hogy nálunk is ilyen hamar kiírtódik a koszmó, mint nálatok!
Köszi :) Hasonló melegítőjük van Dáviddal, azt figyeltem. Csak a miénkben vannak rózsaszín minták is. :D

Noémi: én holnap ráérek, talizhatunk ha Neked is jó!
Sajnálom, hogy Viktor (is) ennyit dolgozik! Én aztán megértelek... :(

Benta: Fótra megyünk 20-án, állítólag lesz valami bazár, meg egy csomó fellépő! Utána megint szalma leszek- Peti dolgozik. :(
Ti mit terveztek?

Még jövök :)
tökmag79

Hűűűűű, Magdi, szegény Dávid... én csak egyszer éreztem ilyet még szerencsére, mint Te, amikor a kórházban fájt még Beni pocija. Nem tudtam tenni semmit ellene, ő meg úgy nézett rám, mintha azt mondaná, hogy "Anya, segíts már, hogy ne fájjon ennyire!". Remélem, hogy ma már jobb lesz. Egyébként azt olvastam valahol, hogy ha lázas egy baba és nem használ a lázcsillapító kúp sem, nem sokat ér, ha csak a bokáját és a csuklóját borogatjuk hideg vizes ruhával, bár amikor mi kicsik voltunk, néha anyukám is így csillapította a lázunkat. Nem emlékszem, hogy hatásos volt-e vagy sem... :oops: Ezek szerint nálatok bevált?

Úgy látom, az egyedülléttel még mindig nem vagyok egyedül...

20-án mi is itthon leszünk Benivel. Én nem megyek sehová, bár Esztergomban mindig 19-én van tűzijáték, már egy pár éve nem voltunk kint. Illetve én tavaly, amikor itt voltak a rokonok Németországból. A Dunáról lőtték nem messze a Mária-Valéria hídtól. Előttünk állt egy család egy kb 5 hónapos kisbabával, és szegénykém végigüvöltötte az egészet (szó szerint üvöltött), mert annyira félt a durrogásoktól. Hát akkor eldöntöttem, hogy Benit amíg ilyen picike lesz, nem viszem ilyen helyre. Úgyhogy talán itthon megnézem a tv-ben... Egyébként semmi extra.
Most meg indulok Benivel sétálni. :)

Heni

Kép
szheni

Tökmag: hm, hasonló melegítő? Ők akkor tényleg összeillő pár, még az ízlésük is hasonló ;) :lol:

Heni: nem tudom, hogy végül a borogatás, vagy a kúp használt-e... esetleg a kettő együtt? Valaki egyébként adott már kúpot a babájának? Mert Dávidnak, ahogy beadom, már ki is kakilja... eddig kétszer sikerült bent tartani, akkor volt is hatása, pár tizeddel csökkent a láz. De már megint kezd emelkedni, és nagyon félek, hogy ugyanolyan éjszakánk lesz, mint a tegnapi volt :cry: Esetleg próbálkozzunk meg a hűtőfürdővel? Az jobban használna? Annyira nem tudom mit tegyek, vigyem el az ügyeletre, vagy várjak holnapig és hívjam a doktornénit? Gondoltam, hogy egyszer szembe kell nézni ilyesmivel, de azt nem, hogy már most... a szívem majd megszakad, amikor rám néz, és ahogy Heni, Te is mondod, mintha azt mondaná, segítsek már rajta... még az a szerencse, hogy ha nem is a megszokott mennyiséget, de azért eszik.

Benta, annyival van most jobban Dávid, hogy az éjszakához képest lejjebb ment a láza, viszont minden mérésnél egy-két tizeddel emelkedik...
A négy napban mi is itthon leszünk. Páromnak egyenlőre nincs fotózás, így ő is velünk lesz. Valószínű hozzánk jönnek majd barátok, rokonok.
magdii

Gyors helyzetjelentés rólunk: felhívtam a védőnőt, aki mondta, hogy ez a láz már nem az oltás következménye. Esetleg valakinek tudok ezzel segíteni: ha nem az oltás napján vagy másnap lesz lázas a kisbabánk, az már nem az oltástól van, ergo hívjuk az orvost, ügyeletet, bárkit, aki megnézi a gyerkőcöt. Nekem ezt nem mondták, így azt hittem, az oltástól van, adtam a kúpot és idegeskedtem... de most már várom az ügyeletes orvost, kilencig ígérték, hogy ideér...
Jelentkezem, amint tudok!
magdii

Magdi,
nem tudom, kit sajnáljak jobban, téged vagy a kisfiadat! Remélem hamar odaér az orvos és meg fog nyugtatni! Az oltástól azért nem szabadna ilyen magas láznak lennie. Gyógyuljon gyorsan a kisfiad! Bár biztos kisebb bajod is nagyobb most, mint hogy írj, de várjuk a fejleményeket!

Kép
benta

Kúp után össze kell szorítani a farpofákat pár percig, akkor jobb eséllyel marad bent a kúp.

Kép
benta

drukk drukk dávidnak

koszmónekünk 2 nap alatt lemult a babe samponnal

sietek...hisztipannám van ma

pusz mindenkinek

Kép
Kép
mniki84

Magdi, ez lett volna a következő tippem, h hívd az orvost, ne várj holnapig. Remélem, minden oké lesz. Írj majd, h mi volt... Gondolok rátok! Remélem, semmi komoly.

Heni

Kép
szheni

Magdi, mit mondott a gyerekorvos? Remélem semmi komoly!

KépKép
süni76

Magdi, remélem, Dávid máár jobban van! Kúpot mi is adtunk be, úgy marad bent, ahogy Benta leírta!

Nagyon álmos vagyok, de majd jövök írni rólunk vmikor végre...

Bababónusz tök jó, csak elkevertem a kupont, sehol nem találom, remélem, meglesz, mert eddig csak a melltartóbetétet és a teát váltottam ki. CundAs kuponnal pedig jó lenne gyúrni a keresztelőre. Bár egy hónap van még. Borcsa rengeteg cuccot kinőtt most, szerencsére van még, de pl. a héten 4 db rugi ment a kistesónak félrerakni, kötük a kedvenc zöld bocibocitarkás. De legalább nő a csaj, és jöhetnek az újabb vadító cuccosok!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Magdi: remélem minden rendben van már Dávid babával!! Nagyon szorít Adél is...
tökmag79

Ajajj....nem jó ilyen hírekre ébredni.
Magdi: remélem semmi extra baj nincs, csak Dávidka haverünknek volt anyájára nagyobb szüksége, s ezért nem jöttél elárulni mit is szólt az ügyeletes.
Gyógypuszikák neki, úgy érzem még szüksége van a kis csöppségnek.
Sajna ma mi is dokizunk, kezdjük a családorvosnál, kérünk küldőfecnit a bőrgyógyászatra (nem tetszik a fiam bőre, drukkoljatok ne már az apjától ő is a pikkelysömört nyalta volna el....mert akkor brutál dúrva még pozitív jelző ahhoz ahogy néha kinéz), meg a szemészetre is, mert sajna a cseppek nem hozták az elvárt hatást, s szemdokinő mondta ha nem múlik el 1 hét alatt, akkor visszatapsol.

Azért ne gondoljatok rám szuperlatívuszokban. Háztartást minimális szinten gondozni, patyolattisztaságot meghagyom a patikáknak, kosz éppen ne árasszon el, azon felül megvagyunk. Most lesznek a héten először a lányok a nyakamon úgy, hogy senki nincs mellettem plusszban. Hát ha nem jövök, akkor azt jelenti kimúltam.
A húgomék ma még itt vannak, tegnap a Bucegiben túráztak, ma pedig apa is ment velük az elsőszülött lányával, a Királykőt mennek meghódítani. Szal mégsincs ma 4 gyerekem csak 3. Ezekkel megleszek, nálunk a 2 nagy kap össze folyton, s innen a sok csetepaté.

Szülibuli: érdekesre sikerült, apának sikerült se perc alatt becsiccsenteni, állítólag pár doboz barna sört küldött le rövid idő alatt, s az volt a ludas (hát tény s való, hogy apa ritkán iszik, meg a barna sör alkoholtartalma is magasabb mint a szőkéknek).
Gulyás végül nem olyan lett mint ahogy megbeszéltük, hisz mélytányért meg kanalat adtam, ehhez képest apa az üstből tök sűrű cuccot varázsolt elő.
Aztán a múlt éjszakát átszenvedtem, fájt a gyomorszájam (sok volt a hagyma, zeller a gulyásban, s ez nem lett nekem nyerő), meg a hátam keresztben úgy és ott ahogy és ahol eddig sosem. Háton nem volt jó a gyomrom miatt, máshogy meg a hátam miatt. Végül kád vízben próbáltam ellazulni, hellyel-közzel sikerült is, hisz elaludtam a vízben (igaz algopirint is vettem be, bár elég későre hozott hatást).
Apró jányom a buli miatt semmit nem aludt napközben, este pedig úgy fel volt pörögve 14 óra ébrenlét után, hogy alig bírtuk elaltatni. Így tegnap nem csoda, ha az egész család (na jó, a 2 nagylány kivételével) hosszú délutáni sziesztát vetett be. A 2 kicsivel én 3,5 órát aludtam. Hát nem éreztem plusszb egyetlen perc alvást sem.
Anyukám tegnap reggel hazament, hisz 110 kiló padlizsán várta otthon, apukám sütötte, ő pedig pucolta, ma pedig elteszi üvegekbe, s mily jó is lesz télen. Nekik is, meg nekünk is.

Ünnepelt lánykám a húgomtól Én kicsi pónim-os mesekönyvet, haveroktól szintén pónis kártyát meg rajzfilm cd-t kapott. Hát nagyon meg volt elégedve a sorsával.
Még a tengeren nézték a haver laptopján a Teletubbies-okat, hát azt is lemásolták nekünk. Még Gréta is élvezi. Asszem ő is mint kisebbik nővére, olykor rajzfilm elvonókúrára kerül.

A tegnap délelőtt fénypontja: az alkeszmentes söröm egy részét beborítottam a laptopba. Hát az ütő megállt bennem, de gyorsan akkut lekaptam, s a fölös lét kiráztam, majd wc papírossal itattam ki a billentyűk közül a fölös nedvet. Ma reggelig szárítottam, aztán rátettem az aksit...s hurrá, működik.

Ja, kis idevágó témát is írjak: mivel úgy éreztem, hogy szopival ismét hullámvölgybe kerülünk, meg Heni írta, hogy a fejésekkel odáig jutott, hogy reggeli szopi után 200 milit kifejt. Szépen leemeltem a polcról a mellszívót, s miután úgy éreztem csumára szívta a fiam a reggelijéhez mindkét cicit, hát a jobb cickóból kifejtem 60 milit. Balnál nem próbálkoztam be, azt majd a következő szopi után. De legalább megnyugtató, hogy én úgy éreztem kong az ürességtől, s kiderült mégsem. Olykor jó, ha az ember ecsekkolja saját magát (s a jobb cicivel indítottuk a szopit, ergó azt tényleg úgy éreztem ki is ürítette rendesen).
More Milk tavalyelőtt nekem is volt, hát hullámzó véleménnyel voltam róla. S visszagondolva lehet nem is a kapszulák segítettek, hanem a gyakoribb szopik. De persze eme vegyes érzések mellett azért most is vettem egy nagy dobozzal (akkor nem is létezett még 120-as kiszerelés), de most sem esek hasra a mennyiség miatt. Több ilyenre nem is költök pénzt, ezt eldöntöttem.

na, lépek ....kicsit kapjam össze a házat, a túristák reggeliztek, s a konyha készül elszaladni, akadályozam meg most, míg a gyerekek alszanak, utána esélytelen hadművelet lesz.

Kép
kissmanó

Na, s akkor mert Heni (asszem) érdeklődött a táblicsku felől, hát felteszem. Uccsó verzióhoz képest a változások: Csillagnál és nálunk a 3 hós adatok (nálunk centizés nem volt...talán ma), s a súlygyarapodás százalékban a születési súlyhoz képest van számolva.

Akiknél már van 3 hós adat, kérem nyomassa.
Ja, s a read-onlyban működőktől is kérem ám az adatokat, az 1 hósak is jöhetnek, hisz azért szeretném, ha a tábli ki volna töltve szépen.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

megjött lili személyije... :D :D :D vicces nemmondom 8) mint egy sorozatgyilkosbébi :lol:

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Mano!
Szerintem te a 2 hos adataitokat irtad be a tablazatba! :) Hiszen Gezu csak most mult 2 honapos! :D

Magdi!
Sokat gondolok ratok, remelem, mar sokkal jobban van babacskad!

Agi

KépKép
lys

Sziasztok!
Tökmag:hát amennyi időt töltöttek itt kiirmertük egymást szépen elvagyunk és rettentően haragszanak az "anyjukra".
Kissmanó:3 hós adat:5600g,61cm.
Pusz mindenkinek.Dominak hőemelkedése van remélem nem lesz semmi komoly.Lehet összebeszéltek a babák itt nálunk?Remélem nem.

Kép
kata840725

Sziasztok!

Magdii, remélem Dávid már jobban van és semmi komoly. Nekem a védőnő azt mondta, hogy az egész babát be kell bugyolálni hideg vizes törülközőbe (mint egy múmiát). Szerencsére nem kellett kipróbálnunk.
Én az oltás után adtam be egy fél kúpot, utána még nyomtam egy ideig, mert ő is ki akarta kakilni!

Ja a More milk. Most úgy érzem, mégis hatott. Legalábbis most megint kevesebb tejem van, de lehet csak a mensimtől...nem tudom, de most már idegesít. De nálunk Apa azt mondta, annyi tejet nem csinált, hogy megérje 9500-ért....

megyek, engem is vár a házimunka, aztán a pedikűrös. Előtte még kocsit is akarok takarítani!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ági. hát akkor erről ennyit, hogy mennyire vok kipihenve. Tegnap este pihentebb voltam.
Na jó, akkor tábliból törlöm a magunkét :lol: :lol: :lol:

Amúgy meg :evil: :evil: :evil:
Ugye múlt hétfőn a szemdoki megaszondta, ha nem gyógyul teljesen a ded szeme, akkor kontroll. Csak épp azt felejtette el mondani, hogy mától 3 hét szabin van.
Mához egy hétre oltás, szegény kisfiam, már előre sajnálom.
Bőrére családi dokker aszonta, hogy míg szoptatom, ez ilyen marad. Hát nem lettem felhőtlenül boldog. Mondta, hogy nem nagyon írna kencét rá, bár van a tarsolyában egy tök jó. Csak épp hidrokortizont tartalmaz. Na, azt még mellőzzük egy darabig.
Azért lehet elviszem egy jó hírnévnek örvendő bőrdokkerhoz. Lássam az milyen tutit mond nekem.

Kata: azért ne úgy neveljétek az "örökölt" srácokat, hogy az anyjuk ellen. Próbáld azért meg, hogy maradj semleges. Az idő majd úgy is téged igazol, s akkor tök tiszta képpel kerülsz ki bármikor az egész buliból. Bár nem könnyű a helyzeted, s ha a korod nézem, azért elég fiatalon kaptál ilyen örökséget. No, de apa szemében is úgy tudsz teljesíteni, ha a srácokat elfogadod, nem zsörtölődsz az ex ellen, s kezeled az adott helyzetet a legjobb belátásod szerint.

Kép
kissmanó

Noémi: nekem mindhárom alkalommal akkora mennyiségbeli zuhanás volt a mensi megjelenésekor, hogy az már szinte botrányos volt nekem. Szal ez tuti bezavarhat.

Kép
kissmanó

Kissmanó!Semmiképpen nem szeretnénk ellene fordítani őket.Ők fognak valószínű ugy állni a dologhoz hogy nem lesznek rá kiváncsiak,mert azt mondta az ex hogy nem akarja őket többet látni.Majd meglátjuk mi lesz.Hát igen.Egy gyönyörű terhesség és 3 kisfickó.
Lányok!Nem tudom ti hogy vagytok vele de én amiota olvastam a bölcsőhalálról,tiszta para vagyok!Ékesanyuról tud valaki?

Kép
kata840725

Mano!

Nalunk Emmanak volt eleg csunya a bore. Ha a doki az anyatejjel hozta osszefuggesbe, akkor biztos ekcema, nem?
Mi kaptunk ketfele kremet: Egy a gyogykrem, amit vekonyan a csunya, piros helyekre kell kenni, a masik zsirozo, ezt pedig oda, ahol csak szaraz. A gyogykrem enyhen szteroidos, de sajna ezeket csak az hozza rendbe. Raadasul nekik is kellemetlen. Ennyitol baja nem lesz, es ugyis nagyon keveset kell ra hasznalni, egyszer bekened es el is mulik.
Miert gondolod, hogy az ovsomort o is elkapna? Az szerintem nem oroklodik, o pedig ugyanattol a virustol egyenlore csak a baranyhimlot kaphatja el.
En anno kiiktattam a tejtermekeket az etrendembol, es attol szebb lett a bore is.
Harom eves korara teljesen kinotte, viszont addig nem is kapott tehentejet, es semmi tehentej alapu pepet, stb cuccot. Rizseset, szojasat helyette. (Joghurtot, kefirt, sajtot persze igen.) Es ami nagyon szuper, az a Sinlac.
Szentjanoskenyer magbol van, teljesen hipoallergen, a babak imadjak pepnek. Most is fogok majd venni 6 ho utan. Akinek nincs eleg tejcije, az elobb is hasznalhatja higabban tapszernek, kesobb pedig surubben pepnek.
Udv,
Agi

KépKép
lys

Sziasztok!
Kismanó, Zétinek is volt tejsömörje (állítólag így hívják azokat a pöttyöket, amik az arcon leginkább és esetleg a mellkason, rossz esetben az egész testen megjelennek). Nekünk azt mondta, hogy vékonyan be lehet kenni a gyógyszertári fürdetőkrémmel. Esetleg próbáljátok ki. Abba tuti nincs semmi szteroid.

Este megmérjük, mert ma 2 hónapos. Holnap küldöm a paramétereket :D

Vajon Dáviddal mi a helyzet?

Puszi mindenkinek!

Ja, íme egy most készült kép:
Kép

KépKép
süni76

Sziasztok!

Remélem Dávid jobban van már! Mit mondott a doki?

Többieknek pedig jó babázást :) Emma baromi nyügi, hajnali fél 4 óta fenn vagyunk úgy kétóránkénti 10-15 perc szundival. :( Bezzeg a védőnőnek eljátszotta az én vagyok a jó kislány szitut :D

Babe koszmóelleni sampon. Emmának vastagon volt a fején a nagy haja miatt elég nehéz lett volna az olaj. 3* sikáltuk meg vele, és gyönyörű. Most már hetente 1 alkalommal biztos ami biztos.

Viszont mocorognak a fogaink. Valószínű, hogy neki is hamar ki fognak jönni, mint nekem, mert 3-4 hónapos koromban már voltak fogacskáim, 1 éves koromra meg már mind megvolt. Nyügös, tömi az öklét, csócsálja a rágókát, csuklik és nyáladzik mint egy boci :)

2 hós adatokkal tudok szolgálni. 60 cm és 4370 gramm
2,5 hós adatok (hétvégi) 62 cm, és 4650 gramm
nő mint a bolondgomba :D

Megyek mert már nyüszög megint :( Pusz
Vendég

Suni!
Gyonyoru a kispasid! :D :D
Szerintem Mano Gezajanak nem ilyen pottyei vannak, attol nem hiszem, hogy aggodna. Az ilyen ekcema foleg a hajlatokban, kezen, nyakon csunya voros, szaraz foltokban jon ki.
Azt tenyleg nem mulasztjak el a szokasos babakremek.
Nem okoskodni akarok, eldugultam. :D

Kepzeljetek, tegnap volt papuskaval az osszejovetelunk 10. evforduloja. :) :)
Mikor minden gyerek elaludt, elvitt etterembe, anyos maradt veluk.
Olyan jol esett kimozdulni! Ugy eltelt az ido, hihetetlen. Telen mar a 9. hazassagi evfordulonk lesz.

Most fozom a vorosboros marhaporkoltet, remelem izleni fog a kulfoldi rokonoknak! Papa szep husit vett, de igy is majdnem inhuvelygyulladast kaptam, mire felvagtam az itteni legelesebb eletlen kessel. :(
Remelem, karpotlasul nagyon fincsi lesz! Minden jot belefoztem! :)

Azert van amugy ilyen szofosasom, mert a tobbiek elmentek Keszthelyre kirandulni, csak Lorkaval maradtunk. Jo egy kis nyugalom: :D
Agi

KépKép
lys

Hello!

hoztam képet.
Jól vagyunk, Nándi rendes baba, eszik, alszik, kicsit nyűglődik, játszik, elvan,mosolyog-bár még mindig nem viszi túlzásba.
Jól vannak Ácicáék is, Dominik kicsit nyűgösebb, nehezen tud elaludni.
Most már közösen sétálunk nagyokat, végre :).

Kép

Kép
Vendég

Ma reggel meghalt az apukám. Még nem tudom felfogni. Pár napig nem leszek.

Tudom, hogy velem vagytok, ide ne írjatok semmit ehhez légyszi, ne offoljuk szét a topicot. Gondoljatok ránk és öleljétek meg a szüleiteket.

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

csak most tudtam vissazolvasni, zsufi volt a hétvége. :D

Magdi: Jobbulást Dávidnak, remélem erre a jókívánságra már nincs is szükség!!! Szörnyű volt olvasni is, én amilyen paramanci vagyok nem is tudom hogy fogom kezelni az első lázat...Pedig sajnos elkerülhetetlen.

Jelntem, tegnapelőtt mi is átaludtuk az éjszakát! :D
Tegnaptól ismét kaki gondjaink vannak, nagyon erőlködik szegénykém és nem mindig sikerül .:(

Manó: tényleg szuper a torta, hihetetlen energy van benned! :)

Niki: személyi??? nekünk az adókártya jött meg, az is komoly... :D
Persze Tgyást még nem kaptam, egy fillért sem, pedig elvileg Junius 1-től tgyáson vagyok...Felhívni őket képtelenség...holnap megpróbálok bemenni és utánaérdeklődni, de az is tök nagy macera! :?

Kép

Kép
mukkancs

.....

Sziasztok!

Magdi!

Én is remélem, hogy semmi komoly Dáviddal. Ha tudsz majd úgyis jössza a hírekkel... Drukkolunk!

Mensim még mindig nem olyan igazi mensi, alig volt tegnap valami, ma meg még semmi. :shock: Noé is csak addig az egy napig volt nyügi, mint írtam. Most már minden a régi. Tejem általában 70 milli körül van, ebből 50et kiszopizik, a többit lefejem odaadom később. Mérleggel még mindig nem vagyok kibékülve, de már nem idegesít, ha sikerül lemérni sikerül, ha nem, akkor is adok pluszban 60 tápit oszt annyi.

Mi 20án 3 napra megyünk anyuékhoz, aztán utolsó nap lesz a munkahelyemen az a kis összeröffenés amit írtam, és hát elmegyünk, és onnan jövünk haza.

Kép
Kép
tabati

Kissmanó!

Mi laptopunk extra érzékeny. :evil: egyszer csak pár csepp kivilé ment bele, már ki kellett cserélni a billentyűzetet. (ez párom műve volt) Persze amikor később én öntöttem rá egy pohár tonicot már lejárt a garancia. :evil: Párom totál ki volt akadva, jogosan, de azért úgy gondolta, ez más, mint amikor ő rontotta el. (igaz, nem én tehettem róla, hogy garanciaidőn túl történt, meg hát egy csepp vagy egy pohár mindegy volt, ugyanúgy ki kellett cserélni mindkettőnél az egész billentyűzetet)

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Nemrég beszéltem Magdival: Dávid kórházban van. :cry:
Felment 40 fokra a láza, de NEM tudják miért, már csináltak egy csomó vizsgálatot. Ha nem derül ki semmi, azt fogják mondani, hogy húgyúti fertőzés- ezt a doki közölte Magdival. Éjjel kettő óta vannak bent, talán szerdán hazaengedik őket…

Manó: akkor Te is epés vagy, hogy nem bírod a hagymát?

Kata: Manó igazat szólt- apu soha egy rossz szót nem mondott anyánkra. Később úgyis rájöttünk magunktól hogy mi a szitu… Egy kalappal Neked, nem lesz egyszerű egy aprósággal és két lurkóval! :wink:
Ékesanyu nem válaszolt a múlt hónapban küldött sms- emre, lehet hogy megváltozott a száma…?

Süni: szép kisfiad jól kiterült. Meleg miatt? :)
tökmag79

Dávid, gyertek gyorsan haza Anyával, csak semmi kórházazás!!! Borcsa üzeni, hogy nem jó buli!!!!

Mi megvagyunk. Múlt héten volt egy vendégünk. No, szerda este beszélgetünk a nappaliban (ahol az a kanapé is van, ahol a lány aludt), egyszercsak kiszegér rohan be az egyik szekrény mögé! Ez a 2. szoba az ajtó és az előszoba óta, és csak a kamrába szoktak max vhogy bejutni, lakásba nem!! Illetve múltkor is vsak akkor, amikor vendég volt!!! Háát... spidy gonzáleznek egy rakat egérfogót állítottunk a szekrény köré, vendég nagy bátran bent aludt, de másnap egér altűnt. Egész nap takarítottam- ezt írtam-, de semmi nyoma. Persze egész szekrény átfertőtlenít, cuccok kimos, baromira örültem. Borcsa anyóséknál volt, mert persze rá is ekkor jött rá a nyügi. Szóval, csajok, létezik repülő háziegér, mert máshogy tuti nem tudott kijutni az egérfogóktól!
És akkor már kamrát is kirámolni és fertőtleníteni, mert hétfőn ott hallottam vmi mocorgást ,meg sjanos nyoma is volt. Ezzel szórakoztam múlt héten, és eremélem, hogy az idei egérbummot meg tudjuk előzni a számtalan csapdánkkal. De elhatároztam, h Borcsának nem lesz semmilyen egeres plüssállata, nem nézi a Stuart Little-t és megtanulja, h az egerek kis rohadékok. Kapott ujjbábokat, és most erősen gondolkodom, h a készlet vizilónak is elmenő egerét átnevezzük-e vizilónak, v mindig az lesz a gonosz a játékban...

folyt.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

... :(

Hát, nem jók ezek a hírek... :(:( Szegény Dávid! Nagyon szorítok, hogy ne legyen semmi baj!

Hozzánk megjöttek a gyerekek-újra. Anyósék itt voltak, Beni aludt, anyós addig lármázott fölötte a kertben, míg fel nem ébresztette. A lármázás meg igazából annyi volt, hogy mesélte, hogy a szomszédjukban hazaérkezett a kismama a kórházból a babájával, és hogy milyen aranyos és ügyes, mert gyönyörűen cumizik, bezzeg Beni! És hogy ő olyan szép gyereket, mint az a kislány még nem is látott. Én meg mondtam neki, hogy akkor miért nem oda jár? :) Meghogy még csak egy hetes a kislány, és már viszi az anyja az utcára sétálni, én meg csak a kertbe tettem ki Benit max negyed órára! Bezzeg a szomszéd lány! (Naja... szegényke a lakótelepen naná, hogy kiviszi!) Még teát is ad a gyereknek, én meg milyen hülye vagyok, hogy hallgatok az orvosra. Merthogy ha édes a tea, akkor nyugodtan adhatnám Beninek, mert elfogadná. Te jó ég!! Miért nem fogja fel, hogy a tejcsitől sem szomjazik és éhezik... bár szte igen. Végülis lehet benne vmi, mert a gyerek még csak 7 kg, nem 10... tehát tényleg éhezik, és el is van hanyagolva, mert nem veszem őt fel folyton!! Szóval nagyon rossz szülő vagyok, de ő szívesen megmutatná, mit hogyan csináljak. :):) Hűűűűűűű, alig várom! :?

Jajj, lányok, nincs egy másik világ valahol kisgyermekes anyukák számára, ahol csak ketten lehetnénk a babával??

Heni

Kép
szheni

Borcsának már jó kis napirendje van, és az éjszakákat végigdurmolja rendesen. Reggel 7kor evés, majd 10,13,16,19,fél 9 fürcsi, 21 evés. Bár pár napja divat a 6,9,12,15,18,21 verzió is. De többnyire leseget, du-este alszik inkább. Néha van olyan hizti, h nem tudni, mi baja. Ma azzal készített ki, h gyakoroltuk a hasonfekvést és fejemelgetést (majd rakok friss képet), és persze elkezdett bömbizni. Na utána kb fél óra bömbi, bármit is csináltam, tuti nem tudta már a csaj, h miért sír, csak úgy belelovallta magát.
Kakival mi is küzdünk, 2naponta van egy kicsi, rendszeresen kapja most a laevolacot, állítólag be fogja neki állítani rendesre.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Nagy panaszomban nem is figyeltem, milyen édes babaképek vannak már megint. Nagyon szép babáink vannak...
Puszedli, látom, nektek is sikerült venni az Aldiban az akciós pelusokból. Én pár napja fedeztem fel, hogy 10 db mintás 80x80-as textilpelus 1990 Ft. És tök jó hosszú ujjú bodyk vannak a Tescoban 700 ft/2db-ért. Vettem is párat, mert iszonyú gyorsan nő Beni- nemhiába, éheztetem... :)

Heni

Kép
szheni

Csillag, azt hallottam egy másik védőnőtől, (akire jobban hallgatok, mint az enyémre), hogy 3 hónaposan azért adnak a babáknak gyümölcsöt, mert az helyre hozza a székletet. Nem próbáltad még?

Heni

Kép
szheni

Hű, Heni, lődd ki anyóst a holdra Anuk anyósával egyetemben! Tényleg Anuk, anyóssal mizu?
Kpzeljétek, unokatesóm mondta, h egyik rokona fél éves baba és 12 kg!!!

Na, képek:
Kép a sírás előtti utolsó pillanat hason

Kép az élet császára

Kép már élvezem a fürcsit

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Hát nagyon édes Borcsa! :) Igazi kiscsaj már! :):)

Heni

Kép
szheni

Kép először a dédiknél

Kép hármasban

Kép én csak alszom, míg az ősök sétálnak

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

iwiwre is rakok még, aki be akar jelölni, írjon privit. Eddig azt hiszem, Puszedli, Kata, Amadea és Noémi az ismerősök.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Dávid baba! Gyere haza minél előbb!!!! :cry:

Kép

Kép
mukkancs

Heni: igen, jobban szeretem, betakarni is vele, mert nagyobb, alá tenni is, meg ha vhová megyünk, jól mutat :).
A tescos akciós hosszú ujjú bodysat is kihasználtuk, hisz 350 Ft/db-ért a hülyének is megéri!

meg a DM start baba bónuszában is vannak jó kuponok.

Dávidnak jobbulást! Remélem mielőbb rendbe jössz!

Benta: nagyon sajnálom! részvétem!

Csillag: gratulálok a 3 hónaphoz!

meg Katáéknak is! vagyis Dominiknak.

5-re babamasszázsra megyünk.

Én is hoztam egy pancsizósat :), kis ember a nagy kádban.

Kép
Vendég

És ráadásul sokkal jobb minőségűnek néznek ki ezek a bodyk az Auchanos 300 Ft-oshoz képest. :wink:
Nagyon aranyos Nándi...
Magdiékról semmi hír?
Hoztam még képeket Beniről:

Kép

Ezt kb 10 perce csináltam:

Kép

Heni

Kép
szheni

Hír Magdiékról: úgy néz ki, hogy holnap hazamehetnek! Dávid láza lement, de nem tudják mitől lehetett- minden lelete negatív. Elég stresszes volt az elmúlt napjuk...
tökmag79

Jól van! Reméllem, Magdi nem agódik már. Nálunk az a szokés, ha bekerül a gyerek, akkor egy cssomó mindenre elküldik rutinból (röntgen, UH, gégészet stb), szterintem rutinból, szóval ne aggódjon, ha Dávidot is nyesztetik...

Na, most este Borcsa apját fárasztja az udvaron. Mondani se kell, ma nem sokra mentem eddig, kicsit nyügi, mondjuk ilyen hülye időben nem csoda

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Na, elaludt végre Adél…Nagyon megszenvedjük ezeket az esti altatásokat!

Magdi írt sms- t megint: Dávid élete legjobb szopiját produkálta ma!! :D

Csillag: Te egy életre meggyűlölted Jerry-t, én már látom! :lol:
Nagyon jók a képek Borcsáról- és rólatok is! Szerencsés vagy, hogy a nagyszüleid is láthatják a csajt…

Heni: normális ez a nő?! Bár én is megkaptam, hogy nem elég tápláló az anyatejem (nem tudom láttad- e iwiw- en, mennyire alultáplált Adél…) és gondoljak bele mennyire szar lehet szegénykének egész nap tejet inni. Kééész vagyok az ilyen „jó”tanácsoktól! Egyébként mikor rötyögve elmeséltem ezeket a beszólásokat a gyerekorvosunknak, ő nem nevetett, nagyon kiakadt: mondta, hogy egy elsőgyerekes anyukát az elején nagyon is befolyásolnak az ilyen baromságok, és szerencsére én nem hallgatok az ilyen hápikacsákra!
A másik világot én is kultiválnám néha- csak azért jöjjenek a pasik néha a kajával, nehogymá’ ott is főzni kelljen! :D
Köszönöm, hogy küldesz a mailcímemre Benis képeket, nagyon szoktam örülni, Petinek is mindig megmutatom! Olyan cuki abban a sapiban, hogy csuda!
tökmag79

Borcsa is a kórházban érzett rá a szopi ízére, s döntött rekordot...

Tökmag: Stuart Little meg Ratatouille is mehet. nekünk nem kell! A Tom és Jerryben legalább van realitás, a rohadék Jerry milyen trükkös! :lol: Ja, nem is meséltem, h szabályos egérlyukunk is van: a tavalyi csapat alkotta a kamrában (a kamrába a fáskamrán át vezet az út- az ugye már nem szorosan véve lakásszekció, szóval nem az egész házunk egeres- normál esetben ugye). Nos, az elsőt István befújta púrhabbal, de fúrtak mellé újabbat a dögök, így inkább rögtön a kijárathoz raktunk egy csapdát, mert mégsem akarjuk, hogy szétfúrják az egészt falat... Engem nem jelölsz be iwiwen? Megnézném Adélt

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csajok, vett már vki etetőszéket? Anyósék ma mondták, hogy nekünk szánnák keresztelőre ajeszul. Most kezdtem el tájékozódni, egyelőre teszveszen, durva árak vannak. Van vkinek már jó ötlete? Esetleg, ha vkinek már bevált vmelyik korábbi gyerkőcnél? EGyelőre a peg perego prima pappával szimpatizálok, de teszveszen is 20-25 ezer...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Nem is írtam, h Beni milyen édes, pedig itt nézegetem!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

És persze Nándi is, de most már tényleg eldugulok.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?