A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Moncsi hogy ennek a Livi babának mekkora mosolyai vannak, aranyos :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

megvolt az óvónénik látogatása! a számomra legszimpibb fiatal Ági néni most is nagyon szimpi volt, az idősebb Erika néni is aranyos, de ő számomra csak a második...
Fanni természetesen előadta magát, ahogy kell, úgyhogy az óvónénik már közölték, hogy látják semmi dolguk nem lesz, Fanni majd eligazgatja a csoportot. tényleg hihetetlen műsort adott elő, kezdek nem izgulni... és rögtön jófej volt, nem volt a szokásos negyed órás felmelegedési idő.
mondták a szülőin, hogy itt majd elmondhatjuk, hogy mik azok a dolgok, amikre oda kell figyelni a gyereknél, mire robban, mit nem szeret, pisi-kaki gondok, mivel alszik, tud-e enni ülve, kanállal, stb. és hát ugye 2 napom volt gondolkodni, hogy mit is mondjak, és ebből a szempontból problémamentes a lányom...
annyit mondtam csak, hogy annyira semmi gondot nem okozott neki a kistesó, és hogy mióta megszületett Máté, leszokott az ujjszopásról, az éjszakai pelusról, és megtanult úszni, hogy kicsit aggódom, hogy nem fojtja-e magába a feszültségeket. de mondták, hogy ez ki fog derülni az oviban, hogy ezt a nagy lépést, hogyan veszi.
és végül azt beszéltük meg, hogy szept. 3-án kezd, mert első napokban a bölcsisek mennek, és fokozatosan eresztik be a kezdőket. most úgy érzem, nehéz lesz itthon tartani...

Nemlajos
köszönöm a mélt! :)
és köszönöm, hogy gyakorolhatok a gyönyörű kisfiadon! :wink: csak ahhoz jönni kéne talizni! :twisted:

Adryn
dejó, bícselsz!!! irígy-irígy!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

nem akartam de mindegy most leirom és akkor is kiadom magamból! :evil:
Mostanában rámszakad minden itthon. főleg a kutyával kapcsolatban de ugyanúgy minden más is mert a párom nem csinál itthon semmit.
ráadásul rendet rakok és ahogy hazaér már nincs is rend. ahol leveszi a ruháit otthagyja, szétpakol, tányérok poharak a gép mellett, büdös zokni az ágy mellett és nadrág a sz.gép asztal alatt... tegnap is elment kocsit szerelni, és késő este ért haza és ki volt akadva hogy a kutyát neki kell levinni. én viszont nem fogok várni a fürdéssel stb h hazaérjen, viszont utána meg már nem szeretek lemenni. na mindgy igazából nem látja be hogy a rumlin kívül semmit nem csinál itthon, és ez így megy egy ideje mióta nem csesztetem , mert megbeszéltük hogy nem fogom majd ő magától csinálja csak idegesitő hogy mindig mondom hogy mit kéne csinálnia. hát most befogtam a szám és még annyit sem csinál mint eddig.
ugyhogy közöltem vele hogy egyedül nem birom a kutyagondozás terheit és meghirdettem a kutyát . már érdeklődtek is .
imádom ezt a szegény állatot és semmi pénzért nem akarnék megválni tőle. csak kiváncsi vagyok hogy észbe kap -e .
mert ha ez így megy tovább kénytelen leszek megválni tőle mert nem tudok éjjel nappal rohangálni vele sajnos.

hétvégén megy el három napra de most úgy vagyok vele hogy nem is bánom. kell egy kis szabadidő nélküle, úgy érzem most erre van szükségem.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi, akkor jó is hogy elmegy egy kicsit, legalább egy kicsit a felgyülemlett feszültség elpárolog, és utána nyugodtan, higgadtan meg tudjátok beszélni, üljetek le és szabjátok meg, hogy a háztartásban kinek mi a feladata.

Bea, Maja

Kép
bea1978

hányszor leültünk már ...de neki mindegy hogy mit mondok...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!Jöttem én is dühöngeni(Moncsi sajnálom a te dühödet is)
Megrendeltem azt az etetőszéket,aminek a múltkor feltettem a linkjét,és bár ott 3szor is szerepel,hogy dönthető a háttámlája,mégsem! :x :evil: Olyan mérges vagyok!Felhívtuk őket, a csajszi közölte,hogy ő már többször szólt,hogy szedjék le a téves infót,meg ha nem kell,küldjük vissza.Köszi.Saját költségen persze!
:evil:
Szóval szép álom volt,hogy 10ért kapok dönthető széket.Úgyhogy most van egy székünk,amit még jódarabig nem tudunk használni :evil: Pedig úgy vártam már!
Ma a védőnéni is áldását adta a hozzátápira,mivel a gyerekorvos is,így a tegnapi 3 kanál után ma már kb.6 kanál almalevet kapott,jobban is ízlett,mint tegnap,viszont utána óránként evett :shock: :lol: Ez azért vicces,mert a gyerekorvos azt javasolta,azért kezdjük el,mert a gyümiben kevesebb a kalória,mint a tejben.
És annak ellenére,hogy a védőnéni azt mondta,lehet,hogy megfogja a hasát,tegnap is és ma is kakált :D Sőt,az utóbbi időben kifejezetten sűrűn :D

Bocs,hogy ilyen önző voltam,de ki kellett adnom a dühömet :oops:

Kép
Kép
zazzy

zazzy látom akkor nem csak nekem van rossz napom. én is ideges lennék a helyedben az tuti :?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi: Világosan meg kell beszélni a pároddal, hogy kinek mi a feladata és ne csináld meg helyette. (Persze a kutya és a gyerek az más, azt muszáj csinálni.) Majd, ha arrébb megy a lábos a mosogatóba, akkor észbe kap talán. De ha megcsinálod helyette, akkor minden működik ugye. De ha üres a hűtő és nincs vacsora, azt azért észre veszik, nem? Csak okosan... ;)

Zazzy: Sajnálom a széket.... Ez tényleg pech!

Csibb: tök jók a képek! Ügyes vagy! Nem is értem, hogy két gyerek mellett, hogy jutott rá időd... :roll:

Erpé: Katára vigyázni egy élmény! Tündéri kiscsaj!

Zita: Te békés Halacskákat láttál többnyire. A Julcsi meg Bika asszem.... :roll: Hát az én Bika Zsófim egy percet nem volt hajlandó önállóan elleni.... :roll:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

katka sajnos ha otthagyok mindent a mosogatóba akkor tele lenne a konyha koszos edényekkel. azt még nem meséltem, de amikor hazajöttem a korházból a gyerekkel azt hittem hogy megerőlteti magát és rend lesz. és mi várt? romlott kaja a hűtőben, az edények tornyosultak a konyhában... komolyan mondom egy darab tiszta tányér v edény nem volt a szekrényben. szóval ő ezt elviselné mivel akkor sem csinálta meg. még jó hogy akkor nem jött kia a védőnő csak másnap mert elég gáz lett volna.
a kaját mondjuk észrevenné. de néhyán dolgot kénytelen vagyok megcsinálni amire kérem, mert nem várhatom meg pl hogy a ruhák beposhadjanak a mosógépbe stb...na mindegy befejeztem :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

húúúúúúúúúúúúú csajok!!!! nekem ez nagyon kellett most!!!! úúúúúúúúúúúúúúgy feltöltődtem!!!!! tenger, napfény, homok ááááááááááááááááá IMÁDOM!!!!!!!!!!!!!! és ez az új bícs amit felfedeztem ...... fantasztikus!!!! gyönyörű, alig van ember, és csak 15 km-re van tőlem az is autópályán tehát max 20 perc, és megjártam már sok tengert, de ennyire finom szemcsés hófehér homokkal még nem találkoztam!!! (hoztam is haza majd beleteszem átlátszó üvegtálcába és kidekorálom a gyűjtött kagylókkal meg kavicsokkal :D ) szóval kiértünk kb 1-re aztán játszottunk Nico-val meg sétáltunk meg pancsolt kicsit meg természetesen homokozott :P aztán fél 3 körül bealudt és én végre élhettem a kavicsozási mániámnak (imádok tengerparton szép kavicsokat, kagylókat keresgelni :D )

depisek! irány keresni tópartot, vagy erdőt a közelben. eszméletlenül fel tud tölteni akár csak fél órát bámulni a nagy semmibe.. persze célszerű úgy hogy közben alszik a gyerek ;)

Jaj Papillon!! hányszor mondtam már hogy gyertek!! :D :D :D
és akkor jönnek a képek :P

Kép valahogy el kéne jutni addig a homokig....

Kép micsoda kilátás :D

Kép csak tudnám miért nem ehetek homokot...

Kép azt mondják napozás közben forogni kell anya....

Kép jó helyre hoztál muter, adok kézpuszit :D

KépKép
KépKép
adryn

Adryn, szuper programotok volt és nagyon jó képeket csináltál!

Rossz napokat sajnálom Moncsi és Zazzy :(

Katka, Julcsi nem Bika, hanem Kos. Az egy fokkal rosszabb :lol: mivel én szűz vagyok. Még jó, hogy Apa Rák és mindent elvisel :lol:

Egyébként délután tündér volt a kislányom, etetőszéket és ruhákat mentünk nézni egy családhoz, a neten hirdették. A kocsiban és a "vendégségben" is nagyon jól viselkedett. Lehet az etetőszéknek örült meg :lol: 12ezerért vettünk egy nagyon szép peg perego prima pappa-t (nem azt, amit Wicca linkelt, egy jobbat, de Wicca te adtad az ihletet, köszi). Meg másik 12-ért egy nagy zsák rucit hoztunk, jó állapotúak nagyon. Szóval jó napunk volt :lol:

Ja, és most este olyan lubickolást csapott Julcsi, hogy úszott az egész fürdőszoba. Sosem csinált még ilyet, nagyon zabálnivaló volt :D

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

moncsi, nagyon sajnálom, hogy ilyen a párod :(
De a kutya csak marad? :shock:

Adryn: csatlakozom! Nekem is jól esett a Kopaszi, pedig nagyon meleg volt, és nagyon sokat kellett gyalogolnom.
Viszont nagyon elfáradtam :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

zazzy :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Moncsi: Pedig előbb-utóbb elfogy a tányér, nem lesz mit enni és ruhája sem lesz.... ;) Mondom: minek csinálná, ha megteheti, hogy nem csinálja? Valszeg az ő családjában az volt a szokás, hogy a nőké a teljes háztartás, ezért nem érti, hogy mit akarsz tőle... Vagy a sarkadra állsz vagy gályázol.... Sajnos.

Ma nálam is nagy rohanás volt. Még egy munkaebédem is volt, persze Petistől. Elég vicces voltam az étteremben, a Peti az ölemben ült (naná, hogy nem volt jó a babakocsi), őt fogtam fél kézzel. A másik kezemmel ettem. Hol a kést, hol a villát használtam (n. profi vagyok egykezes husivágásban 8) ) és közben halál komolyan tárgyaltam. :lol: :lol: :lol:
Most este meg elrohantam a lányokkal cipőt venni (jövő héten suli), a fiúkat itthon hagytam.... És Petiben beindult az anyaradar és szinte az egészet végigsírta. :( Petiapu valahogy nem tudja ilyenkor megnyugtatni, pedig elég ügyes ezekben a dolgokban.... Most nagyon elkedztem aggódni, hogy fogok én így hetente kétszer elmenni.... :?

Adryn: Nagyon jók lettek a képek! Engem is nagyon feltölt a víz.... Régebben mindig azt mondtam (én a nagypofájú), hogy nekem kell tenger a kertembe.... Hát valahogy nem jött össze.
Nagyon szuper helyen éltek és Nico gyönyörű! Ezt még Zsófi is megállapította a képeket nézve! ;)

Katka

katka22

na most végre lehetett vele beszélni normálisan.

nemlajos igen marad a kutya persze csak rá akartam ijeszteni de sikerült is mert belépett az e-mailembe és törölte a hirdetést. aztán itt ölelgette a kutyát és le is vitte :twisted: :twisted:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

katka köszi a tanácsokat egyszer télleg ezt kéne csinálnom csak engem annyira idegesit már az is ha valami ferdébben áll mint szeretném :D:D:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Csibb: Jó, hogy ilyen pozitív az óvoda kezdés és remélem nem lesz gond, de arra azért számíts, hogy van olyan gyerek, aki az elején sír, van aki később, de előbb-utóbb mindenkinek van olyan időszaka, hogy nem akar menni. Az elején érdekes a sok új játék, a sok gyerek, de amikor kiderül, hogy mindig menni kell, akkor azért szokott egy kis durci lenni, még a legrugalmasabb gyereknél is. És ez így normális.
Jó, hogy van szimpi óvónénitek és Fanni könnyen oldódott. Nálunk van beszoktatás. Nekem a lányok olyan 3 nap alatt szoktak be, de az átlag az olyan 1 hét szokott lenni. Csodálom, hogy nálatok nincs ilyen.... :shock:

Katka

katka22

köszi :D :D :D

ja... és még Tehutinak akartam írni extrémszopihely terén, hogy én bizony fürdőrucit félrecsaptam és a bícsen szoptattam.. és közben bámultam a vizet :D

KépKép
KépKép
adryn

nos, mi is veszekedtünk ma. úgy látszik, ez egy ilyen nap basszus. de már szent a béke. én voltam az, aki gerjesztette a VITÁT, HÁT SIKERÜLT IS. -félkézzel írok, véletlen nagybetű.

zazzy, etetőszék jó nagy szívás. és én is szemeztem vele. :shock: :twisted:

adryn, tutik a képek. tenger engem is feltöltene. anyuék ma mennek korfura. de jóóóóóóóó nekik. bícses szopi király!!!! csak én vok olyan balf@sz, h nem akarok sehol. :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Jaj, Korfut, de imádom! :P Én is mennék.... ;)

Katka

katka22

hja, igen, a tiszafüredi strandon én is nyugodtan szoptattam :D
Meg gyakorlatilag bárhol, ami szabad ég alatt van, és nincs nagy társadalmi elvárás (park, strand oké, de pl. szimplán utcán azért nem).

Elmondom, nagy nap volt ez a mai, elkezdtük a ht-t, pempős barackkal, Döme evett vagy tizenkanállal (tudom, hogy kevesebbel kellett volna, de hát tetszett neki, és én mindenképp meg akartam örökíteni, és csak harmadjára sikerült... Videó majd), valamint dokumentáltan vonzódik a gyerek a sörhöz (egyelőre csak az üveghez), és a távirányítós autóval is volt egy kis kalandja. :D
Képek szintén majd.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

lányok, nem itt említett valaki egy homeós ínygélt, mint a dentinox melletti alternatíva?
Sehogyse találom, hogy hol olvastam róla...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka
persze, tudom én, hogy nem lesz ez ilyen egyszerű... (bár megjegyzem halkan, hogy eddig minden elég egyszerű volt vele...)
de ez nyilván más, itt nem velem lesz.
viszont sikerült apánál kisírnom, hogy én mehessek az oviba holnap, és ő vigye Mátét a holterért. 8)

Ma Máté is barackot kapott, és hát sokkal jobban csúszott, mint az alma! :)
ma kakilt is egy jó nagyot, az gondolom az alma hatása, és mostanában jó gyakran kakilunk mi is! :) (mármint, hogy majdnem minden nap)

Moncsi, Zazzy
sajnálom a rossz napot! :?

én ma egész jó napot zárok. olyan kellemes meglepetés ért az auchan-ban! :shock: 2 gyerekkel vásároltam, Máté mei-taiban aludt, Fanni mellettem jött. állok a pénztárnál, pakolok ki a kocsiból, szép lassan, mert ugye jó mély, Máté meg rajtam, Fanni segített. erre a másik pénztár sorából odajött egy középkorú nő, hogy ő úgy is csak sorban áll, hadd segítsen, és kipakolta az egész kocsimat, pedig nem volt kevés cucc benne... :shock: :D
hát vagy 15-ször köszöntem meg nagy meglepetésemben! :D

Adryn
hiába, te tudsz élni!!! :lol:

Katka még
egyébként most az ovónők megkérdezték, hogy be akarunk-e menni, úgyhogy ezek szerint mégis csak van beszoktatás... de mi csak csütörtökön megyünk először, mert kedd-szerdán a bölcsisek mennek, és a kezdőket is szétosztották, hogy ne egyszerre menjen mindenki.
hát ma megvolt az első könnycseppem az ovi miatt. mikor a barátnőmnek meséltem telefonon, hogy azért furcsa érzés, és hogy először egyáltalán nem az jut eszembe, hogy de jó, mert majd csak egy gyerekkel leszek, és elkezdek járni tornázni anyu szabadnapjain, meg csak egy gyerekkel kell vásárolni, meg ilyenek, hanem az a torokszorulás jön inkább, hogy vége egy korszaknak, és már nem csak én leszek az ő kis életében, és nem velem tölti a napjai nagy részét. na és ekkor eltört a mécses... :oops:

Zita
ügyesek voltatok! :)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos
én nem emlékszem ilyenre... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és még azt is akartam írni, hogy Máté a tali óta teljesen beindult! lehet, hogy ellesett egy két fogást! :wink: szóval menjünk még!!!! :lol: forog, mint akit felhúztak és elkezdett kúszogatni is!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: tuti én is elbőgtem volna magam... még most is mikor nézem Nico "régi" képeit mikor még olyan kis pici volt... olyan hamar felnőnek... :?

KépKép
KépKép
adryn

csibb, nekünk igen messze van még a bölcsi/ovi, de az én torkom is összeszorult :(

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Csibb, na igen. Én is izgulok az ovikezdés miatt, de nálam nem az elválás a para, az a bölcsinél megvolt... Hanem az, hogy miképp fogja megélni Samu azt, hogy egy egészen más dinamikájú csoportba kerül, mint az eddigi bölcsis. A bölcsiben ő volt a vezérhím, no, itt biztos nem ő lesz, mivel vegyes csoport, ahol ő lesz az újfiúk egyike. És mostanában elég sokat változott, valahogy érzékenyebb lett. Nagyon várja az ovit, és nem akarom, h csalódjon. Persze miért is csalódna? Na, ezt most jól megfogalmaztam.
Ja, és nálunk is népszerűbb a barack, mint az alma.

Zazzy, sajnálom a rossz székvásárlós tapasztalatot.

Tehuti, veszekedést sajnálom, de jó, hogy már meg is beszéltétek.

Moncsi, csatlakozom a többiekhez, tényleg érdemes lenne beszélned a pároddal. Nem könnyű, pláne ha otthonról hozta ezt a "nem végzek házimunkát" mintát (amit Katka is írt), de ha ennyire nem érzed így jól magadat, akkor próbálj(atok) változtatni. Ja, és tök jó, h a "kutyatrükk" működni látszik.

Katka, jó lehetett a munkaebéd :) És 1 hónap alatt annyira sokat fog még változni Peti, heti 2X6 óra meg azért nem olyan sok... Szerintem.

Nemlajos, homeos okosságokban Gyöngyi tud talán segíteni.

Adryn, hú de nagyon tuti kis helyet találtál. Én is irigy :D Mikor is lesz az a dániai tali? :D

Na, elfelejtettem mit is akartam még írni. Szóval jó éjt!
É

erpé

Csibb: Nálam Zsófi 3 nap alatt beszokott...., de nekem hosszú hetekbe tellett mire megszoktam, hogy ő már óvodás. Szóval nekem jóval tovább tartott, mint neki....
Amikor tavaly az oviból átkísértük őket az iskolába és tanévnyitó után bekisértem az iskolába és ott ült az én pici lányom az iskolapadban.... Hát szipogtam rendesen.... Aztán Peti megrázta a köldökzsinórt és diszkréten hánytam egyett.... :lol:
A jó hír, hogy a második gyereknél ezek már egy fokkal könnyebbek szerintem....

Erpé: A vegyes csoportban szerintem jó kicsinek lenni, mert a nagyok nagyon húzzák a kicsiket. Szerintem Samu rengeteget fog fejlődni ez által. Dani jár vegyes csoportba és jó hatással van rá....

Katka

katka22

Adryn nagyon tuti helyen laktok :wink: Én is akarok menni Dániba :D

Ovi: Panna is gyorsan beszokott, és tényleg az elején pár hétig nem volt gond, de aztán rájött hogy a francba ide minden nap menni kell :?: na akkor azért meg kellett neki magyarázni hogy hát sajna igen.
Emlékszem nekem is nehéz volt, olyan fura volt hogy bement a csoportba és én nem láthattam hogy mit csinál, hogyan viselkedik :? Aztán kijöttünk a férjemmel az oviból és én csak álltam és nem tudtam magammal mit kezdeni, legszívesebben visszamentem volna érte. :(
Csibb meglepődtem azon hogy bp-en így működik hogy az óvónénik kimennek hozzátok és kikérdeznek a gyerkőcről :shock: Nálunk ilyen egyáltalán nincs. Pedig jó lett volna. Olyan rossz, hogy igazából nem is tudom mi történik vele az oviban, főleg hogy ő nem mindig beszél róla esetleg ha megkérdezem ,de akkor sem mindig. Meg az ovónénik sem nagyon mondják hogy mi volt, meg szülői sincs túl gyakran.
Érdekes hogy Panna akkor változott sokat amikor tavaly ő kisközépsős lett és jöttek az újak, a kicsik, és sajna nem jó irányba változott. Szóval a kicsik is el tudják rontani a nagyokat.

Moncsi sajnálom hogy ilyen a párod, remélem megváltozik, ez elég bosszantó lehet hogy ennyire nem segít neked.

Zita Julcsi aztán jó húsban van :shock:

Extrém szoptatás: én is szoptattam már szinte mindenhol, strandon már rengetegszer, azt szeretem is mert nincs rajtam sok ruha csak félrehúzom a bikinit.
Tegnap a játszótéren szoptattam :D .Holnap pedig megint strandon fogok szoptatni, mert megyünk Lentibe még egy utolsót pancsolunk a gyerekekkel ezen a nyáron.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Ilda dologélre gonondolsz sztem. Mi pont ma megyünk kajtatni.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Na még amennyi időm van. Katus tegnap csak de. aludt, ezért tegnap ½ 6-kor kidőlt. Persze nemrég felkelt, de legalább óriásit aludt. 3-kor kelt csak. Utána persze 2 óránként.
Moncsi csak csatlakozni tudok a többiekhez, meg kell beszélni vhogy ezeket a dolgokat, sok apsi nem si tudja mit kéne segítenie. Én kiadtam, mikor megkérte egyzser. Ővé a kuka…… a többi ami az övé lett persze sokszor a nyakamon ül de a fürdőt elvileg ő takarítja, ami na hagyjuk (rájött nem bírj a vízkőoldó szagát, anélkül meg nehéz)…. új lakásban lesznek új szabályok.
Ilda kérek szépen akkor sablont a vbotika@gmail.com-ra. Köcci!!!!
Vica bnőm lánya akinél tegnap voltunk most megy bölibe, itt a bölcsiből is kijönnek. A beszoktatástól én is előre félek, nem mintha Botit kéne félteni, de engem annál jobban. Nem vagyok túl szenzitív,, de pont amit Vica írt, hogy nem tom mit csinál. Na meg élek, hogy nem leszek ott, mikor először direktbe belerúg vki, vagy megüti. Úgy komolyan. Akkor ki fogja elmondani neki, hogy sajna az élet kegyetlen?
Románc tündéri. Még jó hogy nem voltunk ott. Sztem akkor életmentőset játszhattak volna a nagyobbak, Boti meglátta a balcsit, ledobta szandiját a strandbejáratnál és a lépcsőn kaptam el.
Adryn ha gyorsan találnál arra kecót megköszönném, lehet odaköltözünk. Zsoltit ráveszem, nincs messze a mh. Nico szuper édes!!!!
Zazzy sajnálom. De hidd el 2 hónap és használhatod. Azért jó darab ezen kívül.
Starndszopi az extrém? Nálunk is simán ment. Játszi is volt már. Medvemenhelyen az cikibb volt. Minden gyerek hozta szüleit, hogy mit csinál a néni. Persze azok vágták, és mivel átestek ezen kezelték.
Pusz forgó-kuszó Máténak! Olyan helyes kiskrapek ő is!
Na Katus hangoskodik.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli: Jók az új vonalzóid! ;)
Nem semmi lehetett Boti a Balcsin! :D Életveszélyes a kiskrapek!

Vica: Engem is nagyon zavart kiscsoportban, hogy nem tudok a gyerekemről. Nálunk is kijönnek az óvónénik és a gyerek választhat jelet magának. Jó pancsolást mára!

Katka

katka22

Sziasztok, jó reggelt!

Vica, nekem az az érdekes, hogy nálatok nem mennek ki az óvónők megnézni a családot és beszélgetni. Itt tényleg a bölcsis gondozónők is jöttek az első hetekben, az ovisok is fognak majd valamikor. Bár ennél az ovinál ez nem annyira hangsúlyos :)
A bölcsiben meg évente 4x kaptam egy részletes jellemzést írásban Samuról a gondozónőjétől. Pesze szóban is gyakran visszacsatolt. Ez tök jó volt, remélem, h megkapom majd a füzetet :) Jó volt az a bölcsi, no.

Kukli, Botit az új lakásotok környékén viszed majd bölcsibe? Írtad egyszer, hogy megy majd, de már nem emlékszem, hogy hova is.
És tényleg nehéz az elválás. Ne izgulj, talpraesett fiad van, tudni fogja kezelni nélküled is a különböző helyzeteket. Majd jól beolvas az agresszornak és nem adja oda a játékát :) Meg hát a gondozónők is ott lesznek.

Én is szoptatok mindenhol. Samunál ez még jobban zavart, most Katánál már minden gátlásomat levetkőztem :) Szóval Tehuti, hajrá! :D És rájöttem (Katka ihlette), hogy meitaiban is tudok séta közben szoptatni, tök kényelmes, és senki sem veszi észre. Pl. Almádiban a borfesztiválon úgy sétáltunk, h Kata közben szopizott. Kivülről úgy nézett ki, mint aludna.

Ja, Zita - ellent kell mondanom Katkának :D Én tudok neked olyan Halat mutatni, aki nem a nyugodt fajtából való. Samut 5ésfél hósan nem tudtam volna így rátok bízni egy talin, tuti leordította volna mindenki fejét.

Katka, remélem igazad lesz a vegyes csoporttal kapcsolatban. Én is épp ezért választottam (tanuljon a nagyoktól), jót fog ez tenni Samunak.

Csajok, Katababa "elindult". Nem nevezeném mászásnak, amit művel, de négykázláb halad előre - mondjuk a fejét még gyakran lerakja pihenni. Ja, és próbálkozik a felüléssel. Nagyon durva :shock: :D
Megyek, Samu jelzett.

erpé

Hű gyerekek, már itt is kúszás-mászás? :shock:
Tök stresszben vagyok, hogy milyen lesz, ha már "ekkora" fiam lesz :D

kukli: ment a sablon! :)

S ha már bölcsi/ovi: én azt nem értem, hogy a felvétel hogy működik? Mint a suliban? Hogy a "körzetibe" kerül be legnagyobb valószínűséggel (de ugye oda se tuti, mert a bölcsi nem kötelező, oviból meg csak egy év, ha jól tudom?), más kerületekébe meg csak szerencsével?
Csak mert mondjuk szerintem a legtöbb embernek a leglogikusabb nem a lakóhelye, hanem a munkahelye szerinti bölcsi/ovi. Mivelhogy pl. ha én visszamegyek dolgozni, és 7.45-kor kezdődik az első órám, az azt jelenti, hogy nekem 6.30-kor el kell indulnom a lakástól. Ha még kerülő, mert bölcsi/ovi, akkor hamarabb.
No, most hogy adhatnám be 6-kor a gyereket az intézménybe, mikor kb. 7-től lehet? :shock:
No, ezt nem értem én...

Ma bemegyek a suliba.
Először babakocsival, alacsony padlós busszal (remélhetőleg).

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

jaaaaaj, szétmegy a fejem, migrénem van. gyerekkorom óta van, de eddig évente egyszer-kétszer jött csak elő, de szülés óta már négyszer. nagyon szar.... :evil: :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

nemlajos, nálunk 6tól van ovi. sőőőőt, lehet, h korábban.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Látom sokak ellesték Lilitől a mozgás rejtelmeit :) :lol:

Az ovira én is nagyon kíváncsi vagyok. Kíváncsi leszek, hogy mennyi rosszat lesnek majd el a kicsik a nagyoktól :)
Levi nagyon szereti a bölcsit, nem tudom mennyire fogja szeretni az új társaságot, környezetet, óvónénit stb.
Az elválás részén mi is túl vagyunk, de bennem még a mai napig bennem van a kérdés, hogy mit is csinálnak ott :)
Mondjuk tegnap egy kicsit sikerült meglesnem őket, nagyon jó volt :)

nemlajos: a bölcsik annyira túltelitettek, hogy szinte esélytelen nem körzetes helyre beadni a gyereket és ha bölcsit tervezel ég most irasd be. Legalábbis nálunk iszonyatos túljelentkezés van. Lilinek már most beadtam a jelentkezési lapját. 84.-ek vagyunk a várólistán, pedig kb 2 hónapos volt, amikor beadtam a jelentkezést. ez kb annyit jelent, hogy 4 csoport van, de nyitnak még egyet. Elvileg max 6 gyerek juthat egy gondozónőre, de már most is 14 fővel mennek a csoportok. Ha úgy számolom, hogy minden gyerek cserélődhet, aminek azért eléggé kicsi az esélye, akkor is "csak" 70 gyereket vesznek fel. Szóval Lilinek nem sok esélye van hogy jövőre bekerülhet a bölcsibe.
Mi is kaptunk 1/4 évente egy jellemzést Leviről, nagyon jó volt most legutóbb is olvasni, hogy mennyit változott :)
És nálunk is voltak családlátogatáson a gondozónők. Egyébként az üzeőfüzetébe kellett írnom akkor egy rövid jellemzést a gyerekről, hogy mit hogy csinál, mit szeret, mit tud stb.
Egyébként a bölcsi és az ovi is 6-18 óráig van, de nem hagyhatod ott a gyereket 12 órára. Nálunk az volt a megoldás, hogy apa vitte be Levit 8 körülre én meg száguldottam érte haza. 5 körülre értem oda.
Az ovi felvétel szempontjából már kicsit lazább, de ott is a körzetes gyerekek előny élveznek. Nekem is súlyos protekciót kellett felmutatnom, hoyg felvegyék Levit.

Kép

Kép
gabka77

Nemlajos, nem biztos ám, hogy a munkahely melletti bölcsi a nyerő. Egy ilyen korú gyereknek nem akkora öröm minden nap a reggeli-délutáni csúcsforgalomban utazgatni. És a bölcsi nálunk is 6-kor nyit (szerintem Bp-en mindenhol), és a mi csoportunkban voltak gyerekek, akik 6-fél7 között érkeztek. És tényleg 18-ig vannak nyitva.
És valóban a lakóhely szerinti körzetes bölcsöde a legesélyesebb, oviból meg valóban több van, de itt meg a kerület határai a szentek. Bölcsödénél is a kerületi bölcsik jöhetnek szóba, mivel a kerületi önkormányzat finanszírozza a bölcsit/ovit, és emiatt nem nagyon fogadnak más kerületből gyereket. Max külön költségtérítés fejében (Samut is felvették költségtérítéssel a munkahelyem melletti bölcsibe - bár nekem a munkahelyem sincs túl messze szerencsére).
És nagyon fontos mait Gabka írt: ha jövőre szeretnéd, h Döme bölcsibe menjen, akkor nagyon sürgősen be kell adni a jelentkezést. (Bár te mintha szeretnél tesót hamarosan.) Én is a jövő héten jelentkezem Katababával.
Lépek, reggelit kellene adnom a nagynak.
É

erpé

Nemlajos: Bölcsikhez nem értek, az itt nincs.... Óvodába a helyileg illetékes ovi köteles felvenni a gyerekedet elvileg. Persze, ha nincs hely, akkor hiába a törvény, mert a csoportlétszámok 25 főben vannak maximalizálva. Ilyenkor azt szokták csinálni, hogy azokat a gyerekeket veszi fel a helyileg illetékes ovi, akinek a szülei dolgoznak. Nem helyileg illetékes óvoda akkor veheti fel a gyerekedet, ha az összes helyi gyereket felvette és még van szabad helye. Ha ettől eltérnek, akkor feljelentgetések lehetnek belőle (az a helyi szülő feljelent, akinek nem jutott hely) és az önkormányzat köteles kivizsgálni stb....
Ha a helyileg illetékes ovi helyhiány miatt visszautasít, akkor fellebezhetsz a jegyzőnél és mindig akad egy-két tartalék hely (hagynak az erőszakos anyáknak).
És a gyerekeknek 8-9 óránál nem egészésges távol lenni a szüleiktől, szóval sokan úgy oldják meg, hogy az egyik szülő hozzá, másik viszi a gyereket. Nálunk egy elég zárt közösség van és ha valami közbejön (dugó :twisted: ), akkor a szomszédok szokták elhozni egymás gyerekeit (ezt IMÁDJÁK a gyerekek).
Ja és nálunk csak 5-ig van ovi, de ahova Dani jár az csak 4-ig például.... (Ötletem sincs, hogy ott, hogyan oldják meg).

Katka

katka22

Sziasztok!

A főkukkolónak :lol: lenne egy kérdése.
Látom, a bölcsi és az ovi a téma, és ez engem duplán is érint, mivel szept. 1-jén kezdi Alexa az ovit, 7-én meg Vikó a bölcsit.
Nekem az a legnagyobb problémám, hogy Vikó még szopizik. Játék közben persze elfelejti, mert ha játszótéren vagyunk, eszébe sem jut, de ha itthon vagyunk délelőtt, akkor folyamatosan rájárna. Persze már nem engedem olyan sűrűn, viszont majdnem mindig azon alszik el. :? Volt valaki így korábban a bölcsikezdés előtt? Félek, hogy nem fog tudni elaludni, vagy cirkuszol majd a cici miatt (eleinte nekem kell majd ott elaltatni). Próbálom már leszoktatni, de olyan nehéz!!! Őrjöng, ha nem kapja meg, amit akar! Jó tanács? :?:

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Nekem Levi csak 13 hónapos koráig szopizott, amikor kezdtük a bölcsit már nem. Szerintem az biztató jel, ha játék közben elfelejti a szopit. Akkor napközben nem lesz vele gond. Az elalvási szopiról legalább napközbenre le kellene valahogy szoktatni még a bölcsi előtt, külömben nagyon negatívan fogja érinteni a bölcsi.
Elaltatni nekem sosem kellett a bölcsiben. Az első nap csak 1-1,5 órát vagytok ott, aztán minden nap picit többet, míg végül ott is alszik. LEvi már az első hét péntekén ott aludt, annyira elfáradt a játéktól, hogy nem is volt gond vele. Nem tudom nálatok hogyan fog zajlani, de nekünk megmondták előre, hogy a második héten már nem mehetünk be a csoportszobába, csak kint kell várni.
Kép Első alvás a bölcsiben :)

Kép

Kép
gabka77

Nekünk azt mondták, a második hét első napján megyek ki először kicsit, a következő nap lesz az első ottalvás. Két hét a beszoktatás.

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Mindenhol másképp csinálják.
Mineket már első héten kiküldtek kicsit, de nálunk az is hozzátartozik, hogy akkor nyitott újonnan a bölcsi és mi voltunk az elsők akik beszoktak. Azaz a gondozónők csak a mi 2 fiunkra koncentráltak )

Kép

Kép
gabka77

Juji: Szerintem, ha nem vagy ott, akkor eszébe sem fog jutni a cici. A cirkusz meg Neked szól elsősorban, ha nem vagy ott, akkor nincs sok értelme.... De az lenne a biztosabb, ha már nem szoptatnád bölcsi időben, hogy szokja, hogy ilyenkor nincs cici....
Ezzel biztos könnyebbé teszed neki....

Katka

katka22

Jaj igen, azt én is akartam mondani, hogy egy darabig volt balhé reggelente, de ez csak addig tartott, amig be nem csukódott az ajtó. Többször ottmaradtam, vagy visszamentem pár perc múlva, hgy sír-e még a gyerek. De gyorsan kiderült, hogy a balhé anya szívének szólt, mert ajtócsukás után csönd volt és örömmel rohent be a szobába.
Erre fel kell előre készülni és nem kell "bevenni" a hisztit.
gabka77

Szia Zsu!
Régen jártál erre :) gyere ám, ha tudsz.
Bölcsi-szopi. Nálunk Samu 8 hós korában letette a szopit, szóval személyes tapasztalatokról nem tudok beszámolni. Ha nagyon ragaszkodik a szopihoz az elalváshoz, akkor lehetnek nehéz pillanatok, de nem biztos, hogy így lesz. Más is el tudja altatni az eddigi tapasztalataid alapján? Pl. apa (ha te nem vagy otthon)Vagy csak a cici a megoldás?
Mert a bölcsiben, ha ott vagy altatásnál, akkor biztos, hogy tőled a cicit fogja várni, de ha más altatja el, akkor tőle nyilván nem fogja várni a cicit. Samu pl egész máshogy viselkedett az elalvást illetően a bölcsiben, mint itthon. Ott igényelte, h az egyik gondozónő kicsit simogassa, sutyorogjon neki, míg itthon szinte mindig egyedül aludt el - ha ott voltunk mellette, csak felpörgött (ez most is így van). Szóval ha apa vagy nagyi el tudja altatni, akkor a beszoktatásnak ezt a részét (elalvás) lehet, hogy neki érdemes csinálnia. Tőled tutira szopit fog kérni és nem érti majd, miért nem adod. Van esetleg alvós játéka? Samunak a cumisüveg volt az altatási eszköz egy kis vízzel, teával, de a cumi is működik sok gyereknél, vagy alvóspárna, maci, miegymás... Ezek anyapótlékok :?
Sok sikert, és majd mesélj, mi hogyan alakult!

erpé

Adryn, idessüs: www.macibolt.hu

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Helló!
Köszi Ilda, megjött. Már csak a kivitelezés van hátra. Amúgy ha akarsz kistesót felejtsed el a bölit. Botit sem vették fel, amúgy sem, de ha kistesó van otthon, esélytelen a dolog. Igazából érthető is. :?
Kata nem alszik. Reggel óta nyomott fél órát. Nem értem. Azért ennyit fent lenni túlzás sztem. Már én is szunnyantanék. Persze Boti sem alszik. Megpróbáltam már közéjük feküdni a nagyágyon, én majdnem elaludtam ezek meg röhögcséltek. Bosszantóóóóó kis vakarékok! Hogy imádom őket!!!! :lol: :lol: :lol:
Erpé én majd lakcímhez viszem őket közel, pont a hurcibálás elkerülése végett. Apa viszi 8-9 közt, én pedig megyek 3-ra a terveink szerint. 6 órában megyek vissza csak, és jó korán kezdek reggel, így sikerülni fog. Amúgy még nem tudom beiratni őket, míg nincs meg az új lakcím. Szval áll az ügy, pedig jó lenne nekem is minél előbb. Mondjuk még nem hallottam elutasítást a 12. kerületben, vagy csak szerencséseket ismerek. Botit csak a bántásoktól féltem, a leválástól nem. Jól elvan másokkal, rosszul esik, de a csacsija jobban hiányzik neki, vagyis tud az pótolni engem (na persze hosszú távon csak nem :twisted: ).
Katka köszi, nekem is megtetszettek ezek a vonalzók. Bár Boti a labdát messzire elkerüli. :roll:
Juji hogy tudod őket beszoktatni ilyen kis időkülönbséggel? Hozzászólni nem tudok, de drukkolok, hogy Vikó jól vegye a cici akadályokat. Megjegyzem szemtelenség ilyen ritkán jönni, és akkor is képek nélkül. :wink:
Levi milyen jól elaludt. (most irigykedem, mikor nekem buliznak)
Pár kép:
A "Ki tudja nagyobbra nyitni bambán a szemeit?" verseny győztese (majdnem kigurult a szemgolyója :lol: :lol: ):
Kép
Boti ma főzőtanfolyamot tartott Katának
Kép
aki láthatóan nem értette neki a jövőben mi dolga lenne a konyhában :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!
Jaj,előre fáj az én szívem is,de remélem,lesz jobb is.Eddig pl.ha mentünk valahova autóval,mindig ott ültem mellette hátul,"őriztem" :lol: Most a legutóbbi 2-3 útnál már előre tudtam ülni,a nagylányunk egyedül van vele hátul.Tudom,hülye vagyok,de eddig nem tudtam volna otthagyni hátul :oops:
Nálunk bölcsi nincs,ovi terén meg remélem,nem rám hasonlít majd,mert én a mai napig nem jó szívvel gondolok rá.Én ha hiszitek ha nem gyakorlatilag 3 évig ültem a homokozó szélén a kapuval szemben és vártam,hogy tatám jöjjön értem :? Bennem ennyi maradt meg. :( Nem tudom,miért nem szerettem.Ottalvós sosem voltam.

Gabka!
Esküszöm összeszorult a szívem a kép láttán :roll: tiszta hülye vagyok...

Rólunk:
Larának bejön az alma(leve egyelőre),ma már elég tisztes mennyiséget kanalazott be :D Azt akarom tőletek kérdezni,hogy mennyi idő után kaphat reszelt almát?(a gyerekorvos azt mondta,hogy picit pároljam meg,vagy egy picit mikróban "rottyantsam meg"és mehet, a védőnő javasolta,hogy először csak a levét)És mennyi idő,míg "megszokja" az almát,és kaphat pl.barackot is?

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?