Szia Melinda!
Az embolizációt Pécsen végezték.Az országban 2 helyen csibálnak ilyen beavatkozást.Az egyik Pesten a másik pedig Pécsen.Én azért választottam a pécsi radiológiát,mert ott könyökartérián keresztül "dolgoznak".
Az egész annyiból állt,hogy felvettem a Harmat Zoltán dokival a kapcsolatot e-mailen,és megbeszéltünk egy konzultációs időpontot.Ez volt februárban.Elmentem hozzá,(itt meg kell említsem hogy én még soha nem találkoztam ilyen kedves dokival

,pedig-sajnos-sok orvossal találkoztam már

)Csinált egy hasi uh-t megnézte a mióma elhelyezkedését,az ereket ami körbeveszi,és mondta hogy semmi akadálya az embolizációnak.Kiszámoltam mikor lesz mensim(mert érdemes mensi után néhány nappal elvégeztetni,mert elég erős görcsökkel jár az embolizáció utáni néhány nap.És ha még a mensis görcsök is akkor jönnek akkor az úgy elég durva tud lenni)Szóval kiszámoltam az időpontot és már be is ír a műtős könyvébe március 16.-ára.Aznap reggel kellett bemennem,kaptam egy injekciót(bátorításnak

)vérnyomást mértek,betettek a kanült és már jött is a doki.Pár perc után jött egy betegszállító,Ő tolt le a műtőig.Mikor beértünk a szám is tátva maradt,mert ez nem az a hagyományos műtő,hanem egy nagyon profi gépekkel felszerelt műtő volt.Át kellett feküdnöm egy másik ágyra,jött a doki,és mindent elmondott mégegyszer.A jobb karomat ki kellett oldalra nyújtanom,lejódozták tetakarták ép csak annyi hely látszódott ki amin a doki dolgozott.Kaptam egy szurit a karombaa könyökhajlatba,és kb ennyi volt amit az egészből éreztem

.Végig ébren voltam,a doki a fejemnél állt ott dolgozott ls velünk szemben 4 monitor amin látta hol is tart a bevezetett katéter.A hasam fölött egy röntgen gép volt.A katétert teljesen a könyökartérián keresztül a miómáig levezette.Durva volt hogy láttam a monitoron hol halad ép a katéter és közben semmit de semmit nem érzetem

.Érfestést csinált,azzal le ellenőrizte az ereket és pici apró lemezrészecskékkel lezárta a miómát körülvevő ereket

.Így konkértan megszüntette a vérellátását a miómának.Az érfestésnél éreztem annyit hogy a medencém körül melegség önt el,kicsit olyan érzés volt mintha bepisiltem volna

.De ezen kívül semmi mást nem éreztem a műtőben.Kb 30 percig tartott az egész,aztán vittek is vissza a szobámba.Ott viszont elég erős görcsök jelentkeztek,mondhatnám azt is hogy még életemben nem görcsöltem így,pedig nekem a mensik is elég fájdalmasan teltek,de ez sokkal-sokkal fájdalmasabb volt.Az osztályon dolgozó nővérek előtt le a kalappal,5 percenként jöttek és kérdezték jobban vagyok-e,és amint szóltam hogy jönnek a görcsök már kötötték is rám az infúziót.A doki is 3x jött be 1 óra alatt,és megynigtatott hogy ez a fájdalom azt jelenti hogy sikerült minden eret lezárni.Azt mondta úgy képzeljem el,mintha a mióma infarktust kapna.Egyik percről a másikra megszűnt a vérellátása.Na ez adott egy kis erőt és próbáltam arra gondolni amit a doki mondott,hogy ez pár óra múlva szűnni fog és hogy estére sokkal jobban leszek.Na ezt akkor nagyon nehéz volt elhinni

.Próbáltam pihenni de nem ment.Aztán olyan 3 óra körül-12kor jöttem ki a műtőből-éreztem mintha kicsit enyhülnének a fájdalmak.Elaludtam és 5 kor felébredtem és sokkal jobban voltam

.A doki még bejött hozzám este csinált egy hasi uh-t és megnyugtatott hogy minden a legnagyobb rendben.Az éjszakát bent töltöttem,és annyira kedvesek voltak az nővérkék,hogy még azt is megengedték hogy a férjem bent aludjon velem.A mellettem lévő ágyon aludhatott.Aznap ugyanis én voltam az egyedüli akin embolizációt végzett a doki,így senkit nem zavart

.Az éjszakám már szinte fájdalom nélkül telt,és reggel már indulhattunk is haza.Májusban voltem először kontroll vizsgálaton akkor felére csökkent és augusztusra pedig teljesen el is múlt

.
Kicsit hosszú lett
Van sajnos más probléma is nálunk

.3 éve volt egy méhen kívüli terhességem akkor kioperálták a jobb oldali petevezetékemet,és akkor tudtuk meg hogy a bal oldali is el van záródva

.Azt mondták esélyünk sincs spontán babásodásra

.2008 júniusában kezdtünk el lombikozni,de sajnos nem sikerült megtapadni a babának:-((aztán szeptemberben újra belevágtunk,de az sem sikerült:-((Egyébként minden szuperül ment csak valami miatt nem tudott a baba beágyazódni.Aztán úgy döntöttünk hogy pihenéssel töltjük az év végét,már nem akartunk belevágni egy újabb lombikba.Decemberben vártam pirit,de nem jött,csináltam egy tesztet,és pozitív lett

.Gondolhatod hogy örültünk,hisz nekünk azt mondták spontán nem lehet babánk.Aztán sajnos az örömünk hamar elszállt,mert az uh kimutatta hogy ismét méhen kívül van a baba

.És ekkor derült ki a mióma jelenléte is:-((
Ebben az évben szeptemberben visszamentünk a Kaáliba,mivel a miómám elmúlt gondoltunk vágjunk bele ismét.Volt 2 fagyasztott embrikénk,Őket kértük vissza.Minden szépen ment,kiolvasztották Őket felébredtek,elkezdtek szépen osztódni,és meg is volt az ET.De sajnos 2 hét múlva a HCG nagyon nagyon alacsony lett

.Egy világ omlott bennem össze,hisz minden doki azt mondta hogy a mióma miatt nem tudtak a babák megtapadni.És most,nincs mióma,de a babák mégsem tapadtak meg

.Most elmentünk jó néhány vizsgálatra azoknak várjuk az eredményét,és majd az határozza meg a hogyantovább-ot.
Na jó sokat írtam

.Bocsi ha vannak benne uncsi részek

.
Neked sok-sok drukk holnapra!!!!!Majd írj hogy hány petikéd lett!!!!
Bri,szia!!!!Hogy vagy baby???