Bakonytúra:
Szombatra 2 lehetséges programot találtam ki, persze ha van más ötlet, azt is örömmel veszem.

Arra gondoltam, hogyha van kedve a társaságnak időben felkelni, akkor 11-kor találkozhatunk a szálláson. Csesznekről csak 10 kilóméternél hosszabb túrák indulnak, ami szerintem kisebb gyerekekkel (2-5 évesek) nem vállalható....
Szombatra természetesen hordozó kell a babáknak! (Vica szerintem Bulcsúnak is....

)
1-es verzió:
Autóval elmegyünk Vinyére (25 perc a szállásról). 12 óra 12-kor indul vonat, ami elvisz Porva-Csesznekre. Az utazás maga 8 perc lenne, de a gyerekek biztos élveznék a vonatozást. ( A felnőtt jegy 135 forint. ) A Cuha völgyében visszasétálnánk az autókig. Közben valahol megállnánk szendvicsebédelni. A babák kicsit mozoghatnak, ha viszünk takarókat. A távolság 5 kilóméter, szerintem 3 éves kortól ezt simán legyalogalják a gyerekek.
Szerintem 3 körül végzünk és visszaautózunk. A kissebbek várhatóan bealszanak az autóban.
Ezután 5-ig csendespihenő és még ha van erőnk, akkor elsétálhatunk megnézni a cseszneki várat. Ez olyan bő órás program. Közben a Bográcsos csapat megfőzi a vacsorát.
Ha fáradtak vagyunk, akkor a szálláson is jól el tudnak játszani a gyerekek, szóval nem muszáj mindig menni. Van egy kis játszótér, meg íjászat, meg csocsó, meg ping-pong.... Szóval szerintem jól el tudnak játszani.
2-es verzió:
Kocsikkal felmegyünk Gézaházára (5 perc) Itt egy kiskört túrázunk. Ez olyan 4-5 kilóméter lehet. Itt is megállhatunk valahol piknikelni...
Aztán akik elfáradatak autókkal hazamennek. Akikben van szufla, azok mehetnek gyalog haza a Kőárkon keresztül. Ebben vannak vadregényesebb részek is, de nagyon szép ám. Ez még olyan 4 kilóméter séta. Azzal persze kell logisztikázni, hogy minden autó hazajusson. (Lehet menni Gézaházára busszal is. Ebben az esetben a szállásról 1,4 kilóméter a buszmegálló (fél óra séta). 11-57-kor indul a busz. Vissza meg 1/2 3 vagy 3/4 4kor megy busz. Persze akkor ezt visszafele is sétálni kell a már fáradt és álmos gyerekekkel....

)
Délután aztán hasonlóan alakulhat, mint az első verzióban.
Vasárnapra is lenne néhány ötlet: Ha szombatba nem fér bele a várnézés, akkor meg lehet ejteni vasárnap reggeli után. Aztán vagy megcsináljuk a szombatra tervezett másik túrát vagy elmegyünk zirci arborétumba sétálni egyet. Ebben az a jó, hogy emlékeim szerint az arborétum babakocsival járható.... Ha a csapat szeretné, akkor valamelyik éttermben ebédre foglalhatok helyet és mivel sokan vagyunk érdemes lenne 2 féle kajából választani és azt előre megrendelni. Ebéd után indulás haza, gyerekeknek szundi az autóban.
Remélem érthetően sikerült leírnom, bár nem tudom túratérkép nélkül mennyire érthető...

Szerintem nagyon szuper lesz, már várom! És még jó időt is mondanak. 19-20 fok, napos idő!

Remélem bejön nekik ez az időjóslás!
Légszi írjátok meg, hogy kinek mi a szimpatikus, biztos vannak szempontok, amiket nekem eszembe se jutott figyelembe venni...
Közben Peti életében először önállóan felült!