A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Imola!

Csak annyit a fogigátlásról,hogy ahogy észrevettem hívő emberek vagytok, Molli is itt van közöttünk és a kistesó is itt lesz, talán majd spontán is ki tudja, ismerettségi körömben van anyuka aki már gyógyszereket szedett stb, készültek az inszemre, és végen spontán összejött előtte valamilyen okból, és azóta van mégegy babó!!! Higgy!!! Ti aztán megérdemelnétek!!

Kép
babcika

Madar!

Mivel nekem valószínű mindig lesz mellette ülő (2,5 évesem ül középen), én magam mögé teszem Dórát. Onnan könnyebb is kivenni parkoláskor.
Ha viszont egyedül megyünk, akkor magam mellé fogom, szeretem látni, mi van (főleg azt nem szeretem, ha nagyon csend van és nem látom). Mondjuk ém könnyen vagyok, egy mozdulattal ki- és bekapcsolható a jobboldali légzsák, nem kell szervíz. (Hát igen, ennek örülhetek, modern autóm van, ugyanakkor annyira bonyolult, hogy izzócserét csak szervízben, de az akkumulátorát még az autószerelő ismerősünk se tudta/akarta kivenni, amikor lemerült és tölteni kellett volna.)

Süti!

Ez a mini méret volt, newborn lehet, hogy olcsóbbra jönne ki (de az nekünk gyakorlatilag már a kórházban sem volt jó, gyorsan elhasználtam a két kis csomagot, amit vettem, aztán jöhetett a mini, de most már a midin is gondolkodom (lassan 5 kg Dóra, a midi 4-9 kg-ig jó), most először éjszakára).

Bababónusz: DM-nél van, a gyerek anyakönyvi kivonatát kell bemutatni, és kedvezményekre jogosító kuponfüzetet is kapsz. Ebben értelmes dolgok vannak, pl. pelenkákhoz, melltartóbetéthez, babaápolási szerekhez kupon. Meg két C&A-s is, ami 50 % kedvezményt ad egy babaruhára 92-es méretig (lehet vele venni pl. egy jó kis kabátot vagy együttest féláron :D). De nekünk többször küldtek a későbbiekben is kuponokat postán, meg 1 éves korában egy pólót is (az ma is nagyon tetszik a kicsinek...)

Astrid

Kép
astrid

Astrid ,oké,hát majd benézek,de itt pécelen asszem nincs dm,és a 17ben sem tudom hol lehet a legközelebbi...hú Dóra már olyan nagylány...Berni még csak a 4 kg felé igyekszik....

sutimano76

Sziasztok!

Bocsi bocsi, most önző módon csak magunkról, vagyis inkább egy kérdés:

Ma voltam varratszedésen.

Vasárnap jöttünk haza a kórházból, kedd estére megjelent a jobb oldalon a hasam alján egy szép nagy haematóma...

Most kiderült, hogy valószínű, hogy a kórházban adott véralvadásgátlótól van (állítólag adják mindenkinek, ha kell ha nem).

Tudja valaki, hogy milyen következményei vannak egy ilyennek, ha nem szívódik fel? (Egyébként úgy látom, hogy kezd felszívódni, de azért beparáztam). Illetve mit kellene éreznem, ha rosszabbodna a helyzet? Egyelőre abszolút nem fáj.

Itt egy keddi kép róla:

Kép

Köszi mindenkinek

(Ja, és remélem a köv. hetekben jobban tudok napirendet kialakítani és többet tudok jönni :lol: )
Vendég

Szép jó estét Istennők :!: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol:

Figyuszoltátok már, hogy túl vagyunk a 400. oldalon is... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nem semmi... :) (kíváncsiságom bevezetett a 2008 szeptemberiekhez... hm... 376-nál tartanak.... )

Noooo megpróbálok reagálni... már elég rég tettem.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Párválasztás... nálunk él a demokrácia... meghagyom Dórának a választást.... meg aztán mindenki olllllan messze van tőlünk, hogy nem akarom én a lányomat már most távkapcsolatba kényszeríteni.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Apika egyébként is azt tervezi, hogy lövészárkot ás....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Babcika... örülj neki, hogy Blanki illlllen jó.... :)

Imola.... de jó Neked, hogy Mollit tudod ilyen lengén öltöztetni... irigy-irigy vagyok a padlófűtésért... :lol: :lol: :lol: :lol: Olllan szép ruhácskái vannak a kis Mollinak.... aki már nem is olyan pici... :shock: :shock: :shock: :shock:
Én beszoktam venni a leszarom tablettát... mégis fáj a pocija kincsemnek... :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: akkor lehet, hogy nem jól veszem be :!: :?: :shock: :roll: :roll:

Fülbevaló... nekünk most jutott eszünkbe... én teljesen megfeledkeztem róla... asszem hagyjuk majd a döntést a kis Moncsicsinkre... :)

Kriszti... Tapolcás képek... nagyon szépek vagytok... olyan szép gyerköceid vannak... büszke lehetsz rájuk... KisAti milyen édes.... :lol: :lol: :lol: :lol: A hordozós Luca képek is naddddon jók!!! Ja és irigy-irigy vagyok a sok kendőd miatt.... :roll:

Tara... Marcell-baba milyen édesen néz... :) :) :)

Bibi... nagyon szépek vagytok Lotti babával... húúúú látszik, hogy tecc neki!!! :) :) :) Már rég akartam kérdezni, hogy milyen programmal csinálod a képekkel, hogy nem látszik minden???? Húúú de jól megfogalmaztam ezt... :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
vikiviktor

Ja, még valami: ahogy hazajöttünk hasleszorítót használtam, szerintetek lehet attól is?

Petráknak én is nagyon boldog névnapot kívánok

:)
Vendég

Peppino... Tomika nagyon éééédes!!! :) :) :)

Andi.... Barnabás kocsmázos képe... nagyon jó!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nooo eddig tartottam a reagálásban... enyim babó ordít.... :( :( :( :( :( csak úgy mennek tőle a puki-manók....
vikiviktor

Jó reggelt!

Babcika
Sajnos, a hit nem elég a teherbeeséshez. Kell ép petevezeték is, az enyém mindkét oldalon elzáródott.

Bobóka
Hematóma csúnya, de majd felszívódik. Vizes borogatás, Venoruton vagy árnika krém segíthet.
Vendég

Boboka, majd felszívódik, nincs következménye. Vérhígító, inkább mint trombózis! Hasleszoírtót én is használok, és teljesen visszament a hasam már. :D
Láttad volna a kezemet hogy nézett ki. Bal csuklóm, és könyökhajlat szinte fekete volt, közte meg 6 helyen megcsípett a szúnyog, úgy néztem ki mint aki lövi magát. :lol:

Babcika, egyetértek Mabe-val a hit nem elég a teherbeeséshez, sajnos.

Talpacskás képek nagyon jók!

Kép
kata05

Sziasztok!

Köszi szépen, már anyunak mondtam is a krémeket, nemsokára itt lesz és elkezdem kenegetni.

Már féltem hogy nehogy le kelljen szívatni az ömlenyt

ha nem muszáj kórházba nem szeretnék menni jó pár évig
Vendég

Hát,jó reggelt Istennők!

Én mint a mosott car.Egytől négyig volt műsor,kisebb nagyobb megszakításokkal 1-1 órát aludtam.Szép lehetek :lol: :lol: :lol:

Boboka,ilyen szép fekete foltom nekem is van,felszívódik,azt mondta a dokikám.

Petráinkat istenke éltesse sokáig.

Fogalmazásgátlásnál tartunk már? :shock: :shock: :shock: Nekem a terhesség előtt spirálom volt.Vannak érvek ellene és mellette,nekem soha semmi bajom nem volt vele,évente ellenőrzés mellett.

Mától végre apácska sem dolgozik egy hétig.Remélem a jövő héten elmúlnak a nyűgjeim.Mikor lehet a napocskára babakocsiban a teraszra levegőzni Barnit?

Kép
v.andi

Szia csajok, még élünk mi is :lol: (kicsit "megfogyva bár, de törve nem")

Talán most kezdünk alváshoz hasonló éjszakákat produkálni, így remélem többet jöhetek közétek.

Fogamzásgátlás: Miután örülök, ha élek, ezért a szexre még nem is gondoltam :(

Azt hiszem az állandóan felsíró babák elég jó fogamzásgátlók, viccen kívül én szoptatás alatt megspórolom mindig a bogyót, általában ha elválasztom a gyerkőcöt, még akkor is 3-4 hónap, mire ciklust produkál a szervezetem. Én ebben szerencsés vagyok.

Egy kép, majd négy kilósak már!
Kép ikrek

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Csunyeszka:GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰEK!!!!!!!!!!!!!

KépKép
csikipetra

Csunyeszka!

Nagyon gyönyörűek az ikrek! Le a kalappal előtted, hogy így bírod!

Kép
arvaerika

Sziasztok!

Csunyi!

Nagyon szépek az ikrek!!! De jó, olyan cukik!!

Lányok megvolt tegnap a fülbelövi!!!

Kép:

Kép

És Blanki:

Kép

Kép
babcika

Csunyeszka: pont a napokban gondoltam rátok, hogy bírod a dupla műszakot ... :) ... nagyon édesek a törpikék :):):)

Babcika: Blanki cukifej, szép a fülgitek :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Andi: én 2,5 hétig csak levegőztettem: babakocsi bent, teraszfelé ajtó kinyit, és babát odatoltam a kocsival, háttal az ajtónak ... de nem vittem ki ... és amikor elkezdtem kijárni vele, fokozatosan tettem: első nap 5 perc, második nap negyed óra ... mostmár 2 órát is alszik kint :) ... mondjuk nem nagyon szeles időben, és megfelelően beöltöztetve :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Andi,Brumi tanácsa jó,nálunk kicsit nehéz volt az átmenet,mert vagy a gyerek üvöltött és inkább bejöttünk vagy a szomszéd füstölt(égetés helyett),vagy esőre ált,de ha ki tudom tenni ő is 2-4 órákat alszik kint.

Este hasonlóképp car csak nálunk 2-6 ig volt műsor,a végén már felkeltettem apát,hogy mostmár ringassa mert én elájulok az álmosságtól...negyed7 re elaludt,9 kor szopi,majd 11-kor szopi,közte aludtunk!!!

Már mondták ma nekem hogy kicsit mosott carnak nézek ki,pedig addigra megfürödtem,hajat mostam,felfrissültem...na gondolhatjátok előtte milyen lehettem.....

Csunyi nagyon szépek az ikrek,és várjuk hogy gyere többet.....
Babcika Blanki milyen édesen mosolyog....

Mostmár azért kezdek marha kiváncsi lenni Flórára és Jázminra,na meg persze Nórára is!!!!!Anyukák ha olvassátok legalább egy képet dobjatok!!!

sutimano76

Süti :) ... kitartás, hamarosan jobb lesz !!! :) jöttök holnap? :)

Csunyit megsasoltam a wiw-en, ott van fent a manócskákról több képe :) ... viszont T-pk egyet sem tett fel, remélem, minden okés velük, "csak" nehéz most még az élet az ikrekkel ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Juj Csunyiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,de csodálatosak a gyerekeid.Tudom nagyon el lehetsz havazva,de dobhatnál több képet.Olyan jó nézni őket.

Bibi,Süti,köszi.Asssszem holnap megcsapatom egy kis friss levegővel,ha sütni fog a nap,mert már nagyon haszontalan a kisember :lol: .Csak anya,anyán,anya mellett,anya fenekében :lol: :lol: :lol:

Babcika,nagyon édes Blanik.Ő is kerekedik rendesen.Fülbevaló nagyon szépi.

Enyim gyerek remekül szórakoztat.Van egy jó kis szopis pózunk,oldalt fekve a kanapén,szopi párnával.10 perc alatt jól lakik,utána egyből alszik tovább a párnán.Úgy kell kiszökni mellőle :lol: Na de ha ez sikerül,akkor 3-4 órát alszik evés után :wink:

és egy mai grimasz szopi után,büfi helyett
Kép

Kép
v.andi

Sziasztok lányok!
Jelentem Bex itthon de a mozgás még nehezen megy,de legalább Tomikával van! :D Kép

Kép
lipót beatrix

Jajj de örülök, hogy Bex már otthon van!! Mielőbbi felépülést és jó egészséget sok boldogságot kívánok Neki Tomikával együtt!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Istenem de örülök Bex.Gyógyulgass,most vagy a legjobb helyen.
Sok sok gyógypuszi +++++++++++++++

Kép
v.andi

Brumi,Madar ha még olvastok délelőtt mennék ha jó mindkettőtöknek,majd reggel telefonálok!!!

sutimano76

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem, és előre is bocsánat, de nem fogok tudni mindenre reagálni. :oops:

Köszönöm a drukkokat és a gyógypuszikat-simiket nektek, átadtam mindkét legénynek. Ma délben jöhettünk haza. Még régebben írtam, hogy Andris és én is betegeskedünk, reméltem Máté megússza, megvédi az anyatej. Egy hete már egész nap, minden kaja előtt kellett szívni az orrát, na ez csüt reggelig nem javult. Felhívtam a gyerekdokit, aki kijött, megvizsgálta és azonnal küldött minket a Lászlóba, mert eléggé influenzagyanús volt. Csúnyán vette a levegőt, kicsit beesett a mellkasa és zörejt is hallott. Andrissal voltunk itthon, mondanom sem kell, rögtön levágta, hogy nagy a baj és sírvafakadt. :oops: Hívtam Apát és rohantunk be. Ott voltunk délutánig. Jól megkínozták Mátét a vérvétellel. úgy sírt szegény. :cry: Délután vittek át minket mentővel a Jánosba. Mindenféle vizsgálat volt, rengeteg orrszívás, szóval ott sem hagyták pihengetni szegénykémet. :oops: Két nap után döntöttek úgy, hogy mivel nem tudnak mit csinálni vele, jöjjünk haza. Így továbbra is orrszívunk, csepegtetünk. Hétfőre lesz meg a tenyésztés, akkor derül ki kell-e gyógyszerezni majd.

Egész jól megvoltunk, a körülményekhez képest. Mindenki kedves és segítőkész volt, a szoba tiszta, egy fotelágyon aludhattam. Sokat nem sikerült pihennem (így most zombi vagyok), mert Máté rengeteget nyöszörgött, nyögött és felsírt éjjel, én meg minden mozdulatára, neszre felriadtam. De ott sokkal jobban viseltem az álmatlanságot, mint itthon. :roll:

És ami a jó hír: jó étvággyal, sokat evett Babám. A Lászlóban megmérték, mikor beértünk, ott csupaszon volt 4600 gramm, a Jánosban mérnem kellett, mennyit eszik (100 és 160 között evett :lol: ), és mikor eljöttünk, egy rugiban volt 4850 gramm. :lol: Mindenki azt mondta, nem is 5 hetesnek néz ki, olyan nagy és "erős". :lol: :wink: 3180ról lett ennyi 5 hét alatt. :D

"Röviden" ennyi.

Kriszti, Astrid, Mabe: Ti jutottatok eszembe, mikor a felvételes fiatal, szerintem gyermektelen dokinő a Jánosban azt mondta, mikor látta, hogy Máté többször is cicin van, mikor ő elment a szoba előtt, hogy "egy ekkora baba már csak napi 7x ehet és egy újszülött sem ehet napi 8nál többször. Anyuka, ön szerint ez jó így? Napi 9-10x eszik? És éjszaka is? Le kell szoktatni róla, a maga érdekében"... Gondoltam, "hol olvastad ezt, okostojás?". A Manóm nem kiskutya, akit trenírozni fogok. :x :shock: :? Eszetlen tyúk. :evil:

Kép

Kép
hgrita

A teljesség igénye nélkül:

Mabe: Köszi a linkeket az altatókhoz! Pihiszéket holnap vetjük be, majd beszámolok. Molli még mindig édespofa! :lol:

Kriszti: Hú, kendők szuperek! Én is kapok kölcsön egy nandut. Amivel szemeztem, az a rugalmas kendő, azt nem próbáltad? Tapolcai játszi szuper, Andrisnak is biztos tetszene. Na, majd ha egyszer arra járunk. :wink:

Astrid: Az Ergo megéri az árát? Te hol szerezted be? Mi is kacérkodunk vele, de mivel csak neten találtam és nem tudjuk megnézni élőben, így nem tudjuk meg merjük-e kockáztatni ennyi pénzért. Ja, és Dóráról több képet, egyszerűen meseszép királykisasszony. :lol:

Bex: Szépek vagytok és remélem hamarosan visszaáll a rend az életetekbe.

Flora: Ebano :lol: És az utolsó képen már alakul a csokiszín :wink:

Dorka: Lábikós képek széek nagyon.

Andi: Barnit - mivel ilyen jó fej - én ivó- és bulizós cimborának stipistopizom a fiaimnak. :wink:

Párválasz: Én is meghagyom a választás szabadságát Máténak. Hátha az idősebb nőkre bukik majd, mondjuk a csodaszép, vagány Julcsilányra. :wink: A lényeg, hogy jó fel anyóst kapjon ki. :wink:

Bibi: Lilla nagyon édesen puszilkodik! :lol:

Kép

Kép
hgrita

Boldog Petra napot!

Madar: Tesós képek, hát ... :lol: és egy a gyönyörtől-eláll-a-lélegzetem smiley

Csunyi: Nagyon édesek az ikrek!

Boboka: Sajnálom a bevérzésedet. Tanácsom nincs, de nagy-nagy gyógysimiket küldök rá!

Kép

Kép
hgrita

Bex,de jó újra ott hon,gyógysimik repülnek!!!!!Gyógyulj meg hamar!!!Tomika egy kis angyal,végre anyával lehet!!!!Sok-sok kellemes együtt töltött percet kívánok!!!!

Rita ,ti is otthon újra hurrá...

Bocs most csak ennyi,mert túl vagyok az 1 és negyed órás műsoron...gondolom hascsikarás,mert vállon lógva volt csak jó,megyek én is aludni,mert lehet csak kevés ideig tart a dolog!!!Bár reménykedek egy 2-3 órás alvásban!!!

sutimano76

Most nem tudok jönni, mellgyulladást kaptam 39 fokos lázzal. Majd jelentkezem.

Kép
kata05

Sziasztok!

Bex: jó, hogy újra otthon vagy, mielőbbi gyógyulást!

Rita: Máténak is jobbulást!

Petráknak utólag boldog névnapot!

Csunyi: Tündériek az ikrek!

Babcika, Andi: Édesek a babák! Az a fülbevaló Blanka fülében ari!

Marci baba csüt-péntek nem semmi volt! Csüt éjjel már azon gondolkodtam, hagyom az egész szoptatási mizériát, olyan hisztit levert a cicin, rángatta, húzogatta, stb. a nagylány persze felébredt, pénteken zombi volt a suliban, szerencsére csak matek órán bóbiskolt :lol: azt mondta, az úgyis uncsi :lol: . Szóval gondoltam már nincs elég tejci, ezért megmértük, de ugyanúgy megette a maga 50-60ml-jét, csak a fene tudja miért cirkuszolt. Pénteken meg üvöltőset játszott, este 9-ig szakadatlanul sírt, drága nagyim 5percenként jött be, hogy mi baja lehet, én meg a avégén már vele kiabáltam, hogy mit akar, nem tudom mi a baja, evett, fürdött, büfizett, mégis sír. Szóval eljutottam a katasztrófális anya vagyokhoz, nem tudom mi a baja a gyereknek. Aztán 9-kor nagy nehezen eldajkáltam, utána csak az éjjeli cirkusz volt, szombaton meg mint a kisangyal. Evett, nézelődött, elaludt, este meg negyed 9-kor elaludt. Hurrá, gondoltam, én is alszok éjfélig, akkor szokott enni, erre a nagylányom 11-kor szellemeset játszott. Megállt az ágyam mellett, anya fent vagy? gyere ki velem wc-re.
Szóval lőttek a csucsunak megint. De ha lehet, inkább sok olyan napot szeretnék mint a tegnapi!

Párválasztás: : Ez csak egy aranyos játék, Marci akkorákat rúgott még a hasamban mikor Molli baba képeit nézegettem még aug-ban, hogy majd kiugrott, azért mondtam, hogy neki tuti tetszik Molli. De a többi kiscsaj se semmi! Meg persze a fiúk se! De ők max nekem tetszhetnek :lol:

További szép napot!

Astrid: irtam vissza.

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Kata: jobbulást neked!

Rita: remélem hamarosan teljesen meggyógyul Máté!

Bex: örülök,hogy végre otthon vagytok!!!!

Csunyeszka: ikrek édesek!

Petráknak boldog névnapot!

Andi: Barni nagyon édes!
Vendég

Gyors bejelentkezés. Veronika alszik az udvaron, apa tegnap estenhazajött :D , így Ő most elment anyáékhoz Julcsiért, mert Ő meg tegnap ott akart aludni. Őszinte leszek, ezt most olyan nagyon azért nem bántam. :wink: Sütiék pedig mindjárt érkeznek. :D :D :D

És én is a teljesség igénye nélkül.

Rita:
örülök Nektek, hogy otthon és jobban. :D :D :D Julcsi egyébként imádja nézegetni a Ti képeiteket (is), kérünk sokat. Mindig megmutatom neki a fotókat a topicon, eleinte minden kisbabára azt hitte, hogy Veronika. :lol:
Doki banya: :evil: ne foglalkozz Vele.

Kata:
drukk, drukk hogy hamar rendbe jöjj! ++++++++++++++++ Most a fotók alól is kapsz felmentést, de azokat azért majd pótolni kell. :wink: Vigyázz magadra!

Csunyeszka: olyan szépek tényleg a babák. El tudom képzelni, hogy milyen kevés időd lehet, de azért ha lehet képeket mééééég, sokat.

Bex:
annyira örültem, amikor olvastam, hogy otthon vagytok, meg a kép is. Jó volt látni. Tudom, hogy csupa olyan nagyszerű ember vesz körül, aki vigyáz Rád, de pihenj sokat és csak Tomikával foglalkozz. :)

Kriszti: remélem, minden OK és nem dőltél ki totál, mert egész hétvégén nem jártál itt.

Mabe:
ha jól láttam, Te is csak tegnap reggel. ????

Enyim kórság: egészen jó állapotban. Már nem fáj semmi, csak orrdugulás és orrfolyás van, de az nagyon. Orrom és szám már rongyos. :? De közérzetem OK. Pláne, hogy apa is hazajött, bár Ő még mindig szenved a nyavalyától, pedig nála 2 hete kezdődött és még mindig nem jött ki belőle, így Őt is kúrálhatom. Szóval megint 3 gyerekem van. :roll:

Az elmúlt két éjszakánk sajnos nem volt jó, bízom benne, hogy csak a telihold és nem "elromlott" Mogyoró. 2-ig minden úgy történt, mint korábban, akkor ébredés, szopi, aztán visszaalvás, de 15 perc múlva, újra ébredés, anya be, simi-simi, ringatás, vissza ágy, szunya, majd újra kb. 15-20 perc múlva ébredés, no ez ment kb. 5-ig. Onnantól tudtunk 8-ig aludni. Bár arra is gondoltam, hogy lehet, hogy a betegségem következményeként esetleg nem olyan tartalmas a tejci, nem lakik annyira jól. Bár azt is meg kell, hogy jegyezzem, hogy az elmúlt 3 napban valahogy kajálni sem jutott idő rendesen szinte soha.

Na, most ennyi, megpróbálok gyorsan valamit enni.

KépKép
KépKép
madar

Most láttom, hogy úgy kezdtem "gyors bejelentkezés", még jó hogy nem azt írtam, hogy "rövid". :lol: :lol: :lol: Bocsánat. :oops:

KépKép
KépKép
madar

Madár, Kata és Boboka! Jobbulást kívánok Nektek!!!!
Kata, az nagyon fájhat!! Te szegény! :cry: :cry: :cry:
Tomibaba is nyűgös volt az este, meg reggel is.. úgyhogy odafektettük mellénk, akkor azért megnyugodott. És reggel kivételesen 2 óra múlva megéhezett... azért tartottam kicsit tőle, hogy mostantól átáll a 2 óránkénti étkezésre, de hála az égnek az utolsó étkezés óta több idő telt el, így mégsem úgy néz ki. :)

Peppino
Kép

Kép
peppino

Jó reggelt!

Látom mindenki ezerrel babázik :wink:

Rita,nagyon örülök,hogy végre vége.Máté súlya pedig szuper.A betegség ellenére is hízott.Nagyon jó.A dokinő a Jánosban :twisted: nem nevezem nevén.

Kata,mielőbbi gyógyulást neked.Sok sok rád gondolás +++++++

Madar,ha Julcsi akart a mamánál aludni,az külön jó.Gondolom így több időd maradt magadra is.Végre itthon apa is.Jó pletyizést nektek mára Sütivel.

Süti,sikerül aludnotok valamennyit?

Nálunk alakul,de még 3-4 óra hosszánál nem sikerül többet aludni éjjel,de nem telhetetlenkedünk,azzal is megelégszünk.Tegnap éjjel 2 pelusban végre volt kaki,és sikerül úgy összepislantania magát,hogy a hóna aljáig pisis volt az én drágám.Éjjel komplett átöltözés.Sztem az Örsön is hallották,annyira üvöltött.Pocifájásra,és kaksira nekünk bejött az espumisan csepp,minden második szopi után adtam neki tegnap reggeltől,és meg is lett az eredménye.Most a terasz ajtóban csapja a levegő,se kép,se hang,alszik.

Kép
v.andi

Sziasztok,

Kata,én is majdnem így jártam,de nekem a csecsemős még időben kimaszírozta,igaz bec....tam úgy fájt,de legalább a gyulladás nem lett.

Andi,éccaka...hmmm....hát az esti kajálás csúszott fél órát a nővéremék jóvoltából,ma is egész nap ott lesz,mi kimenőt kaptunk apikával,csak etetni járok át....szóval éccaka evés 22.30 körül,majd alvá 3-3.30-ig gyors szopi,majd alvás 6.15-ig,szopi,nyüglődés 1 órát alvás egy órát,aztán lassan eljött a fél 10-es szopi,utána útrakeltünk,megjártuk Brumit és Madart,sajna mindezt gyorsba,mert etetésre haza kell érni,na ez nem sikrült,még jó hogy vittem neki lefejt tejcit.de az kevés volt,így most gondolom hamarabb lesz kaja.....remélem jól teleeszi magát,mert mennem kéne az auchanba vásárolni!!!

Bocs most reagálni nincs időm,megyek át a kislányomhoz,mert ugyan jó volt újra kettesben jönni menni,de a gondolatom folyton itt járt a Babónál,hogy mit csinálhat sokat sír-e...és mire hazaértünk már eszeveszetten hiányzott...ugyhogy most rohanok is vissza hozzá,pusz mindenkinek jók legyetek!!!

sutimano76

Szàraz bababőrre mit kenjek? Babaolaj,babakrèm?

Kép
v.andi

Sziasztok!

Rita, örülök, hogy már otthon vagytok

Kata, jobbulást kívánok neked

Andi, én ma kentem először a dokinéni által felírt krémből, nem tudom, hogy válik majd be. A neve: crem. aquob. s.alt c (vagy valami ilyesmit tudtam kiolvasni a dobozról :lol: )

A másik amit mondott az a napraforgóolaj, szintén patikás, ezt fürdés előtt kell valamennyi idővel kenni a babóra

Lányok, gombát nekünk lehet enni?
És banánt és sárgadinnyét?

Köszi köszi
Vendég

Sziasztok!!
Gyönyörűek a babócák!!!!!!!!!!!!!!!!! Annyira jó látni őket!!!!!
Remélem sikerül nagyvonalakban leírnom, mi is történt 23-án:
Reggel kórház nyolcra, nagy cuccal, megkerestük dokinénit, aki minden lepapírozott, irány a szülőszoba, persze Apa is én is remegő lábakkal... Ott ctg, jó fél óráig, aztán mehetünk az egyesbe!! A szülésznő a dokim kedvence, igazi volt, kedves, megnyugtató, magabiztos. Vetkőzés, oxi bekötés,(tíz óra múlt) elmagyarázta, hogy működik a gép, mi mit mutat rajta, otthagytak Apával minket, beszélgettünk, nevetgéltünk. Jött a dokinéni, burkot repesztett, bejött a doki (egy tünemény), bekötötte az EDÁ-t, hogy ha kérem a fájdalomcsillapítót, szóljak. Megint kettesben maradtunk Apával, elkezdődtek a fájások, a műszer mérte, dokinéni mondta, hogy a kilencvenes már jó!! 79-ig bírtam, akkor kértem a fájdalomcsillapítót. Komolyan élveztem, ahogy jöttek, tudtam, hogy ettől fog az én Fruzsim a világra jönni!
Fél ötkor esett le először a szívhangja nyolcvanra. Apa rohan ki a szülésznőért, futnak be, visszaállt normálisra, hát majd' meghaltam, pedig pár másodperc volt. Szülésznő (Mariann) azt mondta, ez lehet a gép is, vagy elmászott, vagy istentudja... nem nyugodtam meg! Aztán nem sokkal rá megint nyolcvan, Apa fut a dokiért, aztán megint leesik! Mondtam császárt akarok, MOST! Ezt nem bírom tovább, valami baja van! Megkaptam a másik gyogyit a gerincembe, vittek is a műtőbe, fél hatkor emelték ki - kétszer a nyakán a zsinórral. Egészségesen. Azonnal felsírt - Apa is az üveg mögött velem együtt. Csodás érzés volt. Leírhatatlan.

Kép
lili34

Kép Kép Kép

Visszanyertük a születési súlyunkat, 4 kilók vagyunk :lol: :lol: Sajnos a tejci nyögvenyelős, de már nem sírok miatta, egy nap 100ml fejek le, ami elég keservesen jön. Emiatt Fruzsi nem szívja, mivel elsőre nem jön, ő meg nem szenved érte. De legalább egy nap egyszer benyomja azt a százat, mégis anyatej. Csak legalább ennyi maradjon. Pedig eszem bogyót, iszom teát, sok folyadék, masszír, borogatás. Ja, és hallgatom a sok okos tanácsot is, mit egyek-igyak-csináljak, és hogy fejben dől el. Légyszi ezt ne is mondjátok, mert mostanra eléggé begurulok tőle. Nálam jobban senki nem akart szoptatni. Úgyhogy mi tis tápozunk (azért titokban még reménykedek, hogy beindul rendesen!!).
Tegnap megvolt a varratszedés, kérdeztem a dokit, mennyit feküdjek, azt mondta a mai fiatalok nem érnek rá feküdni, amennyi jól esik, pihenjek.
Ma voltunk sétálni kicsit, annyira jó idő van!
Mindenkinek sok puszi és kitartás és ilyenek. Ja, és Bex, örülök, hogy otthon!!!!!!!

Kép
lili34

Hello csajok!

Vagyok ám minden nap, olvasok, csak néha nincs fizikai és lelki erőm reagálni...

Rita, örülök, h otthon vagytok, Bex, te is!!!

Babóképek gyönyörűségesek!!!

Egész jól belerázódtunk egymásba, úgy érzem :D
Tegnap akadtam ki kicsit, de felhívtam Apát, és jobb lett :D
A barátnőm mondta, h ha kialszom magam, jobb lesz, mondtam neki, h jó viccei vannak :D

Nekünk Huggies Newborn 2 van, két nagy csomi, mindkettőt ajándékba kaptuk, nekem eddig nagon bevált, híg kaki sem folyik ki.
Napont sokszor van széklet, az normális akkor, ugye?
Tejci rendesen beindult, juhéé!!

A gond picit az alvással van, szopi után ált 1-másfél óráig kínlódunk egymással, h alvás legyen... és nagyrészt sírunk... péntek éjjel már én is sírtam, nem csak a Manó, 10:30-tól hajnali 3-ig ment a cimbi :(

Ma hallgattam Bobokára (telón beszéltünk, köszi :wink: ) többet evett, egész pontosan addig hagytam cicin, amíg beájult, pedig idáig is evett rendesen, ma hamarabb elaludt, meglátom, így megy-e... de nem állandóan cicin bealudni... mit tegyek??

Ma este jön a gyerekdoki, kíváncsi vagyok, mi lesz!!

floranan

Sziasztok!

Nem nagyon aktívkodott a társaság :cry:

Andi
Mi élvezzük ezeket a szép napos időket... olyan 20-22 fok van itt... mindennap több órát van kinn Molli az udvaron...
Én déli időszakban simán kivinném Juniort is a teraszra, hosszabb időre is... (most a kinti hőmérséklet általában jobb, mint a szobai, ahol nem fűtenek)
Száraz bőrre: sima napraforgó olaj, vagy a fürdető kenőcsöt szárazon kenjed Juniorra, és utána tegyed a vízbe a gyerkőcöt!

Csunyeszka
Gyönyörűek!

Babcika
Aranyos fülbevalója lett Blankának!

Bex
Szépek vagytok!
Gyógyuljatok!

Rita
Az jó, hogy Máté evett rendesen!
Az igény szerinti szoptatást nem minden orvos preferálja :cry:

Kata
Jobbulást!

4-6 hetes korban általában van gy fejlődési ugrás a babáknál, amikor megnő a tejigényuk... lehet, hogy gyakrabban igénylik a szopit!!! Pár napot kell csak kibírni... aztán helyreáll a kereslet-kínálat...

Lili
Fruzsi is elbűvöli apát :wink:
Vendég

Sztárfotók:
Kép Hello csajok
Kép Hehe (Ravasz vigyor)
Kép Zombi Anyu

floranan

Lyányok, még egy kérdés:

Volt/van a hasamon középen végig az a csík, valszeg nektek is párotoknak... a köldök alatti rész elkezdett fájni és mintha kicsit meg lenne duzzadva, érzékeny, most lecseréltük a kötést, még mindig... ez mi lehet? Kenegetem, lehet, h csak a kötés/ragtapasz húzza?

floranan

Mabe:ne csodálkozz,mostmár mindenkinek ott a kismanója,aki bizony sok figyelmet igényel.Én is (meg gondolom sokan a többiek közül) néha csak olvasó üzemmódban működök. :D

Floranan:Csokika gyönyörű.Kezd apájára hasonlítani.Ja és zombianyu se semmi! :D

Lili:Fruzsibaba nagyon szép!

Andi:Vikinek a lábfeje és a kézfeje van kiszáradva,védőnéni a mosakodókrémet ajánlotta,hogy azt kenjem rá.Nekünk bevált.

A mi éjszakánk se volt az igazi.Este negyed 8tól fél 11ig aludt a drága.Na mondom ez ám a szunya,már kezdtem örülni.Aztán éjféltől 2 óránként ébredt reggel 7ig. :( De nem baj,akkor is bírni fogom..... :D :D
Vendég

Visszaolvasgattam kicsit, mama babázik :lol: :lol:
Azért látom, nem mindenkinél mennek simán a dolgok. A lényeg, hogy a vége jó legyen!! Ahogy Bex-nél! Aggódtam érted!
Flora, de édi Csokika :lol: Nekem is húzta a ragasztó, a varrat, minden. Mióta kiszedték, meg sem érzem!!
Mabe :) Apavarázslás olyan tapasztalatosnak hangzott :) Szerelmemnek szólítja :) :) (eleinte azt hittem nekem szól :lol: :lol: )

Kép
lili34

Köszönöm a kence tanàcsokat.Ma ki is probaljuk.Nàlunk eleg nehez a fürcsi ès az öltözködès,pelenkàzàs,mert 10-ből 8-szor úgy üvölt,mintha nyùznàk.Nàlatok csendben zajlik?

Kép
v.andi

Floranan,nagyon edes Ebano,a haja csùcs.Te pedig jòl nèzel ki.mit jössz ezzel a zombival,hisz istennő vagy. :wink: :lol:

Lili,az anyai megèrzès működött.Fura,hogy te mondtad ki vègül,hogy csàszàr legyen.ügyesek vagytok,a születèsi sùllyal.Diètàd?Kell mèg csinàlnod?

Kép
v.andi

Andi, az öltöztetést nálunk is végig sírja, extrém magas hangerőn, mintha valami ultra fájdalmas dolgot mívelnénk :lol:

Ugyanez megy minden pelenkázásnál.

Fürdetni még csak kétszer fürdettük, kedden meg ma :oops: Az elsőnél babó rettenetesen sírt, meg anyája is :oops: :oops:
Ma már gyorsabban ment kicsit kevesebb sírással :)

Bex, örülök, hogy otthon vagy, most már minden ok lesz

Flora, Csokika gyönyörű :)
és te sem vagy zombianyu :!: :wink:

Széklet nálunk is napi több van, majdnem minden pelus kakis is

Lili, köszi a szüléstörténetet, tényleg jól működött az anyai megérzésed

Te már kivitted Fruzsit levegőzni? Nekünk még azt mondta a dokinéni, hogy várjunk vele
Vendég

[quote="lili34"]M írta:lili34abe :) Apavarázslás olyan tapasztalatosnak hangzott :) Szerelmemnek szólítja :) :) (eleinte azt hittem nekem szól :lol: :lol: )

Háttérbe szorultam... :oops: :cry: :wink:

Kép
Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?