A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

masut, biztos próbáltad már, nálunk a nemkell kajához kevert anyatej csodákat tesz. Két kis jégkockányi elég is egy aventes pohárnyi kajához.

Sajnálom a szájzárat :(
Ez is olyan gyakori az ismerősök között.
Meg a tejmindenféle allergia :?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka jókat találtál ki hétvégére.
Nekem az első verzió tetszik, főleg hogy már megtettük mi is ezt az utat Gáborral és nagyon szép :wink:
Ja és eleve úgy gondoltuk hogy Bulcsút valamilyen háti hordóban visszi Gábor én meg NImródot, Panna meg jön a lábán :D Remélem bírjuk majd. Jó kis testedzés lesz.

Masut szerintem ha van elég tejed akkor ne aggódj. Lehet hogy ilyen szempontból későn érő típus és nehezen fogadja el a ht-t. Próbálkozzál minden nap, majdcsak megtetszik neki valami. A súlya meg, hát nem lehet mindenki 8 kg fél évesen :wink:

Megvolt a szülinapi party, jó volt, képeket majd teszek, de most fáradt vagyok :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nemlajos, én max. frisset tudok fejni, jégkockatartóba nincs lefagyasztva. :) Egyébként nem próbáltam, mert a gyümölcspüréhez valahogy nem jutott eszembe adni. :D De a jövőre nézve jó ötlet, köszi. :)
(Van tartalékban a mélyhűtőben 3 kis adag lefagyasztva csak úgy mindenesetre, de én azon kívül sosem fejtem, csak akkor, ha bekeményedett a mellem és fájt és nem akartam, hogy begyulladjon...)

Masut
masut

Vica, örülök, hogy jól sikerült a parti. Dédike is élvezte? :) Várjuk ám a képeket! :)
masut

Ja és végül sikerült eladni a bútort, és hát ki másnak mint a szomszédnak :lol: szóval nem kell messsze vinni. Ja és lealkudta 30000-ért de már azt mondtuk mindegy csak vigye valaki.
Már csak a dohányzóasztalt kellene eladni. Az nem érdekel valakit? :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Na jó éjt, lányok, befejeztem, amit csináltam, nálunk már mindenki alszik, megyek és csatlakozok hozzájuk. :)
Ja, még a macskát ki kell lakoltatnom a szobából... párom székében alszik. :D
masut

Vica, a másik szomszédot esetleg? :lol:
masut

Masut: Próbáldmeg 2 etetés között, amikor kiegyensúlyozott a kisasszony. Tejjel keverni tök jó ötlet lehet. A 15 mili körtelé az szerintem elég jó már. Nem fog 2 nap alatt 2 decit meginni. Nekem Peti még nem is ivott egyben ennyit. Fog ez menni. Szépen fokozatosan majd kialakul. Én nem érzem kritikusnak Márti súlyát, soha nem volt nagydarab, de én nem érzem soványnak vagy ilyesmi.... Szerintem fog enni, ha majd úgy érzi, hogy kell neki.
Viszont tényleg van olyan baba, aki nem nagyon akarja a ht-t és sokáig szinte csak szopizik. Peti unokatesója 10 hónapos korig alig evett. Akkor kibalhézta, hogy azt egye, mint a nagyok. Azóta mindenevő és a cici már nem kell. Szóval ő a pépeset utálta....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

:lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

no, vica, ez gyors volt :)

Én a ma éjszakát nem vállalom, kidőlök...

(esetleg, ha térdelőszéke van valakinek... :roll: Mondjuk abból meg az aranyáron árusított ér valamit... ehh)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka nagyon jó túrákat találtál ki!
Mi nagyon szeretünk túrázni, uhogy nekünk mind1 amit a többség választ. Én egy kicsit a hordozóval vagyok gondban mert eddig nem használtunk hordozót. Próbálkoztam mikor pici volt de ordított nagyon. Van egy kengurunk meg egy erszényünk de egyik sem jött be neki aztán már nem is próbáltam. A héten betettem mind2be talán talán.
Gyöngyi Erről jut eszembe kb 2-3 honapja séta közben (itt Sárváron) látom egy csajszi pont teszi kendőbe a gyereket. Megálltam s kérdem megnézhetem, h hogyan csinálja (akkoriban gondolkodtam, h vegyek kendőt). Nagyon kedves volt a csaj megmutatta s elbeszélgettünk egy kicsit. Azt hiszem uaz akinél Te voltál Etyeken. Mondta, h a mamamin minden megvan a kendőkkel kapcsolatosan meg ott őt is elérhetem Katanya név alatt és Etyeken él ( de Sárváron laknak a szülei ). Hosszú hajú barna nagyon kedves csajszi, ha jól emlékszem 3 gyereke van a legkisebb volt vele aki kb.1 - 1 1/2 éves. Uarról a személyről van szó?
Mi ma Kőszegen voltunk. Szüreti mulatság volt/van holnap is. Volt felvonulás, koncertek, kirakodó vásár a központtól a várig. Jól éreztük magunkat.
Kép a köszegi parádé Kép Kép velem
Megyek elteszem magam holnapra. Jó éjt!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
bababi

moncsi, én férjem,amikor nagyon hullafáradt, volt h beszólt a gyerekre.de én azonnal kimutatom az arcommal.és ezt jól teszem, mert észhezkap.a te párod most éjjelkes, ha jól értettem.
én pl nem bírnám azt csinálni, amit a férjem, hogy pl.most jön a fog, nándi éjjel6szor felsíkit,másnap 5-kor kelés, és bemenni dolgozni.én néha ledőlhetek napközben..de ő nem.
sztem mi, anyatigrisek érzékenyek vagyunk a gyerekkel kapcs mindenre, mert még szinte egyek vagyunk vele.
a ffiak meg meggondolatlanok,nem úgy gondolják,és egész más apának lenni. mint anyának :wink: ők nem úgy szeretgetik a gyereket, mint mi, hiszen az lányos lenne.ők gondoskodnak anyagiakról, tisteletre nevelik majd,stb.ami most nem jut eszembe...
sztem nyugodj meg,nem gondolta komolyan.
és azért csinál így,mert tudja, h hibázott,de azt beismerni cikis egy pasinak:)szerintem
mi ma voltunk a telken,és gazoltunk.kézzel.ha becsukom a szemem parlagfüvet látok.nándi anyumnál volt,2szer hazamentem szoptatni közben.és hullafáradtak vagyunk-de KETTEN voltunk.tök jó volt.közös tevékenység-tiszta párterápia.közben néha dumcsiztunk is.férjem gyakszilag 8 órát gazolt tűző napon.szorgalmas :)jó volt 2en kicsit gyerek nélkül lenni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

leírom, aztán olvasok. Tegnap Lizi a misén anyu ölében volt, rám nézett és azt mondta, h mama és megfogta az arcom és adott egy nagy puszi. Éjszaka meg amikor összakakilta magát, tisztába tettem, aztán magam mellé, akkor is rámnézett és mondta 2szer, h mama, mama :oops: aszittem megzabálom, eddig csak mammmázott, najó, bizti még nem tudatos, de akkor is!!!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

masut: nem emlékszem mennyit hízott Márti, de előfordulhat, h neki is vashiánya van, és amiatt kevesebb a gyarapodás. Ha havi 400 alatt van, akkor már érdemes elgondolkozni, h minden okés e a babcival. Sajnos azért fontos a súlyt nézni, mert babócáknál az árulja el, h mennyire egészséges. Lehet még ok húgyúti fertőzés vagy tüdőgyulladás... Najó, NEM MEGIJEDNI, csak tájékoztatásul közöltem :lol: hogy azért jobb félni, mint megijedni vagy mi :wink:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

masut: két gyerekes anyukakén írom ezt most. Eszti kitolja a nyelvével a pépet, Lili kiverte a kezemből a kanalat, elfordította a fejét és ordított ht-nél. Ugyi mi már elmúltunk 6 hósak és egyhelyben toporgunk.tegnap próbáltam kölesgolyót, de azt is kitolta. Viszont az almalét lenyelte. Én szerintem nem is az ízével van gondjuk, hanem az állagával. Az anyatejhez képest a krumli, reszeltalma, barack túl sűrű kaja. Neked mi a véleményed?

bababi: igen, Kata sárvári. Most is otthon volt, de már rövid a haja. Kendőzni jó dolog, már a tesóm is gondolkozik rajta :)

Katka: gratulálok a felüléshez :)

és a mi nagy hírünk: KINT VAN AZ ELSŐ FOGUNK!!!!!!!!!Jippppppiééééé :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!
Katka,hű de jól hangzanak ezek a programok!Irigy vagyok.Nálunk katasztrofális a helyzet,olyan szintű 4 fal szindrómám van(ha van ilyen),hogy hihetetlen,és még csak most jön a tél :(

Masut!
Én nem tudok semmi okosat írni,de ami tény,az én lányom,amióta ht-zünk igazi karcsúság lett :( Na most röhögjetek,eddig azon paráztam,nem túl dundi-e,mostmeg hiányolom a combjait,a dundi mancsát,mindenét! :roll: :( Volt itt nemrég egy barátnőm,aki aug.20-án látta utoljára,és rögtön megjegyezte,hogy látszik rajta a "diéta" :? Ami igaz is,és nem is baj,hogy lassít már kicsit,de olyan furi a kis "karcsú" csöppem.Mozog is ezerrel(most épp egy nagy zacskó pelenkával küzd a játszószőnyegen :lol: ),szóval csinosodik :D Szept.9-én voltunk védőnéninél,akkor volt 8400,tegnapelőtt mi mértük,8600 :roll: Amit Papillon írt,a min.400,hááááááááát remélem meglesz okt.9-ig.És eddig ugye minden hónapban 1 kilót hízott...
Úgyhogy Zita!Gyönyörködj Julcsiban,ameddig teheted!Egyszercsak róla is elfogynak a hurkák!

Kép
Kép
zazzy

Most olvasom,csak a lényeg nem jött át:MASUT!Szoptass csak nyugodtan!!!A ht-től szerintem nem híznak jobban.(pedig mi már főzeléket és gyümit is eszünk egy ideje rendszeres a napi 2 kaja)

Peti csüccshöz gratula!És Eszti-foghoz is! :D

Kép
Kép
zazzy

köszi a videódícséreteket.

Javult a helyzet nálunk. tegnap hajnalba mielőtt elment dolgozni puszilgatott amég aludtam , de nem reagáltam rá mert mindig azt hiszi elintézi egy puszival. ugyhogy kaptam tegnap sms eket tőle végre valami kedveset. de arra se akartam megenyhülni mert tudom milyen. ugyhogy beszéltem vele és talán komolyan is vesz, és teper mint az állat :twisted: :twisted: :twisted: simogat puszilgat segít.. :shock: :twisted:

jah... és nem emlékszik hogy olyat mondott volna nekem amit meséltem. és röhögött rajta amikor mondtam nem akarta elhinni hogy igaz és azt mondta hogy azt ő álmába mondta.. aztán jól lecsesztem hogy kiröhög, végül bocsánatot kért..

Gyöngyi gratula a fogacskához :)

Bea merre jársz?? régen írtál...

Bababi nagyon édi a kisfiad

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi!
Én férjem sem hiszi el,hogy éjszaka ordít tőle 20 centire a lánya és meg se rezzen :shock: PASIK!

Kép
Kép
zazzy

moncsi, látod! Én örülök, hogy a párod legalább TUDJA, hogy baj van, és sms-ezik, meg kedveskedik. És hogy nevet azon, amit mondott, az is egy jó dolog szerintem, ez is azt mutatja, mennyire nem volt tudatos.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gyöngyi, gratulálok a foghoz!!! :D
(nálunk is koccan már az egyik kis csík :roll: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Moncsi, tényleg jó a videó. :)

Bababi, jó lehetett ez a parádé, szép színes forgatag, Kristófnak biztos elnyerte a tetszését. :)

Katka, ma reggel pont azt próbáltam, amit írtál. Eltelt kb. 30-40 perc a szopi után, amikor próbálkoztunk a tegnapi alma-őszi pürével, és bár ma sem aratott abszolút sikert, azért egy kis mennyiség már lecsúszott (mondjuk talán összesen 1 kiskanálnyi).

Papillon, ez ANNYIRA édes, ez a "mama" :D
Ja, Márti az első 3 hónapban hízott csak 400 fölött (6-700 g), utána egyszer kb. 400g-t, aztán kb. 300 g-t és most - elvileg - 100-at (de nem volt meg az 1 hó, csak 4 hét, ami végülis mindegy...). A vas szóba sem került, nekem meg eszembe sem jutott rákérdezni, mivel Márti visított a kezemben és minél hamarabb ki akartam menni onnan. Egyébként a vasra én is gondoltam, úgyhogy most én szedek extra vasat, na meg az Elevitben is van, amit néha ugyancsak szedek. És arra gondoltam, hogy elmegyek vérképet nézetni magamnak első körben, hátha abból kiderül valami. Ártani nem árt szerintem.
Ja, és nem ijesztettél meg, azért gondolom egy tüdőgyulladásnak pl. azért van más jele is, mint a kis súlygyarapodás.

Gyöngyi, biztos, hogy furcsa nekik a pépes kaja állaga. Hiszen eddig csak tejcit kapott, ami ugye folyadék. A gyümölcslevek jobban is csúsznak, de úgy látom, ott is ki kell lesni a megfelelő pillanatot, hogy bele akarjon kortyolni egyáltalán. Általában belekortyol, majd löki el magától a cumisüveget (pedig már többször ivott belőle). Szóval igazad lehet. De majd megszokják, hogy az is kaja. Bezzeg minden mást a szájába tömköd, hogy megkóstolja! :lol:
Gratulálok a fogacskához! Melyik lett az első nálatok?

Zazzay, nem lehet, hogy Lara sokat nyúlt ezidő alatt és azért karcsúsodott?

Masut
masut

papillon, én is akartam írni, hogy ez a "mama" olyan édes.
Döme is néha úgy rakja a hangokat, mintha azt mondaná, anya (ányá), én ilyenkor mindig reagálok, hogy igen, mondjad! :) Hadd szokja, hogy ez a hangsor én vagyok :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

No, hát annyit kérleltetek, végre aktualitás is volt, úgyhogy jöjjön néhány fotó :)
Céklazabáló:

Kép

Névnapi ajándékkóstolás:
Kép

Ez az enyéééém? :shock:
Kép

A csomagolás jobban tetszik, bocs :roll:
Kép

Végre magam maradtam az ágyban:
Kép

Apa hordoz :D :D :D
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Moncsi: örülök, hogy rendeződni látszik a helyzetetek. Én is megnéztem a videóidat, nagyon szépek :wink:

Bababi: nagyon szép Kristóf.

Gyöngyi: gratula a fogacskához!

Nemlajos: Dömének mostanában volt a névnapja??? :roll: :roll: Látom visszavásároltad pár fénykép erejéig. :lol: :lol: Tényleg jobban vagy már?? Látom apa is kiveszi néha a részét a cipelésbe, vagy ez is csak a fénykép kedvéért??? :D :D :D :wink:

Masut: szerintem nem rossz eredmény első evésre egy kiskanálnyi. :wink:

banokla

Masut: Szerintem nem baj, ha csak 1-2 kanál megy az elején. Csak lehetőleg nagyjábó mindig ugyan akkor kínáld meg. Bele fog ő jönni, csak hát egy kis Kos, aki még anyánál is jobban tudja, hogy mi kell neki. Egyébként fontos, hogy MAGADBAN tudasítsd, hogy igen, Márti 6 hónapos és ideje van a hozzátáplálásnak. Ha azt érzi, hogy te sem lelkesen adod, akkor miért enne? Jó taktika, ha egy-egy falatot a saját szádba is raksz (legalábbis úgy látszódik), mert azt nagyon érdekes ám csinálni, amit anya is csinál.... Esetleg mást is esztek az asztalnál, mert ugye akkor annak nagyon jó kis családi kajálás hangulata van. Az is jó, ha akkor is oda ül, amikor vacsiztok, mégha nem is eszik semmit, csak nézze, hogy ti bizony esztek azzal a kanállal....
Más ötletem nincs. Nekem mindegyik gyerek könnyen elkezdett enni.... :roll:
Moncsi: örülök, hogy végre beszéltek!

Bababi: Igen, Kata Sárvárról származik és sokat járnak haza. És 3 gyereke van és tényleg nagyon kedves lány. Óvónő a végzettsége és a 4. babát tervezik éppen. ;)

Nemlajos: Ez a Döme! Nagyon-nagyot változott ám! :shock: Nagyon férfias lett! 8)

Pappilon: Nekem Zsófi 8 hónaposan mondta, hogy Aja és majd megfaltam....

Nemlajos: Nyugodtan beszélj úgy Döméhez úgy, hogy Anya most bepelenkáz, Anya megtörli a szádat stb... Nincs még én tudatuk és magukról is így szokatak beszélni 2-3 éves korukig, hogy Döme álmos stb.... Így könnyen megtanulja azt, hogy Anya vagy Mama.

Katka

katka22

katka, úgy szoktam :wink:
banokla, ma van :roll:
Direkt azért a mait választottuk, mert ma van a házassági évfordulónk is, amit meg azért választottunk, mert anyunak ekkor van a születésnapja, amit mindig elfelejtettem, hogy hányadika 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok. na túl a rokonlátogatáson. jó volt végre látni már őket

ééééés Dömének pedig:

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

ja és nemlajos Boldog házassági évfordulót :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Döme nagyfiúnak Boldog Névnapot Kívánunk!
Nemlajos: Nektek Boldog Házassági Évfordulót! Remélem megünneplitek magatokat és egy kicsit sikerül egymásra figyelnetek!
;)

Én ma a lányokkal (no meg az exszemmel) vidámparkban voltunk. Petiapu őrizte Petit. Lányok nagyon élvezték, hogy együtt lehetnek a szüleikkel. Én is élveztem ezt a napot. Minden vacakra felültünk, nagyokat visítottunk és jókat kacagtunk. Szóval klasz nap volt. Bevallom jól esett egy kicsit kikapcsolódni Peti mellől... :oops:

Katka

katka22

Nemlajos: Dömének nagyon sok boldog névnapot!!!!!!!!!!!!!! Nektek boldog házassági évfordulót!!!!!!!!!!! Legyetek nagyon boldogok még sokáig együtt!!!!! :wink:

banokla

katka, nem ünnepeltünk, csendes nap volt. Én megnyírtam, ő vacsorát főzött az utolsó krumplijainkból :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

köszönjük a jókívánságokat! :D
(állítólag reggel megpuszilgatott, és köszöntött :D Reggel meg anyut hívta fel, hogy felköszöntse, Döme nevében meg sms-t küldött neki, amit úgy kezdett: "drága nagymamám!..."
Hát sose hittem volna, hogy ilyet is tud :roll: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Masut!
Nem tudom,hogy adod Mártinak a kaját,gondolom mixelve,mert még az jutott eszembe,hogy Lara most pár napja üvegeset kapott :oops: így jött ki a lépés,ma meg megint én csináltam neki az alma-barack mixet,és majdnem öklendezett tőle! :shock: Pedig elsőre is simán nyelte,de most megszokta ezeket a full pépesített bébikajákat,és nem akart neki tetszeni az anya "főztje" :? Szóval lehet hogy tényleg csak az állaggal van baja,de szerintem azt megszokja!

Nemlajos!
Dömének boldog névnapot,anyukádnak boldog szülinapot,nektek meg szép házassági évfordulót(meg boldogot is,persze :D )

Kép
Kép
zazzy

Nemlajos, ez aztán az ünnepdömping! :shock: :lol: Mindannyiótoknak boldogot! :D
Döme-fotók jók! :D És mi ez az "állítólag" felköszöntött és megpuszilgatott? Nem is emlékszel rá? :lol: Nagyon aranyos tőle, hogy a nagymamira is gondolt Döme nevében. :)
Öööö... ha esetleg van kedved, az egyik jegyünket fel tudom ajánlani neked a holnapi babazenére... kettőt vettünk és párom azt mondta, hogy nyugodtan felajánlhatom. :)

Katka, de jó napotok volt! :D Sok ilyen kéne...
Igazad van abban, hogy én magam sem lelkesen adom Mártinak, amit épp adok, mert nem vagyok meggyőződve róla, hogy szüksége van rá. Amit pedig arra alapozok, hogy egyelőre abszolút nem érdekli a kaja, pedig rendszeresen velünk ül az asztalnál, ha mi eszünk és ő épp nem alszik. Szó sincs olyanról, hogy kinézné a szánkból. Nem emlékszem, ki írta, hogy annyira kinézi a gyerek a szájukból a falatot, hogy elkezdi hamarabb a ht-t, mint akarta... na szóval, nálunk ilyenről szó sincs. Csináltam azt is, amit írtál, hogy én is teszek a számba falatot (de nem csak imitálom, hanem igaziból, mert én szeretem a gyümölcspüréket - így fogyott el egy fél üveggel az etetés alatt :oops: ), de az nem érdekli. Persze nézi és biztos valamikor lesz annak is eredménye, de láthatólag nem azonnal. :)

Viszont a mai eredményünk:
- délelőtt egy nagyon pici alma-őszi püré
- ebédkor (amikor mi ettünk) turmixolt sárgarépa húslevesből - ez úgy tűnik, jobban csúszott .:D ebből vagy 3-4! kiskanálnyi is elfogyott viszonylag hamar és már az első falatkát se köpte ki
- este kb. 30 ml körtelé

A répa nem volt betervezve, párom hirtelen ötlete volt. :) És eredetileg krumplit akartunk kivenni a levesből, de nem volt benne. :)

Viszont ami szomorú, hogy úgy tűnik eléggé megviselt ez a téma és most estére TÉNYLEG kevesebb volt a tej, mint kellett volna, ezért vetettem be a körtelevet. Úgyhogy megyek picit fejni. :(

Zazzy, korábban, amikor még semmi tétje nem volt a kóstoltatásnak, csináltam Mártinak almareszelőn almát meg barackot. Öklendezni nem öklendezett tőle, viszont kilökdöste azt is a szájából. Most üvegeset kap, de hát ezzel is ezt csinálja...

Masut
masut

Masut: Lehet, hogy jobban be fog jönni neki a zöldség, mint a gyümölcs. És ne akarj rohamléptekkel haladi. 1-nap egyszer adj neki és lehetőleg egyfélét. Hogy a pocakjának legyen ideje alkalmazkodni.... A 3-4 kanál már nagyon jó, de arra vigyázz, hogy a só még korai neki. Szóval inkább sótlanul mindent. Gondolom a leves nem volt sótlan... :oops:
A Petinél olyan 10 nap volt, hogy megegyen egy fél adag frutta-purát, onnan mondjuk már rohamléptekkel növelte az adagot. De addig minden nap, mindig ugyanakkor kapott enni. És volt olyan, hogy megevett már egész sokat, másnap meg csak 3-4 kanállal.... Most is változó az étvágya és nem mindig eszik jól....
És ne aggódj, van elég tejed. Majd Márti még eszik, ha éhes!

Katka

katka22

masut, kedves vagy, de még mindig nem vagyunk teljesen egészségesek, úgyhogy köszönöm, de menjen csak a párod! :D
És katkához csatlakoznék, valóban, egyszerre csak (de. vagy du.) egy étkezéssel próbálkozz, hátha.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Masut!
Asszem én voltam a szánkból kinézős-babás :lol: A mai napig csorog a nyála,ha eszünk(anyósom ma pont itt volt,mikor vacsoráztunk,és javasolta a férjemnek,hogy nyalassa meg vele a sajtot! :shock: :evil: Mikor elmondtam,hogy még rajtam keresztül is pöttyös a tejtől!
És jó evő.Első pillanattól iszonyat mennyiséget képes beburkolni az ÉN főztömből :D az üvegesből kb feleannyit :roll:

Szerintem is lassan csináld!Ráértek!Erőltetni sem szabad!Mi is sokáig csak a napi egyszeri gyümölccsel voltunk(én sem voltam megggyőződve hogy kell,csak nekünk ugye pont az ellenkezője miatt javasolták,hogy ne hízzon annyira :?

Kép
Kép
zazzy

Hát igen, a leves persze nem volt sótlan (túl sós se), de örültem neki, hogy nem köpte ki. :D
Igazatok van, hogy lassabban kellene... de mivel a gyümölcsből gyakorlatilag úgyse evett semmit, úgy gondoltam, mehet a s.répa.
(És tényleg evett volna még este, csak most nem volt mit... ilyen még nem volt... már váltogattam is a ciciket, hogy míg az egyikben picit gyűlik, addig a másikból kiszívja, ami ott összejött addig... :roll: - és utána jött a körtelé... azután még picit rátapadt a cicimre, még egy picit leszívott... nemrég ébredt - sokkal hamarabb, mint szokott - és megint szívott egy kicsit belőle, így fejni végül nem fejtem.)

Mi az a fruttapura? Már máshol is hallottam, hogy emlegették.

Nemlajos, ha nem, hát nem. :) Persze, hogy az a legfontosabb, hogy kicsattanósak legyetek mindketten. Csak gondoltam, hátha... :)

Szerdán nagy nap lesz Márti életében. :) Először lesz a szülein kívül másra bízva, történetesen anyura, mert én angolra megyek, párom meg továbbképzésre. Anyunak előtte még óvodába kell mennie és onnan vissza is kell érnie, szóval korán indul majd neki a nap. Mártit meg kb. 8-kor hagyom ott nála és kb. 10-re fogok visszaérni. Kíváncsi vagyok, hogy veszik az akadályt. :)

Masut
masut

Masut!
A Milupának van a Frutapurája,gyümölcs,többféle ízben(alma-banán,alma-körte,meg nem is tudom)szerintem finom,finomabb,mint az üveges gyümik, 4 kis műanyag doboz van egyben, 500 ft körül.

Kép
Kép
zazzy

Na jó éjt, összekészítem a holnap reggeli cuccokat, meg Márti ruháit kikészítem, mert holnap értem jönnek angolra és onnan megyünk tovább babazenére. :)
masut

Jut eszembe!Én nem találtam 7magvasat sehol!Pedig azt mondták a tescóban is van,de ott se találtam,meg a DM-ben sem.Viszont vettem a DM-ben babylove-osat,abban 3féle mag van.Hogy is mondtátoka múltkor,akkor ezt simán belekeveritek a gyümibe?NEMLAJOS???

Kép
Kép
zazzy

Boldog Dömét és házasságit Nemlajos!!!!

Masut, előbb utóbb fog enni Márti. Csak türelem és kitartás!!! Tejci meg lehet, h azért kevsebb, mert a kaján stresszelsz!!!

Katka, vidámpark tök jó lehetett! Én is visszamennék gyereknek... :wink:

Bababi, Kőszeg is tuti lehetett!!! Szépek vagytok Kristóffal!

Moncsi, videó szuper lett! Én is csináltam Szonja első 6 hónapjáról...ahogy fejlődött....hát, minden alkalommal, ha megnézem bőgök... :oops: :lol: :lol: :lol:

Papillon, édes lehetett Lizi a "mamával". Szonja is csak a mammmm-nál tart.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Hétvégén nem néztem netet, a szüleimnél voltunk. És tök jó volt, jókat főztünk anyuval, dumcsiztunk apuval, nagypapámmal. Jöttek öcsémék is, meg keresztanyu. És nagyon tuti idő volt. Samu már nagyon várta, most nem jártunk arra néhány hétig.

Katka, túraötletek jók, és nagyon köszi az ötletelést - szervezést! Mivel mi nem nagyon mászkáltunk a Bakonyban eddig (ez a hegység valahogy kimaradt), ezért bármelyik verzió OK. Mondjuk az tuti, hogy egy ilyen 5 km-es túra után Samu nem fog felmenni semmilyen várba (aznap), de hát a vacsit is meg kell főznie valakinek. (Majd otthagyjuk főzni Masut párjával :) )

Nemlajos, boldog mindenfélét nektek mára!
Fogacskához gratula!

Masut, ne emészd magadat! Fog ez menni. Türelem. Katababa sem tátogott hú de lelkesen a ht elején, meg tolta ki a nyelvével az egy-egy kanálnyi kóstolókat. Aug 20-án kezdtük a gyümikkel, és egy hétig csak napi 1-2 kanállal evett. Aztán rákapott. Most már napi 2x kap ht-t, és elkezdett mennyiségeket enni. De ez még mindig ingadozó: van hogy megáll 3-4 kanál után most is, de van, hogy tisztára nyalja a tányérját. És ő az első néhány falatot azóta is kétkedve fogadja, aztán rákapcsol :)

Lépek, ma nagyon sűrű napunk volt.
Jó éjt!

erpé

Lányok!
Mit lehet tenni bedugult babaorral?Nincs benne semmi,csak be van dugulva :shock:

Kép
Kép
zazzy

Dömének Boldog Névnapot nektek Nemlajos pedig nagyon sok Boldog Házassági évfordulót!!!!
Döme fotók nagyon jók és milyen nagyfiús!!!
Peti csüccshöz és Eszti fogicához gratula!
Moncsi örülök, h javult a helyzet és rájött, h tévedett de ne engesztelődj gyorsan. Kicsit hagyd had taposson, h érezze a súlyát.
Masut sztem se erőltesd a ht-t és no stressz! Ahogyan zazzy is írta Kristóf is kinézte a szánkból a kaját sőt a keresztelőn a barátnőm ölében ült ő meg pont akart inni vmit erre Kristóf elkapta a poharat és húzta a szájához vagy ha én nassolok valamit próbálja kivenni a kezemből, olyan aranyos megvan sértődve, h nem adom és a ht-val is nagyon lelkes igaz az elején mindig nézett nagy szemekkel, h mit dugok a szájába de ette.

Nálunk is valami gond van, Sümegen voltunk egész nap jókedvű volt Kristóf hazaértünk leültünk vacsizni ő is ült velünk az asztalnál nézett és egyből elkezdett ordítani. Pár perc után feladtam vettem a tejcijét és elkezdtem etetni hát nem nagyon akart enni. A párom befejezte a kaját átvette, h akkor folytatja ő egyek én is. Na még jobban ordított. Jó ha nem kell a tejci akkor szünet átmentünk a szomszédba 15 perc ordítás után hazajöttünk és csak sírás végül megfürdettem - nagyon szeret locsizni addig nem is volt semmi sírás- újra tejci (alig evett) és lefekvés 8-kor. Elaludt de mind nyöszörgött 10 után elkezdett újra odítani. Adtam újra tejcit és sikerült megnyugtatnom. Vajon jön még egy fog? de nem láttam semmi nyomát, vagy a pocija? Megint nyöszörög és mind emelgeti a kis lábát. Szerintetek mi lehet?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
bababi

zazzy: ahogy rá van írva :wink:
Én 40ml vizet forraltam, két pohárral öntögetve hűtöttem, aztán bele egy evőkanál pép, jól összekavar, és rá a kb 80-100ml gyümölcs.
Pont jó hőmérsékletű lesz így.
7 gabonást én sem találtam még.

Bedugult orra nincs tippem, kamillatea nem szabad, azt tudom.

bababi: nekem Kőszeg a kedvenc városom! hjahhhjjj! :roll:
Lehet, hogy Kristófot a pocakja bántja, eszik már valamit a tejen kívül?(bocsi, de fejből sajna nem tudom, ki hol tart...)
De fog is lehet... Hát reméljük, nem lesz rossz éjszakátok :(

masut: ilyen nekem is volt sokszor, hogy felváltva a mell, akár 6-8-szor is, de én csak váltogattam, és álomba ringattam, nem adtam neki egyebet (lehet, hogy kellett volna neki, de elaludt így is, és nem ébredt hamarabb). Ne ess pánikba!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

No, mindenkinek nyugodalmasat! :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szép reggelt!

Reggeli kávé mellett volt most egy kis időm kicsit alaposabban áttanulmányozni a hétvégi hsz-eket.

Katka, Peti nagyon ügyes a felüléssel! És jó az új avatarod!

Papillon, jót mosolyogtam a "most ezt leírom és aztán olvasok" kezdetű hsz-eden. Ezek a mamás-puszis pillanatok tényleg olyan szépek :D

Bababi, jó aktív hétvégétek volt! Kőszeg, Sümeg... Jók a fotók, színes kavalkád! Sokat szoktatok kirándulni? Remélem, h Kristóf kicsit megnyugodott az este.

Megyek, Samu hív.

erpé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?