A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Bibi: ez nagyon durva történet ... :twisted: :twisted: :twisted: nem találom a szavakat. Komolyan, szívem szerint kicopyznám a hsz-edet és elküldeném az illetékesnek.

Andi: ahogy kell ... volt finom vacsora, borocska, közös pancsoltatása a lányoknak ...apa mellkasán elalvás ... mi is beszélgettünk egy jót ... aztán én is apa mellkasán aludtam el ... lehet, hogy valami kimaradt a felsorolásból? ... :wink:
Ez a pocó tényleg kisebb, de csinos, nag

Sütikém, örülök, hogy jólaludtál. :)

KépKép
KépKép
madar

Lina gyere te is trécselni,ne a storytv-t bámuld!!!!!Függőséget okoz!!!!!!!!

sutimano76

Andi: valahogy a mondat vége lemaradt. :oops: Szóval, nagyon csinos poci, szerintem nagyon jól nézel ki. :wink:

KépKép
KépKép
madar

[quote="madar"]l írta:madarehet, hogy valami kimaradt a felsorolásból? ... :wink:

Csak a közös pancsolás :lol: :lol: :lol:
Örülök,hogy jól sikerült az estétek :)

Kép
v.andi

Na, talán túl vagyunk a nehezén... Úgy néz ki kezdenek Míra pocijában megmaradni a dolgok... már tuti, hogy vírus. Valszeg akkor nyelhette be, mikor engem jöttek látogatni... no comment... Ugye milyen a pici gyerek... összetapogat mindent és utána megy a kezecskéje a szájába... és hát az utóbbi időben egy csomószor volt lezárva a szülészet nálunk... hol rota, hol kalici miatt...
Most kellene szépen kakilnia, hogy meg tudják csinálni belőle a tenyésztést, és míg annak megjön az eredménye, addig bent kell maradni. Ez min 48-t jelent még... szóval legjobb esetben is pénteken jöhetnek haza. :( De egy kicsit megnyugodtam, mert beszéltem vele telefonon és már csacsog össze-vissza, ugráltatja az apját rendesen... :lol: Ő ugye még nem kellhet fel, mert még folyik a 2. infúzió.
De ne tudjátok meg milyen üres így a lakás! Csak ketten öcsivel... semmi hangoskodás, semmi zörgés. :( Hosszú napok lesznek ezek. nem elég, hogy múlt héten én voltam kórházban, azért nem lehettem vele, most meg ő. Remélem jövő hétre már minden rendeződni fog...

Kép Kép
manósziget

[quote="sutimano76"]L írta:sutimano76ina gyere te is trécselni,ne a storytv-t bámuld!!!!!Függőséget okoz!!!!!!!!

Most nincs is sorozat :lol: :lol: :lol:

Állítólag Lilinek is szófosása van,de nem érzékelem :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Madar,te kis huncut.........2 héttel szülés után vajon mi.........örülök hogy jól sikerült az estétek.

sutimano76

Manó,látod ezek a kis csöppök olyan kis strapabírok és gyorsan gyógyulók,ahhoz a pár naphoz kitartás!!!

Sztem Lili a kajáért ment...aztán remélem olvashatjuk a szófosását!!!

Lina,nincs sorozat???????akkor nincs igazolásod a távollétre!!!Hacsak nem mentél szülni :lol: :wink:

sutimano76

Elnézve az aláírásomban a ctg időpontot,már csak egyre van,szóval mivel nem kaptam többet így kéne már szülni... :wink:

sutimano76

Süti!

A Konakion K-vitamin (van elvileg egy másik recepted is, Vigantol olaj, az D-vitamin). Néhány éve kitalálták, hogy az anytej nem tartalmazza elégséges mértékben, ezért mindaddig, amíg egy babát kizárólagosan szoptatnak, kell adni. Hiánya vérzékenységet, véralvadási zavarokat okoz. Tápszert dúsítják vele, illetve az emberi szervezet is elő tudja állítani, bélben élő baktériumokkal. A babáknak azért kell anyatejes táplálás esetén, mert nem tud eleget termelni a szervezetük.
Az első adagot a kórházban megkapják, utána rá 1 héttel, majd elvileg havonta (?) kell... Én azért vagyok ebben az egészben kicsit szkeptikus, mert most épp havi 1-et ajánlanak, de korábban heti 1-et. Szóval ha ez ennyire bizonytalan, akkor biztos kell? (Plusz felmerül az emberben, hogy hú, de felelőtlenek voltunk 10 éve, amikor meg nem is adtunk.) Mindegy, most így van a rendszer, adjuk.
És mi lett a barátnődéknál a "majdnem baj"? Mert én egyiknél sem jeleskedtem soha külön bevitt vitaminokkal (Őszintén szólva a D-vitamin is csak ritkán jutott eszembe), de eddig gondot nem okozot...

Astrid

Kép
astrid

Mano,ez igazán jó hír mára.Nagyon stram kiscsaj Míra.Sok sok gyógypuszi neki.Remélem mielőbb "produkál",hogy mihamarabb haza mehessen.Szerencse hogy apa is be tud segíteni.

Kép
v.andi

Astrid,a majdnem bajt nem beszéltük meg......így passz,de szegény kislánynak nagyon fájt a pocija..kb fél év kínlódáson vannak túl,mire megállapították,hogy mivel csak a nagyon cukros?(ebben nem vagyok biztos)előtejet szívta ki,így ezért fájt mindig a pocija.Anyucija idegrendszerét jól kicsinálta ez a fél év,mostmár akkor is áll a hátán a szőr ha naponta csak 1× pityereg.......most 9 hónapos a pici.És minden erőltetés nélkül már próbálkozik a járással!!!Nem tudom alapon mikor jön el erre az idő??
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.09.09 11:33-kor.

sutimano76

Ennyit a szófosásról... kicsit szarul vagyok, szinte lehúz a hasam, a nagykésezés pedig már folyamatos. Az előbb voltam a kajáért, de úgy közlekedtem, mint egy lassított felvétel. Komolyan, szinte fájok, pedig nem vagyok egy nyekergős pi..a. Hiába állok, fekszek, térdelek, gugorászok, kész. Ezért most jól bekajálok, legalább valami jó is lesz a napban.

Bibi! Wazzeg, hát nem vagyok egy idegbajos típus, de valószínű, hogy testi erőszakot alkalmaztam volna és egyenként dobálom vagy rugdalom ki a picsákat a szobából hasonló helyzetben. Ha Apa ott van valszeg ő előbb, bár nőket nem bánt, de sokkal agresszívebb nálam. Soha nem értettem, hogy olyan ember, akinek zéró a szociális érzéke, vagy még hírből sem hallott róla, mi a szarnak megy olyan területre, ahol emberekkel - netán beteg emberekkel!!! - kell foglalkoznia?!?! Biztos nem lehet kellemes egész nap nyekergéseket hallgatni vérvétel közben, de ha nem tetszik húzzon el onnan! Üljön be egy irodába papírokat tologatni és csukja magára az ajtót!

Manó, ilyen jó híreket kérünk mégmégmég!!!!! Próbáld meg a jó oldalát nézni a csendnek! Ha ilyen jól mennek a dolgok nem tart sokáig!!! :)

Madar, de jó is az ilyen este :)

Kép
lili34

Egyig szófosok és megyek Linával Esmeraldát nézni :lol: :lol: :lol: Most csinálok a fasírtra egy jó kávét, és jövök, mit jövök, rohanok vissza. :lol: :lol: :lol: Nyögve!!! :lol: :lol:

Kép
lili34

Lili,most mi van veled???szülsz?????ma????tudod melegvíz azt ha nem múlik teló apának!!!!!

sutimano76

Lili,Fruzsi csinálja a helyét kifelé.Ebéd utáni pihi biztos jót tesz,hacsak nem...... Esmeralda után paula is paulina Kép Kép Kép

Kép
v.andi

Lili Esmeralda????Akkor inkább Mcleod lányai a hallmarkon.......de én asszem keresek egy természetfilmet!!!Az mennnyugi engem...

sutimano76

Jesszus csajok,én is sorozatfüggő vagyok,de a színvonalasabb fajtából......ez káros az egészségetekre és a baba fejlődésére!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sutimano76

Mit nekem természetfilm,REKLÁMOK,már tényleg lassan ott tartunk hogy a műsorral szakítják meg a reklámokat!!!

sutimano76

Süti,tegyél be egy dvd-t. :wink:

Kép
v.andi

Andi,abban nincs reklám!!!!!!!!hát nem gondolod,hogy le akarok maradni,hogy mit hol kell megvennem!!!!!!! :wink: Pillanatnyilag egy reklám van ami annyira idegesít,hogy muszáj elkapcsolnom a tv,mert előbb utóbb a távírányító landolna benne......."olyan omlosz,nem omlosz,hanem om-lós,de én úgy mondom omlosz"áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá,segítség megőrülök.............egyszer elmondva aranyos is lehetne,de így a hajm hullik tőle. :shock: :shock: :shock:

sutimano76

Imádom én is az ilyen kreatívokat.Szerintem a szereplőválogatás is egy rémálom lehetett :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Betettem közben egy pizzát magamnak,ami este 10 kor elmaradt :lol: Nagyon éhes vagyok :oops: Már nagyon jó illata van. 8)

Kép
v.andi

Süti!

Konakion és a pocifájás között nem sok összefüggést látok. A védőnőm pénteken a Konakion-hiány kapcsán valami bevérzéses esetét emlegette a körzetében, de engem alapvetően nem érdekelnek az ilyen esetek, ezért nem kérdeztem rá pontosabban.
A pocifájás inkább egy táplálási ügyetlenségből eredt a barátnődnél (tapasztaltabb anyukák, szoptatási tanácsadók, jó védőnők ezért ajánlják, hogy min. 20 percig legyen egy mellen a baba, illetve hogy ha 2 órán belül újra kéri, akkor először azzal a mellel kezdjünk, amiből utoljára kapott, csak utána, ha még mindig kell neki, kapja a másikat is meg).
A felállás, járás nagyon különböző, és nem is szabad hasonlítgatni, mert semmiféle fejlődési lemaradásra nem utal, ha valaki később kezdi, de az se jelent semmit, ha valamelyik korábban. Nekem volt 6,5 hónaposan felálló gyerekem, aki végül 13 hónaposan járt, volt 7,5 hónaposan felálló 10 hónaposan járó, és volt olyan, aki csak 1 hónappal előbb állt fel, mint járt. És nem az a gyerekem legügyesebb mozgásilag, aki a leghamarabb járt.
Nekem most a csúcstartó utálatos reklám a kutyakajás (talán Pedigré), amiben azt bizonygatják, hogy milyen jó az emésztése tőle (ez még nem is lenne gond) és ennek örömére a végén még egy adag kutyaszart is fellapátolnak a reklám végén. Na kösz...
Meg még kettőt ki nem állhatok: az egyik szintén valamilyen állateledeles, amiben azt bizonygatják, hogy "még mindig csak egy pohár tej árába kerül a kajája naponta", a másik meg egy joghurtreklám, aminél "ennyi minden nap belefér". Mert OK, hogy valakinek nem sok minden nap 60 Ft egy pohár joghurtra, de mindenki így van?? Ha csak az én joghurtevő csapatomat nézem, ez havi szinten 7200 Ft lenne csak joghurtra havonta...

Manó!

Jó hírek! :):)

Astrid

Kép
astrid

Süti: a fantáziádra bízom ... :lol: :wink:

Manó: de jó hírek, és az is, hogy Te is nyugodtabbnak tűnsz. Lehet, nem véletlen alakult így, hogy kettesben legyél öcsikével. :wink: Míra nagyon ügyes lány, hatalmas buksi simi neki, és azért mennek még a drukkok, hogy minél hamarabb újra együtt lehessetek. :)

Astrid: Te hogy vagy? Javul a helyzet?

KépKép
KépKép
madar

Gyors bekukk, de olvasni csak felületesen tudtam :( Lányom nevében is köszönöm a dícséreteket! :D Süti: Noncsi szeme a kékfény miatt volt leragasztva.
Majd van még egy-két szülőszobás képem is, csak túl akt lett ( api fotózott :lol: , ha gondoljátok, felteszem azokat is a picra, nem vagyok szégyellős. Meg valahogy abba a pillanatban nagyon nem érdekelt, hogy ki vagyok terülve :lol:
Noncsim jól, szopizni továbbra is csak nehezen tudunk ( Süti, vettünk bimbókiemelőt, de a drágám nem bírja a szilikont, cumisüvegre is kaucsuk cumikat vettem), de tejem hál istennek annyi van, hogy átlagos napi 6*100 ml-s hamizás mellett 200-250 ml-t fagyasztok le naponta. Madarnak külön hálám a mellszívóért! Életmentő egy kis készülék! Kézzel nem bírnám fejni.

Na, most csak ennyit bírtam, megyek lepihenek, még törppillám hagy.
Pusza

KépKép
Kép
scooper

Scooper: örülök, hogy hasznát veszed. :D Húúú, ez a fejés ... nekem is van annyi, hogy szerintem egy egész bölcsit el tudnék látni vele :wink: Én mondjuk ennyit nem fagyasztok le, mert Julcsinál egy csomót lefagyasztottam, aztán meg jól nem használtam fel. Szóval olyan vésztartalék egységeket csinálok, de nem viszem túlzásba. De nagyon ügyes vagy, tényleg annyira örülök neki. :D
Pihenj nagyot. :)

KépKép
KépKép
madar

Még itt ülök, az Esmeralda meg már megy... ejej :lol: :lol: :lol: Megyek, szétporszívózom a lakást. Süti+Madar telszám elmentve. Morzsolgatni azt a rózsafüzért :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi, jó étvágyat a pizzához!!!

Babásoknak jó kis pihentető szunyizást! :)

Reklámok?! Apa kezdőőőődddiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
lili34

Scooper, de jó,hogy ilyen sok tejcsid van.Az sincs kizárva,hogy Noémi belejön a szopizásba.A lényeg,hogy van,és kész!

Lili,nehogymá lemaradjál egy percéről is :lol: Hajrá Fruzsi!

Kifogott rajtam a pizza.A picit csináltam,mert ugye a tésztája miatt csak azt lehet,és nem bírtam mind megenni.

Reklámok: Kép elég sokhoz volt közöm,így nem szeretem egyiket sem.

Megint találkoztam egy nagyobbka nyákdugesszal :roll: :oops: :)

Kép
v.andi

Madar,fantáziám csak úgy szárnyal :oops: ,most csak ennyi jut amúgy is... :roll:

Astrid,nem azt írtam hogy köze van egymáshoz a kettőnek,csak mellékesen elmeséltem szegény hogy járt.Pedig nem rutintalanság volt,mert második baba,az elsővel nem volt ilyen gond!!!

Andi,küld el a maradékot,bevállalom a konyhamalac szerepét :lol:

Scooper sajnálom a bimbókiemelő hasztalanságát!!!De a lényeg hogy van tejcsi bőven!!!!!!Pihizz sokat,aképeket meg várjuk minden mennyiségben!!!!!

Andi,nyákdugesz............ha így folytatod lassan Junior jön :shock:

sutimano76

Én bátor leszek és eszek egy kis bablevest!!!!!

sutimano76

Lili és Süti!! Az omlósz és az Apa kezdőőőőőőőőőődik!!!!!! reklámoktól mindig is a guta ütött meg, dejó hogy ezt a kettőt emlegettétek pont! :) Páromnak annyira tetszett ez az apakezdőőődik, hogy néha-néha azóta is utánozza, persze csak az én bosszantásomra...

Andi!! Húha, TE MINDJÁRT SZÜLSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Scooper! Szupi, hogy ennyi tejed van!! Pihenj, amennyit csak tudsz!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Bár inkább az esmeraldát néztem volna, mert ahogy végigértem a porszívóval, utána a felmosóval, minden kis fájdalomka csak úgy hussssssss, volt nincs :? :? Pedig már szóltam Apának is, meg a szállítónak is, hogy talán lesz valami. Franc megette, maseszülünk :twisted:
Peppino, az apa kezdődik volt a halálom :lol: :lol: :lol: :lol:
Bableves, hmmm....
Csináltam egy pociképet, bár ez sztem már elhagyta a pocikategóriát :lol: :lol: Levágom a fejem, és megmuti..
Andi, meddig nyammogsz azon a dugeszon?!?! :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon nehezen adod!!!!!!! :) :) Kép

Kép
lili34

Hú, de szomjas lettem. Csinálok egy nagy bödön teát!

Kép
lili34

Na?! Alszotok?!

Kép
lili34

VAGYOK!

Nem szülök és Esmeraldát se nézek,csak délelőtt főztem (a reklámban látott sajtos hústekercseket,ISTENI) utána lefeküdtem aludni egyet,mert iszonyúan fáj az alfelem,de a végbelemnél a legrosszabb,bocsi a nyíltságért,most pedig megyünk apával vásárolni.

Este megpróbálok kicsit ideülni,de nem garantálom,mert apika ma nem dolgozik és gépezik ezerrel.

Én meg már szülnék,mert nekem tetszene a mai dátum.

Pusszantás!
Vendég

Én is Lina, én is szülnék. Valahogy nem tudok beletörődni, hogy nem én mondom meg mikor :lol: :lol: :lol:
Jó csavargást+Apázást!
Én meg szétpakolászom - válogatom az újságokat, ha már mindenki elpilledt :) :) :)

Kép
lili34

Na,azért csak megettem azt a maradék 1 szeletet :oops: :lol: Persze nem vagyok ám irigy Süti.Neked majd csinálok frisset :wink: :lol: Kíváncsi leszek mit tesz veletek a bableves. :lol:

Peppino,dehogy szülök.Szivatnak anyám stop :lol: :lol: Minnyá megyek a szülőire :lol: Mondjuk a kettő és feledik emeleten van az osztályterem,remélem fel bírok mászni. :roll: :lol:

Lili,olyan szép nagy a pocakod!A nem levágott fejűt nem hajítanád fel a pic-ra??? Nem adom én olyan könnyen,vártam rá eleget :lol: :lol: :lol:

Lina,jól tetted,hogy pihentél.Esmeralda úgyis ismétlés.Nekem pont fordítva van a hétfői és a keddi napom :wink:

Rájöttem, a málnától ég a belem (szerintem).Na de akkor most????

Kép
v.andi

Bocsi,vagyok,

Lili,azta mekorra pocak..........most nem látszik lentinek,sztem ma tényleg nem szülsz.

Lina én hasoncipőben,az ékszerem is nagyon fáj........

sutimano76

Andi,köszi,de jó dogom van.......

még nem ettem meg a bablevest,mert végre nem ég a belem,gondoltam majd ha nagyon éhes leszek,addig élvezem hogy nem égek.

sutimano76

2 és fél emelet :shock: ,én már azon gondolkodok,hogy leköltözök a nappaliba,mert az emelet is magas......... :roll:

sutimano76

Lili: de jó a pocid, tényleg szép nagy, de körülötte semmi fölösleg. Jelentem nemcsak gyönyörűséges babáink, hanem nagyon csinos kismamáink is vannak. :D :wink:

Lina: akkor most azt nem mondom, hogy pihenj egyet, hátha elmúlik. De tudod mit, mégis. Mi lenne, ha apa egyedül vásárolna ma? :wink:

KépKép
KépKép
madar

Manó, örülök én is, hogy jobban van... Kórházakról nincs jó véleményem. A szomszéd csajszi is már hetek óta bent feküdt, aztán korababa lett belőle, mert ott bent elkapott valami fertőzést.. :shock:
Reklámokról ne is beszéljetek, Süti ebben is egyetértünk! :lol: :lol: Nekem is az omlosz csapja ki a biztosítékot. Még elsőre se volt aranyos. Nagyon kevés jó reklám van! Sorozatok? Jót röhögtem tegnap este, eszembe nem jut a storytv-t nézni. Animal Planat, állatrendőrség, meg a Reality Zone, ma reggel mentősök... De amit nagyon szeretek az a Gordon Ramsey (nemtom, hogy kell írni). A Viasat 3-on van, tegnap találtam csak rá... Régen a TV Paprikán néztem a műsorait. Van egy stílusa... :shock: :shock: Én imádom...
Astrid, én azt bírom, hogy még mindig csak 59 Ft, tényleg? de egyre kisebb a doboz és egyre kevesebb mg. Átcseszés!
Andi a pizza jól hangzik. Én ma nagyon lusti és nem főzök.
Bibi, ez nagyon felháborító! És az a baj, hogy én is idegbajt tudok kapni sokmindentől, sőt türelmetlen is tudok lenni, be is szólok, de ez a szitu.... Szerintem én is csak kiszolgáltatottnak éreztem volna magam, mint a 12. heti uh-on. Jó, hogy párod Veled volt.
Holnap reggel én is megyek és szerintem most kihasználom, hogy a kismamik előre, mert odaállok az ajtó elé. Eddig nem használtam ki, de a múltkor már elegem volt, hogy a jóval utánam érkező kismamákat is behívták név szerint. Én meg nagy pocakkal nem tűntem fel senkinek. 9-kor meg Nst. Remélem mozgásra tudom bírni. Ma sem nagyon mozgott eddig, de negyed 2-kor elkezdte.
Madar, jó kis este lehetett!
Lili a fejed miért kellett levágni? Szép poci. Tea kész?
bex13

Andi: egészségedre. :)

Megyek megnézem a gyerekem az udvaron, mert egy pár órája kiraktam. :wink: Addig zuhanyoztam, hajat mostam ... olyan jó volt. :)

KépKép
KépKép
madar

Dorka,rég voltál,és a többi babás,csak egy egy kép erejéig gyertek má légyszi,kivétel Mabe,Madar,Scooper,Manó,Rita.Ti azért jöttök.

sutimano76

Andi én csak elvétve iszom a málnát :oops: :oops: , de nekem is folyamatosan ég 3. napja. Se kex, se salvus, se semmi nem használ már.
bex13

Madar,na nem azé mert qrva türelmetlen vagyok,(pedig igen),khm.....csak hát te rólad még mindig nincs kép,ahogy öleled a lányaid!!!!!!Vagy párocskád,vagy valami!!!!!

sutimano76

laptető,laptető,bibibiiiiiiiiiiiiiiiiii

sutimano76

Tényleg, Zsófiékról sem tudunk semmit?
Süti én is mondtam a múltkor, hogy azért örülök, hogy az emelet még nincs kész, így nem kell lépcsőznöm.
bex13

Én is így vagyok a teával Bex,mint te,marhára el tudom felejteni!!!!

na most jött el a bableves ideje.....kezdek éhezni

sutimano76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?