A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Képkicsinyítés
Nagyon jól használható, ingyenesen letölthető program
www.irfanview.com

DE nekem is elküldhetitek emilben :wink:

MMS-t is tudok feltenni!
Vendég

Jaaaaaaaaaaj Manó dejó ez a tábli... és a statisztika.... :) húúúúúúúúúúúúúúú milllllllen sokan vagyunk.... :shock: :shock: :shock:

Süti... milyen jó tablót csináltál... húúúúúú nagyon szép babáink vannak.... :) :) :)

Mabe... carás már nálunk is volt... szó szerint... a legjobb amikor éjjel találja telibe anyát.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Beatrix... nagyon szííííííííííp unokád van!!! De Te ezt tudod... ollllllan büszke nagymami vagy! :) :) :)

Rita.
... nagy simi Neked és kitartás... Andris biztos túl lesz a féltékenységen.... nagyon szépek vagytok együtt! :) Az a huncut Máté mosoly.... :) :) :)

Húúúúúúúúúú Kriszti... ahogy olvastam egy napotokat rendesen elfáradtam.... minden elismerésem a többgyermekes anyukáké... "kalapomemelem smiley".... :) :) :)

Bibi... szurkolok, hogy sikerüljön a rendszert bevezetnetek! :)

Manó... remélem sikerült feltöltened az aksikat.... :wink: :wink: :wink: :) közben tovább olvastam... mégsem sikerült pihizned... :( kitartás.... Gratula a szép súlyhoz!!! :) Ákosbaba szépen növögél... :) :)

Vera... nagy nagy simi nektek a pocifájás miatt....

Erika... játszótéren kutyacar.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: undorító gazdik vannak.... :evil: uffffff ropietetés.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: durva lehetett....

Barnabás és Csokibaba... milyen szépek vagytok!!! :)

Kriszti... 48 óra... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Babcika... tápi vagy szopi... nem ettől függ, hogy milyen anyuka vagy!!!!! Te jó anya vagy így is!!!! Nem semmi súlya van Blankinak... :shock: :lol: :lol: :lol: És milyen szép baba!!!! :) :) :)

Dorka... nagyon tecccc ez a szoba.... :) :) olyan jókat írsz.... néha tiszta olyan mintha rólunk írnál.... :oops: :oops: :)
Félig lehunyt szem és vigyor nálunk is van... olllllan édi.... én is gondoltam már arra, hogy ilyenkor röhög ki.... :) :) :) "kissunnyogónak" nevezem ilyenkor... :) :) :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikiviktor 2009.09.29 17:25-kor.
vikiviktor

Rólunk... kicsikénk most csinálja a műsort dédi kezében... nagyon szereti ha valaki foglalkozik a sejhajával... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: minnyá dobok képet is.... :)
vikiviktor

Dóra Dédivel.... :)

Kép

Dóra baba csiniben....

Kép
vikiviktor

Testvérféltékenység
Gyereke válogatja, hogy kinél hogyan jelentkezik! (beszélgettem erről a tesómmal, sógornőmmel :wink: )
Egy a lényeg: a "nagy" érezze, hogy ő is fontos, még akkor is, ha a kicsi egyenlőre látszólag több gondoskodást kap...
Mivel a gyerekek nagyon érzékenyek az érzelmi változásokra, fontos, hogy a szülők ne rettegjenek ezen...
A "nagy" dühét is meg lehet érteni... gondoljatok arra, hogy milyen lenne, ha a párotok hazavinne egy másik asszonyt is... "szeretlek téged is, de mostantól X is itt lesz...mindenen osztozni kell vele, együtt kell élni vele...és látszólag a párod vele többet foglalkozik..."

Rita
Nagyon jók a képek :lol: :lol: :lol: :lol:

Süti
Én nem mindig altatom el Imolát. Ha leteszem és csendben van, nem foglalkozom vele... ha álmos, úgyis elalszik, ha nem, akkor a fejem tetejére is állhatok... és ő vigyorogni fog... én meg ideges leszek...

Tüsszögés
Bármilyen kicsi porszem ingerelheti orrocskát.. így takarítja ki...
Attól is tudnak tüsszögni, ha a nap a szemükbe süt.

Kancsalság
A két szemes látást meg kell tanulni!!! Az újszülött kb. 25-30cm-re lát csak élesen.

Vicger
Puszi neked :lol: :wink:
Enyém étvágy nagyon jó!
Mozgással most még óvatosan!!!! Én a 6 hetet legalább ajánlom kivárni!!!!

Mi ha olyan helyre megyünk, ahova nem jó a babakocsi, akkor kendőzünk :lol:

Mérleg
A koraszülött gyerekem is csak az orvosnál van mérve... meg talán 2-szer mentem be vele a klinikára szopit lemérni (anyja kiváncsi volt :oops: )

Babcika
Gyönyörű!

Dorka
Molli márkezd betyárkodni... jönnek a keserves "eeeeeeeeeeeee"-k... anya be... és egy vigyori kicsilányt találok... :wink:
Vendég

Viki
Dóri hajszerkezete :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Imola.... a Dóri haja... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nem tudok úgy ránézni, hogy ne nevessek! Vasárnap reggel nagyon durva volt... apika hozta Dórit a kezébe és a hajuk egyformán égnek állt... mert Dóri apikától örökölte az "antennákat".... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Erika... ma gondoltam Rád! Hiányzott a pocakom.... :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
vikiviktor

Nooo megyek elveszem déditől a lányom... mert asszem betojt.... :lol: :lol: :lol: :lol: termelünk rendesen.... :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Sziasztok!

Próbálok lépést tartani, kicsit lelassultunk, csak nem mindenki babázik?

Minden újdonsült anyukának gratulálok a babákhoz! Jó egészséget és sok-sok örömet a picúrokhoz!

A szüléstörténet, amivel már egy ideje adós vagyok:

Pénteki napon volt anyumék házassági évfordulója. Még viccelődtünk is, hogy mi lenne, ha a pocaklakóm aznap bújna elő. Jóslófájásaim már voltak régebb óta, az ajkam is duzzadtabb volt már régrbb óta, viszont megjelent egy vékony duzzadtabb és halványabb csík a felső ajkam fölött. Volt egy hosszú listám azokról a dolgokról, amiket szerettem volna elintézni. Már csak a szennyestartó bélését kellett megvarrnom. Viccesen mondogattam is, ha kész lesz minden, jöhet a baba.
Apukám mondogatta, hogy vagy szombaton, vagy vasárnap megszülök.
Mivel ünnepeltünk, elmentünk ebédelni. Semmi különös nem volt, egy-két erősebb görcs, de nem sok jelentőséget tulajdonítottam neki. Délután öcsémmel avart gereblyéztünk (hátha beindít valamit).
A közelgő front vagy az egy bögre kakaó miatt Abigél este nehezen akart elaludni, férjemmel ketten próbáltuk alvásra bírni. Tudni kell róla, csak úgy hajlandó elaludni, ha valaki ott van mellette. Már nem bírtam és lementem készre befejezni a varrást. Közben már voltak olyan furcsa görcsök, de nem szóltam még akkor senkinek, hátha leállnak. A varrást befejeztem, a fájások nem múltak és sűrűsödtek. Tizenegy és éjfél között lehetett, már nem emlékszem annyira. Megmutattam férjemnek az elkészült munkát és közöltem vele, hogy azt hiszem, hamarosan megyünk szülni.
Innentől kezdve néztük az időt és vártunk. Nagyon tartottam tőle, hogy ezek is csak jóslók és le fognak állni. Sétálgattam, mert úgy sűrűbben jöttek a fájások. Ami érdekes volt, hogy nálam nem voltak szabályosak, nem tartottak olyan sokáig.
Férjemmel méregettük az időt, majd mondtam neki, dőljünk le egy kicsit, hátha tudunk még aludni . A fájások ekkor is jelentkeztek, tehát kezdtem biztos lenni a dolgomban. Kettő óra felé beszéltünk a szülésznővel. Fél háromkor mentünk be a kórházba. Közben már villámlott is és dörgött. „Nagy vihar készülődött, ami úgy látszik kicsalni készült a kislányunkat.„
Vártunk, vártunk, a fájások meg jöttek, állva, fekve, mindenhogyan. Kicsit paráztam, mert ugye Abissal bent voltam egy hétig jóslókkal.
Kettő körül beszéltünk szülésznőmmel, fél háromra mentünk be a kórházban, ott ugye vizsgálat: felpuhult méhszáj, 1 ujjnyira nyitva, nyákdugó távozóban. Szülésznőm mondta, hogy még az elején vagyunk.
Aztán előkészítés: borotválás, beöntés, zuhanyozás. 2:58-kor szülőszobára, Márk is jöhetett. Közben beszélgettünk, jól elvoltunk. Fájásokkor viszont mondtam neki, ne nyúljon hozzám, mert nem esik jól. Szegényem.
Az orvosnak is szóltak, szegényt felébresztettük :-)
Szépen és gyorsan tágultam, de a vége felé már eléggé elfáradtam, és inni sem mertem, mert kijött volna. A szőlőcukrot elfelejtettük betenni, én meg a szülőágyon csak azt hajtogattam, hogy forró csokit fogok inni, ha már megtehetem. (nem voltam teljesen magamnál)
A tolófájások elég kellemetlenek voltak, addigra már nem bírtam állni. A fájások alatt kiabáltam is. férjem borogatta a homlokomat és a tarkómat. Annyira jól esett és akkor ott nekem ez volt az egyik legnagyobb segítség. De hát túléltem a tolófájásokat is (akkor ott alig vártam, hogy vége legyen, mondtam is, hogy nem szeretnék mostanában harmadikat – meggondolatlan kijelentés), nagyon boldog voltam, mikor végre nyomhattam. Azt nem tudom, hanyadikra bújt ki Norka, de lényeg az volt, hogy megérkezett. Gátvédelemmel szerettem volna szülni, de nem tágultam olyan jól, meg az előző hegnél is volt valami gond (hogy mi azt nem tudom, akkor már nem voltam teljesen magamnál), és babóka sem volt olyan pici, ezért mégis volt gátmetszés (annyira akkor már nem bántam). Tudni kell rólam, hogy 159 centi vagyok, tehát Norka 3,28 kilója nem is olyan kicsi hozzám képest.
Amúgy szülésznőmmel és az orvossal is nagyon meg voltam elégedve. (orvosválasztás: B-terv lépett életbe, enyém doki betegállományba, ügyeletesnél nem akartam szülni, hát megfogadtam egy másik orvost, aki nekem nagyon szimpatikus volt, nála voltam először Norkával, mikor 9 hetes volt. Amúgy már akkor gondoltam, hogy akár nála is mernék szülni. És milyen is az élet, hogyan is tereli ott fönt Valaki...)
Hát ugye 6:04-kor megérkezett csöppségünk nagy, sűrű fekete hajjal és nem is olyan kis méretekkel. Amint lehetett, mellre tettem, rám is cuppant a drága. Két óráig együtt lehettünk, utána a kicsit elvitték megfigyelésre, én meg a gyerekágyas részre. Útközben persze megkaptam a forró csokimat. Norkát már aznap délután kihozták, evett is a kiscsaj 5 g-ot, másnap meg már velem volt kint egész nap, kivéve amikor látogatóim jöttek. Negyedik napon haza is engedtek minket.
Hát ennyi a születéstörténet. Végre egy hónap után ezt az adósságomat is törlesztem.
cicke

egésznapos jövés-menés után most értünk haza ... bocs félórája, csak elolvastalak Benneteket, de reagálni most nem tudok ... egyedül vagyok a lányokkal (apa sajtótájékoztatón + vacsora, késő jön) ...

Süti: enyim gyerek is "összement", születéskor 57 cm, múlthéten a védőnő 53 cm-nek mérte, majd amikor nagyon csodálkoztam, akkor újramérte és kis jóindulattal 55 cm lett. :wink:

Bibi: néznél Nekem az ebay-en egy babaslinget? Madj - ígérem - kitanulom én is, ha apa tartósan itthon lesz és több időm lesz netezni.

Nagyom jó napunk volt Veronikával, nem fájt a pocó ... váltottunk gripe water-re ... lehet azért??? :roll: :wink:

megyek, vacsi, fürdetés (kicsinek, nagynak), szopi, mese ... :roll:

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok!

Floranan,szeretettel gratulálok kicsi Csokihoz.Végre ő is megérkezett!
Isten hozott Ebano!Kép

Megérkeztünk mi is haza,végre itthon.
Még nem vagyok a top 10-ben,de Apa segít sokat.Most alszanak együtt a nagy ágyon :oops:

Köszönöm nektek is a gratulációkat.

Minden szép volt,de nem könnyű.Dokikám fantasztikus volt a szülésznőmmel együtt,humoruk is van,és még nevetni is tudtunk a szülőszobán két fájás között.

Teljesen nem tudtam még visszaolvasni,de igyekszem.

A Manó féle új táblázatot merre találom?Csak átfutva láttam,hogy nagyon dicséritek,de nem tudom még miről van szó.Lehet nem mentem vissza eléggé?

Ma még lehet benézek,meglátom hogy alakul az első esténk,mert a két előző a kórházban kritikán aluli volt.Másfél - 2 óránként keltem Barnihoz.Azt hittem reggel a szemem kifolyik :lol: Na de hát én akartam.

Ezek az első itthoni képek,kidőlve evés után:
Kép

Kép

Kép

Kép
v.andi

Csajok találtam egy régi képet a fiamról, de ezt muszáj megmutatnom nektek!

Már a gyerek is tudja, vagy iszik, vagy viszik, de az alkoholmentes jöhet:D

Kép

Kép
babcika

Míg nem volt jogsija azért néha elszopogatott egy alkoholos Borsodit is:D

Kép

Kép
babcika

Többes anyukák!!

Én most azon kezdek pánikolni, hogy túl jó a gyerkőc, de tényleg. Vagy alszik, vagy fekszik a kiságyban és nézeget!!! Csak akkor nyekken, de szó szerint csak nyekken, ha éhes. Ez normális. Lehet, hogy a Jó Isten egy "rossz" baba után most egy angyallal áldott meg??? Nyugtassatok meg,hogy van ilyen, mert már aggódom,hogy valami baja van :oops:

Kép
babcika

Andi!!!

Gratulálok!! Látod jól szorítottam én, csak olyan messze vagytok,hogy soká ért oda :D

Barni-Junior gyönyörű!!!

Kép
babcika

Bex hír :(
Anyukájával beszéltem,kórházban van,ma műtötték,mert szétnyílt a császár utáni sebe.A kisfiú a nagymamánál van.Viszik majd be hozzá szopizni,de addig is Beatrix van vele.Ha megtudok valamit róluk,azonnal hozom a hírt.

Kép
v.andi

Jaj ne!!! Szegény Bex, nagyon szorítunk neki!! :(

Kép
babcika

Sziasztok!

Előre is bocs, ha nem reagálok mindenre (mindenkit olvastam és érdekelt :wink: ), de horrorisztikus délutánunk volt. A délelőtt még OK volt, sikerült mindkét gyerek igényeit nagyjából kielégíteni. És Andrissal még meg is tudtunk nyugiban ebédelni, mert Máté (akkor épp) aludt. De délutáni szundi után fél3as kelést követően mostanáig Máté egy percet sem aludt. :roll: Óránként cicin volt, de még ez is csak ideig-óráig nyugtatta meg. Rengeteget sírt, nyekergett, nyüglődött és nem jöttünk rá mi volt a gond. Lábait nem húzta annyira, így szerintem nem pocigond volt. Talán a szél vagy a front. Talán... A holnap remélem jobb lesz. Apa most is bent van vele, szerintem mindketten húzzák a lóbőrt. :lol:

Köszi a hsz-eket, privit féltékenység ügyben. Nagyon jó dolgokat írtatok. Tudom én is, hogy az idő és a türelem a két kulcsszó, csak nagyon nehéz látni, amikor angyali nagyfiamból "kibújik" ez a másik gyerek. Sokszor mondjuk neki, hogy szeretjük, hogy mennyire nagy/ügyes/nagy segítség, de szerintem ez is kevés neki. Valószínű egyébként is extra figyelmet kapott tőlünk (a születése óta próbálom szerintem tudatalatt "jóvátenni", ami vele/velünk akkor történt :oops: ), és lehet, hogy ezért is érinti ennyire mélyen a dolog. Próbálunk majd mindenre odafigyelni, amit tanácsoltatok, és remélem néhány hónapon belül túlleszünk a nehezén.

Babák cukik! Dóra tényleg egy édes hajasbaba!!! :lol:

Babcika: Lehet abban valami, amit írsz. Én is sokszor azért bízom rá Apára a letevést magát, mert bennem van a félsz, hogy nem sikerül úgy letennem, hogy aludjon. Még szerencse, hogy Apa ebben (is) szeret segíteni. :oops: :wink:

Van egy -szerintem- nagyon jó könyv, ami hónapról-hónapra bemutatja a baba első évét. Végigköveti a testi-lelki-szellemi fejlődésüket, tanácsokat is ad. Ha valakit érdekel: Az első 12 hónap a címe.

Vicger: Majd még jövök neked (min) 1 privivel. :wink: Én étvágyam is jó, de nagyon! Bármi jöhet(ne), ha nem kéne a pocifájás miatt aggódni. :roll: És az evés ellenére kevesebb a súlyom 2 kilóval, mint amennyivel teherbe estem. :lol: És a napotok olvasásába is elfáradtam. :wink:

Kép

Kép
hgrita

[quote="v.andi"][ írta:v.andicolor=red]Bex[/color] hír :(
Anyukájával beszéltem,kórházban van,ma műtötték,mert szétnyílt a császár utáni sebe.A kisfiú a nagymamánál van.Viszik majd be hozzá szopizni,de addig is Beatrix van vele.Ha megtudok valamit róluk,azonnal hozom a hírt.

Bex, nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen!!!

Kép

Kép
hgrita

Andi: Gyere majd, már nagyon várunk!!! Barnus csodaszép! :lol:

Kép

Kép
hgrita

Ennyi szép fiú után egy kiscsajszika.... :wink:
Kép
Vendég

[quote="v.andi"][ írta:v.andicolor=red]Bex[/color] hír :(

Drukkolunk, hogy minél előbb helyrejöjjön...

Beatrix!
Várjuk a híreket!
Vendég

Sziasztok!

Lányok, csak egy nagyon villámgyors bekukk.

Nagyon köszi mindenkinek a drukkokat, nagyon jól esett :)

Bocs, hogy így eltűntem, vasárnap délután jöttünk haza, azóta szinte semmi megállás, pihenni semmi idő, de lassan majd belejövünk (remélem :) ).

Nikim tündéri, teljesen cicifüggő a csajszim :)

Bexnek nagyon szorítok, hogy minden okés legyen

Andi, nektek nagyon gratulálok Barnabáshoz, Liliéknek Fruzsihoz, és itt is Floráéknak Csokikához (akit pont nem láthattam, mert váltottuk egymást)

Puszi mindenkinek, jövök amint tudok :lol:
Vendég

Atyaég Bex,ez hogy a csudiba történt???Nagyon drukkolok,gyors felépülést kívánok!!!Beatrix remélem hamarosan tudsz jönni a hírekkel!!!

Mabe,volt már hogy én is letettem és kb 10 percig nézelődött is ,de egyedül még nem alszik be!!

Rita,kitartás..Biztos vagyok benne hogy Andris hamarosan újra a ti szép és okos nagyfiatok lesz.

Beszéltem Aranynappal....jól vannak,ők is küzdenek a pocifájással.....sajna nem tud olvasni se minket,mert nincs otthon gépük... :(

Most nézem csajok hogy a grape watert csak 1 hónapos kor után lehet adni!!!Remek ...csak az infacol lehet már éjszakára se elég!!!

sutimano76

Tudom,hogy már volt ide kiírva a köményleves vagy tea receptje,de ha nem gond leírnátok mégegyszer!!!!Köszi!!!!!!!!!!!

sutimano76

jó éjt!

sutimano76

Bex: nagyon drukkolunk, hogy mihamarabb rendben legyél és újra együtt lehessetek. +++++++++++++++++++ Kép

Andi: üdv. otthon és Mindenkit, aki mostanában került haza. :)

Babók gyönyörűek. :)

Kriszti: nagyon együttérzek Veled, és minden viszonylagos, látod: az én minden elismerésem pl. a Tiéd és a kettőnél többgyermekes anyukáék, akkor is, ha teljes a család. :)
Étvágy: szerencsére nekem nem extra, sőt ... :) pont egy hét múlva lesz Veronika 6 hetes, így a mozgást én akkor fogom elkezdeni. Kis enyhe kardioban gondolkodom először. Mit értettél azalatt, hogy nem light-os, hanem sok-sok ... ???

Babcika: van ilyen, ne aggódj, hanem örülj az angyalkádnak. :D :wink:

KépKép
KépKép
madar

Süti: nézzétek a pozitív oldalát, Berni már 15 napos, 15 nap és jöhet a gripe water. Nem akarom elkiabálni, remélem tartós a mai állapot. :lol: Egyébként ma hallottam a szélcsőről is, én nem ismertem, de jókat mondtak annak a hatásáról is. Kriszti, Mabe, lányok mi erről a véleményetek???

KépKép
KépKép
madar

Boboka: üdv. :) képet, képet, képet ... sokunk alig tud olvasni, de fotót mindig megnézzük. :)

Petra: megnéztem a fotóitokat az pic-en, annyira szépek vagytok. Kedvencem az ásítós. Nagyon szép kisfiú Soma. :)

KépKép
KépKép
madar

Szélcső: Mi Andrissal volt, hogy bevetettük, mert minden próbálkozásunk ellenére sem kakilt túl gyakran, volt, hogy 10 napig sem. :roll: Egy nagyon kicsi, vékony puha csövet képzeljetek el, amit alig kell bedugni a fenekébe, nem kell mélyen és már jön is a puki vagy kaki. Érdemes kipróbálni, ha már más nem segít. Viszont mi alig tudtuk beszerezni, kb. a 4-5.gyógyszertárban tudtak nekünk rendelni.

Kép

Kép
hgrita

Süti
Sose alszi el magától Berni?
Pl. Molli napközben (ez nekem a reggel 7-től este 7-ig terjedő időszak) csak 3-szor alszik összességében kb. 4 órát...
Szánj néhány napot arra, hogy Berni diktáljon!

Madar
Szélcső... egy vékony gumicső, amit talán gyógyászati segédeszközös boltban lehet megvenni... a végbél ingerlésével hat... (ezt el lehet érni lázmérővel is)...DE... miért kellene hozzászoktatni a babát egy segédeszközhöz?

(én persze könnyen beszélek, nem pocakfájós Molli)
Vendég

Sziasztok lányok!
Andi köszi!
Amit eddig tudunk,a belső varrat ment szét igy ma délelött altatással megmütötték :( Egyenlöre még nagyon sz@rul van szegénykém de remélem hogy most már nem lesz baj! Segitsetek lányok annyit megtettek a kórházba hogy felirtad tápszert de használati utasitást mondanom se kell hogy nem adtak! Milupa milumil HA1 a neve.Annyi van csak a tápszeren 1-2 hét orvosi utasitás szerint :evil: 3-4 hét 90ml vizhez 3 adagoló kanálal.Most én 90ml 3 választottam de igy is csak 2 órát bir ki!! Jó lesz ez igy? Csak holnap délutánig kell kibirnia utána visszük be szopizni Bexhez!

Kép
lipót beatrix

Egyébként én hiszem, hogy anyai psziché befolyásolja a baba "pocakfájását".

Nálunk a családban se volt jellenző a gyerekeknél a pocakfájás...

Vegyétek be a "leszarom tablettát"!!!!
Vendég

Kép
Vendég

Beatrix
Jobbulást Bex-nek!

Tápszer
Gyerekorvosotokat nem tudjátok felhívni?
(bár, ha holnaptól már szoptathat Bex, akkor olyan nagy baj nincs a 2 óránkénti kajálással :wink: )
Vendég

Mabe: A helyzet az hogy védőnő éppen ma akart kimenni gyerekorvos még nem látta csak a kórházban! Bexnél volt a telcsiszáma a védőnőnek igy maradt a saját agyam meg egy vadidegen gyerekrendelö ahol a csaj se volt nálam sokkal okosabb!! :evil: De azért köszi!

Kép
lipót beatrix

HellóHalló!!

Bex
, Te jó ég!! ez hogy ?? miként?? JAaajj!! jobbulást!!! és küldöm a segítő manókat!!!

Andi, Bobóka, üdv otthon!! most jön majd a vigasság:D:D

Manó, Vicger, Rita
, nekem most van energiám, úgyh küldök Nektek az enyémből...

Viki
, nagyon édes a kis hajas babád:D

Molli, hihetetlen cuki, oda vagyok érte!!!
Az elején sorra mindenhol fiúk voltak, s aggódtunk, h nem lesznek csajok, aztán tessék statisztikai eredmények alpján mégis csak a csajok nyertek!!

Cicke
, köszi a történetet, olyan jó olvasni, h mi is volt h volt.. s milyen érdekes, h fáj télleg fáj, de azért pikpak szépnek látjuk!!!

Babcika, örülj kis angyalkádnak!! én is örülök enyémnek, amikor az:D:D:D

Süti
, nálam be szokott az jönni , h beteszem az ágyba nézelődik, aztán amikor kezdi hergelni magát, akkor megyek csüttögni, de nem mindig jön össze, akkor van kicsi popsi rázás, meg hason alvás éjszaka, aztán ágyba pakolás....
valahogy még nem mindig tudom, h melyik jön be :oops: :oops:

persze nem okoskodok, asszem kell még egy kis idő, amíg kitapasztalom, h mi kell neki!!

ja, a másik, h tisztába tételkor nem egyszer sikerült már kisEmbernek lepukkantani egy jó adaggal.. de már papírt teszek fütyire is meg a popsi alá is, a balesetek miatt:D
s kicsit mindig igerli , amikor épp kitörlöm , s akkor jön még..
szóval szélcső előtt, esetleg "popsi masszázs"..
persze nálunk napi több kaki is van, tehát azt nem tudom szerencsére, h milyen ha napokon keresztül semmi...

no lépdelek, kicsit rámolok, holnap jön anyum nagymamáskodni::D
/olyan aranyos, mert százszor elmondta, h csak akkor jön, ha kell, ha szükségem van a segítségére... na már most persze, h megoldok mindent, hisz meg kell... meg hát ugye Ő nevelt:D
de örülök, ha jön s babázik... neki is kell!! - ez a kis lakás miatt is bajosabb, meg nem akarja, h MomóApa besokalljon tőle... de Ő most kapott egy plusz munkát, úgyh dógóznia kell:( - /

na ennyi voltam csókolom!!!

Kép

Kép
móka:)

Beatrix
Az nem olyan nagy baj, ha Tomika 2 óránként eszik... ha Bex mellett lenne és szopizna, akkor is így enne... inkább többször kis adagokat....
Vendég

Nagyon sajnálom Bexet!! Bex! Remélem mielőbb rendbehozzák a sebedet!! Én is úgy érzem néha, mintha szét akarna nyílni, sőt a dokim is mondta varratszedés után, hogy még szétválhat... szupi... :( :(
Viszont két napja leesett Tomika köldökcsonkja, 8 naposan!! Nagggyon boldog voltam, mert azért azt kerülgetni nem volt egyszerű eset... :D
Viki! Nagyon édes Dóri, és Mabe Imola szintén!
Jóéjt mindenkinek!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Mabe: Tomika 3 óránként szopizik és akkor se mindig magától jelez, ugy kell ébreszteni!! :D :D

Kép
lipót beatrix

Rita, Mabe: nálunk kaki van, inkább a pocakfájás miatt gondoltam a szélcsőre, mert ilyenkor iszonyat kemény Mogyoró hasa. Egyetértünk Mabe, hogy nem kellene segédeszközhöz szoktatni, csak amikor szenved tőle, olyan borzasztó azt látni. Lehet, tényleg, hogy a "lecarom tabletta" segített, bár sosem aggódtam, hogy hasfájós lesz, Julcsi sem volt, azt sem tudtam, milyen ez ... de ki tudja ... miután hiszek én is a "gondolatok erejében" ... hát, akár ilyesmi is lehetett. A lényeg, hogy nagyon jó tegnapunk volt. :)

Mielőtt megkérdezitek, hogy miért nem alszom ilyenkor ... Szokásos egyszeri éjszakai szopin túl van Veronika, simi, puszik, be az ágyba, vissza is aludt azonnal magától, csak én nem ... :) de menni fog mindjárt, nekem ez sosem okoz gondot, csak gondoltam elolvaslak Benneteket, és miután ehhez gépet sem kellett kapcsolnom (ágyban fekve telefon), gondoltam, miért ne ... a reggel úgyis zsúfolt lesz. Na, akkor telefon le ... további nyugodt éjszakát Mindenkinek. :)

KépKép
KépKép
madar

Jó reggelt!

Bex, miket olvasok! Gyors felépülést kívánok!!!!

Niki, üdv otthon! Képet kérünk a leányzóról! Sebed hogy van?

Andi, gyönyörű Barnus, és a haja is csúcs!!

Viki, te lánykád is gyönyörű!!!! Nektek is lesz mit mosni! :lol:

Kicsit magunkról:

Leesett a köldökcsonkunk 7 naposan én ennek nagyon örültem! Tejcsi van, de a szopi csak bimbókiemelővel megy mert be van ödémásodva még mindig a cicim. Kezdett begyulladni is amit fejéssel azt hiszem megoldottunk! De aki nekem azt mondja élvezet szoptatni...hát nem is tudom. :? Jó ilyenkor Szilvi jut eszembe aki alig tud, és szégyellem is magam, de annyira fájnak a cickóim időnként.
A másik a gátsebem..hát az valami pokolian fáj időnként, se ülni se feküdni. Pedig még a varrataim is felszívódóak, de mégis nagyon fáj. Segítségem sok, így tudok sokat pihizni.
A harmadik a hormonjaim..felborultak egyszer zokogok, aztán nevetek. Már magamon is csodálkozom.
Nos vannak jó dolgok is, én kisfiam este 6-7 kor eszi, fürcsi és alvás. Alszik 1-2 ig szopi és szunya reggel 5-6 ig ,eddig és ez minden nap így megy. Erre anyukám mondta 10 körül kéne ébreszteni kajálni. Na most este ébresztettem 10-kor evett is, erre legközelebb 5-kor kelt! :D Szóval azt nem mondhatnám hogy nem vagyok kialudt!

Bocsi a kisregényért- :oops:
kata05

Beatrix!

Ha ma már szopizhat akkor nincs jelentősége a 2 óránkéntnak, viszont ha ne adja Isten nem fog tudni még ma akkor add neki a nagyobb adagot 120ml víz, 4 kanál tápi. Enyém gyerek most ennyit eszik, még nincs 3 hetes. Kérdeztem védőnénit, hogy ok e ez így, azt mondta igen, és a mi tápink dobozán rajta is van,hogy az ott írt értékek irányértékek és a baba étvágya határozza meg a kaja adagot. Mi is azért emeltül a 90ml 3 kanál-t magasabbra, mert 2 óránként járt a szája körbe és evett volna. Így már "csak" 3 óránként eszik, és utána elégedett!!!

Bexnek jobbulást, puszi: Timi

Kép
babcika

Lányok!

Látom sok kislánynak itt a fórumon már van fülbevalója! Kérdésem mi a véleményetek, lövés, vagy orvos általi lyukasztás? Mi a lövetésen gondolkozunk, ahol adnak orvosi fémből készült fülbevalót, és aztán azt egy hónap múlva ki lehet cserélni a sajátra, de maradhat is.

Kép
babcika

Bex, nagyon nagyon gyors felépülést Neked!!!!!!!!!!!!!
Csaszisok nektek pedig szigorú pihi, ami = fekvéssel, legalábbis az első 2-3 hétben! Aztanemjóját!

Szélcső:
az egyik, amitől sikítófrászt kapok ;) A végbél záróizmai ekkora babánál még nem elég erős, hogy segédeszközök / szélcső, hőmérő s társai/ igénybevétele után eredeti állapotba térjen vissza, s gyakori alkalmazásuk bizony egy életre szóló kínlódást okozhat a gyereknek. Én semmi esetre sem ajánlom!

Kizárólag anyatejet fogyasztó babáknál teljesen normális dolog, ha a babának hetente egyszer van széklete. S teljesen normális az is, ha napi 7 van.

Kata, nagyon sajnálom a cickófájást és a gátseb fájdalmat :? :? :? :?

Madar
: telefonos netezés hajnalban az ágyból... tudsz élni :wink: :) :)

Andi, Isten hozott benneteket itthon! :) Képet, képet képet!

Mabe: igen, van hogy az anya gondolatai, s rezgései miatt van pocfájás, de nem minden esetben ;) a pocfájásnak lehet oka:
- laktóz intolerancia
- anya által fogyasztott ételre való érzékenység: pl tej
- babapocakban lévő emésztő enzimek természetes éretlensége
-4. trimeszter
- anya tudatalattija

találtam egy nagyon hasznos cikket a szoptatás gyakorlati nehézségeiről, ha valakit érdekel:

http://www.szules.hu/szoptatos_fuzet_gyakorlati_nehezsegek.shtml

Én még mindig purc..... ráadásul holnap Atesz megint szoliba... nem szeretnék nyavajogni, de azért rendesen energiazabáló a 24 órás egyedüllét a négy gyerkőccel... persze én akartam, tehát kussolok 8) :)

vicger

Babcika, mi végül is, úgy döntöttünk, hogy Luca nem kap fülit még.. majd ha szeretne, akkor igen. Úgyhogy ebben nem tudok Neked segíteni.
Anno Vicámnak kb fél évesen lövettem. Nem volt vele gond, nem gyulladt be, nem zavarta. Most már nem hord fülit, mert nem szereti.... szerintem a füle is beforrt már.

vicger

Kriszti: köszönöm a szélcsővel kapcsolatos gondolataid. Látod, milyen jó, hogy megkérdeztem :wink: Na, akkor ezt ki is hagyjuk. :)
A tornával kapcsolatban hogy értetted, hogy nem lightos, hanem sok-sok? Nekem jövő héten letelik a 6 hét, szeretnék vmit elkezdeni. Már nagyon mozognék. :wink:
Gyere, nyavajogj nyugodtan. Mi is azt tesszük. El sem tudom képzelni, milyen lehet. Én csak 2 gyerekkel vagyok egyedül, és az is időnként tud érdeked helyzeteket teremteni. :roll:

Babcika: fülbevaló kérdést én is ugrom. Julcsinak 5 évesen lett, és már nem is hordja. Veronikával is én is megvárom majd az Ő döntését.

KépKép
KépKép
madar

Madar, a sok-sok szoptatás alatt pl: egy teljes Norbi dvd-s ugrálás. Atis tapasztalatból / Ati akkor volt 4-5 hónapos, s már untam a seggem méretét, s elkezdtem a norbisugrát heti 2-3 alkalommal. már második alkalom után húzta a száját szopikor, de nem tudtam mire vélni, kb egy hét után gyanítottam, hogy a torna, s a második hét után olvastam egy cikket, hogy a torna alatt képződő tejsav megváltoztatja az anyatej ízét, s ez okozhat gondot szopinál. Szóval a sok-sok ezért sok-sok, nem szopi alatt azért ez nem sok-sok ;)

Most úgy igyekszem tornázni, hogy ne lihegésig, legalábbis szoptatás alatt, de mégis legyen benne rendszeresség.

vicger

Luca már második éjjel azzal tölti az idejét, hogy ilyenkor igyekszik telepakolni a pelust rakománnyal, ami ugye elég sok kínlódással jár....
Vajon mitől függ a kakilás ideje? :roll: :D

vicger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?