A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

ja és tééényleg:

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

olyan furcsa hogy már hét hónapos :) nagyon hamar elment ez az idő

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!
2 napja nem jutottam gép elé :shock:
Eközben volt jó nagy vita majd mosolyszünet majd béke a férjemmel, tegnapelőtt védőnéni+szülői(most először hagytam itthon a férjemre 2 órára Larát,fura volt,de jól esett)tegnap meg eltettünk vagy 15 kiló barackot Larának.
Szóval bocsi az eltűnésért.
Viszont meg kell állapítanom(újra és újra)hogy fantasztikus lányom van.Tegnap a barckeltevést félig átaludta,utána jó 2 :!: órát elvolt a járókában úgy,hogy hozzá sem szólt senki! :shock: (ha hozzászólunk,akkor egyből ki akart volna jönni).És most is hagyta,hogy visszaolvassak itt is,meg másik 2 fórumon is.Legalább 1 óra volt.de most közben játszottunk egy rövidet és hatalmasat,mert annyira imádom,de tegnap ragacsosan a baracktól nehéz lett volna.

Lara "végre"lassít a tempóján, aug közepén 8300-at mértünk,szerdán a védőnéninél 8400,és maradt 66,5 cm,mint 4 hósan.Védőnéni nekem is azt mondta,hogy gluténparának nagyobb a füstje,mint a lángja,de azért óvatosan.Azt mondta,kezdjünk délben főzizni,de én meg akarom várni a 6 hó közelét legalább.

Katka!
Írtad,hogy a gyerek tudja,mennyi kell neki,ezzel egyet is értek,de ugye azt is mondják,hogy onnantól,hogy mást is eszik,azért figyelni kell.és én meglehetősen tanácstalan nvagyok.Lara gyümölcsből hihetetlen mennyiséget képes bevágni,tegnap mentünk délelőtt barackért, az autóban tízóraizott,és csak egy adag frutapurát raktam el,eddig sose evett ilyet,mondom mi van,ha nem is kell neki,erre mikor elfogyott,olyan felháborodottan nézett,hogy komolyan gondolom,hogy ennyi volt? :lol: Szóval nem tudom,mennyit kéne adnom.Az biztos,hogy itthon alma-barackból a kis frutapurának majd 3szorosát befalja. :shock:
És még egy:ha 10-fél 11 között eszi a gyümit,akkor az ebédre szánt főzeléket hánykor adjam?És azután kell inni,vagy jó a tejcsi?
Hirtelen ennyi hülye kérdésem van :roll:

Kép
Kép
zazzy

Katka, ez a szöveg a képekkel?! Nagyon jóóóóóóóó! :D

Lili baba látom kommandózik a szék alatt! Nagyon helyes!

Lívi baba is, és milyen jóóó felsője van!!!!!!!!!!! :wink: :lol:

Adryn, mindig van vmi, ami miatt ember ideges... :evil:

Mi ma anyuéknál alszunk, szüret van ma, holnap. VAsárnap meg após 70. szülinapja. Úgyh nem nagyon leszek 7végén....de ne sírjatok!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D

Ja, meg dokinénit várjuk....Szonja kap szurit... :(

Gabi
Kép

Kép
tehuti

csináltam egy képet amin látszik mennyit változott a kis pofija :)

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Nándi is taknyos, plusz köhög, éjjel nagyon ramatyul volt, minden köhögésnél felkelt..viszom dokihoz,m biztos, ami biztos, itt a hétvége...
egyébként 3 napja HÚSEVŐ a fiam :D ízlik neki 8) :wink:
ez a jégkockatartós befagyasztás nagyon bejött nekem. 1 hete megcsináltam egy csirkemellett/legközelebb 2őt fogok, mert csak félig lett tele a tartó. napi 2-3 jégkockányi husit kap bele a főzelékbe.ma céklét főztem/ 2 db volt 60 ft a piacon, 3 szor 180 ml főzi lett belőle/ egy ksi rizsliszttel, olajjal.
Szóval spóroltam vagy 500-600 ft-ot. Voszont megértem, aki nme pepecsel, hanem bébikaját ad, mert utána konyhagenerál..minden tiszta cékla :D de tanulok. be fogok vezetni babakaja főzős napokat, akkor 2 óra alatt mondjuk megfőzök 2 hétre főziket neki, és akkor csak eccer kell takarítani :)))valszeg több kölöknél is igy lesz úgyis,..mindennap nem fogok ráérni.
1ébként tényleg olcsóbb igy.
ja, és megjött..illetve akkor ez már a 3. mert előző hónapokban 12.-e körül, most meg tegnap..de csak pár csepp vér, egész napra elég 2 betét-de az érzés ugyanaz. és 3 nap alatt elmúlik.ez normális? /korábban én 4 óránként cseréltem mondjuk.../ :? :?:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Pulcsi!
Jégkockatartó zacsiba fagyasztasz,vagy abba a műanyag tárolóba,ami kis rekeszes?
Én nemrég néztem igazán szét bébikaják terén,hát halljátok,iszonyat drága :shock: azért,hogy egy üveg kaja 300-400 ft legyen :shock: Mi ezért vettünk fagyasztani is egy vagon barackot.a 4 kis frutapura 555 ft a tescóban,és 2szerre megenné.Ennyi pénzért 3 kiló barackot veszek.

Kép
Kép
zazzy

Ja!Meg ezért vettünk tegnapelőtt fagyasztóládát :lol:

Kép
Kép
zazzy

katka, akkor most már irigykedhetsz, mert én ilyen helyen lakom :wink:
Minden nap úgy megyek le a Duna-partra, hogy nem hiszem el, hogy ekkora szerencsénk volt a lakással (ez a tulajdonsága ugyanis nem volt nálunk téma a vásárláskor), hol 12 hattyú jön velem szemben, hol egy hód-vízipatkány szerű valami, siklók napoznak a stégen, szárcsák kergetik egymást, a vadkacsák itt gyülekeznek, szóval egyszerűen elmondhatatlan!

csibb, szegény Fanni, szegény Te :cry: :cry: :cry:

BOLDOG HÓFORDULÓT LIVINEK!!!!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

zazzy, nem zacsiba, műanyag tartó.ha 10-fél 11gyümi, akkor sztem 2-3 óra múlva főzi.de sztem inkább úgy kell hogy egy hozzátápi egy szopi. legalábbis a mellednek ez a jó az elején :)nekem eleitől fogva ht után nándi nem fogadott el cicit folyadéknak, csak teát. amikor eleinte csak 20 g gyümit vagy főzit evett, akkor is.sztem ha elfogadja a cicit, csak örülj.
ja, sztem megéri ezért fagyasztóládát venni! nekünk itt panelban nem fér el, de anyum fagyaszt Nándinak :)
Moncsi, bolodg 7.et!!az lehet, hogy Nándi Lívia után a "legidősebb?"
Ő 15.-én lesz 7.-es :D
bocsi, e muszáj leírnom, lilahagymás-szalonnás lecsót eszem, tegnap főztem, állati finom..../szalonansütésből maradtak a kellékek/sztem ezentúl mindig szalonnásan csinálom majd..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jók lettek a taliképek, babák még mindig gyönyörűek :wink:
Katka jókat írtál megint a képek alá :D És igen ismerem ezt az érzést amit leírtál a görizésről, ezért megyek én is sokszor alvás helyett futni a kb 1 km-re levő erdőbe. :D

Tegnap én is talin voltam jó volt legalább beszélgettem jókat a többiekkel. Gyerekek pedig jó nagyot játszottak.
Pannát ma nem vittük oviba mert kicsit náthás lett. Aztán egyszer csak mondja hogy ma a többiek moziba mennek az oviból :shock: na erre jól elkezdett sírni, hogy ő is akart volna menni. Én meg baromi ideges lettem, hogy miért nem tudják az oviban mondani vagy kiírni hogy mennek valahova a gyerekek. :evil: Mert azért elmehetett volna, annyira nem náthás.
Így most elmentek anyósommal vonatozni egyet.

Nimród most aludt el, ha itthon van Bulcsú akkor képtelenség elaltatni délelőtt, mert ugye szépen elalszik a hátamon a kendőben, aztán le akarom tenni az ágyába, de Bulcsú persze ott terem és hangosan megszólal Nimród pedig felébred és kezdhetem előlről az egészet :?

Moncsi ha nem nyügös és nem sír fel fájdalmasan Lívia akkor talán nincs semmi baj a fülével, de azért figyelgesd. Pannának sem nagyon fájt a füle, aztán azt vettük észre hogy nem hallj amit mondanak :shock: akkor elvittük a fülészetre és kiderült hogy folyadék vagy mi :oops: van a fülébe. Egy hónapig tartott amig rendbe jött neki. Reggel este melegítettük. Ja és a dokink belenézett a fülébe, de nem látott semmit. Hát ugye nem fülész.
Én a helyedben kipróbálnám hogy hallja-e a ha szólsz hozzá, ahogy szoktál nomrál hangon. Meg ha továbbra is váladékozik akkor szerintem nézesd meg mégegyszer, meg én melegíteném is biztos ami biztos.
Ja amúgy nem kell megijedni, végül Pannának is meggyógyult és a hallása is rendbe jött. :)
Na megyek főzök valamit.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Helló!

Vica szegény Panna. Remélem a vonatozás felvidítja. Nekem is kelti néha Boti Katát, de már nagyon ügyesen suttog.
Főzi előfagyasztás jó ötletnek tűnik, de répa és buri nem jó fagyasztva. Elég gusztustalan és más ízű lesz. Csak tanács. Én minden nap (max. 2 naponta) főzök, van külön kis lábosa Katusnak. Felrakom a dolgokat és magától megfő. Utána mix. és mindig friss. Persze lehet túl szorgalmas vagyok, de lefagyasztott főzti nem adnék.
Livinek boldog hófordulót! Repül az idő. Reméljük füle csak a nátha miatt bővebb.
Nagyon jók a képek, és a kommentek. Nem csodálom, hogy ennyi nő közt Peti hazafelé már feladta.
Lili nagyon ügyes! Olyan gyönyörű kis pofija van!!!!! Ezek a könnyes szemek! Jaj neked Gabka! Hogy leszel majd következetes, ha ezekkel rád néznek? Nekem tuti nem sikerülne. Köszi, hogy leírtad, hogy te sem voltál jól mielőtt megjött. Most már nagyon reménykedem. Olyan vagyok, mint egy klímax-os. Na meg kijött rajtam pár kedves pattanás. Bíztató jeleknek veszem és egyenlőre örülök nekik.
Erpé örülök, hogy Samu ennyivel jobban van. Katát kihagytam múltkor, de nagy gyógypuszit küldünk neki is! Pihizz amennyit csak tudsz! Tényleg fárasztó két beteggel.
Zazzy gyümi nálunk is nyerő. Bár én csak akkor adok szopogatni, ha mi eszünk, tegnap mikor a banán elfogyott, 20 perces hiszti következett. Még sosem csinált ilyet. Sikítva sírt, és ha meg is nyugodott újra kezdte. Aztán ő nyert – é még egy kis banánt, bár én még nem akarom uzsiztatni 10óraiztatni. Amúgy enni nem tudok mellett, anyuék kutyája nem néz ilyen szemekkel.
Kutacs Botinak is 2 évesen nőtt be, Alíz bnőjének 1 évesen. Mindkettő egészséges baba. Amúgy Adryn ha bármi parád van sztem nyugodtan menj dokinénihez. Inkább menjünk mint ne.
Csibb lesznek még nehéz napok biztosan. Nekem még a suliban is volt, hogy hatalmas sírás után anyunak értem kellett jönnie, felhívták, mert nem tudtak megnyugtatni. Pedig már 2. félév volt. Mindenkinek vannak érzékenyebb napjai, és még az elején vagytok nagyon. Ügyik lesztek.
Zita nem semmi alvóka. Legközelebb nem maradunk itthon mi sem.
Tali nálunk is lehet majd, ha lesz kedvetek, de már írta asszem. Egyszer pedig elmehetnénk jó időben Ildáékhoz kirándulni csak, megnézzük a Duna élővilágát.
Taliképeket nem mutatom meg Katának. Még csapna egy banános balhét nekem.
Egy időben aludtak ma el a törpék. Megyek lezuhizom.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

kukli :D :D :D

Hja, ha már Duna élővilága, lesz jövő szombaton a kopaszin egy éppen ide illő program, este pedig Palya Bea koncert.
Mi kint leszünk, egy szomszéd párral (remélem legalábbis, hogy nem csak üres ígéret a Zuramtól):
http://www.eloduna.hu/index.html

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Remélem senki nem gondolta, hogy Kata többet alszik 30 percnél. :evil:
Ez jól hangzik Nemlajos. Lehet kinézünk majd mi is. Megnéztem előző irományomat, kész gyönyör lehet egy magyartanárnak. :roll: Nincs kedvem javítani. :oops:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kitaláltam. Szülinapomra thai masszást kérek Zsoltitól. Annyira rég vágyom rá. :roll: Kis nénik jól meggyúrnak majd. :lol: Ha vki tud jó helyet Budán, van tapasztalat, stb... lécci írja meg.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nekem egy szomszédom thai masszőr, meg gyógymasszőr is, de baromira nem Budán van... Most mi legyen? 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszi, de találtam egy szimpit közben.
http://samsaramasszazs.uw.hu/
Sztem ez lesz. Hangulatos, kikapcsos.
Jah Boti sem aludt többet 1 óránál. Megyek rajzolunk filccel. Már úgysem mienka lakás. :lol: :lol: :lol: :lol: vicc volt.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Elfelejtettem:
Bea ma kínaiszerűt sütöttem. 8)
kuklika
Budapest VIII. kerület

Csajok, én nem tudom meddig fogom birni ezt az állandó kialvatlanságot :cry: :cry: :cry:
Tegnap hajnalban már olyan sz@rul voltam, hogy amikor kelni akartam Annához, annyira szédültem, hogy vissza kellett feküdnöm az ágyba. Úgyhogy a férjem szabit vettmki, és ő foglalkozott délig a picivel, mert én fel se birtam kelni.
Nem tudom mi van Annával, de hetek óta min. 3-4szer kel egy éjszaka, de van amikor többször is.
Én meg ugye napközben nem tudok aludni, úgyhogy most már nagyon kivagyok, és sajnos semmi esélyt nem látok arra, hogy ez javulni fog mostanában.
Bocsi, hogy csak panaszkodni jöttem, de már az is jó, hgy kiirhatom magamból :(
Vendég

Kuklika!
A 2naponta főzést úgy érted,hogy a fele a hűtőbe,és másnap ugyanaz?Ez barátságos megoldásnak tűnik. :wink: Végül mégis csináltam 2kor egy kis alma-krumplit,és falta!!! :D Na jó,kb.5-6 kanállal evett csak,de szerintem elsőre jó,főleg,hogy szerintem kevés lett benne az alma :roll: milyen arányban kéne?De ehető volt,megkóstoltam :lol: De olyat szopizott utána,hogy csak na :D
Az hogy nem akarsz tízórait meg uzsit,azt jelenti,hogy csak 3szor eteted?Az elég?

Lányok,nem tudom,átjön-e,de én baromi bizonytalan vagyok :?

És egy fontosat kihagytam reggel:Kb.3 napja Lara egyedül alszik el!!! :D Végre!És hason! :shock: Az én lányom,aki annó üvöltött hason,azt hittük sosem emeli majd a fejét,nem tudja tartani magát,tessék!

Moncsi!
Boldog hófordulót Livinek!Azta,hogy rohan az idő! :shock: Emlékszem határozottan,mikor született...

Nemlajos!
irigyellek nagyon,ilyen gyönyörű helyen lakni!

Kép
Kép
zazzy

Lilla kitartás, pihizz hétvégén. Anna ébredései után sokára alszik vissza?
Anna és Nico tiszteletére:
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

lilla, és nappal, amikor a kiscsajszi is alszik?muszáj lenne megpróbálnod.így kiejtheted a kezedből!rendes férjed van.
nekem nappal nándi félórát alszik csak mindig, de 2-3 naponta azt igyekszem vele aludni!!/ő most éjjel6szer kelt/

pulcsi

Zazzy igen. Hűtőben, ha nem abból kanalazott (nem lesz nyálas a kaja), simán tartható 1 napig. Én erre használom az aventes poharakat. :wink: A 10 órai és uzsi cici. :wink: Meg vacsi, reggeli, és az éjszakai....
Nagyon ügyes Lara. Kata is aludhatna könnyebben mostanában. :roll:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Lilla!
Ez így nagyon nehéz!Senki nincs aki segíthetne?Nekem is volt egy rosszabb időszak 2-3 :oops: keléssel,többedik nap így is éreztem,hogy "merülök".Csak egy pár óra segítség valakitől,hogy tudj picit pihenni.Tudom,amikor lehetne,akkor meg nehéz,napközben nekem is ritkán sikerül,és gyakran fáradtabban kelek,mint előtte.szerintem a reggeli továbbalvás a tuti.Katka is írta már többször,neki is ezt teszik lehetővé néha(persze most suliidőben gondolom neki sem egyszerű)Múltkor én is féltem,hogy bunkónak tűnök,de megetettem, tisztába tettem a 6os kelésénél,és mondtam a férjemnek,hogy mOST menjen át vele anyósékhoz babázni,mert most még vissza tudok(és akarok :wink: )aludni,később nem.Hát aranyat ért!Pedig csak kb.+1 másfél óra volt.

Kép
Kép
zazzy

ja, kukli, krumpli nemn fagyaztsható, azt tudom :) csak olyat fagyasztottam, amit mi is eszünk úgy: tökfőzi, céklafőzi, barackpüré,paradicsompüré.meg a husimusi.
mensis kérdésre vki? :? akinek "meggyütt":), annak rendesen mennyiségben?

pulcsi

zazzy, nekem si bonyi, mert 2szer kap mást/egyszer főzi,e ygszer gyümi, és így ygakorlatilag egy nap már csak 3 szor :!: :!: :cry: szopizik.plusz hozzáadva az éjjeli mondjuk átlag 4 :twisted: . szóval úgy az akkor nem kevés tejci..csakhát ha egyszer nem kel fel éjjel/ilyen még nme vót:))/ akkor csak napi 3 cici...én sztném sokáig szoptatni, de ha nem muszáj, nem éjjel :)
bár már kezdem érezni, hogy olyna gyorsan felnőnek ezek a csöppek, kis ölbebabák, hogy minden szopiztatással töltött perc ajándék, és el kell raktározni az emlékezetünkben..megőrizni/nyugi az éjjeli 3. felkeléstől kezdve akkor ott én sem erre gondolok épp :twisted:

pulcsi

Pulcsi,
Igen,nekem július elején meg most szept.elején jött meg,normális mennyiségben az első 5 a második 4 napos volt.Az elsőnél alig volt tejem,most meg semmi gond nem volt :roll: Szórakozik velünk a szervezetünk össze-vissza szerintem :roll:

Kép
Kép
zazzy

mármint., ha nem voltam érthető: éjjel még plusz 4 evés, tehát az összesen 7 cici egy nap.és most bedugulok.moncsi, nekünk calcimuscot írt fel a dokinéni, és amikor nándi 2 hósan angyon beteg volt, is ez nagyon segített rajta.torokpirosság, gyulladás, nátha, köhögésre.

pulcsi

Pulcsi: mensi nekem eddig egyszer volt, de kevesebb és rövidebb ideig tartott.
masut

na itt vagyok én is.
Bocsi, felületesen olvastam csak vissza, mert jojozik a szemem.
Tali nagyon jó lehetett. Milyen dögösek a csajok és milyen szexi Peti baba :)

Lilla: együttérzek alvásilag. Hulla vagyok én is. Eszti akkor hajlandó aludni, ha rázom a seggét....ha abba hagyom kb. 5 perc és mocorog, dobálja magát.Kész vagyok,asszem ez a homeós cucc se az igazi a lányomnak :?

Ma alma-körtés fruttapurát adtam neki, ez kicsit jobban ízlett neki...asszem :|

na megyek sétálok egyet a lányokkal, hátha kimegy ez a fáradság egy kicsit a fejemből

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!
Lilla, jókat írnak a csajok a kialvatlanság ellen, ez tényleg nagyon kimerítő tud lenni... Próbálj napközben ledőlni, amikor a csajszi is alszik.
Én esetleg a helyedben magam mellé venném az ágyba éjjel, így nem kell felkelned, ha ébred. Lehet, hogy csak egy kis simogatásra, bújásra vágyik, és alszik is tovább. Vagy mi a tapasztalatod? Eszik is ébredéskor, vagy "csak" simogatni kell? Esetleg ringatni? Mondjuk én Samuval nem tudtam együtt aludni (ő aludt, én nem), Katával jobban megy (pl. most, hogy beteg, velünk alszik).

Zazzy, nyugi :) Rá fogsz jönni a saját magadnak jó megoldásokra ht ügyben. Én egyelőre frissen csinálok mindent, de még Kata (főleg most, a betegség alatt) nem rendszeresen eszik mást a szopin kivül, azt is csak egyszer naponta. Többnyire délután. Én anno Samunál azt csináltam, hogy főztem nagy adag (hús)leveseket (olyan 8 hós korától), sok zöldséggel, és az a leveslé ment a fagyóba jégkockás zacsiba. Ez nagyon jó volt mindenféle főzelékekhez higítani, ízesíteni.
Én 2-3 naponta főztem, most is azt tervezem. És krumplit-répát én sem fagyasztottam, ezeket frissen készítettem, de pl. a húsok jól fagyaszthatók.
És ne izgulj, gyümölccsel nem tudod túletetni Larát. Majd édességgel. De az odébb van :)

És jó hogy írtátok a céklát, lassan beszerzek egyet én is. Samu imádta. Főleg megsütve, párolt almával.

Nemlajos, jól hangzik az ÉlőDuna parádé, mi sajnos a jövő hétvégén nem leszünk Bp-en. És igazad van, a soroksári Dunaág gyönyörű, mi is gyakran lógunk arra. Csak a csepeli oldalán :)
Megyek, mindkét manó alszik (vagy úgy csinál), én is megpróbálom. Aztán szerintem lebiciklizünk a KisDunához.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

ööö... a répa, krumpli is fagyasztható, szerintem főzve, pürésítve mindenképp, de én pl. raktam már el úgy kockára vágott krumplit, hogy csak pár percig forráztam, aztán úgy, és isteni sültkrumpli lett belőle!

Mi ma kipróbáltuk a dm 3 gabonás pépet, hogy kicsit emeljük a tápértéket. Pár kanállal evett belőle, alma-barackkal turbósítva.

Hja, és ideje elkezdeni bababaráttá varázsolni a lakást, ma Döme kigurult a szobájából, és kacérkodni kezdett a földön elhelyezett teknős-terráriummal... :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!
Bababarát-lakás:fogalmam sincs,hogy csinálom majd,így sem tudok már mit hova tenni :?
A 3 gabonás pépben mi van?

Kép
Kép
zazzy

Erpé hogy sütöd a céklát? :o
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli,
Sült cékla - sült alma recept:
fogsz egy kis jénait, beleraksz egy meghámozott és félbevágott/negyedelt kis fej céklát + egy egész almát. Kis vizet alá, tető rá, be a sütőbe. 180 fokon kb 15-20 perc alatt kész. Aztán almáról héjat levarázsol és kimagoz, aztán turmixol és kész. samu ebből óriási adagokat eltüntetett, de tényleg nagyon fincsi.
Akik nem szeretnek az egyben sült almával vacakolni, beletehetnek félbevágott-hámozott almát is a cékla mellé. és egy kis szál répa is jót tesz a cuccnak.

erpé

valaki nyithatna egy babakaja receptes topikot :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

tyű, a cékla nekem már régóta oldalfúrós dolog.
És szezonja van most? 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

gyöngyi van receptes topic méghozzá asszem a januáriaknak külön van receptes is ...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Kép

Kép ebbe még van anya! ugyhogy majd én megeszem
Kép nekem nem is adsz belőle ?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi, nagyon cuki Lívia. És boldog hófordulót meg jobbulást neki!

Zazzy, neked tényleg nagyon rendes lányod van. Én örülök, ha véletlen 10-20 percet el van egyedül Julcsi. :)

Gyöngyi ötlete megihletett és nyitottam egy wordfájlt a recepteknek a gépen. Ezt a céklásat már ki is másoltam 8)
Szerintem ilyenkor lehet kapni, meg egész ősszel, talán még télen is, de majd holnap csekkolom a piacon. Veszek még egy nagy adag barackot én is a fagyasztóba. Meg parin gondolkodom, mert amit télen lehet venni az szerintem nem gyereknek való :roll: Csak nálunk is véges a fagyókapacitás.

Ja, nem is írtam, hogy kipróbáltuk még tegnapelőtt az orrszívót, de semmi nem jött, szörcsögés maradt. Katka javaslatára ma fújtunk előtte tengervizet a nózijába. Így jött egy kevés cucc, de továbbra is szörcsög. Ötlet, hogy mit ronthatunk el? :roll: Ariannank van, amit többen dícsértek, ezért vettem olyat.

Masut, voltunk ma végül Ringatón, úgy van a belépő, hogy 700 egy alkalom vagy 3000 egy 5 alkalmas bérlet. Amúgy nekem a zenebölcsi jobban bejött, ez egy kicsit olyan népiesebb, sokan is voltunk meg zavart, hogy egy éneket sem ismertem :oops: Azért majd biztos megyünk még máskor is.

Katka, nagyon jó volt a tegnap esti kis szösszenet, Peti naplója :lol: Már nagyon várjuk a következő talit, addig is Petinek és a többi kispasinak szeretném figyelmébe ajánlani házias kislányomat, aki már segít nekem főzni 8)

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zita978 2009.09.11 19:32-kor.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Ilda most kezdődik a céklaidény, és hosszú lesz.
Köszi Erpé! Tuti kipróbálom. Magamnak is. Én imádom a céklát (nem tudták elvenni a kedvem a srácok a csúfolódásoknál anno :lol: ). Csak simán főtten is el tudok egy egészet tűntetni. Pláne anyu savanyúja. De almával is fincsi lehet.
Moncsi édes Livi. Kata előtt sem lehet tányér.
Együtt fürödtek megint a srácok. Hát Kata majdnem kiugrott a kádból örömében, Boti pedig össze vissza puszilgatta. Majd lehet töltök videót.
Kata ma összesen 1,5 órát aludt, Boti ennyit sem. Én még tényleg nem voltam soha depis így, de ma a végén mindenkit ágybaküldtek és pityeregtem a konyhában kicsikét. Két tök dinka gyerekkel fáradtan... ha vki most kérdezné a 21 hós korkülönbséget, akkor ne tőlem.
Amúgy tök jó az egész, de ma... remélem megjön és attól vagyok én is hibbant! Jöjjön mááár meg!
Megyek aludni..... átadom az éjszakai műszaknak a terepet.
Most már nem a magzatvizes jóccakát megy ugye? :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, kérjük azt a videót!
Pihizz egy nagyot, én is azt teszem, nagyon fáj a fejem, talán valami front is lehet :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

a fronthoz csatlakozom, egész nap bágyadt voltam, este megint elveszítettem a türelmem, azt hittem, sose alszik el :?

Ehhez társul, hogy újabban őrülten fáj a szoptatás, pedig semmit nem csinálunk másképp, nincs tejkövem, nincs mellgyuszim, szóval egyáltalán nem értem, de rettenetesen fáj :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

voltunk ma kontrolon, és minden nagyon szuper!!!
az én csodálatos kisfiam (pont ma fél éves!) tovább növesztette azt a szűkületet, és azt mondta a doki, hogy ilyen műtét után ilyen szépen látható bal ág nagyon ritka!!! holter eredmény is jó lett, úgyhogy elkezdjük leépíteni a ritmusszabályozó gyógyszert, 2 hét múlva vége. és az utolsót is azt mondta, hogy lassan elhagyhatjuk!!!! annyira boldog vagyok, hogy majd kiugrom a bőrömből!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb, éljen!!!! :) :) :)

És igen, Gabka, jól emlékeztél névnapügyileg. :)

Zita, házias Julcsiért szerintem sorba fognak állni, ha az anyukájából indulok ki, Márti nem lesz ilyen házias... :oops:

Masut
masut

Csibb örülök!!! Nagyon jó hír

Kukli milyen kínait? és hogy sikerült:)?

Boldog 7 hónapos szülinapot Lívi babának!!

Bea, Maja

Kép
bea1978

csibb, hurrrrrrrráááááááÁÁÁ!!!!

És sok boldog isten éltesse a kisfiad feledik szülinapján!!! :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

no, én kidőltem, jó éjt!

(hja, hétfőn a müpában lesz klasszikus babakoncert, ha esetleg valakit érdekelne: http://www.mupa.hu/programreszletes.jsp?id=K_23844 )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb, micsoda jó hír Máté féléves szülinapján! Gratula Máténak és persze nektek is!!!

Nemlajos, nekem is elkezdett fájni a szopi, pontosabban csak akkor, amikor megjön / megjött. 2x volt eddig a szülés óta mensim, és mindkétszer nagyon fájdalmas volt akkortájt a szoptatás. Érdekes, h csak az egyik mellem fájt, de egyszer a bal, most a jobb... Ki érti ezt? :? No, meg mostanában változott Kata "technikája" is, időnként nagyon rászorít a cicire :shock: Hú, az nagyon tud fájni... Ilyenkor mindig elveszem tőle, remélem a pavlovi reflexek működnek majd.

Kukli, ne depizz. Persze könnyű mondani... Pihizz sokat és menj el kicsit gyerekek nélkül barátnőzni egyet. Talán segít. És remélhetőleg tényleg csak a hormonok szórakoznak most veled.

Front: biztos van valami a levegőben, ma a párom panaszkodott fejfájásra, pedig neki aztán sosincs ilyen.

erpé

Sziasztok!

Most egyenlőre csak ezt az utolsó oldalt tudtam olvasni. Teljesen el vagyok havazva.

Hát hogy ti már miket adtok a babáknak :shock: :shock: Mi még mindig csak szopizunk. Igaz még nem is vagyunk 6 hósak...

Minden hófordulósnak boldogat!!!!!!!!

Kialvatlanság nálam is van. :cry: :cry:

Hol is kezdjem???? Gergő jár oviba, ezért a napjaink nagyon gyorsan telnek, mert ebéd előtt megyünk érte. Krisztián még mindig nem mászik és nem ül, de már kúszik! :) Éjszaka mi is kelünk 2-3x.
Nemlajos: nekem is nagyon fáj a szopiztatás kb 2 hete. Volt olyan, hogy már sírtam etetés közben. Apa közölte, hogy ezt nem hajlandó nézni, és vesz valami kaját a gyereknek, hogy ne kínozzam magam, ezt persze én nem engedtem. :oops: :oops: Mondván, ha egyszer itt az anyatej, akkor nem veszünk csak azért mást, mert nekem fáj. Lehet, hogy hüle vagyok.... Mondjuk volt olyan, hogy amikor etetni kellett volna összeugrott a gyomrom, hogy jaj ne, de túl vagyunk rajta.
Vasárnap este megetettem, bele tettem a pihenőszékbe, pár perc múlva öklendezik a gyerek. Oda nézek, hát tiszta piros a ruhája. Na már most csak anyatejet kapott. Más nem lehet csak vér. Azt nem írom le, hogy éreztem magam, gondolhaatjátok. Gyorsan hívom a gyerek dokit, kivan kapcsolva, hívom a védőnőt, ő azt mondta, hogy azonnal ügyelet, és készüljek fel, hohy kórház. Mentünk az ügyeletre, vittük a véres rucit. Megvizsgálta két dokinő, nem találnak semmi különöset, beutalót kaptunk a kórházba. JA egy játékot jobban ledugott, és attól öklendezett, és jött ki a cucc, ne keveset képzeljetek el, hanem egy jóóóóó nagy adagot. Azt mondta a dokinő, hogy a játékot is vigyük magunkkal a kórházba, mert ha nem, akkor hörgőtükrözést csinálna, nem nyelt e le valamit. Játékazacsiba, csomagolunk, erre megnézem a mellbimbót hát látom, hogy van rajta 2 seb, amit előzőleg nem láttam, mert még nem volt rászáradva. Irány a kórház, és rögtön az volt a kérdésem, hogy származhat e tőlem véres anyatej, feleslegesen ne szurkálják már szegény gyereket, elég, ha én szenvedek. JA azt nem mondtam, hogy semmi egyéb baja nem volt Krisztiánnak, jó kedvű volt, a vizsgálatnál jött vissza barnás valami(mint később kiderült akkora már megalvadt a vér). A kórházba nagyon aranyosak voltak, és megállapították, hogy tőlem szívta le a vért, mert annyira erősen szív, de hogy miért??? Mikor alig győzi nyelni, a szája sarkába bugyog ki a tej. Tehát nem kellett bent maradni, és azóta sincs semmi baja a drágámnak. Azt mondta a dokinő, hogy a fogzás miatt szív erősebben. VAn már kettő fogacskánk. Tehát jól ránk ijeztett ez a gyerek. Lehet hogy zavaros egy kicsit :oops: :oops: :oops: Bocsi de most is felkavar ez a dolog.
Másik dolog. A tetőt ma szedték le reméljük nem lesz eső, és holnap + jövő héten csinálják, remélem utána többet tudok jönni. Meg a befőzéseknek is lassan a végére járok. :roll:

banokla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?