A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Szerintem is Boglárka :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ja, és amit érdemes venni, ha cumit akartok használni, az a cumilánc. Mert azonnal kiköpi :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Reggel kilenckor mentünk állatkertbe a kalandpark helyett, az eső miatt. Most értünk haza. Térdig jártam a lábamat. Gyerekek kidőlve! :)

A listákhoz:

- Pelenkás vödör: ízlések és pofonok, de én nem szívesen tartanám hetekig a vödörbe a xart... Ennek akkor lenne értelme, ha környezetkímélés miatt, nem dobnád ki őket egyesével nejlonba csomagolva, hanem csak x időnként egy nagy zsákba téve. Nekünk volt szagzáró vödrünk... hamar túl adtam rajta, minden egyes felnyitásnál ki akartam okádni a belem. Szóval, amiben csak pisi van, mehet a kukába simán, sőt még az anyatejes kakis is, az nem büdi. Utána pedig egy kis zacsiba be és úgy a szemetesbe. A konyhai szemetest szerintem mindenki naponta üríti.

- Textil pelenka a szoptatáshoz is kell, tehát abból nem elég 5-10 darab. Szoptatásonként egy biztosan elfogy a cicid alá, mert folyik belőle a tejecske! :) Erre van az aventnek illetve a baby comfortnak anyatejgyűjtő kagyló nevű szerkezete, amit ha ráteszel a cicidre, úgy nézel ki mint madonna... de felfogja a tejecskét, és utána bele lehet önteni a zacskóba. Egy egy alkalommal majd 40-50 ml-t fogtam fel így. Nem szabad lehajolni benne!!! Különben a megtakarított tej a nyakadba ömlik! :)

- Vízhőmérő szerintem is tök felesleges, a könyököddel, alkaroddal tökéletesen meg lehet állapítani a víz hőmérsékletét.

- MŰANYAG KANÁL, nem jó gyógyszer beadására, mert kitapadnak rá az olajos folyadékok... pl a K vitamin is és a D vitamin is. Fém kanálba pár tej anyatejet kell fejni és arra csepegtetni a gyógyszereket.

- Cumisüveg, cumi- előre beszerezni felesleges. Amú
gy meg egy csomó ajándék csomagot kapunk és abban legalább egy cumi lesz! A felicitasba az Avent régen tett egy 125 ml-s üveget is.

- Gyerekorvost a szülés előtt meg kell keresni, hogy hozzá fogtok tartozni és kisbaba fog születni. Ezt a szülés előtt kb 1 hónappal szokás megtenni, és akkor oda is adja a recepteket. Kiváltani még nem kell, azt majd apa váltsa ki a hazamenetel előtt. Elég romlandóak! :)

- Bimbókiemelő, bimbóvédő... előre megvenni felesleges, kivéve ha ismert mellbimbó probléma van.

- Szoptatós melltartó nagyon fontos!!! A mellet nem jó szabadon hagyni a belövellés környékén, hisz hirtelen akkora súlygyarapodáson esik át, hogy akár félóra alatt is a köldöködig érhet! :) :) Stella szoptatós melltartó (fehér pamut, lecsatolható) 1500-2500 Ft között kapható a bababoltokban! 2-3 darabbal kihúzza az ember a végéig. A szoptatós melltartónak nem az a lényege, hogy mások előtt szoptathass, hanem az, hogy ne kelljen minden szoptatás előtt öltözni-vetkőzni. A mellre felhúzott melltartó pedig elzárja a tejcsatornákat és akkora mellgyulladása lesz az embernek hogy csak nah! :)

- Hasszorító, gramastan felesleges előre. Császár után kifejezetten tilos hasleszorítót hordani, és szülés után sem szükséges. Ha veszel egy passzentos nagy bugyit, ami feljön a hasadra az is tökéletes.

Mellszívót jó beszerezni előre, mert már a kórházban is szükség lesz rá, ugyanis a 4 napos gyerek nem tud annyit szopni, amennyi a belövellésnél keletkezik, ha pedig a belövellés után nincs lefejve a cici, akkor azt hiszi a szervezet, hogy nem is kell tej. A belövellés előtt nem szabad fejni, de utána az első hónapban ajánlott minden szopás után. A medella kézi mellszívója 5500.- Ft között van és nagyon hatékony. Nem kell a legdrágábbat venni belőle.

Tejgyűjtő zacsi, az itt valami éktelenül drága. De angliából szoktam hozni plusszba eladásra is. A medellának 20 db 4500 FT én a 40 db-ot tudom hozni 4000-ért. :) Nem mindegy! :)

Wc papír helyett kéztörlőt érdemes használni, mert azt csak oda kell lapogatni és felszívja a nedvet sokkal jobban mint a wc papír, így nem kell dörzsikézni a nunit amíg még fáj. :) :oops:

Itt az én mamakelengye listám:

http://angol-babaruha.hu/blog/?p=1

Eldugultam! :)

Jajj még valami. Légzésfigyelőt csak akkor érdemes venni, ha tudsz csecsemőt újraéleszteni! Tehát ha elmész tanfolyamra és szorgalmasan megtanulod hogy kell, egyebekben csak arra jó, ha elfelejt kicsit levegőt venni, akkor hangjára megriad, vagy ha hozzáérsz megriad és újra vesz egy nagy levegőt! :)

KépKépKép
bogyra

Na, kész a listám. Kb 80.000-re kalkulálok :?

Szcsm, még a sterilizálóra akartam reagálni. Én nem használtam, és Marci makk egészséges. Mikróban sterilizáltam mindent, nem vettem hozzá készüléket

Brigi

Kép

Kép
hékás

hello Csajok!

köszi a kiegészítéseket!Még jó, hogy a 100. oldal körül vagyunk, könnyű lesz megjegyezni, hova kell visszajönni.

Bogyra: végre megtudtam, mi az az anyatejgyűjtő :lol: Ma nézegettem a neten, hogy ez meg mi lehet.

A pelenkás kukával kapcsolatban igazad van, asszem inkább beszerzek néhány száz nappy bag-et, és azzal jók leszünk.

Mellszívó: it úgy látom megoszlanak a vélemények, én is azt hallottam, hogy már a kórházban ajánlatos használni (egyébként ott nem adnak?). Nekem a dilemma, hogy kézi vagy elektromos legyen-e. Egyébként a Medelát ajánlották nekem is.

És akkor ezek szerint a tejgyűjtő zacsira is szükség van. Cumisüvegben nem áll el a tej? Egyáltalán mennyit szív le az ember naponta, hogy 40-es zacsit érdemes venni :shock: ?Az mennyi időre elég? Ez a téma még eléggé távol áll tőlem...

Hékás: sterilizátor: nekem is kérdőjeles, mert úgy gondolom, hogy ha kifőzöm a dolgokat, az is sterilizál. És 12p alatt gondolom azzal is végzek, úgyhogy hasznos info, hogy ti sem használtatok.

Az ágyneműt akkor átgondolom :?:

Légzésfigyelő: mivel nálunk 1. naptól külön szobában lesz, mindenképpen nyugalommal töltene el, ha lenne,és szerencsére az egyik barátnőméknek vannak tanfolyamaik, úgyhogy ezzel nem lesz gond. Bízom benne, hogy készüléket is kapok majd kölcsön, de legrosszabb esetre beleszámoltam a totálba...

Mérnökasszony: én a Bogátára szavaznék. Minden Boglárkától és gyermekének ezt a nevet adótól bocs, de engem majdnem Boglárkának neveztek el, és annyira nem illik hozzám ez a név, hogy nagyon idegenkedem tőle...És a Debreihez szerintem mind2 megy.

Kép
szerencsemák

Bogyra: nagyon hasznos a mamakelengye lista :lol: :lol: Köszi!!!!

Kép
szerencsemák

Szcsm!

Üvegben tudsz gyűjteni egynapi tej mennyiséget. Hűtőben 48 órát áll el a tejecske. Ezt fel tudod használni, ha pótolni kell szopi után. Fontos, hogy a cumisüvegbe az első adag tej után már ne fejj, hanem egy másikba, amiben lehűtöd és majd aztán öntöd a 48 rás tárolóba. :)

A zacskó fagyasztani praktikus, mert pont annyi helyet foglal amennyi a tejecske. 6 hónapig használható fel a tejecske, ilyenkor nem szükséges forralni, csak a radiátoron kiolvasztani és ehető iható is. Lehet ez nem szabály szerű, de én kb az 1 éves fagyasztott anyatejet is felhasználtam főzelékbe, tejbegrízbe, csak akkor már forraltam. A zacskóba gyűjtés is hasonlóan megy mint az üvegbe, csak lehűtött tejecskét lehet rátölteni és nap végén lefagyasztani.

A zacsik kb 150-200 mlisek tehát 40* ennyi tejnek elég.
Gergővel kb 2 hónapig szopás után 180 ml-t fejtem ki plusszba a szopott cicimből. Tehát ő nem szopott sokáig de 6-8 hóig anyatejet kapott a fagyiból. Levivel nem voltam ilyen szemfüles, mert azt hittem évekig fogom szoptatni, így vele nem vacakoltam fejéssel, csak ha muszáj volt... És akkor is általában nap végén a csapban végezte, erre nem vagyok büszke.

De majd most újra a fejés pártján állok, így szopi után fejőcskézek! :) És fagyasztok.

Véleményem szerint a kézi fejők jobbak mint az elektromosak. Elektromos akkor szokták ajánlani, ha nem szopik a gyerek vagy ikrek vannak és csak és kizárólag lefejt tejet kapnak. Mert akkor elég gáz naponta 12-szer fél-egy órát pumpálni. De ha csak arra kell, hogy szopi után vagy előtt könnyíts magadon, akkor szerintem a kézi is elegendő.

Emlék... Mentem vizsgázni a suliba (Levi májusi vizsgaidőszak közepe) és emlékszem, hogy a Blaha Lujza téren a kocsiban üvöltve fejtem a cicimet, mert annyira bedurrant mire levizsgáztam... hogy már nem tudott rákapni sem, olyan kemény volt. Férjem kérdezte takarjon-e. Mondtam neki leszarom, előkaptam a mellem és fejtem mint a gép... :) A gyerek jobban takar, mint egy fejő különben, így nálunk a kocsiban szoptatás elég gyakori volt, már akkor sem tudtunk a seggünkön maradni! :)

KépKépKép
bogyra

Szcsm: tényleg mindenkinek más jön be :)

Nekünk van pelusvödrünk a szagzáró. Nem büdös. Mi még mindig használjuk mind a 2 emeleten.

Kicsi zacsikat utazáskor használunk (ezt angliából kaptuk)

Nekem anyatejtartó zacsi és gyűjtő sem kellett.

Elektromos avent mellszívóm van. Ez bejött nagyon. Ehhez vettem avent poharakat. Mi fel is használtuk a fagyitejeket :)

Sterilizátor is elektromos van Tommee. Rengeteget használtam... Én a mikrotól tartok ebben a korban...

Légzésfigyelő is volt. A mi lányunk is a szobájában aludt első naptól kezdve. (ehhez adták a pelusvödröt ajándékba)

Mérnökasszony: én is a Bogátára szavaznék
Sok Boglárkát ismerek és most is sok lesz

Kép
Kép
alma26

Hékás!
Az overall-t én is áprilisig gondoltam, csak rosszul írtam!
SZóval nme 2 hónapos koráig, hanem kb. 2 hónapig.
Szerencsemákkal mi január végére várjuk a babákat, így csak a februárt és márciust kell kihúzni :lol:

Kép
akire79

Bogyra: köszi a részletes tájékoztatást, mindent értek! A verdikt: tejzacskó hasznos dolog ;-)

Tetszett a sztori a Blahán :)

Kézi fejőgépet asszem kipróbálom vmelyik barátnőmnél (nem élesben, csak hogy mennyire bírom pumpálni :lol: ) aztán meglátjuk kézi vagy gépi legyen-e. Nekem az rémlik, hogy a sógornőm 2. gyereknél bérelt egy komolyat, mert a kézivel nem bírta leszívni a tejet. Mondjuk ha a melleim növekedéséből indulok ki (aminek tisztában vagyok vele semmi köze a tejmennyiséghez :( ) akkor nem lesz probléma. Nem is meséltem, szerdán találkoztam egy barátnőmmel, aki nem látott február óta, és azt mondta, a hasam nem is nagy, na de a melleim... :oops:

Alma: látom, nálatok jól "gépesített" a babaháztartás :) Az angel care légzésfigyelőkhöz még mindig adják a kukát. Jó hosszú akció :lol:

Kép
szerencsemák

Húha Lányok, csak ámulok, hogy mi mindent tudtok már. Én még nagyon kezdő vagyok, most ezt belátom. :oops: :oops:
Bogi:
Mi az a belövellés, miért figyeljünk arra, hogy előtte ne fejjük le a tejet :?: :?: :roll:

Brigi: irigyellek a listád végeredménye miatt. Nekünk sajnos szinte semmink nincs, így minden pénzbe lesz. :? Bár ruhákat kapunk, de a többi.... :shock:

Szcsm:
Azon mosolygok :lol: , hogy én is ugyanarra gondoltam, hogy még jó, hogy fogom tudni, hová kell visszalapoznom. :lol: :lol: Mert én most kicsit elkeseredtem, hogy ennyire tudatlan, kezdő vagyok. :oops: :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

Mérnökasszony:
Nálam is a Boglárka a befutó. :P :P :P

Icu
Kép
Kép
icu03

Tejbelövellésről és egyéb szoptatásos témáról is ajánlom a "blogomat", itt igyekeztem olyan dolgokról írni, amik engem is foglalkoztattak.

Fontos, hogy tudjátok ezeket a cikkeket itt ott valamilyen formában publikáltam, tehát van benne tudomány, saját vélemény, többség véleménye, gyakori tévedések és legújabb kutatások eredményei is ihlették az irományokat! :) :)

http://angol-babaruha.hu/blog/

Sok sok iromány van és ígérem, teljessé varázsolom mire megszületnek a babák! :) :) Csak most nincs ihletem írogatni és amióta kutatok, azóta nem is nagyon foglalkozom mással, így nem nagyon írogatok ilyen-olyan cikkeket.

De tervezem hamarosan a bio mosást, a homeopátiás részek kiegészítését egészen a csecsemő korig, még még még a szoptatásról, és miről írjak még???

Adjatok ötleteket! :)

KépKépKép
bogyra

szcsm: igen :)
Igazából én előre megvettem mindent, mert
1. szeretem kiválasztani a dolgokat (sokat olvasok előtte róluk)
2. szerettem volna, ha szülés után a férjem velünk van és nem a várost járja (mivel nem beszél magyarul ez nálunk bonyolultabb)
3. nem utolsó sorban az időmegtakarítás is cél volt. nem tudtam előre, hogy a lány mennyi időmet köti majd le és mennyire leszek fáradt
szerencsére mellette tényleg meg lehetett csinálni bármit :)

Én sok bodyt vettem az első hónapra is, hogy ne kelljen állandóan mosni, vasalni.

Ami nálunk feleslegesen lett megvéve az a kiskesztű volt. A lány nem kapargatta magát és szerette, hogy az ujjai szabadon voltak.

A lista amit betettem az ismerősömé, nem saját tapasztalat. Igazából a felsoroltakból választottam ki amire úgy gondoltam szükségünk lehet.

Kép
Kép
alma26

Almának igaza van én is szeretek sok baba ruhát tartani, mert

1. imádok babaruhát venni :D :D :D Jajj ez a kisördög volt :)
2. Én külön mosom a baba rucikat. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a saját izzadság szagú ruháimmal vagy használt alsóneműmmel összemossam a baba ruháit. Így én hetente mostam. Levi ruháit még mindig külön mosom. Péntekre összegyűlik az ő kis szennyes tartójában is egy adagnyi mosás. :)

Szóval bodyból mi egy méretből 10-12 darabot is használunk. Melegítőből van vagy 6 db, rövid gatyeszból 5-8 db.. rengeteg és egy rahedli póló, mondjuk gyümölcsevés közben tuti kétszer kell cserélni, mert megszállják a darazsak. Az előkét már nem tűri magán meg. :)

Már nem is tudom ki kérdezte a Scamp bodykat. Én a nagykerben veszem, mert bejáratos voltam, de saját boltomban 750-1290-ig vannak.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,
mi is megjöttünk a hétvégi csavargásból, látom itt már nagyban megy a babakelengye összeállítás, vásárlási láz is kezd kitörni? :D:D:D

csak néhány saját tapasztalat:
- orrszívó: nekünk porszívós van, ez a hatékony, öcséméknek volt pesztronka, hát az csak játéknak volt jó. És simán lehet már újszülöttnek is használni, nekünk Lili volt taknyos néha, és ment vele a dolog.

- Textil pelusból nekünk is kellett legalább 25, pedig nem is voltak nagyon bukósak.

- ágynemű tényleg felesleges, nekem hálózsákban aludtak és télen még most is abban alszanak éjjel, hogy ne kelljen takargatni őket, abból volt minden második méretben 2-2 darabunk. Ehhez csak pelus a fej alá és csak egy kis plédet tettem amiből van egy vékonyabb és egy vastagabb, de most "hármaska" is fog egy új fincsi puhát kapni, mert azt mindegyik megtartotta és most is vele alszanak!

- sterilizátor nekem mikros volt és van, Marcinál még 6 hós korig csináltam Lilinél már csak 3 hóig, bár neki nem volt sok cumis üvege amit kellett volna sterilizálni.

- matrac, nekünk is kókusz, örököltük, de már több, mint 10 éves, most lehet, hogy azt azért már veszek egy újat.

- légzésfigyelőt kaptunk anno karácsonyra MArci előtt, és nekem megnyugtató volt, szerencsére sosem riasztott.

- overállunk 62-es van, ez remélem ki fog tartani tavaszig, ha nem 5 kg és 60 centis lesz a gyerkőc! :D:D:D

- homeos cuccok, nekem is nagyon bejöttek, hiszek benne, mindkét szülés után pár órával már én vittem ki a gyereket bemutatni a "rokonyságnak" és mire hazajöttem 3 nap után, már simán ültem, pedig nem voltak kicsi babák. Bár a mi gyerekorvosunk is homeos dokinéni, úgy vadásztam a szülés előtt és mivel sok betege van elmentem megkérni, hogy vállaljon el minket, mert nem vagyunk körzetesek, de a mai napig kijár hozzánk ha hívom, segít akár telefonon is. Itthon oltottuk őket, szóval nekem nagy segítség volt így, főleg amikor egyik kicsi másik pici korszakunk volt, na meg amikor nem viszi oda az ember másik 20 beteg közé a saját kis taknyosát, hogy valami fincsit még összeszedjen. És szerencsénkre eddig életükben egyszer kellett csak antibiotikum, a többit sikerült homeopátiával kikezelnünk!
SZóval a jó gyerekorvos nagyon fontos, mert a védőnő egy darabig jön vagy megy méretni az ember, de utána "elfogynak":D, érdemes utánakérdezni anyukáktól a környékeken.

- mellszívóm kézi volt, és jó volt, mert nekem a szülés után sokat segített, még a belövellés előtt is, bár nekem olyan zabagépek voltak, hogy zacsira nem volt szükségem, sőt Marcimnál még pótlás is kellett.

- gyógyszertári cuccokból a fürdetőkrémet mi is utáltuk, és Lili nagyon száraz bőrű volt neki egy speckó olajat is kaptunk, bár horror ára volt, de másfél hónap alatt rendbe jött.
- pelusvödör, én ki szoktam rakni a ház elé egy zacsiba és naponta a kukába, bár most éppen nincs nagy fogyasztás nálunk már lassan 4 hónapja!
- pelusban nekem a Pampers jött be, mert Lili vékony derekú lett a 4 kg születési súlya után és minden leesett róla és annak meg rugalmas a fülecskéje és sosem ázott ki. Törlőből szerintemkb mindegy, én a Müllerben vettem 8-10-es nagy csomagos kiszerelésben, úgy olcsó és jó minőségű is volt.

Ja amit még ajánlanék, a DM-nek és a Müllernek is van pelenkázó eldobható alátétje, én itthon és csavargáshoz is azt vittem, 10 db/csomag, ha bármi kifolyik nem ázik át, mert egyik oldala nylon, de puha a másik, így védőnőnél, áruházban, kocsiban, mindig a saját alátétünk volt alattunk.

- szopis melltartóból én próbáltam a C&A-st és más olcsóbbat is, nekem csak az Anita jött be a végén, sőt én már a terhesség végén azokat hordtam, olcsóbban a baby outletben lehet venni a Soroksárin, mint a márkaboltjukban. Nem olcsó, de én majdnem 1-1 évig használtam őket és még a harmadik gyerekhez is teljesen jó állapotban vannak.

Bogyra,
Blahás autós szopi jó lehetett, egy idő után már engem sem érdekelt, hogy hol, meg mikor, csak ne ordítson az "éhező"! :D

Mérnökasszony,
a Bogáta talán kicsit ritkább, én arra szavazok! :D Ha jól értem akkor Kistarcsára csak szülni akarsz menni? meg előtte kicsit megnézni a szülőszobákat?

Hékás,
köszi a táblázatot, igen jók lettek az adataim, biztosan bamba voltam, amikor gépeltem!, REmélem holnap este már én is megtudom a nemét a kölyöknek, akik a hólyagommal szórakozik éppen! :D:D

SZCSM,
gratula a ruhákhoz, ügyi vagy, én el vagyok tiltva, amíg nem tudjuk meg, hogy mi lesz! :D NA meg mi majd Bécsbe megyünk ki szeptemberben és majd ott bűnözhetek a kicsinek is valamit, nem csak a nagyoknak a téli cuccait! :D:D

Na túl hosszú lettem, pedig még pár dologra akartam írni, de megjött a kisasszony, "hajazni"! Szép estét, én holnap reggel a háziorvosnál kezdek, mert két hete köhögök és egyébként is mennem kell a táppénzes papíromért amit utána beröpítünk a mh-re.

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Képzeljétek, eltűnt a cicánk. :( Még csak 3 hónapos és nem jött este haza......Amikor kerestük Marcikám is hívta, hogy tita ( így mondja), de nem találtuk. Remélem holnapra előkerül, mert nagyon a szívünkhöz nőtt. ( Talán emlékeztek, amikor meséltem, hogy az anyja pár naposan- talán két hetes lehetett- amikor otthagyta a tesójával együtt és mi neveltük Őket. Sajna a tesója nem élte túl, de Mirci már kezdett egész formás cica lenni).

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima: Remélem hamarosan hazamegy a cica. A miénk is kimaradt 1x-1x

Kép
Kép
alma26

Szép estét mindenkinek!

LDetti: Mi a Chippolino Gemmát rendeltük meg pár hete, holnap megyünk érte :) Már várom.

Hétvégén voltunk a barátnőmnél, van egy 3 éves lánya, és egy egyéves fia :) A kislányt annyira imádom, szerintem miatta szerettem volna annyira kislányt. Most viszont már a kisfia is annyira kommunikált, és annyira édes volt, rájöttem, hogy hülyeség az egész, mindkét nem lehet ennivaló, ráadásul mindkettő gyönyörű :D

bogaracska: köszi az infót a helyettesről, megnézem a sote honlapján is :)

Holnap megyek dokihoz, már nagyon-nagyon várom és izgulok: rég voltam utoljára, egy hónapja... és holnap megtudom az AFP eredményem is, bár az nem izgat annyira, a barátnőmnek mindkét babánál rossz lett az eredmény...

Klári

Kép
claracroft

Icu: én is csak nézek, h a többiek mennyi mindent tudnak, én azt hiszem teljesen el vagyok veszve :( bár az összeállított listák biztosan fognak segíteni, de azért egyenlőre nagyon kuszán hangzik a dolog Mi azt hiszem, hogy egy alap listával először szétnézünk majd pár üzletben, hogy lássuk miből milyen a felhozatal és milyen árakban vannak, aztán elkezdünk vásárolni. + minednképpen meglátogatjuk a baba-mama expót októberben. Valaki volt már ilyenen? Érdemes arra számítani, h esetleg érdemes ott vásárolni?

Tamesz: igen, Kistarcsán akarok szülni, mi szeptember 1től járni fogunk a szülésfelkészítésre, akkor majd meglehet nézni a szülőszobákat is, a személyzettel is meg lehet ismerkedni (részben) és lesznek előadások meg beszélgetések. Remélem megéri elmenni, mert elég sok szabim fog rá elmenni, mivel havonta 2 kedden du 3tól lesznek az alkalmak. vagyis a munkahelyemről legkésőbb du 2kor el kell indulnom.

szerk.: És ha jól emlékszem ma sokan mennek dokihoz. Izgatottan várom az eredményeket!

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból, majd megpróbálok képbe kerülni később, ha tudok jönni, még nem nagyon férek a géphez. Most még csak életjel, megvagyunk. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Tamesz: köszi hogy új dimenziókat nyitottál: jövő héten megyek védőnőhöz, rákérdezek a gyerekorvosra (hogy mennyi minden van, amire nem gondol az ember :shock: )

Kima: cica előkerült azóta? Állítólag ők helyhez ragaszkodnak nagyon, remélem nem lesz semmi baj. A szomszédunk macskái is van, hogy kimaradnak néhány napra, de a végén mindig előkerülnek. Drukkolok, hogy Nálatok is így legyen!

Clara: azt hittem, már szerdán hazavittétek a babakocsit, és egész hétvégén azt tologattad :lol: :lol: Én egyébként most a Graco quattro tour delux-ot néztem ki, bőven az eredeti "keret" felett van, 85e ft, de elég jónak néz ki. Ráadásul tesóméknak is Graco-juk van, és 2 gyereket kibírt.

Kíváncsi vagyok a mai hírekre mindenkitől, aki dokihoz megy! Én holnap teszem majd tiszteletemet a genetikai UH-on.

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

sziasztok!!!

Képzeljétek! Sikerült beszélnem a védőnőmmel (a borfesztiválon futottam össze vele :))
Mint kiderült nincs még meg az AFP eredményem, de ő azt mondta, hogy attól mindenképp menjek uh-ra, nem fog kelleni. Onnan meg majdnem kidobtak anélkül, és még jól le is hordtak, hogy minden védőnő ezt mondja, pedig fogalmuk sincs az egészről!
Mindenesetre megvizsgáltak, azt mondták minden rendben (a feje sem túl nagy :)), és úgy néz ki, hogy kislány :) Bár nem egy magamutogató típus, szóval a szonográfus szerint mgé térjünk vissza rá később :)

Athena

Timi
athena

sziasztok Lányok!
ma sikerült beszélnem az orsz. tisztifőgyógyszerésszel h1n1 ügyben. Az oltásról azt mondta, hogy nincs még kialakult álláspont, azaz vannak aggályok a kismamákkal kapcsolatban, viszont miután mi már túl vagyunk a 3. hónapon, ha mégis oltásra kerülne a sor, már nem lesz nagyon kockázatos a babára. Azt is elmondta, hogy a legtöbb esetben gyenge lefolyású a betegség, az 1 embernek, aki nálunk belehalt rengeteg más baja is volt, az influenza már csak hab volt a tortán. Illetve hogy a legtöbb haláleset olyanoknál fordul elő, ahol a higiénés feltételek nem megfelelőek (mexico, usa)
Természetesen hozzátette, hogy óvjuk magunkat, de 100%ig nem tudjuk ezt megtenni, mégha kesztyűben-maszkban mászkálunk sem.
Engem megnyugtatott, és asszem maradok az eredeti álláspontomnál, hogy kihúzom oltás nélkül...
üdv:
szcsm

Kép
szerencsemák

Athena: gratula a kislány gyanúhoz, és nagyon ügyes vagy, hogy nem hagytad magad kidobni!!! :lol: :lol:

Kép
szerencsemák

Szmák!

Köszönöm :) Nem tudom hol mi a tapasztalat, de nálunk a kórházban a kötelező uh-on a dokik annyira bunkók, hogy arra nincsenek szavak.
Ahhoz képest most kedves volt a nő (persze nem vitte túlzásba).
Az AFP-vel kapcsolatban abban maradtunk, hogy ha meglesz az eredmény, akkor mutassam meg az orvosomnak, és ő az eredmény alapján megmondja, hogy mi a teendő.

Várjuk a többiek eredményét is :)

Timi
athena

Athena: gratula a valószínű kislányhoz és hogy minden rendben. És ügyi vagy, h nem hagytad, hogy elzavarjanak UHról. Engem lehet, h el tudtak volna amilyen tutyimutyi vagyok néha :)

És képzeljétek már rengeteget mocorog odabenn a babó, tegnap is szinte egész délelőtt (biztosan neki sem tetszett a vasalás :) ) meg most is nagyon aktív. Olyan jó! Leszámítva azt, h tegnap annyit kellett vasalnom, h vízhólyagos lett a kezem a vasalótól! Teljesen felháborodtam.

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Ameddig én bent voltam a kórházban az uh-on, 9-re mentem.
A barátnőm 8-ra ment, de ő nem uh-ra, hanem szülni. Ebben a percben született meg :)

Timi
athena

Athena: jó gyors szülés volt!!! Én is hasonlót szeretnék majd :)

Mérnökasszony: Jogos a felháborodás :) én tegnap egész délután takarítottam: rendet raktam a hálóban, a fürdőben, a gardróbban, az előszobában, és még mostam is. Nem tudom, mitől pörögtem fel ennyire, szerintem az elmúlt 2 hónapban összesen nem takarítottam ennyit :lol: :lol: Vasalni én szinte semmit nem szoktam, igyexem olyan cuccokat venni, amit nem kell (amit meg igen, azt ritkán hordom :lol: :lol: )

Kép
szerencsemák

Szmák: sajnos császáros volt, attól volt ilyen gyors. Az első babáját is császárral szülte, emiatt most is úgy volt.

A vasalásról csak annyit, hogy nálam a nappaliba (ami kb 40 nm) már nem lehet bemenni, annyi gyűlt össze, aminek neki kéne esni, és ki kéne vasalni. Én szintén olyan ruhákat veszek, ami nem vasalós, de a férjem.... Minden ing, minden póló, minden nadrág....

Mérnökasszony: nagyon klassz lehet neked, hogy egész nap érzed. Én csak kétszer éreztem (amikor biztos voltam benne, hogy azt érzem), azóta pedig néha azt hiszem, de biztos sosem vagyok benne.

Athena

Timi
athena

Clara: engem a terhesség elején nagyon izgatott a baba neme, de mostmár nem :) tényleg az a lényeg, hogy egészséges legyen
Mérnökasszony: nekünk anno nem jött be az expo, de sok barátnőmnek igen. Én olcsóbban megtaláltam a dolgokat neten és a választék is nagyobb
Szcsm: a barátnőméknek is ilyen Gracojuk volt (kettőnek is) és nagyon szerették
Athena: nagy gratula :) és a barátnődnek is

Mi ma reggel voltunk AFP-n és uh-ra a jövőhéten megyünk. Nekem sem kell vinni az afp eredményt

Kép
Kép
alma26

Alma: oszd meg velem légyszives, hogy milyen oldalakon vásárolsz a neten! Én is egy csomót néztem már, és nekem is nagyon bejön a fotelból vásárlás :)

Timi
athena

Szerencsemák, Athena: nálunk is főként a férjem ingeit meg nadrágjait kell vasalni, tegnap 15 ing, kb 5 nadrág és vagy 5 galléros póló volt a mérleg + nekem 1-2 szoknyám és kevésbé sztrecss felsőm Sajnos a férjemnek muszáj ingben járnia munkahelyre, péntekenként esetleg vehet fel galléros pólót (vagy ha tuti nem kell ügyféllel tárgyalnia) Szoktam is szidni rendesen. És amit legjobban utálok, azok a hosszúujjú ingei, de azokat még tavaly nyáron különválogattam, mondván, hogy a melegben úgysem kellenek, majd elősvesszük télen. De aztán szerencsére elfelejtődtek, úgyhogy a tavalyi telet is rövidujjúban nyomta végig. Remélem idén is így lesz :)

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Szép napot mindenkinek! :D

Kima: Megkerült már a kiscicátok :?:

Klári: Ha megérkeztél az Uh-ról, mesélj hogy mi volt :!: :wink:

Mérnökasszony: Köszi az ötletet, ez a baba-mama expó engem is érdekel, azt hiszem el fogunk látogatni mi is. :P :P Bár ez még kicsit hamarabb van a megbeszélt vásárlási időpontunktól, de ha jó árak lesznek.... :P :P :P remélem apa is belemegy. :lol:

Uxi: Milyen volt a nyaralás :?: :?: Képek vannak :?: :D

Szcsm: Én is holnap megyek genetikai UH-ra. :D :D Remélem megerősítik, hogy tényleg kislány a kicsi Lili. :lol: :lol: :lol: Addig meg kíváncsian várom én is a mai fejleményeket. :D

Athena: Gratula a kiscsajszihoz. :P És a barátnődnek is a pici babához. Kisfiú, kislány?

Icu
Kép
Kép
icu03

Icu: Kisfiú! Ők csak azt tudnak csinálni :):):)

Lemaradtam: babaexpo mikor és hol lesz?

Timi
athena

Athena: akkor mégsem akarok ilyen szülést :?

Alma: köszi az info-t, érik bennem nagyon ez a babakocsi...

babaexpo okt 17

http://www.babaruhaborze.hu/

Kép
szerencsemák

Szcsm: a Brendonban visszatérően szokott akciós lenni. (65e körül)

A egyik barátnőm eladta amikor már nem használták (ők nem terveznek több babát) és nagyon jó áron kelt el teszveszen.

Kép
Kép
alma26

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én mindig ahogy közeledik az uh ideje, kezdek aggódni, hogy minden rendben van-e a babával. Azután amikor az uh-n megnyugtatnak, hogy minden okés, akkor utána olyan lelkes leszek, hogy tiszta vásárolhatnékom van (mármint babamotyót)

Timi
athena

Sziasztok,
hétvégén (péntek d.u. - vasárnap d.u.) voltunk biciklitúrán :D... na jó, a férfiak biciklivel, mi nők és gyerekek meg autóval :). Az esték voltak szépek, mikor falusi nyaralókban aludtunk, nagyokat pihentem. Volt 2 kisgyerkőc is, aztán az anyukákkal meséltettem babakelengyéről, várandósságról, szülésről; tanultam újakat :) Nagyon jólesett a jó levegő.
Túrórudi, meglepődtem, h te a hasadon tartod a billentyűzetet. Én semmit sem teszek rá, nehogy nehéz legyen a kicsikémnek... + hites is rögtön szól, ha valami túl közel kerül a hasamhoz. Tudom, h régi hiedelem, hogy ne tegyél semmit a hasadra, meg a zsebeidbe a hasad körül, de én ezt az 1 dolgot betartom.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!

Nagyon hasznos listákat raktatok fel! Én is kicsit bénának érzem magam, hogy mi hasznos meg mi nem, mindenkinek más egy kicsit szóval még rendszereznem kell magamban asszem.. :D

Kima meg van már a cicus ?

Athena gratulálok a kiscsaj gyanuhoz, és a barátnőd kisfiához is! :)

Szcsm én is gondolkodtam már ezen az oltás dolgon, és megerősítettél az információiddal én is kihagyom szerintem. Köszi! :)

A hétvégén én is voltam Madonna koncerten, sikerült is ronggyá áznom 8) Szerintem jó volt!

Mariann

Kép
arian78

Sziasztok!

Szcsm, pelus kuka nekünk sincs. Egyesével csomagolom zacsiba (a tescos bevásárlás után nem dobom ki :lol: ) és ha nagyon büdi, akkor leviszem a kukába soron kívül. Ha kibírja, míg levisszük a szemetet, akkor meg becsomagolva bedobom a budi mellé, és bekapcsolom az elszívót.

Mellszívó. Nekem van mindkettő. De az elektromostól mindig csupa seb lettem, így a kézit használtam. A legolcsóbb, ami a gyógyszertárban kapható. Fárasztó, de kibírható. A kórházban meg volt fejőgép, 3 óránként kellett járnom, még éjjel is :twisted:

Icu, a belövellés az, amikor a tejtermelődés beindul. De rettentően be tud indulni. Nekem apa fél órát volt távol, amíg elment a tápszerért, Marci rajtam bőgött. És mire hazaért Sanyi, teljesen eláztunk mindketten, mert akkor indult be a tejem :lol: Az viszont engem is érdekelne, hogy miért nem lehet előtte fejni, mert engem mint az előbb írtam, rendszeresen rángattak fejésre, mert Marci nem tudott szopizni... Mindjárt el is olvasom :lol:

Tamesz, hogy telt a hétvége? És mit mondott a doki, miért köhögsz?

Kima, nekem is volt, hogy napokra elkóborolt a cicám. Csajozni járt :wink:

Uxi, Nektek milyen volt a nyaralás? A képeket meg várjuk

Athena, gratulálok a kiscsajhoz! Jó, hogy nem hagytad magad lerázni. Gratulálok a barátnőd fiához!

Szcsm, én is ilyen véleménnyel vagyok a H1N1-ről. Felesleges parázni rajta, és minek szúrassam meg magam, ha nem muszáj? :lol:

Én rákattantam a vasalásra :lol: Ilyenkor rábízom Marcit az apjára, megzsarolom. Ha játszik a gyerekkel, akkor kivasalom a cuccait. Nekem elég kevés vasalni való van, hogy itthon vagyok. Persze csak akkor van "kedvem" vasalni, ha nagyon nyűgös a gyerkőc :lol:

Én is mindig aggódom UH előtt. Kb 4-5 éjjel csak forgolódok. Aztán UH után mint akit fejbevágtak, úgy szoktam aludni :lol: :lol: Most szerencsére csak szept 7-én lesz legközelebb UH, addig alhatok még :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás! Örülök, hogy te is így vagy ezzel az uh előtti időszakkal!

Gyakorlott anyukák! Tudtok valamit a MAM márkájú cumisüvegekről? Állítólag az Avent nagyon jó, arról már hallottam, de a MAM-ról még semmit!
Ismeri valaki?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára athena 2009.08.24 11:16-kor.

Timi
athena

Sziasztok!

hasonloan az eletjel... :wink:

Probbalok visszaolvasni, de 4 nap alatt sokmindent irtatok. Remelem mindnki jol van :wink:
Vendég

Athena, mi csak MAM-ot használunk. Jó, mert mindhárom méretű cumit lehet hozzá kapni (nem mindegyikhez lehet ugyanis...), így az üveg fix, csak a cumi cserélődik, ahogy nő. Teljesen darabokra lehet szétszedni (5 részre), így könnyű tisztán tartani. Ráadásul elég hosszú a menete a cumirésznek, ezért ezzel még sosem jártam úgy, hogy a nagy játékban ivászat közben letekeri a cumit, és magára önti a kajáját. A Nubyval ezt sokszor eljátszotta :twisted: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás: szuper! Köszönöm az infót. Ugyanis mivel én egyiket sem ismerem, így nekem szinte egyenértékű mind. És a MAM cumisüvegek között találtam annyira aranyosakat, hogy mindig elkap a röhögés (bocsánat a kifejezésért), ha ránézek. Ez a babának sem árt, ha anya mindig vigyorog :)

Timi
athena

Nilszi: nálunk is ugyanez a helyzet. Férjem már akkor is rámszól, ha a távirányítót rakom a hasamra, vagy az ágyból netezek, és úgy látja, a hasamon van a gép. Ja, és ha épp úgy fekszem, hogy félig oldalt-félig háton, azonnal szól, hogy nem nyomom-e össze a babát....

Kép
szerencsemák

Sziasztok Kismami társaim!
Hétvégén babaszobát csináltunk. Nagyon ari-bari lett, citromsárga szín és macis bordűrcsík, parketta, ez-az.
Na, mutatom, fejlődési sorrendben:
Kép Kép Kép
Azóta vannak villanykapcsolók és csillár és ablak és parketta is.)
Vendég

Nálunk is van olyan szituáció, amikor a baba összenyomásától tart a férjem... :oops:
Pedig nem vagyunk eltiltva semmi jótól :D

Timi
athena

bocs, ha félig oldalt-félig hason, akkor szól... :lol: :lol:

Kép
szerencsemák

Athena: sajnos nálunk pont emiatt (babaösszenyomás) viszonylag ritkák az ilyen szituációk mostanában :( Életemben nem gondoltam volna, hogy a férjem miatt fog ez előfordulni :oops:

Twist: gyönyörű lett a gyerekszoba, gratulálok! És még mennyit fog rajta dobni a berendezés is!

Kép
szerencsemák

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?