A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Üdv mindenkinek!

Meli, én mindenhol azt olvasom, hogy ez az egyik legnagyobb tévhit a terhességről, hogy nem lehet tejet inni, mert érzékeny lesz rá a baba! a védőnőm és az orvosom is ajánlotta a sok tejterméket, s én is előszeretettel fogyasztom őket és persze kívánom is nagyon. Régen egyáltalán nem ittam tejet, most meg reggelire mindennap lemegy egy fél liter plusz még fincsi activia gyümis ivójoghurt. Szóval szerintem simán mehet a tej, ha ennyire kívánod, max egy kicsit csökkentsd az adagot napi 1 literre, ha aggódsz miatta. :wink:
Gio, és mindenki ,én nagyon masszázs párti vagyok és hetente járok a gyógymasszőrömhöz. Egyszerűen isteni az az egy óra, amit ott töltök, olyan kényeztetés, amit mindannyian megérdemlünk!!! Persze még többet is.. :P De komolyra fordítva a szót, lényeg, hogy a derékvonalat kell kihagyni és persze a pocakot, mert deréktájon nem ajánlatos ilyenkor vérbőséget okozni, plussz, ha valaki eltrafálja a lényeges pontokat méhösszehúzódásokat is idézhet vele elő! Nem véletlen, hogy a szülésznők, bábák maszírozzák vajúdás alatt a derekat. Szerintem megfelelő szakember mellett nyugodtan lehet maszíroztatni, viszont utána, ha tehetitek érdemes egy órácskára lepihizni és persze sok folyadékot fogyasztani! Megújul a test és a lélek is! :wink:
Vendég

Akella, elméletileg még nem kéne, hogy nyomja a bordáidat, de lehet, hogy valami mást nyomkod, birizgál odabent, csak éppen odasugárzik ki. Vagy esetleg beszorul a levegő és az okozza az ilyen érzéseket. :)
A zöldbab főzi tényleg szuper kaja, mi is imádjuk. Mi éppen sziesztázunk, mert a férjem olyan isteni sült tengeri halat csinált pestos, olivabogyós, fokhagymás spagettivel, hogy megint degeszre ettem magamat! :oops: Éljenek a szakács férjek!!! :lol: :P
Vendég

Sziasztok Csajok!

Rég írtam nagyon, de szoktam olvasgatni a fórumot.

Babakelengyével kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.

Most akciós a Brendonban egy bundazsák, ami nagyon tetszik, de csak 2 méretet készítenek belőle 62 és 74.

Szerintetek melyik méretet vegyem meg, hogy legalább májusig jó legyen a babára.
Aki használt már ilyet, és tud segíteni, azt megköszönném. Félek, h a 62- est egy hónap alatt kinövi.
mustyi

anna köszönöm! Kellemetlen érzés, de a babócáért mindent kibírok :lol: Sajnos az én férjem a rántottán és vajas kenyéren kívül mást nem tud csinálni, de nem bánom, mert én szeretek főzni :wink:
Biztos finom lett amit a férjed készített. :wink:

mustyi sajnos én nem tudok neked ebben segíteni, de gondolom jönnek majd a tapasztaltabbak és tudnak tanácsot adni.

Kép
Kép
akella

mustyi ezt találtam neked :wink:

"68 és 74-es méretekből ajánlanak többet venni, mert a 56 méret kb 3 hétig jó a babára a 62 meg 6 hétig."

http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1865

Kép
Kép
akella

Mustyi!
Hát azt senki nem fogja neked megmondani, hogy mekkora lesz a babád. Nálunk Csabi 3500 g-mal született, Andris meg 1900-al. Így lassan 3 hónapos lesz, de még mindig 56-os ruhákat hordunk, de Csabi csak kb. 2 hétig tudta viselni őket.
Nekem nem sikerült a fiammal egy téli overállal kihúznunk a telet, pedig akkorát vettem neki, hogy amikor először ráadtam, ki sem látszott a keze belőle, aztán februárban meg kicsi lett.

Nekem eddig azt mondta a védőnőm és azt is olvastam, hogy kellenek a tejtermékek, mert a babának ebben az időszakban is sok kálciumra van szüksége az erőteljes növekedés miatt. ÉN is sok tejet-sajtot fogyasztok, bár tudom, hogy pl a magnézium felszívódását gátolja.

Giola!
Hát sajna elég fárasztó két baba mellett a harmadikat várni. Nekem a terhességből kimarad a felpolcolt lábbal könyvolvasás, de sebaj, ez a két kis lurkó megéri a fáradtságot.

tücsökbogár

Ha valaki esetleg nem tud róla, akkor elmondom, hogy a dm-nél létezik egy un. bababónusz program. Csak ki kell tölteni egy papírt, meg bemutatni a baba születési anyakönyvi kivonatát és máris kapsz egy kezdőcsomagot, ebben a legjobb dolog egy kuponfüzet, amiben pl van kettő C&A 50%-os babaruha vásárlási bón, én mindkettő téli overált így vettem és így nagyon baráti áron sikerült hozzájutni. Persze tudom, hogy most már bundában kell hazahozni a kicsit a kórházból, de így talán kevésbé üti szíven az embert, ha két hónap alatt kinövi az elsőt.

tücsökbogár

Köszönöm szépen a segítséget!!!

Vettem egy 74- es méretet, akkor nem cseréltetem ki a kicsire, mert szerintem hamar belenő ebbe is:-)

Már minden cikket átbújtam, köszi a linket.

Képzeljétek van egy ismerősöm, aki kb. velem egyidős terhes volt és aug. 13- án megszült, 750 gr-al világrajött a kislány. Szerencsére jól vannak, de annyira megérintett, hogy akár én is szülhetek korábban, hogy már kezdem összepakolni azokat a dolgokat, amiket beviszek a szüléshez magammal.
24-25 hetes terhesség lehettet. Nagyon váratlanul jött és hírtelen, nem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni.

Iszonyat sok minden kell, és rengeteg pénzbe kerül, nem is gondoltam volna.
Olyan hosszú listákat találtam, hogy csak néztem, de tényleg szükség van is ezekre:-)

Nagyon vigyázzatok magatokra, mert ez a H1N1 nagyon veszélyes a 3. trimeszterben járó kismamákra, olvassatok utánna a neten!!!!! Nagyon gyorsan terjed, kerüljetek minden érintkezést.

Állítólag a kismamák elsőként kapnak védőoltást ingyen, de én attól is félek
mustyi

Tücsökbogár!

Köszi az infót, az én kisfiam is Csabika lesz majd:-) Elég nagy baba, mindig előre hozzák a szülés időpontját, akárhányszor megnézik uh- on!
mustyi

Akella,
nekem is szokott nyomni bordánál és szintén cici alatt már kezdődik a poci - ez a lányos poci állítólag, jó naaaagy gömbölyű. Nekem elég rövid a derekam pl. és így nyilván hamarabb elér a bordánrugás is. úgyhogy ha Neked is kicsit rövidebb a derekad mint az átlag akkor ezért is érezheted már fenn a babót.

A H1N1oltást a legtöbb nőgyógyász nem ajánlja kismamáknak, hisz semmiféle tapasztalat nincs erre vonatkozóan és meggyőződésem hogy ez az influenza sem súlyosabb mint a többi, de klasszul túl van hisztizve így az ember már tényleg el kezd rettegni, mert mindenhol ezt nyomják.

Anna,
igen, a pontos megfogalmazás, hogy deréktájon nem lehet masszíroztatni. De akkor jövő héten sztem én is elmegyek vhova.- Ha esetleg tud vki megbízható kismamis masszázst Bp.en , örömmel veszem, mert olyanhoz mennék, akinek van ilyenben tapasztalata.
Vendég

Mustyi, a bundazsák méretét illetően sajna, mint első babás nem igazán tudok mondani okosat, de hallgass a tapasztaltabbakra. Ja és én is azon a véleményen vagyok, hogy megvárjuk mekkora lesz a bébi és legfeljebb majd apa elintézi, amíg a kórházban vagyunk, de inkább a nagyobbat mint, hogy aztán hamar kicsi legyen. :wink:
A H1N1 oltás ügyében csatlakozom Giohoz, mert nekem is bárki egészségügyben érdekeltet (nőgyógyász,védőnő,háziorvos) senki sem ajánlotta, mivel még csak tesztelik és nincsenek tapasztalatok a hatásáról, főleg nem kismamik esetében. Plussz, mire megjön az oltóanyag október vagy november eleje, 2-3 hét mikorra elkezd hatni, szóval már nem sok értelmét látom. Az tuti, hogy a zsúfolt helyeket, nagy bevásárlóközpontokat, zárt sokemberes helyeket, puszilkozást kerülni kell... Ha nagyon gáz lesz, pedig egy-két hónap elszeparáltságot a lakásba, vagy szülőknél vidéken, lásd tedorka, mindenki kibír a babája érdekében. :wink:
Meg én inkább úgy tudom, hogy az első trimeszterben nagyon veszélyes minden ilyen megbetegedés és ilyenkor már a harmadikban nagyobbacska, fejlettebb a bébi így ellenállóbb is. Nem? Szerintetek? :?
Vendég

Nóna, nem semmi milyen ügyes fiad van! :D

Meli, a tejcsis témához nem tudok sokat hozzászólni, én max. 1-2 pohárral iszom -korábban még ennyit sem-, de nővérem a várandóssága alatt is sokat ivott, aztán mikor szoptatott egyszerre fél litereket behúzott. Igaz, hogy a dobozos tartós tejet vizezte föl, :shock: nem tudom abban mennyi tápanyag, TEJ maradt, de a védőnője nem ellenezte.

Gio, én repedezem rendesen hiába kenem mandulaolajjal reggel-este. :? Szerintem is alkat kérdése, anno serdülőkoromban a csípőm is becsíkosodott ahogy nőiesedtem. Egyébként nem érzem száraznak, viszketni is csak akkor szokott mikor kimenősbe öltözök és a nadrág dereka köldök fölötti vonalban birizgálja.

Akella, nekem egy ideje bal oldalon szúr a bordám alatt (mögött), főleg ülve és kaja után, de van hogy este is és nem is tudok azon az oldalamon elaludni. :roll:

Mustyi, mostanában a parám miatt elkezdtem nézelődni koraszülés témában és a szeptemberi Kismamában is bemutatnak egy 35 cm-rel és 900 grammal született picurkát, aki mára már teljesen utolérte kortársait, szépséges, egészséges kislány. Valamennyire megnyugtat, hogy mostantól már egyre nagyobb esélyük van az életben maradásra, bár az esetlegesen visszamaradó problémák nem tudhatók előre, így maradjanak csak bent a kicsikék legalább november végéig. :wink:
csillag25

gio'ia hát azt nem tudom rövid-e vagy hosszú, de inkább rövidebb a derekam mivel nem is vagyok nagyon magas 165 cm, de ez van. Elég szép nagy, gömbölyű már a pocim :lol: Az a lényeg férjen el a pici és egészséges legyen :wink:

Megyek vacsizni és tévézni, további szép estét Mindenkinek!

Kép
Kép
akella

Anna, én is úgy gondolom laikus fejjel, hogy az első trimeszter volt a legveszélyesebb, most már kialakult mindene babócának, csak növekednie kell. Persze azért nem hiányzik neki, hogy lázas legyen anyuci, vagy gyógyszert vegyen be, de talán már nem olyan rizikós.
csillag25

Köszönöm az oldalbordai fájdalmamra adott válaszaitokat :lol:
Legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül. Eddig én nem hallottam ezt senkitől.
Na tényleg megyek pussszzanccccsss a pocakotokra! :lol:

Kép
Kép
akella

Akella, tényleg nem vagy egyedül. Most vacsiztam és máris jobban érzem a bal oldalamon a szúró érzést. :oops: Valami már nem fér el bent és a gyomor telítettségével kapcsolatos.
Mi lesz még decemberig? :shock: :D
Szép estét, jó tévézést! Megyek én is.
csillag25

Csajok,köszi a tanácsokat,én is úgy gondolom,hogy ihatok tejet!!!!

Bordaív-fájdalom.Nem akarok senkit elkeseríteni,de ez már így lesz,nekema héten kezdődött,Dénessel uaígy volt.Ez tul.képp az epehólyag,amit felnyom a megnőtt méh,gyomor a borda alá.Így nagyon tud fájni és ha olyat eszik az ember,mint én ma(bográcsos paprikás krumpli savanyúsággal)akkor szenved majd sokat :cry: :cry:
Csak megnyugtatásként:szüléssel megszűnik,mint annyi minden más kellemetlenség is...

Koraszülés.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,ne is mondjátok...Azt mondom én is és fohászkodom a babámhoz,h csak nov.közepéig benn maradjon,akkor tutira semmi gond nem lesz.D 35 hétre született,de ő olyan,mint a makk.Mindenesetre én 2 hetet voltam benn a kórházban,D 11 napot a koraintenzíven és láttam,amit láttam :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép Kép
meli1118

Meli, nem jó hír a bordaív-fájdalommal kapcsolatban, bár nekem bal oldalon van, így én a léppel kapcsolatban gondoltam valami hasonlóra. Az epehólyag a májjal nem jobb oldalon van? :oops: Persze akinek jobb oldalon fáj, azt megmagyarázza.

Tényleg, "csak" november közepéig kell nagyon bent maradni babóknak, az már jó lesz, most számoltam utána. :wink: Nődokim is azt mondta, hogy a 36. hét után már "oké", persze azért várjuk meg a kiírt időpontot. :!:
csillag25

Szép jó reggelt!

Hülye álmom volt. Tudni kell azt, hogy minap egy távoli ismerősünk 20 éves fia egy szál alsógatyában a vonat alá feküdt és hát meghalt. Többek között a férjem egyik munkatársáról is kiderült, hogy 34 évesen rákos, és meg fog halni, mert rosszindulatú és áttétes. Mindezeken agyaltam lefekvéskor, hogy milyen lehet elveszteni egy gyereket 20 évesen, és mi vezethet oda, hogy egy ilyen dolgot elkövessen. Az álmom pedig a következő volt. Buszon ültünk hátul Johival. Valami kirándulós balhé volt, és hátul is volt ajtó, a busz legvégén. Oda értünk valahová, és kinyitottam az ajtót. Johi kiszaladt, de a busz elindult. Nem tudtam már leszállni, és csak mentünk, én meg ordítottam, hogy álljon meg, mire a sofőr meghallotta, már jó messze voltunk. Vissza futottam, de teljesen máshol kötöttem ki, és nem találtam meg Johit. JÓ VOLT FELÉBREDNI!

akela: hát ha cici alatt kerekedik már a hasad, akkor bizony nem lehetsz túl nagy darab, és előfordulhat, hogy már ott rugdos a baba. Nekem azért még köldökig van egy kis lejtő, bár a gyomromnak már nincs sok hely.
Már össze is rakjátok a bútort jövő héten? Hú már én is összeraknám, de igazán még csak porosodna, úgy hiszem, és még amúgy sincs meg minden. Úgy gondoltam majd novemberig ha beszerzünk mindent, szépen összerakjuk az ágyakat, beágyazzuk.

Erről jut eszembe! Annak idején, mikor Johi kisbaba volt, Verus többször bemászott a kiságyába - persze mikor Johi nem volt benne. Egyszer hát arra jöttem be, hogy bent fekszik, játszik a forgóval, és a szájában lóg a cumi :D :D :D

Koraszüléssel kapcsolatban pedig csak annyit mondanék, hogy egy ikres kismami dokija mondta, hogy ha a 28. hétig bent maradnak a babák, akkor már nagy gond nem lehet. Ahol van PIC-es osztály, ott jó eséllyel indulhatnak az ilyen korababák is. Ami rossz, hogy sokáig lennének kórházban. De amúgy itt már majdnem mindenki betöltötte, vagy mindjárt betölti a 28. hetet - engem kivéve, úh ne aggódjatok, azt hagyjátok nekem. Én december elejéig akarom kihúzni, akkor már túl leszek a 33. héten, és jöhetnek a babák, én nem bánom, bár őszintén karácsonyban bízok leginkább!

Kata
labkat

Jó reggelt!!!

Csillag,nekem a jobb oldalom fáj,mindig.Neked akkor a lép lehet az!Egyik kutya.....

Én kész vagyok ezzel a viszketéssel,semmit sem javul :cry: :cry: :cry: szülésznő barátnőm szerint neki is végig volt,ne aggódjak,de iszonyúan idegesít!!!És persze hetek óta zéró szex.....

Kép Kép
meli1118

sziasztok!

olvastam, h többeknél visszatért a fáradtság... hááát, úgy látszik, nálam is... a múlt héten alig aludtam még valamiket, lehet h ezért, de az elmúlt két napot szinte végigkómáztam, végigaludtam. Most pl tegnap este 7 óta aludtam egyhuzamban...
amikor fent vagyok, akkor aktív vagyok, vagy 10 évvel ezelőtti lendületemben... de ez sajna csak 1-2 órát tart, és ebbe nem fér bele minden tennivaló... hja, remélem, azért nem ez lesz végig...

viszont van egy tünetem, ami egyre inkább zavaró. Olyan, mintha kimenne a vér a karomból, keringési zavarokra utaló, érzésre mintha elzsibbadna... sokszor kelek fel erre, és teljesen mindegy, milyen helyzetben van a karom, hogy mozog, vagy nem...
Van ilyen másnak is?

viszont megnyugodtam, hogy a 10 kilómmal nem vagyok egyedül... így már nem is aggódom. Főleg, hogy most, amikor hazajöttünk a nyaralásból, több embertől hallottam, hogy azt hitték, nagyobbat nőtt 4 hét alatt, meg anyu is mondta, hogy két hete is kb ekkora volt... egy ismerős, aki nemrég szült, azt mondta, neki ilyenkor sokkal nagyobb volt... hát nem tudom. :)
(amúgy 4 hét alatt csak 1 kiló jött rám)
ígértem képet, ezen azért elég nagynak látszik... :)
fürdőruhában, lenge bő cucc, azért kb kivehető azt hiszem...
bocsi, ha kicsit nagy...
Kép

Milla

Kép

Kép
millababa

milli: csinos vagy a képen :wink: és tényleg nem látszik a 10 kiló!
A zsibbadás, nekem is tünet, de nem csupán terhességi, mert ugye mielőtt állapotos lettem, szoptattam még Johannát, és akkor is volt. Nekem jobban a kisujjam és a gyűrűs szokott lezsibbadni, de ez simán utalhat magnézium hiányra. Mert nekem pl mostanság ritkábban fordul elő, de napi 500-as magnéziumot szedek (2 béres magnézium). Szedsz magnéziumot?

Kata
labkat

Milla
csuda csinos vagy. Extrém vékony lehettél ha most +10kilóban vagy:-)

Azért látom mindenkinél kellemetlenkednek már egyes tünetek. Tök jó hogy ezeket itt meg tudjuk tárgyalni. annyi hasznos tanácsot, tapasztalatot kaptam már itt.
Én 3. napja nem alszom, úgyhogy sztem lassan zombi leszek. Tegnap még lakodalomban is voltunk, jó zsírtól csöpögős volt minden, nem sokat ettem, de a gyomrom majdnem egész éjszaka görcsölt, majd apa kézrátétele vagy az univerzális magnézium vmelyest enyhítette, de nekem a héten a csípőm jobb oldalon már annyira fáj, hogy akadályoz az ágyban forgolódásban,így nem alszom. Vajon meddig bírom? Világrekord? Avagy a gyerek koffeinfüggő lesz, már tuti:-) Igaz csak egy csészével iszom reggelente
Ez meg itt a mi kis Dórink kívűlről:-) Csak nő és nő:-) Kép
Vendég

Milla
Nagyon csinos vagy tényleg, meg sem látszik, hogy mennyit híztál, mert arányos a testedhez képest.

gio'ia
Nekem recsegni-ropogni szokott a medencém. Így elég érdekes forgolódok az ágyban, olyan érzésem van mintha ketté törne a medence csontom.

manocskak

Nekem is van zsibbadás,de nekem főleg az ujjaim.És van néha hirtelen fordulatnál éjjel fájdalmas belehasítás.És van keményedés,egyre gyakrabban,szerencsére csak egy percesek és azért nem olyan sok.Meg van epefájdalom.Meg ugye a viszketés.Meg van mellfájás.És persze izzadás.....ma is meleg van,hát már sose lesz vége?!?!?!?!?!?!?!

Na ennyi off elég is mára....

Ma szüreti felvonulás vanm nálunk,most onnan jövünk.Délután pedig lesz kézműves kiállítás,kirakodóvásár,kulturális programok.Szerencsére unatkozni sosem szoktunk,így aztán repül az idő!!!!

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!
Ma reggel arra ébredtem, hogy begörcsölt a vádlim...öröm erre ébredni, főleg, ha mindez reggel hétkor történik.
Milla, szerintem nem is látszik rajtad a 10 kiló. Majd teszek fel én is képet, én már 13-t híztam (kb.), és akkora vagyok...
tedorka

Sziasztok!
Jövök a sorstársakhoz. :D Kicsit megnyugtat, hogy nem csak nekem vannak problémáim, de félre ne értsetek, nem a ti kínotoknak örülök. :oops: Tényleg jó kibeszélni, kinek hol fáj, mi nyom, mi szúr.
Nekem a bal oldali bordaív fájdalom, a lábgörcsre való ébredés mellett "csak" annyi a bajom, hogy éjszaka már nehezen találom a helyem. Ha az oldalamon fekszem, egy idő után úgy elkezd fájni a nyomástól a csípőm, combom teteje, hogy fordulnom kell, ami már nem is megy olyan könnyen. :shock: A kézzsibbadás szintén mostanában jött elő és meglepő módon nem csak az alul lévő kezem tud elzsibbadni, hanem a felső is, hiába, hogy nem fekszem rajta. Ezen nagyon meglepődtem mikor először tapasztaltam.
Miket nem hoz elő egy kisbaba a pocakban? :)
csillag25

Hát ha jobban belegondolunk, pár nap és már be is lépünk a 3.trimeszterbe.
Nem szeretek én sem panaszkodni, mert a környezetemben persze mindenki azzal jön, hogy hát bizony ez a terhesség velejárója :evil:
Oké, persze, természetesen ...stb-De hol van az megírva, hogy mosolyogva kell tűrni minden fájdalmat és az hogy minden fájdalom múló, könnyed . Sztem olykor jobb félni mint megijedni és utánajárni, megkérdezni másoktól hogy volt-e hasonló tapasztalata.
Vendég

Szerintetek pl. lehet csalánteát inni ilyenkor? A neten teljesen ellentmondásos dolgokat olvastam...
Vendég

Milla, Gio nagyon csinos kismamik vagytok, olyan szép a pocitok. :D :wink:

Gio, teljesen igazad van, ezért nem is szeretem idegeneknek mondani a problémákat, mert mindenki csak legyint, hogy ez a terhesség velejárója. Oké, de akkor minek kérdezi hogy érzem magam, ha ezt meg lefitymálja?! Nekünk ezek teszik ki a mindennapjainkat.
Itt jó, megértjük, átérezzük egymás problémáit.

Sajnos csalánteához nem tudok hozzászólni.
csillag25

Tedorka
illetve mások akik vádligörcsöznek. Én elefekvés előtt szoktam mostanság bevenni egy magneb-t és úgy vettem észre hogy ezáltal az éjszakai lábikragörcs nem hatalmasodik el úgy mint előtte.

Csillag
igen, sztem hasonlót csak hasonló ért meg 8) És hát mi itt most jó sokan elég hasonló cipőben járunk :)
Vendég

Igen, a magnézium segít, de mivel nem szedek külön magnéziumot, csak pezsgőtablettát szoktam néha inni, most beleszaladtam. A görcsök egyértelműen magnézium hiányra szoktak utalni. Mostantól jobban odafigyelek, lehet, hogy elkezdek valami magne izét szedni
tedorka

Hát csajok, tényleg mindenkinek a tünete szinte azonos, csak van akinél minden jelentkezik egyszerre. meli, sajnálom hogy ennyi mindentől szenvedsz! :(

Délelőtt elugrottunk a Jysk-be, venni a csajoknak egy ágyikót. A legolcsóbb bárhol matraccal, kerettel, 90*200-es 20ezer volt! Hát legalább ezen túl vagyunk. Így Johi is normális ágyon aludhat, Verának meg már nem kell a leesés gátló, mert ügyesen alszik sima heverőn is, nem olyan ficánka mint a kishúga. :)

gio: helyes a pocak!

Reggel mikor a mérlegre álltam, hát nagyon elszomorított, hogy a mérleg 79kg-ot mutatott :( Nem tudom, hogy ezt most hogy csináltam, de tuti biztos, hogy kb egy hete még csak 77kg voltam! Remélem nem ilyen ütemben fogok gyarapodni a következő hetekben is. Így most már én is 7kg plusznál tartok. De a hasam akkora már, mint egy kisebb görögdinnye! :D

Mielőtt elmentünk, kissé kidekoráltam magamat, és csináltunk pár fotót a férjemmel, az egyiken Johi bemászott a képbe, no azt megosztom veletek is, mert csudi aranyos volt. Épp a hasamnak ugrott két tenyérrel, miután fényképezett a férjem. Ezt szokta csinálni :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 23:11-kor.

Kata
labkat

hát Kata ez a pocak!!!!
gyönyörűek vagytok így, kívül lányok belül fiúk!! :lol: :lol:

Kép
apkata

Sziasztok!
Kimaradt 2 nap,és nézzétek el nekem de csak ezt az oldalt tudtam visszaolvasni.Most is kb 10percem van.Nekem a múlt hét óta visszatért a hányinger.Vagyis,hogy inkább nem visszatért,hanem most van.Iszonyúan szenvedek tőle,szinte minden kajálás után.Így nagyon izgi suliba járni... :roll: Csak úgy nyomom magamba a Vitamin B6-ot.Na jó nem,de naponta 1-et tuti.

Zizum csütörtökön szurit kapott,azóta extra fos éjszakáink vannak.Tudni kell,hogy ő már 2 volt kórházban február óta,vérvétel,infúzió és minden ilyen.Szóval iszonyúan fél a dokiktól.Most is 3-an szedték le a nyakamból.Szóval a legutóbbi kórház óta rendszeresen felsír álmában,pontosabban üvölt és látszik hogy nincs ébren/észen.Na a csütörtöki szuri óta ezt éjszaka 3-4X csinálja.Annyira sajnálom,mert csak üvölt,nincs ébren,közben fogni is alig lehet.Minden porcikájával tiltakozni,és felsem lehet ébreszteni pár percig.A szívem majd megszakad,remélem hamar kiheveri...
Ráadásul szegénykém már megint iszonyú allergiás.Tavasszal annyira,hogy nem lehet vele kimenni csak este sötétbe,különben fullad.Most meg ez a rohadt parlagfű.Remélhetőleg ezt is kinövi,bár a férjem is allergiás.

Koraszülés: Na én ilyenekre nem gondolok!Bár én a no para kismami vagyok,azaz ne vagyok hajlandó olyanokra gondolni,hogy mi van ha beteg,ha hamarabb jön stb.
Viszont,én meg többször álmodtam,és megfordult a fejembe,hogy megfullad a baba.Így mégiscsak beszereztünk egy légzésfigyelőt,legfeljebb majd eladom :oops: :D

Lányok: Nagyon csinik a pocik,de hogy a tied Labkat mekkora már....Mi lesz a végére :D

H1N1: NA én ettől sem paráztam.Ehhez képest az egész lakásban lefertőtlenítem 2 naponta a kilincseket,mert a tv-be hallodtam múlt héten,hogy azokra pl nagyon figyelni kell.Nem mindha olyan sokan járnának hozzánk.
Arra is gondoltam,hogy nem járok be mindig suliba,mert hát ott rajtunk kívül mégiscsak egy rakat gyerek van és mi van ha....Szóval én is elkezdtem a parát.
Én is úgy tudom,hogy kismama NEM kaphat védőoltást.

tejtermékek: Várandósság elején egyáltalán nem kívántam,aztán 1 hónapig NAGYON,bármilyen formában.Most megint kívánnám,de valamiért nem szereti a gyomrom :cry:

NA be is fejezem,mert máris kisregényt írtam,reagálni majd legközelebb.MEg az apraja-nagyja is hazaért a paci nézőből.
Vendég

Sziasztok csajok!

Már régen jártam erre,néha idekukkantok de mostanában a parlagfűallargia miatt alig látom a monitort....szóval ha javul szarintem csak akkor jövök többször!
Én is szenvedek lábgörcsöléstől,zsibbadástól,combcsontfájdalomtól,és baromira nehezemre esik elvinni a gyereket az 1km-re lévő suliba,mert elfáradok!Szóval megkezdtem 3. nyügös terhességem is!

H1N1: Szerintem is túl van spirázva a dolog!Eszem ágában sincs beoltatni magamat vagy a fiaimat!

Holnap megyek nőgyógyhoz,puncivizsgálatra és ultrahangra,remélem minden oké lesz!
Jaj csajok én már most nagyon vároma végét,ez a sok fizikai szar csak egyre rosszabb lesz...én tudom!

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Tulip
ne mondd ezt...a reményt hagyd meg nekünk első babásoknak legalább hogy nem lesz egyre rosszabb a fizikai lét:-)
Én pl. bízom benne, hogy a héten a jóga, a hastánc vmelyest helyrevágja a csípőm, ha nem akkor jövő héten masszázs.

Sprite
az azér durva ha a hányinger visszatért. Nagyon erős? Olyasmi mint az első trimeszterben volt vagy akkor Neked nem is volt?

Labkat
annyira szépek vagytok!!

Én ma még küzdök a gyomorfájdalommal, diétázom - reszelt alma, főtt krumpli - és remélem ma éjjel azért már sikerül aludni is 8)
Vendég

Sprite,
nekem is visszatért a hányinger kb két hete!!
Nahát, aszittem velem nem stimmel valami...

Kép
apkata

Gio!
Az elején nagyon-nagyon minimális volt.Ez igen erős.Hullámokban tör rám,úgyhogy arra gondoltam esetleg Ketteske alakít odabent valamit.Passz,de remélem elmúlik....
Vendég

Sziasztok!

Bocs, kérlek nézzétek el nekem hogy ide írok – kezdő lévén nem boldogulok egyik aukciós oldallal sem egyenlőre.

Egy többfunkciós újdonságot, az 5 az egyben formapárnát szeretném a figyelmetekbe ajánlani!

Próbáltam képet tenni, de nem tudom lekicsinyíteni.

Valamint sok egyéb hasznos újdonságot. (nyálkendő, pelenkatartó, zsebes fejvédő, stb)

Bővebb info: marikogold@citromail.hu

Tel: 06-70-555-4-333

Üdv

MarikoGold
marikogold

Sprite
kitartást! Hátha csak a gyermek feküdt rá vmelyik olyan bélszakaszra ami ezt kiváltja. Mostmár rendesen huncutidőszakban vannak:-)
Én továbbra sem tudok aludni. Lehet ufo vagyok hogy mégis létezem még és dolgozom ?? :shock:

Mariko
mit jelent az hogy 5 az egyben párna?

Gombi
ma lesz már eredmény? Idegörlő lehet ez a hosszú várakozás, én azt hittem sokkal hamarabb megvan, hisz itt az időfaktor is számít, nem?
Vendég

Gio'ia! A funkciót tekintve, nemcsak szopipárnaként használható, azon kívül még még 4-5 egyéb hasznos alkalmazása is van. Két méretben készül.

Aztán például készülőben van a "csúcs" párna is, amelyet ikrek szopiztatására (is) ajánlanék.

Egyéb hasznos újdonságok is fellelhetők nálam: pl. nyakba "szerelhető" nyálkendő, felakasztható penekatartó, zsebes fejvédő a kiságy rácsára (dupla), stb. Tanulj öltözni!-fejlesztő kocka a babáknak.

Kérlek írjatok e-mailt, mert azt írja a szabályzat, hogy ezek a hozzászólások üzletinek minősülnek, így törölhetik.

Lányok! Szükségem lenne a kinder tojásokban lévő műanyag kis tojásokra üresen. :D
Tudnátok segíteni?

MarikoGold
marikogold

Most vettem észre, hogy van ami mindkét üzenetben szerepel. Bocsi!

Bár... ismétlés a tudás anyja... :D

MarikoGold
marikogold

Sziasztok kismamik!

Sprite kitartás, biztos hamar elmúlik, bár szörnyű lehet így a hétköznapokon!
Kitartás a sulihoz is, nem semmi, mennyi feladatot vállaltál Te is magadra!

Kata Neked is kitartás a rosszullétekhez, egyszer úgyis el kell múlnia!

Kata, ikres bocsi, hogy így különböztetlek meg :oops: naggyon jó a kép, igazi jól elkapott pillanat és szép, igazi egészséges kismami pocit látok rajta! Még sok ilyen képet szeretnék látni!

A többieknek is jók a képek, Milla semmi okod aggodalomra, én semmiféle +10 kg-ot nem látok rajtad!

Tulipános várunk az eredményekkel vissza!

Gio az alvással nekem is egyre több gondom van :( egyre rosszabbul alszom éjszakánként. Ezt csak úgy hívom, hogy szoktatási időszak leendő anyukáknak. A nagyobb gond nálam, hogy sokszor rémálomnak nevezhető álmaim vannak, amik teljesen függetlenek a babavárástól, de mégis megviselnek éjszakánként.

Végezetül jövök ismét a táblázattal, emlékeztetőül :)

Kép

[/b]
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a pocak dícséreteket :oops: tényleg nem tudom mekkora lesz a vége... :shock:

Reggel vittem volna Verust oviba, ott is aludt volna ma, de lázasan ébredt. Most jól van, mert már adtam neki lázcsillapítót, de ha felébred a Johi, megyünk a dokihoz. Természetesen ma sincs segítségem, mert ilyenkor, ha valami extra helyzet van, hát valahogy nincs! :roll: Ami érdekes, hogy este Verus fejfájásra panaszkodott, aztán most ahogy reggel felkelt fájt a keze, a lába, és a feje. Ezt mondta legalábbis. Tiszta H1N1 féle tünetek, ha hozzá adom, hogy nekem meg fáj a torkom. No hársfa teázunk, és mézezünk, meg multivitaminozunk mint állat! Johinak egyenlőre még nincs baja. Most alszik mint a kis angyal, és nem igazán óhajt felkelni, pedig lassan indulni kéne a dokihoz... :?

sprite: sajnálom hogy a rosszullét vissza tért! :( Sajnálom Zitust is, szegényt biztos nagyon megviselték a kórházi dolgok. Verust is műtötték, de hála Istennek, nem fél a dokiktól! Johi viszont sokáig nagyon utált dokihoz járni, de most már egyre jobban viseli. Majd Zita is biztos megbékél, csak idő kérdése!
Jó ötlet a letörölgetés. Gondolom ha egy fertőtlenítős kendővel is áttörlöm a kilincseket, már az is jó! Bár az a baj, hogy minálunk anyuék lent laknak, és azért az egész ház törölgetését nem nagyon vállalnám be, bár lehet hogy mégis megteszem!

H1N1: az oldalsávban levő cikket olvastam el, és ott írják, hogy megoszlanak a kismamákkal kapcsolatban a vélemények. Elsősorban az első trimeszterben tilos az oltás, de aztán lehet. Mindemellett viszont a nénikém mondta tegnap, hogy az ő főnöke, minden évben beoltatja magát, és mégis mindig tök beteg lesz! Ott röhögnek rajta :? Szóval én nem hiszem, hogy beoltatom magamat. Nincs semmivel sem több kockázata, mint egy sima influnak, ráadásul a cikkben azt is írják, hogy a vírus mutálódik, és ha esetleg a mostanira védett is lennénk, egy későbbire már nem biztos! Sok vitamin, gyümölcs, és minden egyéb egészségmegóvó praktika, vagy ha valaki mégis bekapná, hát ilyen-olyan egyéb gyógymód!

Kata
labkat

h1n1:
hát én is úgy vagyok vele, hogy inkább nem szeretném azt az oltást. Egyrészt ott a tény, hogy én nem kaptam sose oltást influenzára, és soha (!) nem is kaptam el a betegséget. Ezt tekintve semmi szükség erre az új oltásra sem.
Viszont a másik oldalon ott motoszkál bennem, hogy az immunrendszerem kicsit gyengébb... pl. kijött valami kinövés (mint a kiálló anyajegy) az államon, és azt vírus okozta, doki azt mondta, eddig is valszeg bennem volt ez a vírus, csak a szervezetem lenyomta, de most a babára kell koncentrálnia, így "szabad utja" lett... Szóval ha egy ilyen kis izé is megtámadott... hmm.
Egyelőre azonban mivel más egyéb bajom semmi nem adódott a terhesség alatt, erősebb az ellenérzésem az oltással kapcsolatban.

Kilók:
köszönöm a dícséreteket. Én sem érzem azt a 10 kilót, és ha meg nem is látszik annyinak.... :):)

Milla

Kép

Kép
millababa

Sziasztok Lányok!

Hát ez a hát és oldalfájás ha végig lesz, nem tudom, hogy kibírom-e :lol: Ki persze, de nagyon rossz, pedig én bírom a fájdalmat.
Este is alig tudtam elaludni sehogy nem volt jó és reggel már 7-kor fent voltam :cry:

gio szép pocikád van!

milla nagyon csini kismama vagy, szerintem sem látszanak meg a kilók :wink:

labkat nagyon jó a kép és neked is nagyon szép pocikád van! :lol: Ha sikerül majd én is teszek fel képet.

m&g de jó, hogy felraktad a táblázatot! Már nagyon kíváncsi voltam rá :D

Kép
Kép
akella

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akella 2009.10.06 08:03-kor.

Kép
Kép
akella

Mindenkinek nagyon szép a pocija, ez a fórum is bizonyítja, hogy a kismamák milyen szuperül néznek ki! :lol:

Nálam csak annyi a hír, hogy a gyerkőc a szokásos hajnali ébresztést nagy klegyesen áttette 4-ről 5 órára, így kezdek megbarátkozni a bioritmusával. :lol: Ez már egész elfogadható kelési időpontnak tűnne szülés utánra is! Egyébként csak azt érzem, hogy most megint nagyon nagyott nőhetett bent, mert nyom/szúr/fáj a hasam egész nap, de nem olyan görcsölősen mint régebben, hanem csak mintha hirtelen túl nehéz lenne és húzná a gravitáció, szóval nem aggódok rajta.

Az influenzán én azért parázok kicsit, nagyon nem szeretném elkapni, úgyhogy figyelem a híreket, és ha eléri a járvány szintet, valószínűleg otthon maradok. Egyébként sem nagyon lelkesít már a munka, az viszont jó benne, hogy emberek között vagyok, így minél később kezdődik az az időszak, hogy csak a férjemet látom a külvilágból. Nem tudom azt hogy fogom viselni, remélem nem unom meg szegényt idő előtt. :lol:

Kata, drukkolok, hogy ne legyen semmi komoly Verusnál! A torkom nekem is fáj, de valószínűleg csak attól, hogy éjszaka mindig lerugdosom a takarót, és kezd hideg lenni úgy a nyitott ablaknál. Más kérdés, hogy régebben tél elejéig elaludtam nyitott ablaknál úgy hogy semmi bajom nem lett, de az igaz, hogy tehesség alatt legyengül valamennyire az immunrendszer.

/
lemonsong

Akella, nagyon szép kismama vagy!
És hát sorstárs. Én sem tudom elképzelni mi lesz ha a csípőfájdalom egyre erősödik :shock: Remélem szülés után enyhül ez.
Tapasztalt anyukák ti hogy vagytok ezzel?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?