A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Süti éjszaka, juhééééj. :) Szőlő-kérdés megválaszolását meghagyom a hozzáértőbbeknek. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Süti, sztem a szőlőnek is necces a bőre, mivel az is viaszos, mint a szilváé. Szóval sztem óvatosan.

Kép Kép
manósziget

Még egy kérdés: ha videót szeretnék a pic-re feltölteni (van egy ilyen albumunk), azt milyen fájltípusban tehetem meg? Mert nekem azt írta ki, hogy érvénytelen fájltípus. :?

KépKép
KépKép
madar

Madar azt én töltöttem fel,de mivel nem értek hozzá így csak a véletlen szerencse műve volt hogy sikerült!!!

ÁÁÁÁÁÁÁ,akkor inkább kihagyom a szőlőt,pedig imádom!!! :(

Madar,influenza kérdés és rota kérdés,mert nálam az is felmerült,hát jövőhéten megyek a dokinőhöz és megkérdezem tőle!!

sutimano76

Köszi Süti, várom majd, hogy Te mit tudtál meg ezekről.

KépKép
KépKép
madar

Süti Kép az éjszaka.Lassan mindenhol beáll minden.

influenza és rota kérdés:én gondolkodom rajta,beadassam e.Majd én is a gyerekorvos segítségét fogom kérni.

Kép ma megyek én is az uzsokiba.megígérem :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Bexnek gratulálok, Tomika szép hajas baba!
Mielőbbi felépülést és sok tejcsit nekik!

Boboka hajráááááá!

Kép
arvaerika

Nnnnna kicsit nem jövök és babaeső van.... :)

Lili... Fruzsi apu nagy gratula Nektek! Éljen, éljen, éljen! Isten hozott a nagyvilágban Fruzsi, már nagyon vártunk! :) Kívánok Nektek sok együtt töltött percet, örömet, és sok tejcit!!!! :)

Bex... Tomi apu Beatrix nagyi nagy nagy gratula Nektek!!! Hurrá... végre Tomika is kijött a nagyvilágba... köszöntünk Téged! Kívánok Nektek sok örömet egymással és sok tejcit! :)
vikiviktor

Sziasztok!
esélytelen visszaolvasnom! Mindenkinek gratulálok, a többieknek pedig kitartást, már nincs sok hátra!!!!

Kicsit eltűntem, de jelentem élek és virulok. babázok ezerrel.
álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen hamar érkezik ez a kiscsaj. még utoljára azt írtam, hogy szerintem sem várja meg a 15-ét, de azt nem gondoltam, hogy már aznap este megérkezik.
Csak gyorsan, hogy senkit ne untassak:
kb. este 7 körül éreztem először, hogy keményedik a hasam, és kicsit mintha görcsölne is, még elmentünk vásárolni vacsorának valót, megvacsiztunk. elmentem zuhanyozni, meg hajat mosni, mert ugye ha ezek jóslók akkor talán a meleg zuhanytól elmúlnak. nem akartak enyhülni, így lefeküdtem olvasni, még mindig fájt, háromnegyed 9 körül lementem a konyhába manikűrözni, de akkor már sírtam, annyira görcsölt. a párom csak most vette észre, hogy valami van. mértük az időt, kb 10 percesek voltak a fájások, de közben is volt néha gyengébb összehúzódás. addig néztük az órát, hogy 10- kor indultunk csak el a kórházba, de még akkor is csak azért, hogy adjanak valami fájdalomcsillapítót, és mondják meg, hogy csak vaklárma. 22:45-kor értünk be, ott megvizsgáltak, mondták, hogy szülünk! apa kint várt míg előkészítettek, akkor már nagyon sűrűn jöttek a fájások, mikor párom bejött burkot repeszettek, és onnan kb. 10 perc múlva megérkezett Zoé! Nagyon hamar ment, nem kellet gátmetszés sem. több idő volt az előkészítés, és az "utómunkálatok", mint maga a szülés. Sajnos a köldökzsinórt nem apa vágta el, mert olyan gyorsan történt minden, hogy szerintem a dokinak eszébe sem jutott, páromnak meg pláne. de sebaj, a lényeg hogy ott volt mellettünk abban a pillanatban.
Zoé nagyon jó baba sokat alszik, rendesen szopizik, keveset sír! még nem tudom mennyit hízott mióta hazajöttünk, mert még nem béreltünk mérleget, hogy ne azon stresszeljek, hogy mennyit eszik, de lassan már kíváncsi leszek.
Bocsi, kicsit hosszú voltam.
mostantól próbálok sűrűbben jönni!

KépKép
Kép
s.vera

Bex, Tomika gyönyörűűűűűűűűűűű :)

h1 én nem oltatom be a gyerekeket, sem magamat... nagyon felfújták ezt az egészet..
s ha ez nem is lenne, az oltóanyag még csak kísérleti stádiumban van, az orvosok sem rendelkeznek elég információval, s nekem ez így már bőven alapos és elég ok arra, h ne csináljak kísérleti alanyt magunkból...

Süti éljen az éccaka :)

Andi?

ez a hsz másfél órája íródik.. :lol: 8)

vicger

Vera... szüléstörténet... húúúú ez tényleg gyorsan ment!!! :) képet-.... képet....

oltásokról még éni s infokat gyűjtök... amit már tudok, hogy a rotát nem adatom be... az egyik ismerősömék beadatták... és a kissrác beleesett... szájon át kell beadni... és simán kitudja lökni a kicsike... :? :? :? :? :? :?
A másikkal hajlok Kriszti véleményére... de még olvasok... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
vikiviktor

Krisztikém,itt vagyok.Most elmegyek szülésmegindító túrára férjecskével.Szúnyoghálót veszünk Juniornak,DM,Babaszafari.Hátha. :wink: Ha hazajöttem,jelentkezem.Ha nem hazajönnék,akkor üzenek Sütinek és Madarnak.

Kép
v.andi

Andi drága a világért se vedd magadra, de Madar hsz-t szeretném itt látni délután, h Junior megszületett a maga 3850 grammjával és 57 centijével spontán és 3 óra alatt :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

vicger

Vera, nagyon ügyesek voltatok :) képet kérünk bizony :)

Luca ma ölbebaba 8) :)

vicger

Andi: én is csak az üzenetet fogadom most már el ... na, jóóóóó ez vicc :wink: de tényleg várom már nagyon a kispasit :D

H1N1: Kriszti köszönöm, én is efelé hajlok az eddig gyűjtött infók alapján.

KépKép
KépKép
madar

Andikám,mostmár hajrá!!!!De az is meglehet hogy Junior is PONTOS lesz!!!!

sutimano76

Bex!

Gratulálok Tomikához! Végre kibújt!!

H1N1: Hát én még nem tudom. Ha jól értelmeztem a híreket, az egész családot be tudnánk oltatni ingyen... De én is azon gondolkodtam, hogy annyira nem tudunk semmit az oltásról, kísérleti nyuszik nem szívesen lennénk. Főleg a gyerekeknél nem.
Még várunk, aztán meglátjuk mi lesz, és majd aszerint döntünk.
Én nem szoktam beadatni nem kötelező oltásokat, csak olyat, aminek úgy látom, van reális veszélye nálunk. Így pl. kullancsoltást kaptak a gyerekek.

Süti!

Éljen a libidó! :D:D

Andi!

Köszi! Csak az a baj, hogy mindenhol ezt találtam, de ez nekem nem jó. Én nem vagyok vállakozó, nem az OEPhez akarom benyújtani, hanem a munkáltatómnál.
Végül az OEP honlapján találtam jót, de a "Nyomtatványok kifizetőhelyek részére" c. rész alatt, ezt: Igénybejelentés – Terhességi-gyermekágyi segélyre, KPE 50-1.
Azért volt fontos, mert a párom ma ráér intézni a dolgokat, de az nem volt megoldás, hogy előbb elmegy a munkáltatóhoz, elhozza az adatlapot, kitöltöm, aztán viszi vissza, mert messze van...
Na, tessék kicsalogatni Juniort is! Szept. végére már nem is marad babánk!

Nálunk Dóra sokat van hason, úgy is alszik, de ha ébren van, akkor is elnézelődik egy darabig. Meg emelgeti a fejecskéjét.
Pocifájás nincs, bár tegnap én is gondolkodtam rajta, hogy a párolt káposzta esetleg nem bántja-e egy picit (úgy tűnt), de lehet, hogy inkább a napi kaki hiányzott (ált. egyszer van egy nap), mert a nagy trotty után már nem volt semmilyen pocifájós jellegű baja.

Astrid

Kép
astrid

:)))) de jo ...... lassul a fórum ....mindenki babázik ezerrel:))))
eddig esélyem sem volt ha felnéztem visszaolvasni...de most már egyre többször van....:))
És nem maradok le senki születéséről mert az olyan jó:))) Ugy örülök az új csöppöknek és olyan jó hogy mindenki egészséges...

Sok sok boldog órát és szundis perceket ! és egy naaagy puszi pici nózikra, meg talpikra !:) szerintem ezek a legédesebb csöppöncsöpp részek:))))

mi ma reggeltől közel délig sírtunk meg sírtunk........ mert..... ASSZEM KINYÍROM A ÖSSZES mindenkit .......
azt veszem észre, hogy ha nekem nincs rálátásom dolgokra akkor rendre megszívjuk... vagyis kezd az a véleményem lenni, hogy senkiben ne bízz.. tanulmányozz és dönts
kicsit aggasztó tény, hogy még egy kórház vagy egy orvos közelében sem lazulhatsz és bízhatod rá magad...... mert utána kell nézni mindennek és feltenni bezony a kérdést "miért is így? miért nem amúgy?" vagy "miért ezt szedje a gyerek....nem lenne inkább amaz jobb????"
és esküszöm a válasz általában jaaaa deee.. háátvégülis..dehonnem..... De könyörgöm... én diplomáztam orvosin vagy emezek?

ja hogy mi is a bajom.....
próbálom röviden.....
azért írt fel a szülészet, a gyerekosztály és az első gyerekorvosunk is bizonyos tápot mert az recepttel 800 ft (jól támogatja az állam) de minket meg sem kérdeztek, hogy esetleg a nem annyira támogatott de nem allergén, újabb és korszerűbb tápot kérjük e.....
Erre a mostani gyerekorvosunk fogta a fejét... és közölte próbáljuk meg de valszeg már nem szokik rá át...mert más az íze..... Na ízgond nem volt... de pöttöm gyomra épphogy megszokta a szarabbik tápot és nem sír......... Ezzel az újjal olyan hasgörcsei voltak, hogy csuhajj.. mint ezzel az elején....

gondoltam ennyi hozzáértő ember csak nem tévedhet......- hát mégis...

és az a gáz, hogy miattuk, most vagy szenvedünk hasgörcsökkel amíg ezt a tápot is megszokja...vagy kockáztatunk eggyet, hogy vagy allergiás lesz vagy nem......
Undorító a magyar egészségügy.....
Legszívesebben felpofoznám mindet....... egy ilyen kis csöppnek ekkora fájdalmakat okozni hülyeség miattt....

miért nem engem kérdeznek mennyit szánok a saját gyerekemre????

bocs..... csak kiakadtam nagyon.....
kicsi szimbának anyuja is oroszlán lett mióta megszületett...

KépKép
dorkamartini

Kép

KépKép
dorkamartini

tettem fel pic-re képeket, mert ide valahogy nem sikerült!
Florananról és Bobókáról még nincs hír?

KépKép
Kép
s.vera

Dorka,nem tudom mit kaptatok,nekem a milupa-milumia HA start optimát írták fel.....és köszi a tippet az infacolról,tegnap éccaka ennek volt köszönhetően sírás mentes...

Ajánlotta egy 2 gyerekes kispapa a páromnak éjszaka a gyógyszertárnál,ha úgy vélitek,hogy az infacol már nem hat,akkor a Gripe Water-t ajánja,nekik az vált be...Kép

sutimano76

Dorka annyira jó képeket csinálsz.....

Vera már megyek is megnézni...

sutimano76

Vera.....Zoé gíönyörű,dehát mi más is monhatnék....hisz itt minden baba tökéletes és gyönyrű....na de a mosolygós kép..nekem az a kedvenc...hát na ezeket a mosolyokat nem sikerül nekünk lekapni,ügyik voltatok...aztán kérünk ám még!!!!!!

sutimano76

Lilitől kaptam még egy Fruzsi képet és idecopyzom az sms-ét is:

"vajúdtam tegnap egész nap, jól ment minden, este szívhang le, apa+én pánikban, végül császár fél hatra meglett. Fáj, nehéz, de van nekem is hurkásom végre. :)"

És íme a hurkás Fruzsi, bár itt a hurkák nem látszanak. :wink: Kép

KépKép
KépKép
madar

De, azért az arcocskáján látszik, hogy kis húsgolyó :wink:

Most olvasni, reagálni nem tudok, mert enyim gyerek 10 percet alszik, aztán felkel, aztán 10 percet alszik és felkel .... megyek gyorsan az udvarra, mert mindjárt letelik a 10 perc. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Lili, Bex gratula a babákhoz!

Dorka:
Én nem mertem megcsinálni előre a tápszert, a dobozon az van írva, hogy frissen. Amúgy mi a Humana HA hypoallergént esszük.
Viki:[/b]: Köldökcsonk nekünk is sokára esett le. Mabe írta, hogy akár 3-4 hét is lehet. Szépen kivártuk, és nagyon szép lett. Ne izgulj, le fog esni.

Flora, Boboka megy a Drukk++++++++++++++++++++

H1N1-re nekem azt mondta tegnap a gyerekorvos, hogy sokkal jobban felfújják, mint ami valójában. Ő nem javasolja egészséges gyermeknek az oltást - lásd a nagylányom - csak ha valamilyen krónikus betegsége van. Direkt rákérdeztem, mert Marci miatt én is aggódom.

Na most ennyi, megjött nagylányom, megyek tanulni.

Pussz

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Sziasztok,

Én is végre itt!!!Sokat vagyunk kint a levegőn, így vannak napok, amikor időm sincs babanetezni.

Bex család és Lili család!!!!!!Gratulálunk a gyönyörű csemetékhez!!!!!!

Hasfájás: mi is infacolt nyomatunk plusz én iszom az édeskömény teát ( egy kanálnyi magot leforrázok 3 deci vízzel, nekem ez a napi adagom, szerintem finom, pedig nem ízesítem semmivel) Szóval, amióta ezt iszom, Soma még nyugisabb.

Ma volt dokinál, 4 hetes kereken, és 5360 gramm :oops: :D De nem dagi!!! :lol:

Madar: Ígértem a mustármag leves receptet:
1 vagy 2 zacskó mustármagot kipattogtatsz fedő alatt, de óvatosan, mert gyorsan megég, ezt felöntöd vízzel, beledobálsz 2-3 nagyobb darab felkockázott burgonyát, sózod, borsozod. Jó puhára megfőzöd, majd összeturmixolod. Ezután ízesíted még rendes mustárral, kis tejföllel, citromlével, és természetesen ,ha kell ,akkor még sóval és borssal. Pirított zsemlekockával tálaljuk. Hidegen is jó, és szerintem isteni finom, én nagyon imádom.

No mentem, gyorsan kiteregetek ,amíg alvás van!

Hány pocakosunk van még? Jó pár oldallal le vagyok maradva.

pusszantás mindekinek

KépKép
csikipetra

jajj süti úgy örülök, hogy segített :)

gripe water ..- amint egy hós lett dorka azonnal kipróbáltuk de nem vált be.... azután kezdtük el így a teát meg a infacolt...- az műkszik
de tényleg sokan dícsérik....

taranee - milupa milumil 1 ........ csak a HA - maradt le nekünk......
de úgy döntöttem nem szenvedtetem..... jó lesz nekünk az is.... végre láttam boldognak... nem akarom, hogy szenvedés legyen az élete első szakasza... így is kijutott neki bőven.... Most kezdett el igazán mosolyogni meg gőgicsélni....cseréljem le több hét keserves sírásra? nincs szívem.....

KépKép
dorkamartini

BEX, ÓRIÁS GRATULA!!!! ÉLJEN TOMI KISHAVERUNK IS MEGÉRKEZETT!!!
:D:D:D:D

jaj, már annyira izgulok Bobókáért, olyan régóta nem jelentkezett.. aztán írtam Floranannak is, h mi van mááá??!?!

Floranan:

"Hahó, én jól !Csoki még benn 8), de csalogatom!!
Bobókának írtam, de nem reagált még..."

érdeklődött, h mizu nálunk...

"Gratula Bexnek!!Andinak kitartás, drukk jöhet 8) mondtam babónak, ha már itt vagyunk kibújhatna! meglátjuk, de jöv.héten elindítja valszeg, ha addig nem."

Vérnyomija jobb, de nem nagyon foglalkoznak vele, csak ha szól, h mérés, vagy gyogyó... :(

szóval ennyi!!

Már nagyon várom a híreket!:)

később jövök..

Kép

Kép
móka:)

Én is épp most gondoltam Bobokára, vajon mi lehet??

Florának jó csalogatást! (Apával egyszerűbb lenne... :D:D)

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok, gyors bekukk! :)

Drága Livi, és BEX: SZÍVBŐL GRATULÁLUNK !!!!!!!!!!!!!!! :):):):) ... annyira gyönyörűek vagytok ... Livi: a fájdalom minden nappal kisebb lesz, és 2 hét múlva már meg sem érzed a vágást !

Dorka: aaaaaaaaaaanyira sajnálom, én is így döntöttem volna a helyedben ... imádom ezt a fotót !!!! :)

H1N1: én sem adatom be ... a Prevenart is meggondoltam, anno Lilla csak a kötelezőket kapta, de vele 8 hós koráig nem jártunk közösségbe !!! ... most meg Lilla miatt át kell gondolnom, mert őt nem zárhatom be, a gyerekek meg hozzák viszik a vírust ... enyém homeos dokinéni azt mondta: ő is beadatná ebben a szituációban, csak ne egyszerre menjen a kötelezővel, legyen köztük legalább 24 óra, és ajánlott egy szert, amit előtte és aznap kell adni neki, amikor az oltást kapja, plusz 2 hét múlva még egy adagot ...

Vírus elleni védekezésre pedig: heti 1 adag Oscillococcinum + plusz napi egy szem Engystol, ami szintén egy homeos szer ... mi most erre álltunk rá: mindhárman így védekezünk, remélem, mostanában nem leszünk újra betegek ...

Rita: örülök, hogy Andris jobban van, mi is meggyógyultunk :)

Andi: nagyon sokat gondolok rád !!!!

Boboka, Flora ?????

Petra: ejhaaaaaaaaaaaa, micsoda méretek :lol: Soma már most férfias jelenség :)

Kriszti: Luca cukifej nagyon ... nem akarom ismételni, de tényleg, mintha Kisati ikertesója lenne :lol: :lol: :lol:

Premaxx: én Bobokának szereztem egyet, nagyon jónak tűnt élőben, de nem próbáltam ki ugye ... nekünk most Babasling van, még azt sem próbáltam ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Engedélyt kérek írni,még pocakkal :lol: :lol: :lol:

Hazaértünk.Volt 2-3 derékszaggató fájás,és a barnás cucc még mindig van.Lehörpintettem a maradék málna teámat.Most csinálok valami kajcsit,aztán lehet alszom egyet.

Visszaolvasok...

Kép
v.andi

a gripe water 1 hónapos kortól adható, nekünk is van /kaptuk ajándékba/, de én vhogy ódzkodom tőle... persze mielőtt kitépném a hajamat lehet h kipróbáljuk, ha bedurvul a helyzet :lol:
továbbá ajánlom fájós pocakra a Mecsek teát, nálunk ez jött be.

picre még nem értem oda, de itt a babák csodaszépek!!!

tápszer témához nem tudok hozzászólni...

szopi témához pedig a picen van egy doksi, tejmennyiség növelésről, meg társairól

Bobokáról hír???????????????? már nagyon izgulok érte...

vicger

Andi, egye fene... :twisted: :lol: :lol: :lol:

bakker, mire meg tudok írni egy hszt, teleírjátok az oldalt :oops: 8) 8) 8)

Bibi, bizony hasonlítanak :)
prevenar: én sem adattam be Atinak, dokkernőci mérges is volt, hogy elesik a jattól, de abszolut nem vagyok oltás párti... pl a bárányhimlő elleni oltást egyszerűen nevetségesnek tartom, ráadásul a beoltott gyerek is ugyanúgy elkapja...
Rota: az anyatejes babákra nem jelent veszélyt,dokker mondta, igaz nem a saját 8) ezért ez is kimarad /t/ nekünk.
Úgyhogy én csak a kötelezőket adatom be, semmi mást.

vicger

Kép

Kép

Ati anno ....

vicger

Én gyerek tönkre akar tenni anyaglag ,napi kb 15 pelenka ,és ennek 80-90 %-a kakis!!!! :shock: :shock: :shock:

sutimano76

Süti, kezet foghatunk, Luca sem pelusbarát üzemmódban működik ....

evvan... Atesz már beadta a pályázatát Bkv vezérnek. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

vicger

Süti!

Elsőre úgy olvastam, hogy agyilag... :D:D Lehet, hogy pihennem kellene?? :D

Kriszti!

Én megelégednék egy tanácsadói állással is! :D

Astrid

Kép
astrid

Astrid, rosszul teszed :D "merj nagyot álmodni!" mondta volt valamelyik apánk, vagy vitya, vagy fletó, már nem emlékszem.....

Ma az jutott eszembe, hogy totál anomiás állapotba jutottam a sok fehérgalléros miatt... és ez nem teccik nekem.... mivel a Dunába lövetés nem túl nőies megoldás, így marad a szegénytelepekre való deportálása az összes honatyának és vezérnek és haveroknak továbbá üzletfeleknek, s nemhogy minimálbért nem kapnak, max szocsegélyen tengődhetnek. Jó sokáig, hogy legyen idejük gondolkozni..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

asszem kicsit depis lettem... lottót kell vennünk ;)

vicger

Pelus: csatlakozom az előttem szólókhoz ... Veronikát kicsomizom, aztán hagyom még szabadon mielőtt felteszem a tisztát, hátha jön még ... ilyenkor simi, torna, puszik :) ... no, amikor már azt mondom, hogy nem várunk tovább és felteszem a tisztát és felöltöztetem a gyereket, no akkor jön a cucc ... és akkor kezdődik minden előlről :lol: :lol: :lol:

Nagyon egyformán gondolkodunk erről az oltás kérdésről. Julcsi is nálunk a kötelezőeket kapta csak.

Most ennyi, mennem kell.

KépKép
KépKép
madar

Hoztam Nektek egy születéstörténetet...ezzel még lógtam:)

Minden ott kezdődött, hogy szeptember 13 -hajnali 4 órakor hazaértünk a lagziból, ahol volt ám dinom-dánom:) ettünk ittunk mulattunk:)
Kép

Aztán pár óra alvás, s kezdtem wc-re járni, meg kemény is volt a pocóm...
végül délelőtt 10.30tól kezdtem el írni a fájásokat.Kép

Elég gyorsan rendszeressé váltak, 5 percenként fél percekig sziszegtem, de még tettem-vettem.. aztán lassan indulás.. Kép

s fél 3 körül a kórházban voltunk ahol az ügyeletes megvizsgált, majd felpakoltak ctg-re, s ott hagytak 2 óráig:((
áááááá, nem hittem el.. semmi fájást nem mutatott a gép.. aha tök jó, de akkor az mi amit én érzek??? :shock: :shock: :shock:
Jó, felvesznek a kórházba.. szupi, de én szülni jöttem, csókolom.
Mentünk is sétálgatni Apával, közben a szüleim megérkeztek Zalaegerszegről, pedig mondtam, h ráérnek..
Szóval egy ujjnyira voltam kitágulva... séta, újabb vizsgálat, van változás.. este 8körül lépcsőztünk, hülyültünk, jóó volt, de már mentem volna a szülőszobába..
Végre bejutottunk negyed 10kor a szülésznőm megvizsgált, 2 ujjnyi.. hurrá hurrá.. (persze kérdeztem tőle, h neki nincs véletlenül vékonyabb ujja , mint a dokinak.. bár örülök, de szeretek kérdezgetni:))
Fájdalmak ugyanúgy 5percenként sziszegtem... újabb ctg - 3 kismama és 3 kispapa volt velünk egy szobában - vizsgálatkor apukák kifelé, kint haverkodtak:)
Kép Kép

Végül háromnegyed 10kor szülőszoba, kaptam valami fincsi cuccot, amitől már elég nehezen mozogtam, jöttek a nagyobb s picit sűrűbb fájások..
Én csak azt ismételgettem a szüneteben, h jópofa ez az egész:)
Elküldött a szülésznőm pancsizni, na az már nem ment.. aztán hívták a dokikámat, mikor is megnézték, h mizu a magzatvíz körül... meg is repedt, úgyh isteni volt a jó meleg magzatvíz érzés:)
Én két órát szántam az egészre (sziszegős 5 perces nem volt vészes),
Szóval teljesen kitágultam, s vártuk a dokikámat.. közben apa diktálta a légvételt, mert néha kicsit gyorsan vettem, ami nem volt jó.. szegény utólag mondta, h kb 15 matracot fújt fel:)
Aztán megérkezett dokikánk 11körül... megnézett, s közölte, h mindjárt itt van kisGubacs, mert már minden eltűnt ,aminek el kellett...éljen éljen.. sűrűbbek voltak a fájások, de még mindig tűrhető...
Végül háromnegyed 12 után mondták, h Babó nem mozdul , vagyis pörög forog a feje, de nem jön lejjebb.... iiiiiiiiiiiiiii
így konzultáció a főorvossal, s döntés.. csaszi...nem tud kijönni a Pici , aki közben meg naaagy:)
- ma már, vagy legalábbis ebben a kórházban ilyen esetben 1-1,5 órát várnak, ha nem esik a szívhang, ha semmi változás, akkor se a babát se a mamát nem kínozzák pocakra 5 ember ráfekszik játékkal, s társaikkal... - azt hiszem hál'Istennek)

Dokikám sűrű elnézéseket kért, hisz ha már eddig eljutottunk... de mondtam neki, h nincs para, én jól vagyok, de ha nem tud jönni szegény,akkor ne erőltessük..
Műtőbe be, apa nem jöhetett.. egy kicsit elhagytam magam, miután közölték , h már a méhem is elfáradt, mert régóta vajúdok, addig fel sem tűnt - de télleg.. aztán kaptam gerincbe érzéstelenítőt, de meg kellett várni, h elmúljon a fájás... tök jóó volt, mert elbúcsúztam a fájástól.:)
Nagyon hideg volt , és nagyon vacogtam, de ez nagyjából rajtam kívül senkit sem zavart....
végül pikkpakk kiemelték 2009.09.14-én 00.42 perckor kis Őrültkét, aki óóóóórdított, s nagyon husi volt:)
Kép

Aztán odahozták mellém, nagyon közel, s alig láttam szegénykét, de egyből megnyugodott, s nyammogott az arcomon a kis Drága:) nagyon cukii volt:)
Utána elvitték apának is megmutatták, majd nekem vissza, mutiba.. aztán "végeztek" velem, s uzsgyi fel az őrzőbe.. utánam egy életmentő műtét következett, úgyh apánál volt Momóka sokáig, haverkodtak, felvételeket készítettek nekem:)
Az őrzőben már ismeritek a storymat,(morcos nővérke :twisted:)
de utána már minden rendben volt, s azóta is, van egy kisgyermekünk... hihetetlen!!!:)

A zárójelentésen téraránytalanság volt írva, s ezért volt szükség a műtétre..Igazából, a kipottyanós fázison kívül mindent végig csináltam.. voltak tolófájásaim, toltam is, jött is, de nem tudott:( ezért lett csúcsfejű szegényke, ami másnapra el is múlt, s azóta is cuki golyófejű a srác:)
Kép

Apuka szerint sok mindent kértünk Momótól, pl, hogy részt vehessünk még két esküvőn, vagy, hogy várja meg a barátainkat akik az Adrián vitorláztak ...szóval úgy gondolta a Kisöreg, hogy jó van megteszi ezt nekünk, de akkor cserébe kényelmesen fog világra jönni, mint egy kis Úriember, ezért lett császár a vége. :D:D

Gyorsan haza engedtek minket....s így várta a kis VárLakunk az új kis lakóját.. Kép

Most ismerkedünk, ez néha fájdalmas neki, ezért előfordul, hogy kitartóan pityereg, ami meg nekünk fájdalmas, de egész jól kijövünk azt gondolom. Mi nagyon igyekszünk.

Már hárman vagyunk kicsiMomó Édesapa és Édesanya... hihetetlen még mindig az egész, de igaz, van egy kis SzeretetCsomagunk..:D:D:D
Kép

Kép

Kép

Bobokáról még mindig semmi infó????? :shock: :shock: :( :( Jó lenne már tudni mizú velük...

Andi?

Kép Kép
manósziget

Bobókáról még mindig nincs hír:(:(

Sétálunk egyet pücüt , aztán jövök, s visszaolvasok!!
Addig is pupii mindenkinek!!

Kép

Kép

Jaj Móka, ezt ollan szépen leírtad. :( Sajnálom azért, hogy a legvége nem adatot meg neked a szülésből... de a lényeg az ott van az ucsó sorban és uccsó képen. :lol:

Az a zöld pléd az nem az a szivecskés ikeás?

Kép Kép
manósziget

Móka megsírattál ... :oops: Köszönöm ... olyan szépen írtad le .. és hogy fotókkal illusztráltad ... kész vagyok :wink:

Kriszti:
Andi ötheteset vett és van egy ígérete ... meg nekem is ... :wink: :lol:

KépKép
KépKép
madar

Petra:receptet köszönöm, kipróbáljuk. :wink:
szabadban levés nem lehet kifogás, enyim gyerek is szinte egésznap az udvaron van :wink: ... na, jó képekkel jóvá teheted :lol: :wink:

Kriszti
:mindkét kép Ati anno? Lehet felülbírálom magam, mert így nem látom a hasonlóságot, bár Ati szeme itt csukva van :wink:

KépKép
KépKép
madar

Móka,ezt olyan jó volt olvasni :) :) :)
Köszi köszi :)

Madar, igen, mindkettő Ati ;) inkább azt mondanám, hogy tiszta Apja mindkettő :) Bár már Ati is szöszke, lehet Luca is kiszőkül... majd meglátjuk :)

vicger

Móka!

Jó volt olvasni a szülisztorit, ügyes voltál nagyon, de ha muszáj volt a csaszi, ne bánd! A végeredmény a lényeg!

Enyim gyerek se gazdaságos. Fosásnál minimum 3-4 pelus kell, mert mire visszacsomizom, újból jön egy adag. A lepisilt ruhákról nem is beszélve...

Majdnem sikerült megszereznem a Premaxx-ot, de mikor licitáltam volna(uccsó pill-ban)kiadta, hogy még valamit ki kell hozzá tölteni.... :cry:

Fannim fosik-hány :? , Lotti egész nap fent van és rídogál(na, ha hagynám).

Ma egész nap ment a mosógép, mert mindenféle testnedvek lettek rajta..... :( Fanni révén

Kép
arvaerika

Kép
itt egy nyitott szemű Ati :)

vicger

Erika, ha gondolod segítek Premaxx ügyben... Angliából. Nekem most 4.500-ből itt lesz. Szóval lehet ott jól lőni.

Kép Kép
manósziget

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?