A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

HELP

Mit gondoltok erről a gyermekülésről??? http://www.kika.hu/db/content/katalog/3/8120/

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

A 9-36 kilós kategória a mérvadó vagy, h 1-12 éves korig :?: Vagy az, h tud-e már magától ülni :?: :roll:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Hogy tud-e magától ülni, én úgy tudom...
De ha kissé dönthető, akár jó is lehet (szerintem hátradöntve már lehet ezeket a babókat).

Az üléshez nem tudok szólni, az nekem még nagyobb rejtély, mint a babakocsi, lesz még mit sakkozni vele, hogy ár/érték arányban a lehető legjobbat hozzuk ki...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ezeket az üléseket már ülni tudó gyerekkel szabad (szerintem) csak használni. Vannk olyan ülések, ami 0-13 kilóig javallotak, azok dönthetőek és jobban tartják is a gyereket.
A legjobb ülések a römerek, de azok a legdrágábbak is. Nekünk nagyon beválltak a bébé confortok, kicsivel olcsóbb de ugyan olyan jók.

Gyerekek gyönyörüek :)

Csibb a barátnődet fel lehetne kérni hétfőre, hogy jöjjön be a bölcsinkbe profi képeket csinálni? :)

Kép

Kép
gabka77

Nekem csak az a bajom, h Lizi már nagyon kilóg a hordozóból. Hosszúbabák anyukái ti mit csináltok velük? Meg még azért nézegetem, mert van kika utalványunk.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

én most a BeSafe iZi comfortról hallottam jót (előtte meg semmit :D), de hát ez is asszem 50E...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ááááááááá, ez azért tetszik, mert olyan sokáig jó, meg azért mégis chicco :roll: jááááj, bajban vok.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Na, újabb rossz éjszakánk volt. Peti este viszonylag korán bealudt és persze 3-kor úgy találtam az ágyában, hogy lelkesen négykézlábazott és közben kurjongatott. :shock: Mivel aludni nem akart, ezért megszoptattam. Szemmel láthatóan nem volt túl éhes, de azért evett. Majd folytatta tovább a játékot! :twisted: :shock: Azt hittem behidalok. Még 1 órámba került mire visszaludt. Ilyet 3 hetes kora óta nem csinált. Aztán persze 6-kor megint kért enni, de fifkás voltam, nem szedtem le ciciről és így még visszaludt és még 1 órácskát tudtam szundítani....

Petinek vettünk etető széket. 3 gyerek után egy etető székünk sem volt... :lol: Persze Danianyunál van a Danié, de nem adja oda, inkább álljon a padláson. No comment. Viszont most szép új macikás etetőszékünk van. Fehér-világos kék színű. :) Petinek nagyon tetszik. Szeret benne ücsörögni. Persze dönthető.... ;)

Bea: Maja képek nagyon jók! :) Örülök, hogy kimozdulsz és csavarogsz egy kicsit te is. ;)

Anna: Nekem Zsófi volt ilyen nagyon nagy. Fél évesen 74-es rucikat hordott. Ő nagyon magas a korához képest. 2 évesen azt kérdezték, hogy miért nem ovis még. Középsős korában meg azt kérdezte egy bácsi (óvoda előtt), hogy ekkora gyereket miért nem az iskolába viszek.... Most is olyan 2 évvel nagyobb a koránál. 7 éves és 9-10 éveseknek való ruhákat kell vennem. Szerintem egy fiúban meg igazán nem baj, hogy nagy. A hurkák meg majd leolvadnak róla.... ;)

Lilla: Nagyon kemény lehetett az az első 2 hét.... Ez valami altatási mellékhatás volt? :shock: Még jó, hogy 2 hét alatt elmúlt..... :?

Pappilon: én 8 hónaposan tettem át a lányokat nagyobb ülésbe és olyan 2 hónapig még döntöttem nekik az ülést. A hagyományos hordozóba Zsófi már nem is fért el, meg sokkal jobb volt, hogy útközben tudtak nézegetni. Én azt vallom, hogy autós ülésből csak minőséget szabad venni és a törésteszteket érdemes megnézni (bízd apára ;) ) .... Mert ugye, ha ne adj isten karambol van, akkor azért nem mindegy, hogy miben ül a gyerek.
Még arra érdemes figyelni, hogy dönthető legyen az ülés és 1 kézzel könnyen dönthető legyen, mert ha menet közben bealszik a baba, akkor érdemes ledönteni az ülést. Ezeket az üléseket olyan 3 éves korukig használják. Az enyém idáig 3 gyereknél járt és semmi baja. Persze 7 évvel ezelőtti modell.

Moncsi: Azért nem szabad őket felállítani, mert nem tudhatjuk, hogy mennyire erős az izomzata és a gerince. Ha viszont már magától feláll, akkor biztos, hogy bírja. ;)

Nemlajos: Tök jó, hogy ilyen kreatív vagy! ;)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Én is most raktam rendbe LEvi "régi", második ülését (amit a bébihordozó után használtunk). Fordítva is beköthető és elég jól dönthető és még széltében is állítható. Teljesen újszerü állapotban van, igaz 55 eFt volt, de szerintem még a következő gyereket is kiszolgálja, ha lesz.
Ilyen, csak persze régebbi modell:
http://www.bebeconfort.com/collection-2 ... eos_tt.htm

Levi kb 6 hónapos korától használta, mert addigra kinőtte a hordozót.
A minőséggel kapcsolatban teljesen egyetértek Katkával. Lehet párezeért is kapni ülést, csak épp darabokra esik és az sem mindegy hogyan törik ha törik.

Kép

Kép
gabka77

keksz:
nálunk se a legjobb...minden más tök jó a kapcsban, de én ettől már félek, hogy baj lesz.....
ugyebár ha valakinek valamiben hiányérzete van, az sohase jó...
nálunk a férjem túl fáradt hozzá, hogy 20-30 percnél többet szánjon rá.
ő elalszik, én meg ott vagyok parlagon.....
valamit már nekem is kezeni kell a témával...
ja, egyébként beszedtem agyulladáscsökkentő bogyókat/még 10 napig szedni kell/ azóta nem fáj semmi.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Nagyon szépek a babák és a gyerkőcök!

Katka, milyen etetőszéket vettetek? Megéri dönthetőbe beruházni? Én is nagyon gondolkodom egy ilyenen, de eddig 30ezer körül láttam csak dönthetőket, ami azért nem kevés. Most Julcsit a hordozóba rakom, mikor eszünk, nagyon szeret ottlenni velünk kajálások közben.

Julcsit holnap kellene vinnem 4 hós oltásra, de korán reggel akarunk indulni a Balcsira, hogy elkerüljük a dugót. Az gond, ha a 3 és 4 hós kötelező között 6 hét telik el?

Lányok, most hogy már elmúlt a hasfájós korszak, ti eszitek már a K betűseket vagy szoptatás végéig nem lehet? Nekem az alkohol és a koffein cseppet sem hiányzik, de a káposztaféléket nagyon szeretem, és lassan kezdődik a szezon :roll:

Julcsi ma éjjel fél 1-kor és 2-kor kelt enni. Szerintem ő sem az éhség miatt kel :? Pedig két hete külön szobába tettük.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Megjártam a munkahelyet, meg ha már ott voltam, intéztem egyéb intéznivalókat. Iszonyú hőség van ma (is)...

Katka, sajnálom, hogy rosszak az éjjelek, de legalább nem sír Peti. Vagy sír is, ha nem foglalkozol vele?
Nekünk nincs még etetőszékünk, Samunak az az asztalra szerelhetős volt, most nagyon törjük a fejünket, hogy mi legyen, mert 3-an pont elférünk a konyhában az asztal körül, de nem fér már oda egy plusz etetőszék, bármilyen kicsi is. (Pedig nem a legkisebb panelkonyhánk van, csak nagy bele az asztal...)

Papillon, mi Samunál 6 hós korában cseréltük le a hordozós ülést nagyobb autósülésre (talán 0-18kg, vagy valami ilyesmi kategóriára). Kilógott már a hordozóból és utálta. A mienk Pierre Cardin, 25-30ezer körül volt 3 éve. Ezt imádta. Dönthető az ülés, így kissé fektetve használtuk az elején (bár ő 6 hós kora körül már felült segítség nélkül), nagyon élvezte, hogy előre néz és kilát az ablakon :)
Szerintem amit belinkeltél, az jó lehet.

Gabka, látom, Lili is belendült, Katababa is próbálkozik már négykézláb.
Lépek, kellene főzni is valamit, bár ilyen melegben ihlettelen vagyok.
É

erpé

Papillon!

Mi ugyanilyen gondban vagyunk. Anna már 71 cm és kilóg a lába a hordozóból, ráadásul állandóan fel akar benne ülni, csak még ugye nem tud, aztán hisztizik :)
Csak hát egy 4 és fél hónapos babának minek vegyek még ülést? Bár ha vannak ilyen dönthetőek, akkor meggondolom. :roll:
Vendég

ja, és csibb, kezded megközelíteni abnőet fotózás terén! :)
nagyon szépek a gyerekek, és jók a beállítások!
ja, és ht: amióta van, mindennap hőmérőznünk kell..nem tudom, meddig lesz egy így.......
egyik nap szegény Nándi olyan keményet kakilt, és olyan vörös lett hozzá a feje, mintha szülne, és sírt
-glicerines kúppal jött csak ki...:(
Zita, Julcsi Júlia vagy Julianna?:)
Nemlajos, tök jó h csinálsz dolgokat. úgy érzem nekem si kellene vmi hobby/ agyerek mellett:D/ ez a férjemmel való kapcsnak is jót tenne..nemcsak Ő meg a gyerek lenne mindig...
katka, én is várom a beszámolót :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Autósülés - itt össze vannak szedve a főbb kategóriák:
http://www.anyalettem.hu/autosules-a-ba ... lyet--cikk

erpé

Pulcsi: Júlia :) Téged is így hívnak?
Nekem sincs igazán semmi hobbym, régebben a sport meg a kirándulás volt, de az mostanság ugye felejtős. Most épp az jár a fejemben, hogy szeretnék megtanulni profin fotózni :oops: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

köszi mindenkinek a segítséget ülés terén :wink:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

4 és fél hónaposan 71? Hát mi 5 hósan vunk71,5 :oops: mennyivel született a gyerkőc lilloah?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Kiválogattam a képeket, majd húztam belőlük, majd még húztam és még töröltem, de még így is rengeteg. Szóval sok leszek.... Bocsi... :oops:

Szivásváradra az úton semmi extra nem volt, kicsit nehezen idnultunk, de utána gördülékeny volt dolog. Megérkezés után fürödtünk és játszottunk. A szállás tiszta és jó volt, nekem igazából az volt a bajom, hogy olyan személytelen volt minden, pedig családias panzió címen futtaják magukat.... :shock:

Peti pancsol:
Kép

Peti hintázik (ötletet loptam Kukliéktól) ;)
Kép

Másnapra esős időt mondtak, úgyhogy elmentünk megnézni az Egri várat. Szerencsénk volt, csak az elején esett, aztán már jobb idő volt. Megnéztük a Kazamatákat, meg íjászkodtak is gyerekek, élvezték nagyon a vár felderítését:

'Húúú Anya! Én tüzér leszek, ha nagy leszek!'
Kép

Ágica felpróbált egy sisakot. 8)

Kép

Kilátás Egerre a várfalról - Én a gyerekeimmel :)
Kép

Utána lementünk a Dobó térre, ahol elektromos motorokon/autókon száguldoztak a gyerekek. Nagyon tetszett nekik.

Egy esti fénykép anyahiányról! :roll:
Kép

Másnap elmentünk a Szalakja völgybe kirándulni. Felfele vonatoztunk. Aztán már elindultunk fel az Ősember barlangba.
Kép
(Peti a tiltott kifele pózban... Neki tetszik... :roll: )

Ez a kép a barlangban készült:
Kép

Folyt köv.

Katka

katka22

katka nagyon édesek együtt :) és annyira látszik hogy a Dani is örül hogy veletek lehet.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Itt lefele baktatnunk az Ősember barlangtól.

Kép
Útközben egy kidölt fán szopizott a Peti. Neki mindegy, őt igazán nem zavarja. ;)
Aztán, amikor leértünk a forráshoz, akkor pihentünk egy nagyot. Vittünk pokrócot így Peti is mászhatott és felderíthetett. Azért folyamatosan a kendő már uncsi neki.

A Fátyol vízesésben kivételesen még víz is volt. (már kétszer voltam úgy, hogy ki volt száradva :( ):
Kép
Egyébként az életben sokkal szebb.... ;)

A nevem Bond. James Bond! 8)
Kép

'Apu felkötötte a játékomat, így útközben nyugodtan rágcsálhattam... ;) '
Kép

Egyébként Peti fején pelus volt, mert a drága anyukája elfelejtett sapkát eltenni... :oops: Itt egy kalózmódra felkötött pelus kép. Többen mondtátok talin, hogy Peti hasonlít rám, pedig nem nagyon. Nézzétek meg Danival, pedig ugye csak féltesók.... :shock: Ezt én fényképeztem, szerintem tök jó lett... :roll:
Kép

Katka

katka22

Másnap megcéloztuk a Siroki várat. Ez nem olyan ismert, pedig szerintem nagyon szuper. A gyerekek nagyon élvezték. Ez egy sziklavár volt, de már már csak rom.

Kép

Egyébként kifejezetten kalandos kedvűeknek ajánlom és 3 év feletti gyerekekkel. Ennek a várnak egy komoly barlangrendszere van, amit részben feltártak. Ezt részt még a magyarok előtt építették. A várba be lehet jutni viszonylag könnyen is, meg mászva is a barlangrendszeren keresztül. Mi persze ezt választottuk. Úgy csináltuk, hogy Petiapu felmászott Petivel. Utána én Ágicával. Aztán elvettem Petit és szopiztunk. Addig Petiapu felmászott Danival és utána még lement Zsófiért is. Azért így csináltuk, hogyha megcsúsznának, akkor el tudjuk kapni őket. De nem volt gond. ;)
Erről utólag csináltam egy képet. Középen fent a családom, bal oldalon látszik, hol kell felmászni és azokban a lyukakban fent kezdődik a barlangrendszer.
Kép

A gyerekeknek vittünk zseblámpákat, szóval nagyon élvezték a dolgot. ;)
Kép
Több barlanrendszer is van. Nagyon kalandos.
Néhány kép a várromban:
Zsófi:
Kép
Ágica:
Kép
Peti:
Kép
Amikor anya hülyét csinál magából a gyerekei és a fénykép kedvéért 8) !
Kép

Ezután pihenő napot tartottunk és délelőtt csak a szállás kertjében hesszöltünk és délután meg kalandparkoztunk Szilvásváradon.
Hogy is kell ezt használni?
Kép
A kicsik a gyerek pályán nyomták:
Kép
Zsófi már felmehetett nagyobb pályára, ami 130 centi magasságtól van, de még kicsit korai volt, mert 3 méter magasban volt, hogy behiztizte magát, hogy fél, de lejönni meg nem akart . :shock: Íme a hiszti tárgya:
Kép

Utolsó napra terveztük Lilafüredet, de Petivel nagyon nehéz éjszakák voltak és nagyon le voltam merülve. Szóval utolsó napra egy kis bobozás és vidámparkozás jutott:

Kép

Aztán másnap reggel pakoltunk, délelőtt még pancsoltunk és utána idnultunk haza. Egerben leadtuk anyukájának Danit (most vele nyaral a Mátrában), a lányokat meg valahol Gyöngyös fölött adtuk le az apukájuk kérésére és mire hazaértünk csak 1 gyerekünk volt, szóval rá nagyon vigyáztunk. A haza fele út nagyon hosszú volt és Peti sokat nyüglődött és már nem tudtam, hogy mi legyen az utolsó órában, amikor jött a menőötlet és adtam neki egy 100-as papírzsebkendő csomagot a játékai helyett. 45 percen keresztül egy hang néklül boldogan játszott vele. Az utolsó 15 percben pedig popsitölős zacsit vetettem be. Ennyit a drága és márkás játékokról....
Szóval jó volt, élveztem, de nagyon elfáardtam....

Katka

katka22

Katka nagyon szép helyeken voltatok :wink: Én is sokszor voltam arrafelé (tájfutóversenyek miatt :D )de ezek az alagútak a siroki várnál nekem új volt :shock: Azt hiszem ezt majd egyszer meg kell néznünk.

Nagyjából átfutottam a többi hsz-t is de most nincs erőm írni, eléggé kivagyok :? azt hiszem rámférne valami kikapcsolódás, pihenés. Nem is feltétlenül fizikailag hanem inkább jó lenne emberek közé menni - nemcsak 5 éven aluliakkal lenni éjjel-nappal - na meg a férjemmel is kellene valami közös rogram, az egymás közti kommunikációnk lassan a nullához közelít :cry: Egy kicsit besokkaltam, a gyerekekkel is ingerültebb vagyok, ráadásul Bulcsú nagyon anyás lett, még wc-re sem tudok elmenni néha, jön utánam és sír hogy jöjjek ki. Nimródról meg ne is beszéljünk, nyügi, egyfojtában cicizne.
Úgy az előbb mondtam hogy én 7-kor megyek futni mindenki más azt csinál amit akar :roll: mindjárt jön is anyós én pedig kifutom a dühömet és a fáradtságomat.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

[quote] írta:bal oldalon látszik, hol kell felmászni és azokban a lyukakban fent kezdődik a barlangrendszer.

Na az a bal oldal a jobbik bal.... Szóval jobb oldalon kellett felmászni.... :oops:

Katka

katka22

Katka, de jó képek megint!
Peti tényleg hasonlít Danira ezen a fotón :) És nagyon jó kép lett valóban.
Csatlakozom Vicához, én sem tudtam a siroki vár barlangrendszeréről, bár én már nagyon-nagyon régen jártam arra (valamikor gyerekként). Tök jó, egyszer tuti elmegyünk oda.

Vica, a futás után kicsit megnyugodtál? A hsz-edből nagyon átjött, mennyire feszült és kimerült vagy...

Kata ma egész délután cicizni akart, bár ebben a melegben nem csodálom. Csak hát elfogyott... és szabályosan veszekedett velem (pontosabban kiabált a cicimmel :) ). Remélem, hogy hamarosan megint lesz tejcsi, most vedelem a vizet.

erpé

katka, hát igazán élvezet volt a beszámoló! :D
Még vissza is tekertem, hogy ez-e az az oldal, aminek a tetején én panaszkodom, de úgy látszik, megint rengeteget írtunk :wink:

Etetőszék: szerintem nekünk a sima ikeás antilop lesz a nyerő, nem is fussa, nem is akarok bonyolultabbat.

Pulcsi
: 20-30 perc? :shock:
Az nekünk majdnem egy évnyi!!! 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Etetőszék: Szerintem etetőszékben, ami fontos:
- A tálcája levehető és mosható legyen
- Az ülés jó a dönthető, az első hónapokban nagyon hasznos
- A lábai sátorszerűen álljanak (háromszög), mert így áll stabilan. (Egyenes lábú etetőszékkel nagyon vigyázzatok. A baba a lábával elrúgja magát az asztaltól és már hanyatt is esett. Szóval csak óvatosan!)
- Be lehessen kötni a babát.
A miénket Petiapu a www.babadiszkont.hu-n vette. 18 ezer forintért. Ez egy akciós ár.
Peti pont kék rugiban volt tegnap! 8)
Kép

Katka

katka22

katka, nagyon jó képek! szuper lehetett a nyaralás. mi tavaly voltunk szilvásváradon. még kettesben.
:)

én ma a bnőimmel voltam pizzázni, olyan jókat röhögtünk, hogy csak na! :lol:
holnap megyünk dobogókőre kirándulni.

erpé, idd a vizet!

vica, remélem kifutottad a dühödet!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Gabka
megkérdeztem, ráér, de vannak kérdései, hogy mire is gondolsz! úgyhogy majd, ha lerakta Marciját aludni, jön kérdezni! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

hát lehet költeni megint....etetőszék, ülés stb... :evil: :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

úgy látszik én moncsitól nem kapom meg a babatáblát! :cry:

elküldené vki???? bekathakukacgmail.com köszi

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Etetőszéket, ülést még érdemes lehet nézni: http://www.babaholmiolcson.hu oldalon. Itt is vannak jó dolog szerintem.... :roll:

Katka

katka22

Katka
szuper képek! legközelebb én is mehetek veletek nyaralni??? :lol:

mikor a vízben együtt vigyorogtok, meg az öledben a gyerekekkel, akkor pont azt gondoltam, hogy nem is értem, miért mondod, hogy apjára hasonlít, mert tisztára rád hasonlít. de azon a Danis képen tényleg hasonlítanak, de azért belőled is van benne még ott is! :wink:

Vica
kiváncsi vagyok hány km-t futottál!
jobb?

Lassan ránkférne egy tali, úgy érzem. most már Katka is itthon van, hogy megszervezze! :wink: :lol:

nekünk maxi cosi ülésünk van, én meg vagyok vele elégedve. majd ha már Máté belenő, Fanninak veszünk újat. nem is tudom, milyen a következő méret... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: Örömmel veszem, ha jöttök! ;) Én próbáltam szervezni nyár végére több napos talit, de ugye nem volt rá elég igény.... majd legközelebb!

Pont most beszéljük Petiapuval, hogy ősszel kellene egy 2-3 napos túrát szervezni valami társasággal.... :roll: Esetleg vannak itt érdeklődők? Mondjuk Bakony?

Petiapuval arról beszélgetünk, hogy jön a 4 napos hétvége és csak a Peti van velünk és nem szerveztünk programot.... Ott kezdtük az ötletelést, hogy debreceni virágkarnevál, bakonyi túrázás, aztán jött Prága, majd inkább Bécs, de lehetne Eisenstadt vagy még jobb Salzburg, de akkor már Prága, de az túl messze van és időben Tunézia közelebb van.... Valami jó kis lastminute kellene :lol: :lol: :lol: Tiszta lököttek vagyunk.... Gondolom a vége az lesz, hogy maradunk itthon.... :roll:

Katka

katka22

tehuti pedig neked is elküldtem a képeket :( lehet hogy a tiedre jött ivssza a hibaüzenet. nincs másik mail címed?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

moncsi, gmail.es címeim vannak. az amit priviben küldtem, meg amit most írtam a bekathakukacgmailcom. Megpróbálod mégegyszer??????????????????????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

katka, nagyon belejöttök az utazásokba! És tudtam, h megint szoptattál extrém helyeken! :wink: :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

tehuti megnézed ? most elküldtem erre amit írtál.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Átjött!!!!!!!!!!!! Örök hála! :D

Gabi
Kép

Kép
tehuti

na de jó hogy sikerült :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Katka milyen jó áron volt ez az etetőszék :wink: Nekünk is hasonló van, még a Tescoban vették anyukámék, csak Bulcsú már eléggé lestrapálta :?
Én most azon filózok hogy vegyek-e egy másik etetőszéket, mondjuk egy Ikeásat Bulcsúnak, vagy próbáljam meg a rendes széken :roll: csak elég alacson és nem éri fel még az asztalt, bezzeg a Panna ilyenkor már rég az asztalnál evett, de szerintem vagy egy fél fejjel volt magasabb. Vagy lehet hogy felhozom a pincéből a régi babahordozót és abban etetem :D jut eszembe én Pannát is abban etettem eleinte, mert akkor még nem volt ilyen dönthető etetőszékünk.

Futás megvolt, hát sajna csak egy fél órára volt időm most is mint mindig. Csibb ez olyan 5-6 km lehet, most hirtelen nem is tudom pontosan. Viszont mire hazaértem folytatódott a hiszti. Bulcsú fáradt volt ő azért sírt, Panna mindenáron el akart menni anyósomhoz aludni, a párom és anyósom pedig egymással vitatkoztak :? szóval volt egy kis zsivaly.
Persze a hibás meg én voltam hogy miért nem én vittem át Nimródot anyóshoz és miért ő jött át, mert ugye ebből volt a sírás a nagyok részéről hogy találkoztak anyóssal, mert ilyenkor csak a mami jó apa és anya nem, de a férjem meg nem engedte hogy anyós bejöjjön a fürdőbe fürdés közben, Bulcsú persze végigsírta azt a fél órát amig fürdött, közben rákezdett Panna is hogy ő a maminál akar aludni. ÁÁÁÁÁÁ szóval volt káosz. Na mindegy ez már egy másik történet, a férjem és anyósom, na meg néha a férjem nevelési elvei is. Ha rajtam múlt volna én bizony most engedtem volna hogy anyós fürdesse meg Bulcsút és akkor nem is lett volna sírás :roll:
Na lelövöm magam :)

Képzeljétek holnap lesz a nagypapám 80 éves és csütörtökön ünnepeljük. Csak még ajándékot kellene vennünk neki.
Panna olyan aranyos már napok óta mondogatja hogy ő mit adjon a dédipapának ajándékba. Már rajzolt is neki valamit. :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

katka, Bakonnyal most nagyon elgondolkodtattál...
De nem lesz pénzünk, ebben a hónapban minden hitelkeretünket maximálisan kimerítjük :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

vica, az én nagypapám 90. szülinapjára biciklit kapott... :D
Gondoltam, hátha segítek :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="anna**"] írta:anna**(Jut eszembe, Masut te is fordítasz, milyen nyelveken? Irodáknak dologozol vagy főleg közvetlen megrendelőktöl?)

Anna, nővérem kapja a fordításokat, én besegítek. Nővéremnek van egy kis bt-je, már kb. 10 éve. Van néhány kialakult kapcsolat, azaz állandó megrendelő, ezek köre időről időre változik, a munka mennyisége is, van, hogy hónapokig semmi nincs, van, hogy 3 munka is beesik egyszerre és persze mind sürgős. Nálunk angol, német és orosz fordítások vannak, ebből enyém -bár nem csak az enyém - az orosz és a német.

Masut
masut

Katka ez a bakonyi túra jól hangzik. Van egy csomó tájfutó térképen a bakonyi erdőkből úgyhogy nem tévednénk el :wink: :lol:
Pannának biztos tetszene, viszont Bulcsút akkor megint otthon hagynám :?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nemlajos nem semmi a nagypapád. Én nem is tudom hogy az enyim tud-e biciklizni :roll: az biztos hogy nem szokott.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Zita, én eddig is ettem mindent, mert Mártinak csak kb. 4 hetes kora körül volt pár hasfájós napja. És hát ugye most is szoptatok.
Úgytudom, hogy az oltásoknál az a lényeg, hogy min. 4 hét elteljen közöttük. Ha több, az nem baj. Mi pl. megvárjuk, míg visszajön a doki nénink szabiról és akkor kapja meg Márti a 4 hós oltását. Addigra már majdnem 5 lesz.

Masut
masut

Na, ma ezt színezgettem a birkákat feldobandó (azon túl, hogy beiratkoztam a jogsis tanfolyamra)
:D
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Katka gyönyörűek a képek, édesek a gyerekek, megint tök jót nyaraltatok! Peti széke szupi, és nagyon beleolvad a tegnapi rugiban.
Én anno 8500 ft-ért vettem szupi etetőt, a dönthetőségen kívül mindent tud (addig pihiszékben eszik Kata). Ilda nekünk az antilop még most sem jön be Botinál. Utazáshoz meg ilyenekhez jó, de sztem nem érzik benne jól magukat, nem kényelmes, és egy pillanatra sem merek elfordulni ha abban ülni. Sztem jó ha 5 pontos az ülés az elején. Bocsi nem elszólni akarom, csak sztem inkább egy használt jobbat vegyél. A dekoráció nagyon szép! Nagyon színes, nagyon tecc! Én leszek az első megrendelőd, ha majd lehet.
Ülésnél nekünk az egyik legfontosabb az volt, hogy ne legyen túl nagy intervallum, én nem hiszek benne, hogy ami jó a 9 hósnak, az jó a 12 évesnek. Szval mi a 9-18-igot vettük, amint 9 kiló lett Boti átült. Persze nekem nem langaléták a skacok, Kata még elveszik a hordozóban. De most Boti fog kapni új ülést, és Kata a dönthető nagyobba kerül majd. Amúgy tényleg tök jó, hogy akár vezetés közben egy pirosnál egy kézzel dönthetem. A mienk 20 000 körül volt akciósan. Nagyon szeretem. Csak nyári huzat kéne rá.
Vica sajnálom a káoszt. Figyi nektek hogy állnak Bulcsú fogai? Úgy néz ki Kata megint 2 ébred, de Boti 2 napja nagyon lökött, és éjjelente is nagy sírás van. Sztem jön az utccsó négy. Nagyon fárasztó.
Jaj Erpé de cuki lehetett ahogy veszekedett a csaj! NA ezért örülnék, ha Kata elfogadna egy kis vizet, mert ha nekem is egész nap lóg, estére necces elég lesz e. Igaz a 2x keléssel megint van bőven tejem, mert beállt ugye.
Nálunk a tesók egyre jobban elvannak. Kata állandóan csalogatja huncutul játszani Botit. Akkorákat nevetnek, hogy nem bírom ki, és a végén 3-an fetrengünk. Annyira jó.
Na bocsi, hogy nem reagálok mindenre. Ma eljutok végre festetni, aztán pakolok. Ha lesz időm jövök.
Eszterkének puszi a kis fogacskái okozta nehézségekre.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Szép reggelt!

5 óta fent vagyok, ma délelőtt megyek dolgozni (no, nem kell semmi komolyra gondolni, csak okoskodnom kell), és arra készülgetek.
És jól esik (olvasni, mélázni nem csak a gyerekekhez kapcsolódó dolgokon), pedig azt hittem, h a hátam közepére sem fogom kívánni. :shock: :)

Nemlajos, nem semmi a 90. szülinapra kapott bicikli. Ilyet én is el tudnék képzelni magamnak... Jó kis gének :)

Katka, bakonyi kirándulásban mi benne vagyunk. De rövid távon egy kisebb (néhány órás) talit is szervezhetünk - olyan szokásosat. Én mostanában sajnos nem jutottam el a talikra (se Városliget, se Csibb, se Balaton) - pedig már én is sívesen talákoznák újra veletek.

Pulcsi, és milyen az új albérlet? bevált?
A 20-30 perces együttléten én is mosolyogtam egyet (remélem, nem bántó) - és Coelho óta tudjuk, hogy az átlagos időtartam 11 perc :) szóval nem olyan rossz az a fél óra... Viccet félre: ha úgy érzed, hogy egyébként tök jól működik a kapcsolatotok, akkor tuti meg tudjátok ezt is beszélni.

Kukli, téged akartalak kérdezni: mi az a székszoknya? Csak lestem itt. Még nem hallottam ezt a kifejezét, bár ahogy említetted az esküvőket, nagyjából beugrott egy kép, hogy mi lehet az: olyan párna, ami takarja a lábakat is, ugye? Egyébként valószínűleg egy varrónő lenne a tuti megoldás (olyan anyagból és méretre készülne a cucc, ahogy akarod), nem nagyon jönnek szembe egyébként ilyen darabok. Szerintem.
No lépek, lassan indulnom kell. Ma délelőtt ismét a párom huga lesz Katával.
Szép napot!
É

erpé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?