A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Hű, gremese, a legfelső négy valami fantasztikus!!! Azok a legújabbak, ugye? Annyira letisztult a forma!!!
(nemlátomnemlátomnemlátomnemkellnemkellnemkell!!!)
:lol: :lol: :lol:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Azért volt valami jó is a napban. anyukám meglepett egy édi kis melegítővel Líviának, és hozott egy babykompot. persze próbáltam ugy tenni mint akinek nincs baja. asszem sikerült is .de aztán a párom hugánál sikerült kisírni magam mert már nem bírtam magamba tartani. hétvégén meg jönnek a rokonai... pont jókor :? :? félek tőle kicsit...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

ennél jobb reklám nem is kell :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

moncsi, nagyon sajnálom :(
Ugye ez, hogy félsz tőle, nem komoly? :shock:

Eszti és Peti baba nagyon édes! :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

a rokonoktól gondoltam... hogy megint megkérdezik miújság .. jól megvagyunk e és hogy beleszokott e már végre az apaságba a fecó stb...... nem tőle félek de igy visszaolvasva tényleg ugy jön ki.. :) :wink:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

csak tudom hogy milyen vagyok és simán elbőgöm magam ...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

ehh, Te sem vagy az a kimért nő, mi? :(
Én úgy tisztelem azokat a nőket, akik kifelé mindig a jót mutatják, akik sose tesznek élces megjegyzést társaságban a párjukra, akik a rossz dolgokat az otthon falai között tartják...
Sose leszek ilyen :(

Rokonok meg... ha kérdezősködnek, mondj valami semlegeset, amit jó előre bemagolsz. Ez esetleg segíthet :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hát remélem sikerül. imádom a nagymamáját..de nem akarom még ezzel is stresszelni mert elég gondja van.csak úgy kisirnám a vállán magam

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Nemlajos: Jobbulást Neked! Ha belázasodsz, akkor feltétlen lázcsillapító, mert 38,5 fölött nem szabad szoptatni!

Vica: Panninak nagyon boldog 5. Születésnapot Kívánunk!

Erpé: Nagyon jó, hogy megy az együtt alvás! Katának is jobb, hogy egyből a helyén van.... :roll:
A munkáról azért nem írok, mert bonylult és gázos és ez a topic nem erről szól.... Majd egy Kopaszis sétán szívesen mesélek, ha érdekel... ;)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

most nézem !! petinek Boldog hetediket

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Köszi, Moncsi! :)

Katka

katka22

Így van, Petit sok boldog isten éltesse hófordulóján!!! (jesszus, közelebb vannak az egyhez, mint a születésükhöz :shock: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka!
Ez a Petifiú egyre gyönyörűbb!Azok a szemek,meg minden!Nekem nagyon tetszik! :D :oops: Isten éltesse!

Kép
Kép
zazzy

Azt hiszem,nem meséltem,hogy újabban,amikor a férjem éjszakás,Lara átalussza az éjszakát,se kaja,se sírás semmi! :shock: Tegnap pl.fél 7től reggel hatig! :shock: A horkolásra gyanakszom,de sajna nincs másik szobánk,csak a nagytesóé,de ő meg beszél álmában :? minden éjjel,meg vagyunk áldva velük,pedig ketten olyan jókat szunyálunk :D

Kép
Kép
zazzy

Na Panna 10 perce betöltötte az 5. évét :D
Amúgy köszi mindenkinek a jókivánságokat.

Moncsi ez elég rosszul hangzik ahogy reagált a párod. Én sem hagytam volna annyiban az biztos.
Amúgy Nemlajos én sem nagyon tudom eltitkolni az érzéseimet, ha valami baj van akkor látszik rajtam. Főleg anyukám veszi észre egyből ha baj van, sőt már a hangomon hallja. :)

Betegeskedőknek jobbulást.

Peti és Eszti baba nagyon édesek.
Gyöngyi ezt a bummis külsőt milyen belsővel használod? Én is ilyet szeretnék venni.

Ma megint húzós napunk volt, néha nagyon elegem van hogy nincs semmire időm, állandóan rohanok. Sikerült délután megsütnöm a sütit, most este pedig még megcsináltam a salátákat holnapra. Ja és meghozták a bútort, nagyon szép :D Csak most nagyon szűkösen vagyunk. Sürgősen el kellene adni a másik ülőgarnitúrát, voltak is érdeklődők de sajna egyik sem jutott el odáig hogy meg is nézze. Én ezt nem is értem, ha engem érdekel egy bútor akkor elmegyek és megnézem. Mindenki csak azt kérdezgette a telefonban, hogy hogyan néz ki :shock: Na de hogy mondjam el szavakban, ezerféleképpen nézhet ki.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

na jó asszem megyek és megpróbálok aludni.. hátha :roll:
Jóéjt sziasztok

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

vica, nem teszel fel képet az ülőgarnitúráról? Annyian olvasnak minket is, hátha :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Na jól van lányok, én is elhúzok :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szép reggelt!

Fiúk elmentek úszásra, mi csajok meg itthon pakolunk, mert megyünk a szüleimhez a hétvégére. Mindkét gyerek átaludta az éjszakát, no sok-sok ilyet kívánok mindenkinek!

Moncsi, kitartást a hétvégéhez! És ha ennyire jóban vagy a párod rokonaival, azért - ha nem is nagy körben, hanem négyszemközt - de szerintem beszélgethetsz velük a gondjaitokról. Hátha van "kulcsuk" a párodhoz.

Nemlajos, nem olyan jó az mindig, ha kifelé csak a jót mutatjuk. Nem arra gondolok, hogy ne szólj be a párodnak élcesen mások előtt, mert azzal egyetértek, a másik "alázása" elég gáz... És nyilván a problémákat nem a baráti-családi nagy összejövetelek alkalmával kell megoldani, de mi pl. simán vagyunk külön véleményen dolgokban, és vitatkozunk a másikkal társaságban. Azért ne a hozzádvágom a vázát típusú veszekedésre gondoljatok... :)

Katka, boldog hófordulót Petibabának! Érdekel a munkád :), és persze megértem, hogy nem akarod szétoffolni a topikot. OK, mondjuk a Kopaszin majd kifaggatlak. Ugyanakkor az szerintem nem "off", ha arról írsz, hogy milyen újra dolgozni, mennyire megy zökkenőmentesen a heti két nap, ilyesmi.
Jók a fotók.

És most már én is megkeresem a Gabkánál készült babafotókat, de ezt előtte elküldöm.
É

erpé

A fotók:

Egyszerre nem nézett bele mindkét csaj a fotógépbe :) Az istennek se...

Szóval,
Itt Katababa lesi a fényképezőt
Kép

Itt Lilibaba kukkantott a fotógépre, hogy Kata közben mit csinál, azt ne kérdezzétek :)
("This is the beginning of a beautiful friendship..." - hogy a klasszikusokat idézzem)
Kép

A PET palack az összes játékot übereli
Kép

erpé

Igazad van Nemlajos, egy próbát megér :wink:
Szóval az eladni kívánt ülőgarnitúránk. 5 éve vettük, jó állapotban van. Ára most már csak 34000 Ft :D
Ja és amiből áll: kanapé, két fotel és egy lábtartó.
Kép
Kép
Na és ha már itt tartok, akkor eladó a kisasztalunk is a nappaliból.
Mézes éger színű, ára: 7000 Ft (Ezt fel tudnánk vitetni akár Bp-re is :wink: )
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica, szépek ezek a bútorok. Teszveszre nem tetted fel? Vagy alapvetően ott hirdeted?
Köszi a banános süti receptet és a linket.
és én is azt kérdezem, amit Csibb. Ezt muffinformában sütöd?
Köszi!

erpé

húú de tök jól néz ki :) tetszik.. és ennyiért nem is drága

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Az expresszre raktam fel, de ha néhány napon belül nem megy el akkor azt hiszem a teszvesz-re is felrakom.
Ja és őzgerincformában sütöttem, de jó muffinformában is :wink:
Ha lesz időm leírom a tegnap sütött rókafarok receptet is. Szerintem az is nagyon fincsi, nagy kedvenem. :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Jó reggelt!

Jobb volt az éjszaka, mint vártam, de a "jó" éjszakától messze volt.
Levi 11kor hányt utoljára, azóta nem. Igaz azóta csak egy szem kekszet és vizet ivott.
Minden rezdülésére fent voltam és néha nyöszörgött álmában.
Lili jól aludt, csak a szokásos két kelésse volt.

Én nagyon fáradt vagyok és jó taknyos is :(
Apa sincs igazán jól, ő is fujja az orrát, de azért ma még megpróbálja folytatni a szobát, hogy kész legyen

Erpé: Köszi a képeket :)
Lilinek biztos jól esett a masszázs, amit Katától kapott :)

Balhésoknak enyhülést!

Kép

Kép
gabka77

moncsi:urad egy tahó :evil: ha ilyeneket mond. De vissza ne mond neki, mert nem fog péksütit adni többet :D

Katka: de jók lettek a képek, még én is viszonylag normálisan nézek ki :roll:

Vica:ez a bummis külső nagyon bejött nálunk. Jó masszív az anyaga és eddig mindent alá tudtam rakni (praktika, totsbots, littlelamb, disana kötős, tetra)

megyek, mert már a Lili is az ölembe ül :)

Kép

Kép
pgyöngyi

nem mondom ne aggód :)

vica rakd fel vaterára 1 ft ért .. arra mindenki ugrik én meg majd licitálok rá és nyomom felfelé :D:D:D csak hogy ne vigyék el annyi alatt amennyiért szeretnéd

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hű, vica... mondtam én, hogy tedd fel!!!
Még a Zuram is elbizonytalanodott egy pillanatra... :D Csak így, hogy messze van :(
(jó, azért lenne harcom amúgy is még a Zurammal - nagy, lemondó sóhaj...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

moncsi, a kis ügyes!
Tán csak nem Te tornáztad fel az 1Ft-ért kinézett függönyt, amit végül 902Ft-ért vettem meg? :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

amúgy igazad van tényleg tahó :? :? :? :? :evil:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

neeem nemlajos az nem én voltam :D:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

ha három szobánk lenne, MEGVENNÉM!!!

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Amúgy jó reggeleket!
A gyerekemből ma megint kijött egy csomó cucc, viszont egy fél óra alatt vagy négyszer szívtuk, mert mindig köhögött-tüszkölt fel újabb adagot...
Viszont ha így folytatja, akkor doki hétfőn (bár nekem se volt túl nagy értelme elmenni, utólag végiggondolva egy doboz algopyrint írattam fel, s azt is én kértem...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Szoptasd minél többet Dömét. A te szervezeted már termeli az ellenanyagot és az megvédi Dömét is. Persze a náthát nem védi ki, de a komolyabb szövődményeket igen.
És nagyon fontos tisztán tartani a nóziját, amennyire lehet, mert aztán abból is lehetnek szövődmények....

Gabka: Remélem innen már csak jobb lesz Nektek és szépen kigyógyul az egész család.

Gyöngyi: Szerintem nagyon jól néztél ki! 8)

Munka: Alepvetően jó dolgozni, meg én szeretek is. Csak most nagyon gázos a helyzet és igencsak fel kell kötni a gatyám. Sokkal roszabb, mint gondoltam. Nem is a számaink a nagyon rosszak (bár az sem fényes), hanem a szétesés szélén van a csapat, még a közös múlt tartja őket egyben és most azt hiszik, hogy én 2 pillanat alatt csodát tudok tenni.... Szóval leginkább HR-esnek kell lennem és ez nem az erősségem. Csütörtökön az egyik kollegám úgy kiakasztott, hogy komolyan elgondolkodtam, hogy miért ezt csinálom, ahelyett, hogy a Petivel lennék...

Moncsi: A pároddal a helyzetet csak nyílt, de nem bántó kommunikációval lehet megoldani. És nem azt kell mondani neki, hogy bunkó vagy, mert abból máris nem beszélgetés, hanem veszekedés van, hanem ősintém beszélj a saját érzéseidről. Te, hogy érzed magad a kapcsolatban, te hogy érzed magad anyaként, Neked mi az, ami nehézség és miben szeretnéd, ha segíteni tudna.... Ez így egészen másképp hangzik ám. Nem kényszeríted a másikat védekezésbe.
Pl.: Mostanában nagyon sokat vagyok magányos, amíg dolgozol és a kislányunk rengeteg időmet elviszi és nagyon bánt, hogy a háztartást rendesen nem tudom ellátni. Nagyon hiányzik a kedvességed és az ölelésed, nagyon szeretném, ha több időnk lenne egymásra. Örülnék, ha tudnál egy kicsit segíteni nekem a háztartásban, mert úgy érzem, hogy felörlődök ebben.
Stb, stb, stb.... Persze ne ezt mondd, ezt csak most úgy ki találtam, de azt próbáltam bemutatni, hogy lehet, hogy kommunikálni, hogy közben nem támadod a másikat. A pasik olyanok, hogy a gyenge nő mellett egyből talpig férfiak tudnak lenni. Az erős nő mellett, meg veszik a nyúlcipőt és fülüket-farkuket behúzva támadnak egy sarokból (általában abból, ahol a számítógép van. Abban lehet kapaszkodni)....
Bocsi a bölcselkedésért, de hátha bejön... :roll:

Katka

katka22

katka köszi de próbáltam már. persze volt hogy csúnyán, de sok alkalom volt hogy szépen próbáltam vele beszélni. soha nem tud rendesen odafigyelni rám, mindig azt mondja hogy jó jó, aztán soha nem azt csinálja mint amit megbeszéltünk

végre egy kép ahol látszik a két alsó fogunk :):) Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

asszem rosszat raktam fel :) Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

moncsi :D :D :D
Nekünk még mindig a két kis hasadás, de nekem már ez is olyan fura :roll:
Fogas gyerekem lesz hamarost! :lol:

Katka
, nem irigyellek, biztos nehéz lehet ekkora felelősséggel szembenézni...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

LÍvia ma megnyúzta a kutyát :D és a kutya hagyta :P olyan édesek

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Bakonytúra:
Szombatra 2 lehetséges programot találtam ki, persze ha van más ötlet, azt is örömmel veszem. :) Arra gondoltam, hogyha van kedve a társaságnak időben felkelni, akkor 11-kor találkozhatunk a szálláson. Csesznekről csak 10 kilóméternél hosszabb túrák indulnak, ami szerintem kisebb gyerekekkel (2-5 évesek) nem vállalható....
Szombatra természetesen hordozó kell a babáknak! (Vica szerintem Bulcsúnak is.... :roll: )
1-es verzió:
Autóval elmegyünk Vinyére (25 perc a szállásról). 12 óra 12-kor indul vonat, ami elvisz Porva-Csesznekre. Az utazás maga 8 perc lenne, de a gyerekek biztos élveznék a vonatozást. ( A felnőtt jegy 135 forint. ) A Cuha völgyében visszasétálnánk az autókig. Közben valahol megállnánk szendvicsebédelni. A babák kicsit mozoghatnak, ha viszünk takarókat. A távolság 5 kilóméter, szerintem 3 éves kortól ezt simán legyalogalják a gyerekek.
Szerintem 3 körül végzünk és visszaautózunk. A kissebbek várhatóan bealszanak az autóban.
Ezután 5-ig csendespihenő és még ha van erőnk, akkor elsétálhatunk megnézni a cseszneki várat. Ez olyan bő órás program. Közben a Bográcsos csapat megfőzi a vacsorát.
Ha fáradtak vagyunk, akkor a szálláson is jól el tudnak játszani a gyerekek, szóval nem muszáj mindig menni. Van egy kis játszótér, meg íjászat, meg csocsó, meg ping-pong.... Szóval szerintem jól el tudnak játszani.
2-es verzió:
Kocsikkal felmegyünk Gézaházára (5 perc) Itt egy kiskört túrázunk. Ez olyan 4-5 kilóméter lehet. Itt is megállhatunk valahol piknikelni...
Aztán akik elfáradatak autókkal hazamennek. Akikben van szufla, azok mehetnek gyalog haza a Kőárkon keresztül. Ebben vannak vadregényesebb részek is, de nagyon szép ám. Ez még olyan 4 kilóméter séta. Azzal persze kell logisztikázni, hogy minden autó hazajusson. (Lehet menni Gézaházára busszal is. Ebben az esetben a szállásról 1,4 kilóméter a buszmegálló (fél óra séta). 11-57-kor indul a busz. Vissza meg 1/2 3 vagy 3/4 4kor megy busz. Persze akkor ezt visszafele is sétálni kell a már fáradt és álmos gyerekekkel.... :roll: )
Délután aztán hasonlóan alakulhat, mint az első verzióban.

Vasárnapra is lenne néhány ötlet: Ha szombatba nem fér bele a várnézés, akkor meg lehet ejteni vasárnap reggeli után. Aztán vagy megcsináljuk a szombatra tervezett másik túrát vagy elmegyünk zirci arborétumba sétálni egyet. Ebben az a jó, hogy emlékeim szerint az arborétum babakocsival járható.... Ha a csapat szeretné, akkor valamelyik éttermben ebédre foglalhatok helyet és mivel sokan vagyunk érdemes lenne 2 féle kajából választani és azt előre megrendelni. Ebéd után indulás haza, gyerekeknek szundi az autóban.

Remélem érthetően sikerült leírnom, bár nem tudom túratérkép nélkül mennyire érthető... :roll: Szerintem nagyon szuper lesz, már várom! És még jó időt is mondanak. 19-20 fok, napos idő! 8) Remélem bejön nekik ez az időjóslás!

Légszi írjátok meg, hogy kinek mi a szimpatikus, biztos vannak szempontok, amiket nekem eszembe se jutott figyelembe venni... :oops:

Közben Peti életében először önállóan felült! 8) :P 8)

Katka

katka22

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

katka gratula a felüléshez :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

bakker, moncsi, hihetetlenül ügyes vagy! :)
Lívia meg szép :D

katka, gratula a felüléshez, meg ahhoz, ahogy ezt a hétvégét szervezed. Mi olyanok vagyunk, hogy oké, menjünk el ide, ott lehet eztmegeztmegezt csinálni, aztán ott majd eldöntjük, mi legyen (rendszerint semmi nem lesz semmiből, csak punnyadás...).

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Moncsi: Megnéztem, nagyon jó lett! Ügyes vagy! :)

Katka

katka22

Nemlajos: Ha csak mi mennénk, akkor én is ezt csinálnám, sőt hiába írok bármit, a program közben változtatható.... Majd meglátjuk, hogy alakul, mihez van kedve a csapatnak, de szerintem most jobb előre vázolni valamit, mivel nem ismerjük egymást nagyon jól (mondjuk fogalmam sincs, hogy Erpé párja szeret-e túrázni), ezért jobb előre közelíteni az álláspontokat. ;)

Katka

katka22

Katka, szerintem ebben a sorrendben, ahogy leírtad, megtehetjük a túrákat. :)
Ügyes a kis Peti huszár. :) Nemsokára nemcsak felül, hanem lóra is ül. :)

Én meg elég feszült vagyok és sajnos ezt Márti is érzi. :(

Masut
masut

De most már alszik, én meg - elvileg - lektorálok. :)
masut

Masut: A súlya miatt aggódsz? Vagy másért vagy feszült?
Te mindig olyan kiegyensúlyozott szoktál lenni! :roll:

Katka

katka22

Szoktam, de valahogy most nem... :( Nem is a súlya miatt, hanem mert úgy érzem, ránk erőltetnek valamit, ami nekünk még nem is kell... :( Közben meg ott van bennem a kétség, hogy esetleg mégis kell, csak Márti nem tudja, hogy kell neki... Szóval mégiscsak a súlya miatt. :roll: :cry:
És az zavar a legjobban, hogy mivel Márti már ordított, amikor erről beszéltünk (szuri után, hullafáradtan, fülsiketítően ordítva), így nem is tudtunk normálisan beszélni a doktornővel erről. A tápszer ugye elvileg anyatej HELYETTESTŐ, nálunk meg azzal nincs hiba. A krumpli meg amit először mondott, nem tartozik az ehető kategóriába Márti szerint.
Úgy döntöttem, hogy minden nap kanalazunk valamit max. 1/4 órát, aztán ha lemegy valami, lemegy, ha nem, nem. Ma próbáltam adni egy kis fini alma-őszi pürét, sírás lett belőle és szájzár.
masut

Mikor próbálod etetni? Szopi után? Két szopi között? Szopi előtt?

Katka

katka22

Először szopi előtt próbáltam. Zokon vette. Nagyon. Utána gondoltam, picit megszoptatom, hogy az éhét elverje egy kicsit és utána adtam (volna) neki.
Viszont most lefekvés előtt sikerült meginnia 15 ml körtelevet. :)
masut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?