A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Kata igen, jól számolsz, 6 hét a különbség. Én valamikor a 18 hét táján voltam, amikor 30 dkg-t mértek, mondta a doki is, hogy szépen fejlődünk, mire mondtam is neki, hogy legalább tudom, miért nő a súlyom a mérleg szerint is :)

Üdv. Gabi
Vendég

Éva, szerintem is csak szoknod kell, hogy másként kell gondolkodni vezetés közben, mintha sétál az ember. De hamar át fogsz állni, ne aggódj.

Köszi a táppénzre vonatkozó infókat. Gondolom a nődokik ebből nem csinálnak ügyet, és simán megírják a papírt, ha kérem. Bár sokan táppénzen vannak már a terhességük elejétől, úgyhogy gondolom simábban megy ez a dolog, mint más szokott az egészségügyben.

Nekem is fura, hogy ennyit nőnek a babák. A múlt héten voltunk 4D-n, és akkor volt 571 g, ami korának megfelelő súly volt. Hihetetlen, hogy jövő héten már majd 1 kg-s lesz a picúr. bár a hasam is jobban nő mostanában, gondolom nem véletlenül.
Vendég

Sziasztok!
A tegnapi uh alapján már 22 hetesek vagyunk!
Én teljesen ledöbbentem, mert a dokim mondta, hogy a 18. heti kötelező uh után nincs több kötelező. Ha látni akarod Manócskát, akkor fizess maszekban, vagy menj 4D-re. Szerintem ez azért durva.

Mosáshoz: Én dreft kamillás mosószert használok és fehér lenor öblítőt, mert nálunk is érzékeny Csabi bőre. Ezzel nem volt gond, viszont most felcsigáztatok engem is ezzel a mosódióval.

Cukorterhelésre meg majd csak szept 29-én kell mennem.

Puffadással én is küzdök, na meg szorulással is, de az emésztésem terhesség előtt sem volt világbajnok.

Pár napja én is szopipárnával alszok és nekem is bejött. Ma reggel viszont sikerült egy olyan jót nyújtózkodnom, ogy mindkét lábam egyszerre görcsölt be. Hát nem volt semmi, úgy ugrottam ki az ágyból, mint a nyúl, nem is gondoltam, hogy még ilyen gyors tudok lenni.

tücsökbogár

Sziasztok.
Bocsi az eltűnésért, nagyon mozgalmasak voltak a napjaim mostanában így elég keveset ültem a gép előtt.
Tegnap voltam terheléses vércukron, most nagyon pocsék volt, hogy őszinte legyek amikor a Jellel babás voltam és akkor kellett meginnom az "jobb ízű" volt.
A kis poci lakom egyfolytában rugdalózik, és már sajna kellett nagyobb ruhát is vegyek ami még most ebben a jó időben tudok hordani, és esetleg majd a későbbiekben is ha már megszültem.
Dokihoz 2 hét múlva megyek.

tücsökbogár
Nekem is volt amit írtál, hogy begörcsölt a lábikrám, de az csak a két nagyobbik fiamnál volt a Joelnél és a mostani terhességemnél nem tapasztaltam.
Viszont a Joelnél és a mostani terhességemnél viszont mind a két lábam bedagad. Szóltam a dokinak is erről, de azt mondta, hogy ez nem vészes, de amikor a Joelt megszültem utána nem sokkal el is múlt a lábdagadás.

manocskak

Sziasztok!

Tücsök, :lol: !

Éva :lol: , sztem se add fel. Szükséged lesz arra a jogsira!
Ha van rá lehetőséged akkor gyakorolj valakivel egy üres Tesco vagy bármilyen parkolóban. Vannak felfestések,...egy idő után elkezded érezni az autót.
Nekem anno nagyon sokat segített. Ha a párom sokat okoskodott elzavartam a boltba 8)

Briza szép és különleges :)

Napi egy alma már nagyon sokat tud segíteni a székrekedésen. Télen a mandarin, narancs,... De a műzli (natúr nem a cukros kotyvalék) is nagyon jó. Ráadásul a magokban sok a vitamin, nyomelem :wink:
Nekem ezek mind be is jöttek. Igaz nem szedek Elevitet sem a társait. Azok nagyon durván székrekedést okoztak anno Szonjával :x

Svédországban 1 uh van,....
Itt is sokan többször nézik a babót mint a protokoll szerint kellene.
Ha azt nézzük, hogy minden anyuka szereti látni a babáját akkor szomorú ha nem láthatja.
Ha viszont a lurkó tényleg nem örül neki, akkor meg elég az, ami van.

A mostani dokimnak van uh-ja,...nem tudom használja e majd mindig vagy csak ha kell,....
Mi el akarunk majd menni 4D-re de majd csak a 27 héten vagy utána.

Kenegettitek a pocakot?
Vettem Weleda olajat. szonjánál sima bioboltos (német) mandulát használtam. Főleg a gátmasszázs miatt vettem, meg a viszketés ellen. a kirepedéshez nem hiszem, hogy sok köze lenne,....adottság kérdése. Repedtem olajjal is,...tini koromban is,....nem várok csodákat, de nagyon tetszik az illata.

szép napot

N.

Kép Kép
natasa1975

Az almát kisbabáknak is hasfogó címén emlegetik. Illetve még a banánt. Ami szerintem most épp sok van, és kapható olcsón, vagy szedhető a fákról, a szilva, és nekem pl az nagyon bejön. Amikor kicsi lánykánkat megszültem, kértem is anyumékat, hogy hozzanak valahonnan szilvát, hogy túl legyek az első nagy wc-n könnyedén...

Nekem nem okoznak székrekedést a vitaminok, bár vannak napok, amikor kihagyom. Sok víz is segíti az emésztést, és ugye a rostos cuccok!

Engem amikor Hajdú doktornő terhesgondozott, mindig csak uh-al nézett meg. Aztán a 37. héten volt vizsgálat is. Aztán Kistarcsán meg vizsgálat és uh is volt mindig. Most még csak 3x voltam uh-on. Gondolom egyszer még megyek szeptemberben, egyszer októberben, és novemberben, meg decemberben, így kb 4x... bár nem tudom. Az tuti, hogy a 30. hét után valamikor rám nézek, mert állítólag az ikrek azután már nem igazán szoktak megfordulni. Remélem befordulnak szépen, mert most még nem fordultak be...

Én ma bekentem a pocakom, de sima Garnier vízmegkötős testápolóval vagy mi. Ez van most itthon. Amúgy utálom magamat krémezgetni! De most látom, hogy a hasam már repedezik, jobban mint volt. Eddig csak jobbára a hasam alja volt repedt, és nem láttam, de már látom, mert lassan köldökig felcsúszik... De én is repedtem már tini korban, és szerintem is, ez genetikus adottság. Ikreknél meg lehet hogy csoda lenne, ha nem repednék.

Mellékelek egy friss reggeli pocakfotót :)

Kép

Kata
labkat

Sziasztok LÁnyok!

Huh, megint mennyi téma, gyorsan végigszaladtam, de egy csomó mindenre nem emlékszem, főleg, h. ki írta... :oops:

Képzeljétek, voltam a kisfiammal oltáson, és a gyerekorvos azt hitte, h. szeptemberben fogok szülni, akkora a hasam, mikor mondtam, hogy december, kérdezte, h. biztos nem ikrek-e... szóval most ott tartunk, h. kb. 8 hós pocimérettel szaladgászom... :lol: Na de mi lesz később? :shock:

Tud vki jó testvérkocsit ajánlani? Olyat gondoltam, ahol egymás mögött vannak az ülések. A Brendon honlapján néztem, 65-70.000 között egy Graco-t illetve egy ABC Design-t láttam, ezek voltak a legolcsóbbak ott... ezekről valami info? Bevallom, gondoltam használtra is, csakhát azért egy ilyen kocsit ketten húznak-nyúznak jó ideig, nem biztos, h. be merem vállalni, nem tudom, meddig tartana ki. És nekem viszonylag nagy kerekű kellene, mert olyanok itt az utak. Ötlet? Előre is köszi!

Kép

Kép
nóna

Sziasztok!
Voltunk 4d-n, szégyenlős a kisasszony, a pofiját végig takarta a kezeivel, de azért a dvd-ről tudnék cuki kis integetős- popsi és lábmutogatós képeket "kivágni".. de nem meeeeeeegy :cry:
Naivan azt gondoltam, hogy prtscreen... de nem engedi...
Tudja vki hogyan kell????
Vendég

Nóna!
NEkem a Graco tetszett jobban a Brendonosból, könnyebben kezelhető. Aztán jó áron vettünk használtat, Haberkorn márkájú, jó masszív német tesókocsit. Alig használták, mert 3 év különbség volt a gyerekek között és gyorsan kinőtte a nagyobbik. Nekem nagyon bejött, mert nálunk is nagyon rosszak a járdák - illetve nem is nagyon van - ez viszont keresztülmegy mindenen. Ja, és összecsukható. Egy hátránya van, hogy 17 kg, de ez az ára annak, hogy jó masszív és két nagy gyerek alatt sem fog majd összedőlni. Érdemes neten keresgélni, bár szerintem fontos hogy meg tudd nézni vásárlás előtt, meg kipróbálni.

tücsökbogár

Gombi, sajna én nem tudom, hogy kell. Végül hogy döntöttetek, elmentek az ismételt amnio-ra? Ha igen, mikor? tudom, valahol írtad, de már csak annyira emlékszem, hogy aug. huszonvalahányadika... ugye?

Kép

Kép
nóna

Elmegyünk rá, jövő héten szerdán lesz...
Ahogy telik az idő, érdekes módon egyre kevésbé izgulok!
Vendég

hát amíg nem kapok technikai segítséget, addig is: szégyenlős pofika..

Kép
Vendég

Sziasztok!
Labkat, nem kötözködni akarok, de lehet a babáknak hasfogó vagy az ha fosizol (bár akkor eszembe nem jutna almát enni) viszont ilyenkor tuti lazít. A székrekedést meg nem is a vitaminok hanem a vas okozza :wink: Csak általában a kismamik ezt együtt szedik (pl Elevit).

Gombi, bocsi de leírnád egy szóban miért kell nektek az amnió? Afp-d lett rossz?
Szégyenlőske így is aranyos :)
Sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni,...nem vagyok nagy technikai guru :roll:

Nóna, pont azt akartam írni, amit Tücsökbogár meg is tett,...ha mákod van használtan is kifoghatsz valami szupit, főleg ha a nagynak már nem kellett annyira.
Ikres- meg tesókocsiban nem vagyok otthon. A testvérfellépőn gondolkodom, de lehet az sem kell már. Amúgy PegPerego- Venezia babakocsink van. És teljesen elégedett vagyok vele csak kicsit alacsony a tolókarja (hiába állítható), de 4 éve nem tűnt a tobbi babakocsihoz képest alacsonynak sőt! De azért ez egy kibírható probléma.

N.

Kép Kép
natasa1975

...és ha már témánál vagyunk,...babahordozóból milyet?
Nekünk egyedül az egy éves korig való ülés hiányzik, mert azt annyiszor adtuk kölcsön, hogy már azt sem tudjuk hol van.
Egyenlőre a Concord 0-13kg-ig terjedőt néztem ki.
A babakocsira való felcsatolásnak nem vagyok híve így az a része nem érdekel. Anno a babakocsinkhoz kaptunk PP ülést, de egyszer sem használtuk a kocsira maga az ülés meg nekem nagyon nem jött be.
(15 kilótól van egy kafa Römerünk utána meg Cybex ülést nyüstölünk. ezekkel elégedettek vagyunk.)
A Cybex-nak láttam van babahordozója is,...majd megnézem élőben milyen.

jáj, hív a család.

N

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!
Megoldottam, mindjárt teszek fel még képet!

Natasa: nekem már volt amnio, a testóm down-os, ezért mi kértük. Csakhogy eltérés jött ki a 13-as kromoszómánál, ezért volt szív UH és még egy genetikai UH ahol azt mondták, hogy nem látszik rendellenesség a babán. Javasolták az újabb amniót, de ez már részletesebb vizsgálat lesz, a 13-as eltérést nézik meg hogy miből adódik. (nem egyforma magasak a kromoszómák)
Nagyvonalakban ennyi. A többiektől bocsesz az ismétlésért!
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Milla merre vagy? Jelentkezünk technikai segítségért! Nekem sem sikerült a dvd-ből képet kivágni, ezért sem jelentkeztem a 4d után képekkel, pedig tudom, hogy ígértem :oops:
Gombi addig is kitartás, valaki biztos lesz, aki segít nekünk, és ne aggódj, nem te vagy az egyetlen! A kép szerintem fantasztikus, tipikus lányos, bár a fiúnk is ilyen volt a felvételen :lol:
Örülök, hogy lelkiekben jól vagy, így biztos vagyok abban, hogy a baba is nagyon jól érzi magát, hiszen az anyukája is jól van!

Vizsgálatokról én tegnap kérdeztem dokit, a protokoll szerint a 32. héten van a következő uh, majd a 36-on vérvétel, onnantól pedig bármi megtörténhet :)

Kata köszi a képet Neked is, csini a pocid, főleg, hogy többen vagytok benne!

Nóna örülök, hogy jól vagytok, sőt a baba is biztosan, ha már ennyire látványos a pocid! Hetekkel ezelőtt értetek aggódtunk, megnyugtató, hogy minden rendben Nálatok. Sajna a kérdésedhez nem tudok hozzászólni, én egyenlőre a sima babakocsik között is el vagyok veszve a rengeteg infóval.

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi, a google-be beírtam, hogy képlopó program, és az egyiket letöltöttem és azzal sikerült!!! (kicsit macerás volt, egész du ezzel pötyölődtem..)
Vendég

Sziasztok:)

Nagyon szép a 4D-s fotó, mi jövő héten csütörtökön megyünk megint:) Én is teszek föl képeket majd:)

Mi jót csináltok így 20-án?

Borzasztó ez a hőség:( Ma bevágtam 2 tányér kaját egy milánóit meg egy tányér káposztás tésztát :D Jaaa és ma méreckedtem és 8,5 kg-ot híztam eddig tök jó :)

Na most búcsúzom megyünk Apával tűzijátékozni barátokkal:) Pussz nektek és vigyázzatok ebben a hőségben!
Vendég

Gombi, most hogy ismételten leírtad már nekem is eszembe jutott, hogy írtad (csak akkor még zugolvasó voltam). Köszi! Akkor drukk! A képek nagyon jók, érdemes volt ennyit fáradoznod, hogy ezt így megcsináld. Köszi!

J'adore, írígykedem a tűzijáték miatt. Pestre nem akarunk bemenni itt meg lesz,...szép is lesz, de későn :( Lehet idén is csak az ablakból nézzük.

Semmi extrát így 20-án,....délelőtt fincsi lasagne-t csináltam,....most a family kertészkedik én meg itt pötyögök, mert a nappaliban elviselhető a hőfok.
A 7 végén sogorék jönnek és bográcsozni fogunk,...azt várom már.

N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!
Jelentkezem én is.
Horkolás ill. alvás témához: mi is kipróbáltunk már orrtapaszt, szájbafújó sprayt, de csak a füldugó vált be, erről már írtam is. Így nincs lökdösés, nincs gond a visszaalvással, viszont így nyáron nagyon melegít. Én biztos a fülemen is szellőzök. :)
Alvás: nekem is egyre nehezebben megy, bár még mindig próbálok féloldalt -felhúzott lábbal- "hason" aludni, vagy legalább így elaludni. Utána már úgy is oldalt meg hanyatt fekve kötök ki, mert babácska tudatja, hogy neki már nem jó úgy ahogy nekem. :oops: Kezdek gondolkodni a szopipárnán, mikor már csak oldalt tudok majd feküdni.

Aminek nagyok örülök, hogy a kicsike mostanában olyan aktív -főleg kajálás, de leginkább édesség után- hogy semmi kézrátétel meg figyelgetés nem kell, olyanokat rúg, hogy még meg is állok egy pillanatra. :D Nagyon jó érezni őt!
Hamarosan látni is fogjuk, hétfőn megyünk 4D-re, remélem készülnek jó képek és a pofijából is fogunk látni majd valamit.

Cukorterhelésre nekünk a 25. és a 28. hét között kell menni, de mivel a 30. héten jön a III. rutin, így célszerűbb a 25-höz közel, így szept. elején el is megyek.
Kicsit félek az eredménytől, mert mostanában annyira kívánom az édességet, ráadásul a gyümölcsehetnékem is alább hagyott, egyre több rendes kaját kívánok. :oops: És ez már a mérlegen is meglátszik, sőt a ruháimon is érzem. :( Anno a hányások miatt lementem 74 kg-ra, egy hónapja a védőnéni még 76 kg-nak mért -mint azelőtt- most meg 79-80 kg! :shock: Persze ez így nem tűnik soknak, de 160 cm-hez... :roll: Vissza kell fognom magam, nem akarom, hogy guruljak a végére.

Éva, sajnálom, hogy nem indult jól a vezetés, de ne keseredj el, még ha lesz is pár ilyen alkalom. Meleg van, babás vagy, feledékenyebbek, dekoncentráltabbak vagyunk és ki is maradt egy csomó idő. Szorítok neked, hogy minden rendben legyen. :wink:
csillag25

Ja igen, savanyúkápis sztrapi az lemenne most nekem is. Bár főztem ma szorgosan (nyuszihúsleves, csirkepöri szarvacskával, ubisalival) de mindig az kellene ami nincs. :oops:
csillag25

Hi-hi, mindenki elment tüzijátékot nézni, csak én írogatok itt magamban. :) Mindjárt lépek én is, mert valahogy "szúr" a bordám alatt, (főleg bal oldalon) így a gépnél görnyedve. :shock:

Csak egy kérdés még: nem tud valaki vmi jó izzadásgátlót? :oops: Most vagy jobban izzadok, vagy az orrom lett érzékenyebb, de már nem jó amit eddig használtam. Elkezdtem próbálgatni pl. secretből a "lyukacsos krémes", aminek az állaga jó, de nem csak annak az illatát érzem, aztán nivea roll-on, de azt meg nem győzöm kivárni míg megszárad, rögtön olyan vizes érzésem van, mint ha leizzadtam volna. Legutóbb garnier beauty dezodor, aminek nagyon jó az illata, de hogy 24 órás védelem... kis túlzás.
csillag25

Csillag, nálam a vichy dezodor a befutó... jóval drágább mint a többi, de nagyon jó!!

Mi nem mentünk tüzijátékot nézni, én utálom a tömeget, apa meg dolgozik...
Vendég

Hali!!!!!

Mi is csavarogtunk,tegnap unokatesómék babáját látogattunk meg,a fia annyi,mint az én fiam,13 nap a korkülönbség,a lánya meg most 5 hetes.És nagyon durva volt,megfogatm a picit és a hormonok miatt vagy nem tudom beindult a tejelválasztásom és a babó úgy mocorgott.....

Alma.Nagyon jó hasfogó és nagyon jó hashajtó.Van benne valami olyan anyag,ami így hat a bélrendszerre.Én is ajánlom...

Megjöttek az éhgyomri eredményeim,alacsony lett az eredmény,2,7!!!!!Hát remélem a jövő héten nem lesz a terheléses túl magas!!!!!!És vérszegény és vashiányos vagyok,nem tudom dokim mit mond majd rá,ezt csak kútfőből silóztam ki....de szerencsére ez még alegkevesebb és legkönyebben orvosolható!!!

Gombi,szépek a képek!!!Én is tervezek menni 2 hét múlva!!!!

Nálunk nemzetek tánctalálkozója van,azt néztük meg a parkban,aztán lesz tüzijáték,de későn,tuti nem várjuk meg,pedig csak kiállunk a terszra és látjuk!!!!!Szól az utcabálon a zene,nosztalgia-diszkó...hát én inkább csak az ágyba vágyom már....

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Mi sem mentünk tüzijátékra, mert a párom utálja a tömeget, meg valahogy nem is nagyon érdekel most a dolog.

Reggel sokáig aludtunk, napközben meg csináltunk a lakásfelújítást, meg takarítottunk. Most meg pihi van, mert nagyon fájnak a viszereim, olyan, mintha görcsölne a lábam, de az erek fájnak. Próbáltam utánaolvasni a trombózisnak, elvileg a fájdalmat leszámítva nincs semmi hasonló tünetem, de jövö héten tuti megemlítem a dokinak, mert ilyen korábban nem volt. Most mindenesetre feltett lábakkal fekszem többnyire, és pihenöt tartok :)

Köszönöm lányok a sok biztatást a vezetéshez, nagyon jól esett. Remélem legközelebb menni fog jobban. Most már nem bánnám, ha tényleg csak késöbbre tudna bejelenteni az oktató, mert akkor lenne még idö gyakorolni, még ha sokba is kerül, de nem szívesen mennék harmadjára is vizsgázni. De fö a pozitív hozzáállás, és majd igyekszem nagyon koncentrálni.

Lányok, olyan jó ilyen képeket látni, pocakról, babáról :) Szépek.

Izzadásgátló: én dove stiftet használok, nekem most bejön, de azért ez sem 24 órás védelem. Korábban meg a nívea pumpásat használtam, az is sokáig bevállt, de pár év után valamiért nem.

Este madártejet készítettem, alig bírjuk kivárni, hogy lehüljön. "sajnos" kénytelenek voltunk langyosan is beledézsmálni, nagyon finomra sikerült, de remélem marad egy kis hütött is. Egyébként én is jöbban kívánom az elmúlt 3-4 hétben az édességet, ezért is vagyok kíváncsi a mérlegre meg a cukorterhelés eredményére. És egyre kevésbé van lelkieröm lemondani az édességröl. No meg ezzel egyidöben egyre nyügösebb és kibírhatatlanabb és intoleránsabb is vagyok, és néha nagyon utálom magam a viselkedésemért, de most a visszafogottsághoz sincs nagyon kedvem...

Na, visszafekszem, de még jövök olvasni ma :)
Szép estét minden betévedö kismamának!

(bocsi az ékezet hibákért, de német billentyüzetröl gépelek)

eva

Kép
schvargaeva

Köszi Gombi a tippet lehet, hogy beruházok majd, bár tényleg húzós, 2.600 Ft-ért láttam most ahogy rákerestem 125 ml-est. Nem tudom ez vajon meddig elég...

Nálunk a férjem nem bírja a tömeget, így most az a kikapcsolódás, hogy itthon vagyunk a 4 nap alatt.
Neked azért rossz lehet, hogy apa dolgozik. Én már úgy vártam, hogy együtt legyünk.
csillag25

Nekünk is nagyon nagyon sokat mocorgott az elmúlt 3-4 napban a picur. Van úgy, hogy akár másfél órán keresztül is mozgolódik. De amikor valakinek meg szeretném mutatni, no akkor visszavonulót fúj. Persze nem akárkinek hagyom fogdosni magam meg a babát, de azért néhány kivételes személy lenne apán kívül, de nekik nem produkálja magát, biztos érzi, hogy idegen kezek vannak ott. Ilyenkor igyekszem elöre bemutatni, hogy ki jön, és hogy szeretjük öt is, de valahogy még nem érzi át ezt :) De sebaj, mi érezzük, és apa is nagyon élvezi, meg még én is, mert nem fáj :)

Na, megyek pihenni, és kicsit lelövöm magam, mert jó hosszúra sikerült a bejegyzésem.

eva

Kép
schvargaeva

Éva, mi is sokáig aludtunk és hasonló a helyzet a tüzijátékkal is. :wink: Édességben pedig pont úgy van ahogy leírtad, egyre jobban kívánom és egyre kevésbé van kedvem/erőm visszafogni magam. :oops: Mi lesz így? :!:
Küldesz egy kis madártejet? :lol:

Visszér: nekem van egy elég látható a térdhajlatomban, viszont nem az szokott fájni, hanem a vádlim környékén amit csak sejtek, hogy az és tényleg olyan mint ha görcsölne. Szerencsére nem puklis, viszont nővéremnek olyanok jöttek ki és kompressziós harisnyát meg lábfelpolcolást javasoltak rá. Hát aki most magára húz akármilyen harisnyát is, elismerésem. :shock: :)
Próbálj minél többet pihizni, aztán talán mond rá valamit a doki, amit ilyenkor is lehet kenni/szedni.

Ja, valamelyik nap én is arra ébredtem, hogy begörcsölt a vádlim. Olyan gyorsan kipattant a szemem, hogy csak na, aztán alig győztem szétmasszírozni (mármint a lábam). :D
csillag25

Lioton gél csak orvosi utasításra terhesség és szoptatás alatt, esetleg vadgesztenye krém ami gyógynövényesben meg drogériában is kapható 600 Ft körül.
csillag25

Az nlc-n írja egy kismami, hogy csak gyógyszer, krém és harisnya, rendszeres "vénakiürítés" (elalvás előtt égnek emelt lábak) és kismamáknak lehetőleg bal oldalon fekvés segít (így van leginkább biztosítva az alsó végtagok vérellátása). Ő venoruton gélt, doxium gyógyszert és komp. harisnyát használt egyszerre.
csillag25

Elmentünk tüzijátékot nézni a lányokkal, mert 10 órát gondoltam még kibírják. Erre a helyszínen kiderült, hogy 11-kor lesz :cry: Úgyhogy jöttünk szépen haza aludni! :(

csillag: én szintén érzem a szagomat, és hőhullámaim is vannak, olyankor lever a víz. Szóval átérzem a helyzetedet. Én a Garniert használom, és nekem bevált. Gyógyszertárban vannak speckó termékek, próbáld meg azokat....

Kata
labkat

Csillag: Garnier mineral 48h, asszem ennek van több fajtája, az a jó, amire az van írva, h. action controll ( lila feliratos, ez direkt fokozott izzadásra van). Én alapból izzadós vagyok, már mindent próbáltam, szóval eléggé "kiokosultam" a témában évek alatt, ez az egy bejött, nemrég találtam rá, egész nap tök jó az illata, de a biztonság kedvéért néha újra kenem ( amúgy nem kéne). Nálam pl. a több ezer Ft-os Vichy sem ért semmit... próbáld ezt ki, tényleg jó, és 600,- FT körül van, nem veszítesz annyit.

Kép

Kép
nóna

Tücsökbogár, ilyesmi volt nektek esetleg?

http://www.magyararak.hu/index.php?pid=2&prod=25858

Ez tetszik és jó áron van, de nem tudom, h. milyen igazából. A nagy kerék nekünk is nagyon kéne.

Kép

Kép
nóna

Sziasztok!:)

Mi is voltunk tűzijátékozni annyira gyönyörű volt és életemben nem láttam olyan közelről mintha rám zuhannának, felejthetetlen élmény volt leszámítva az idióta embereket :evil: :shock: de volt egy rendes Apuka aki a feleségével és a kisfiúkkal mentek előttünk és az Apa előre engedett minket a kijáratnál, jó érzés tudni hogy még léteznek kedves emberek...

Igen annyira jó látni a pocak és 4D-s képeket:) Még még sokat :)

Van egy bolond csaj az ismerőseink körében neki is van már gyereke, és olyan undok tud lenni, olyan rosszindulatú, gondolom neki szar lehetett a szülés vagy passz, de nincs olyan mondata amiben ne lenne negativítás felém pl. jaj vigyázz mert fájni fog ám, meg a gyereke áltat akar kioktatni, ezt vigyél azt vigyél, na majd ha nektek is sír éjszaka a baba megtudjátok, meg hasonlók de a hangnemet lenne érdemes figyelni olyankor mikor mondja.. és én is imádom a gyerekeket de ez folyton csak arról tud beszélni és nem lehet lelőni :shock: :shock: :evil: úgy nem bírom az ilyen embereket, de ne makartam "leszerelni" mivel a férje jó barátunk de szerintem legközelebb szép hangnemben közlöm vele hogy oké hogy neki vannak némi tapasztalatai de az nem jelenti azt hogy azonos az én "majd" tapasztalatommal vagy gondolatommal illetve a babámmal hisz a babák is köztudottan másak és másak.. na mindegy végülis nem húzom fel magam mert annyira nem jó barát(nőm) hogy idegeskedni legyen érdemes miatta csak na :roll: :D
Vendég

Sziasztok!

Sajnos ilyenkor tényleg jobban izzad az ember lánya :? Én is Garnier-t használok. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a mell allatti izzadás mivel csökkenthető :x

Visszérre gesztenyekrém (ha már nagyon durva a szitu akkor kell más is) felpolcolt lábak és enyhe masszírozás a bokától felfele (És nem a térdtől lefele.) A visszérgyulladás azért ilyenkor gyakoribb mint a trombózis, de nagyon fájdalmas :(
Lehet langyos lábfürdőt venni pl pár csepp levendulaolajjal :wink:

Mi is végül voltunk a veresi tűzijátékon, ami 22:15 heleytt jóval később kezdődött :twisted: Kivártuk, de csak azért, mert a gyerek nagyon be volt sózva. Én meg továbbra is parázok mikor felettem robban, de próbálom titkolni ha nem is megy könnyen :lol:

Csillag, nem szereted az aszalt gyümiket? Mégsem friss gyümi ha azt nem kívánod, de mégis jobb mint pl a csoki. Vagy csinálj egyveleget gyümiből, joghurtból és mézből,..nagyon finom :P
(Nagy mák, hogy én nem szeretem az édeset,..nagyon ritkán egy kocka csoki, de az akkor elég is egy ideig. A grillcsirkének meg társainka viszont nehezen tudok ellenállni :lol: )

Szép pénteket mindenkinek!

N.

Kép Kép
natasa1975

Kata, nagyon szép nagy a pocid, sokat nőtt az utolsó kép óta!

Az uh képek is aranyosak. Ti még szerencsések voltatok úgy tűnik Gombi, mert nekünk aztán még ilyen kis édi kezecskék sem vehetők ki a 4D-s képeinkből. Na mindegy, a lényeg, hogy babócával minden rendben volt.

Hát én is több édeset kívánok mostanában, pedig alapból nem rajongok az édességért. Bár most sem süteményekkel tömöm magam, hanem pl. aszalt gyümölccsel, ahogy azt Natasa is írta. Bár a cukortartalma nyilván annak sem alacsonyabb, de legalább gyümölcs, édes, és egészséges.

Nóna, tök jó dolgok vannak azon az oldalon, amit belinkeltél. A testvárkocsi is jó áron van, szétnézek mindjárt alaposan, hátha találok valami nekünk tetsző babakocsit. Kata, a ti babakocsitok mikor érkezik meg?

A sztrapacskát velem is sikerült megkívántatnotok. :D A hétvégén az lesz a menü.

Csajok, nektek nem fura, hogy már 6 hónapos terhesek vagyunk? Még olyan, mintha csak most fogtam volna a kezembe a kétcsíkos tesztem, aztán már nincs is sok idő a szülésig. Nagyon elrepül ez az idő.

Jadore, én is szoktam ilyen negatív emberekkel találkozni, és nagyon fel tudnak engem is bosszantani. Pl.: toxoplasmát nem kaptam el. Macskánk van őt természetesen megtartjuk, nem ajándékoztuk el, mint sokan mások, viszont epret nem voltam hajlandó enni, mert olvastam, hogy arról nagyon könnyű elkapni, mert nem lehet rendesen megmosni. szerencsére nem is kívántam. Erre megkaptam az okosoktól, hogy hát ennyire nem kell túlfélteni azt a gyereket, mi lesz ha megszületik, burokban tartom majd? Persze ő, mosatlanul ette a szilvát, meg a többi gyümölcsöt, semmi baja nem lett! más: mondom, hogy cumit veszünk biztosítéknak, de nem tervezem a gyereket rászoktatni. Hát ha majd hasfájós lesz az a gyerek, meglátom, hogy nem lehet elkerülni, és igenis kell az a cumi - jönnek a reakciók. 3 gyereket szeretnénk, de erre is olyan negatív megjegyzéseket kapunk, hogy hát azt fel is kell nevelni, majd meglátom, egy is bőven elég. Persze ezt egygyerekes anyukáktól. Elhiszem hogy vannak segítő szándékú megjegyzések, de sokszor érzek ki én is kis okoskodást, és rosszaindulatot, hogy miket beszélek még én, ha egyszer nincs gyerekem, nem tudhatom mit beszélek, halgassak csak az okosokra.
:?
Vendég

Izzadás: nekem a terhesség előtt is rendkívül érzékeny volt az orrom (furcsa egy allergiástól, de így van). Számomra fontos, hogy másoknak, akikkel bármilyen (üzleti, baráti is) kapcsolatom van, milyen a szaga. Az is, hogy milyen illatot választanak, de ha van lehetőségem (üzleti életben ritkán - és ez a jó) a természetes szagukat/illatukat megérezni, azt szeretem, eligazít a megítélésben. (Állatias, de nekem bevált.) A saját szagomat is szeretem, ha megbetegszem, vagy a ciklusom szakaszai szerint megváltozik. Amióta terhes vagyok, megint más lett, és így még jobban tetszik - nekem. De mivel nem biztos, hogy mindenki így van ezzel, :lol: Rexona stiftet használok, nagyon beválik. Háromféle illatot szoktam hangulatom szerint variálni, az egyik majdnem teljesen semleges, a másik púderszerű, a harmadik picit édes. És ehhez a parfümöm fül mögé, csuklóra egy-egy puffantás. Szerintem jó kombináció. Ha kint tevékenykedem az építkezésnél vagy a lovak körül, legtöbbször nem használok izzadásgátlót sem, csak néha egy kis hintőport.

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Lányok, köszi mindenkinek az izzadásgátlós tippeket. Azt hiszem megszavazok magamnak egy garnier 48 órás stiftet, bár a férjem mindig röhög a reklám alatt, hogy minek 48 órás védelem ha naponta fürdik az ember? :D De mivel a 24 órás sem tart addig, így a 48 talán kibírja egy napig...

Moly, érdekes amit írsz, nekem még nem volt igényem arra, hogy másokat szaglizzak. :oops: Max. a férjem szeretem szagolgatni, amikor nincs rajta semmi deo/stift, olyankor meg is jegyzi, hogy mi vagyok én kiskutya? :D Persze nem a napi meló után, csak úgy mikor otthon vagyunk. :oops:

Rexonában meg tudod írni az illatokat/típusokat? Pont azokat is szagolgattam multkor és volt aminek nagyon tetszett az illata, de nem mertem bevállalni. Így viszont jól hangzik a púderes meg édeskés is.
Ha megtalálnám a megfelelőt -akár garnier, akár rexona vagy dove- ami elég hatásos, az illata is tetszik és árban is megfelelő, én hűséges lennék. :) Legalább addig, amíg meg nem unnám az illatát. :oops:
csillag25

O'hara én sem foglalkozom igazából ezekkel az emberekkel csak amikor ott vagyok és hallom picit felhúzom magam de mikor haza jövök már minden oké:)

Egyébként nagyon megy az idő tényleg,hihetetlen:)
Vendég

Natasa, az a baj, hogy amikor édeset kívánok eszembe sem jutna aszalt gyümi. Ilyenkor csoki és tejszínhabos gofri jelenik a meg a szemeim előtt. :oops: :D Te tényleg nagyon szerencsés vagy, hogy nem szereted az édeset. Irigy-irigy. :) Én pont ellenkezőleg, grillpipi és társaira rá sem nézek. Te jobban jársz, mert legalább jóllaksz ezektől, míg az édesség csak hirtelen megemeli a cukorszintet, aztán mélyrepülés. A joghurt, gyümi, méz viszont nekem is bejön, jó hogy eszembe juttattad. :wink: Azt hiszem almát is be kellene szereznem, ha tényleg úgy hat a bélműködésre ahogy írtátok, meg mindenhol olvasni, hogy nagyon egészséges.
csillag25

Fmelinda felvettelek msnre! Tessék bejelentkezni majd vagy visszaigazolni :P :D
Vendég

Nóna!
Pontosan ilyen a miénk, még a színe is. Nekünk nagyon bevált. Csabi imádja elöl a kormányos szerepét játszani, meg dobol a tálcáján, Andrisnak meg nagyon védett helye van hátul. Egy hátránya, amit lehet, hogy említettem, hogy 17 kg, de ha ti már csak szülés után fogjátok használni, akkor már lehet ekkorát emelni. Szerintem elég kicsire összecsukható. Hol laktok? Ha nem túl messze, nálunk meg is nézhetitek, vagy kipróbálhatjátok. Az a biztos, amit egy kicsit tologathat az ember.

Éva!
Nekem volt mélyvénás trombózisom. Az olyan mértékű vádlifájdalommal járt - legalábbis nálam - hogy már csak sántítva tudtam menni. Először izomlázszerű érzéssel kezdődött, majd kb egy hét alatt napról napra erősödött. A trombózis biztos jele, amikor jelentősen megduzzad az egész térd alatti rész és fura, pirosas-kékes színe lesz a bőrnek. Akkor viszont ezerrel irány a kórház!!!!! De remélem hogy nem juttok el idáig. A kompressziós harisnya pedig tényleg használ. Nem könnyű ebben a melegben elviselni, de inkább az izzadás mint a kórház. Gyógyászati segédeszközboltban kapható, vagy ha van jó belgyógyászod, akkor felírhatja receptre is, úgy olcsóbb - ha el nem törölték most ezt is.

Nekem azt mondták, hogy vadgesztenyekrémet tilos használni terhesség alatt, mert a méreganyagok eljutnak a babához! Terhesség előtt én is használtam és nagyon jó volt, de én most nem merem.

tücsökbogár

Csillag, úgy tudsz egy kicsit segíteni magadon ha minden édeset száműzöl az otthonodból. Ez neked édesszájúnak tuti nagyon durvának tűnik :) Ha belegondolok, hogy 1 kg cukor nálunk kb egy évig tart,...lehet nem nekem kellene osztogatnom a tanácsokat :roll:

Hát lányok,...a kéreten tanácsok tényleg nagyon ki tudják borítani az embert :( És főleg ha elég talpraesett vagy és próbálsz a saját eszed után menni. Az viszont tény, hogy az ember első gyerek előtt csomó mindent elképzel, elhatároz aztán sorra buknak meg ezek a fogadalmak. De ez így van jól. Nálunk is így volt.
Szóval (mivel szeretek "okoskodni") kéretik nekem megmondani ha túl sok vagyok 8)
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy senkinek sincs joga beleszólni abba, hogy a gyerek szopik vagy tápszerezik, cumizik vagy az ujját szopja, kendőben viszik vagy nem,...felveszik vagy bőgni hagyják. Ettől még minden baba lehet boldog és sikeres felnőtt. Max jobban megértjük azokat, akik a mi értékrendünkhöz hasonlóan neveli az utódját.
Nálunk pl a családban van olyan, aki nagyon máshogy viszonyul a gyerek kérdéshez és egyben a gyerekéhez is mint mi. Hát, nem tagadom, elég nehezemre esik hallgatni és még jópofit is vágni hozzá :?

O'hara, nekem kicsit furi az az ember, aki mindent mosatlanul eszik,...még ha nem is a toxóra gondolok,...van egy kis kertünk inkább amolyan hobbikertecske,....hát látom, hogy egy-egy gyümin, zöldségen mi minden mászik át. A boltiak nagy részén meg a különböző vegyi anyagok is ott tobzódnak :x

Moly, tetszik ez az állatias vonásod. Én is nagyon megyek az orrom után :) Érdekes a férjem még nem éreztem büdösnek izzadni,....másoktól meg felfordul a gyomrom. Magamtól akkor ha idegbajomba izzadok,...akkor semmilyen dezodor nem segít. Ez főleg még a suli alatt volt jellemző. És pl bármennyire szeretem a Nivea illatát rajtam megsavanyodik :(
Soha nem kedveltem a rózsa illatát, de a L'occitane-nek van egy rózsas illata és abba bele vagyok bolondulva,....percenként spriccentenék magamra :)

N.

Kép Kép
natasa1975

Tücsökbogár, jó hogy írod én ezt nem tudtam a vadgesztenyekrémmel kapcsolatban.

Éva, akkor csak óvatosan vele, kérdezz meg mindent a dokitól. :!:

Natasa, ez nagyon brutálnak hangzik! :shock: :( Légy egy kicsit tekintettel az édesszájú kismamákra. :D Nem azt mondom, hogy zabálok ezekből, csak nagyon kívánom. És attól, hogy itthonról száműzöm, a gondolataimban még ott lesz. :oops: Ráadásul még el is kell menni érte, ha nincs itthon...
Szóval ha úgy van, engedek a kísértésnek, ez nem a fogyi időszaka, de csak ésszel, annál kevesebbet kell majd leadni szülés után. :wink:
csillag25

Tücsökbogár, köszönöm az értékes infókat. Szerencsére tegnap 1-2 óra alatt el is múlt a dolog, csak akkor kicsit megijedtünk. Terhesség elött is viszeres volt már a lábam, voltam is vele orvosnál, de azt mondta, hogy majd a szülés után müt meg csak, ha addigra annyira romlik, addig csak harisnyát írt fel. De akkor csak a bal lábamra kellett, most meg a jobb fájt nagyon. Nyáron most nekem sem ment a harisnya viselése, pedig kicsit hüvösebb idöben tényleg nagyon hasznos. Viszont most majd megemlítem a nödokimnak, és lehet, hogy akkor kapok térd fölé éröt is, esetleg mindkét lábamra. Összel már könnyebb lesz vele. Anyósom is viszeres, öt hívtuk fel ijedtünkben, és azt mondta, hogy lehet, hogy csak a baba fordult úgy, hogy ráfeküdt valami érre, és azért lett ilyen hirtelen. És mivel hamar el is múlt, no meg a baba is ficánkolt közben, lehet benne valami, de azért mindenképpen komolyan veszem majd.

Édesség témával kapcsolatban: Natasával értek egyet, ha nincs itthon csak korpás keksz, gyümi meg aszaltgyümi, akkor kénytelen vagyok abból nasizni, ami van, és többnyire segít is. Most kicsit elengedtem magam, de azért igyekszem összekapni, mert a végén még letiltanak teljesen, így legalább még ehetek szölöt meg barackot. Nem könnyü számüzni itthonról az édességet, de 2-3 hét alatt bele lehet jönni, viszont szerencsére a férjem nagyon támogat minden ilyesmiben, és csak akkor eszünk itthon édességet, ha mindketten akarjuk, de ha megkérem, hogy ne hagyja, hogy egyek, akkor tud szigorú és következetes lenni, és ö sem eszik, söt, ha munkahelyen eszik, azt sem meséli el, ne legyen nekem rossz. A mostani hétvégét lazára fogjuk, de utána a munka mellett megint könnyebb visszaállni a régi kerékvágásba.

eva

Kép
schvargaeva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?