Sziasztok,
mi is megjöttünk a hétvégi csavargásból, látom itt már nagyban megy a babakelengye összeállítás, vásárlási láz is kezd kitörni?

:D:D
csak néhány saját tapasztalat:
- orrszívó: nekünk porszívós van, ez a hatékony, öcséméknek volt pesztronka, hát az csak játéknak volt jó. És simán lehet már újszülöttnek is használni, nekünk Lili volt taknyos néha, és ment vele a dolog.
- Textil pelusból nekünk is kellett legalább 25, pedig nem is voltak nagyon bukósak.
- ágynemű tényleg felesleges, nekem hálózsákban aludtak és télen még most is abban alszanak éjjel, hogy ne kelljen takargatni őket, abból volt minden második méretben 2-2 darabunk. Ehhez csak pelus a fej alá és csak egy kis plédet tettem amiből van egy vékonyabb és egy vastagabb, de most "hármaska" is fog egy új fincsi puhát kapni, mert azt mindegyik megtartotta és most is vele alszanak!
- sterilizátor nekem mikros volt és van, Marcinál még 6 hós korig csináltam Lilinél már csak 3 hóig, bár neki nem volt sok cumis üvege amit kellett volna sterilizálni.
- matrac, nekünk is kókusz, örököltük, de már több, mint 10 éves, most lehet, hogy azt azért már veszek egy újat.
- légzésfigyelőt kaptunk anno karácsonyra MArci előtt, és nekem megnyugtató volt, szerencsére sosem riasztott.
- overállunk 62-es van, ez remélem ki fog tartani tavaszig, ha nem 5 kg és 60 centis lesz a gyerkőc!

:D:D
- homeos cuccok, nekem is nagyon bejöttek, hiszek benne, mindkét szülés után pár órával már én vittem ki a gyereket bemutatni a "rokonyságnak" és mire hazajöttem 3 nap után, már simán ültem, pedig nem voltak kicsi babák. Bár a mi gyerekorvosunk is homeos dokinéni, úgy vadásztam a szülés előtt és mivel sok betege van elmentem megkérni, hogy vállaljon el minket, mert nem vagyunk körzetesek, de a mai napig kijár hozzánk ha hívom, segít akár telefonon is. Itthon oltottuk őket, szóval nekem nagy segítség volt így, főleg amikor egyik kicsi másik pici korszakunk volt, na meg amikor nem viszi oda az ember másik 20 beteg közé a saját kis taknyosát, hogy valami fincsit még összeszedjen. És szerencsénkre eddig életükben egyszer kellett csak antibiotikum, a többit sikerült homeopátiával kikezelnünk!
SZóval a jó gyerekorvos nagyon fontos, mert a védőnő egy darabig jön vagy megy méretni az ember, de utána "elfogynak":D, érdemes utánakérdezni anyukáktól a környékeken.
- mellszívóm kézi volt, és jó volt, mert nekem a szülés után sokat segített, még a belövellés előtt is, bár nekem olyan zabagépek voltak, hogy zacsira nem volt szükségem, sőt Marcimnál még pótlás is kellett.
- gyógyszertári cuccokból a fürdetőkrémet mi is utáltuk, és Lili nagyon száraz bőrű volt neki egy speckó olajat is kaptunk, bár horror ára volt, de másfél hónap alatt rendbe jött.
- pelusvödör, én ki szoktam rakni a ház elé egy zacsiba és naponta a kukába, bár most éppen nincs nagy fogyasztás nálunk már lassan 4 hónapja!
- pelusban nekem a Pampers jött be, mert Lili vékony derekú lett a 4 kg születési súlya után és minden leesett róla és annak meg rugalmas a fülecskéje és sosem ázott ki. Törlőből szerintemkb mindegy, én a Müllerben vettem 8-10-es nagy csomagos kiszerelésben, úgy olcsó és jó minőségű is volt.
Ja amit még ajánlanék, a DM-nek és a Müllernek is van pelenkázó eldobható alátétje, én itthon és csavargáshoz is azt vittem, 10 db/csomag, ha bármi kifolyik nem ázik át, mert egyik oldala nylon, de puha a másik, így védőnőnél, áruházban, kocsiban, mindig a saját alátétünk volt alattunk.
- szopis melltartóból én próbáltam a C&A-st és más olcsóbbat is, nekem csak az Anita jött be a végén, sőt én már a terhesség végén azokat hordtam, olcsóbban a baby outletben lehet venni a Soroksárin, mint a márkaboltjukban. Nem olcsó, de én majdnem 1-1 évig használtam őket és még a harmadik gyerekhez is teljesen jó állapotban vannak.
Bogyra,
Blahás autós szopi jó lehetett, egy idő után már engem sem érdekelt, hogy hol, meg mikor, csak ne ordítson az "éhező"!
Mérnökasszony,
a Bogáta talán kicsit ritkább, én arra szavazok!

Ha jól értem akkor Kistarcsára csak szülni akarsz menni? meg előtte kicsit megnézni a szülőszobákat?
Hékás,
köszi a táblázatot, igen jók lettek az adataim, biztosan bamba voltam, amikor gépeltem!, REmélem holnap este már én is megtudom a nemét a kölyöknek, akik a hólyagommal szórakozik éppen!

:D
SZCSM,
gratula a ruhákhoz, ügyi vagy, én el vagyok tiltva, amíg nem tudjuk meg, hogy mi lesz!

NA meg mi majd Bécsbe megyünk ki szeptemberben és majd ott bűnözhetek a kicsinek is valamit, nem csak a nagyoknak a téli cuccait!

:D
Na túl hosszú lettem, pedig még pár dologra akartam írni, de megjött a kisasszony, "hajazni"! Szép estét, én holnap reggel a háziorvosnál kezdek, mert két hete köhögök és egyébként is mennem kell a táppénzes papíromért amit utána beröpítünk a mh-re.