A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Cat Kép Kép
Benne vagyok!!!
a

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

AnnaKép
Neked úgyis az első lombik fog sikerülni ! Érzem. Tudod írtam már, hogy nagyon hasonlít az esetünk, sehol semmi probléma, mégsincs baba. Lehet, hogy egyszerűen csak öregek vagyunk hozzá, és ilyen nehezen adja a természet, hogy meg kell erőszakolni ? De megéri.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok !
A párommal pár hónapja elhatároztuk, hogy babát vállalunk.(30 éves vagyok) Az orvosom tanácsára abbahagytam már előtte 4 hónappal a fogamzásgátlót. De csak 52 naponként(jobb esetben) jön meg. Kérlek irjatok, ha veletek is történt hasonló. Félek, hogy emiatt nehezen esem teherbe. Giny
ginike

Giny Kép
Valószínűleg a gyógyszer felborította egy kicsit a ciklusod, de aggodalomra semmi ok, mert ez gyógyszeresen elég jól kezelhető.
Amit javasolnék (nem tudom, a ciklusod hanyadik napján vagy): a következő ciklusban el kellene menned egy hormonvizsgálatra, a ciklus 3.; 14(tüszőrepedéskori); 21.(tüszőrepi után 1 héttel). napján vérvételre, és beszéld meg a dokiddal, hogy UHval is nézze meg, hogy van-e peteérésed. Ezidő alatt a párodat pedig küldd el egy spermaanalízisre, hogy kizárjátok a nála lévő esetleges problémákat.

Ha megvannak az eredmények, akkor már elég jól lehet látni, hogy mi a probléma oka, és a megfelelő gyógyszerrel ezt gyorsan orvosolják.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok! Kép

Zita Kép
A táblicskuhoz kis javítást kérnék: 15.cn

Gitta Kép , Lujza Kép
Nagy-nagy GR nektek!

Iszonyat, hogy alig van időm netezni Kép
Házunk épülget (jövő héten jön a burkoló, és a festőbrigád), babánk még nincs, kiskutyáink viszont igen Kép Zuramnak mondtam is, hogy legalább a kutyának összejött a dolog Kép
Néha kicsit lelombozódok, hogy eddig nem sikerült (bár még csak 4 hónapja próbálkozunk), de azért bizakodok. Az eddigi percre pontos 30 napos ciklusaim 28, majd 26 napra változott, jól el is csodálkoztam a dolgon. Valami ötlet erre?
Jövő héten még meló, aztán 1 hétre megyek a Balcsira gyerekeket táboroztatni, szóval ezt a ciklust csak 3/4-ig tudjuk akciózni.

Cat, Orsi Kép Tök jó látni, hogy ilyen gyakran "visszajöttök" és biztatjátok a népet! Jólesik szerintem mindenkinek.
Cat, nálam mit lát boszis szemed???

Na, most loholok tovább Pusz mindenkinek!
Minyu

Na, most loholok tovább. Pusz mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Lujzaaaaaaaaaaaaaaa!

Ez nagyon szuper! Most olvastam csak vissza és hát elbőgtem magam örömömben! Megtörtént a csoda!Kép

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

MadaranKép

Az első és a második lombik között egy év telt el, mert még reménykedtem, hogy hátha sikerül rendesen is. Voltam természetgyógyásznál, meg a vállakozásunk is akkor indult.
A második tavaly márciusban, a harmadik pedig augusztusban volt. Ez a mostani meg januárban kezdődött. Elvileg három havonta lehet menni. Egyrész anyagilag , másrészt lelkileg is megterhelő. Én 28 éves vagyok, úgyhogy az az egy két hónap nem számított.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

ZitaKép
légyszi javitst át a táblicskut, mivel ma megjött, igy 1 cn. Köszi. Most megint kicsit magam alatt vagyok, remélem holnapra jobb lesz.

CatKép
mivel Te egy jó boszi vagy szivesen vesszük a jóslásaidat

Anita

Anita és Kyra
Kép
anita24

Sziasztok!
Cat
Nagyon aranyosak a picik, mikor kell majd kibújniuk. Sajna kicsit le vagyok maradva, mert csak nemrég csatlakoztam.

Anita
fel a fejjel, elöbb utóbb mindenkinek lesznek két csika, én is ebben bízom.

Kép
stella9

Zsuzsa Kép
Én a betöltött 12. hét után, naponta/2 naponta 1 hüvelygolyóval csökkentettem az adagot, így mentem le folyamatosan 3*2-ről O-ra Kép Kb. másfél hét alatt, a végén a lelkem megnyugtatása végett 1-t még pár napig használtam, de aztán már az is elmaradt Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

ZsuzsaKép
Én 3*3-ról 11+3 naposan naponta 1-el kezdtem el csökkenteni a mennyiséget, és utánna 1 db-okat még saját megnyugvás végett dugdostam addig, amíg el nem fogyott. Ja és előtte megnézettem a placentákat, hogy jól tapadtak-e.Kép Zökkenőmentes volt az átállás.Kép

StellaKép
Mi nagyon drukkolunk, hogy csak október elején bújjanak ki a fiúk.

AnitaKép
Ahogy Stella írta, fel a fejjel, mindenkinek lesz itt még 2 csikajaKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Alig jutok nethez itt benn, pénteken nem voltam.
Viszont ma 2. cn, nagyon örülök neki, mert holnaptól megyek hormonmonitorra a BMC-be.
Cat, igazad legyen, karácsonyra kiürítjük a topicot. :-))))))))
Szombaton babalátogatóban voltunk egy BMC-s babánál, ő az, akinek a 6. (!!!) lombik sikerült.
Nahát, az a baba egy csoda, olyan gyönyörű! Négy hónapos és egy tündér nyugodt kisbaba. A papája mondta, hogy az utolsó lombiknál már nem is érdekelte, hogy mennyi az annyi, annyira akarták a babát. És persze szeretnének majd kistestvért is.

Orsi, nagyon helyesek a fiaid! Kismamák, hogy bírjátok a meleget? Elképesztő milyen pára van most is.

Anna, lehet, hogy együtt kezdtünk majd szeptemberben?

Üdv,
Noémi
Vendég

VikimiKép
Láttam hogy kerestél én lakom Debrecenbe és a klinikára járok ,bocsika hogy hamarab nem tudtam válaszolni de most jöttünk haza az nyaralásbolKép
Meg egyébként csak olvasni szoktam a topikot
mert nálunk semmi változás és szerintem már nem is lesz
Mindenkinek gratulálok akinek sikerült a babaKép
Ildikó
ildikó_4

Gigi!

Mi az a genetikai vizsgálat amire a Dévai elküldött? És mi van ha annak az eredménye nem OK? Csak úgy érdekel...
Különben el voltam tévedve. Valami miatt azt hittem a férjem kis katonáinak 20 %-a jó, de kiderült, hogy csak 3%. Igazából már el sem keserít a dolog. Komolyan már csak röhögök az újabb arculcsapásokon. Ez tényleg egy nagy kihívás. Mennyit bírunk ki. Mindig azzal vigasztalom magam, hogy utána viszont minden ok lesz, letudtuk a kínokat és majd csak hallgatjuk a másokét (persze nem kívánok senkinek semmi rosszat!!!) Végül is most nem is idegesítem magam, 1 hónap és a Dévai kimondja az ítéletet. Addig is kitartás mindenkinek! Fel a fejjel! Puszi a babásoknak!

Enigma
enigma

EnigmaKép
A lombiknál mindegy, hogy 20% vagy 3%. Ha 3%, akkor tuti ICSI lesz, ami nem is baj, mert több petesejtből lesz embrió ICSI-vel, mint sima ráeresztéssel. Nálunk rendben volt a spermaszám, de mégis ICSI-t kértünk, mert nem akartunk kockáztatni.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Mikor lehet látni szívpulzálást? Pénteken kell visszamennem. Egy kicsit izgulok...
Lujza
lujza

Enigma!

Egy gondolat jutott eszembe miközben olvasgattam a hozzászólásokat (és elgondolkodtam a sok babavárón a topikban).
Hallottam a hétvégén egy mondást, amit sok-sok mindenre át lehet vetíteni az életben, de azt hiszem erre a topikra többszörösen is igaz.

"A legszebb, legnemesebb dolgokat az élet mindig valamilyen problémába csomagolja be, hogy kiderítse, igazán érdemes vagy-e rá."

Nagyon szorítok nektek, Karácsonyra úgyis kiürül a topik, hajrá, előre az ikrekért! :-)

Puszi
Noémi
Vendég

NoémiKép
Nagyon szép ez a gondolat, és szerintem igaz is.Kép Ezért nem szabad feladni sosem.

LujzaKép
Nekem a 8. héten látták a szívhangot. A 6. héten a doki az ócska Uh-jával nézett, amin még csak az embrió látszott a zsákban felhőcskének álcázva.Kép Ez UH minőségtől függ. Azt hiszem pont Orsinak már a 6. héten látszott a szív pulzálás.

Cat

Cat
Kép
cateye

Lujza Kép

Nekem a 34. napon látszott 6 mm-es petezsák, a 49. napon (betöltött 7 hét) pedig a szívhang és 8 mm volt a bébi.
Szorítok és ne izgulj Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Cat

Köszönöm, hogy mindig írsz. Nagyon sokat jelent. Döbbenetes a kitartásod, mindig van egy jó szód az emberhez.
Hogy bírod a két fickót? Gondolom már óriási a pocakod, pedig még csak július vége van.

Azt hiszem mi is átmegyünk Zekéhez, Koncznak úgyis van elég betege :-)

Puszi
Noémi
Vendég

NoémiKép
Estére rakok fel képet a pocakomról. Nem olyan vészes, de a görögdinnyeárusok elismerően néznek ám rám.KépKép

Nekem szerencsém volt, mert Koncz tanárúr külföldön tartózkodott januárban, így csak egyszer kellett tiszteletemet tenni nála, az induláskor. A Zeke nagyon profi volt orvosilag, hangulatilag meg hagyjuk.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

"hangulatilag meg hagyjuk"KépKépKépHát igen, így is lehet mondaniKép

Cat, neked hol csinálták az inszemeket?
macifül

Szia Cat! Köszi!

Mi pont a tanárúrhoz kerültünk, és nagyon örültem neki, mondván, a legjobb kezekben vagyok. Aztán láttam, hogy annyira sokan vannak nála, hogy én sem tudnék a helyében 100%-ra figyelni egy-egy esetre. Aztán amikor külföldön volt, a Zekéhez kerültünk, aki sokkal figyelmesebb volt. Az inszemen meg nagyon rosszul éreztem magam, még 5 perc sem volt, amig benn volt nálam.
Szerinted nem "gáz" máshoz menni? Hogy fogadja majd??

Köszi
Noémi
Vendég

Macifül, te is a Zekéhez jársz?
Vendég

Zekénél voltam 2*, Koncznál 1*. Nem mondanám, hogy bárkihez járnék, inkább csak próbálkozom, hogy melyik lenne jobbKép Noémi, szerinted emlékeznek rád annyira, hogy észrevegye, hogy "már nem hozzá jársz?"

Noémi, neked már volt inszem? Milyen volt a stimu? Én egy kicsit félek tőleKép
macifül

Zeke szerintem emlékszik ránk, a tanárúr szerintem nem. Már túl vagyunk egy inszemen (április), most mennénk a másodikra szeptemberben, és ha nem sikerül, akkor val. kérjük a lombikot. Mivel semmi különöset nem találtak nálunk, remélem a lombik sikerül hamar.

Te?? Voltál már inszemen? (bocs, lehet, hogy lemaradtam az olvasásoknál). A stimuláció egyáltalán nem fáj, mi a kerületben az ügyeletre jártunk, úgyhogy mindig a nővérke adta, egyáltalán nem fájt. :-)

A HSG után szerintem már semmi sem "fáj", inkább kellemetlen. Talán majd a szülés... :-)))))
Vendég

Macifül, ne félj tőle, végül is a cél a fontos.

Még egy idézet, amit a hétvégén hallottam:

"Egy zseniális út, sosem vezet egy zseniális célhoz. De egy zseniális cél mindig egy zseniális úthoz vezet."

És a célunk, zseniális! Sőt, könnyfakasztó!!!
Pláne, majd ha ott sír a karodban...
Amit pedig az orvostudomány bír csinálni velünk, az elképesztő. Inkább szeretettel gondolj a "megpróbáltatásokra", és akkor már nem is félsz tőle.

Szia
Noémi
Vendég

Nem voltam még inszemen, majd mostKép Bár elég kevés párnak sikerül, úgyhogy lehet nem kéne tőle sokat várnomKép

Nekünk is szeptemberben lesz (várhatóan), majd együtt rágjuk a körmünketKépKépKép
macifül

Macifül, nálatok mit találtak?
Vendég

Egyszer csak bekukkantok és mit látok?!

Lujza!!! Kép
Hatalmas gratula!!!! Úúúúúúúúúgy örülök!!!KépKépKép
Te ne izdulj, majd mi izgulunk helyetted!!!Kép Minden rendben lesz! Vigyázz magatokra és várunk odaát!Kép

Mint ahogy mindenki mást is, látom év végére ki akarjátok üríteni a topicot, alig várom, hogy sorban írhassalak be benneteket a pocakosok táblázatába! Kép Drukk mindenkinek! Kép

Puszi, Leone

KépKép
leone

A férjemnél alacsonyabb a kiskatonák száma és mozgása, mint kéne..
macifül

Enigma!

A genetikai vizsgálatot az I.sz.Női Klinikán csinálták. Azt nézték, hogy a kromoszómáink rendben vannak-e, mert a Dévai azt gondolta, hogy ott lehet a baj. Megnézik, hogy apucinak hány xy, nekem meg hány xx-es kromoszómánk van. Egy vérvétel az egész, de nagyon hosszadalmas. Állítólag nagyon drága vizsgálat, úgyhogy csak indokolt esetben csinálják.
Nekünk is ICSI-t kellett csinálni, az apuka eredménye miatt. Annyi "hátránya" van, hogy az ICSI-s babák 90 %-a fiú!Kép Úgyhogy a következő generációban férfiuralom lesz a földön.Kép

Puszi, ne keseredj el!!!!!

Gigi

KépKép
gigi28

MacifülKép
Nekem a 6 inszem a Schöpf Méreiben volt. Az én dokim Dr Arnold aki heti 2* van a BMC-ben, és a többi napokon a Schöriben az Asszisztált Reprodukción. Ő küldött utánna engem a BMC-be, ill. vitt át. A sors iróniája, hogy pont elutazott síelni, és a Zekére bízott. Azt hiszem ennek köszönhetem a két kiskrapekot a pocakomban, mert a Zeke rettenetesen profi volt.

Sajnos az inszemekben én sem hiszek, nagyon kevés embernek sikerült azzal. Sokkal több az esély a tapasztalatok szerint spontán, mint inszemmel, ne beszélve a töménytelen gyógyszerről amit az emberbe tömnek a stimuhoz.Kép

NoémiKép
Én hallottam olyat a baráti körben, hogy valaki a Koncz-hoz járt, és egyszer a Zekéhez kérte magát. A Zeke meg is vizsgálta, nem is volt gond, de közölte vele a végén, hogy legközelebb azért tartsák be a hivatali utat, és menjen a Konczhoz, hogy Ő is lássa. De ez a lány egy híres sportoló, és ez már egy sikeres lombik után volt, a 8. heti vizsgálat.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Lujza!Kép

Leone hozta a hírt a másik topicba!

GRATULÁLOK!!!KépKépKép
Annyira örülök, hogy neked is sikerült végre.Kép
Lassan csak átköltözik mindenki.

Drukk a többieknek is!Kép

Puszi, Edi
edi

Lányok,
tud valaki segíteni, hogy a prolaktin szint, hogy változik a ciklus során? Esetleg konkrét értékekkel. Egy barátnőmnek kellene.
Köszi,
Zsuzsó
zsuzso

Lujza Kép
Mi 6+0 voltunk, amikor a Kaáliban már láttuk a szívhangot mindkét babánál. De szerintem ez nagyon függ az UH minőségétől, így ha Ti nem látjátok, akkor nem szabad izgulni, mert Catnél Kép is csak később látták.
Drukkolok az UHhoz!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat, az inszemhez mekkora stimuláció kell?

Ja Kép az Anyukámnál tegnap ki kellett vágni egy fenyőt, eszembe jutott amit mondtál, ha lehetne én kicsit előrébb hoznám a karácsonyt Kép Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok Lanyok!

Ma voltam kontrollon es kepzeljetek,matol probalkozhatunk ujra,nem kell varni meg egy ciklustKép
Lenne 1 kerdesem.Az UH-n latszodott a megvastagodott petezsak-akkor szerintetek mikor "kell" akciozni?Vagy lehet,hogy mar "lekestuk"?Ez a 16. nap,28 napos ciklusaim voltak,szerintem a baba aprilisban a 13. napon fogant,de a mostani 1. ciklusom 31 napos volt-gondolom a miss.ab miattKép

Elore is koszonom!

Krisztina

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Cat! Gigi!

Ha ICSI, hát ICSI, csak már haladnánk. Azért mindig optimistán próbálkozunk, de persze nem sok eséllyel. Rémisztő ez a genetikai vizsgálat. Ha ott gond van akkor kicsi a remény egészséges babákra, nem? Egyébként az ilyen beavatkozások előtt nem csinálnak mindig? (remélem nem mert akkor még egy csomót kell majd várni, 3 hónap Gigiék tapasztalata. Brrr...)
Különben olyan érdekes ez az orvostudomány, ugyanakkor meg is rémiszt egy kicsit. Annyit mahinálják a sejteket, hogy akaratlanul is felvetődik a kérdés, hogy tutira szellemileg és fizikailag egészséges babák születnek majd? Tudom ez csak para és semmi tudományos alapja nincs, de mégis, bennetek ez nem motoszkált soha?
Gigi! Különben a fiú jöhet, akár kettő is. Aztán szülök egy kislányt is spontán!!!!!

Lujza!

Minden OK lesz, nyugi. Ennek a babának egészségesen, minden gond nélkül meg kell születni. Ez így lett nálad megírva...
Különben lenne egy kérdésem, ami már lehet, hogy túl indiszkrét és akkor kérlek ne válaszolj. Szóval, ha mégis hívnak, hogy van baba akkor örökbe fogadtok még? Vagy ez ilyenkor automatikusan leáll és lekerültök a listáról? Egyszer egy Nők lapja szerűségben pont egy ilyen történet volt. Persze ezek lehet, hogy kamu sztorik...

Noémi!

Klasszak az idézeteid. Előre az ikrekért!!!

Enigma
enigma

Sziasztok!

Na hazajöttünk! Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és megnyugtatást. Egyelőre igyekszem lazítani és a "romantikát" előtérbe helyezni. Azért a hőmérőzést nem hagyom abba, már szinte hiányozna...

Gitta, Kép
nagyon örülök a hírnek!!! Még az első babám kapcsán jártam ebben a topikban, azóta is sokszor gondoltam rád. Vigyázz magatokra és örülj! Abból nem lehet baj, a boldogsághormon nem árthat.

Stella,
mi újság, a vérzés remélem abbamaradt.
Pg53-at elkezdted használni?

Pilinke
pilinke

Sziasztok!

Rosszul irtam,nem a megvastagodott petezsak,hanem a megvastagodott mehnyalkahartya latszodott-latszik,hol jar az agyam...

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Pilinke,
a vérzés nálam szerencsére csak 1-2 órát tartott.
Nagyobb volt az ijedtség, mint a baj.
A pg/53-at használom, de nagyon gyanus, mert múlt szerdán vettem és azóta egyfolytában páfrányos. Ha ennyi ideig termékeny lennék, nyolc csíknak kéne lenni a teszteken!
A férjemet végre sikerült rávenni a kivizsgálásokra, de csak a szeptemberi nyaralás után Kép
Addig is próbálkozunk.
Sajnos a ciklusaim mostanában 34 naposak, így rengeteget kell várni, hogy megtudjam sikerünk volt-e, de azért ki lehet bírni.
Drukk mindenkinek!
Stella

Kép
stella9

SziszusKép
Attól függ, hogy milyen stimut adnak az inszemhez, hogy mennyi az FSH-d, estradiolod, hogy reagálsz a stimuláló gyógyszerekre, mennyire vagy könnyen stimulálható. A kórházakban az Asszisztált Reprodukciós részlegeken szerintem nagyon helyesen arra törekednek, hogy ne legyen agyonstimulálva az ember. Elég 2 szép nagy fejlett tüsző, és azzal már inszemelnek. A meddőségi központokban már átestek a ló túloldalára, és olyan stimulációkat adnak majdnem mint a lombiknál. Én ezt túlzásnak tartom, de ez magánvélemény.Kép Neked a hormonrendszereddel nincs gond, lehet, hogy sima Clostilbegytre is lesz 2-3 tüsződ.

Ok előrehozhatjuk a karácsonyt, én benne vagyok.KépKép Tudom, hogy itt sokan szeretnék!

KrisztaKép
Lehet, hogy már túlvagy a tüszőrepedésen, erre utal a vastag nyh-a. De az is lehet, hogy már lakik ott bent valaki nem ?KépKép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Köszi Cat Kép csak kíváncsi voltam, velünk szerintem nem is foglalkoznának meddőségi központban.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

EnigmaKép

Genetikai vizsgálatot rutinból nem csinálnak mert állítólag nagyon drága. Nekünk is csak azért volt, mert amúgy minden stimmelt és a doki nem értette, mert szerinte már régen terhesnek kellett volna lennem. Úgyhogy erre kapásból senki nem küld el. Ebben a vizsgálatban az a szörnyű, hogyha valami kiderül, akkor azzal nem tudnak mit tenni, mivel a géneket nem lehet úgy variálni mint a hormonokat. Amikor velünk közölték, hogy minden rendben, akkor szólni sem tudam, csak bőgtem a kocsiban. Nagyon nagy lelki tehertől szabadúltam meg.
Azon, hogy egészséges lesz e a baba ennyi mahináció után, mindenki fél.(szerintem) De bátraké a szerencse.Kép De azért ne tudd meg, hogy az AFP vizsgálat eredményére úgy vártam mint egy idióta!! ( a down kór szűréséről már nem is beszélve. Igaz amniocentézisre nem mentem mert nem vállaltam be a kockázatot)
Bocsi ha túl hosszú lettem!!

Előre az ikrekért!!!Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Vérvételről jövök, csütörtökön lesz eredmény! Kíváncsi vagyok mi lesz a prolaktinommal.

Cat, úgy esett a helyzet, hogy azt hiszem nem variálok a BMC-ben. Lekonzultálták az esetem ma reggel, és vár a tanárúr szeptemberben az inszemre. Remélem jó lesz így. Lehet, hogy inkább több pénzt adunk majd.

Macifül, nálunk is a mozgás kétes, meg az én prolaktinom. Ezeket most megint megvizsgáljuk. Szerintem ez a lehető "legjobb" dolog, Cat biztosan egyetért velem. Pánikra semmi ok. :-)

Zsuzso, a http://www.infertility.hu/hormontabla.htm oldalon megtalálod a hormontáblában a válaszokat.

Enigma, néha én is elgondolkodok ezen, de mindig meggyőz a tudat, hogy az orvostudomány már biztosan tudná ezt, ha bármi hátránya is lenne. :-))))

Sziasztok
Noémi
Vendég

Sziasztok!

Lujza

Látom vanak itt sikerek is, örülök, hogy éppen belecsöppentem, ez jó érzést kelt bennem. Örülök LUJZA a sikerednek, így ismeretlenül is. És az örökbefogadást is elindítottátok? Már mi is agyaltunk ezen, mert én kezdem elveszíteni néha a reményt. Az örökbefogadásnak mi a menete? És hova kell menni ebben a témában? Tudsz ebben infót adni? Megköszönném.

Anna/Cateye

- Köszönöm a gyors válaszotokat, akkora itt a forgalom hogy már alig találtam meg. Nekem igazából eddig semmi problémát nem találtak, 6 inszemen vagyok túl amelyek alkalmával hol GONAL-F, hol pedig FOSTIMON injekcót kaptam és most a lombik előtti kivizsgálások alkalmával derült ki, hogy a prolaktin szint megnőtt - ez a hormoninjekciók hatására történt vagy nem jól gondolom? És ha így van akkor is csak állandó gyógyszerszedés segíthet? Miért kell állandóan szedni? Nem lehet egyszer visszaállítani?
Egyszer mondjuk évekkel ezelőtt is volt vele gond, de az más mértékegységben volt megadva és már nem tudom igazából az alacsony volt-e vagy magas?
2001 végén nézték akkor, ez volt az eredm.:
PROL 10.6 ng/ml
PROG 12.5 nmol/l
erre clostylbegit-et szedetett velem a doki, majd a vizsgálat ismétlésénél:
PROG 41.73
PROL PROLÖ 672.6 mU/l
és ugyebár a mostani pedig ez volt:
összprolaktin: 764.2 mU/l
aktív prolaktin: 702.8 mU/l
aktív Prol % 91.9%

Lát valaki ezek között valami összefüggést??? ...mert én aztán hót gyagya vagyok ehhez.

Még nem döntöttem biztosra, hogy hova megyek lombikra, időpontom még nincs, csak valaki mondta, hogy a Nyírőről hallotta, hogy jó, de mondjuk túl sok infot nem kaptam az ügyben. Ez hogy megy egyáltalán, bármelyik intézetbe megyek, konkrét dokihoz kell forduljak, vagy ahogy beesek beosztanak valakihez?
Légyszi írjatok a témában, tudom talán már unjátok ezt, mert biztosan sokan kérik újra meg újra, de olyan temérdek itt az üzenet, hogy képtelenség visszakeresni azt a témát ami épp érdekel.
Kérem aki nem fáradt még bele írjon nekem ezügyben.

Köszönöm előre is! Üdv Nektek és sok sikert kívánok!

Potykamanó

Kép
potykamanó

Cat, nem sikerült feltenned a pocakod a lakókkal? :-)
Vendég

Jaj, Zsuzso, úgy látom a hormontábla nem lesz az igazi, sokkal több értéket néznek. Sajnos akkor feladom, megvárom az én értékemet is... hátha valaki itt ezt jobban tudja.
:-(
Vendég

NoémiKép
Jó kezekben vagy ott mindegyik dokinál, mert nagyon jó szakemberek, csak lehet, hogy picit többe kerül az egyik mint a másik. Hát hiába a poziciót meg kell fizetni, de itt már senkinek sem számít a pénz.

EnigmaKép
A genetikai vizsgálatoknál nagyon kevés embernél találnak génhibát. 1000-ből 1 párnál, így ettől ne tartsál.
A másik kérdésed a páromban merült fel. Ő nagyon ellenezte a lombikot, mert szerinte ahol külső mahináció van a sejteknél, ott van hibalehetőség, és szerinte nagyon természetellenes. De amikor évek óta hiába küszködtünk a "megoldáson", beadta a derekát. Csak akkor nyugodott meg, amikor látta az UH-n a 2 fiacskáját integetni.KépKép

PotykamanóKép
A prolaktinod nem azért magas mert hormonokkal stimuláltak! A prolaktin az agyfüggelékben termelődik, és a tejelválasztást segíti a mellben. Magas szintje gátolja a fogamzást. Ezért van, hogy szoptató nők nem esnek teherbe. Igazán sokat nem tud róla az orvostudomány, csak annyit, hogy fokozott stressz hatására megnő a szintje, és meddőséget okoz. Szerintem Nálad a stressz okozhatja, ami arra vezethető vissza, hogy nem esel teherbe. Ez egy körkörös állapot sajnos. Viszont a gyógyszer tényleg jó rá, szinten tartja. Nekem is volt a normál felső határán a szintje, kaptam rá Bromocriptynt, amit abbahagytam saját felelősségre. Rá egy hónapra megnézettem a szintjét, és magától visszament a normál tartomány közepére. Tehát nem kell állandóan szedni, ha a hormonzavar helyreáll, abba lehet hagyni. De ehhez sűrű ellenőrzés kell, mert van olyan akinek az abbahagyásakor kétszeresére is felugrik a szintje. Ha pedig teherbe esel mellette, akkor mindenképpen kell szedni a 12. hétig, mert vetéléshez vezet az abbahagyása.

Cat

Cat
Kép
cateye

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?