A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

gio nagyszülők kilőve mivel nekem csak anyám él vele meg nem tartjuk a kapcsolatot párom szülei 75 évesek,baráti társság akinél mradna isneki is kicsi babó van és a párjakülföldön dolgozik.egyedül húgom lenne akivel el van és rá is bznám csak ő meg koleszos :? szóval ha hétvégén jön pocaklakó akkor ő bevállalja de hétköznap mire hazaérne addig lehet vége is a zülésnek.max még párom legfiiatalabb bátyja,de nekk meg sokat beteg a fiuk lévén hogy iskolás és ha ott vagyunk álltalában mindig elkap valamit szegénykémés hát pont a kisbébi hazajötte előtt nem lenne túl szerencsés :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

ja, ha valakit esetleg erdekelne....veglegesitettem (aztan nyilvan meg parszor atalakitom majd) a szulesi tervemet, amit arra az esetre keszitettem, ha sima korhazban kellene szulnom, mert abban a pillanatban megsem lenne szabad hely mashol... nyilvan tul sokat nem hasznal, ha a dokinak mas elkepzelese van, de azert ha valakinek egyaltalan nincs otlete, akkor holnap leforditom, begepelem, es szivesen elkuldom...csak affele kiindulasi alapnak, amit nyilvan magunkra lehet alakitani.
O Anita, ez az uveges dolog eleg rosszul hangzik, foleg, hogy parod melletted szeretne lenni...en azert megprobalnek valamit kitalalni...valami doki ismerostol igazolast szerezni, hogy pl stresszes helyzetben pszichikailag labilis helyzetbe kerulhetsz es keri, hogy ferjed jelen lehessen, mint az eddig is bevallt lelki-ero :):):) nna jo, ez durva...de valami ilyesmit...

nna jo, megyek ebedelni, aztan olvasok kicsit...majd aztan jovok valamikor, addig vigyazzatok magatokra! :):):)

Kép
pumipumi

Érdekes téma ez a szülési terv is, kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről. A dokiknak általában nem nagyon tetszik, ugyanakkor egyre több anyuka csinál ilyet. Én részemről nem tervezek készíteni, mert maximálisan bízom a dokimban.

Anita,
ahol kicsi babó van még lehet elférne a Te kicsi babód is :wink: Hugom is 2. babáját várja és annak ellenére hogy én készenlétben vagyok bármikor is van szüksége rám/ránk, parázik azon hogy hogy lesz ha indul a mandula pl. ha éjszaka van 8)
Vendég

hát igen gio az éjszaka lenne a legbonyolutabb

Kép
Kép
anitaaa03

Bocsi Anita, felreolvastam, bena vagyok...azt hittem, a szulest nezheti vegig parod csak uvegen keresztul...
Gio, azt teljesen szupi, ha megbizhatsz a dokidban, meg tudja, te mit hogyan szeretnel...nekem a sajatom- aki a csalad nagyon jo baratja- sem megbizhato...itt altalaban olyanok, hogy alapban vagnak...en meg kapasbol rugok, ha valaki hozzamer :):) szerintem le sem szarjak a dokik a szulesi tervet, mert ugyis az adott pillanatban kozlik veled ( az okokat ismerjuk), hogy szukseges a beavatkozas, es nem tudunk mit csinalni. de en csinaltam arra az esetre, ha ki tudja, hol lenne szabad hely...igy legalabb rogzitve vannak azok a dolgok, amikhez jogom van, es ferjem az utolsokig ki tud allni mellette. en itt mindent szepen megtervezek, aztan ki tudja, hol kotok ki a vegen? itt aztan barmi megeshet....december csucs-honap lesz itt. emlekszem, multkor beszeltetek, hogy erzekenyebben vesszuk eszre a terhes noket, de teny, hogy most, a valsag idejen rengeteg van beloluk....mindket helyen mondtak nekunk, hogy kozel duplaja a jelentkezok szama, es foleg nagyon fura, hogy mar mindenki nagyon hamar bejelentkezett (itt 32. heten tortennek altalaban az erdeklodesek, foglalasok, nem hamarabb, mivel nem garantalnak helyet, aznap derul ki, van-e szabad, es legfeljebb az 500 m-re levo szomszedos korhazba szallitanak), hiszen mindenki latja, hogy sokkal tobb a terhes no, es mindenki fel, hogy nem lesz helye...megha nincs is varolista, de legalabbis ismeretseget kotni jo elore.

Kép
pumipumi

Hát így megértelek Pumi !
Felmerült amúgy bennetek az hogy esetleg Magyarországon szülsz?

Amúgy itt is érezhetően sok a kismama, csak olykor azt hiszem hogy én látok többet, mert erre vagyok kihegyezve lévén én is ebben a cipőben járok :)
Vendég

biztos a gyes rövidítése okozta a sok kismamit :?

Kép
Kép
anitaaa03

Anita vannak név ötletek, de azt az igazit, amire mindketten egyből rávágnánk, hogy jó, az még nincs meg :oops:
Még ezen felül lány nevet is valamit találni kellene, hiszen azt is be kell diktálni szülés előtt, még akkor is, ha minden egyes uh szerint (utóbbi 2 alkalom) fiúnak mondták.
Vendég

Sziasztok!!!

Pumi,üdv újra itt,gyere gyakrabban.

Szülési tervet nem csinálok,először sem volt,most sem lesz.tapasztalat,h a babó úgysem úgy alakítja majd,ahogy el van tervezve,a dokik megbízhatóak(nagyrészt)és különben meg én pl.megmondtam az enyémnek és a szülésznőnek is,h én preferálom a természetes szülést,de csak a józan ész határain belül.Nem vagyok orvos,szülésznő,plusz abban a kicsit megváltozott tudatállapotban,amit a vajúdás okoz nem valószínű,h józan fejjel tudnék hirtelen dönteni egy esetleges krízishelyzetben.
Én megmondtam a dokinak,h nem számít,h velem mi va,Ő legyen biztonságban.Nem számít eda,oxitocin,gátmetszés,csak a kicsi útja legyen segítve.Tudom,hogy sokan ezt másképp látják,mert biztosan van nyugattó hatása a lágy zenének,a gyertyáknak és a füstölőnek,de őszintén semmi előnye,ha a baba veszélybe kerül valami miatt.És akkor és ott az orvos KELL,h döntsön,mert én nem tudok majd.

És az előző szülésemből okulva pont sokkal fontosabb a biztonság,mint a bababarátság.Mert ugye minden újság,fórum ezt írja,h akkor bababarát,ha.....nkem nem sikerül bababarát kórházban szülnöm(Szabolcs utca-koraszülés)de nem éreztem volna ellenségesnek sem.És annak ellenére,h Dénest a 4.(!!!)nap vették ki az inkubátorból,addig meg sem foghattam,nem érzem,h kevésbé kötődne hozzám és ugyanúgy szoptattam attól a naptól fogva 22 hónapig.
Nyilván nem így tervezetm előre,de az élet így hozta.Ezért nem is tervezek most semmit előre,lesz,ahogy lesz,mi mindent kibírunk.

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Pumi: jó hallani rólatok! Szuperek a képek a leányzóról! :D Hol voltatok végül 4D-n? Én is akarok pár hét múlva menni megint, de nem oda, ahol először voltunk. Azt hiszem azon is múlik a problémamentes terhesség megélése, hogy te mered azt mondani, hogy minden csodás, tökéletes. Én pl. mindig óvatos vagyok, és tartok tőle, hogy úgyis jön valami rossz majd. És naná, hogy tényleg jön is :P Pedig barátnőm már mondta nekem, hogy lassan bele kéne nyugodnom, hogy problémamentes terhességem van :lol: Meg Tündérmanó is agyon rugdos itt, hogy igen-igen, minden oké :D
Mi is "együtt alszunk" mindig. Annyi hátránya van, hogy ha én felébredek, ő is egy másodpercen belül, és olyankor néha nem könnyű visszaaludnunk.

Képzeljétek, tegnap elkezdtem vezetni! Hallatlanul büszke vagyok magamra :lol: Az oktató szerint nincs sok esélye, hogy karácsonyig befejezzük, de amennyit tudok, megcsinálok.

Ja, és megvettük az első darabokat a kelengyéhez. Négy kis bodyt a C&A-ban. El sem hiszem, hogy bébiruhák vannak a lakásban :lol:

Nevelés, szoptatás, altatás: nekem nincsenek elveim. Amire nagyon vigyázni fogok, hogy mindig jól figyeljem és próbáljam megérteni a babámat. Sejtem, hogy nem fogom tudni ösztönből lenyomni az egészet, de alapvetően a megérzéseimre akarok hagyatkozni. A Suttogó engem nagyon megnyugtatott. Annak ellenére, hogy botrányosan amerikai :lol: De amit én magamnak kiszedtem belőle az az, hogy nagyon figyelni kell a babára, milyen a természete, mire lehet szüksége, igénye stb. És hogy a gyerekgondozás nem megoldhatatlan feladat (mert nekem voltak aggodalmaim ezzel kapcsolatban a nulla tapasztalatom miatt). Szeretnék szoptatni, ameddig lehet. De nehezen tudnám elképzelni már mászkáló, beszélő gyerekkel. Mivel én is azt hiszem el, hogy ekkor a táplálásban már nincs jelentősége, különösebb haszna, azt gondolom a megnyugtatást, testi közelséget máshogy oldanám meg. Aztán ezzel is úgy vagyok, hogy majd meglátjuk.

Néhány kép: Első szerzemények :)
Kép

Ekkorák vagyunk (25+5)
Kép [/img]

briell

gabi nekünk előző babánál elég volt a fiú név.
meli egyetértek a nézetiddel és még mindig jobb havágnak mint ha szakadsz azthiszem olga járt így.

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Pumipumi jó látni téged újra! :) Szerintem egyáltalán ne érezd magad rosszul az miatt,hogy neked jó a terhességed!Az első fiamnál tökéletes volt nekem is! :!: :D
A könyvolvasás pedig nagyon hasznos!Én is szoktam...régebben,most 2 gyerek mellett nincs időm,tegnap is este 8-kor még a nagyfiamnak feladott matek feladataimat ellenőriztem.Elkezdett zeneiskolába járni hetente 2x és hát ezeken a napokon este 6-ra ér csak haza!Szóval nincs időm olvasni!Viszont tényleg sok hasznos dolog van ezekben a gyereknevelési könyvekben...és sok hülyeség is de szerintem ezt mindenki ki tudja szűrni (közülünk legalábbis,hiszen ez egy eléggé okos társaság) :) (ez dícséret volt kismamik!)!Szóval olvassatok csak anyukák!
Jah és nem kell elítélnünk egymást azért mert az egyik cumiztatja a másik pedig nem..,az egyik 1 éves koráig akarja szopiztatni a másik pedig ameddig csak lehet!Mások vagyunk,de nem rossz anyák :!: :!: :!: :lol:
Szóval anyukák mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja!
Én úgy gondolom,hogy a fiamat megnyugtatja a cumi,de ha más ellene van azt nem itélem el ezmiatt!Én úgy gondolom 2-3 évesen biztos nem szopiztatnám már a gyerekem,de attól,hogy valaki így tesz nem ítélem el!Én valószínüleg önző vagyok,vagy következetes ebből a szempontból!De biztos vagyok benne hogy az az anya is jól csinálja aki 3éves koráig szopiztatja!Nincs roszz és jó anya!
Csajok fogadjuk el egymást úgy ahogy vagyunk!

Én is az Aldi-ban vettem mintás pelust a babának,szeretek ott vásárolni mert jó minőségüek a babacuccok.Azthiszem a márkanevük: Impidimpi!

Én turizni szeretek nagyon!A háda kft-nek nagyon jó minőségü babaruháik vanak,bár én sokat is kapok,úgyhogy nagyon nem kell vásárolnom,de én imádok!Tipikus nő vagyok!Akkor vagyok boldog ha vásárolhatok,de érdekes módon soha nem megyek a női részlegre nézegetni engem a gyerekruhák vásárlása boldogít! :lol:
Ha mégis megnézek mást is akkor azok a férfiruhák....!
...10 éve még nem így volt....,de azót anya lettem! :lol: :lol: :lol:

Most is olyan édes kislányruhákat turiztam! :D
na megyek

ja a dokinál minden rendben volt tegnapelött!És megerősitett benne hogy puncis lesz!Biztos ezért is turiztam olyan nagy örömmel csajruhákat! :lol:
Vendég

briell édes ki darabok :) és a pocid is szépen nől

Kép
Kép
anitaaa03

tulipános én is imádok vásárolni :D
a kislány ruhák biztos j sokat vásárolnék én is de mjd harmadszorra mint te :D

Kép
Kép
anitaaa03

Briell szép nagy a pocid már! :) És a ruhák is tök édesek!
Az ösztönről annyit,hogy az első fiamnál amikor megszületett a korházban voltunk még és éjjel 1-kor felébredtem első éjszaka,hogy sír a babám...elsétáltam az 50m-re lévő csecsemősszobáig ahol a nővér azt kérdezte miért jöttem?Én meg mondtam ,hogy a fiamhoz,mert sír!Ő kérdezte honnan tudom,hogy az enyém(20gyerek volt az osztályon)?Nem tudom honnan,de tudom!Ő bement megnézni tényleg az enyém-e az....éééés az én babám volt!Mindez úgy hogy csak születéskor sírt fel egyszer,és azután nem hallottam sírni!!!Mondta is nekem,hogy ő ilyet még nem látott pedig 30éve a szakmában van!
Anyukák szerintem a foganatatás pillanatában bekapcsol nálunk az anyai ösztön!!!!!!
Szóval bízzatok magatokban! :wink:
Vendég

Jaj anitaa én nem gondoltam,hogy ennyire boldog leszek ha kislányom lesz,de így van!Valahogy annyira más!Mindennap elmondom páromnak,hogy a puncis ezt csinálta ma,meg azt...ő már mondta tegnap,hogy már teljesen bele vagyok bolondulva a puncizásba! :oops: :lol:
De én annyira örülök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem majd nektek is sikerül harmadszorra..!
Vendég

tulipános: ez nagyon aranyos sztori :)
Én is bízom az ösztöneimben, inkább a gyakorlati tennivalóktól félek. Meg biztos lesz csomó olyan helyzet, amikor csinálok valamit "ösztönből", és után jövök rá, hogy nem is úgy kellett volna.

briell

Tulip
ez nagyon aranyos volt!! :D Gratulálok a kicslányhoz! És nagyon szép nevet választottatok!!
Vendég

tulipános bízunk benne.é nem félek igaz van némitapasztalatom de elötte sem féltem első babánál is ráérez az emberbár én a kórhzban nem fogtam felteljesenhogy már kint van és az enyém de miután hazajöttünk tök természetes volt és minden ment magától még a fürdetés is pedig senki sem mutatta :D

Kép
Kép
anitaaa03

Briell,
Neked kisfiad lesz? Nem emléxem , olyan kis hegyes a pocakod és nagyon szép. Te sem sokat szedtél fel! Nagyon csini vagy.
Olyan fura, mert nekem tök fent a pocakom, gyakorlatilag mell alatt indul, többeknek még van mell alatt egy tenyérnyi hely.
Tényleg a derék hosszúságán múlik?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.16 14:09-kor.
Vendég

ha jólemlékszm briellnél még nem derült ki.de inkább fiús a pocak tényleg

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, persze, mások vagyunk. Én a fiammal aludtam, pont azért, mert úgy gondoltam, mindkettőnknek így jó. Ő megkapja a testközelséget, ami neki biztonságot jelentett, én pedig így tudtam jobban pihenni, pont mert a szoptatás miatt így nem kellett sokszor ugrálnom fel hozzá éjjel. Ő mondjuk nemrég hagyta abba a szopit, és a végére az éjjeliek maradtak meg. Amúgy nekem semmi bajom azzal, ha valaki mnondjuk sírni hagyja a gyereket, mert mondjuk pl. fáradt, csak ilyenkor - mint ahogy Te is írtad, hogy a szülő fáradt - szerintem tudni kell, hogy igen, ez azért van, hogy én,mint szülő, ki tudjam pihenni magam, nem feltétlenül a baba miatt. Amúgy szerintem nincs szó vitáról, csak véleménycsere, ennyi. Azt pedig szerintem nagyonis érdemes, többek között ezért is vagyunk itt, nem? :wink: Amíg nem a másikat ócsárolja az ember, csak leírja, ő mit gondol, addig nincs baj, az szerintem jó, és van értelme. Ki tudja, ki min gondolkodik el, vagy egyáltalán, lehet, hogy valakinek még újat is tud mondani az ember. Szóval a többféle vélemény meghallgatásának, leírásának szerintem csak előnye van.

Kép

Kép
nóna

Még tényleg nem derült ki. De eddig mindig azt hallottuk, hogy "inkább kislány" :)

Amúgy én abszolút úgy érzem, hogy a mellem alatt kezdődik a hasam. Nekem nagyon kis melleim voltak, úgyhogy most rosszul vagyok, hogy a melleim alja "rálóg" a hasamra. folyton beizzadok alattuk, ha nincs rajtam melltartó. Ja, amúgy nekem elég hosszú a derekam, de legalábbis nem rövid.

Amióta tudom, hogy jó lett a cukrom, kicsit elszaladt velem a ló, és már plusz 8 kilónál járok :oops: Két hete még csak hat volt...

briell

Manócskák, köszi az infot, megnézem majd! :)

Bocs, hogy most csak ennyit reagáltam, de kb. eddig jutottam a visszaolvasásban, és a fiam ébredezik... hát asszem én már sosem érem utol magam... :roll:

Kép

Kép
nóna

nóna igazad vn ezért is vagyunk itt.
briell majd leadod.nekem is kis melleim voltak /mot se nagy/de én nem bánnám ha ennyi plussz maradna rajtuk :oops: ,de Andréval is ilyen voltaztán sajna vissza ment :(

Kép
Kép
anitaaa03

Briell! nagyon tetszik a pocid...talan mert olyan formaju, mint az enyem :) vegulis a genezisben voltunk, es nagyon meg voltam elegedve, rendkivul alapos volt a vizsgalat, kozel 1 oraig tartott...bar ez nyilvan azert is volt, mert mindeg megvarta, hogy elmondjam a dolgokat a paromnak is.A holgy nagyon kedves volt, es szerintem nem csak a kisujjaban, de a vereben van a dolog.

Tulipanos! Es parod? O is igy van a kis puncissal? Azert 2 fiu utan biztos o is el van halva :):) Az enyem total odavan a kis kiralylanyert...bar szinte hetente mondja a macsodumat: hogy kovetkezo terhessegem (remeljuk, jovore ugyanigy) tutira ikerterhesseg lesz, 2 kiscsajjal, es akkor o jo messzire vandorol...4 novel mar megsem birna ki:):)

Meli!valojaban egyetertek veled...foleg, mert nem mondtal ellent az en velemeyemnek, hiszen en ezekrol a dolgokrol nem is irtam. Amit te irsz, az a -sajnos- nem idealis esetre vonatkozik, ami nyilvan barmikor megtortenhet...az elhatarozasok es a szulesi terv is arra vonatkozik, amit szeretnek problemamentesseg idejen. De minden mondat vegen egyertelmuen ott van a "HA"...csak az nem mindegy, hogy ezt a "ha"-t az orvos mikor alkalmazza. Az elolvasott konyvekben rengeteg orvosi is volt (valojaban a nagy resze), amibol tokeletesen megismertuk a szules valodi mibenletet, mukodeset, igy kulonbseget tudunk tenni valodi, illetve kenyelmi szuksegesseg kozott. Nyilvan en sem tudok majd ezekre emlekezni a szuloszoban, de ezrt van a parom, aki barmi olyanban is 100 %-ban kepes donteni helyettem, amirol sosem beszeltunk. Valodi vesz eseten eszembe sem jutna ellentmondani meg a csaszarnak sem, de a rutinszeruen elvegzett gatmetszesnek nem adok helyet, foleg, mert semmi szuksegem ra. Abban is tokeletesen igazad van, hogy a baba mindennel fontosabb...eppen ezert van letjogosultsaga a termeszetes szulesnek...hiszen az az idealis allapot, ami a legjobb a babanak, ellentetben az oxitocinnal es edaval pl. Leven, hogy Isten (vagy a nem vallasosaknak egy masik szo, de ugyanaz: Termeszet) tokeletesre teremtette mind a testet, mind annak osszes mukodeset, kulonos ervennyel a szulesre. sajnos nem mindig mukodik ma igy (legtobbszor oka az anya tudataban levo felelem, negativ gondolatok, tapasztalatok....vagy fizikai akadaly), ezert halasak is vagyunk ezekert a lehetosegekert, amik akar eletet is menthetnek. nalam az a lenyeg, hogy ne csak egyszeruen kibirjunk mindent, hanem hogy a leheto legszebbe tegyem...vagyis hogy hagyjam, hogy minden ugy tortenjen, ahogyan tortenne termeszetesen, az en beavatkozasom nelkul (ismet hozzateszem, hogy idealis esetben...meg mielott felreertes lenne)...es semmi okom azt gondolni, hogy nem lehet igy...egyszeruen a legaprobb ketely sincs bennem. Szerintem nem letezik az a kismama/anya a vilagon, aki a sajat kenyelmere gondolna, vagy sajat elveire , amikor szulesrol van szo...csak annak tunhet igy, aki nem erzi magat kepesnek erre, es nem erti a termeszetes szules okat. En igenis tervezek elore, es mar szazszor lejatszottam magamban a torteneseket (persze csak darabokban, nem mind a ....24? orat), es erre koncentralok. Tudomasul vettem, hogy sajnos rengeteg dolog kozbeszolhat, ezeket jol ismerem, megertettem, es hasznosnak talalom, de csakis olyan mertekben, hogy ha barmi tortenne, akkor ezeknek az infoknak koszonhetoen nem ilyedek meg, mert tudom, mivel allok szemben, es hogy van segitseg...egyebkent meg igyekszem megszabadulni toluk es meg tudat alatt sem gondolni rajuk. En nem igazan birom elkepzelni, hogy a babam ne legyen velem 4 napig, de a te eseted is bizonyitja pl, hogy mekkora az anyai szeretet, hogy meg ezt is legyozi...vegulis mar megiscsak itt van koztunk a baba...de azert nem lehet konnyu....vagy nagyon koraszuotteknel, akik hosszu hetekig, vagy honapokig korhazban maradnak, mikozben az anyat hazakuldik...brrrr...de nyilvan, ha szukseges...

Gio! Semmikeppen nem szulhetnek mo-on (hacsak nem surgosen haza kell utaznom, es csimota pont akkor erzi magat indulasra keszen :) ) nem lenne rossz pedig, mert neves maganhelyeken annyiert szulhetnek, amennyit itt zsebbe teszunk...dehat nem tudnam megoldani...mikor utazzam haza? ki tudja, mikor jon a baba? ferjem olyan hosszu idot nem vehetne ki a melobol, en meg nem lennek hajlando nelkule eltolteni egyetlen ejszakat sem...meg a hazautazas utana...par naposan 20 oras kocsiut? vagy par hetesen? tul nagy felelotlenseg lenne, ugyhogy sajna szoba sem johet....meg itt legalabb rogton itthon vagyunk, a sajat agyunkban :):)

Kép
pumipumi

Meli, amit a szülési tervről írtál, egyetértek. Igazából az ott egy annyira más helyzet, más állapot, hogy képtelenség előre tervezni. Sőt, ismerek olyat, aki már a végén nemhogy a gátmetszésért, de a császárért könyörgött... úgy 2 napos vajúdás után érthető is. Én is úgy vagyok vele, dokira bízom magam, ő látja, mi a helyzet a babával, és ez a fontos. Meghát lehet akkor már nem leszek annyira "magamnál"... :D

Kép

Kép
nóna

szerintem szoptatas/egyuttalvas...temaban csak az a lenyeg, hogy a resztvevo felek (itt: baba es mama) hogyan elik meg ezeket...amig nem zavarja egyiket sem, amig a szopi is jolesik mindkettonek...addig miert ne?
Gio! Ez a pocakforma es -elhelyezkedes dolog fura, sok mindentol fugg...persze nem a puncitol vagy kukitol :):) Attol is, milyen tapadasu a placenta es ez reven hogyan helyezkedik a baba...vagy a szervek hogyan helyezkednek...nekem is mar jo magasan van a mehem vege (bar ha jol tudom, ez nagyjabol szabalyos mindenkinel), de a pocakom olyan, mint Briellnek, inkabb alul van, es hat tenyleg van tenyernyi hely a mell alatt. Hosszu a derekam...es csimota nem helyezkedik felulre...persze egy-egy reszet gyakran oda dugja, jo magasra felrug, vagy eppen a fejet is forgatja abban a magassagban, de alapvetoen nem helyezi magat oda.
Egyetertek nonaval a velemenycseret illetoen...nekem is volt par betonalapon allo elkepzelesem, amit megvaltoztattam kesobb...max ha valakit idegesit, ha tullihegunk egy temat, akkor egyszeruen nem reagal ra tovabb, es akkor a amsik veszi a lapot es kesz. szemelyeskedesrol ugysincs szo, hiszen nem is ismerjuk egymast.
nna jo, en most elmegyek uszni egyet :):)

Kép
pumipumi

Briell, amiket írtál a babával kapcsolatban, én is így gondolom. Tök jól fogalmaztad meg. Én pl. biztosan érzem, hogy hiába 2. baba, hiába újra fiú, újra kell kezdenem majd a tanulást, a megismerést, mert ő egy teljesen új emberke. Tudom, hogy kell pelenkázni, fürdetni, öltöztetni, de ezeken a technikai teendőkön kívül igazából úgy gondolom, elölről fogom kezdeni az egészet. Szép feladat, kíváncsi leszek, milyen lesz, mennyire hasonlít vagy különbözik majd a bátyjához/bátyjától. Ez különben olyan izgalmas dolog, nagyon kíváncsi vagyok! :)

Kép

Kép
nóna

Anita, nagyon sajnálom, hogy nincs kire hagynotok a kicsit, ez olyan rossz tud lenni. Már a hétköznapokban sem egyszerű néha így babát várni, hogy ha az ember nagyjából egyedül van, és egyedül kell helytállnia, akárhogy is érzi magát, úgyhogy át tudom érezni...nem vagy néha nagyon fáradt? Bár nekünk a szülés alatt talán lesz kire hagyni... mondjuk ha belegondolok, csak ha jó időben indul el, amúgy lehet hogy mi is így járunk... :?

Kép

Kép
nóna

Köszi Gioia,bár a lánynevet még nagyon nehezen szokja a környezetünk,de majd ha itt lesz már akkor megszokják,hogy így kell szólítani!Párom a múgy pár napja felvetette a Borsi nevet,ami nekem nagyon tetszik,de szerintem az Aisa sokkal jobban illik a családnévhez is meg komolyabban is hangzik!
Pumipumi az én párom is nagyon örül neki!

Valaki írta itt,hogy a mostani Kismama újságban van egy baba aki 28.héten született,hát megvettem és amikor mutattam páromnak teljesen el volt képedve,hogy nekünk is már ekkora lesz hó végére és ilyen igazi már most?? :lol: :lol: :lol: Valahogy nem tudják ezek a pasik igazán elképzelni ezt a babadolgot ott a hasunkban... :roll: :lol:
Azért sajnálom őket,mert ebből a csodából kimaradni...ahogy mocorog odabenn és maga a születés...,olyan mintha az ember nem is élne teljes életet!
Hihetetlenül csodálatos dolog megtapasztalni a születést!
Hát igen..,nőnek születni annyit tesz mint férfiként előrelépni a szellemi fejlődés lépcsőjén! :lol: Szóval közelebb kerülni a teljességhez! :lol: :oops: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pumi
mi is a genezisbe megyük szombaton!:-) csodás lenne ha ilyen jó képeket kaphatnánk mi is, mint ti A testvérem is ott volt és való igaz hogy nagyon alaposak, mindent szépen megmutatnak, megnéznek, adnak leletet ,ezért is döntöttünk mellettük illetve hogy hétvégén is lehet menni.

Nekem amúgy rövid a aderekam, ezért is gondoltam hogy azért gömbölyű fent, mert kevesebb helye van. Illetve nekem mellső fali a tapadás és ez is rásegít minderre talán.
Ma többen mondták milyen naagy a hasam. És? :roll: :) Én örülök neki hogy már nem jóllakott csecsemőnek néznek hanem kismaminak 8)
Nóna,
én azért irigykedek hogy tudsz pelenkázni, fürdetni ilyesmi :)
Vendég

Tulip
az utolsó mondatod idézésért kiált úgyhogy mindenképp fel fogom olvasni a férjemnek :D Nagyon tetszik! Ő is az a kategória aki nagyon irigyli hogy mi nők belülről megéljük ezt a csodát.
Vendég

pumipumi nagyon csini kismami vagy :wink: a
pici meg egyenesen gyönyörűséges :!:

Lányok akinek lesz képe a picikéről rakjátok majd fel. Remélem rövidesen mi is megyünk már a babamoziba, nagyon várom.

briell nagyon szép a pocakod az enyém is hasonló méretű :wink:
A cici has összeérés melltartó nélkül tényleg elég rossz.
Szép dolgokat vettetek, hétfőn már én is beindulok :!:

tulipános örülök, hogy a dokinál minden rendben volt és gratulálok a puncishoz :wink:

Apa erre nekem csak azt mondta, hogy ő azt csinált (olyan babát), amilyet szeretett volna :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
akella

Pociformára azt mondják az ismerőseim,hogy most teljesen más a formája mint a két fiúnál volt!Most kerek,náluk meg csúcsos volt! :lol:
Vendég

Giola, hát igen, ez valóban előny, hogy ezeket már tudom... de a másik oldalon a kis másfél évesem okozta nehezítés azért ellensúlyozza ám majd ezt az előnyt rendesen, asszem... :lol:

Kép

Kép
nóna

Nagyon fáradt vagyok! Ráadásul jobb oldali kis lurkó valamire úgy ráfeküdt, hogy belesajdul még a lábam is. Nem valami kellemes.
Anyukám főzött lecsót az uramnak, és az előbb felhozta. Olyan utálatos ez a hiper érzékeny orrom, mert alig bírtam elviselni, amíg itt van, pedig hát segített.
Mi a lányokkal rizi-bizit ettünk és párolt csirkecicit :D
Egy ismerősöm gyerekei szintén belázasodtak, és torokgyulladással küszködtek a napokban, de 3 napnál tovább nem tartott az egész. Úh valsz. nem H1N1 :) Nagyon bizakodó vagyok, talán így nem kell hogy elmaradjon a szombati zsúr sem :) Verus végülis jól van már - rosszalkodik eleget :D

sprite: szívesen elmennék, de nekem nagyon messze van Kecskemét :( Lánynevek tekintetében pedig szerintem olyan könnyű jót választani, de fiút... Már a Gergőben is elbizonytalanodtam :(
A teszveszes árverésben én valahogy nem igazodok ki. Volt most két kis overál, amit megvennék, de hát csak ugye előreutalással lehet megkapni a cuccokat, és hát az nem igazán tetszik nekem. Mi van ha átverik az ember fejét? Vagy én vagyok túl bizalmatlan???

pumipumi: talán mi még nem is találkoztunk... vagy legalábbis nem emlékszem rád, de az eszem mostanában kihagy néha :roll: :lol:
Nagyon édesek a babótok képei és a pocakod is szép :)
Hidd el nem könnyű két nevet választani. Még egyel se boldogulunk :?

briell: szépek a bodyk :) A pocidon meg van egy kis kidudorodás, vagy csak én látom úgy? Olyan mintha lent pont kinyomná magát a kis pocaklakód :)

Kata
labkat

Kata: jó, hogy Verus gyógyulóban.

Én is most vettem észre, hogy mintha a képen lenne egy kis dudor :)

Most kezdtem el vaterán, meg tesz-veszen vásárolni. Eddig egy övterelő jutott el hozzám szerencsésen. Most egy szopipárnára már elutaltam a pénzt. Remélem, küldik hamarosan. Meg kell nézni mindig az eladó értékeléseit. Ha sokan vásároltak már tőle, és mindig minden rendben ment, akkor nyugodtan üzletelhetsz :wink:

briell

Hát ez a teszvesz nem egyszerű!Most regisztráltam,hogy vásárolhassak,de nem lehet amíg el nem küldik 14 napon belül 100forintért a regisztrálási kódomat!Nevetséges! :evil:
Vendég

A Gergő nekem is tetszik Kata!És a másik fiúnak mi lesz a neve?
Vendég

Nekem még nem küldték el azt a kódot, de egyből tudtam vásárolni, ahogy átutaltam a 100 Ft-ot. Mondjuk tényleg vicces ez a száz forint, de utána nem macerás. Legalábbis a vásárlás.

briell

kata én is most néztem egy ruhacsomagot de én sem igazodom ki teljesen már kérdeztem is olgát de azóta nem volt itt,de briellezek szerint te is jártas vagy csak beíromaz áltlam kínált összeget a licitálás alatti rublikába és kész?mert nkem ez az automatikus licit kavart be.

Kép
Kép
anitaaa03

Én átutalni nem mertem....nem bízok a számítógépes bankkód megadásokban! :(
Vendég

a teszveszen én már rég regisztráltam.egyszer utaltam már nekik 120ft-ot akkor én ezen már túl vagyok?a vaterán csak smst kapsz tudsz mindjárt licitálni

Kép
Kép
anitaaa03

Aha, beírod az összeget, de akkor úgyis feljön egy oldal, ahol még meg kell erősítened, meg esetleg beírni, hogy hogyan akarsz fizetni. Elküldöd, és kész is van :)

Férjem bankban dolgozik, és extra finnyás az adatai megadásában. De most hétvégén is bankkártyával rendeltünk koncertjegyeket. Nekünk eddig bevált.

A netes átutalás nekem meg megváltás itt vidéken :)

briell

neten én is utaltam már át és nem volt gond de sok esetben rózsaszíncsekkens elküldheted pénzt.
köszi a segítséget briell akkor teszek is egy ajánlatot :D

Kép
Kép
anitaaa03

na sikerült hurrá :D

Kép
Kép
anitaaa03

Pumi, örülök, hogy visszatértél, és annak is, hogy nálad mindig minden rendben! Lehet, hogy ebben az is benne van, hogy nem Mo-n terhesgondoznak, és így kevesebbet idegesítenek az orvosok. :lol: Mert gond tulajdonképpen nálam sem volt soha, csak mindig addig vizsgálgattak, míg valamit fel nem fedeztek, aztán meg mindig kiderült, hogy igazából nincs is semmi probléma. :lol:

Kata, én csak olyan cuccokat veszek teszveszen és vaterán, amiket személyesen tudok átvenni, mert nem csak abban nem bízom, hogy átvernek ha előre utalok, hanem a postában sem (sőt, abban még sokkal kevésbé!) És akkor lehet az átvételkor fizetni, még akkor is, ha nem írták oda külön, mert amint megnyersz valamit, megkapod a másik fél adatait és megbeszélheted vele. Azt meg mindenki jobban szereti, ha a kezébe kapja közvetlenül a pénzt vagy az árut.

Nekem tegnap kezdett fájni a torkom, és mára egészen bedurvult. De nincs se lázam se rossz közérzetem, szóval szimpla torokgyuszi lesz. De képzeljétek, még a strepsils sem ajánlott terhesség alatt, pedig azt hittem abban semmi különös nincs. Szóval most tűröm a kaktuszt a torkomban. :lol:

/
lemonsong

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?