A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Szopipárna!
Én kaptam egyet a leendő keresztanyutól (Aki mellesleg megjegyezve jól van , ha valaki esetleg emlékszik Rá) és én nagyon szeretem. Apa szokott is rajtam nevetni, hogy én mindenhova cipelem a "babszákomat" a lakásba, már alig férünk el az ágyban így négyen: mi 3-an a babával együtt + a babzsákom. Mondjuk én nem rakom a hasam alá. Az úgy nekem sem kényelmes. Viszont a lábam közé, a hasam csücskéhez rakom, és átölelem. Szerintem jó! :D
Vendég

én erre egyelőre apát használom erre (lábamközéhasamcsücskére :) )
Vendég

én az alsó lábam/oldalt fekve/kinyújtom a másikat pedig felhúzom kicsit és így egyenlőre tök kényelmes.annó a ispárnát raktam a lábm közé a is jó volt és nem kellett külön venni :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Gio! Hát igen! :lol: Valóban jobb apa az ember lányának lába közé, csak lehet hogy az enyém azért tiltakozna egy idő után ha az éjszaka teljes hosszában gyürkészném és igazgatnám a lábam között és a hasam csücskén! :lol:
Vendég

hát az én párommal nem lehetne így aludni bár nem miatta hanem zért mert én forgok egyik oldalamról a másikra és hát nehéz lenne őt is forgatni.

Kép
Kép
anitaaa03

najda ez aranyos volt :lol: :lol: :lol:

Nekem sincs szopipárnám, egy kispárnával alszom a lábam között, bár mostanság a legkényelmesebb nekem háton fekve.
A barátnőm viszont imádta, szerintem ember függő kinek mi válik be.

Megyek lányok, már lehet, hogy nem is jövök ma. Csúnya idő van, fáj a fejem egy kicsit (lehet, hogy megint megy a szívem ezerrel) és még mosni is akarok.

Puszi Mindenkinek, további szép napot!

Kép
Kép
akella

anitaaa ez is jó :lol: Megpróbálhatnátok ezért :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
akella

Sziasztok!

Úgylátszik ma diós nap van,mert én is diósat csináltam! :lol: Aranygaluskát vaníliaöntettel! :P :lol:

Szex: Nálunk sincs sűrűn... :( ....sajnos fáj nekem,úgyhogy életemben először nem kívánom... :oops: !A két fius terhességemnél nem volt ilyen,úgylátszik a lányoknál más?... :(

A fülhőmérőről én is hallottam,hogy nem a legjobb,nekünk sima digitális van,de akarok venni egy homlokhőmérőt mert amikor csak ellenőrizni akarom,éjjel neki akkor úgy nem kéne felébresztenem!Báér nem tudom lehet-e kapni!?
A baba körömvágó olló szerintem is tök felesleges!
Pelenka viszont tényleg kell vagy 20!
Felhúzható játékot nálunk is szerették a fiuk....ráadásul én kifogtam a C&A-ban egy olyat aminek a dallama a: somewhere over the rainbow.Naggyon édes!
A porszívós orrszívó párti vagyok én is! :lol:

Kata sajnálom,hogy reggel rossz kedved volt,de örülök,hogy már jobban vagy!Csak egy tipp,mi lenne ha a lányotok ágyát feldobnátok valami olyan dekorációval amit szeret,hátha akkor jobban ottmaradna éjjel!Baldahin pillangókkal...stb!

Most hívott védőnőm,hogy alacsony a vasam és a vizeletem sem jó! :( Hétfőn majd benézek hozzá!
Vendég

kismamik ha jól emlékszem valaki volt közölünk váci,de már nem emlékszem ki :oops: .mert most lessz a fiam szülinapja és szeretnénk figurás pontosabban verdás tortát csináltatni neki,de sajna fogalunk sincs hogy melyik cukrázda lenne a legfinomabb,legszebb és persze érban s elfogadható :?

Kép
Kép
anitaaa03

Najda, Anitaa ez jó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hűha, ti aztán nem tétlenkedtetek, két nap és alig bírtam felvenni a fonalat! :lol: Annyi mindent írtatok, hogy nem is tudok mindenre reagálni, hiába szeretnék.
Mindenki pocakos fotója irtó cuki, szóval így tovább! :wink:
Érdekes volt Pumi beszámolóját olvasni, hogy ilyen is van, de ez tök jó, hátha majd a következő bébinél nekünk is ilyen lesz. :D Én is azt mondhatom, hogy még egész jó helyzetben vagyok, hiszen a pisi rohamokon kívül nem sok mindentől szenvedek, inkább parázok, mert annyira féltem az én picike,kis ördögömet! Szeretek várandós lenni, de már várom a végét, mert annyira szeretném már a karomban tartani, és megbizonyosodni, hogy minden ok. Nekem egy kicsit olyan érzés most, hogy bent van, mintha nem lehetnék igazából befolyással az eseményekre... Ez nagyon furin hangzik??? :oops: Mert, ha már kint lesz úgy érzem többet tudok tenni érte, a jókedvéért, a biztonságáért, stb.
Lemon, Meli nagyon tudtam azonosulni a vágyaitokkal, de szerintem ez teljesen oké, hogy ilyenek is eszébe jutnak az embernek. :D A szex nekünk is egy kicsit nyugdíjas feeling, és így nem az igazi, de majd csak visszakapcsolunk egy pörgősebb fokozatra, ha már babóca jóllakottan az igazak álmát durmolja a kiságyában..
Amúgy egy kicsit felizgattam magam az olvasottakon, mert miután látom, hogy sokan jártok előskészítőre, meg száz könyvet olvastatok a gyereknevelésről, szülésiterv készítés, meg védőnő látogatás.........ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. :? Én ezek szerint nagyon felkészületlen vagyok. Nekem azt mondta a védőnő, hogy talán szerveznek felkészítőt ősszel de ez korántsem biztos,majd szól. (Eddig még nem szólt) Látogatásról még szintén nem esett szó. Gyermeklélektant még pszichológiai tanulmányaim során sajátítottam el, de mostanában nem olvastam ilyen irodalmat! :oops: Szülésiterv pedig abszolút ismeretlen számomra, a fogadott szülésznőm fog az akciókor segíteni és én bízom a szakértelmében. :oops:
Sprite, Meli, tök jó, hogy felraktátok a fölöslegesnek bizonyult dolgok listáját, nekem ez nagy segítség, hogy tudja a listáról szelektálni! :D
Kata, remélem most már kifelé másztok a torokgyuszikból,és gyors gyógyulást kívánok a csajsziknak! :wink:
Gombi, én is csatlakozom a gratulációkhoz, nagyon örülök nektek!
Persze a többi decemberi kismamitársamnak is sok puszi és hajrá csajok!!! :P :wink:
Vendég

tulipános én úgytudom lehet kapni homloklázmérőt nekünk olyan van ami fül és homlok egyben a nyáron vettük a lidlbe 3ezer valahány százért nagyon jó áron volt.

Kép
Kép
anitaaa03

úgy látom mindenkinél a szex a legnagyobb gond :)
anna a legnagyobb biztonságban szerintem most van a picúr és ne aggódj én sem olvastam könyveket.
tulipános a vas az megszokott a kimamiknála vizelet meg biztos nem vészes ne izgulj :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Hát sajna a Lidlbe csak alkalmanként vannak ilyenek! :( Szóval arról lemaradtunk,de majd megnézem gyógyszertárban!

Úúúgy tetszik ez a szám!Szerintem ha eccer összeházasodunk párommal akkor ez lesz a nászindulónk! :D
http://www.youtube.com/watch?v=yPHcqnn-DrU
Vendég

hát igen akkor is csak pár darab volt ott is voltunk nem sokkal nyitás után :)

Kép
Kép
anitaaa03

Anita!
Szoptatós teával csak óvatosan!!!Nekem sógornőm adott mikor Zizu megszületett és hát nincs ráírva mennyit ihatsz és sikerült nagyon durván túladagolnom magam.Rókakoma órákig körülöttem settenkedett és iszonyú fejgörcsöm volt és sz-rul voltam. Nem feltétlenül kell szoptatósnak lennie a sima teától is lesz több tejcsi.A folyadék mennyisége a leginkább fontos.

Hőmérő: Mi vettünk tizenezer forintosat fül és homlok lázmérő egyben,plusz szobahőmérő is.Na hát lázmérőnek rohadtul nem jó!!!!Aztán beszereztünk egy digitálisat,olyan 400-500Ft-osat,amivel csak Zizu popsijába mérünk.A homlok és fülhőmérő sokat csal.Nagyon.De a digitálisnál még mindig a higanyosabb a legbiztosabb.

Plusz fölösleges dolog volt nálunk a kézi orrszívó.Semmire nem mentünk vele.NA mega kenguru.Első használat után kukába került,persze azóta van MT,kendők,erszény.Ezért a pihenőszék vagy mi is tök fölösleges nálunk.GYerkőc amíg pici úgyis állandóan rám lesz kötve.Zizut is felszoktam dobni a hátamra ha nyűglődik.Sőt!Ő van,hogy kiveszi a kendőt a szekrényből és hozza :D

Gio!
Apa lábközé :D :lol: Teljesen igazad van!!!

És amit mi nem használtunk,az a kisnadrágok.Mindig csak rugit.Hiába vannak csiri-csáré édes kisnadrágok,a babapocinak egyáltalán nem jó.A rugiba legalább szabadon mozoghat.
Na most komolyan: ennyit ők is megtehetnek.Tűrjenek!
Vendég

Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés. Túléltem a mai fogorvost is, bár eléggé elkeserített, mert én kis naív azt hittem ez lesz az utolsó látogatás. Erre mondja, hogy akkor most jön a jobb oldal (fönt) aztán lent is szétnézünk. :shock:
Valahogy nekem az csengett a fülemben, amit első alkalommal mondott, hogy szép fogak. Ami így is lehet, mert nincs láthatóan rossz fog, esztétikus (fehér) töméseim vannak, csak most derült ki, hogy aki anno ezeket csinálta, nem tisztította ki elég mélyen a fogakat előtte és a tömés alatt tovább romlott. :cry: Meg is mutatta most miután kifúrta a tömést, hogy mit hagytak alatta! És ilyenből ki tudja hány van?! Még jó, hogy anno ezeket pénzért csináltattam! :evil: Ráadásul nyugodtan van az ember, hogy rendben vannak a fogai -nem fájnak, csak az ínyvérzésem miatt mentem először is- és közben meg romlik tovább! Ő is kiakadt, hogy végezhet valaki ilyen kontár munkát...
De már nem bánom, ha elkezdtük rakjuk rendbe, később úgy sem lenne időm rá. Egyébként nagyon kedves, lelkiismeretes a doktornő, csak ne kellene annyit várni. Fél 11-re voltam behívva és fél 1-kor kerültem sorra. Örültem volna, ha legalább ezt a rizikót kihagyom a továbbiakban, elég a háziorvosnál, védőnőnél, vérvételen, nőgyógyásznál ülni az esetleges betegek között. :roll:
De hogy ne legyek egyedül, jövő hétre beszerveztem a férjemet is és nem csak kísérőként. :twisted: Nagyon tiltakozott, hogy nincs neki ideje ilyenekre stb. de van délutáni rendelés így még munkából sem kell hiányoznia. Biztos nála is talál valami csinálnivalót a doktornő. :D Hú, de gonosz vagyok, de magától sosem menne el. Férfiak...

Nem bírtam ki keddig, felhívtam a védőnőm a II. rutin eredménye miatt. Félve kérdezem a cucut, amire azt mondta az jó, viszont fehérje volt a vizeletemben, így kedden mindenképp pisivel menjek vagy úgy készüljek, hogy ott tudjak produkálni. Ha akkor is talál, akkor irány a doki. :(
csillag25

olga akkor ugyan azt a funkciót látja el a lázmérőnk nem értm a tiétek mért csal :?
szoptatós teát nem kezdtem el csak olvastam és gondoltam rákérdezem nálatok.legközelebb megkérdezem a védőnőt is :wink:
csillag de gonosz vagy :lol: ,avizeleted biztos nem gáz majd gyere a hírekkel

Kép
Kép
anitaaa03

:lol: Igazából (telefonban) rábólintott a férjem is, de tényleg kell az enyhe erőszak, mert vérvételre is kb. 3 éve akar menni. :!: Azt viszont én nem tudom leszervezni, ráadásul arra tényleg délelőtt kellene menni.
Pedig nem ártana figyelnie magára, főleg, hogy most már itt lesz neki a kis családja, felelősséggel tartozik irántunk.

Reméljük tényleg nem lesz gond, kedden mindenképp jövök a hírekkel.
csillag25

csillag az én párom se jár orvoshoz csak ha zavarom vérvételen pedig azt semtudom mikor járt utoljára.de fogorvoshozsem lehet lvinni mondtam neki hogy menjünk együtt de ő nem hajlandó

Kép
Kép
anitaaa03

Akkor én már nyerő vagyok! :wink: Biztos tudja, hogy szeretetből teszem. :lol:
Egyébként tényleg nem ártana figyelnie magára, mivel jelentős súlyfeleslege van, a legutóbbi ősrégi vérvételből kiderült, hogy a koleszterin szintje is magas... de azóta ki tudja mi van? Ő úgy gondolja, hogy ha nem tud róla, akkor nincs is probléma. Pedig a vérnyomása is szokott magas lenni, de arra meg azt mondja, hogy nagy testben nagy nyomás kell, hogy mindenhova eljusson a vér. :(
csillag25

Aki vacilál még szopipárna ügyben:-)

Nagyon olcsó, vadonat új, választék is jó:

http://www.szoptatosparna.atw.hu/

Én itt vettem, ennyit megér:-)
mustyi

csillag az én páromnak ennyiből szerencséje van neki nincs túlsúlya sőtt.én totál pénteki hangulatban élte erre leesett hogy csütörtök van :?

Kép
Kép
anitaaa03

Tulip
mikor vetted a C/Aban azt a zenélős játékot? Muszáj szereznem, mert a polgári esküvőnkön ez a somewhere over the rainbow volt a nászindulónk 8)
Anita
én is azt hittem ma egész nap hogy csütörtök vaaan! De! Jövő héten pár nap táppénz lesz hét elején és ez már előre feldobja a hangulatom:-)
Anna
egyáltalán nem vagy lemaradva hogy nincs tengernyi könyv az agyadban, szülési terv a zsebedben és szülésfelkészítő a naptáradban. Millióan szülnek ezek nélkül tökéletesen tökéletes gyereket, pl. a hugom.Úgyhogy csak lightosan amihez kedved van.
A legtöbb nőnek legyünk őszinték mennek ezek zsigerből hisz erre lettünk teremtve vagy mi :shock:

A ffiak mind egyformák? :idea: A férjem is csak akkor megy dokihoz, ha viszik ergo nem tud lábraállni. Ő az a véglet, aki nagyon sportos, extrém dolgokat űz, 50 a pulzusa és azt vallja hogy 120 évre van berendezkedve és ebből nem enged, ezáltal egy orvos sem tudna hatni rá . No olykor a fogorvos azért igen :)
Vendég

Giola, hát akkor neked jó tapasztalataid vannak... én sokszor úgy látom, hogy elég sok szülőnél sokminden nem megy zsigerből... vagy csak nem jól működik az a zsiger... :) Ne tudjátok meg, anyukám tanítónő, most kapott új elsős osztályt... bementem hozzájuk. Katasztrófa. Inkább nem is mondok semmit. És azt mondja, ez nem kivételes, hanem ez az átlag. CSak azt nem tudom, az ő szüleik mit honnan, milyen ösztön alapján csináltak, merthogy valamit nagyon nem jól, az tuti. Nem túlzok, tényleg elképesztő dolgokat hallok, és ez egy szimpla általános iskola, ráadásul anyu belelát az ovisok életébe is...durva. Bár akinek normális, kiegyensúlyozott lelkivilága van, és megfelelő mintája is, annak az ösztönei is mások. Ott oké is a dolog. Csak sajna ez nem teljesen általános. Ettől függetlenül én is azt hiszem, hogy csak úgy simán, mindenféle plusz dolog nélkül is át lehet élni tökéletesen egy terhességet, vagy egy szülést ( nekem ami mondjuk a szülésnél használt, az a légzéstechnika volt, de csak az az egyszerű, amit két perc alatt el lehet sajátítani, és vajúdás alatt is nagyon könnyű alkalmazni, és tényleg áldásos - próbáltam anélkül, sokkal rosszabb volt).

Szopipárna: én úgy használtam, hogy az ágyon nekidőltem, kvázi "fotelként" volt a hátam mögött, feltettem a lábam, és úgy hesszeltem... mármint az első várandósságom alatt, most ez még egyszer sem valósult meg... :lol: Ja, és a kisfiamat pár hónapos korában többször is belefektettük, arra is jó volt. És még néha alváskor a lábam alá - has alá nem tettem, de nem is tudom, hogyan lehetne, hisz az vastag, nem fér be oda....

Pihenőszék nekünk nagyon bevált, létezni sem tudtunk nélküle, abban vittem mindenhová magammal a lakásban, meg etettem benne, amikor kisebb volt - sőt még most is anyukámnál az van etetésre.

Sprite, hú, Neked ennyiféle "hordozód" van, írd már le légyszi, hogy szerinted egy újszülöttnek melyik lesz a legjobb, mert én is szeretném magamra kötni, de nincs tapasztalatom, mivel a fiam nem szerette a kendőt, eddig nem csináltam ilyet. Most viszont a két kicsivel szerintem mindenképp hasznos lezs, ha lesz szabad kezem, és mégis velem lehet a picur.

Kép

Kép
nóna

Ja, a játszószőnyeg is naggyon jó - én fiam nagyon szerette, a felette lógó állatokat ütögette, később fogta, pörgött-forgott utánuk, szerette a hangjukat. Nagyon sokáig használtuk.

Orrszívó szerintem is porszívós, még ha ijesztőbbnek is tűnik.

Körömvágó-készletet mi is vettünk, az olló semmire nem volt jó - olyan vastag volt, át se érte a baba körmét - viszont a körömvágó csipeszt használjuk azóta is. Azért jó, mert az én fiam mindig rángatja a kezét, elmozdul, ezzel meg biztosan nem vágom meg sem őt, sem magamat. Nekünk nagyon bejött.

Én egyre inkább úgy látom, tényleg mindenkinek más jön be. Ezt már észrevettem az első várandósságom alatt is, amikor másoktól kaptam egymásnak teljesen ellentmondó tanácsokat, ötleteket. Mire az ember túllesz rajta, majd rájön, mire nem volt szüksége, és mire lett volna. :D Még lehet most a másodiknál is érnek majd meglepetések, és nélkülözhtetlen lesz valami, amt korábban nem használtunk.

Nálunk pl. mint kiderült, felesleges volt a légzésfigyelő is, hisz velünk aludt a fiam. Aztán most meg majd ki tudja, mi lesz picurka elképzelése ezügyben :)

Kép

Kép
nóna

Sziasztok

Szoptatós párna:
Én nem használtam, sőt én a Joelt is csak ülve tudtam szoptatni fekve nem tudtam.

Ha gyerekülést vesztek akkor figyeljétek, hogy csak a 44/03 vagy 04-es szabványú a jó. Mert én még most is találkoztam olyannal aminek nem ez volt a szabványa.
Nem okoskodni szeretnék, csak szólni, hogy vigyázzatok, ha ilyet vesztek.

manocskak

Giola, miért, nem csütörtök van...? :shock:

Kép

Kép
nóna

Na úgy látom, a férfiak egészségi állapotuktól függetlenül allergiásak az orvosi rendelőre... én párom dettó. Pedig lenne miért mennie. De nem. :roll:

Kép

Kép
nóna

Gio: én ma a Brendonban láttam/hallottam olyan zenélőkét, ami a Somewhere over the Rainbow-t játszotta :) Mondjuk az pont nem egy sima kis játék volt, hanem valami forgós, három pillangó lógott róla azt hiszem, és 6ezer Ft volt... De sima plüss, nem kiságyra szerelhető forgó
Én ilyen zenélőt keresek: http://www.youtube.com/watch?v=DADZZ_HeKjA
Egyet már találtam, de az nem tetszik. Fekvő bárány rózsaszín vagy kék pelusban :roll: Ha valaki talál olyat, ami ezt játsza, szóljon nekem légyszi!! :D

briell

Nóna,
:D Pénteket akartam persze írni és naná hogy csütörtök van 8)
Elolvasva amit írtál igazat kell adjak. Anyum is tanítónő volt, tavaly ment nyugdíjba és mondta hogy lehet hogy az ő türelme is kopott már 38 év alatt, de ami most megy az iskolákban és a gyerekek agyában az vmi extrém ...El volt keseredve soxor pont azon, amit Te is írtál, hogy a szülők tulajdonképpen nem nevelik sehogy a gyermeket és még vallja is néhány hogy ez az új trendi irányzat: hagyni a gyerekeket korlátok nélkül.
Úgyhogy a zsigerügyben egyetértek. Azt hiszem vmi olyasmire gondoltam ami vmiféle őselemként bele van ültetve az asszonyokba, csak nyilván ennek töredéke jön fel a mostani civilizációs versenyfutásban és trendiskedésben

Briell
Köszönöm. Ezt a pillangós kütyüt mindenképp megtekintem :wink:
Vendég

Sziasztok!

Vége a suli őrületnek, már higgad a hangulat, higgadok én is. :D
Látom beszéltetek a játszószőnyegről. Nekem az első két gyereknél nem volt, viszont most felkészülök belőle, mivel két gyerek mellett már nem tudok annyi ideig a picurival foglalkozni, kell valami ami addig is leköti míg más dolgom van.
Nekem ezek a játszóíves szőnyegek azért nem tetszenek, mert nagyon kicsikék, így én vettem egy ív nélküli játszószőnyeget, ami nagyobb. E fölé szeretnék egy bébitornáztatót venni (ilyenünk sem volt soha). Mit ajánlotok milyet vegyek? Legyen benne olyan függő ami felhúzós és zenél vagy elég a szimpla csörgős függőjű, az is leköti épp annyira. Műanyag játékos vagy plüssös legyen?
Esetleg tudtok nekem ajánlani kifejezetten valamilyet ami nálatok vagy ismerősnél bevált?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Képzeljétek! A férjem már 2-kor haza jött, mert esett az eső, és kint dolgoztak volna a szabadban :) :) :) nagyon nem bánom a kényszer pihenőjét :) tudtunk beszélni is, és amíg aludtak a lányok, elrohantam bevásárolni a szombati partyra :) :) :)

Egyébként Johanna annyira rágja a kezét, és annyira folyik a nyála, hogy lehet hogy a fogzás miatt volt a láz!

tulipános: az a felhúzhatós játék engem is érdekelne! Úgy szeretem az a számot!
A lánynak épp most vettünk egy szép új ágyat, rózsaszín gumis lepedőt is vettünk hozzá, hogy igazi csajos legyen. Van nekik levélkés IKEA-s baldahin féle is, és szép micimackós díszcsík a falon. Mondjuk lehet hogy felragasztom a falra a foszforeszkálós csillagokat, meg arra gondoltam, hogy veszek valami éjszakai fényt!

Kata
labkat

Olga,ho érdemes mei tai-t venni????Vaterán van 4500-ért,szerinted az is megbízható?Fontolgatom,hogy veszek,mert a kengurunk csak 4 hónapos kortól használható,a nanduval meg nem tudok mit kezdeni....

Kép Kép
meli1118

Meli!
Neee!Nekem volt varratott MT-m és szörnyű!Szétcsúszik,vág stb.Ha igazán minőségi MT-t szeretnél akkor Kozy,vagy Bamberoo.Abban megsem lehet érezni a baba súlyát,még ha órákon át is van az emberen.Én hordoztam a Kozynkal nővérm 3 éves lányát is.Most BAmberoonk van,csúcs szuper!Az van is egy eladó éppen a mamami.hu-n. De azzal számolni kell,hogy ezek 15 ezr Ft körül mozognak.De hidd el nem véletlen.Pl a pántok zsávolyszövésűek és az anyag sem akármilyen.MEGÉRI az árát.Én próbáltam már nagyon sok MT-t.Vagy ami még jó MT az a liliputi.hu-n van.De KOzy és BAmbi a csúcs!

Nóna!
Újszülöttnek a kendő a legjobb FWCC kötéssel!Kismama kendőt elkell felejteni,úgy sz-r ahogy van.Nandu már jó,mindenféle varatott kendő....tűzre.Itt még fontosabb a szövése a kendőnek.Te is nézz szét mamami.hu-n,állandóan vannak jó kendők eladóak (pl nekem is most éppen van eladó:-) ) Viszont ezek a kendők mérettől függően nő az áruk az én 6-os Didymosom használtan most 20ezret kóstál.De mondom: a Nandu is nagyon jó!!!
MT-be is rakhatod a picit,arról vannak a neten tájékoztatók,hogy hogy kell állnia benne a lábának.Továbbá erszénybe.Zizu imádta.Mindjárt dobok is képeket.
Szintén nem mindegy az anyag,méret. bohem-mama.hu -n iszonyú jó erszények vannak!!! Kép

Ez a kendő már nincs meg,egy Lana a már említett FWCC-ként kötve Kép

Most így hordozom Zizut,batyu kötéssel 3-as Didymossal
Kép
Vendég

Sprite
meg kell jegyezzem, hogy naggyon fiatal az arcod! Én simán néznélek 20 év alattinak :) Nagyon klasszak ezek a kendők. UGye nem olyan neház megtanulni ezeket a kötéseket. A pocakzenés társulattól kapni fogok vmilyet - a típust még nem tudom, de egyelőre még bonyolultnak látom , ugyanakkor nagyon vágyom arra hogy ilyenben hordjam a picit
Pókica
mi az a bébitornáztató? Azt külön lehet venni? mert én is kaptam most egy bnőmtől szőnyeget amin nincs az a keresztbe hajlított figurás vmi
BElelkesedve attól hogy a 3. trimeszterbe lépek, dobok én is képet. Az új piros esernyőmmel a nem épp esős szobában:-) és a nagyranőtt hasammal:-) - nekem van az hogy mell alatt már hass

Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.17 19:46-kor.
Vendég

Olga,köszi!!!!Pedig olyan kis pofásak azok is....szétnézek és meglátom.Mivel én nagyon szerettema kengurut és a 4.hótól használható,lehet,h ennyi időre nem ruházok be ennyit,pláne,h az első 2 hónap kemény tél lesz.Töprengek :lol: tényleg nagyon fiatalnak nézel ki,mennyi is vagy???És ami tuti,h én már láttalak élőben,annyira ismerős vagy és nekem n-n jó az arcmemóriám!!!!!Nem jártatok régen fesztiválokra,szigetre,koncertekre??Mezőtúr,pl????

Gio,de szépek a képeid!!Én pont ekkora hassal rendelkezem,csak hozzá vastagabb vagyok :lol: Ugyanez?hatalmas mell alatt elkezdődő has :lol:

Kép Kép
meli1118

gio: Csinos vagy :)

Kata
labkat

Kata,
köszi:-) Te is!
Tök örülök hogy ma a férjeddel tudtatok kis időt beszélgetni, lenni! És igencsak összhangban vagytok ám, hisz ma érezte végig hogy szomorúan indult a napod.
Vendég

Sziasztok Mindenkinek..
Jajj de előrehaladott mindenki a vásárlással, rajtam kívül.. én most véglegesítettem a listámat...
Kicsit magam alatt vagyok én is, elkapott a terhességi melankólia??? Olyan egyedül érzem magam, a párom vagy azért nincs otthon, mert ő van a pultban, vagy áruért megy, stb... tudom, hogy értünk teszi, de olyan rossz, hogy ma lenne egy szabad este és a haverjaival sörözik :?
Nem akarok önző lenni, demost kicsit úgy érzem, hogy nekem csak az jut belőle, hogy oldjuk meg a problémákat.. ha együtt vagyunk, akkor mindig "intézünk" valamit, aztán este/hajnalban csak az ágyba dőlni van energiánk.. :cry:

De lenne egy kérdésem is: biztosan többen hülyének néztek, de ti milyen takarítást csináltok a baba fogadására? Úgy értem, egy csomó ismerősöm "fogkefével" súrolta át a lakást... Komolyan ENNNNYIRE sterilizálni kell a lakást??? Csak mert én pl. alapban rend és tisztaság mániás vagyok: hetente többször sikálom a wc-t, fürdőszobát, heti 2-3szor prszívózok, törölgetek... és sokszor már ezzel is ET-nek érzem magam... ennél több kell???
Vendég

gombi: én is épp ilyen hangulatban voltam ma! Lehet az esős idő is teszi, tette. Majd elmúlik.
Szerintem elég egy sima alapos takarítás. Azért kell alapos, mert baba mellett nem lesz időd ennyit takarítani!

Kata
labkat

decemberbe töltöm a 24-et :oops: Igen,már megfigyeltem,hogy én vagyok itt a legfiatalabb :D De általában mindenki fiatalabbnak néz a koromnál.A képeken rövid halyam,előtte vágattam le a derékig érő hajamat és hát röviddel végképp fiatalabbnak tűnök :D

Meli!
De igen jártunk,Mezőtúron többször is :D Meg az ország szinte minden felén voltunk kisebb koncerteken is.

Gio!
Nagyon csini pocakod van!
A bébitornáztató,amolyan állvánonyos izé,amiről játékok lógnak le.Na ezt jó elmagyarázta :oops:
Vendég

Jó reggelt!

Gio abban a kismamis felsőben szenzációs a pocid!

Pókica örülök, hogy itt vagy!

Meli tegnap este komoly nosztalgia hullámot indítottál nálam az Olgának feltett kérdéseddel.... Több mint 10 évvel ezelőtt minden nyáron ott voltunk Mezőtúron :) Jaajjj, ennyire öreg lennék már.. :?:

Olga naggyon jó Neked, hogy fiatal kismami vagy, pár év, és Zizut a barátnődnek vagy húgodnak fogják nézni, nem a lányodnak. Ha megtaláltam volna már akkor a páromat, akkor biztosan én is hamarabb szültem volna. A képeid alapján egyre szimpatikusabb a kendők, de milyen jó nekem, hogy közel vagyunk, akár meg is tudom nézni :wink:

Végezetül a tegnapi sorokhoz... minden vigyázzon a párjára, én hiszem és vallom, hogy mi nők, sokat tehetünk férfiainkért, akik köztudomásúlag, utálják az orvosokat. Annyi,- de annyi tragédia történik naponta az országban, aminek talán egy része egészségesebb életmóddal és célirányos vizsgálatokkal/kezelésekkel kiküszöbölhető lenne. Én személy szerint nagyon aggódom az apákért, mindegyikért, de nézzétek ezt el nekem, hiszen nekem ebben az évben ma már a második olyan temetésem van, ahol fiatal férfit/férjet/apát temetnek, akit életerős férfiként ismertem.

Üdv. Gabi[/b]
Vendég

Gombi ne aggódj, szopipárnán kívül semmit nem vettem még, de nekem még a listám sincs kész :oops: Van időnk, legalábbis még 2 hónap biztosan mindenkinek!

Ezen a kissé borús, szomorkás napon vigyázzon mindenki magára, próbálja meg mindenki a borús hangulatot félresöpörni, jön a hétvége, apukák is többet lesznek otthon, a nap is ki fog sütni! Írjatok sokat, majd este jövök, és olvasok!

Üdv. Gabi
Vendég

Jó regg!

Gio, csini vagy!

Sprite, te is, jaj nagyon irigy vagyok a korodra!

Tegnap rajtam is úrrá lett valamiféle letargia, azt is utáltam, ha megcsörrent a telefon. Egésznapos "nemcsináloksemmit" lett belőle. De, ma! Ma sokkal jobb!

Orrszívós véleményeket köszönöm, így egyértelmű, milyen lesz.

Bébitornáztatót lehet kapni az IKEA-ban is, de nem tudom, az mennyire jó.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70108177
Vendég

Sprite
24? Ó szívem ez csodálatos! Irigy-irigy vagyok:-) És akartok még több gyermeket?

Én 36 éves vagyok - tehát itt a csapatban a rangidős- de tegezhettek ám!:-) , (én is későn találtam meg azIgazit, de igazság szerint elég jó kis életem volt, nem annyira bánom:-), max. a kései gyermekvállalás miatt. De legalább kiéltem magam, kicsit higgadtam, de azért már várom a jövő nyarat amikor ismét be lehet indulni) A férjem úgy véli hogy még bennem van a mostanin kívűl 2 gyermek :D :) Hát kíváncsi vagyok. Most akkor úgy készülhetek hogy szülök másfélévente avagy a pocimba imádkozunk köv-re egy ikerpárt:-)
Tegnap sétálgattam egy bnőmmel bababoltban, teljesen össze is zavarodtam rugik, bodyk, zsákok területén. Már azt sem tudom mi kellene.
Örülnék, hogyha valaki már vásárolt ruhácskákat akkor feltenne néhány képet, hogy milyeneket vettetek.

Köszönöm a tornáztató magyarázatokat, így már értem! :)
Vendég

Gombi, én sem vettem még semmit,
kb. örülök hogy életben bírok maradni valahogy...
Majd októberben!!

Kép
apkata

Apkata
mi a baj? Nem vagy jól?
Vendég

Mi már vettünk 1-2 body-t, rugi-t, a sok kapott cucc mellé, de fogalmam sincs, mit kell éjszakára ráadni.

Takarni kell, vagy jobb ha zsákban alszik, abból is milyen kell?

Illetve mibe hozzuk haza? Zsák, overál, ???
Nekem ez az ami homályos, illetve többfélét mondtak már.

Most megyek, megmutatom magam a napocskának, délután benézek.
Szép napot!!
Vendég

Judyka, igen nálam is felmerültek ezek a kérdések és attól tartok itt is különböző válaszok vannak.
Hugom a hálózsákra esküszik mint alvás, mert egy idő után gyermeke a takaróba mindig belecsavarodott és ez ijedelmet keltett, a barátnőm tegnap meg azt mondta hoyg szerinte a takaró a tuti 8) Namostakkor? :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?