A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kata,megkönnyeztem amit írtál,nagyon igazad van.

Edina,gratula az eredményekhez!!!! :D

Kép

Kép
krisztinaa

köszönöm mindenkinek a gratulációt!!!

kitakarítva a szekrény,felporszívózva a szoba,a ruhák nagyját kimostam,most jön a pakolászgatás.... :lol:
haladok ezerrel! pedig hulla fáradt vagyok,de olyan jól esik Gréta szobájában tevékenykedni.... :P

Zsuzsi
ne aggódj,előbb,vagy utóbb ugyis ki kell bújni a kiscsajnak! :lol:
egyébként én meg első perctől kezdve mondom,hogy tuti,hogy nem viszem végig a terhességet. na kíváncsi vagyok! :D akkor most már ti is haladtok a baba szobával!

Enikő
hidd el,hamar eltelik majd az a 3 hét! csak vigyázz nagyon magatokra! jut eszembe:mi van mostanság a veséddel?

Móni
nekem is csinál ilyet Gréta! :lol: egy kissé kellemetlen,de meg lehet szokni. most pl az uh-n a keze,és a lába is a szájában volt... szóval tornász lesz a kis drága!

Friday
köszi a jó tanácsot,megfogadom!!! :wink: a doki mondta,hogy lehetnek gondok,mert ki vannak tágulva az erek a méhlepényen a szurik miatt. de eddig szerencsére nem okoz gondot. hát remélem,hogy már ezek után sem fog!

Kata
te sem tudsz ülni a fenekeden?! de legalább tudtál aludni! én újabban nem tudok már feküdni sem,mert akkor annyira lemerednek az izmaim,hogy nem bírok utána lábra állni.... :twisted: így nekem a pihenés az üldögélés...

Pénz
pont ma érdeklődtünk utána. azt javasolták,hogy csak varratszedéskor adjunk pénzt,és az összeget az alapján kalkuláljuk ki,hogy milyen volt a bánásmód... :shock: a szülésznőnek viszont a szülés után kell adni,+ akkor kell adni a nővéreknek is. ezek majd api intézi.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, jól állsz akkor! :lol:

Krisztina, :cry:

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, ebbe én eddig bele sem gondoltam, amit Krisztinek írtál. Tökéletesen igazad van. Idegesítő lehet a sok panaszkodás. Majd én is erre gondolok, ha előtör belőlem....:)

Az, hogy jó anya vagyok-e tényleg újra és újra felmerül. Ha szeretettel közelítünk, túl nagy hibákat nem követhetünk el. Én is sokat agyaltam ezen. Ilyenkor azzal szoktam magam nyugtatni, hogy Anyukámék milyen jó testvérek és rendes emberek lettek hatan, pedig Nagyinak a mai értelemben véve semmi ideje nem volt a gyerekekkel foglalkozni. Szóval, mikor lelkiismeret-furdalásom van, ezzel nyugtatom magam. Mondjuk engem sokan meglepve kérdeznek, hogy tényleg egész nap Blanival játszom? Igen, ez a dolgom most :)

Edina, gratula neked is babaméretekhez :) Most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az első...és a továbbiakra is persze:) Akkor igaziból nem is kell már izgulni, Gréti is kész, pár nap és a kis cuccai, szobája is:)

Zsuzsi, a málnalevél tea elősegíti a méhösszehúzódásokat. Szóval, akinek amúgy is van, pl. nekem, tuti nem kell. Én azért pár hetet várnék még az elkezdésével, de te érzed. Nekünk is hiányzik még pár dolog, és ráadásul én mostanság ki sem mozdulhatok. Legalább a következő vizsgálatig ki is bírom, hogy sehová sem megyek. (még 2 hét)

Móni, Enikő...éjszaka én éreztem megint a hidegfronthatást. Nem alaudtam, csak kortyolgattam a magnéziumot, próbáltam rávenni Bíborkát, hogy maradjon még. Próbálgattam a hasi légzést is.

Szerintem mindegy, hogy mikor van átadva a pénz. Szerintem mindenesetre jobb, ha nem a kórházban tároljuk, hanem Apa hozza majd be. Mi, mielőtt jöttünk haza, behívtuk a dokit, hogy megköszönjük...és odaadtuk.

Kata, én már nem is merek vezetni. Ha legközelebb Gödöllőn jártok, benézhetnétek hozzánk...útba esik:)

Friday, köszi a kérdést...a szobatisztasággal haladunk. A kisdolog megy éjszaka is, de a kakival még gondok vannak.

Mennem kell játszani...:)

Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Amikor én szültem, nekem is a férjem járta végig a pénzes borítékokkal a szülésznőt,meg a segéd orvost( mert ketten csinálták a műtétet). Az én dokimnak én adtam oda, de még ott a kórházban.
Amikor viszont elvesztettem Vince előtt a babámat, akkor a műtétet végző orvosnak én is a 6 hetes kontrollon adtam. Szerintem mindegy mikor adjátok!
( Így már tudjátok, hogy Vince igazából a 4. gyermek)

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Jó sokat írtatok az elmúlt 3 napban, próbáltam visszaolvasni is, de már kavarog bennem, hogy ki-mit írt :)

Ma szembesültem egy újabb érdekes dologgal. Lassan talán a főnökeimben is tudatosulni fog, hogy szeptember vége van és én addig is terveztem dolgozni. Most meg csak néznek és kapkodnak :) Én már csak mosolyogni tudok ezen :) Szerencsére aki a helyemre kerül, azzal jól meg tudtunk eddig is mindent beszélni, mondtam neki, hogy azért elérhető leszek :)

Ti is feledékenyebbek vagytok a terhesség alatt? Én szombaton olyan jót nevettem. Apával szereltük az új törölközőtartót, mert ebből is kevés volt eddig. Ő fúrt, az én dolgom lett volna, hogy a porszívócsövet odatartom, hogy a koszt eleve beszívja. Képzeljétel el a következő csendéletet: Apa elkezd fúrni, én tartom a csövet, erre leállítja a fúrót és megkérdezi, hogy nem furcsa valami? Gondolkozom, gondolkozom és leesik, hogy bizony a porszívót nem kapcsoltam be :) Hát én olyan jót nevettem, hogy folytak a könnyeim :)

Most rohanok, mert megjött apa :)
Később, még lehet hogy benézek

Mangora

Kép
mangora

sziasztok,

Köszönöm szépen a dicséreteket :lol: :wink:

Anyósom már jobban van, most voltunk bent nála. Már felkel, jó étvágya van, talán csütörtökön haza is engedik. Remélem!!!

Lányok, mi van az emailekkel? Zsuzsinak és Móninak már elment az anyag. Az a baj, hogy a hét oldal több mint 2,5 mega, szóval elég nagy, itt tényleg nem tudom elküldeni.

Én is bálnásodom már amúgy. Az ágyban már elég nehezen forgolódom.

Mangora: tök jó a sztori :lol: jót mosolyogtam.

Én még pelenkát akarok venni a bababörzén. Még egy-két dolog kell, (párásító, orrszívó...), lehet azt is meghagyom akkorra.

Többihez most nincs agyam hozzászólni, holnap majd jövök. :oops:

Jó pihenést.

Szilvi
huszilvia

Pénz átadás: jó kérdés egyenlőre én se vagyok vele tisztába, hogy itt mi a szokás??? Én úgy gondoltam, ha már az osztályon leszünk a babóval akkor megkeresem a dokit és akkor adom oda. Szerintem a szülésznőnek is. Annánál a varatszedésnél adtam a dokinak a szülésznőnek még a szülőszobán.

Reni!
Jó hamar érezted a hatást:( elvileg holnapra mondják, készülök is rá apával hozattam konyakot szerintem feküdni fogok egész nap apa ma este megfőzött 2 napra úgyhogy majd konyakozgatok:)))

Málnalevélteát a 37.ik hét előtt tuti nem fogok merni inni,még a magnéziumot nyomom ezerrel. Bár nincs róla tapasztalatom milyen hatással lenne rám inkább nem kockáztatok Anna enélkül is 3 óra alatt megvolt .

Hú remélem most is így lesz, mert erre készülök, nagyon meglepődnék, ha másodjára hosszabb lenne az út
:roll:

Edina!

A vesém jól van kop-kop. Mióta volt az a görcs nyáron és utánna beszedtem a gyogyit azóta nem volt gond! Remélem már megúszom. Igaz a tágulat nagyobb lett:((( MAjd szülés után nézik meg megint, hogy ez csak a terhesség okozza vagy egyébként is van e.
És a tiéd hogy viselkedik?

Friday!

Ők azt mondják a betétet oda lehet szorítani bugyi nélkül is........ez az egy dolog borzasztó felháborít.....nincs elég kiszolgáltatott helyzetbe az ember még ilyen hülyeségeket is kitalálnak. Nem szoktam beszólni, de ha szóvá teszik, hogy miért van rajztam bugyi akkor tuti megmondom a véleményemet!!!!

Na megyek olyan álmos lettem, pedig még Anna egy darabig fent van addig én se tudok aludni.

Jó éjszakát !!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Örülök, hogy mindenki jól van.

Délután beszéltem a húgommal telefonon és telepatikusan elkezdte kérdezgetni, hogy van-e ez, az stb. Mibe fogom pelenkázni, min fogom, miből etetem, mivel takarom be, van-e már matraca stb. stb. Még jó, hogy már egész nap ezen paráztam, erre még ős is előjön ezzel, gyorsan el is mentem vásárolni. Alig bírtam hazacipelni a cuccokat, a párom meg jól leszidott, amikor meglátott. Azóta sírok és megbántam az egész kirándulást.

Vettem Avent mellszívót és streilizálót, 4 cumisüveget (egy szettben). Csak halkan kérdezem meg, mi a jó ég került ezen 21e Ft-ba? :oops: Vettem még egy kifogót, két lepedőt, egy kis plédet, 16 db textilpelenkát és egy vízhőmérőt. Kisruhát nem mertem, mert megint eszembe jutott, hogy mit kezdek a rózsaszín cuccokal, ha kisfiú? Persze, tudom, ne ez legyen a legnagyobb bajom, de mégis... A húgom mesélte, hogy egy otthoni ismerős kislány várt 9 hónapig és végül kisfuúk született a múlt héten.

Enikő, aztán csak óvatosan a konyakkal. :wink: Nekem egy korty nem menne le a torkomon, de a kényszer nagy úr, tudom.
Odaszorítani bugyi nélkül? Hát, nem hiszem...

Börzére szerintem mi sem tudunk kimenni, mert azon a hétvégén utazunk a párom szüleihez.

Vick, sajnálom a kisbabát :-(

Reni, teljesen igazad van abban, amit írsz, hogy Anyukádék hatan voltak és mégis milyen rendes emberek lettek. Ilyenre én is gyakran gondolok saját családi példákból kiindulva... Szóval biztosan mi is megoldjuk majd, az aggódás, izgatottság ezen a téren meg természetes.

Jó éjszakát!

Zsuzsi

Mangora, ez nagyon aranyos történet :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick, sajnálom ami veletek történt :( Edináról sem tudtam...
Ilyenkor tényleg szégyellem magam minden egyes nyavalygásért...

Köszi a kakaóval kapcs. ötletet. Igaziból az a baj, ha "nincs ideje" rendesen enni este, mert akkor éhes éjszaka, ezért kéri a sok tejet. Tényleg a lányok nálatok mikor vacsiznak? Mikor van az elalvás? Tartalmas ételt esznek vacsira, vagy könnyűt?

Móni, Bíborka is mindig máshol feszíti ki a végtagjait. Néha úgy érzem, hogy a hátamat is nyomja :) Mivel töltöd a napokat mostanság?

Szilvi, küldöm én is az e-mailcímet...köszi, hogy szóltál :) Örülök, hogy jobban van az Anyósod.

Enikő, nem vagy semmi a konyakkal :) Érzed, hogy hatásos? Anna hogy viseli, ha fekszel? Tudsz vele úgy is foglalkozni? Tud főzni a párod? :)

Mangora, nálam is így volt a munkahelyről való eljövetel...ez tipikus :)
Nálam a feledékenység a szoptatási időszakban van. Most nagyon suta lettem...amióta nem tudok hajolni, mindent elejtek, hogy fel kelljen szedni...Ez a porszívós sztori nagyon aranyos :) Majd írjátok fel, hogy a gyereknek is lehessen mesélni...bár nem hinném, hogy elfelejtitek :)

Zsuzsi, hamar be lehet vásárolni, ne te cipekedj, de megértem, hogy jobban érzed magad, ha már megvan. Nekem is azért eszembe jut időnként, hogy mutatna egy kisfiú rózsaszín csipkés ruciban :) Mi is meg lennénk lőve ruhaügyileg. Apa biztosan boldogan vásárolna ezerrel :) Nyugodj meg, legalább a párod is látja, hogy fontos neked, hogy minden készen legyen. Amit már megvettél, ne bánd :) biztosan klassz cuccok.

Jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Enikő, ezen a bugyi dolgon ne izgasd magad, legalábbis én biztosan minden komment nélkül vennék fel...a dokik vannak értünk, fizetünk a szolgáltatásért duplán, szóval meg kellene beszélni a dolgokat.

Ja, Móni, neked még akartam írni a gátsebbel kapcsolatban, hogy én pl. a vágást nem is éreztem, és utána sem volt semmi említésre méltó. Ha óvatosabb voltam az üléssel, csak azért, mert tudtam a vágásról, egyébként nem is éreztem. Állítólag akkor fáj nagyon, ha begyullad a seb, erre kell vigyázni, egyébként semmi különös. 4 nap múlva már ki is szedte a 2 varratot. (ez is csak olyan furi érzés, de nem fáj és tényleg 2 másodperc) Az én dokim azt javasolta, hogy semmiféle tusfürdőt/szappant, illatszert ne használjak pár napig, csak sima zuhanyt.

Most már tényleg megyek aludni...:)

Sziasztok
R

Kép
Kép
34372

Jó reggelt!

látom,hogy kihalt még mára a topic.... :shock:

Vick
sajnálom,hogy már te is vesztettél el babát! :( ha így nézzük a dolgokat,akkor nekünk Gréta a 3.,mert az előző egy iker terhesség volt... :cry:

Mangora
hááát nem semmi vagy! de nyugi,ez nálunk is előfordult már. csak nem velem,hanem apával meg az asztalos sráccal szombaton. mindketten annyira fáradtak voltak,hogy észre sem vették,hogy mit csináltak,csak nézték a végeredményt,hogy feltűnően sok a kosz.... :lol:

Enikő
kopogom le én is rögtön,hogy szerencsére nem volt semmi gond még eddig a köveimmel,csak 12 hetesen. most meg már szerencsére nem sok van hátra,hát remélem,hogy már tényleg elkerül a vesegörcs! örülök,hogy jobban vagy te is! a konyakot meg idd helyettem is! :wink:

Zsuzsi
ilyenkor apának rá kell apának koppintani az orrára!!!!! :lol:

Reni
pihenj sokat,és igyál te is konyakot! nehogy megint Bíborka rosszalkodjon! beszéld meg vele a dolgokat,hogy még meddig kell bent maradnia. sztem jó kiscsaj lesz és szót fogad! :wink: legalábbis nekünk eddig Grétánál bevállt ez az elbeszélgetős dolog... :D

Képzeljétek el,hogy az este észrevettem,hogy végre nekem is van előtejem. :P legalábbis szerintem az volt,de csak a jobb mellemből egy csepp. átlátszó volt,és kissé ragacsos állagú. ez az volt?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Ma reggel rámjött a szekrénypakolás,próbáltam kitalálni,hogy milyen alakom lesz szülés után és előszedegettem egy pár nacit és felsőt,hogy ne akkor kelljen mikor hazajövünk a kórházból.
Magamhoz mértem a terhesség előtti nadrágokat,háááát......kicsit elszomorodtam,hogy mikor leszek megint olyan vékony.
A méretsorom megvan 38-tól 46-ig :D ,volt idő mikor 30kg plussz volt rajtam.A nagyokat nem pakoltam le,bízom benne,hogy nem kell :roll:

Nagyon nehezen bírom az egyedüllétet,valahogy lassaban telik az idő,mint régebben.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok lányok,

olyan jól aludtam az éjjel, csak 1x keltem fel pisilni, ilyen nem volt az utóbbi 1 hónapban, tuti.

Reni, dehogy jajgatsz nekünk, ezek mindennapi, természetes problémák amikről írtok Enikővel, Vickkel, jó azért tudnunk, milyen egy második bébit vállani, ha már ott van egy 2-3 éves gyerkőc.
Reni, aranyos a családi történeted.

Zsuzsi, biztos én is kifakadtam volna a helyedben, d e apárod csak félt.
De gondolom örömmel tértél haza a nagy zsákmánnyal...
Tudtál eg pénztárra vásárolni?

Edina, én is olyan sajtkukac vagyok mint te, de le kell állnom, érzem.
De a változatosság kedvéért, ma gardróbot pakolok a hálószekrényben,vasalok és sütit sütök, mert holnap megyek a barátnőmékhez.

Krisztina, én a házassági évforduló estéjén voltam úgy mint te, odaálltam a gardrób elé aztán sajnálkozva láttam, a csini cuccok közül semmi nem jönne rám.
Szerintem december-januárig kb marad a mostani méretünk,nem?
Szerintetetk hány kg-tól szabadulunk meg a szüléskor?Én olyan 5-6ra saccolok.

Mangora, jó a story :lol:

Vick, sajnálom az előző babát... :cry:

Enikő, bugyi nélkül betét, hát ennyire kevés mosnivaló van a kórházban???Ha nem engedik, akkor is felvennék a helyedben én is.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,azt olvastam valahol,hogy olyan 9 kg körül van ami lemegy szüléskor,de megkeresem hogy hol volt.
Az egyik ismerősöm 20kg-tól szabadult meg a szülés utáni héten,sok volt a víz rajta.

Kép

Kép
krisztinaa

Megvan.
Az anyucin van olyan hogy magzat súlya kalkulátor,a te súlyodból és magasságodból számolja ki,és részletezi,hogy mi mennyi.Nekem 9 kg jött ki.

Kép

Kép
krisztinaa

* Méh: 603 g
* Mellek: 249 g
* Vér: 776 g
* Víz: 1,04 kg
* Zsír: 2,08 kg

Magzat:

* Magzat: 3,4 kg
* Méhlepény: 404 g
* Magzatvíz: 494 g

Összesen: 9,05 kg

Kép

Kép
krisztinaa

Köszi Krisztina, megnéztem én is, bár soknak tartom, hogy nekem 15 kg-s súlygyarapodást számolnak átlagban.
Amúgy nagyon hasznos infók vannak az anyucin pl.Tgyásról gyedről stb, aki tudja, nézze meg.

Ja, és egy rokonom tanácsolta, hogy a kiírt időpont előtt 28 nappal már vegyem igénybe a Tgyást, mert ez jóval több,mint a táppénz.
Ezt ugyebár 180 napig folyósítják, utána a GYED meg 2 éves korig jár, szóval csajok aki tud, kérdezzen utána a munkahelyén.
Én csütörtökön viszem be a táppénzes papírt, meg is kérdezem.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Csajok egyre több helyről hallom,hogy a kórházba akkor sem adnak tápszert a babának,ha több napig nem indul meg a tejcsi.
Ez nekem elég rémísztő.... :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Kata
Én úgy láttam,amikor bent voltam, hogy aki császárral szült, annak hamarabb mentek a kilók, aki természetes úton, annak nagyobb hasa maradt, lassabban alakult vissza. De lehet, hogy ennek semmi a szülés fajtájától. :)
Én a császár után, ahogy felkeltem a szülőszobán olyan lapos volt hasam, majdnem elsírtam magam. És szülés után 3 nappal 11 kilóval voltam kevesebb, na de ez ikrekkel, ezért nem tudom, mennyi lesz eggyel.

Krisztina
Tudom, hogy nem jó egyedül,néha beborul az ember. Mikor mész nst-re jövő héten?

Reni
Hogyhogy nincs ideje vacsizni?
Nekünk rituálénk van, mindig ugyanaz a sor,bár a fürdés már előrébb csúszott, mert az oviból olyan homokosan jönnek haza, hogy már nem este fürdünk, hanem mikor hazaérünk oviból. De olyan fél 8 és 8 közt van vacsora, bőségesen, sokszor főtt étel, aztán fogmosás, és alvás, de alvás előtt még megisznak 3 és fél deci tejet (cumisüvegből, erről még nem szoktak le).Aztán kicsit simogatom őket, puszi és alhatnak.

Edina
Nem is tudtam, hogy ikreid lettek volna, nagyon sajnálom. :(

Leadtam a szakdogát ma! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Kriszti
Kapnak tápszert nálunk. Én is kaptam ,mert nem volt elég a lányoknak a tejcsi. Csak oda kell csörrenteni telefonon a szobából és hozzák is! Ne aggódj!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, már ezen a héten csüt megyek nst-re,de a doki magánrendelőjébe,mert nem akartam sokat ülni a klinikán.
Viszont szerintem jöv héten már küld a 36 hetes uh-ra,azt csak a klinikán lehet :( de a kedvesem elvisz :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!
Én is itt vagyok:) délelőtt házidokinál voltam stb.
Frontot hálistennek egyáltalán nem éreztem meg, tudtam aludni, stb.
Hogy vagytok? remélem, nem fogyott túl sok konyak az éjszaka:)

Edina, Kata, Krisztina, Vick... nektek külön kívánok nagyon-nagyon sok örömet az elkövetkezőkre. És remélem, hogy segít majd elfogatni/feldolgozni azt, ami történt.

(októberi fórumba beleselkedtem, és ott már nagyban születnek a babák... jajjaj:)

Vick, a szakdolgozathoz: GRATULÁLOK!!!!!!!!!:)

Kata, nekem meg pont azt javasolta a könyvelőnk is, a HR-sünk is (az előbbi tuti, hogy jóindulatúan:), hogy táppénz, aztán születés utántól TGYÁS (ami asszem valamivel több, mint a GYED, mert valamit nem vonnak belőle). Így ha belegondolok, akkora nagy különbség nem lesz a két "konstrukció" között...

De érdekelne valaki hozzáértő véleménye:) pl. Szilvi, te mit szólsz? Zsuzsi? Többiek?

Súlygyarapodás: nálam bejött az az anyucis kalkulátor, és még örülhetek, mert a minimum sávban mozgok most - szerinte.

A 15-öt én is soknak tartottam (még magamnak is, pedig én azért jóval nagyobb darab vagyok, mint te, Kata), de most, ha belegondolok, hogy már megvan belőle 10, és ez a 34. betöltött hét... szóval most már nem tűnik soknak, csak nehogy túllépjem.

Gondoltam, hogy tartok egy-egy gyümölcsnapot, ti mit szóltok? (cukoreredményem nincs meg, szóval nem tudom, nem ártanék-e többet vele, mint használnék).

Krisztina.. én hülye, eddig, ha lefogytam, kidobtam a nagyobb méretű cuccaimat... pedig most jól fognának. Hát... karácsonyra nagyon szívesen bevállalnék egy 40-es nadrágot. De lehet, hogy nagyobb kell majd.

A barátnőmön szülés után 1 hónappal úgy nézett ki, mint előtte (pedig nem 20 évesen szült és elég sokat hízott) - de biztos alkat kérdése is.

Zsuzsi, akkor most már igazán ne stresszelj, hiszen minden megvan... és bármit lehet később pótolni, ha mégse. Csak a te nyugalmadat nem. (bocs, hogy osztom itt az észt).

Köszi az infókat a pénzzel kapcs, azt hiszem, mi is inkább szülés után adjuk oda, mint a barátnőd. (és kb annyit, csak ha sikerül 'hagyományosan' megszülni, akkor én többet szánnék a szülésznőnek - és talán arányosan kevesebbet a dokinak).

Reni, a gátsebbel kapcsolatban megnyugtattál, köszönöm!

Kérdezted, hogy mit csinálok mostanában... minden napra egy elintézni való (házidoki,2 vérvétel, anyakönyvi kivonat beszerzése - ez az e heti...) és még van kb. 100 oldalam egy könyvből, amit fordítok, de már nagyon unom.

Ezért általában az interneten lógok.

Nagyon élvezem egyébként olvasni, amit írsz, és amit a többiek írnak, hogy milyenek a mindennapjaitok a gyerekekkel...
Úgyhogy légy szíves, gyere, gyertek, és meséljetek.

És senki ne érezze úgy, hogy rinyál... szerintem fontos, hogy mindenki elmondhassa, ami nyomja a lelkét.

Rém sokat írtam, bocs. Megyek vissza fordítani.

Pussz mindenkinek,
Móni
monke

Móni,én soha nem dobok ki,adok el ruhát,így csak gyülik a szekrényben,főleg farmer párti vagyok,így mindig elő lehet venni. :D

Nekem pl már az elején kiszélesedett a csípőm tavaly is és most is.Tavaly szülés után majdnem 3 hónap volt mire a csípőnacikat fel tudtam venni / és nem háj volt rajta /.
Szerintem ez alkat kérdés,hogy kinek mennyi megy le rögtön és az több idő mire minden visszarendeződik.

Kép

Kép
krisztinaa

Gondolkodtatok már a szülés utáni fogamzásgátlásról???
Mostanában eszembe jutott,de egyszerüen nem találok megfelelőt,mert tabit nem akarok szedni,és 2 év múlva tesót is szeretnénk.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Megvagyok én is, sajnos rossz hírekkel. Családi jóakaró tovább ügyködik. Nem részletezem, de már az összeomlás szélén állunk/állok. Persze, tudom, hogy ez kell, hogy életem legboldogabb időszaka legyen, csak amikor tönkreteszik egy élet munkáját (a szüleimét), akkor nagyon nehéz erősnek lennem.
De megpróbálok! Muszáj! Babu miatt és a szüleim miatt!
Bocsánat, hogy mostanában ennyit rinyálok ilyen egyéb dolgok miatt, csak eléggé kivagyok.

Fogyás: nekem mindig csak nagyobb ruhák kellettek eddig, úgy 5 kilóval lettem több az elmúlt 10 évben szép lassan... A "kinőtt" ruhák már nincsenek meg.
Azért bízom benne, hogy visszafogyok majd szépen a terhesség eleji súlyomra, de ha beletelik pár hónapba, nem fogok kétségbe esni.

Móni, dehogy osztod az észt, teljesen igazad van.
Egyébként még mindig tényleg rengeteg dolog hiányzik, de majd összekapjuk magunkat.

Kata, számlát kértem a mellszívóról és a sterilizálóról és majd beküldöm októberben, és majd visszautalják a pénzt.

Tgyás: Nálunk azt tanácsolták, hogy a tgyást, csak a szülés napjától vegye igénybe az ember. Igaz, hogy a táppénz kicsit kevesebb, de ahhoz járnak az egyéb juttatások (akinek jár pl. étkezési jegy, internet, ruhapénz stb.). A Gyed viszont maximalizálva van ugye, tehát akinek viszonylag magas a fizetése jobban megéri a tgyás minél későbbi igénybevétele. Szerintem a legegyszerűbb, ha mindenki kiszámoltatja a munkahelyén.

Na, ezt az anyucis kalkulátort kipróbálom én is.

Még egyszer elnézést, hogy ilyen dolgokkal terheltelek Titeket.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

anyucis kalkulátor:hááát nekem is 9 kg adott ki.... :roll: és én most tartok 13kg-nál.... :oops: :oops: :oops:

fogyás
én is szeretnék minél hamarabb lefogyni,mert mondjuk eleve túlsúllyal kezdtem a terhességet.

Fogigátló
sajnos én olyat nem szedhetek. de mi korábban is a pharmatex tablettát,vagy kúpot használtuk, hozzá kell tennem,hogy évekig,és nem panaszkodhatok rá,mert jó volt. és persze ami a legjobb benne,hogy nem hormontartalmú,és nem kerül be a véráramba,csak helyileg öli el a spermákat,és így véd.

Tápszer
nem tudom,hogy mi igaz belőle,de én is úgy tudom,hogy nem igazán adnak,csak teáztatnak,és cukros vizet itatnak a babával.

Vick
gratula a szakdolihoz! nagyon ügyi vagy!!!! :wink:

Kata
remélem,hogy nem pakolgattál ma túl sokat!

Zsuzsi
kedves jóakarótokat jól helyre kellene már rakni.... :evil: tudom,hogy könnyű mondani,de ha lehet,akkor ne idegesítsd magad feleslegesen. Gondolj a babára! :wink:

Móni
gyümi nap az nem is rossz. DE! mivel a gyümölcsök is rengeteg cukrot tartalmaznak,így nem érsz el vele igazából túl sok mindent. legalábbis nekem a védőnőm ezt mondta... :roll:

ja,és átlagban olyan 8-10 kg megy le a szüléssel.... :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Én is használtam pharmatex tbl-t,de nekem nem vált be,csípet,meg minden bajom volt tőle szex alatt.

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi, nem terhelsz minket, írd le nyugodtan... Nem tudom, mit mondjak, nem ismerem a részleteket, de tényleg muszáj lesz kibírnotok:((( sok erőt kívánok hozzá.
És próbáld meg ne magadra venni az egésznek a terhét...

Nagyon jó téma, Krisztina, én még nem gondoltam rá. Gyógyszert nem szedtem, nem is akarok, egyik ismerős csajnak évekre tönkretette a menstruációs ciklusát.

A Pharmatex nekünk ok volt, de valahogy nem bíztam benne, és elfeledkeztem róla. Most kicsit más lesz a helyzet, mi is két babával tervezünk... szóval nem lenne tragédia, ha nem 100%-ig biztonságos:)

Edina, kösz a tippet, szerintem mi is azt választjuk majd.

Gyümölcsnap nekem általában beválik - szóval fogyaszt, vízhajtó, segíti az emésztést stb.stb...
de ha most eleve magasabb a cukrom, akkor tényleg nem kellene szőlőt zabálni.

Az anyucis kalkulátor 3,4 kg-os babával számol:) hát remélem, annyi lesz tényleg, és nem 4,4:))) persze inkább nagyobb legyen, mint sokkal kisebb.
monke

Zsuzsi, ne idegeskedj, elhiszem hogy bánt, ha a szüleidnek keresztbe tesznek.És nem rinyálsz...
Hát nem tudom, nekem még ugye a 70% táppénz jár és viszonylag jó fizuval jöttem el, szóval akkor lehet nekem is jobban megéri majd csak szülés utántól kérni...

Móni, elhiszem hogy nyűg ez a fordítás, de legalább lefoglalod vele magadat.
Ruha dolog:Ühüm, én állandóan szelektálok, a férjem szerint "mindent kidobok" típus vagyok, aztán meg sírok hogy "nincs egy göncöm amit felvehetnék"...
Nekem is van barátnőm, aki szülés után egyből visszanyeret az alakját, viszont a másik barátnőm meg azóta is csak hízik és hízik, kb az én testalkatom volt, most szoptat és 85 kg:?

Edina, a gardrób pakolásig nem jutottam még el, mert mire hazaértem a boltból, megsütöttem a sütit ,ebédet csináltam magamnak és elpakoltam, hulla lettem, most állok majd csak neki :oops:

Krisztina, én 5 éven keresztül Meliane-t szedtem, mielőtt összeházasodtunk abbahagytam, de vigyáztunk és tényleg akkor lettem terhes mind2 alkalommal, amikor elhatároztuk a dolgot, Nekünk a megszakításos hadművelet bejött, nem történt "baleset".
Hú, bárcsak már ott tartanánk, hogy szex...
Lányok, nekem már nagyon nehezemre esik, pedig amúgy szeretném a dolgot.:oops:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Móni, pont egyszerre írtunk...

Igen, ez a 3,4 kg, nekem is ideálsinak tűnik.
Jó az 56-os ruhaméret és a 2-4 kg.os pelus is :lol:

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,nekünk végig nem lehetett és már naaaaaagyon hiányzik!!!!
Soha nem gondoltam hogy kibírok ennyi időt szex nélkül :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
a tabival nekünk is volt gondunk,pont ilyen,mint neked,viszont a kúp az szuper volt!

Kata
mi finomat sütöttél?

Szex
hát nem valami kényelmes így,és inkább nyűg,mint jó,meg Gréta is pont olyankor ébred mindig fel.... Szóval már alig várom,hogy leteljen a szülés utáni 6 hét! :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
Szerintem az, hogy kinek mennyi a súlyvesztése szülés alatt, alkati kérdés. Én is meg voltam győződve, hogy majd 9 kg. lemegy, aztán csalódás volt az 5 :(. Én mondjuk csak akkor fogytam vissza teljesen, mikor abbahagytam a szoptatást, (9 hónap) de akkor magától ment le és nagyon hamar. Nem éreztem debellának magam, csak utólag láttam a fényképekről, hogy nagydarab voltam...

Rucik: én is gyűjtögető típus voltam, de a lakás már rég megtelt cuccokkal, így kb. kéthavonta kiszelektálok egy zsák ruhát, úgy hogy évek óta szinte nem is vettem semmit, és még azért mindig van.

Szex....na igen... nekem a doki nem mondta, hogy nem lehet, de utána az utóbbi időben mindig görcsölt a hasam, így önszorgalomból álltunk le.

Kata, szerintem mivel a TGYÁS mindenképp fix időre jár, függetlenül attól, hogy előbb kezded el, nem érdemes a táppénzhez hasonlítani, hiszen a táppénzt csak szülésig vehetsz igénybe. A GYED-nél meg mindenképp több a táppénz, úgyhogy szerintem érdemesebb csak szüléstől kezdeni a TGYÁST.
Tényleg, mit sütöttél?

Vick, köszi az infókat. Igaziból Blani elég türelmetlen típus...pár percig eszeget, aztán megunja és már rohan játszani. Próbáltam már mindenfélét, de csak játék közben enne rendesen, azt meg nem szívesen vezetném be hosszú távra, hogy játszát közben adogassam neki a falatokat. Blani is cumisüvegből issza a tejet/kakaót.

Móni, akkor legalább lefoglalod magad :) Kötögetés? Gratula a fordításhoz, nekem biztos nem lenne türelmem hozzá. Igaz, nyelvtudásból eléggé leépültem...

Edina, sajnálom,hogy nektek is át kellett élni baba/babák elvesztését...Örülök, hogy ezúttal minden rendben :)

Kriszti, elhiszem,hogy besokalltál az egyedülléttől. Már nincs sok hátra, és Annával lehettek. Apa szabin lesz majd valameddig?

Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Köszönöm a biztató szavakat, nagyon aranyosak vagytok. Megteszünk mindent, ami tőlünk telik, lényeg, hogy itt vagyunk egymásnak és egészségesek vagyunk, ugye?

Fogamzásgátlás: 5 évig szedtem tablettát, 3,5 éve hagytam abba, azóta "vigyáztunk". Pont akkor lettem terhes, amikor szerettük volna. Hormontartalmú fogamzásgátlást nem szeretnék ezután sem, ha nem lesz "jobb" megoldás, akkor maradunk a bevált módszernél. Bevallom, erről a Pharmatexről még nem hallottam, de utánanézek, szimpatikus, hogy hormonmentes.

Az orvos azt mondta, hogy nyugodtan lehetünk együtt, de nekem valahogy nem kényelmes a dolog, ezért a pocak növekedésével az alkalmak nagyon megritkultak az utóbbi 1-2 hónapban. Majd csak letelik az a 6 hét hamar!

Nekem 14 kg-t engedélyezett a kalkulátor és 3,4 kg-s babát jósolt. Szóval a kilókkal még jól állok (eddig 7), de azért még arrébb van a vége.

Ma is vettem két kis rugdalózót nagy bánatomban, nagyon aranyosak, az egyik rózsaszín, a másik narancssárga.

Ha valami ruha nem tetszik, nem válik be, miután megvettem, azonnal megszabadulok tőle, hogy ne is lássam, persze aztán nekem sincs mit felvenni. :) Most meg aztán pláne nincs mit felvennem!

Na, most várjuk a Húgomat, jön "családi összetartásra", ő egyedül él, kicsit tartjuk egymásban a lelket.

Puszi

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Edina, Reni, a muffingyártásra álltam rá :lol:
De a szombati gesztenyés-csokisat nem tudtam überelni, meg is csinálom majd pénteken is apukám szülinapjára.

Krisztina, elhiszem, hogy hiányzik, basszus, 9 hónapig semmi,mondjuk nekünk így hogy lehet, össze tudnám simán számolni, hányszor voltunk együtt az utóbbi hónapokban.
Hiába lehet, nem meri elengedni magát az ember, utána meg 1 napig azt nézegetem, nincs-e vérzés, na mitől görcsöl a poci, szóval Edinával egyetértek, inkább nyűg...
Viszont a szülés után nem fontos megvárni a 6 hetet, ha rendben van minden, úgyis érezzük, mikor jön el az ideje.

Zsuzsi, ugyanaz a szitu fogamzásgátlás témában
nálatok is ezek szerint, mint nálunk!
Örülök, hogy vásároltál Babucinak, az meg hogy a húgod átjött beszélgetni, remélem egy kicsit megvígasztal. :oops:

Reni, te nagydarab???

Holnap megyek a barátnőmhöz, késő délutánig ott leszek, tőle kapok babamérleget meg hordozókendőt, 2 kislánya van, jól elleszünk.
Majd este jövök,

szép álmokat mindenkinek,

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi, még neked akartam írni, hogy próbálj meg nem idegeskedni. Tényleg az a lényeg, hogy egészséges, összetartó családotok van. Jó, tudom, a gyakorlatban ez azért másképp működik, persze, hogy foglalkoztatja az embert, ha a családtagjait bántják. Tudtok ellene tenni valamit? Úgy tűnik, hogy nem egyszeri esetről volt szó.

Kata, gesztenyés-csokis nyám....Ezt én is megsütném. Szívesen venném a kipróbált receptet, ha nem nagy gond...:)
Tényleg...mérleg! Ezt el is felejtettem. Köszi a figyelmeztetést :)
Jó babázást holnapra!
Igen, magamhoz képest hatalmas voltam a képeken. Főleg mellben és csípőben. Alapban amúgy kétféle méretet hordok már régóta 36 és 38-as. A 38-as jó volt szülés után. A 36-os azóta sem.
Tegnap én is nagyon jót aludtam :) Végre...már nem is tudom, hogy mikor volt ilyen utoljára

Tudjátok én gyógyszerellenes vagyok, így fogamzásgátlót sem szedtem soha. Nem volt gond belőle, és babás is pont akkor lettem, mikor terveztük (pár hónap eltéréssel). Tudom, ez nem egy bevett dolog, ezért nem is reagáltam, de hogy többen is írtátok, hogy ti sem...ezért én is leírtam :)

Megyek, még megnézem én is ezt a kalkulátort, utána alvás :)

Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Reni, elküldtem priviben a receptet!
Mérleg ötlet, szívesen!

Enikő, bocsi, mikor a gyerekszobával kapcsolatba írtál, nem reagáltam, a mi ágyneműnk nem narancsos színű, inkább vajszínű, vagy bézses.
Amúgy szerintem narancsos is jó lesz Bátinak, tuti!
Küldjél róla képet :oops:

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!!!

Reni,apa persze kiveszi a nekijáró 5 napot,az első hetekben vmikor,persze ebből sok idő eltelik majd a papírokkal :(
Egyébként egész évben tartogattuk a szabit,úgyhogy még lesz itthon egy kicsit :)
Anyukám jön az első héten,míg össze nem szedem magam :D

Csajok,eddig agykontroloztam és a méhnyak össze volt kötve egy piros szalaggal,de ma reggel kibontottam,36 hetesen akartam,de valahogy úgy éreztem hogy most kell,úgyis idő mire kitágul.
Remélem ezért nem néztek nagyon hütyünek :D
Eddig úgy néz ki bevált ez az agyas dolog.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Borzalmas éjszakám volt, 2 és 5 között ébren voltam és ha tudtam volna forgolódni, biztosan forgolódtam volna... Mindenféle gondolat kavargott a fejemben, de egyszerűbb, ha a nagy szélre fogom az egészet.

Reni, tenni ellene? Hát megpróbálunk, csak a helyzet egyre rosszabb. Nem egyszeri és nem egyszerű esetről van szó.

Kata, jó babázást!
Hát, az utóbbi két hónap együttléteit egy kezemen össze tudnám számolni :oops: Pedig nem fáj, nem vérzik, nem görcsöl, de valahogy nem az igazi. :oops:

Krisztinaa, jól tetted, hogy kioldottad a szalagot, igazából már bármikor megszülethet Anna, szerintem nem volt mire várnod.
Nekem nincsenek ilyen képességeim, mint Neked, de minden elismerésem, aki hisz az ilyen spirituális dolgokban.

Tegnap nézegettük a babáslistát, néhány dolgot azért már le tudtunk húzni. :) Megbeszéltük, hogy amit lehet, szombaton megveszünk otthon.

Mérleget kölcsönözni szeretnék, majd megkérdezem a védőnőt, hátha lehet ott is.

Most jut eszembe, hogy pénteken masszázsra megyek, újra. Múltkor is olyan jól esett.

Kata, a receptet megkaphatom én is?

Móni, beleolvastam én is az októberi fórumba, tényleg jó sok baba született már és mág csak szeptember van.

Kíváncsi vagyok, nálunk ki kezdi a sort.

Szép napot mindenkinek!
Vigyázzatok Magatokra!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!
én se sokat aludtam:((( kb. 4-kor nyomott el az álom, és 6-ig sikerült aludni), azóta kóválygok.

Viszont abban a 2 órában azt álmodtam, Edina, hogy megszületett a kislányod :P
Krisztina, én egyáltalán nem értek az agykontrollhoz, de az ilyenekben hiszek.
És a szalag úgy tűnik, eddig is működött...

Nem is írok most többet, próbálok magamhoz térni majd...

Kata, ha nem gond, engem is érdekelne a recept:)

Köszönöm,
Pussz mindenkinek
Móni
monke

Sziasztok,

Hol van mindenki?
Remélem, jól viselitek a hidegfrontot.

Móni, remélem, már magadhoz tértél. Mikorra kell elkészülnöd a fordítással?
Nekem annyira nem vészes az álmosság, egyelőre tartom magam.
Az álmod szép, de reméljük, még nem teljesül.

Képzeljétek, egy kolléga behozta a 2 hetes kisfiát. Hogy milyen picike! 3200 g most, nagyon aranyos.

Tudja valaki, hogy mennyiért lehet kölcsönözni mérleget Pesten? Láttam olyat, hogy 1500/hó, 2000/hó. Persze, megkérdezem a védőnőt is, de oda csak két hét múlva megyek.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ma mindenki nagyon elfoglalt :(

Kép

Kép
krisztinaa

Hi!

Kankalin: sajnálom, hogy családi gondok vannak, drukkokat küldök ezerrel!!!!!! Más: hú, de megszaladtak az árak a sote fele :shock: . az aventes cuccok garanciapapírjait tartsd meg jól. Én sem tudom miért ennyi, vigaszul azt tudom mondani, hogy reméljük több gyereket is kiszolgál majd :wink:

34372: szobatisztasághoz gratula! sokszor jártok a fejem ez ügy miatt, azért, mert nekem sokan mondják, hogy mihelyt itt a kistesó pelenkázhatom újra a fiam is. Szerinted is igaz? Mondjuk azt határoztam el, hogy ha így lesz, mi sem lesz természetesebb számomra: mindkettőt pelenkázom, elvégre Bors is csak 2 éves. Nálunk a vacsi könnyű...kenhetem így is a fejemre, rossz alvó a gyerek, de ha sokat eszik este, akkor még rosszabb, ez van...

Ervick: :cry: , nagyon sajnálom ami Veletek történt.

Mangora: :lol: :lol: :lol: , nem hiába írja elő a munkaszabályzat sem, hogy 36.héttől maradjon otthon a kismama, egyfolytában lassulni kezd az ember (lásd a porszívózás sem véletlenül sült így el :lol: ) "Huss a csiga elszaladt" :lol: :lol: :lol:

Huszilvi, most hogy írtad az orrszívót eszembe jutott, hogy mondjam, felmértem itthon a terepet, hogy mi az a cucc, amit a mái napig használok a gyereknél: az egyik az orrszívó (amit a porszívóhoz kell rakni, a pumpás számomra használhatatlan) a másik pedig a mikrós strerilizáló (ha náthás 3 óránként cumikat sterilizálom benne, nehogy magától kapja vissza a betegséget....ez lehet para is ám :D)

Áfonya: ezen a bugyi témán nem térek napirendre, komolyan, brrrr.

Dy: jippi-jééé-jippi-júú, azaz, az a ragacsocs trutymák az előtej :lol: Innentöl kezdve figyeld a melltertód belsejét :wink:

Krisztinaaa: hamar lemennek a kilók :wink:. Más: ne aggódj, a babádnak az első pár napban elegendő az a pár csepp kolosztrum (vagy mi a neve) szóval előtej. Gondolj bele milyen picurka a gyomruk, nem szabad megpakolni egyből Őket. Vízpótlás persze belefér. Persze elfogadom, ha valaki tápszert ad a gyereknek, milliók nőnek fel úgy is. Mi kivártuk, 5. nap lett olyan igazán tejadag a melleimben. Most azt fogom csinálni, hogyha látom, hogy nem elég a tej, vagy sűrűbben szoptatok, mint 3 óra (elvégre nem kakukkos óra a gyerek) vagy ha alszik sokat, akkor fejem már a 2. naptól. Megint más: mi gumival védekeztünk. Van olyan fogamzásgátló, amit lehet szoptatás mellett is szedni, egyik ismerősöm olyat szedett, gond nélkül szoptatott 2 évig. Én ennek a tablettának nem vagyok híve, nálunk a szoptatás "szent" volt, nem akartunk bekavarni semmi tabletta dologgal.

Katicat: barátnőzésért irigy-irigy vagyok! kilók: fiam után egy hét alatt ment 10 kiló le, nagyjából 12-őt szedtem fel a terhesség alatt akkor. Egyedül egy darab új nadrágra volt szükség, a csípőbőségem volt egy pár hónapig nagyobb, de aztán visszatért a derekam is :D Mellbőségem nőtt egyedül a szoptatással, de 15 hónap után, mikor befejeztem, visszavehettem a régi melltartókat.

Honorárium kapcsán azt szeretném mondani, hogyha nem vagytok elégedettek a dokival, szülésznővel, akkor ne adjatok nekik pénzt. Ha már félig kint a gyerek és akkor fárad be a doki, hát, nem érdemel semmit és akkor se, ha nem látogat meg a gyereágyon Titeket. Ha a szülésznő az ajtót támasztva közli, hogy "nyomjad" az sem segítség. Ja, az odaadással se kell sietni, nem kapkodnak beírni az adóbevallásukra...

Sex: no-no, nehogy a mi topikunk Apucijai nyissanak "elhanyagolt apucik topikját"! Persze az orvosi javaslatra nem szexelők felmentést kapnak. Nyugi, a 9. hónapban nem várják el tőlünk az akrobatikázást. :wink: . (köhöm-köhöm: 6 hetes kontrollra is lehet "felavatva" menni, akkor még "garanciálisan" megcsinálják ha valami gond van....)

Kép
Kép
friday

Folyt.: azért nem voltam tegnap, mert egész nap rosszul voltam. Most először nem vittem le a fiam játszani, délben aludtam Vele és így is ki voltam bukva. Egyre terhesebb vagyok.

Mikor vannak a jóslófájások? Lehet azért fájt egész nap a derekam, lehet ez már AZ? (fiammal nem volt ilyen)

Én is szeretnék pályázni a topiknyitó babára, nehogy ne legyen elég az az egy artéria. Ja, ezügyben pár szó: férjem olvas a dolog után rengeteget és egyre jobban nyugtat, hogy nem lesz semmi gond. ikerterhességeknél 5-szörös az esély erre, amógy 100-ból 1. ha elég vastag az az egy artéria, akkor semmi gond. Végülis Grétim jól fejlett, Ő is túl a 2500g-on (elvileg), agya barázdált, szíve rendben....csak nem lesz gond...persze, hogy nem lesz gond :roll:

Kép
Kép
friday

Friday,nyugodj meg NEM LESZ GOND!!!
Egyébként is szólt volna már a doki,ha készülni kellene valamire,ne parázz!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Igenis! No para! :lol: :wink:

Kép
Kép
friday

Sziasztok lányok,

megjöttem a barátnőmtől, jó volt eldumálgatni meg elbabázni.
Kaptunk kölcsön babamérleget, hordozókendőt, bébi játszószőnyeget és egy édes hasítottbőr kiscsizmát :lol:

Móni, Zsuzsi, én is szarul aludtam, kb 3 órán keresztül forgolódtam, sehogy se volt jó.
Reggel bezzeg tudtam volna aludni.
Reci megy majd priviben!

Friday, Krisztina, ti már aztán benne vagytok hajrában!Nem lesz gáz, nemsokára itt az idő...

na majd még később jövök,

de hogy lássátok,nem is függök tőletek, hazajöttem és lehuppantam a gép elé :lol:

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, örülök, hogy jól telt a napod. Függőség :-)
Akkor ez egy ilyen éjszaka volt :-(
Gratulálok az új szerzeményekhez!

Friday, én nem látom a vonalzódat, mikorra vagy kiírva?
Persze hogy nem lesz gond, az nem létezik, hogy baj legyen.
Remélem, ma már jobban vagy. A jóslófájásokkal kapcsolatban majd a tapasztaltak adnak tanácsot.
Persze, nem is egy gyerekre vásároltam az aventes cuccokat. Csak furcsa volt, hogy pár műanyag valami az egész.

Közben nézegettem a cumisüveget tegnap és hát bizony annak nem volt füle... Hogy fogja Babu később megfogni egyedül?

Orrszívót nem is láttam még sehol, hol árulják?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, orrszívó sima, vagy porszívós, bababoltban vagy gyógyszertárban.Még nekem sincs amúgy.
Fogókát lehet venni később, minden cumisüvegtípusra más kell.
Ja, barátnőm adott 5db teljesen új aventes poharat fedéllel, szerintetek vegyek mellé még egy 10es készletet vagy ráér?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?