A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Erika: de jó!

Zsófi: édes Szonja! Borzalmas lehetett Neked-Nektek a műtét! Szerencsére Szonja nem emlékszik rá.

Móni: örülök, hogy jól vagy! Kérdeznék valamit, remélem nem érted félre, csak nem tudom és érdekel: szóval, a felekezet követeli meg a héber nevet, vagy Ti szeretnétek a vallás miatt?
magdolnasz

Kriszti: jó utat! A hátad már jól van?
magdolnasz

magdolnasz
Nem ragaszkodnak a Héber eredetű névhez, nincs kikötve, hogy csak Héber eredetű nevet adhatsz a babának. De mi gondoltuk úgy, hogy Héber eredetűt adunk neki, igen valahol a vallás miatt.
Meg, hogy őszinte legyek ritka nevet akartam adni ami jól hangzik és a falunkban nincs ilyen név. Mert nagyon sok olyan gyerek van itt a faluban akit Attilának, Istvánnak stb neveket adtak.

manocskak

SZépek a babák! Huncut Martin gyönyörű szemeivel:) és Szonja beájulása:)

Erika! átérzem a helyzeted....tegnap este szinte egyszerre betegedett le a család csak tudnám mitől! Először azt hittem allergia jött kirajtam mert veszettül folyt az orrom majd elkezdett fájni a torkom is. Majd apa is észlelte a tüneteket és Petra is elkezdett kínlódni, sírdogálni, köhögni. Kiszívtam az orrát és éreztem, hogy meleg a teste. Megmértem és hőemelkedés. Egész éjjel kínlódott mert folyt az orra nem bírt cumizni így óránként kelt, nyöszörgött. Kettőkor már oda vettem magunkhoz mert nem bírtam többször felkelni de így is fent voltunk szinte egész éjjel. Most alszik...én meg kivagyok nyúlva.
katuska79

Katuska: gyors gyógyulást Nektek!!!
magdolnasz

Minden babának, mamának és papának mielőbbi gyógyulást!

Nagyon édesek a gyerekek a képeken!

Joel, Joakim-gyönyörű nevek, szerintem nagyon jó választás!

Zéti alszik, megyek pihenek én is 1 kicsit!

Kép
zeteny

Sziasztok!

Betegeknek mielőbbi jobbulást!!!

Hála,minket egyelőre elkerültek a kórságok :roll:

Martin új napirendet vezetett be: fél 8 fürcsi,8 vacsi,kaja után fél 9-kor alvás és reggel 3/4 9-kor ébred már pár napja :lol: Nem mondom,mellette aztán lehet pihenni :lol:

Móni: nagyon tecc a Joakim!!! Én is szeretem a kicsit extrább neveket - mondjuk a Dzsennifer és társai nekem túl sok már :oops: -,a második lurkónak,ha kisfiú lesz,nagyon szeretnék Dominikot,de Apa egyelőre ellenáll,fene sem érti :roll:

Martin ma elaludt ebéd közben,mondjuk csak pár kanál tök maradt,de előkével a nyakában eldurmolt :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Mármint Apa a név ellen tiltakozik,nem az utánpótlás ellen :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

A Joakim név nekem is tetszik, biztosan nem találkoztok majd sokkal :)

Tegnap Apával hozattam Claritine akkutot, beszedtem, és egy óra múlva már klasszisokkal jobb volt :) Gondolom azért használ még, mert semmilyen gyógyszert nem szedtem az allergiámra eddig.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata
Köszi neked is. Hát majd csak sikerül nektek is megegyezni a nevet illetően. De hát még van idő, nem? Mikorra tervezitek a következő babát?
Igazából nekünk ez a baba is tervezve volt, de nem ilyen hamar, de mi tervezünk Isten végez.

manocskak

Móni: úgy szeretnénk,hogy akkorra szülessen,mire Martin 2 éves körüli lesz,így év vége felé valószínűleg nekiállunk. Ó,névre van sok közös nevező,de ez nekem annnnnnnnnnnnnnnnyira tetszett volna... :wink: De játszik pl a Félix. Lányra: Luca,Zita,Veronika!

KépKép

KépKép
kata8110

Zsófi éppen alszik, jelenleg láztalan, (lázcsillapítóval) most még 2 napig adom neki folyamatosan. Utána meglátjuk.

Katuska sajnálom a betegeskedést nálatok is. :cry: Gyógyuljatok meg hamar. Nálunk csak a lány betegedett le, de az is elég.

Kata, mi is év végén állunk neki a babaprojektnek, vagyis inkább év elején. Így leghamarabb októberben jön a tesó.

Na megyek, nem leszek hétvégén.

Kép
Kép
cs_erika

Mágnes! jó, hogy írtad a claritint mert épp volt itthon. Épp bevettem egyet, meglátom jobb lesz-e. Én a háziportól kínlódok:(
katuska79

Hu csajok, el sem tudjatok kepzelni milyen jo itt lenni veletek ujra :) , ugy elveztem ma az olvasast, a foto nezegetest (megjegyzem minden baba fantasztikus, Martin hajos kepe kifejezetten gyonyoru).
Kivettem meg 3 szabad napot, ugy hogy hetfoig itthon vagyok, takaritok, gyerekbiztossa csinalom a lakast (mert meg nem tortent meg, mivel a fiam nem egy izgo mozgo :lol: )
Alergia, nekem csak a zyrtec segitett, de abbahagytam a szedeset, amugy sem voltam olyan nagyon alergias, hozzaszoktam a letezesehez es kesz. Persze mondom nekem nem volt (van) olyan veszes.
Beteg gyerekeket sajnalom, bele sem merek gondolni,hogy az enyem is lesz majd valamikor, remelem minnel kesobb persze.
Nyaralos es lagzis kepeket en is teszek.
Na rohanok, mert epp kivitelezem a "husi fozes, mixeles, es jegkocka tartoba valo fagyasztast" - ne is mondjam, hogy itt kaptam az otletet. :P

Kép
brestovsky

Rita!
a gyerekbetegséget szerintem sosem lehet megszokni és mindig rosszkor jön:( nincs is rosszabb, mint amikor az örökmozgó kis lény bágyadtan fekszik a karomban és én a lelkem is odaadnám csakhogy jobban legyen.

Én most úgy tettem el a husit, hogy lemixeltem és gombócokat gyúrtam belőlük. Nem egyformákat és egy zárható zacskóban azonnal lefagyasztottam. Amikor kell könnyen ki lehet venni egy gombócot. Ha valakinek esetleg nincs jégkocka tartója....mert az enyém eltünt, muszáj volt rögtönözni:)
katuska79

Gyors helyzetjelentés.

Úgy néz ki kezdjük átvészelni. Meglátásom szerint egy hasfájós vírust kaptunk be. Ezt csak a miatt gondolom, mert éjjel amikor lázas volt felhúzta a térdeit, mint amikor picinek fájt a hasa. (azért normális esetben nem tartja fent. És most kezd rémleni, hogy a fürdésnél is végig felhúzva tartotta. (szegény gyerekem, már akkor fájt a pocija :cry:)

Kapott reggel, délben, és most este is lázcsillapítót. (láza nem volt, a gyerekorvos mondta, hogy akkor is adjak, ha már láztalan, és holnap is)
De aludt kb 20 percet, és 11 körül megint kb annyit. Utána valamennyire jobban érezte magát, próbáltam kanalaztatni, de a vizen kívül semmit sem fogadott el kanálból. Maradt a szopiztatás. (nem bánom, mert azért annak van annyi tápértéke, hogy éhen nem hal, és folyadékpótlásnak sem akármilyen)
du 2-kor kapott megint cicit, utána ealudt. Felébredt másfél óra múlva, totálisan leizzadtan-nem volt lázas- Átöltöztettem, közben ordított, gyors cici nyugtatásnak, amibe újra elaludt. Próbáltam az ágy olyan részébe tenni, amibe nem izzadt bele. (apa nem tudott segíteni, hogy áthúzza) Innen aludt még másfél órát. Tulajdonképpen ha a kis megszakítást nem számolom aludt 3 órát. (picibaba kora óta nem aludt napközben egyben 3 órát.
Amikor felébredt kicsit még nyűgös volt. Gondoltam próbálkozom újra a kanalazással, hátha. Hát benyomott 3/4 üveg sütőtököt. :) Örültem mint majom a farkának. :lol: Utána átballagtunk anyósomékhoz, elvoltunk náluk estig. Zsófi teljesen a régi volt. Onnan hazaszaladtam a tejpépért, hátha azt is hajlandó már enni. És igen :lol: megette a szokásos adagját.

Szóval arra kell gondolnom, hogy ez a víruska már hétfő délutántól dolgozhatott benne, mert azóta nem fogadott el semmijen ételt kanállal. Tegnap pedig tényleg csak a szopizás maradt. Teht nem kanálsztrájk volt.

Rita, én is reméltem, hogy később kell átvészelnem a betegséget Zsófival. :cry: Erre nem lehet felkészülni. :cry: Egyszerűen jön és kész. :cry: És ez még "csak" az első betegség volt. (vagyis még azért nem tartom magunkat gyógyultnak, majd ha már nem kap lázcsillapítót és nem megy fel a láza) Azt sem hiszem, hogy hozzá tudnánk szokni a beteg gyerekünk látványához, amikor sír, látod, hogy szenved, sé nem tudsz rajta segíteni. :cry:

Bocs, ha hosszú voltam. Most megyek és bemásolom ezt a monológot a blogomba kis kiegészítéssel.

Kép
Kép
cs_erika

Ercsi!Nagyon örülök, hogy Zsófid jobban van!Remélem minden rendben lesz Veletek!

Még azt szeretném mondani, hogy le a kalapom az előtt a férfi előtt, aki a felesége helyett marad otthon gyeden, válság ide vagy oda!

Kép
zeteny

Ma sütőtököt evett Zéti, és ízlett neki! :D Holnapra már kész a cukkini krumplival,kíváncsi leszek a fogadtatásra!

Valamelyikőtök nem tudja véletlenül spenótot mikortól lehet adni?Kaptunk, és ha lehet már, adnék neki!

Kép
zeteny

Zétény anyu: heti egyszer kaphatnak már spenótot a babák,vagy sóskát is. Az oxalát tartalom miatt van redukálva a mennyiség heti 1-re.

Erika: szegény Zsófi!!! Az biztos,hogy erre nem lehet felkészülni,csak jön....Remélem,mostmár hamar meggyógyul!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Írok,erre elszáll... ááááááááááá

Remélem mindenki jobban van, aki betegeskedik! Minket is elkerült szerencsére, apa kivételével, de neki is szerencsére csak egy napig tartott.

Én hulla fáradt vagyok, megyek is aludni, amíg a manóm alszik!
Jó éjt!

Szilvi
Kép
xania9

Sziasztok!

Mági! Bocs, hogy csak most jelentkezem, de eddig meg sem tudtam állni itthon...
Na szóval: a sógornőm mostmár nem svédcseppezik (erről a véleményem mindjárt kifejtem), hanem Zyrtec-et szed, meg orrspray-t használ: Rhinospray Plus vagy receptre Flixonase Ja, és azt mondja, figyekni kell a keresztallergiára...
Azt említette még, hogy a rozskenyértől és a dinnyétől a tünetek erősödnek nála...

Svédcsepp: én azért szedném, mert az immunrendszered tutira erősödne, nem beszélve arról, hogy ezek a gyógynövények tényleg jók sok mindenre...
Ha megerősíted az immunrendszeredet nyáron tutira jobban fogod bírni. (nem beszélve arról, hogy a téli nyavalyák is nehezebben találnak meg, mint svédcsepp nélkül. Napi/kétnapi 1-1 teáskanálnyi a teában tutira nem árt meg.
Ettől függetlenül nyilván a döntésedre van bízva , énnekem nagyon sokat használt a téli nyavalyákra való felkészülésben...)

Erika!
Szegény Zsófi baba! Szurkolok nektek és gyógyulást!

Móni: szerintem is jó a Joakim, sokkal jobban illik a Joelhez, mint a Ciprián. :)

Kata: én is szeretem, ha nem jön velünk szembe 500, az én gyerekeim nevével lazonos nevű kisember. Erre meg: a házban született még egy Bori, igaz, ő Boriként és nem Borbálaként van anyakönyvezve. Na és ha nagyobbak lesznek, akkor melyiket hogy hívják?! Az enyim már nagyon kezd Bori lennei, a Borcsát már alig használjuk, a Pötyikét meg már lassan el is felejtjük... Elkiáljuk magunkat az anyukával, s jön oda mindkét láyn? No majdcsak megegyezünk. Lehet, hogy megpróbálom a Borka nevet használni. Végülis az is aranyos... ;)

Katuska! Gyógyuljatok Ti is!!! Valóban nincs annál rosszabb, mint amikor egy gyerek beteg, bágyadt, szenved, s az ember nem tud segíteni... :(

Csöre! Jó nyaralást nektek!

Spenót! Szerintem is lehet adni. Borinak eddig egyszer adtam, tökre, bocs "spenótra" ízlett neki. :)
Holnap megpróbáljuk a cukkinit élesben. Eddig csak üvegesből adtam neki. Enyim gyerekek nem eszik, most viszont itthon van Apa-madár is, hátha ő eszik belőle. Sajátészre nem akarok egy egész cukkinit megcsinálni, nem bírok megenni ennyit...)
Majd csinálok valami cukkinis csudakaját (kikaparom a belét, felturbózom, vissza a héjába, rá egy kis sajtos-mustáros-fűszeres tejfölt, be a sütőbe, oszt hadd süljön...)

Moffli! Merre vagy? MI van Veled, veletek? Írj, ha van erőd!

Na megyek, iskolatáskát keresek a kölkeknek. Találtam is egy tökjó olsalt:
www.topgal.hu
Nagyon pöpec kis cuccok vannak itt, csak jó lenne megnézni őket a valóságban is. Boltokat keresek, de eddig csak netes vásárálási lehetőségekre akadtam.
Csöre! Ha valami jó kis márka, akkor oszd már meg velem/velünk. Én eddig ezeket néztem ki (mivel több évre veszem a tákát, mindenképpen minőségit akarok):
http://www.topgal.hu/hatizsakok/iskola/CHI-133/G---Red/
http://www.topgal.hu/hatizsakok/CHI-149/J2---Orange/

Na megyek, kapcsolatépítek Apával, megyek megnézem az Az a szép fényes nap c. örökbecsű opusz végét. (hááát, most valahogy a pogány-keresztény problematika nem izgat... :D )

Jó éjt Nektek!

Ja, ma rekordmennyiségű repülőt láttunk! A felettünk lévő "égszeletben" fordultak meg ,itt húztak haza Kecskemétre, előttünk fejlődtek alakzatba, itt húzták maguk alatt a zászlókat... Bori is nézrte őket, naná, hogy inkább a cictől jött lázba... :) Julcsa viszont! teljesen bezsongott! Nagyo helyes volt! :)

Na, tényleg megyek, mert minnyá vége van a drámának! Szabó Magda és Apa megsértődnek... ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

lazonos=azonos
lennei=lenni
olsalt=oldalt
tákát=táskát
cictől=cicitől

Bocs! :oops:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok
Katuska gyógyuljatok meg mihamarább!
Csöre jó hétvégézést :D
Zsófi babának is jobbulást!
Martin gyönyörű :D
Batkata kapcsolatépítés : kívánom mielőbbi sikerét.

Nálunk apa nagyon imádja a gyerekeket a sajátjait főleg, nagyon következetes szigorú de közben engedékeny, jó játszótárs és mégis szülő marad.
Nagy fiam annyira jól sikerült gyerek hogy soha semmilyen helyzetben nem hozott ránk szégyent, bárhová bármikor mehettünk vele.Pedig elég rendesen el lett kényeztetve és mégis mindig tudja hol a határ.A picivel is nagyon sokat foglalkozunk, ha alszik csinálja a házimunkát ha fent van rengeteget játszanak.Főzni még nem tudott eddig de nagyon fejlődőképes :lol: elmondom hogy kell és ő próbálkozik jó eredményekkel.A bébikajákhoz meg nem kell sok tudomány gyümölcs zöldség pecsmegelés.Decemberbe mikor korházba kerültem akkor került a mélyvízbe mivel addig minden házimunkát én csináltam ő a kertet vitte.Első héten mondja neki nincs alsója venni kellene.Mondom nem inkább mosni kellene :lol: Leírtam hogy működik a mosógép,elmondtam a boltba mit hol talál s főleg otthon a lakásban és muszáj volt neki belejönni.Mindkettőnknek nagyon fárasztó eleinte volt egy kis feszkó de belejövünk :lol:

Ági és Levi
Kép
kupi

A beszólásokhoz amiket kapok, pár napja téma volt nálatok is
"És volt szíved otthon hagyni szegény gyereket? Nem egyedül van az apjával van ugyanolyan jó kezekben mint velem.
"Nem hiányzik? Már hogyne hiányozna ilyen hülye kérdést hogy lehet feltenni és mit lehet rá válaszolni???
És kb minden nő mert a férfiak közül talán egy sem.Gondolom nem véletlen lett kitalálva hogy apuka is mehet gyedre.És azét nem mindegy hogy a férjem 2-3 év után visszamegy ugyanoda dolgozni én meg kereshetem a munkahelyet egy kisgyerekkel a nyakamba így meg hosszútávon ez a biztosabb.

Ági és Levi
Kép
kupi

Na jó éjszakát mindenkinek !
Ezen a témán amúgy mindig felhergelem egy kicsit magam, bocsi ha sok voltam így egyszerre.

Ági és Levi
Kép
kupi

Batkata
Szerintem is jobban hangzik.
Egyre jobban tetszik a Joakim név.

Na jövőhéten már mehetünk a tankkönyvekért és a füzet csomagért.
A füzeteket is a suliban rendeltem meg, mert ők olcsóbban megveszik nem beszélve arról, hogy nem kell össze vissza futkosnia az embernek, és nem kap meg mindent.
Hétvégén nem leszek, mert megyünk a párom rokonaihoz. Ők még nem látták a Joelt és van egy aranyos idős néni aki megjegyezte, amikor voltunk náluk (karácsonykor), hogy reméli, hogy fogja még látni a kisfiút.

manocskak

Jó reggelt Mindenki! :D

Jó reggelt, Móni!
Úgy látom, korán keltél! :(
Gondolom, "immá dógoztál egy verset..." :) De jó, akkor az öreg néni most most meg tudja nézni, dédelgetni... Joelt. :)

Holnap mi sem leszünk itthon, este 7-kor lesz apukám gyászmiséje, no meg anyukámért is... :(
Vasárnap hajnalban jövünk haza, délután jön a keresztfiam, mert nálunk lesz egy hétig, beírattuk őt is úszótáborba. Este jön Marci a Balatonról, most iskolai táborban van (büdös kölyke! egyik nap hajókázás, másik nap cirkusz, tegnap tüzijáték, ma vidámpark, emellett élménycsúzda, horgászás, reggeli futás, stb, stb... :) )

Ja, tegnap este kapcsolatépítés gyanánt megnéztem az "Az a szép fényes nap" stáblistáját... :oops: Asszem most én voltam hunyó...

Na megyek, este valamikor még benézek... :)
Kata&Bori

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Móni, bocs! A sírós szmájli helyett mosolygósat akartam tenni...
Így adok most helyette egy széles mosolyt, jó? ;)
:D :D :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata
Ne is mond a korán kelést, már hajnali 1/2 4-kor keltem, mert a Joel is akkor kelt valami miatt.
Nem akart aludni, fölvettem, mert eléggé sírt erre bekapta a vállam és rákezdett "brümm, brümm" :D :D
Csináltam neki tápszert vissza aludt és reggel 1/4 8-kor kelt vigyorogva.
Azt hittem meg zabálom.
Nekem is voltak a fiuk táborba, drótkötél akadálypálya, éjszakai túra, indián sátorban aludtak, 2 napig kint voltak Ausztriába biciklivel ott sziklát másztak.
Pólót festettek, pikniketek minden este.
Mesélték, hogy egy róka bement a lányok sátrába, és állítólag feltúrt mindent gondolom kaját keresett.
Meg olyan is volt, hogy este kint ültek padon és a róka oda ment, hogy hátha kap kaját.
Jó mozgalmas voltak a napjaik.
Gyászmisével kapcsolatban légy erős, most, hogy már egy kicsit megnyugodtál (remélem), most megint törnek föl a sebek, de inkább a szépre és jóra gondolj a szüleiddel kapcsolatban.
Bár nekem még anyukám él, de amikor apukám meghalt én is nagyon magam alatt voltam, vettem ilyen gyógynövényes nyugtatót és azt szedtem egy ideig, mert nem tudtam aludni éjjelente. Sőt pár évig el sem tudtam sírás nélkül mesélni senkinek, hogy mi is történt apuval. Még egyszer kitartást kívánok neked és megnyugvást a szívednek.

manocskak

Kicsit lehet hogy nagy lett :lol:
Kép
Kép

Ági és Levi
Kép
kupi

És még egy
Kép

Ági és Levi
Kép
kupi

Csak gyorsba jöttem mert mi is megyünk de az igért képeket pótolom és sikerült is ügyi vagyok mi :lol:
A fogzással kapcsolatban akartam írni hogy míg nem volt borostyánláncunk az első két fognál mi is lázasodtunk utána kaptuk keresztelőre és hál Istennek most már nem. Ezt is tőletek hallottam erre felénk nem ismerik mindenki kérdezi hogy nem fojtsa meg. Ezt is köszi nektek!!!
Batkata kívánom legyen erőd és ahogy Móni is írta a szép dolgokra emlékezni.Nekem 8 éve halt meg apukám hirtelen és még a mai napig is nagyon rossz, elképzelem mit szólna az új kis unokához ugyanis nagyon imádta őket de előre kell lépni.
Móni nincs újabb pocakfotó? Múltkor írtad hogy még nem híztál a poci mekkora már?

Ági és Levi
Kép
kupi

batkata:fogadd őszinte részvétem!a mi családunk is sok tragédián ment keresztül,de közeli hozzátartozóm még nem ment el!

kupi azt mondom ne foglalkozzatok senki véleményével!csak a gyerekek érdekeit néztétek,mikor meghoztátok a gyeddel kapcsolatos döntést!szerintem nagyon becsülendő,amit végigcsináltok!

Zétinek nem ízlett a cukkini, öklendezett tőle! :( majd holnap mást adok neki,és pár nap múlva megint csinálok neki! :lol:

Szerintem pár hét és kint lesznek a fölső fogacskái!teljesen ki van fehéredve, és nagyon duzzadt, szinte már látni a fog formáját!elég nyügi is!

Kép
zeteny

kupi
Még egyenlőre nincs fotó, de ma megyünk piknikezni a hegyre lehet, hogy akkor készül fotó rólam. Már elég rendesen látszik a pocakom, a párommal bohóckodunk is z miatt egy sort, mert ő megjegyzi, hogy milyen szép "nagy darab vagyok" erre én mosolyogva csak azt mondom neki, hogy "ezt neked köszönhetem". :D :D :D :D
De ha lesz fotó persze föl tesszük a gépre és meg tudom mutatni, holnap leszek 25 hetes, szinte hihetetlen, hogy múlik az idő. :shock: :shock:

manocskak

profil megoldva!!![/url]

KépKép KépKép
zeteny

Kriszta:
Nagyon édes Levi :) Borostyánlánc hogy vált be nálatok?

Nekünk rossz éjszakánk volt, a búcsú miatt végig csukott ablakokkal kellett aludnunk, hiába ment a ventillátor, Bence sűrűn ébredt, egészen hajnal 4-ig, akkor tudtam ablakot nyitni...

Spenót:
lehet már adni!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kupi! azért ügyesek vagytok, hogy meg tudtátok oldani! Naná, hogy szívesebben maradnál otthon de ez van. Egyébként meg okos megoldás mert neked így stabil a munkahelyed, a párod férfiként pedig könnyebben fog munkát találni mert ugye a pasiknak könnyebb....

Batkata! hú ha Máté is láthatta volna azokat a repcsiket! A buszok, vonatok és níííínóóóós autók mellett az is nagy kedvenc:)

Képzeljétek ma reggel egy kutya tanyázott le a kapunk előtt. Egy németjuhász keverék leányka ordas színben. Amellett, hogy borzasztó vékony elég pofás kis jószág, egyik füle kajla. Nyakörv és láncdarab a nyakában és minden áron be akart jönni hozzánk. AMi sikerült is mert van egy léc ami elhajlik és Ő a csík testével simán befért. Kérdem párom mi legyen vele mert én valahogy nem vagyok képes megdobálni elzavarni egy kedves állatot bármennyire is ellenérzéseim vannak a kutyák miatt. Mondta, hogy itt nem maradhat, ha kutyát akarunk akkor csakis kölyök, hogy a gyerekekkel együtt nőjjön fel. Elindultam a gyerekekkel a boltba, a kutya persze a nyomunkban. NA gondoltam felsétálok vele a NOÉ-hoz, itt van nagyon közel. Be is mentünk de nem engedte magát megfogni, gondolom láncon tartották és nem volt kézhez szokva. Egyedül Mátéhoz ment oda meg hozzám de nem akartam úgy magamhoz hívni, hogy a gyerekek mellettem vannak. Ki tudja mit reagál. Kicsit ott üldögéltünk hátha megbékél és meg tudjuk fogni de csak odáig jutottunk, hogy szorosan mellém állt, a kezem végig húzhattam rajta de megfogni nem lehetett mert már ugrott, morgott is. Úgyhogy eljöttünk, Ő velünk vissza. Persze megint bejött az udvarba de párom kiküldte. Most itt fekszik velünk szemben az oszlopnál. Talán este ha még itt lesz újra megpróbálom megfogni.
katuska79

Sziasztok!

Köszönöm a részvétnyilvánításokat. Remélem, nem unjátok, hogy ezt a témát időnként megemlítem... Ígérem, mostanság már nem fogom emlegetni. Igazán nem akarom a topikot ezzel megtölteni, csak mindig kibukik belőlem.
Valahogy az egész gyerekkorom lezárásaként tekintek az egész holnap délutáni eseményre...

Katuska: háát, a kutyuli ügye nem egyszerű, remélem, sikerül valahogy helyet találni neki. Szegény, biztosan "jó" gazdái voltak...
Szurkolok neki és nektek.

Repülők: ha gondoljátok, jövő augusztusban eljöhettek hozzánk, kisétálunk a MűPa-hoz, vagy egyszerűen csak kimegyünk az erkényre. Fogj szavamon, kérlek, egy év múlva! ;)

Képzeljtéek, ebédre a kiscsak cukkini helyett brokkolit evett, hát mindet bepuszilta! :)

Na megyek, családozom egy kicsit, aztán rendet teszek a szobákban. Fúj! Elegem van a takarításból! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! szavadon foglak:) a cukkíniből meg talán fasírt?

Egy cikk a tejpépről azoknak akiknek a dokija csak hízótápnak tartja...
Én minden esetre szeretem adni mindkét gyereknek mert finom, laktató egészséges dolgok vannak benne. És egyik gyerekem sincs elhízva khmm khmm.

http://www.babaszoba.hu/articles/Adj_te ... 1120184100
katuska79

Beraktam egy tollpárnát a mosógépbe....kíváncsian várom a végeredményt. Remélem, hogy az angin nem most adja meg magát és kitart.

Én nem tudom más hogy csinálja de majd minden nap takarítok. Esténként fel is porszívózok ha időm engedi még fel is mosok. Mégis oylan tisztátlan érzésem van állandóan....AKinél patyolat tisztaság van az hogy csinálja? Tuti módszerek, szerek, tippek?
Remélem jobb lesz a helyzet az előszoba cseréppadlójának lakkozása után mert most az nagyon porol.
katuska79

katuska én is nagy takarítos vagyok!Nekem az ecetes cuccok nagyon bejönnek,Frosch-nak vannak ilyen termékei, de a sima ecetes víz is tök jó!Taszítja a port, és miután elillan a "szaga",olyan friss, tiszta lesz a levegő!Próbáld ki!!! :D

Úgy látom újraéled a 2008.dec. topik.

KépKép KépKép
zeteny

Kriszti! és azzal töröljek fel? és mennyi ecetet tegyek a vízbe?
A Frosch-tól mosogatószert használok és totál szétszedte a kezem :( tiszta sebes épp kérdezni akartam, hogy olyan vékony gumikesztyűt hol lehet venni? nem arra a sárga takaríts gumira gondoltam.

Az ecetet kipróbálom...a citromlén már túl vagyok, arra is azt mondták miylen szupi. Na meg az öblítőszerrel por törlésre....tiszta matt ragacsos lett minden:(
katuska79

Katuska!

A Niveának van citromos-olajos tusfürdője, én azt szoktam a felmosóvízbe tenni, na és Wu2 Sampont... :)
Nekem bejött nagyon a nivea.

Levegőtisztításra szokták még a rózsaolajat mondani: felmosés után még egyszer áttörölni rózsaolajos vízzel a padlót. Hát az valami isteni, de komolyan!

Frosch termékek ténlyeg jók, mosogatószerben és Ultra Daisy-t használok, csak azt bírja a kezem.

Na puszi, elviszem a lányokat játszira. A páromtól ismét hullik a hajam. de hát ügyeletes szegény, csak itthonról dogozik. Herótom van mostmár mindentől....!!!!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: sok erőt holnapra!

Kupi: nagyon szép a legény!

Katuska: majd mesélj a kutyáról! Nagyon zseniális Máté gumicsizmás képe :)

Felmosás: én egy kávéskanálnyi ecetet teszek a vízhez.
magdolnasz

Magdi!
Megkaptam a privit, bocs, hogy nem reagáltam, de reggel óta egyet rohanok.
Este megpróbálok válaszolni. Hosszú leszek, ha nem baj... ;)

Lányok!
Köszi, hogy velem vagytok! Nagyon jólesik! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok
Tanyát otthagytuk és strandolni voltunk :lol: :lol: :lol:
Még az idén nem voltunk sehol, de szó szerint, mindig csak tanya, meg mama.
Katuska én nagy kutyaimádó vagyok nekünk van három és most szemezek a negyedikkel pedig már azt mondtam töb nem kell(etetni, oltani, bolha kullancs csepp stb) de ez régi álmom egy angol véreb.Valószínű elcsábulok 4 hónapos még tanítható.Abban igazatok van inkább kölyök legyen és a gyerekekkel nőjön fel mert kiismeritek és tudtok benne bízni és olyanná nevelitek amilyenné akarjátok csak sokat kell vele foglalkozni.Egy felnőtt idegen kutya főleg ha fél is akkor gyakran támad nagyon vigyázni kell vele.

A borostyánláncot a keresztelőn megkapta és azóta is állandóan a nyakában van nem vettem le.Nem lehet tudni hogy annak köszönhető e de mi elég jól átvészeltük azóta az öt fogat,ellőtte kettő volt.

Ági és Levi
Kép
kupi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?